Aika hurja ehdotus. Suomessa ja Jatkoajassa ylipäätään on tietääkseni olemassa jokaisella kirjoittajalla oikeus omaan mielipiteeseen ja sananvapauteen mitä kirjoittaa ja missä kirjoittaa. Minä ymmärrän, tai ainakin luulen ymmärtäväni, molempien osapuolien mielipiteet Venäjästä, KHL:stä sekä KHL-Jokereista. Ville on vanhanliiton Jokeri-kannattaja ja tietääkseni tehnyt seuran kannatustoiminnan (EP) eteen aivan helvetisti töitä ja antanut seuralle itsestään paljon. Miksi Ville ei voisi mielipidettään ja tuntemuksiaan tänne kertoa? Ketjuissa jossa käsitellään KHL:ää ylipäätään on olemassa kaksi mielipidettä yhdistelmästä KHL-Jokerit, positiiviset ja negatiiviset, jotka ovat varmasti yhtä raskasta luettavaa molemmille osapuolille, jotka näkevät asiat toisin.
Siksi, koska hänen kommentit eivät tuo mitään lisäarvoa keskustelulle ja sama levy pyörii jo vaikka kuinka monetta vuotta.

Ville on tehnyt varmasti kovan työn kannattaja toiminnan eteen ja hattu kouraan siitä.

Mutta hän on myös sanonut, että Jokereita ei enää ole, Jokerit ei merkitse enää mitään, joten sellaista ei enää ole, mitä Ville voisi kommentoida.

Ja suomalaiset tietää tasan tarkkaan, että Venäjä tulee aina olemaan Venäjä. Se on oma hankala yhtälönsä aina, mutta nyt puhutaan jääkiekosta. Suomalaiset tietää myös, miten tämä homma menee, joten ei tänne tarvitsisi tulla aina provoilemaan kansaa uudestaan samalla kommentilla, koska se johtaa aina saman asian uudelleen käsittelyyn.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Via Dolorosa jos katsot kyseisen käyttäjän viestihistoriaa, viestit noudattavat samaa kaavaa, samaa aihetta ja samaa provoa yksi toisensa jälkeen. Laadukas keskustelupalsta ei tarvitse saman toistamista, varsinkin kun kyseinen kirjoittaja ei osallistu mihinkään muuhun, kuin "ryssä sitä, ryssä tätä" kirjoitteluun.

Tottakai saa ja pitää kirjoittaa kriittisesti aiheesta, jos siltä tuntuu, mutta noilla samoilla avautumisillaan kirjoittaja tekee itsestään enemmän naurettavan. Vai mitä olet mieltä, jos itse en kirjottaisi palstalle mitään, mutta tasaisin väliajoin ilmaantuisin Liigan osioon provoilemaan Liigan tasosta ja epäkohdista. Vaikka ne olisi miten totta, niin jo palstan säännöt sanoo, että keskusteluun pitäisi tuoda uutta. Ei kukaan sitä jaksaisi lukea ja varmasti Modetkin siihen puuttuisi.

Vaikka täälläkin on esim @Clubittaja , @SirKepola ja @Cobol etunenässä, ketkä ei KHL:stä tykkää, niin heidän kirjoituksissaan on silti jatkuvasti uutta ja he tuovat panoksensa Jokereiden ja KHL:n osioon muullakin tavoin. Välillä tulee kritiikkiä tästä touhusta, mutta niin saakin tulla. Sen sijaan tuo Villen ristiretki pelkällä provon tiellä ei auta mitään eikä ketään.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan kiekkokaukaloissa | 100% ANTIkhl
@-Ville- totesi, että KHL:ssä jaetaan Venäjän mestaruus. Tämä fakta näytti tulleen osalle yllätyksenä, mutta kyllä Ville oikeassa oli. Se jaetaan, aivan virallisesti, parhaalle venäläisjoukkueelle.

Siinä vaiheessa kun puhtaan jääkiekkofaktan toteaminen tuntuu sinusta provolta, kannattaa pohtia mistä on kysymys - ei syyttää sen esittäjää.
Tismalleen näin. On ollut vajaan vuorokauden ajan ihan epätodellinen olo, että kun esittää asiallisen faktan siitä, että Jokerit pelaavat sarjassa jossa jaetaan Venäjän jääkiekkomestaruus, niin jo alkaa nämä ProKHL-nimimerkit kaivautumaan koloistaan yksi toisensa jälkeen ja taas kerran tekemään näitä heille niin tuttuja henkilöhyökkäyksiä asiallisen keskustelun sijaan. Näistä ainakin pari on todennut viestini olleen provoilua, vaikka sitä se ei missään tapauksessa ollut, vaan KHL-sarjan tosiasioiden esiintuomista. Näillä samoilla nimimerkeillä on ollut vastaavia hyökkäyksiä ennenkin ja tuntuu että nykyään kun harvemmin tulee kirjoitettua, niin heti ollaan poikkiteloin vastassa.

Jokerit pelaavat sarjassa jossa jaetaan Venäjän jääkiekkomestaruus. Jokerit pelaavat Venäläisten oligarkkien omistamassa hallissa. Jokerien sarjan ideoi itse Venäjän presidentti. Jokerien toiminnan tässä äärimmäisen venäjälähtöisessä sarjassa rahoittaa Venäläiset oligarkit joko lainoina omista pussukoistaan tai välillisesti omistamiensa yritysten kautta. Jokerit on yksi näistä näennäisulkomaisista joukkueista joista pyritään maalaamaan kuvaa, miten nämä haluavat pelata juurikin venäjävetoisessa KHL-sarjassa, vaikka todellisuudessa näiden osallistuminen sarjaan on lähtöisin em. oligarkkien rahoituksen turvin. Yksikään länsimainen joukkue ei käsittääkseni ole siirtynyt venäjävetoiseen KHL-sarjaan kovempien urheilullisten tavotteiden takia tai vilpittömästä halustaan pelata juurikin kohelossa.

KHL ja siellä Jokerien logoa ja nimeä kantava venäläisrahoitteinen näyteikkunaseura ei ole tälle kirjoittajalle se Jokerit johon pikkujätkänä silmäni iskin, siis se Helsingin Jokerit joka itsenäisesti ja omillaan kamppaili Jääkiekon SM-liigassa tavoitteenaan tulla kruunatuksi kauden päätteeksi lätkän Suomen mestariksi. Tämä KHL-irvikuva estää minulta Helsingin Jokerien olemassaolon ja on siten vihollinen. Haluaisin edelleen kannattaa sitä omaa seuraani johon keväällä 1992 rakastuin, esteenä vain tämä venäläisten rahoittama marionettinukke. Siksi toivon KHL:lle, sen isäntämaalle ja tälle Jokereiksi kutsutulle Venäjän mestaruussarjaan osallistuvalle palkka-armeijalle pelkkää pahaa: taloudellisia vaikeuksia, urheilullista epäonnistumista, katsojamäärien laskua. Näillä eväillä siihen suuntaan, ettei KHL:llä ole sijaa Suomessa.

Nyt nauttimaan auringosta ja kalkinpolttajanpolusta. Davai davai!
 
The Smashing Pumpkins • The National • Tool • Rammstein • Sigur Rós • Alice In Chains
-----
khl tappaa seurasi. "Jokerit on vedetty vessanpöntöstä alas" - Jukka Kohonen, toimitusjohtaja. 18.9.2018.

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Siinä vaiheessa kun puhtaan jääkiekkofaktan toteaminen tuntuu sinusta provolta, kannattaa pohtia mistä on kysymys - ei syyttää sen esittäjää.
Faktat on faktoja ja toiset on ne pystynyt myöntämään ja hyväksymään kauan aikaa sitten. Mutta toiset on kuin katkeria ex-puolisoita, jotka eivät pääse asioiden yli.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tismalleen näin. On ollut vajaan vuorokauden ajan ihan epätodellinen olo, että kun esittää asiallisen faktan siitä, että Jokerit pelaavat sarjassa jossa jaetaan Venäjän jääkiekkomestaruus, niin jo alkaa nämä ProKHL-nimimerkit kaivautumaan koloistaan yksi toisensa jälkeen ja taas kerran tekemään näitä heille niin tuttuja henkilöhyökkäyksiä asiallisen keskustelun sijaan.
Näin käy ja aina uudelleen. Kuin pisteenä kertomasi faktan "KHL:ssä jaetaan Venäjän mestaruus" päälle voin kertoa, että KHL:ssä ollaan jakamassa mahdollisesti myös kaudella 2019-2020 Venäjän mestaruus. Se vaikuttaa nyt olevan tärkeä asia KHL:ssä ja Venäjällä. Championat (venäläinen sporttimedia) kertoo, että mestariksi saatetaan olla julistamassa CSKA. Kuten Championatissa pohditaan, tällä kaudella Venäjän mestaruudesta olisi tulossa KHL:n tärkein palkinto.

Jos näin tapahtuisi, että CSKA saisi runkosarjan perusteella KHL:ssä Venäjän mestarin arvon, se oli yksi lisäosoitus kabinettipäätöksistä ja mahdollisesta poliittsen korruption lisääntymisestä. Ak Bars olisi voinut voittaa runkosarjan, mutta he eivät tietenkään tienneet, että runkosarjan panoksena olikin ainoa mestaruus. Kazan hävisi varsinaisella peliajalla viimeisen pelin, ja CSKA purjehti voitollaan pisteellä ohi.

Päätös on kyllä kasa paskaa, jos CSKA nostetaan tittelijoukkueeksi tällä tavalla. Oikea päätös olisi se, että mitään ei jaeta.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan kiekkokaukaloissa | 100% ANTIkhl
Päätös on kyllä kasa paskaa, jos CSKA nostetaan tittelijoukkueeksi tällä tavalla. Oikea päätös olisi se, että mitään ei jaeta.
Heh heh mitä touhua. Muutama päivä sitten kun täällä joutui ihan linkkien voimalla todentamaan väittämät faktoiksi (KHL:ssä jaetaan Venäjän jääkiekkomestaruus), niin mulla kävi mielessä listaa läpikelatessa, että varmaan muuten vielä jakavat slobomestaruuden männäkaudeltakin. Minusta tuo olisi tosin ihan hyvä juttu, että mestaruus jaettaisiin vaikka sarja keskeytettiinkin ennen aikojaan, sillä se olisi jälleen yksi validi esimerkki todistamaan näille sokeille vedätettäville miten venäjäkeskeinen koko sarja lopulta on. Keskeytyksistä viis kunhan Venäjän mestari kruunataan.
 
The Smashing Pumpkins • The National • Tool • Rammstein • Sigur Rós • Alice In Chains
-----
khl tappaa seurasi. "Jokerit on vedetty vessanpöntöstä alas" - Jukka Kohonen, toimitusjohtaja. 18.9.2018.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Heh heh mitä touhua. Muutama päivä sitten kun täällä joutui ihan linkkien voimalla todentamaan väittämät faktoiksi (KHL:ssä jaetaan Venäjän jääkiekkomestaruus), niin mulla kävi mielessä listaa läpikelatessa, että varmaan muuten vielä jakavat slobomestaruuden männäkaudeltakin. Minusta tuo olisi tosin ihan hyvä juttu, että mestaruus jaettaiiin vaikka sarja keskeytettiin ennen aikojaan, sillä se olisi jälleen yksi validi esimerkki todistamaan näille sokeille vedätettäville miten venäjäkeskeinen koko sarja lopulta on. Keskeytyksistä viis kunhan Venäjän mestari kruunataan.
Niinpä. Vähän tuota pohditaan Venäjälläkin, että ei olisi kaikkein fiksuin liike jakaa mestaruutta sen perusteella, etta joukkueet eivät tienneet sen olevan ainoa jaettavissa oleva mestaruus, ja toinen läpsytteli viimeisen pelin pois, kun Ak Bars oli jo useita otteluita aiemmin varmistanut konferenssin voiton. CSKA ei voinut tehdä samoin omassa konferenssissaan, suora tappio olisi pudottanut toiseksi vielä viimeisellä kierroksella.

Peruskysmys on, voidaanko jakaa sellainen mestaruus, jonka lähin häviäjä ei tiennyt sen olevan ainoa jaettava mestaruus, ja keskittyi sen takia ehkä alitajuntaisesti väärään mestaruuteen, kun ei ollut tiukkaa panosta viimeisellä kierroksella CSKA:n tapaan.

Luulen, että vastaus tulee olemaan: miksi puhut vain viimeisestä kierroksesta, kun kaikki pisteet lasketaan yhteen kauden aikana + tilanne oli kaikille sama, CSKA voitti kauden ainoan mestaruuden eli Venäjän mestaruuden ja pulinat pois. Tosin vamasti odotetaan KHL:n päätlstä ensin. Se voi olla myös järkevä, en pidä mahdottomana tässä tilanteessa.

Samalla kuullaan mahdollisesti jo, paljonko ensi kautta siirretään. Oletan, että ei pelata ennen marraskuuta. Jos silloinkaan. Venäjän tautihuiput taitavat olla edessä syksyllä ja Suomessa on puhuttu THL:n johdon toimesta suunnilleen samasta ajasta.
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Ak Bars olisi voinut voittaa runkosarjan, mutta he eivät tietenkään tienneet, että runkosarjan panoksena olikin ainoa mestaruus. Kazan hävisi varsinaisella peliajalla viimeisen pelin, ja CSKA purjehti voitollaan pisteellä ohi.

Päätös on kyllä kasa paskaa, jos CSKA nostetaan tittelijoukkueeksi tällä tavalla. Oikea päätös olisi se, että mitään ei jaeta.
Tämä Ak Barsin osuus nyt on ihan sinällään ihan kuraa. Varmasti ilman mahdollisen mestaruuden jakamistakin olisi ollut syytä kiinnostaa tuo viimeisen ottelu voitto, kun jaossa oli kuitenkin kotietu mahdollisiin KHL:n finaaleihin CSKA:aa vastaan. Ja yleensäkkin koko sarjan runkosarjan voitto, jaetaan siitä sitten Venäjän Mestaruus tai ei.

Enkä nyt kyllä ymmärrä hirveästi mitään KHL-vihaa tästä Mestaruuden jakamisesta (jopa näin aika KHL-vihaajana). Tuskin tuo mestaruus missään päässä mitään varsinaisia juhlia aiheuttaa ja enemmän kyseessä on vain, että historian kirjoista löytyy tällekin kaudelle se joku mestari ja siihen nyt varmaan loogisin tapa on jakaa se titteli runkosarjan perusteella kun playoffsit jäi täysin kesken.

Jos CSKA olisi voittanut runkosarjan, mutta tippunut playoffsien ekalla kierroksella, jotka kerettiin sentään pelata. Sitten voisin edes jollain tasolla ymmärtää tämän valituksen.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tämä Ak Barsin osuus nyt on ihan sinällään ihan kuraa. Varmasti ilman mahdollisen mestaruuden jakamistakin olisi ollut syytä kiinnostaa tuo viimeisen ottelu voitto, kun jaossa oli kuitenkin kotietu mahdollisiin KHL:n finaaleihin CSKA:aa vastaan. Ja yleensäkkin koko sarjan runkosarjan voitto, jaetaan siitä sitten Venäjän Mestaruus tai ei.
Venäjällä ei asiaa näin ajatella, vaan kuten Championat toi esille, Venäjän mestaruus olisi nyt syytä jättää jakamatta.

Enkä nyt kyllä ymmärrä hirveästi mitään KHL-vihaa tästä Mestaruuden jakamisesta (jopa näin aika KHL-vihaajana). Tuskin tuo mestaruus missään päässä mitään varsinaisia juhlia aiheuttaa ja enemmän kyseessä on vain, että historian kirjoista löytyy tällekin kaudelle se joku mestari ja siihen nyt varmaan loogisin tapa on jakaa se titteli runkosarjan perusteella kun playoffsit jäi täysin kesken.
Itse en kokenut, että venäläisen Championatin kirjoittaja vihaa KHL:ää ottaessaan Venäjän mestaruuden jakamisen kriittisesti esille 2019-2020 kaudella. Hän piti parempana, että Venäjän mestaruutta ei jaeta tällä kaudella ja olen kyllä samaa mieltä.

Tosin minusta Venäjän mestaruus tulisi jättää jakamatta kaikilla kausilla, ja jakaa se sitten kun Venäjällä on jälleen oma liiga tai jakaa se alempien sarjojen kuin KHL:n puitteissa niin kauan, kun KHL:ssä pelaa ei-venäläisiä joukkueita. Ei NHL:ssä jaeta Kanadan tai USA:n mestaruuksia, koska NHL ei ole poliittinen sarja.

Tässä olisi seuraava uudistustavoite KHL:ssä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
"KHL-seura Sibir Novosibirskin omistajan sekä hallituksen puheenjohtajan Dmitri Bosovin vaimo löysi hänet kuolleena kotoaan Moskovasta viime viikolla, kertoo venäläinen uutistoimisto TASS.

Forbesin mukaan 52-vuotiaalla Bosovilla oli löydettäessä ampumahaava päässä ja pistooli ruumiin vieressä. Miljardöörille läheinen lähde on varmistanut TASS:lle, että kyse on itsemurhasta. "

Seems legit. Varmistettu ja kaikkea
 
Fistauksessa on tärkeää muistaa nyrkkisäännöt

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Tosin minusta Venäjän mestaruus tulisi jättää jakamatta kaikilla kausilla, ja jakaa se sitten kun Venäjällä on jälleen oma liiga tai jakaa se alempien sarjojen kuin KHL:n puitteissa niin kauan, kun KHL:ssä pelaa ei-venäläisiä joukkueita. Ei NHL:ssä jaeta Kanadan tai USA:n mestaruuksia, koska NHL ei ole poliittinen sarja.

Tässä olisi seuraava uudistustavoite KHL:ssä.
Kyllä, mutta kuten viime viikkoinen keskustelu tällä palstalla osoitti eivät kaikki edes tiedä koko "Venäjän mestaruuden" jakamisesta. En siis koe, että tällä esim. olisi Suomesta päin katsottuna mitään hirveitä herneiden nenään vetämisen syitä. Jos haluavat jakaa venäläisten seurojen kesken jonkun tällaisen "nice to have" palkinnon en koe, että tämä tekisi KHL:sta jotenkin naurettavan sarjan.

Ja tämä siis kommenttina edelleen hyvin KHL-kriittiseltä ihmiseltä, mutta kyllä mä näen tuossa sarjassa (ja maassa) aika paljon suurempiakin ongelmia kuin tämä @-Ville- esille nostaman ongelman.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kyllä, mutta kuten viime viikkoinen keskustelu tällä palstalla osoitti eivät kaikki edes tiedä koko "Venäjän mestaruuden" jakamisesta. En siis koe, että tällä esim. olisi Suomesta päin katsottuna mitään hirveitä herneiden nenään vetämisen syitä. Jos haluavat jakaa venäläisten seurojen kesken jonkun tällaisen "nice to have" palkinnon en koe, että tämä tekisi KHL:sta jotenkin naurettavan sarjan.
Toisaalta tuossa Championatin jutussa on kyse siitä, että ei haluttaisi kesken jääneen kauden mitään mestaruuksia jakaa, koska se Venäjänkin mestaruus saisi nyt liian suuren merkityksen. Minusta tämä on fiksu ajatus, mutta kuten aiemmin kirjoin, odotin Suomessa tulevan vastarintaa ja vaatimusta mestaruuden jakamisesta.

Ja tämä siis kommenttina edelleen hyvin KHL-kriittiseltä ihmiseltä, mutta kyllä mä näen tuossa sarjassa (ja maassa) aika paljon suurempiakin ongelmia kuin tämä @-Ville- esille nostaman ongelman.
Totta, mutta en nyt ihan pääse kärryille, miksi kenenkään tulisi KHL-osiossa nostaa Venäjän 100 000 suurempaa ongelmaa esille kuin korkeintaan osana KHL:n ongelmia. Palstan Venäjä-ketjuissa on sitten muita käsitelty jonkin verran. Venäjän mestaruuden jakaminen KHL:n runkosarjan parhaalle venäläiselle joukkueelle olisi yksi asia, jonka KHL voisi muuttaa. Toki tiedän, että tätä muutosehdotusta vastustetaan tiukasti myös Suomessa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Toisaalta tuossa Championatin jutussa on kyse siitä, että ei haluttaisi kesken jääneen kauden mitään mestaruuksia jakaa, koska se Venäjänkin mestaruus saisi nyt liian suuren merkityksen. Minusta tämä on fiksu ajatus, mutta kuten aiemmin kirjoin, odotin Suomessa tulevan vastarintaa ja vaatimusta mestaruuden jakamisesta.
Kyllä. Ja ihan samaa asiaa on pyöritelty jokaisen jalkapallo sarjankin osalta. Puolet sanoo, että Liverpool ansaitsee nimensä mestaruuspyttyyn ja toiset puolet sanoo, että ei missään nimessä mitään mestaruuksia jaeta, kun ei edes 100% varma laskennallinen mestaruus ollut.

Eli mielipiteitä riittää aina melkein yhtä paljon kuin niiden antajia. Ja uskoisin, että päädytään missä lajissa/sarjoissa mihin tahansa päätökseen niin tuskin nuo "kabineteissa jaetut" mestaruudet kuitenkaan edes sille voittajalle samanlaista juhlaa aiheuttaa kuin pelaamalla varmistettu mestaruus.

Lupaan kyllä muuttaa mielipiteeni asiasta aika vahvasti, jos CSKA kruunataan Venäjän mestariksi ja seura järjestää kesäkuun alussa suuren voitonmarssin Moskovan torilla...
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tosin minusta Venäjän mestaruus tulisi jättää jakamatta kaikilla kausilla, ja jakaa se sitten kun Venäjällä on jälleen oma liiga tai jakaa se alempien sarjojen kuin KHL:n puitteissa niin kauan, kun KHL:ssä pelaa ei-venäläisiä joukkueita. Ei NHL:ssä jaeta Kanadan tai USA:n mestaruuksia, koska NHL ei ole poliittinen sarja.

Tässä olisi seuraava uudistustavoite KHL:ssä.
Kun kuitenkin tiedetään, että venäläiset haluavat myös Venäjän mestaruuden jakaa, niin pitäisikö heidän uudistautua siten, että siellä jaettaisiin molemmat palkinnot, mutta siten, että Venäjän mestaruus nousisi ikäänkuin samalle tasolle Gagarin cupin kanssa ja sitten niiden kahden tittelin voittajat kohtaisivat vikassa finaalisarjassa.

Jossain vaiheessa on ollut puhetta, että KHL jakautuisi kolmeen konferenssiin, joten tuollaisessa mallissa siihen keskimmäiseen konferenssin voisi keskittää "kovimmat" venäläiset jengit ja tämän voittaja olisi Venäjän mestari ja kaksi muuta konferenssia sitten kamppailee Gagarin cupin voitosta ja sitten molemmat voittajat kohtaisivat jonkinlaisessa superfinaalissa.

Eli keskimmäiseen lohkoon parhaat ja sitten muutoin joukkueet jakautuisivat itä ja länsi konferensseihin.

Itäinen konferenssi:
Amur
Vladivostok
Kunlun
Sibir
Barys
Cheljabinsk
Jekateringburg
Neftehimik

Venäjän keskuskonferenssi:
Omsk
Magnitogorsk
UFA
Kazan
Jaroslav
ZSKA
D.Moskova
SKA

Läntinen konferenssi:
Torpedo
Sochi
Spartak
Vitjaz
Sevestral
Minsk
Riga
Jokerit

Jokainen pelaisi kaikkia oman konferenssin joukkkueita vastaan neljästi ja kaikkia muita vastaan kahdesti. Pitäisi tulla (7x4 + 16x2) -> 60 peliä runkosarjaan. Pudotuspeleihin mentäisiin siten, että läntisestä ja itäisestä konferenssista molemmista neljä parasta mukaan. Eka konferenssi voittajat selville ja sitten voittajat kohtaisivat toisensa Gagarin cupin finaalissa. Samaan aikaan Venäjän keskuskonferenssissa pudotuspeleihin menisi kuusi joukkuetta, joista kaksi parasta suoraan toiselle kierrokselle. Tämän konferenssin voittaja olisi sitten Venäjän mestari. Kun molemmat tittelijoukkueet olisivat selvillä, niin ne kohtaisivat sitten jonkinlaisessa superfinaalissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Eli mielipiteitä riittää aina melkein yhtä paljon kuin niiden antajia. Ja uskoisin, että päädytään missä lajissa/sarjoissa mihin tahansa päätökseen niin tuskin nuo "kabineteissa jaetut" mestaruudet kuitenkaan edes sille voittajalle samanlaista juhlaa aiheuttaa kuin pelaamalla varmistettu mestaruus.
Tässä kuitenkin oli kyse vähän eri asiasta eli siitä, onko syytä jakaa Venäjän mestaruus kun muita mestaruuksia ei voi jakaa. On mielenkiintoista seurata keskustelua kun päätös aikanaan tulee. Poikkeaako sen sävy Suomessa ja Venäjällä toisistaan ja onko esimerkiksi niin, että Venäjällä ollaan kriittisempiä, jos Venäjän mestaruus päätetään antaa CSKA:lle kuin Suomessa, jossa asia on täysin ok, koska se tuli runkosarjasta ja runkosarja pelattiin loppuun.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Jossain vaiheessa on ollut puhetta, että KHL jakautuisi kolmeen konferenssiin, joten tuollaisessa mallissa siihen keskimmäiseen konferenssin voisi keskittää "kovimmat" venäläiset jengit ja tämän voittaja olisi Venäjän mestari ja kaksi muuta konferenssia sitten kamppailee Gagarin cupin voitosta ja sitten molemmat voittajat kohtaisivat jonkinlaisessa superfinaalissa.
Voihan näitä keksiä mielensä mukaan, mutta en usko Venäjällä menevän läpi sen, että vain osa joukkueista voisi voittaa Venäjän mestaruuden (niin kauan kun se KHL:ssä on jaossa).
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Voihan näitä keksiä mielensä mukaan, mutta en usko Venäjällä menevän läpi sen, että vain osa joukkueista voisi voittaa Venäjän mestaruuden (niin kauan kun se KHL:ssä on jaossa).
Olisihan tuo tietenkin urheilullisessa mielessä vähän niin ja näin, mutta toisaalta KHL:n mestaruudet eivät tähän mennessä ole mennyt tuon ehdotetun Venäjän keskuskonferenssin joukkueiden ulkopuolelle. Eli tätä voisi koittaa "pienemmille" venäläisille seuroilla myydä ajatuksella, että Gagarin cup olisi tällaisella muutoksella heillekin helpommin saavutettavissa. Jos sille siis tällaisen uudistuksen jälkeen vielä arvoa nähdään. Toisaalta voisihan sen tehdä ehkä niinkin, ettei superfinaalia pelata vaan kilpailussa jaettaisiin kaksi titteliä joka kausi. Venäjän mestari ja Gagarin cupin voittaja. Nuo joukkueet voisivat kohdata sitten vaikka aina seuraavan runkosarjan ekassa ottelussa.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Toki tiedän, että tätä muutosehdotusta vastustetaan tiukasti myös Suomessa.
Ketkä Suomessa vastustaisivat tiukasti muutosta Venäjän mestaruuden jakamiseen? Jokerikannattajat, Jari Kurri?

Kurri kumartaa tietenkin tietyissä asioissa sarjan kotimaan suuntaan, mutta en nyt muuten keksi miksi Suomessa vastustettaisiin käsittääkseni täysin yhdentekevänä pidetyn palkinnon jakamisen lopettamista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Ketkä Suomessa vastustaisivat tiukasti muutosta Venäjän mestaruuden jakamiseen? Jokerikannattajat, Jari Kurri?
Oletin kirjoituksessani kun lainasin venäläisen Championatin juttua, jonka mukaan Venäjän mestaruus tulisi jättää jakamatta, että Suomessa tulee päinvastaista mielipidettä. Odotin, että mestaruus halutaan jakaa palstallakin, mutta vasta kun KHL olisi sen jakanut/evännyt.

Mutta ei kauan mennyt, kun mestaruus palstalla jo jaettiin.

Mitä pysyvämpään muutokseen tulee, sitä en käsitellyt lainkaan kuin osaltani. En usko, että Jokerit olisi laittaisi vastaan, jos Venäjän mestaruus ei olisi koskaan enää jaon kohteena. Päinvastoin. Sen sijaan en usko, että Venäjä-myönteiset tahot Suomessa olisivat eri mieltä kuin Venäjällä. Venäjän mestaruus tulee siis jakaa kuten ennenkin. Nämä siis mutuna, kun ei ole tutkimusta tms. asiasta.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Mä en oikein ymmärrä mikä tässä Cskan Venäjän mestaruudessa oikein on ongelma. Runkosarjan voittaja kuitenkin ja se jaetaan nimenomaan runkosarjan perusteella. Ei sillä nyt pitäisi olla mitään väliä vaikka kausi jäi kesken. Kazan voi syyttää vain itseään sillä varmasti tiesi tämän. Eri asia olisi jos kruunataan Gagarinin voittajaksi. Viime viikolla KHL tiedotti nuo loppusijoitukset eli jatkoonmenijät sijoille 1-8.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wesa, CAR, IPA
Mä en oikein ymmärrä mikä tässä Cskan Venäjän mestaruudessa oikein on ongelma. Runkosarjan voittaja kuitenkin ja se jaetaan nimenomaan runkosarjan perusteella. Ei sillä nyt pitäisi olla mitään väliä vaikka kausi jäi kesken. Kazan voi syyttää vain itseään sillä varmasti tiesi tämän. Eri asia olisi jos kruunataan Gagarinin voittajaksi. Viime viikolla KHL tiedotti nuo loppusijoitukset eli jatkoonmenijät sijoille 1-8.
No en ymmärrä minäkään.

Muutenkin tuo palkinto on näin täältä katsottuna ollut sarjaa "ihan sama". Ihmetyttää että tästäkin tehdään joku ongelma - lähinnä se, että kun @-Ville- aiheellisesti asiasta huomautti, niin siitä tuli ongelma. Toki hänellä on joskus hieman kärkäs tapa keskustella nykytilanteesta, mutta itse asiaahan se ei muuta, eli Venäjän mestaruus tuolla jaetaan.
 
He, jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins

Menikö tämä seura konkkaan jo? Jätti loppukaudesta näköjään palkat maksamatta mikäli uutista ja Gragnania on uskominen.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Menikö tämä seura konkkaan jo? Jätti loppukaudesta näköjään palkat maksamatta mikäli uutista ja Gragnania on uskominen.
Tässäkin ketjussa on kirjoitettu muutama päivä sitten, että Minsk todennäköisesti ei pelaa enää KHL:ää.

Parin vuoden päästä palkkalattia on jo sen verran korkea, ettei varsinkaan silloin ole enää asiaa sarjaan. Muutenkin joukkue on kyntänyt vuodesta toiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy