Tuo kuvailemasi Superliiga kuulostaa aivan farssilta jo pelkkänä ideana. Kaikella kunnioituksella siis,
@Tshekki77 .
Kiinasta joukkue pois. Samoin Suomesta. Jokerit takaisin Suomen pääsarjaan. Koska liiga tarvitsee Jokereita. Tai sitten vaikka stadiliigan kautta takaisin huipulle.
Voihan se sitäkin olla ja luonnollisesti jos missä tahansa tulee isoja muutoksia, niin aina mukana tulee myös muutosvastarintaa. Itse en jaksa kuitenkaan hetkeksikään uskoa, että kiinalaiset poistuisivat KHL:sta itse tai että venäläiset heitä sieltä olisi pois potkimassa, ellei koronan jälkilasku ole venäläisille jotain tyyliin sellaista, joka toisi 90-luvun alun mieleen.
Eli jos ja kun kiinalaiset siellä jatkavat, niin kyllä silloin olisi melkein tarve roikottaa mukana myös Habarovskia ja/tai Vladivostokia. Samalla tuntuisi tosiaan, että venäläisillä olisi tarve säästää rahaa tässä kilpailussa (entisiin aikoihin nähden), mutta samalla pitää sekä kansainvälinen ulottuvuus mukana, että pitää yllä järjestelmää, jossa maajoukkueen kannalta tärkeät seurat menestyisivät.
Tietenkin jos kaksi lähes täysin erillistä kilpailua olisi kynnyskysymys, niin voihan sinnekin toki lisätä sitä ristiinpelaamista ja kun joku oli myös pahoillaan, että Jokerit olisi mukana Venäjän Superliigassa, eikä KHL:ssä, niin vaihdetaan Sotshin ja Jokereiden paikkaa.
Eli
Venäjän Superliiga
Länsilohko:
SKA
ZSKA
HK Sotshi
D.Moskova
S.Moskova
L.Jaroslav
Itälohko:
AK Bars Kazan
A.Omsk
Magnitogorsk
S.UFA
T.Cheljabinsk
Jekaterinburg
KHL
Länsilohko:
D.Riika
D.Minsk
D.St.Petersburg
SKA Neva
Jokerit
Keskilohko:
HK Vitjaz
Nishi Novgorod
Sevestral
Lada
Humo
Keski-Itälohko:
Barys Nur-Sultan
Nomad Nur-Sultan
Sibir
Neftehimik
Jugra
Kauko-Itälohko:
Novokuznetsk
Kunlun Redstar
Beijing Baxy
Admiral Vladivostok
Amur Habarovsk
Venäjän Superliigassa jokainen joukkue pelaisi toisia Superliigan joukkueita vastaan neljä kertaa. Tämän lisäksi Superlliga jaettaisiin kahteen lohkoon, länsi ja itä. Lohkojen sisällä pelattaisiin vielä kertaalleen kaikkia toisia vastaan ja lännen lohkon joukkueet kohtaisivat KHL:n läntisen konferenssin joukkueet kaikki kertaalleen. Samoin itäisen lohkon joukkueet kohtaisi kaikki KHL itäisen konferenssin joukkueet kertaalleen. Tällä tavalla Superliigan joukkueille tulisi (4x11 + 1x5 + 1x10) -> 59 peliä runkosarjaan, per jengi. Pudotuspeleihin kahdeksan parasta. Voittaja Venäjän Superliigan voittaja (ja Venäjän mestari) ja kohtaisi vielä Gagarin cupin finaalissa KHL:n mestarin.
KHL:ssä joukkueet pelaisivat kertaalleen kaikkia muita (eli esim. Jokerit matkustaisi esim. Kiinaan vain joka toinen vuosi), tämän lisäksi kummassakin konferenssissa kohdattaisiin kertaalleen Superliigan saman ilman suunnan lohkon joukkueet. Sitten vielä kahdesti kaikki saman konferenssin, toisen lohkon joukkueet ja oman lohkon joukkueet kohdattaisiin tämän lisäksi kaikki vielä neljästi. Eli KHL:ssä joukkueille tulisi (1x19 + 1x6 + 2x5 + 4x4) 51 peliä runkosarjaan, per jengi. Pudotuspeleihin menisi joko joka lohkon kolme tai neljä parasta, miten parhaaksi nähdään. Eli KHL:ssä pelattaisiin yksi kierros pudotuspelejä enemmän, kuin Superliigan puolella ja senkin takia vähän vähemmän pelejä. KHL:n kontinentaali mestari kohtaisi sitten Gagarin cupin finaalissa Venäjän mestarin.
Vaikka ristiinpelaamista olisi, niin kumpikin kilpailu päättäisi itsenäisesti omista mahdollisista palkkakatoistaan ja palkkalattioista. Ristiinpelaaminen toisi yhtenäisyyttä näiden kahden kilpailun välille ja siten voidaan tietyllä tapaa nähdä myös yhtenä kokonaisuutena. Ulkomaan jengeihin ei välttämättä tarvisi panostaa niin paljoa ja kun ne ulkomaiset jengit pelaisi myös paljon enemmän keskenäänsä, niin niidenkin menestysmahdollisuuden nousisivat ja kilpailu olisi myös heille mielekkäämpää. Meinaa aika surulliselta on näyttäny viime aikoina esim. Dinamo Rigan ja Dinamo Minskin toiminta.