Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  NHL:ssä palkat tulivat julkiseksi kauden 1989-90 aikana, ja sen jälkeen palkat räjähtivät nousuun.
   
 2. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Viime? Siis montaa viime vuosikymmentä tarkoitat?

  Katselin jokin aika sitten YLE:ltä kolmiosaista dokkaria Ruotsin jääkiekosta. Kyllä ne ekat Ruotsista 70-luvulla lähteneet pelaajat Juha Widing, Börje Salming ja muut aika suoraan puhuivat siitä, että Ruotsissa ei missään yrityksessä olisi päässyt samoille liksoille.
   
 3. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ketola kertoi saaneensa noin 150 000$ kaudesta Winnipegistä, hän kuului kakkoskoriin tuolloin. Winnipegin suurimmat tähdet olivat Bobby Hull, Anders Hedberg ja Ulf Nilsson, jotka mainittiin myös tuossa dokumentissa. Myöhemmin ruotsalaisista puhuttiin Rangersin miljoonapelaajina ja heidän palkkansa oli median kiinnostuksen kohteena. Vellun mukaan suurin ero Suomeen tuli ammattilaisuudesta, koko palkka tuli pelaamisesta. Tuohon aikaanhan oli tapana, että pelaajille hommattiin työpaikka, josta osa pelaajan tuloista tuli.
   
 4. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Olihan tuo härmästä katsottuna aivan loistava tili. Silloisiksi markoksi muutettuna, 1973 3,9mk- nousi 7% 1974, se tekee 600 000mk. Keskiliksaa vuodelta 1974 Suomessa en löytänyt, mutta eteen tuli Toyota Corona Mark II 2000. Joka tuohon aikaan edusti yäpään autotasoa, maksoi 23.900mk.
   
 5. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Lainaus:
  150 000 jenkkidollaria vuonna 1974 oli tosiaan melko paljon rahaa. Kanadassa keskimääräinen palkka vuodessa oli tuolloin 20 422 dollaria ilmeisesti (tuo on vuoden 95 rahan arvossa ilmaistu, eli vähä yhtä tyhjän kanssa). Jenkeissä keskivuosipalkka oli kuitenkin vuonna 1974 8030 dollaria sikäläistä.

  Nykydollareissa tuo 150 000 vuoden 74 usd olisi 764 000 usd ja hilut päälle, mikä euroina reilut 675 000 tuhatta.

  Vuonna 1975 keskiverto palkansaaja sai Suomessa ilmeisesti 350 euroa kuussa (Iltasanomiin vie linkki), eli 4 200 euroa vuodessa ja siitä meni veroihin kiva siivu. Tämmöisiä suuntaa antavia löysin pikaisella vilkaisulla.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 19.58
 6. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Toki siihen tarvitaan rahaa mutta silti NHL on toiminut kokoajan oikeilla rahoilla ja seurat tuottivat jo alusta asti rahaa omistajilleen tätä ei ole KHL:ssä tapahtunut ikinä.
  Vaikuttaa ettet itse ymmärrä sitä millä pohjalla KHL on nykyään sen ainut valttikortti pelaajien hankinnassa on ylisuuret palkat seurojen tuloihin nähden jos ne tiputetaan palkkakatolla niin osannet itsekin päätellä kuinka käy.

  KHL tuhoaa itse itsensä jos asettavat tuollaisen palkkakaton sen takia se ei tulekkaan ikinä tuollaisenaan toimimaan vaan joko jotain maksetaan seurojen ohi tai osaa pelaajista ei tulla tulevaisuudessakaan laskemaan kattoon.
  Toinen vaihtoehto on toki se, että Putin toteaa KHL:n arvon laskeneen reilusti ja silloin "pakottava" tarve satsata sarjaan loppuu, tai tuki keskitetään vain muutamalle seuralle kuten on näyttänyt käyvän.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 7. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Rysyissä tuskin yksikään joukkue ei pyöri todennäköisesti omillaan. Eikä NHL mikään rahantekokone ole, muistaakseni vain n. 30% joukkueista pyörii ilman mitään ylimääräistä rahoitusta.
   
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  NHL- ja KHL-joukkueita ei välttämättä voi vertailla tuolla tavalla. Miksi? Koska pitäisi ottaa mukaan brändiarvot. KHL:n osalta ei ole tarkempaa arviota, joten niitä ei voi esittää. NHL:n osalta on:

  https://www.forbes.com/sites/mikeozanian/2018/12/05/the-nhls-most-valuable-teams/

  Voisi kuitenkin epäillä, että koko KHL:n arvo on pienempi kuin yhden keskimääräisen NHL-joukkueen arvo, 630 miljoonaa dollaria kaudelle 2017-2018.
   
  ms.qvist tykkää tästä.
 9. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin jos/kun KHL asettaa palkkakaton niin mikä muuttuu VENÄLÄISILLÄ joukkueilla? Ei mikään. Raha kiertää jostain pelaajien taskuun ja balalaikka soi entiseen malliin.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tämähän se voi olla tulos. Esimerkiksi virallinen palkkaluettelo on kunnossa, mutta kalleimmat pelaajat on parin valtion yhtiön palkkalistoilla. Ihan tuttua muistaakseni SM-lligastakin aikanaan.

  Mutta onhan tuolla palkkakatolla kuitenkin jokin tavoite, kun sitä ajavat. Lähdetään siitä, että tarkoitus on realistisesti pienentää venäläisseurojen palkkabudjettia, jonka viime kädessä taitaa maksaa valtio tai alueet ja jos aluehallinnot, niin valtio löytyy niidenkin takaa.
   
 11. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Täytyy muistaa sekin, että KHL tai jääkiekko ei voi olla Venäjällä tuottavaa bisnestä kansantalouden takia. Keskiansioiden ollessa 500 euron luokkaa, on mahdotonta saada kuluttajilta rahaa kymmenien miljoonien budjetin pyörittämiseen.
   
 12. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Lainaus:
  Ja tämän päättelit tästä? Viestistä, jossa en sanallakaan edes mainitse KHL:ää.

  Lainaus:
  Seuraavaksi kommentoin tätä vietiä

  Lainaus:
  Ihan totta joka sana. Ja kun asia on näin, niin voikin kysyä, mikä motivaatio on pyorittää KHL:ää kun se ei omillaan voi edes tulla toimeen?