Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 325 241
  • 5 817

Kapo

Jäsen
Kyllähän suurin ongelma hallin sijainnissa on henkilöautoliikenteen puolella, Volvolla paikalle tuleminen ja eritoten poispääsy on liian tukkoista. Ollaan niin lähellä Kehä ykköstä, kakkosta ja Länäriä mutta jokaiselle joutuu ajamaan pikkuteitä pitkin. Koivu-Mankkaantie aina ihan jumissa, Kalevalantie samoin. Molemmille kaista lisää ja Merituulentielle Tapiolaan päin samoin niin saataisiin noista liikenneyhteyksistä jotain hyötyäkin. Varsinkin Merituulentiellä kaistaa tarvittaisiin vain parisataa metriä.

Oma asiansa on tietysti se että rakennettiin 6000-7000 katsojan monitoimihalli kun tilaus oli 6000-7000 katsojan jäähallille. Kateellisena joutuu katselemaan joitakin Ruotsiin rakennettuja, samankokoisia jäähalleja jotka:

-Rakennettiin halvemmalla
-Käyttökustannukset pienemmät
-Soveltuvat ideaalisti kiekon katseluun.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mutta sama ongelma on lähes kaikkialla muuallakin. Nordiksella on aina karmeat ruuhkat ennen/jälkeen matsia, Narrilaan taas ei autolla oikein voi mennä edes ellei halua jonottaa parkkihalliin.

Uskon vakaasti metron auttavan paljonkin, kun se valmistuu niin esim. Kampista ja Ruoholahdesta pääsee nopeammin Baronalle kuin Nordikselle. Tai ainakin samassa ajassa kuin dösällä/sporalla Nordikselle. Samaten Matinkylästä pääsee todella ripeästi Baronalle metron avulla.

Jos vielä joskus Espoonlahden alue saataisiin metron piiriin niin tilanne olisi lähes täydellinen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei minulla ole juurikaan ollut ongelmia mennä autolla millekään kolmelle pk-seudun hallille. En toki koskaan pysäköi virallisille paikoille, vaan hieman kauemmaksi.

Itse voisin toki Baronalle tullessa käyttää joko bussia 109 tai ilmaista matsikuljetusta, mutta tyypillisenä espoolaisena bensafasistina käytän omaa autoa.
 

Kapo

Jäsen
Verrattuna esim. IFK:hon Bluesin lähtökohta on ihan erilainen. Fanille tuo liikenne ei mikään ongelma tietysti ole koska mennään katsomaan IFK:ta/Bluesia. Blues on kuitenkin selvästi riippuvaisempi satunnaiskatsojasta kuin IFK, jolla pelkästään kausareita on enemmän kuin Bluesin yleisökeskiarvo. Näille satunnaiskatsojille koko ottelutapahtuman helppous on huomattavasti tärkeämpää kuin fanille. Helposti paikalle, toimiva lipunmyynti, kelpo viihde mukavassa ympäristössä ja helposti kotiin laittamaan skidit petiin. Tällä hetkellä kunnossa on oikeastaan vain tuo kelpo viihde mukavassa hallissa, jos paikan päältä lipun ostaa. Homman pitäisi toimia paremmin kuin IFK:lla jotta se tarvittava 1000 satunnaiskatsojaa saadaan hallille.

Yksi halpa ex-tempore parannusehdotus. Kevytrakenteinen katos lipunmyynnin ja sisääntulon eteen. Silloin harvoin kun paikalla on kunnolla yleisöä niin tuossa saa jonotella kohtuu pitkään ja kiekonpeluukaudella suomessa tulee usein taivaalta vettä, muodossa tai toisessa.

Edittinä sanottakoon että uskon itsekin metron vaikuttavan positiivisesti katsojamääriin heti alusta lähtien. Toivottavasti muistavat aurata tien asemalta hallille peli-iltoina.
 

scholl

Jäsen
Helposti paikalle, toimiva lipunmyynti, kelpo viihde mukavassa ympäristössä ja helposti kotiin laittamaan skidit petiin.

Kuinka moni Bluesin matsissa kävijä on muka yh-mies, jonka akka ei voi laittaa skidejä petiin, jos niitä mahdollisesti on? Fakta on se, että Blues ei ole in, cool tai mitä tahansa termiä sitten käytetäänkään. Ei ole ikäänkuin yleisesti hyväksyttävä tapa viettää aikaa käymällä Bluesin matseissa. Mitä tapahtuu, kun maahanmuuttajat tulevat New Yorkiin, he haluavat sopeutua siihen yhteiskuntaan ja mikään muu tapa ei ole niin näkyvä kuin käydä Yankee Stadiumilla matseissa, jos varallisuus antaa myöden. Vaikka joku meksikaani kävisi vaikka pari kertaa kaudessa niin hän voi hehkuttaa Facebookissa kuinka newyorkilainen hän on. Espoossa ei ole mitään samaa meininkiä. Porukka ei yritä edes kotiutua Espooseen, vaan asuvat siellä vastentahtoisesti ja lomilla menevät sitten Savoon, Ouluun tai jonnekin muualle, mistä ovat tulleet.

Jonkun pitäisi keskittyä siihen, että tuosta urheilupuistosta tulisi paikka, jossa on ns. MUST käydä. Jos ihmisiä pidettäisiin työpaikoilla kummallisina erakkoina, jos eivät olleet talvikaudella edellisiltana Blues-pelissä tai kesäkaudella Hongan matsissa niin kyllähän siellä haluttaisiin käydä. Jos espoolaisuudella olisi positiivisia konnotaatioita niin jokainen heinähattu, joka siellä asuu, haluaisi näyttää olevansa espoolainen aivan kuten meksikolaiset nykissä.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Hemmetin hyvää ajattelua, sillä Urheilupuiston keskittymä kaikkine seuroineen ja lajeineen on ihan oikeasti hieno ja uniikki. Kaupunginkin olisi syytä satsata alueen markkinointiin ja vahvistaa Espoon imagoa myös urheilu- ja liikuntakaupunkina ja vahvistaa kaupungin mielikuvaa myös tällä rintamalla - monessa muussahan olemme tosi vahvoja.

Bluesin talouden päätavoite pitää olla nollatuloksen aikaansaaminen, jotta seura saadaan kantavalle pohjalle. Ilman Salonojan pitkää pinnaa homma olisi loppunut jo ajat sitten eikä Espoossa olisi tällä hetkellä liigaseuraa, eikä uutta tulisi pitkään aikaan - jos koskaan. Mietteet siitä, että rahoituspohja löytyisi jotain muutta kautta ovat huuhaata, erityisesti nykyisessä taloustilanteessa. Tältä pohjalta olen erittäin tyytyväinen nykyisestä budjetoinnista, joka antaa ainakin teoreettisen mahdollisuuden nollatulokseen ja sitä kautta terveeseen toimintaan ja mahdollisesti myöhemmin tehtäviin lisäsatsauksiin. On hienoa, että tällä budjetilla on saatu koottua joukkue, jolla on potentiaalia taistella suorasta pudotuspelipaikasta. Ja sen jälkeen on kaikki mahdollista, kuten viime keväänä nähtiin.

En myöskään ole kovin huolissani kauden alla puuttuvasta yleisestä markkinoinnista. Siinä, jos missä, on helppo polttaa isoja rahoja ilman mitään vaikutusta lisämyyntiin. Tämä on varmasti jo vuosien varrella opittu eikä siis mikään ongelma. Sen sijaan palstalla useammankin kirjoittajan kuvaama kausikorttilaisten unohtaminen on iso moka, joka pitää saada kuntoon. Kyseessä on seuran kunnia-asia, sillä kausikorttilaiset ansaitsevat kaiken mahdollisen arvostamisen. Tämänkin notkahduksen olen valmis hyväksymään jos syynä on kulujen karsinnasta johtuva hetkellinen fokuksen katoaminen. Jos taasen syynä on asenneongelma, ollaan todellisen haasteen edessä.


Daespoo: Toit julki kirjoituksessasi myös oman "perversin" haaveeni. ”Jos miljonääri oisin” ostaisin osake-enemmistön Espoon Oilersista, FC Hongasta, Espoon Hongasta ja Bluesista. Nimeksi uudelle seuralle laittaisin Espoon Honka. Silloin meillä olisi IFK:n tyylinen monitoimiseura. Imagomarkkinointi hyödyttäisi aina kaikkia ja taktinen markkinointi voitaisiin kohdentaa eri lajien seuraajille ja hakea myös ristiinmyyntiä. Yhteinen myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu seuralla säästäisivät kustannuksia ja toisi synergiaa. Yhteistyötä voisi tehdä myös esim. Fysiikkavalmennuksessa. Välttämättä ei omistuksia edes tarvittaisi ristiin, mutta tuntuvat seurajohdon asenteet olevan liian pitkälti oman navan tuijottamisessa. Itse olen vapaa-ajalla urheilun monipuolinen suurkuluttaja ja seuraan kaikkia Espoolaisia joukkueita. Toivoisin, että matsipäivät ovat mietitty aina yhdessä ja urheilupuiston vetovoimasta otetaan kaikki hyöty irti.

Mitä tulee sijoituspaikkaan: Ainoa oikea paikka on Tapiola. Perusteeni ranskalaisin viivoin:

-Tuleva metro
- Espoon kiekkoilu syntyi täällä. (Lukekaa Merran kirja)
-Tapiola eheyttäminen ( mittavat lisärakentaminen ja kasvojenpesu)
-Helppo saapua Helsingistä ja muulta Espoossa
- Otaniemen uusi Aalto-kampus. (Se on vain n. 5km hallilta. ) Kahden metropysäkin päässä. Eilen julkistetun kaavaehdotuksen mukaan alueen opiskelijamäärä kolminkertaistuu + yrityksiä ja asuntoja tehdään lisää. Kehätie menee tunneliin
- Faciliteetit ovat jo Tapiolassa. Tämä viimeistään tekee siirtämisestä absurdin ajatuksen

Puitteet ja mahdollisuudet ovat alueella valtava, vastaavaa paikkaa ei ole muuta. Nyt kaikkien seurojen pitää alkaa tekemään yhteistyötä liike-elämän, alueen oppilaitosten ja Espoon kaupungin kanssa. Toki ennen tätä yhteinen visio ja strategia alueen yhteiseksi kehittämiseksi on välttämätön. Tähän pitää saada kaikki alueen seurat mukaan! Ei vain yhteisen pysäköintihallin vaan koko alueen ja urheilutoiminnan kehittämisen taakse.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tämä viikkoisessa Urheilusanomissa oli sivun juttu talousongelmista ja yllättäen Rautiota ei saatu kiinni ja Ahola ei kommentoi. Pusan piti kuulemma kerätä osakepääoma 2,4 miljoonaa, mutta kasaan saatiin alle puolet ja viime kaudeltakin tuli reippaasti tappiota. Saas nähdä miten tässä jussittomassa kiekkobisneksessä lopulta käy.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä viikkoisessa Urheilusanomissa oli sivun juttu talousongelmista ja yllättäen Rautiota ei saatu kiinni ja Ahola ei kommentoi. Pusan piti kuulemma kerätä osakepääoma 2,4 miljoonaa, mutta kasaan saatiin alle puolet ja viime kaudeltakin tuli reippaasti tappiota. Saas nähdä miten tässä jussittomassa kiekkobisneksessä lopulta käy.

No, toivottavasti omistajat ja johto edelleen pyrkivät laajentamaan osakekantaa. Muutoin jää laulu lyhkäiseksi.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Tämä viikkoisessa Urheilusanomissa oli sivun juttu talousongelmista ja yllättäen Rautiota ei saatu kiinni ja Ahola ei kommentoi. Pusan piti kuulemma kerätä osakepääoma 2,4 miljoonaa, mutta kasaan saatiin alle puolet ja viime kaudeltakin tuli reippaasti tappiota. Saas nähdä miten tässä jussittomassa kiekkobisneksessä lopulta käy.


Urheilusanomat taitaa olla melkonen urheiluskenen "Seiska", koska eiköhän tästäkin olisi jo joka lehdessä riittävät otsikot jos kysymys olis esim. konkurssiuhasta.
Ei kai kukaan tosissaan odottanut viimekaudelta voitollista tulosta?

Sitäpaitsi jokainen tajuaa, että jos oltais osakepääomien varassa niin homma loppuis jo ennen viimekauden alkua. Ja ei se toimitusjohtaja (Pusa) mitään osakepääomaa kerää. Osakepääoma on sitä omistajan/omistajien rahaa jonka ne sijoittaa yritykseen perustamisvaiheessa tai osakeannissa ja Pusa ei kai omista tai omistanu Bluesista mitään?

Osoittaa toimittajalta melkoista tietämättömyyttä tai laiskuutta kirjoittaa tällaista soopaa, että toimitusjohtaja on kerännyt osakepääomia....
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Urheilusanomat taitaa olla melkonen urheiluskenen "Seiska", koska eiköhän tästäkin olisi jo joka lehdessä riittävät otsikot jos kysymys olis esim. konkurssiuhasta.

Vesa Rantanen ja kumppanit on viemässä US:ää UL:n viitoittamalle "Jere topless - klikkaa kuviin" -tyyppiselle haistapaskajournalismin linjalle. Haaskalintuja.

Ei kai kukaan tosissaan odottanut viimekaudelta voitollista tulosta?

No ei mutta kehitys pitäisi olla positiivisella käyrällä nopeasti.

Sitäpaitsi jokainen tajuaa, että jos oltais osakepääomien varassa niin homma loppuis jo ennen viimekauden alkua.

Tässä taitaa nyt mennä kivasti osakepääoma ja oma pääoma sekaisin. Kaksi täysin eri asiaa.

Ja ei se toimitusjohtaja (Pusa) mitään osakepääomaa kerää.

Noh ei tämä nyt noin yksinkertaista ole. TJ:n tärkein tehtävä on pitää tase/tulos kunnossa ja jos uutta rahaa haetaan niin se on kyllä myös TJ:n tehtävä (hallitus on tässä tietysti vahvasti mukana).

Osakepääoma on sitä omistajan/omistajien rahaa jonka ne sijoittaa yritykseen perustamisvaiheessa tai osakeannissa ja Pusa ei kai omista tai omistanu Bluesista mitään?
Osoittaa toimittajalta melkoista tietämättömyyttä tai laiskuutta kirjoittaa tällaista soopaa, että toimitusjohtaja on kerännyt osakepääomia....

TJ:n tehtävä on osaltaan varmistaa yrityksen rahoitus, käytännössä tämä tarkoittaa että hän osaltaan on mukana hankkimassa lisärahoitusta esim. osakeantien yms. osalta. Rahoituksen suhteen vaihtoehdot on osakeantien / omaan pääomaan verrattavien rahoitusinstrumenttien (esim. hybridilainat) kautta tuleva rahoitus tai vieras pääoma (=lainat).
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nyt tässä uudessa (post-Jussi) tilanteessa pitäsi saada faktat pöytään.

-Paljonko liikevaihto (tulot) on?
-Mistä liikevaihto koostuu?
-Miten Länkkärin tulot jakautuu Bluesin ja Länkkärin välillä?
-Paljonko Blues maksaa hallivuokraa?
-Kuka saa tulot oheistoiminnoista (bisset, safkat, mainokset yms)?

Kuten tässä ketjussa on aikaisemminkin puhuttu niin Bluesin pitäisi olla heittämällä Liigan (vittu mikä nimi Suomen suurimmalle ammattilaissarjalle, amatöörit!) top6 joukossa tulojen osalta. Jos Bluesia vertaa katsojamäärien, sponssitulojen yms. perusteella niin tulojen pitäisi olla selvästi Liigan paremmassa puoliskossa mutta jostain syystä turskaa tulee. Mikään muu ei selitä sitä kuin hallidiili eli vuokraa maksetaan isosti ja ehdot ovat surkeat. Ässät, Tappara, Jyp, Kalpa, HPK, Pelicans yms. periferiajengit tekee voittoa vaikka niiden operatiiviset tulot ovat pienemmät.

Ei toimi yhtälö ei.
 
Tämä viikkoisessa Urheilusanomissa oli sivun juttu talousongelmista ja yllättäen Rautiota ei saatu kiinni ja Ahola ei kommentoi. Pusan piti kuulemma kerätä osakepääoma 2,4 miljoonaa, mutta kasaan saatiin alle puolet ja viime kaudeltakin tuli reippaasti tappiota. Saas nähdä miten tässä jussittomassa kiekkobisneksessä lopulta käy.

Pakko toivoa parasta. Vai joudutaanko ex-makkarakeisaria huutamaan apuun jo tallä kaudella?

US-juttuun olisi vaadittu oikaisua aika pian, mikäli sisältö olisi ollut paikkaansapitämätön.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
US-juttuun olisi vaadittu oikaisua aika pian, mikäli sisältö olisi ollut paikkaansapitämätön.

Eihän se hyvälle kuullosta, kun toinen ei kommentoi vaan käskee soittamaan sille toiselle, joka ei myöskään kommentoi.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tulipa lukaistua viimeinen tuo Urheilusanomien juttu. Vai on yritetty periä palkkoja takaisin joltakin viime kaudella pelikiellossa olleelta pelaajalta. Ketäs sellaisia oli? Huhtala? Ei kai nyt sentään yhä jengissä mukanaolevalta kehdattaisi?

Pakko toivoa parasta. Vai joudutaanko ex-makkarakeisaria huutamaan apuun jo tallä kaudella?

Jos tilanne on niin paha, mitä tuossa jutussa annetaan ymmärtää, uskoisin että on jo huudettu apuun. Mutta tuskin ex-makkarakeisaria enää kiinnostaa kun on julkisten itkupotkuraivarien jälkeen seurasta eroon päässyt.

Tuohon Daespoon vertailuun noista muista jengeistä: Eiköhän oleellisin ero ole se että ne pelaavat kunnan omistamissa halleissa ja sitä myöten tuntuvasti halvemmalla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tulipa lukaistua viimeinen tuo Urheilusanomien juttu. Vai on yritetty periä palkkoja takaisin joltakin viime kaudella pelikiellossa olleelta pelaajalta. Ketäs sellaisia oli? Huhtala? Ei kai nyt sentään yhä jengissä mukanaolevalta kehdattaisi?

Lienee Riksman (huitaisu Henrik Haapalaan)
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Nyt tässä uudessa (post-Jussi) tilanteessa pitäsi saada faktat pöytään.

-Miten Länkkärin tulot jakautuu Bluesin ja Länkkärin välillä?
-Paljonko Blues maksaa hallivuokraa?

Tämä. Ei mene mullakaan jakeluun, että turskaa voi tulla paljoa. Katsojakeskiarvo viime kaudella oli 4.685, mitä voidaan mielestäni pitää hyvänä. Otetaan nyt vertailuna huomioon, että HPK:n yleisökeskiarvo oli 3.931 ja SaiPan 3.873. Molemmat edellä mainitut tekivät positiivisen tuloksen. Ei se Blegin pelaajabudjetistakaan voinut olla kiinni. Ramusta saatiin se 600.000, jolla varmasti katettiin pariksi kuukaudeksi Vesce, Dravecky, Lee, Ståhlhammar ja ylikin täytyi jäädä.

Toiseksi, kukaan ei laadi kauden budjettia siten, että omilla ollaan, jos voitetaan mestaruus / päästään poffeissa välieriin.

Mistä vitusta toi voi kiikastaa ellei hallille makseta ihan riistovuokraa?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mistä vitusta toi voi kiikastaa ellei hallille makseta ihan riistovuokraa?
Jos heitän kolme veikkausta niin luulen että ainakin joku osuu, parhaimmassa tapauksessa totuutta on kaikissa kolmessa:

- huono ka-hinta/per lippu eli lippuja annetaan liikaa ilmaiseksi ja/tai sitten hinnat ovat liian halpoja
- yhteistyösopimusten vähäinen rahallinen arvo
- suhteessa tuloihin liian korkea pelaajabudjetti
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
- yhteistyösopimusten vähäinen rahallinen arvo

Tän veikkaisin olevan iso syy. Bluesin tilanteessa mainoksien vähyys esim. pelipaidassa ja kotijäässä ovat tuskin pelkkää bränditietoisuutta, vaan pakon sanelema juttu. Tämä asia pitäisi saada ensisijassa korjattua. Tietyllä tapaa ymmärrän, etenkin tämän hetkisessä suhdanteessa, jos moni firma mietti vuosi sitten uuden omistuksen alla mukaan lähtemistä - mikäänhän ei taannut puuhastelun loppua.

Seuraavan kahden vuoden aikana talous on saatava vakautettua, melkein hinnalla millä hyvänsä. Toivottavasti se hinta on pärjääminen Liigassa ja sitä kautta houkuttelevuuden saaminen. Myös Jokerien poistuminen markkinoilta luulisi auttavan tilannetta.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Seuraavan kahden vuoden aikana talous on saatava vakautettua, melkein hinnalla millä hyvänsä. Toivottavasti se hinta on pärjääminen Liigassa ja sitä kautta houkuttelevuuden saaminen. Myös Jokerien poistuminen markkinoilta luulisi auttavan tilannetta.

Pahaa pelkään, että kahden vuoden päästä Espoossa ei ole edes liigajoukkuetta. Ellei joku sheikki kyllästy futisjoukkueiden osteluun ja päätä napata tappiota tekevän espoolaisrääpäleen pois kuljeksimasta.
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Tietyllä tapaa ymmärrän, etenkin tämän hetkisessä suhdanteessa, jos moni firma mietti vuosi sitten uuden omistuksen alla mukaan lähtemistä - mikäänhän ei taannut puuhastelun loppua.

Seuraavan kahden vuoden aikana talous on saatava vakautettua, melkein hinnalla millä hyvänsä. Toivottavasti se hinta on pärjääminen Liigassa ja sitä kautta houkuttelevuuden saaminen. Myös Jokerien poistuminen markkinoilta luulisi auttavan tilannetta.

Suhdanteen heikkous mahdollisen puuhastelun ohella varmastikin suurin syy. Jokerien poistumisesta olen päinvastaista mieltä. Myös sponsorit suhteellisen vakiintuneita samoihin seuroihin ja lipputuloissa jää paljon kirittävää kahden Jokerit pelin verran koska kyseinen joukkue aina vetänyt hyvin katsojia Espooseen. Samoin oletan liigan kiinnostavuuden myös kärsivän kolauksen saman seuran poistuessa mikä väistämättä vaikuttaa yleisellä tasolla sponsorieurojen keräämiseen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
-Miten Länkkärin tulot jakautuu Bluesin ja Länkkärin välillä?
Viime kaudella kuulin eräältä Bluesia sponsoroivan yrityksen edustajalta että Blues ei saisi mitään Barona-areena oheismyynnin tuloista ja että myös aitioista saadut vuokrarahat menis Jussin eiku Baronan-arenan taskuun. Tää on osa sitä diiliä että Salonoja antoi Bluesin periaateessa ilmateeksi uusille omistajille ja saa fygynsä tätä kautta. Pitkässä juoksussa tää ei voi olla mikään pysyvä ratkaisu. Samalta tahola olen kuullut että viime kauden synkiin lukuihin vaikuttaa myös se että kun uudet omistajat saivat Bluesin haltuun niin melkeen kaikki yhteystösopparit oli loppuneet kyseiseen kevääseen ja homma joudutiin aloittamaan tyhjästä ja uusia sponsoreita joduttiin hakemaan tuli perseen alla.

Mutta kattelin tota Bluesin toimiston heniklökunnan määrää ja sinne on kyllä tullu myyntipuolelle uusia ihmisä aika paljonkin. On Marketing Director, Sales Director, Corporate Sales, Sales Executive, 2x Sales, Ticket Sales ja Marketing Assistant eli ainakin myynin puolella toivottavasti jotain tapahtuu että näidenkin ihmisten palkat saadaan kuitattua.
 
Viime kaudella kuulin eräältä Bluesia sponsoroivan yrityksen edustajalta että Blues ei saisi mitään Barona-areena oheismyynnin tuloista ja että myös aitioista saadut vuokrarahat menis Jussin eiku Baronan-arenan taskuun. Tää on osa sitä diiliä että Salonoja antoi Bluesin periaateessa ilmateeksi uusille omistajille ja saa fygynsä tätä kautta.

Tapiolan Monitoimiareena Oy omistaa hallissaan aitioita, joiden vuokratulot luonnollisesti menevät omistajana sille. Jos muiden aitioiden omistajat vuokraavat omia tilojaan saavat ne luonnollisesti niistä tulevat tulot itselleen. Joy Catering Oy vastaa areenan ravintolapalveluista eikä todennäköisesti ole ainakaan Jääkiekko Espoo Oy:n (ali)vuokralainen.

Samalta tahola olen kuullut että viime kauden synkiin lukuihin vaikuttaa myös se että kun uudet omistajat saivat Bluesin haltuun niin melkeen kaikki yhteystösopparit oli loppuneet kyseiseen kevääseen ja homma joudutiin aloittamaan tyhjästä ja uusia sponsoreita joduttiin hakemaan tuli perseen alla.

Osakkaille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa on kerrottu, että tulovirta yhteistyökumppaneilta ylitti reilusti budjetoidun. Budjetoitiinko alunperin inhorealistisesti vai toimiko myynti erinomaisesti - en tiedä?

Mutta kattelin tota Bluesin toimiston heniklökunnan määrää ja sinne on kyllä tullu myyntipuolelle uusia ihmisä aika paljonkin. On Marketing Director, Sales Director, Corporate Sales, Sales Executive, 2x Sales, Ticket Sales ja Marketing Assistant eli ainakin myynin puolella toivottavasti jotain tapahtuu että näidenkin ihmisten palkat saadaan kuitattua.

Kyllä tuolla revohkalla kaiken järjen mukaan pitäisi tulosta syntyä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Suhdanteen heikkous mahdollisen puuhastelun ohella varmastikin suurin syy. Jokerien poistumisesta olen päinvastaista mieltä. Myös sponsorit suhteellisen vakiintuneita samoihin seuroihin ja lipputuloissa jää paljon kirittävää kahden Jokerit pelin verran koska kyseinen joukkue aina vetänyt hyvin katsojia Espooseen. Samoin oletan liigan kiinnostavuuden myös kärsivän kolauksen saman seuran poistuessa mikä väistämättä vaikuttaa yleisellä tasolla sponsorieurojen keräämiseen.

On totta, että on firmoja, jotka ovat mielikuvatasolla yhtä jonkun seuran kanssa (Jokereilla ehkä Tikkurila, en tiedä?), mutta pk-seudulla on myös paljon firmoja, jotka ovat valmiita hyviin sponssidiileihin, mutta eivät esim. halua/pysty tässä tapauksessa siirtymään HIFKin kelkkaan. Näitä samoja firmoja ei välttämättä kiinnosta mainostaa kalliilla Venäjän liigassa ja sieltä voisi hyvällä myyntityöllä olla saatavissa diilejä myös Espooseen. En myöskään usko Jokerien poistumisen olevan lähellekään niin merkittävä juttu kuin jotkut pelkäävät. Jokeripelien ekstrakatsojat ovat aika pieni osa koko vuoden tuloissa, loppuunmyydyistä halleista ei kuitenkaan ole ollut kyse. Jokerien tilalle tulee uusi seura, joka aikanaan kiinnostaa taas, eikä kukaan mieti Jokereita.

Seuraavan parin vuoden aikana tapahtuu poikkeuksellisen paljon seuran tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita: a) metro tulee hallin viereen, b) Jokerit poistuu liigasta ja hyvinntodennäköisesti c) talous kääntyy ennätystaantuman jälkeen nousuun. Noi jutut on pakko hyödyntää ja vakiinnuttaa Blues pk-seudun Toiseksi Seuraksi, HIFKin moderniksi paikallisvastustajaksi. Jokerit teki oman (tai Hjalliksen) valintansa, eivätkä ole jatkossa enää samoilla markkinoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös