Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  NHL:ssä palkat tulivat julkiseksi kauden 1989-90 aikana, ja sen jälkeen palkat räjähtivät nousuun.
   
 2. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Viime? Siis montaa viime vuosikymmentä tarkoitat?

  Katselin jokin aika sitten YLE:ltä kolmiosaista dokkaria Ruotsin jääkiekosta. Kyllä ne ekat Ruotsista 70-luvulla lähteneet pelaajat Juha Widing, Börje Salming ja muut aika suoraan puhuivat siitä, että Ruotsissa ei missään yrityksessä olisi päässyt samoille liksoille.
   
 3. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ketola kertoi saaneensa noin 150 000$ kaudesta Winnipegistä, hän kuului kakkoskoriin tuolloin. Winnipegin suurimmat tähdet olivat Bobby Hull, Anders Hedberg ja Ulf Nilsson, jotka mainittiin myös tuossa dokumentissa. Myöhemmin ruotsalaisista puhuttiin Rangersin miljoonapelaajina ja heidän palkkansa oli median kiinnostuksen kohteena. Vellun mukaan suurin ero Suomeen tuli ammattilaisuudesta, koko palkka tuli pelaamisesta. Tuohon aikaanhan oli tapana, että pelaajille hommattiin työpaikka, josta osa pelaajan tuloista tuli.
   
 4. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Olihan tuo härmästä katsottuna aivan loistava tili. Silloisiksi markoksi muutettuna, 1973 3,9mk- nousi 7% 1974, se tekee 600 000mk. Keskiliksaa vuodelta 1974 Suomessa en löytänyt, mutta eteen tuli Toyota Corona Mark II 2000. Joka tuohon aikaan edusti yäpään autotasoa, maksoi 23.900mk.
   
 5. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Lainaus:
  150 000 jenkkidollaria vuonna 1974 oli tosiaan melko paljon rahaa. Kanadassa keskimääräinen palkka vuodessa oli tuolloin 20 422 dollaria ilmeisesti (tuo on vuoden 95 rahan arvossa ilmaistu, eli vähä yhtä tyhjän kanssa). Jenkeissä keskivuosipalkka oli kuitenkin vuonna 1974 8030 dollaria sikäläistä.

  Nykydollareissa tuo 150 000 vuoden 74 usd olisi 764 000 usd ja hilut päälle, mikä euroina reilut 675 000 tuhatta.

  Vuonna 1975 keskiverto palkansaaja sai Suomessa ilmeisesti 350 euroa kuussa (Iltasanomiin vie linkki), eli 4 200 euroa vuodessa ja siitä meni veroihin kiva siivu. Tämmöisiä suuntaa antavia löysin pikaisella vilkaisulla.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 19.58
 6. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Toki siihen tarvitaan rahaa mutta silti NHL on toiminut kokoajan oikeilla rahoilla ja seurat tuottivat jo alusta asti rahaa omistajilleen tätä ei ole KHL:ssä tapahtunut ikinä.
  Vaikuttaa ettet itse ymmärrä sitä millä pohjalla KHL on nykyään sen ainut valttikortti pelaajien hankinnassa on ylisuuret palkat seurojen tuloihin nähden jos ne tiputetaan palkkakatolla niin osannet itsekin päätellä kuinka käy.

  KHL tuhoaa itse itsensä jos asettavat tuollaisen palkkakaton sen takia se ei tulekkaan ikinä tuollaisenaan toimimaan vaan joko jotain maksetaan seurojen ohi tai osaa pelaajista ei tulla tulevaisuudessakaan laskemaan kattoon.
  Toinen vaihtoehto on toki se, että Putin toteaa KHL:n arvon laskeneen reilusti ja silloin "pakottava" tarve satsata sarjaan loppuu, tai tuki keskitetään vain muutamalle seuralle kuten on näyttänyt käyvän.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 7. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Rysyissä tuskin yksikään joukkue ei pyöri todennäköisesti omillaan. Eikä NHL mikään rahantekokone ole, muistaakseni vain n. 30% joukkueista pyörii ilman mitään ylimääräistä rahoitusta.
   
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  NHL- ja KHL-joukkueita ei välttämättä voi vertailla tuolla tavalla. Miksi? Koska pitäisi ottaa mukaan brändiarvot. KHL:n osalta ei ole tarkempaa arviota, joten niitä ei voi esittää. NHL:n osalta on:

  https://www.forbes.com/sites/mikeozanian/2018/12/05/the-nhls-most-valuable-teams/

  Voisi kuitenkin epäillä, että koko KHL:n arvo on pienempi kuin yhden keskimääräisen NHL-joukkueen arvo, 630 miljoonaa dollaria kaudelle 2017-2018.
   
  ms.qvist tykkää tästä.
 9. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin jos/kun KHL asettaa palkkakaton niin mikä muuttuu VENÄLÄISILLÄ joukkueilla? Ei mikään. Raha kiertää jostain pelaajien taskuun ja balalaikka soi entiseen malliin.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tämähän se voi olla tulos. Esimerkiksi virallinen palkkaluettelo on kunnossa, mutta kalleimmat pelaajat on parin valtion yhtiön palkkalistoilla. Ihan tuttua muistaakseni SM-lligastakin aikanaan.

  Mutta onhan tuolla palkkakatolla kuitenkin jokin tavoite, kun sitä ajavat. Lähdetään siitä, että tarkoitus on realistisesti pienentää venäläisseurojen palkkabudjettia, jonka viime kädessä taitaa maksaa valtio tai alueet ja jos aluehallinnot, niin valtio löytyy niidenkin takaa.
   
 11. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Täytyy muistaa sekin, että KHL tai jääkiekko ei voi olla Venäjällä tuottavaa bisnestä kansantalouden takia. Keskiansioiden ollessa 500 euron luokkaa, on mahdotonta saada kuluttajilta rahaa kymmenien miljoonien budjetin pyörittämiseen.
   
 12. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Lainaus:
  Ja tämän päättelit tästä? Viestistä, jossa en sanallakaan edes mainitse KHL:ää.

  Lainaus:
  Seuraavaksi kommentoin tätä vietiä

  Lainaus:
  Ihan totta joka sana. Ja kun asia on näin, niin voikin kysyä, mikä motivaatio on pyorittää KHL:ää kun se ei omillaan voi edes tulla toimeen?
   
 13. redpecka Jäsen

  Tulin tuossa yksi päivä pohtineeksi, että itse asiassa en olisi ilman Jokerien KHL-taivalta tiennyt läheskään näin paljon Venäjän valtion ja pressansa toilailuista kuin nyt.

  Silloin tällöin on aina jotain airistonhelmiä.. ehkä joku ilmatilaloukkaus Suomen puolelle.. joku sukellusvene Tukholman saaristossa.. jokunen lehtimiehen tai poliitikon murha.. niin ja Krimin valtaus ja siitä johtuneet pakotteet Venäjää vastaan. Mutta onhan niitä muuallakin kuten vaikka TOJ aina jaksoi muistuttaa. (Ja mikä on täysin totta.)

  Ilman Jokereita olisin luultavasti jo unohtanut pakotteet sun muut kun en sellaisia asioita yleensä omassa arjessani seuraa sitä ensimmäistä uutista paljon pidempään.

  Pitäisikö tässä kiittää KHL:aa että markkinoivat tämän teatterin avulla valtionsa arvoja? Minulla ei ole venäjän kansalaisia mitään vastaan: ei ole omia sotatraumoja, isovanhemmat jotain ovat kertoneet, mutten silti heidän kertomuksiensa perusteella osaa Venäjän kansalaisia vihata.
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2019 klo 16.47
 14. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  -Ville- tykkää tästä.
 15. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Näköjään on suositellut, kun rapakon takaa pelaajia vyöryy sarjaan.

  Onhan tuo totta, että nuo jotkut ryssäkaupungit on varmaan kauheita paikkoja asua. En itsekkään välttämättä lähtisi mistään hinnasta. Onneksi meillä on Helsinki.
   
 16. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Lainaus:
  Pelaamalla KHL:ää Jokerit hyväksyy ja allekirjoittaa sarjan toimintatavat. Aika kaukana ollaan niistä arvoista, mitä Jokerit joskus edusti.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 17. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jep jep.

  Aikanaan joskus 90-luvun vaihteesssa hifk:n pelaajia taisi olla kuulusteluissa raiskausepäilyjen vuoksi. Näitäkin arvoja Jokerit aivan varmasti edusti pelaamalla siihen aikaan SM-Liigaa.
   
 18. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Jotain outoa tuossa Nizhnekamskissa on, kun Dan Sexton viihtyi tai "viihtyi" siellä kuitenkin neljä ja puoli vuotta. Sattuneista syistä nämä tarinat tulevat aina muutenkin sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät ole pärjänneet kyseisissä joukkueissa/sarjassa. Sitten on näitä kyleturriseja tai geoffsandersoneja, jotka alkavat mököttämään huonon lounaan tai olemattomien tv-kanavien takia.

  Ei sillä että mitenkään erityisemmin puolustelisin KHL:ää, mutta onhan näitä kauhutarinoita ollut muistakin sarjoista. Etenkin Joni Puurulan stoorit Kazakstanin ja Italian sarjoista ovat mielenkiintoista luettavaa.
   
 19. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olen tällä palstalla törmännyt toiveisiin palkkakattojärjestelmästä KHL:ssä. Onnea palkkakaton noudattamisen valvonnan kanssa toimintaympäristössä, jossa ilmeisesti ns. maan tapoihin kuuluu muun muassa Galiardin kuvailemat spontaanit, moninkertaiset lisäbonukset omistajalta. Ei sillä, etteikö koko palkkakattojärjestelmään, etenkin sen asettumisen perusteisiin, laajuuteen ja valvontamekanismeihin laajemmin, liittyisi jo lähtökohtaisesti isoja perustavanlaatuisia kysymysmerkkejä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2019 klo 14.20
 20. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Palkat oli hyvät, kaikki puhui venäjää, pakaraan laitettiin puudutuspiikki, josta seurasi tulehdus. Klikinsäästäjä.
   
  sakkr, ketjuruletti & mutina tykkäävät tästä.
 21. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  Lainaus:
  Galiardille tuli yllärinä ettei Nizhnekamskissa kaikki puhuneetkaan Italiaa?
   
  Sämppäri tykkää tästä.
 22. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Galiardi voisi mennä vaikka Ligue ykköseen Montpellieriin Ranskaan pelaamaan futista ja tehdä tosi-tv:n siitä. Galiardi kuvaa itseään Armanin tavoin: "kelatkaa, nää puhuu täällä Ranskaa, ja ne tekee sitä joka päivä, Kelatkaa"

  Siinä on Galiardilla pointti, että tuo Nazarov on kyllä täysi seinähullu.
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Täällä siis pilkataan kaveria, joka kertoo ikäviä tarinoita venäläisestä tyylistä toimia. Miksi? Näitä tarinoita on kertonut useampi pelaaja, erikoisista pillereistä aamiaisella, pähkähulluista valmentajista, vielä hullummista seurajohtajista jne.
   
  Artyukhin ja -Ville- tykkäävät tästä.
 24. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Ensimmäinen henkilö joka löysi pointin linkistä. On vissiin ok laittaa piikkiä pohkeeseen ja sanoa, että jos haluat hoitoa niin maksa itse viulut ja lähde Moskovaan.

  Sen sijaan täällä keskitytään naureskelemaan, kun toinen kertoi Venäjällä puhuttavan vain Venäjää.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 25. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Olenko tehnyt pilkkaa näistä ikävistä asioista? Perseestähän nuo on, eikä noita toivos kenellekkään sattuvan missään. Minusta vaan tuo konsta kepulin lainaus oli hauska, kun joku vetää haukkumispuheeseen mukaan sen, että jossain kaupungissa puhutaan vaan maan kieltä.