Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 326 094
  • 5 817

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sellainen huomio tuli nyt mieleeni, että ex-toimari teki arvokasta työtä siinä, että hän kommunikoi ulospäin ja vastasi puhelimeen kun siihen soitettiin. Tämä ero on tullut selväksi sen jälkeen, kun Koskinen irtisanoutui. Nyt sitä viestintää ei tee kukaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan mielenkiinnosta kuulisin, miksi niitä on mahdotonta toisintaa? Mikä tekee Espoosta mahdottoman tälle yhtälölle? Enemmän ihmisiä, enemmän yrityksiä, enemmän kontakteja jne jne. Miten voi olla mahdollista, että moninkertaisesta ihmis- ja yritysmäärästä ei saada raavittua kokoon samanlaista tukea kuin vaikkapa Leprassa? ja selitykseksi ei kelpaa se, että Leprassa ei nyt vain ole mitään muuta.

Mahdollisuuksia Espoossa on, paljon enemmän kuin noilla edellämainituilla paikkakunnilla. Sen eteen pitää vain tehdä töitä

Minä avasin tätä jo yllä lyhyellä esimerkillä ja asiasta on keskusteltu tällä palstalla sen verran paljon ennenkin, etten viitsi asiallisia Blues-kirjoittajia sen enempää pitkästyttää.

Lyhyesti sanottuna asia on kuitenkin niin, että kiekko (eikä futiskaan) ei herätä samanlaisia intohimoja Espoossa, kuin monella näistä pienpaikkakunnista. Tätä mieltä olen espoolaistaustaisena.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Sellainen huomio tuli nyt mieleeni, että ex-toimari teki arvokasta työtä siinä, että hän kommunikoi ulospäin ja vastasi puhelimeen kun siihen soitettiin. Tämä ero on tullut selväksi sen jälkeen, kun Koskinen irtisanoutui. Nyt sitä viestintää ei tee kukaan.
Suurempaa hallaa taitaisi aiheuttaa jos he nyt tulisivat mediaan puolustelemaan itseään. Tällä viikolla pitäisi tulla päätös yrityssaneerauksesta jonka jälkeen varmasti tulevat esiin ja torstaina metro areenalla on kaupungin järjestämä tilaisuus Espoolaisen joukkueurheilun tulevaisuudesta jossa varmasti ovat paikalla.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aktiivinen tiedottaminen, vaikka tiedotettavaa ei olisi, on kriisitilanteessa aina parempi vaihtoehto kuin pää pensaassa. Kun ei sanota mitään, jää pelikenttä täysin jatkoaikailujen varaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Pikkujunnut ennen näitä viimeisimpiä vuosia pelasi kasvattajaseuroissa - EJK, EPS, EKS, Jäähonka jne... ei kuitenkaan suoraan Blues (tämä on korjautunut kyllä lähimenneisyydessä). Pikkujätkien joukkueita ei ole ollut mahdollista tukea esimerkiksi tekemällä talkootöitä edustusjoukkueelle - eikä tätä ole oikein edes tarjottu, kun on ne Baronan ammattimaiset kaksikymppiset vuokratyöntekijät. Jossain pienemmillä paikkakunnilla junnujen vanhemmat on mukana edustusjoukkueen toiminnassa järkkäreinä, kiskamyyjinä, lipunmyyjinä jne, mikä edesauttaa sitä, että yhteisö kokee asiat yhteisinä, ja edustusjoukkueen asiat koetaan enemmän myös omina.

Espoossa liigajoukkue on ollut jotenkin kasvoton. Sitä ei tarpeeksi laajaksi koeta tärkeänä tekijänä espoolaista identiteettiä - se on joku viihdettä tarjoava instanssi muiden joukossa. Blues on vaan ollut yhden etäisen norsunluutornissa istuvan miljonäärin harrastus, jota on seurattu sivusta, mutta johon ei ole tunnettu riittävää yhteenkuuluvuutta, kun siihen ytimeen mukaan ei oikein ollut pääsyä. Nyt kun tilanne olisi ollut mahdollista muuttaa, uudet omistajat jatkoi vanhalla linjalla ihan fanien ydintä lukuun ottamatta.
Seuraa nykyomistajien puolustamista, varokaa! Talkootyö ainakin myyntipisteiden (kenties myös hallilipunmyynnin ja järkkäritoiminnan) osalta on tehty mahdottomaksi jo ennen nykyomistajien puikkoihin astumista. Sopimukset ovat olleet voimassa jo aiemmin ja niitä ei ole voinut purkaa, tai näin on annettu ymmärtää. Jos asia on toisin, tässä on selkeästi valehdeltu päin naamaa.

Sen sijaan muuten talkootyötä on tällä kaudella nähty, Angry Birds-hahmojen ja eri ostoskeskuksissa tapahtuneiden lipunmyynti-häppeninkien muodossa. Eli ei tuota asiaa ole täysin unohdettu, herätys tapahtui vaan kovin myöhään.

Tuskin Jerekään on niin typerä että suostuu laittamaan rahaa kiinni nykytilanteeseen jos Bluesissa ei operatiivinen johto vaihdu eikä päätäntävaltaa haluta antaa tippaakaan ulkopuolisille. Rautio &co odotti saavansa rahaa ilman oikeastaan mitään vastiketta(valtaa) lisää jatkaakseen uppoavan paatin kipparoimista itse. Nyt kun on selvää että kukaan muu kuin Martin Saarikangas ei ole niin tyhmä että antaisi näille sankareille penniäkään, niin fanit voisivat vielä Salonojan haukkumisen sijaan esimerkiksi osoittaa mieltään julkisesti Rautiota ja kumppaneita kohtaan, ilman heidän lähtöään Blues ei pelastu.
Huoh... Jos ei yhtään seuraa tilannetta, miksi pitää kommentoida... Nykyomistajat, Rautio & co ovat poistumassa pienosakkaiksi osakeannin myötä, kunhan sellainen päästään järjestämään! He ovat poistumassa operatiivisesta johdosta, ja luovuttamassa päätäntävallan pois! Osakeannissa kerättävät rahat eivät mene yhdenkään omistajan omaan taskuun... Jos Jere Lehtinen tai kuka tahansa muu päättää ostaa osakkeita, hänen rahansa menevät seuralle, ei nykyomistajille, joita on paljon muitakin kuin vain Rautio ja Ahola..
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jossain lehtiartikkelissa sanottiin että Jussin syksyllä sanelemat ehdot (seuran omistuksen vaihdoksesta) olivat Bluesin omistajille huonommat kuin konkurssi. Ts. Jussi päätti pelata ''kovaa'' mihin seuran omistajat ovat vastanneet omilla toimillaan.

Surullista.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos annista tulee oy:lle vaikka pari miljoonaa, siitä ei jää käyttöpääomaa yhtään. Jos saman summan sijoittaisi uuteen oy:öön, jäisi liigalisenssin lunastamisen jälkeen (arvio n. 1,5 miljoonaa euroa) jälkeen käyttöpääomaa puoli miljoonaa. Jos tässä skenaariossa on Jussi tavalla tai toisella mukana, on fasiliteetit valmiina. Siinä on se ongelma. Onnistuneen annin jälkeenkään ei jää pääomia toiminnan kehittämiseen, ja taustayhtiö on häiriömerkintäinen.

Tämä ei ehkä merkitse sponssieurojen hankintana mitään negatiivista, mutta jos oy tarvitsee taas lainaa toimintaansa, ei sitä kovin helposti häiriömerkintäiselle yhtiölle heru, tai se on hemmetin kallista, tai sitten sen vakuutena on taas omistajien kämpät, tontit ja kummin kaimat.

Poittini on se, että päivä päivältä tulee taloudellisesti järkeväksi aloittaa Bluesin hallinnointi puhtaalta pöydältä (uuden taustayhtiön toimesta).

Nimittäin. Entäpä jos Blues pääsee saneeraukseen ja valtaosa veloista sen perusteella annetaan anteeksi? Mitä luulette, onko hyvät lähtökohdat neuvotella minkäänlaista sopimusta hallin omistajan kanssa, kun hän on juuri kirjannut isot luottotappiot samaisen oy:n toimesta, joka tulee neuvottelemaan uudesta vuokrasopimuksesta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Espoossa pelkästään on 12000(!) yrityksen, isomman ja pienemmän toimipaikka. niillä on enemmän työntekijöitä ku Leprassa on asukkaita. Luulis tuosta joukosta saavan Bluesillekin tukijoita sen verran ettei tappiolla tarvi vetää?

No niistähän nykyjohdon alla on saatu huimat 2% mukaan toimintaan. Ei luulisi olevan hirveän vaikeaa ihan todennäköisyyksillä laskien vähintään tuplata tota määrää. Jos olisi halua JA osaamista.
 

RAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vallalla tuntuu olevan paljon vastakkainasettelua siitä että mikä, kuka tai ketkä on syynä ettei katsojia ole riittävästi hallilla käynyt? Milloin on syy espoolaisten rivikatsojien ettei vaan kiinnosta, milloin pukuporukan ja yritysten ettei sponsoroi/tue seuraa jne jne.

Minusta tässä pitäisi katsoa kokonaisuutta eikä syytellä yhtä osa-aluetta. Minä en suostu mitenkään uskomaan että Espoo olisi niin erinomaisen huono markkina-alue missä jääkiekkoa ei vaan yksinkertaisesti saa kannattamaan. Olisi massaa yleisöksi ja yrityksiä yhteistyöhön kun vaan saataisiin ne mukaan. Minä lähtisin siitä että kuten täälläkin on jo viisaasti sanottu että kunhan junnut ja junnujen vanhemmat saataisiin tuntemaan että ollaan yhtä suurta perhettä ja tuetaan toisiaan niin siinä olisi ja alku kasvaville yleisömäärille. Sitten rakentamaan tarinaa millä rivikatsojat saadaan seuraamaan sekä innostumaan seurasta ja lähtemään peleihin.

Yritykset sitten tulevat mukaan paljon helpommin kun pääsevät mukaan positiiviseen toimintaan ja mielikuviin. Yritykset haluavat vastinetta sijoittamalleen rahalle ja tällä hetkellä sitä ei todellakaan saa. Kun halli on täynnä ja tunnelmaa niin yritykset lähtevät mielellään mukaan. Hehän voivat taas tarjota omalle henkilökunnalleen lippuja, tilaisuuksia jne joten tuossa resepti hallin täyttämiseen joka todellakaan ei pitäisi olla ylivoimainen tehtävä oikeastaan millään liigapaikkakunnlla saatikka Espoossa. Ns Glory hunttereita Espoossa varmaan olisi yllin kyllin jos vaan he saadaan tietoiseksi toiminnasta ja lähtemään mukaan mutta tämä tietysti edellyttää että joukkuekkin on kilpailukykyinen.

Miksei esim palkata henkilöä jonka yksi ja ainoa tehtävä on saada halli täyteen joka pelissä? Tällaisella roolilla on työntekijöitä esim. useammallakin NHL seuralla. Eli hallia täytetään ensin ihan normaalisti mutta jos näyttää näyttää ettei täyty niin sitten kääritään hihat ja kontaktoidaan esim yrityksiä ja tarjotaan viime hetken kampanjoita jne jne. Tehdään tosissaan töitä sen eteen että hallissa on mahd vähän tyhjiä istuimia.

Kaikki lähtee faneista, rivikatsojista ja tunnelmasta ja kun nuo kaikki on kunnossa niin yritysmyynti on helpompaa kun halutaan mukaan koska se tukee omaa bisnestä ja halutaan samaistua yhteisöön jossa on tekemisen meininki sekä hyvä markkinarako. Tästä syntyisi jo sitten se positiivinen kierre joka auttaisi jokaisella osa-alueella.
Yritysmyyntiä toki tarvitsee tehdä ja siitä kerroinkin jo aiemmin esimerkin että muutama vuosi sitten pyynnöistä huolimatta minuun ei oltu yhteyksissä vaikka itse tarjouduin lähtemään mukaan yritksemme puolesta.

Olin tässä hiljan itse työmatkalla Lontoossa ja vieressäni istui Suomalainen vanhempi leidi joka oli myös työmatkalle menossa ja yllätyksekseni kertoi että hänen vapaa-ajan ohjelmassaan oli valioliigan jalkapallopeli. Ei ollut ikinä aiemmin futis pelissä ollut mutta oli kuullut että niissä on hieno tunnelma niin halusi kokea sen. Itse lajista ei ymmärtänyt mitään. Koskahan Espoossa saataisiin leidit itse haluamaan lähteä peliin kun ovat kuulleet että sinne kannattaisi mennä? Nyt ei taida olla niin? Jokereilla näin jopa voi ollakkin koska kun työn puolesta "jouduin" yhden Jokeri matsin käydä katsomassa niin "kauhukseni" huomasin että viihdyin ja paketti tuntui olevan hyvin kasassa ja jos olisin maksanut niin rahalle tuntui saavan vastinetta. Olin kateellinen.

Olen itse pitkänlinjan Blues fani henkeen ja vereen mutta olen myös kansainvälisen yriyksen toimitusjohtaja/yrittäjä ja minun on pakko pitää nämä kaksi asiaa täysin erillään. Fanina ajattelen välillä hyvinkin irrationaalisesti tunteella mutta yritysjohtajana on pakko toimia järkevästi ja harkiten. Tällä hetkellä ei tulisi mieleenkään lähteä yrityksen puolesta tukemaan Bluesia kun en halua että kukaan yhdistäisi yritystämme Bluesin tumpulointiin. Niin karmealta kuin se kuulostaakin niin veisin yritysvieraani mieluumin Jokereiden peliin kuin melankoliseen Blues pyhättöön.
Fanina olen tässä mukana kokoajan tukemassa jääkiekkojoukkuetta nimeltään Blues mutta yrityksen puolesta täytyy sanoa että paljon pitää tapahtua että mukaan lähtisimme. Fanina vituttaa ja yrityksen edustajana lähinnä säälittää nykymeno.

Kuka sitten tämän muutoksen saisi aikaiseksi niin en tiedä enkä edes miten mutta tähänkin Espoosta aivan varmasti löytyisi amattitaitoiset tekijät jos vaan taustat saataisiin ensin kuntoon. Fanina uskon ja toivon mutta yritysen puolesta inhorealistisesti en enää tähän usko.
 

trap

Jäsen
Niin, kuinka paljon on jo nimi ja logo tahrattu? Onko mitään edellytyksiä jatkaa samalla nimellä vaikka omistajat vaihtuisi ja toimiston työntekijät?! Ei voi muuta sanoa kuin kittos Raude "Mika Rautio" Rautio, Aloha & co.
Juuri näin. Nämä pellet ovat loanneet Bluesin nimen niin pahoin, että se voi jatkossa olla käyttökelvoton, vaikka valtaosa kannattajista, junioripelaajista yms. haluaisivat sen säilyvän. Nimessä on niin negatiivinen kaiku, etteivät monet yritykset välttämättä jatkossa halua assosioitua Bluesiin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Juuri näin. Nämä pellet ovat loanneet Bluesin nimen niin pahoin, että se voi jatkossa olla käyttökelvoton, vaikka valtaosa kannattajista, junioripelaajista yms. haluaisivat sen säilyvän. Nimessä on niin negatiivinen kaiku, etteivät monet yritykset välttämättä jatkossa halua assosioitua Bluesiin.
Paskanmarjat. Kunhan tästä suosta noustaan, nämä asiat ovat hyvin nopeasti unohtuneet. Niin media toimii nykyään, ihmisille tykitetään valtavasti paskaa jatkuvasti, jolloin mikään asia ei pysy median haarukassa pitkään. Ja kun löytyy seuraava asia, minne tyrkätä lokaa, Bluesin nimi kyllä puhdistuu aika nopeasti. Kunhan asiat saadaan kuntoon!
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Eihän tämä poppoo olisi enää missään johtoasemassa, jos osakeanti onnistuu.. Silloin puikoissa on ihan eri henkilöt, joiden joukosta täytyy löytyä uudet vetojuhdat, jotka palkkaavat sitten nämä myyntihenkilöt.

Mistä näin päättelet? Jos sulla on varmaa tietoa tästä, niin mikset nimeä uutta johtoa saman tien.

Antiin voivat osallistua käsittääkseni kaikki halukkaat mukaan lukien nykyosakkaat sekä heidän mahdolliset bulvaaninsa. Entäs jos hölmöiltä kerätään vaan annista rahat ja samalla varmistetaan riittävä päätösvalta jollain porukalla. Teoriassa tämä on ihan mahdollista eikä välttämättä mahdotonta nykyjohdon kieroilun tuntien.

Osakeannissa kerättävät rahat eivät mene yhdenkään omistajan omaan taskuun... Jos Jere Lehtinen tai kuka tahansa muu päättää ostaa osakkeita, hänen rahansa menevät seuralle, ei nykyomistajille, joita on paljon muitakin kuin vain Rautio ja Ahola..

Konkurssitilanteessa nykyomistajien osakkeet olisivat käytännössä katsoen arvottomia eli he olisivat menettäneet sijoittamansa varat.

Siinä mielessä annin rahat hyödyttävät nykyomistajia, että maksattavat oman kuprunsa muilla ja saisivat näin ollen hyötyä, jolloin omalla osuudella voisi olla realinen positiivinen arvo tulevaisuudessa. Tämä ei käsittääkseni ole ainakaan ihan vieras käytäntö ollut jollekin esimerkiksi maksattaa oma luksusasuntonsa Westendissä toisten kustannuksella.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Seuraa nykyomistajien puolustamista, varokaa! Talkootyö ainakin myyntipisteiden (kenties myös hallilipunmyynnin ja järkkäritoiminnan) osalta on tehty mahdottomaksi jo ennen nykyomistajien puikkoihin astumista. Sopimukset ovat olleet voimassa jo aiemmin ja niitä ei ole voinut purkaa, tai näin on annettu ymmärtää. Jos asia on toisin, tässä on selkeästi valehdeltu päin naamaa.

Ainakin itse tuo oli viittaus nimen oman viimeiseen reiluun 15 vuoteen, ei pelkästään nykyomistajiin. Jussin aikanahan tämä totaalinen irroittautuminen kaikesta yhteisöllisyydestä alkoi. Tällainen sopimus on varmasti olemassa ja se olisi pitänyt liiketoiminnan oston yhteydessä neuvotella erilaiseksi. Sen (ja ilmeisimmin aika monen muunkin) sopimuksen uudelleen neuvottelun tekemättä jättäminen ennen omistuksen siirtymistä on nykyomistajien yksi suurimmista virheistä.

Tämä Partner Pool oli jo Jussin aikana ja jos senkin sopimus on vasta nyt umpeutumassa, olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon se on rajannut pk-yritysten kontaktointimahdollisuuksia.

Oli kuitenkin taustat mitä on, nykyinen omistajapohja on epäonnistunut täysin toiminnassaan siinä toimintaympäristössä, mikä on ollut. Siitä ei pääse vaan yhtään mihinkään. Ei varmasti kukaan tuolla ole halunnut Bluesia tuhota - päin vastoin - mutta näin pahaa mahalaskua en itse uskaltanut edes pelätä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mistä näin päättelet? Jos sulla on varmaa tietoa tästä, niin mikset nimeä uutta johtoa saman tien.

Antiin voivat osallistua käsittääkseni kaikki halukkaat mukaan lukien nykyosakkaat sekä heidän mahdolliset bulvaaninsa. Entäs jos hölmöiltä kerätään vaan annista rahat ja samalla varmistetaan riittävä päätösvalta jollain porukalla. Teoriassa tämä on ihan mahdollista eikä välttämättä mahdotonta nykyjohdon kieroilun tuntien.
Et voi tosissasi ehdottaa, että Rautio, Ahola ja muut haluaisivat jäädä päätösvaltaan kaiken tämän jälkeen?? He voivat olla monen mielestä kusettajia, valehtelijoita ja näköjään vielä kierojakin, mutta noin idiootteja he eivät ole. Rautio on saanut tappouhkauksia, ja uskot hänen vielä haluavan jatkaa näissä hommissa? Ei terve...

Oli kuitenkin taustat mitä on, nykyinen omistajapohja on epäonnistunut täysin toiminnassaan siinä toimintaympäristössä, mikä on ollut. Siitä ei pääse vaan yhtään mihinkään. Ei varmasti kukaan tuolla ole halunnut Bluesia tuhota - päin vastoin - mutta näin pahaa mahalaskua en itse uskaltanut edes pelätä.
Tämä on totta, epäonnistuminen on ollut lähes totaalinen. Idea pohjalla oli hyvä, ja osa toteutuksestakin onnistunutta, mutta se tärkein, eli touhun rahoitus unohdettiin hankkia lähes kokonaan. En mitenkään jaksa uskoa mihinkään tahallisuuteen, kyseessä on ollut varmasti tietämättömyyden, osaamattomuuden ja sinisilmäisyyden yhdistelmä, joka on johtanut tähän tilanteeseen.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Et voi tosissasi ehdottaa, että Rautio, Ahola ja muut haluaisivat jäädä päätösvaltaan kaiken tämän jälkeen?? He voivat olla monen mielestä kusettajia, valehtelijoita ja näköjään vielä kierojakin, mutta noin idiootteja he eivät ole. Rautio on saanut tappouhkauksia, ja uskot hänen vielä haluavan jatkaa näissä hommissa? Ei terve...

Käräjäoikeudelle on käsittääkseni luovutettu hakemus velkasaneeraukseen, johon liittyy ymmärtääkseni useamman vuoden suunnitelma toiminnan tervehdyttämiseksi ja sen on kaiketi allekirjoittanut JE:n puolesta hallituksen pj. / toimitusjohtaja Mika Rautio.

Kysymys sinulle kuuluu, että miten käräjäoikeuden pitäisi suhtautua hakemukseen ja siihen liittyvään toiminnan tervehdyttämissuunnitelmaan, jos kaikki suunnitelman laatijat poistuvat operatiivisesta johdosta sekä hallitusvastuista?

Tehdään siis viiden vuoden suunnitelma, jota laatijat eivät ole toimeenpanemassa tai heillä ei ole mitään osuutta ja arpaa muutaman kuukauden päästä koko toiminnassa?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sehän kieltämättä olisikin koomista kun seuralle tulisi annissa uusia isoja omistajia ja ne joutuisivat sitten toisten sällien suunnitteleman velkasaneerauksen vangiksi. Siinä olisi oikea ammattitaidon ja tilannetajun osoitus heti alkuun hypoteettisilta uusilta omistajilta. Vain Espoossa.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Velkasaneerauksen mukaisen takaisinmaksusuunnitelman saa toki hoitaa ennen aikojaan loppuun, jolloin saneeraus myös päättyy. Eli tässä mielessä saneeraus on myös uusien omistajien etu. Toki jos uusi omistaja on edes osittain Jussi, menettää hän saneerausohjelman myötä "anteeksiannetun" velkaosuuden pysyvästi.

Jos spekulointi sallitaan, niin eiköhän Jussi halua nykyjohdon kokonaan pois omistajien joukosta jos hän päättää osallistua antiin. En jaksa nähdä sitä vaihtoehtoa, että Jussi haluaisi Raudea edes promillemiehenä katsoa osakasluettelossa, kun välit ovat menneet.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Et voi tosissasi ehdottaa, että Rautio, Ahola ja muut haluaisivat jäädä päätösvaltaan kaiken tämän jälkeen?? He voivat olla monen mielestä kusettajia, valehtelijoita ja näköjään vielä kierojakin, mutta noin idiootteja he eivät ole. Rautio on saanut tappouhkauksia, ja uskot hänen vielä haluavan jatkaa näissä hommissa? Ei terve.....

Ei tuo kaikki juuri eroa Ilveksen taustavoimien kokemuksista. Samat ovat herrat sielläkin, ainakin osin.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Nyt olis jollekin tarjolla Espoon oman "Juha junnon" paikka ja osaamistakaan ei tarvitse olla, riittää kun vaan tekee niinkuin me täällä kirjoitamme niin hyvä tulee. Saneerauksessahan oli ehtona että veloille on tehty maksusuunnitelma joten kaikki sisään saatu raha ei mene velanmaksuun, tosin nuo pelaajien eläkkeet on maksettava heti jos meinaa pelata tai edes saada pelaajia pelaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hassua että täällä puhutaan kuin itsestäänselvyytenä että nykyisten pääomistajien osuus supistuu osakeannissa olemattomiin. Se kun edellyttäisi että jostakin löytyisi tahoja, jotka haluavat laittaa isoja summia rahaa tähän konkurssikypsään pa...seuraan. Rahoja joilla pitkän aikaa maksettaisiin lähinnä vanhoja velkoja.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Hassua että täällä puhutaan kuin itsestäänselvyytenä että nykyisten pääomistajien osuus supistuu osakeannissa olemattomiin. Se kun edellyttäisi että jostakin löytyisi tahoja, jotka haluavat laittaa isoja summia rahaa tähän konkurssikypsään pa...seuraan. Rahoja joilla pitkän aikaa maksettaisiin lähinnä vanhoja velkoja.
Meillä on vielä luottoa että löytyy joku joka haluaa pitää Espoossa liiga kiekon. Mulle on sama säilyykö se annin kautta vai konkurssin ja uuden taustayhtiön kautta, mutta kukaan ei ole vielä esittänyt todisteita että voimme jatkaa Espoon Bluesina liigassa jos konkurssi tulee. Konkurssihan olisi pelaajillekkin se huonoin vaihtoehto koska eläkkeet jäisivät todennäköisesti saamatta.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
...ja käytännössä eläkkeet, verot ja pesänhoitajan palkkio ovat etusijalla konkurssipesän jakamisessa. Harvemmin niiden jälkeen mitään jääkään. Siis jos pesässä on omaisuutta. Tuo liigaosake on kyllä tavallaan jännä, että mitä sille tapahtuisi konkurssissa. Pakkohuutokaupassa eniten tarjoavalle ja liigalla etuosto-oikeus? Eihän tuota tiedä kun osakassopimuksessa luulisi olevan määräyksiä sen siirtokelpoisuudesta. Mutta kyllähän sillä väkisin jokin arvo on. Tai sitten ulosottovirasto liigan osakkaana kuittaamassa tulevia tv-tuloja? Joka tapauksessa käytännössä kyllä palkat ja verot varmaan konkurssipesästä saataisiin hoidettua.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
touhun rahoitus unohdettiin hankkia lähes kokonaan.

Tuohon vielä haluaisin tarttua...

Käsittääkseni toiminnan käynnistämisen rahoitus oli kunnossa. Rahoitus siis hankittiin ja sen piti oletettavasti olla riittävä. Se pieleen mennyt asia oli rahoituksen sijaan myynti - ei yksikään terve yritys elä rahoituksella, terve yritys elää myyntituotoilla.

Täälläkin on monesti monen eri kirjoittajan toimesta todettu, että Jääkiekko Espoo Oy:lla on kaksi merkittävää tulonlähdettä - päääsylipputulot ja yhteistyösopimukset. Näiden lisäksi on pieniä puroja esimerkiksi fanituotemyynnistä, mutta nuo kaksi ovat ne, joiden mukana joko elää tai kuolee. Jos sekä pääsylipputulot että yhteistyösopimuksista saatavat tuotot ovat laskeneet viimeisten vuosien aikana (näin voi päätellä esimerkiksi yleisömäärien kehityksestä ja varmemmin totuutta sivuavasta julkaistusta tilinpäätöksestä), yrityksen johto on onnistunut syömään molempia yrityksen toiminnan kivijalkoja.

Mitä enemmän asiaa miettii, sitä enemmän myynti, myynti ja myynti näyttää olevan ne epäonnistuneimmat osat toimintaa. Kuluttajamyynti ei ole saanut houkuteltua ihmisiä paikan päälle katsomaan pelejä. Ja yritysmyynti ei ole saanut myytyä riittävästi yhteistyösopimuksia. Näiden kahden virheet pitäisi analysoida ja niistä pitäisi oppia, jos edustustason jääkiekkoa haluaa Espoossa jatkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös