Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 325 204
  • 5 817
Kyllähän paljon on tehty ja sanomattakin oli selvää, että turskaa tulee, varsinkin, kun ei Playoffeihin päästy. Mun mielestä kyse oli juurikin siitä, että viimeisen vuoden aikana haluttiin erinäisin tempauksin saada porukkaa jopa alihintaan hallilla näkemään sen, että tuote on mennyt eteenpäin. Sosiaalinen media on kasvanut kokoajan ja tavoittaa päivä päivältä enemmän kannattajia, joten jotain on tehty oikein. Nythän kyse on siitä, että kiinnostaako kiekko Espoossa vaiko ei, kuten aiemminkin todettiin.

Porukkaahan hallilla kävi, tosin kauden alun jälkeen siellä ei juurikaan sellaista nähtävää ollut mikä hirveästi kannustaisi "kokemattomia" kiekon ystäviä tulemaan uudelleenkin. Yleisö saadaan katsomoon sankareilla ja sankaritarinoilla sekä niiden oikeanlaisella markkinoinnilla, silloin kun räntää sataa ja peli ei kulje niin kivempi sinne hallille on mennä katsomaan kellereitä kuin rinkisiä.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Oon kyllä miettinyt muutenkin että Tapiola ei ole otollisin paikka jengin sijainnille: lähistöllä aika pieni väestöntiheys joista suuri osa eläkeläisiä ja Westendin kermaperseitä, ja Tapiola on helvetin kaukana - niin matkallisesti kuin henkisestikin - Espoon suurimmista lähiöalueista, joista se suurin kannattajamassa olisi saavutettavissa (Matinkylä, Kivenlahti, Espoon Keskus, Leppävaara ja varauksin Olari)

Tapiola on Espoon kulttuurillinen ja urheilullinen keskus - henkinen napa, sanovat länsi- ja pohjois-lähiöiden kasvatit mitä tahansa.
Kaikki merkittävät espoolaiset urheiluseurat ovat pitäneet majaansa Tapiolassa ja en keksi toista sijaintia jolla on yhtä iso potentiaali olla myös de facto keskus jos espoolainen kaupunkikulttuuri tästä vähän yhtenäistyy.

Lisäksi sopivasti unohdit mainita Mankkaan, Otaniemen, Niittarin ja Jedan alueet. Eiköhän Suur-Tapiolan/Mankkaan asukkaissa ole enemmän ostovoimaa ja mahdollista uutta yleisöä kuin nostamissasi ostarihelveteissä mummojen määrästä huolimatta.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo

Kiekko-Espoo oli matinkyläläinen. Siinä olen samaa mieltä, että sinäänsä sijainti ei ole fiksu muualla kuin Tapiolassa tai Matinkylän jäähallin alueella, mutta olisihan Matinkylän alueella paljon enemmän "kävellen tulevaa potentiaalia".

Tosin taas ei kai sinne Pasilaan, Töölöön, Artukaisiin, Hakametsään tai edes Kisapuistoon kovin monet kävellen tule...
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo

Valitettavasti ne urheilun "kuluttujat" löytyvät muualta kuin sieltä "kulttuurillisesta" keskuksesta (90-luvulla muuten nämä, Tapiolahan ihan kuollut nykyään).

Ja ihan tahallani unohdin Mankkaa (en ole koskaan tavannut Blues-fania Mankkaalta), Otaniemen (suuri osa asukeista muualta tulleita) + Niittari ja Jeda ovat "kärpäsenpaskoja" isossa kuvassa.
 

Mahti

Jäsen
Matinkylään kiekko tietenkin kuuluisi, mutta eiköhän Barona ole tällä hetkellä
paras vaihtoehto.......

Tapiolan urheilupuisto antaisi hienot mahdollisuudet Espoolaisen urheilun kehittämiseen. Koriksen, jalkapallon, salibandyn ja kiekon pääsarjajoukkueet
harjoittelevat ja pelaavat lähekkäin. Onko eri lajien seurajohtajilla kykyä, taitoa ja tahtoa kehittää yhdessä alueen tarjontaa ?

Neljän lajin edustusryhmät rämpivät taloudellisesti kaikki.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ja ihan tahallani unohdin Mankkaa (en ole koskaan tavannut Blues-fania Mankkaalta), Otaniemen (suuri osa asukeista muualta tulleita) + Niittari ja Jeda ovat "kärpäsenpaskoja" isossa kuvassa.

On Mankkaalla ainakin kaksi Bluesia kannattavaa perhettä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ihan absurdia keskustelua. Kyllä väestöllisesti paras paikka liigahallille Espoossa olisi 70 000 asukkaan ympäröimä Leppävaara, jonne on lisäksi kätevä kulkea kaikista junaradan kaupunginosaista. Mutta eihän sitä hallia nyt sieltä Tapiolan pellolta minnekään siirretä kun se kerran on sinne pykätty. Toivottavasti metro ja sen liityntäliikenne hoidetaan niin, että sinne on tulevaisuudessa kätevä tulla Espoon isoimmista kaupunginosista. Näin Keski-Espoossa asuvana toivoisin että Kehä kakkosta pääsisi jossakin vaiheessa suoraan julkisilla Buranalle tarvitsematta körötellä Granin ja Mankkaan halki.

Edit: Pahoitteluni viestistä, johon E näköjään ehti jo vastatakin. Ei ollut tarkoitus ruokkia tätä täysin turhaa hallin sijainti -keskustelua enää lisää.
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllä väestöllisesti paras paikka liigahallille Espoossa olisi 70 000 asukkaan ympäröimä Leppävaara, jonne on lisäksi kätevä kulkea kaikista junaradan kaupunginosaista.

Tämä on nyt tätä ikuisuusvääntöä - Matinkylän jäähallillekin kuitenkin kotoaan voi kävellä saman verran ihmisiä kuin koko Raumalla asuu, ja espoolainen jääkiekko on keskittynyt aika vahvasti juuri Tapiola-Matinkylä-Espoonlahti -akselille historiansa puolesta. Siellä Länsiväylän varressa se suurin tunnepotentiaali tällä hetkellä on.

Ja joo - ilmottaudun itsekin ryhmään "asun Mankkaalla ja olen Bluesin kannattaja".
 

blues75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo United
Ikuisuusvääntö

Tämä on nyt tätä ikuisuusvääntöä - Matinkylän jäähallillekin kuitenkin kotoaan voi kävellä saman verran ihmisiä kuin koko Raumalla asuu, ja espoolainen jääkiekko on keskittynyt aika vahvasti juuri Tapiola-Matinkylä-Espoonlahti -akselille historiansa puolesta. Siellä Länsiväylän varressa se suurin tunnepotentiaali tällä hetkellä on.

Ja joo - ilmottaudun itsekin ryhmään "asun Mankkaalla ja olen Bluesin kannattaja".

Tiedän kaksi perhettä lisää tähän "Mankkaa" - kategoriaan. Tapiolan Urheilupuisto kelpaa mulle paikkana. Leppävaarassa on muuten paljon hienoja Blues-kannattajia, tiedän vaikken siellä enää asukaan. Jos raiteet veis Leppävaarasta Baronalle jonain päivänä, niin kaikki ois täydellistä.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Eiköhän tämä yllä oleva keskustelu jo osoita, että Espoossa ei niinkään kannata nyt miettiä sitä hallin sijaintia, vaan edeltävällä sivulla pohdittua ongelmaa: miten saada eri Espoon osissa asuvat ihmiset innostumaan lähtemään hallilla oli se sitten missä tahansa (ja vaikka täällä Helsingissä, jossa itse ex-espoolaisena asun).

Ei IFK:n tai Jokereidenkaan fanit tule peleihin yhdestä kaupunginosasta, vaan ympäri PK-seutua (myös espoosta). Yllä olevan keskustelun perusteella voidaan päätellä, että myös Espoon kannattajat ovat laajalta levittäytyneet ympäri Espoota ja sen lähiseutuja.

Oma mietintäketjuni peleihin lähdöstä vastannee monen muun vastaavaa: ajanko 20km hallille vai katsonko pelin Nelosen nettipalvelusta. Ydinkysymys on: mitä ottelutapahtumalla ja hallilla on tarjottavana TV-lähetykseen verrattuna? Mielestäni viime kaudella mentiin tässä jo paljon eteenpäin, kun peleihin oli jatkuvasti kehitelty jotain teemoja, jotka minuakin houkuttivat tekemään tuon ajoreissun. Lippujen hinta ei ole oleellinen asia (itselle) tätä päätöstä tehdessä.

Ei siis hallin sijainti vaan viihtyvyys ottelutapahtumassa. Koskee varmasti myös kausikorttilaisia, jotka istuvat peleissä viikoittain.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mä asun Helsingissä ja kulkisin julkisilla hallille olisi se missä vain - jos tuote/peli kiinnostaa. Ei ongelma todellakaan ole missään sijainnissa vaan vuosikymmenen kestäneessä puuhastelussa, jossa opetettiin potentiaalisille kannattajille/katsojille, että a) heillä ei ole niin väliä, b) liput ovat halpoja ja on ok jos seura tekee tappiota ja c) Blues ei menesty vaikka mikä olisi.

No, nyt jokainen noista kohdista on muuttunut. Viime kauden mahalaskua lukuunottamatta Blues on menestynyt viime vuosina varsin hyvin, lippujen hinnat on korjattu ja seuran on kyettävä pääsemään voitolliseksi keinolla millä hyvänsä ja kannattajia arvostetaan (kannattajakausarit, viime kauden seisomakatsomon laajentaminen, yleinen meininki yms).

Itselläni on toi kausari ostettuna, vaikka matseja jää runsaastikin väliin. Ei mullakaan olisi ollut opiskelija-aikoina varaa ostaa noita yksittäislippuja, mutta toi muutaman sadan hintainen kannattajakausari on sellainen, jonka voi opiskelijabudjetillakin säästää jos oikeasti haluaa. Kyseessä on priorisointi: mikä kiinnostaa ja mikä ei. Ihan turha valittaa lippujen hinnoista, niiden on pakko nousta tai koko seuran tulevaisuus on pian vaa'ankiellelä.
 

Bª™ªN

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Puhis
diibadaaba

Olenko nyt käsittänyt oikein että joku haluaa siirtää hallia nosturilla jonnekin junaradan varteen, tai että halutaan takaisin matinkylään M-gardeniin ennen kuin se puretaan? Täällä huudetaan täysin espoolaista jengiä mutta mestaruus tai ainakin top 6 paikka tultava. Sitten toiset huutaa Kellerien tai Hagmannien ja Savinaisen tajuamatta mitä tämä maksaa. Olkaahamme nyt tyytyväisiä että espoossa pelataan liigaa ja annetaan uusien omistajien yrittää parhaansa.

Tuo tulopuolihan on koko bluessin historian ajan ollut aivan liian pieni samalla kuin menot ovat olleet käsittämättömän isot. Tähän on syynä vanha onneton organisaatiomme, vanha omistaja sekä osittain ihmiset espoossa (koska ei kiinnosta tai kannatetaan toista jengiä). Ei nyt pitäisi vielä dumata nämä uudet herrat jotka ainakin yrittävät pitää smliigakiekkoa espoossa. Tuosta kun laskee niin ilman tuota kertaluonteista erää Ramusta niin ei herrajumala mitä lukuja oltaisiin voitu nähdä. Siitäkin itekettiin aika helvetisti täällä. Se että oltais pelattu espoossa poffeja ei olisi kattanut tappioita ja Ramun pakottaminen jäämään olisi entisestään lisännyt riskejä.

Hallivuokra, josta on vuosikaudet keskusteltu ilman mitään faktoja, on varmasti iso. Tämä johtuu siitä että halli on yksityisomistuksessa eikä kaupungin niin kuin useammilla paikkakunnilla. Mutta luulisin että viimekaudella se oli varmasti huomattavasti pienempi kuin mitä se oli Jussin aikakaudella. Silloinhan ihan selkeesti tasoitettiin yhtiöiden tuloksia. Se että Barona on riippuvainen Bluessista lisää (lisäsi) ehkä hieman Jääkiekko Espoo Oyn neuvotteluasemaa mutta eihän tuolla ilmaiseksi pelata.

Lippujen hintoja on vain nostettava, sponsseja haettava aktiivisesti sekä menoja leikattava, tämä on fakta. Sponsorointi ei ole mitään varainkeruuta hyväntekeväisyyteen vaan TUOTTEEN on oltava kunnossa että joku lähtisi mukaan. Tässä on minusta uusi organisaatio tehnyt oikeita asioita mitkä varmasti johtaa diileihin. En ole kertaakaan bluessin historiassa saanut kutsua firman kautta hallille kuten viime kaudella, yrityksiä koitettiin kauden mittaan kalastella mukaan aktiivisesti koska myöhästyttiin, liiketoiminnan siirrosta johtuen, pahasti yritysmyynnistä/sponsseista. Enkä ainakaan muista että minulle olisi soitettu kausareista ennen. Muistatteko vielä Salonojan Bluesin SOME aikoja? Eihän seuralla ollut edes facebook sivua, vaan sitä pyöritti yksityinen. Nytten tämä on kunnossa ja jonkinlainen Brändi on kehittymässä. Tämä "brändin" rakentaminen ei ole ollut halpaa mutta kuten yleensä yritysostoissa, niin siirtymäkausi on aina vaikea ja kallis. Keskustelu näistä helvetin ChiefExecutiveManagerBoss-titteleistä en oikein käsitä. Antaa nyt niiden olla vaikka kaikki Duke of Espooblues jos sillä saadaan ihmiset hoitamaan työnsä paremmin tai halvemmalla. Suomalaisillehan nämä tittelit ovat aina olleet helvetin tärkeitä.

Mitä tulee noihin ilmaislippuihin niin olen samaa mieltä kuin eräät palstaveljet, niitä tulisi välttää. Se on vähän kakspiippunen asia kun niitä pitäisi antaa yrityksille kauhea määrä mutta samalla sitten varoa että ihmisille ei jää se käsitys että blegin matseista ei tarvitse maksaa. Onneksi viime kaudella näitä asioita oli mietitty. Firmoille järjestettiin liput, saflat etc, mutta ei kuitenkaan lähdetty myymään kokonaisia katsomonosia. Samaan aikaan kannattajille annettiin pop-up storessa kaupan päälle lippuja tai kannattajapäivänä pistettiin halli täyteteen. Tämä on just sitä määrätietoisuutta mitä ollaan kaivattu kaikki nämä vuodet jolloin sai aina lipun ilmaiseksi jostain kun vain jaksoi etsiä kotioven ulkopuolelta.

Näen kuitenkin erittäin tärkeänä että tulos saadaan lähelle nollaa mahdollisimman nopeasti koska tämä jokavuotinen lööppi miljoonatappiosta haittaa Bluessia erittäin negatiivisesti. Tämä saa tulla sillä kustannuksella että pelataan halvalla joukkueella tai että jää ja paita on täynnä sponsoreita. Kuten Daespoo jo mainitsi niin odottelen myös mielenkiinnolla tp:tä kaupparekkariin niin näkee lopulliset luvut vaikka ilman erittelyjä ei sillä oikeasti tee juuri mitään. Palataan lukuihin sitten kun ne ovat tiedossa.

Minua vituttaa eniten kannattajien loputon valittaminen (täällä) ja se että meidän onneton pelaajakordinaattori ei ole ollut vastuussa mistään, vaikka faija olikin ChiefExecutiveManagerBoss.

Positiivisuutta perkele, Hattua vielä fanikatsomolle.



anteeksi virheistä ja sekoiluista. on kiire perjantaikaljalle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pelicans lv 6.7M, tappio reilu 100K eikä ollut pleijareita eikä myyty(?) ryssiin pelaajia.

Siinäkin tavoite Espoolle. Ei voi olla niin että Lahti takoi viime kaudella 1.5M enemmän lv:tä kuin Blues tulevalla kaudella toivoo saavansa.
 
Olenko nyt käsittänyt oikein että joku haluaa siirtää hallia nosturilla jonnekin junaradan varteen, tai että halutaan takaisin matinkylään M-gardeniin ennen kuin se puretaan? Täällä huudetaan täysin espoolaista jengiä mutta mestaruus tai ainakin top 6 paikka tultava. Sitten toiset huutaa Kellerien tai Hagmannien ja Savinaisen tajuamatta mitä tämä maksaa. Olkaahamme nyt tyytyväisiä että espoossa pelataan liigaa ja annetaan uusien omistajien yrittää parhaansa.

Viestisi sisälsi paljon asiaa mutta erityisesti ensimmäinen kappale oli kirjoitettu mukavasti tunteella, siksi lainaan sen. Täällä on paljon kirjoittajia ja toiset arvostavat erilaisia asioita, joku voittoa ja toinen pelaajan passissa lukevaa kotikaupunkia, kolmas organisaation tilinpäätöstä ja neljäs kenties paidan logoa. Kaikille on kuitenkin yhteistä rakkaus samaa seuraa kohtaan eikä se voi olla yksipuolista, tässä kohtaa vaaditaan ponnisteluja taustajoukoilta niin että kaikkia pystytään miellyttämään sen verran ettei liekki sammu ja halli tyhjene. Uudet omistajat ovat tehneet hienoa työtä mutta niin on espoolainen kiekkoyleisökin joka juuri muutama tunti sitten noteerattiin yhdessä naapurimaan isoimmista medioista tekemällä sen mitä suomalaisten joukkueiden kannattajat eivät yleensä tee. Eikö ole hienoa että parissa kotihallissa pelatussa harjoitusottelussa on ollut tuplamäärä yleisöä verrattuna kahden vuoden takaiseen kaudenavaukseen?

Kirjoitit osuvasti sponsoroinnista ja siitä ettei se ole hyväntekeväisyyttä, tuotteen on oltava kunnossa. Eikö samanlaista vertausta kannattaisi käyttää seuran ja kosiskeltavan yleisön välillä? Espoossa ollaan pelattu välierissä todella usein viime vuosina ja nähty paljon tähtipelaajia, miksi yleisön pitäisi tyytyä vähempään varsinkin silloin kun lippujen hintoja nostetaan? Eikö silloin tuotteen kuuluisi parantua? Tämä yhtälö on aikamoinen pähkinä purtavaksi uusille omistajille, saada myytyä keskinkertaista rikkaille espoolaisille jotka ovat tottuneet vain parhaaseen.* Eivät kaikki suostu lähtemään niitylle kirmaamaan vain sen takia että Espoossa pelataan liigakiekkoa, jos uudella organisaatiolla on yhtään samantyylistä ajatusta kuin kärjistyksiä sisältävässä lainatussa kappaleessa niin kusessa ollaan.

Lähivuodet näyttävät paljon ja itse uskon että alku on vaikein, mutta jos uusien omistajien viidennellä kaudella Blues ei keiku mestaruusspekuloinneissa mukana niin ei jengiä vaan kiinnosta. Paitsi minua, sinua ja muita "hc-faneja" jotka käyvät hallilla vuodesta toiseen vaikka siellä pelaisi A-junnut jotain Suomisarjan joukkueita vastaan. Oletan että Keller-vertaus sisälsi piikin tännepäin koska olen ainoa joka sen nimen on tässä ketjussa viime aikoina maininnut. Tiedän suurin piirtein mitä maksaa tai ainakin sen ettei ole varaa, nämä kirjoitukset ovat vain minun mielipiteeni siitä miten hallille saataisiin lisää yleisöä tai miksi siellä käy nyt liian vähän porukkaa. Siis se asia mihin pyrkisin ensimmäisenä satsaamaan jos olisin itse seurassa päättämässä asioista. Helpommin areenan täyttää Bon Jovilla kuin kivenlahtelaisilla autotallipumpuilla.

* ei jääkiekossa vaan elämässä yleensä, asutaan omakotitalossa hyvällä alueella, ajetaan bemarilla ja käydään alpeilla laskettelemassa, kesällä purjehditaan ja pelataan golffia...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Liikevaihto 2010-2011 4,22 milj.

Yhteistyösopimusten keskiarvo yli 150 000 asukkaan kaupungeissa (poislukien Espoo): 3,2 miljoonaa euroa (Blues 1,9 miljoonaa euroa)

Lipputulot 2010-2011
1,5 miljoonaa euroa

Tässä on se olennainen asia kiteytettynä The Nikkarin viestistä - jos tuo 1,9M on myös kauden 10-11 osalta vertailukelpoinen luku. Bluesin yhteistyösopimusten arvo on on ollut 1,9M ja siihen päälle lipputulot 1,5M on omalla nopealla matematiikalla 3,4M. Ja koko liikevaihto on ollut 4,2M. Oletan kaikkien lukujen olevan alv 0% (kuten myös lipun keskihinta, ihan huomautuksena kuitenkin niissäkin on se 8% alvikanta).

Bluesin muut tulot kuin liput ja yhteistyösopimukset on siis 0,8M. Tähän siis sisältyy ottelujen aikainen ravintolamyynti, paikoitusmaksut hallilla, fanituotemyynti, mahdolliset kertaerät pelaajakaupoista, liigalta tulevat tuloerät (esim TV-sopimukset)...

Bluesin organisaatiolle 5,2M menobudjetti on ihan siedettävä, jos siellä ei ole seassa mitään sellaista, joka tekee Bluesin tulobudjettiin ison loven. Alle viiden miljoonan tulototeuma on taas ihan käsittämättömän pieni. Ja siis on sekä 1,9M sponssitulot ja 1,5M lipputulot pienet - en mä sitä. Mutta se ei ole ainoa ongelma. Tuon 0,8M eron koko toteumaan pitäisi olla tehtävissä jo pelkästään otteluiden oheismyynnin (pääasiassa siis ravintolapalveluiden, paikoitusmaksujen ja otteluiden aikaisen fanituotemyynnin) tuotoilla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Liigan tv-sopparin arvokin on lähes 1M per jengi per vuosi (olettaen että liiga ei vedä hirveästi välistä). Joku mättää, tässäkin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos Pelicans sijoittumalla sijalle 11 tekee 6.7 miljoonaa liikevaihtoa niin vähimäisvaatimus Espoossa pitäisi olla viitosella alkava luku, siitä sitten pikkuhiljaa lähemmäs kuutta miljoonaa. Silloin homma toimisi ja siihen nähden nuo lähikausina lähellä 5 miljoonaa pyörivä menobudjetti olisi jo paikallaan.

Toivon todella että yhteistyösopimusten rintamalla on tapahtunut positiivisia asioita nyt kesän aikana. Ensimmäiset viitteet uusista lippuhinnoista vaikuttavat myös hyviltä joten omistajaporrasta ei mielestäni ainakaan siitä voi syyttää.
 

Blegist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Yhteistyösopimusten arvo taitaa olla se avainasia tässä, n. 35 % liigajoukkueiden tuloista tulee sponsoreilta. Nykyiset yhteistyökumppanit löytyy osoitteesta: www.blues.fi/yhteistyokumppanit Näitä kun katselee niin taitaa olla aika paljon Jussilta perittyjä. Neste Oil, Koff ja Ratiopharm on varmaan ainoat jotka sponsoroivat suuremmalla rahalla.

Liigalta tulee sitten se miljoona televisioinnista ja luultavasti joku osa veikkauksen rahoista. Pari isoa peluria kun siihen saisi vielä mukaan niin helpottaisi kummasti.

Nykyisestä Parner Poolista ei oikein löydy potentiaalisia, paitsi ehkä Onninen ja LähiTapiola. Uusia kumppaneita pitäisi siis löytää jostain. Jos siinä onnistutaan niin toiminta on jo vakaammalla pohjalla.
 

Bª™ªN

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Puhis
Kirjoitit osuvasti sponsoroinnista ja siitä ettei se ole hyväntekeväisyyttä, tuotteen on oltava kunnossa. Eikö samanlaista vertausta kannattaisi käyttää seuran ja kosiskeltavan yleisön välillä? Espoossa ollaan pelattu välierissä todella usein viime vuosina ja nähty paljon tähtipelaajia, miksi yleisön pitäisi tyytyä vähempään varsinkin silloin kun lippujen hintoja nostetaan? Eikö silloin tuotteen kuuluisi parantua? Tämä yhtälö on aikamoinen pähkinä purtavaksi uusille omistajille, saada myytyä keskinkertaista rikkaille espoolaisille jotka ovat tottuneet vain parhaaseen.* Eivät kaikki suostu lähtemään niitylle kirmaamaan vain sen takia että Espoossa pelataan liigakiekkoa, jos uudella organisaatiolla on yhtään samantyylistä ajatusta kuin kärjistyksiä sisältävässä lainatussa kappaleessa niin kusessa ollaan.

Todellakin hain sitä tunnetta ja sitoutumista. Eihän me mitään Änäriä pelata, missä hodari ja tanssityttöjen perseet kiinnostaa enemmän kuin itse peli.
Sinähän unohdat vain sen että eihän meillä ole Makkarakeisaria enään? (kaikki kunnioitus miestä kohtaan) Minä perään just tätä että tyydyttäisiin vähempään että saadaan koko OY jaloilleen. Tämä sen takia että mielestäni tämä on silkkaa matikkaa eikä meidän kassa kestä samanlaista tulosta niin kuin se teki kaikki nämä vuodet. Eikö se ole jo nähty että siihen menee vuosikymmeniä ennenkuin tuo halli täyttyy joka ilta? Ei auta vaikka meillä pelaisi kuka tahansa! Siksi painotinkin että kustannukset pitää saada kuriin samalla kuin yritysmaailmaan saadaan kontaktit kuntoon ja samalla lipputulot nousuun. Meillä on vain pirun kallis organisaatio ja iso halli näin nuorelle jengille (organisaatiolle)..

Mutta kuten totesin niin minä palaan asiaan sitten kun luvut ovat selvillä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Blues-osiosta en oikein löytänyt sopivaa ketjua, niin kysytään nyt sitten täällä..

Nyt kun Jokerit siirtyy KHL:ään alkavan kauden jälkeen, niin Jokerit tarvinnee jonkin sortin "farmia", mahdollisesti Liiga-tasolta. Tämä siis siksi, ettei Kiekko-Vantaalta ja Mestiksestä KHL-ympyröihin siirtyminen varmaan ole ihan ideaali tilanne.

Olen puhunut asiasta muutaman Jokereita kannattavan tuttuni kanssa ja löytyypä asiasta muutamia ajatuksia myös tämän palstan Jokeri-osiosta: monen mielestä Blues on tällaiseen tarkoitukseen todennäköisin vaihtoehto.

Mutta mitä mieltä Bluesin fanit itse ovat asiasta? Hyvinä puolina mahdollisessa yhteistyössä narrien kanssa olisi se, että se saattaisi osaltaan hieman helpottaa joukkueen kokoamista Espoossa ja ehkä helpotusta myös talouden osalta...

Toisaalta keksin kyllä aika paljon mahdollisia negatiivisiakin juttuja, joista varmasti monen kokema oman seuraidentiteetin ainakin osittainen menettäminen ei liene sieltä pienimmästä päästä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mutta mitä mieltä Bluesin fanit itse ovat asiasta?

No mitäköhän. Virtuaalinen turpaanveto kaikille jotka haluavat lähteä leuattoman miehen kelkkaan tuohon hullutukseen.

Sille nyt ei voi mitään, että pelaajaliikennettä epäilemättä tulee KHL-narreihin olemaan. Niin Bluesista kuin muistakin liigajoukkueista. Mutta mitään virallisia farmisopimuksia en usko liigan hallituksen edes sallivan osakasjengeilleen. Eiköhän tuokin asia tullut jollakin muotoa käsiteltyä viime kesäisissä liigan ja narrien neuvotteluissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sille nyt ei voi mitään, että pelaajaliikennettä epäilemättä tulee KHL-narreihin olemaan. Niin Bluesista kuin muistakin liigajoukkueista. Mutta mitään virallisia farmisopimuksia en usko liigan hallituksen edes sallivan osakasjengeilleen. Eiköhän tuokin asia tullut jollakin muotoa käsiteltyä viime kesäisissä liigan ja narrien neuvotteluissa.

Niin, tämä on varmasti totta ja tästä näytetään parhaillaan puhuttavan myös tuolla Jokerit-osiossa..

Ei tosiaan varmaan ole Liigan intresseissä tehdä omasta tuotteestaan (=jostain osakassopimuksen alaisesta seurasta) virallista farmiseuraan venäläisille, vaikka varmaan joitain lainapelaajia suuntaan jos toiseen liikkuukin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mainittakoon vielä että KHL on hiekan päälle rakennettu sarja, jonka tulevaisuus on täysi arvoitus. Sotshin olympialaisten jälkeen Putinin mielenkiinto voikin vaihtua vaikkapa fudikseen ja mies voi todeta että jätetään nyt tämä marginaalilaji ja aletaan haastaa pelaajamarkkinoilla tosissaan Englantia, Saksaa, Espanjaa ja Italiaa. Vaikka Bluesin taloudellinen tilanne on haastava, niin hyppy itään seikkailemaan lähtevän Jokerien syliin olisi sekin uhkrarohkeaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisihan se tavallaan viimeinen silaus Salonojan kyykytykseen että Bluesista tulisi KHL-Jokereiden farmi. Vaikkei Salonoja enää Bluesia omistakaan.

En nyt kuitenkaan ihan usko että mistään liigaseurasta tulee virallista farmia Jokereille mutta toisaalta luulen että jonkin sortin pelaajavaihtoa nähdään ajan kuluessa useammankin Liiga-seuran kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös