Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Mistä tällainen tieto on ja millaiseen listaukseen hinnoista se perustuu?
Juurihän täällä mainostettiin, kuinka Kontiola pelaa 500-600k lapulla. Antoi varmaan rakkaudesta narreihin reilun alennuksen, koska minä, me, jokerit. Taikka sitten yksikään muu seura ei ole niin hölmö, että moisia summia maksaa. Hymiö.

Nämä spekulaatiot vaatisivat julkiset palkkatiedot, kun täällä heitellään näitä omia oletuksia ja toiveita faktoina. Tosin en usko näin tapahtuvan ikinä, vaikka tulisi miljoona palkkakattoa.
 
1963

JD #17

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistä tällainen tieto on ja millaiseen listaukseen hinnoista se perustuu?
No tätä globaalia arvoa voidaan vaikka arvioida niin, että halusi sitä tai ei, suurin osa pitää KHL:ää maailman toiseksi kovimpana sarjana. Kovassa sarjassa hyvin onnistuminen tarkoittaa yleensä, että arvosi pelaajana nousee. Samalla tavalla pelaajien arvot nousevat suurempien sarjojen silmissä, jos he tekevät esimerkiksi Liigassa tuhojaan. Tämän myös NHL tietää, koska tarjoaa aika kovia sopimuksia KHL-pelaajille, jotka eivät ole vielä pelanneet peliäkään NHL:ssä.

Mitä tulee KHL:n mittapuulla alihintaisena pelaamiseen, voidaan katsella vaikka yleistä palkkatasoa ja pörssien, joukkueiden top pelaajien palkkioita ja verrata niitä Jokereiden maksamiin. Esimerkiksi pistepörssin top 5 huonoiten tienaava pelaaja on Brian O'Neill n. 500k ansioillaan. Seuraavaksi huonoiten tienaava top 5 pistemies on Nikita Gusev 1,1 miljoonalla eurolla. Pistepörssin vitosen Brian O'Neillin bruttopalkka ei mahdu edes 50 parhaan bruttopalkan joukkoon. Sama pätee puolustuksen pörssin jaetulla kolmossijalla olleisiin Lepistöön ja Grantiin. Palkat ovat kaukana kaukana. Tästä päätelmä, että nämä ovat KHL:n mittapuulla alihintaisena Jokereissa. KHL:ssä arvostetaan rahallisesti näyttöjä KHL:stä. Näillä pelaajilla niitä löytyy ja yleisen palkkatason myötä, nämä ovat alihintaisena Jokereissa. Tämän vuoksi mielestäni budjettierot eivät näy niin radikaalisti materiaalissa, mitä ne näkyvät paperilla. Jokereissa pelaa moni pelaaja, joihin venäläiset käyttäisivät budjetistaan miljoonan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Hyvä vastastaus @sämpylä89 ja sen verran kommentoin, että KHL:ssä ei voida puhua markkinahinnoista siinä mielessä, mitä markkinahinnoilla tarkoitetaan. Käsitteenä markkinahinta tarkoittaa hinnanmuodostusta vapaassa kauppatilanteessa. KHL:ssä venäläisseuroilla on rajoitus ulkomaalaisten maksimimäärästä. Se jo estää markkinahinnoittelun. Lisäksi pelaajien osalta KHL:ssä on ulkomaalaisilla pelaajilla alueita ja seuroja, jonne ei mennä suuremmallakaan palkalla, jos on valintamahdollisuus. Yhdessä nämä kaksi tekijää vaikuttavat siten, että KHL:ssä ei ole markkinahintaa samalla tavalla kuin vaikkapa NHL:ssä on.

Kun unohdetaan sana "markkinahintainen", osa pelaajista pelaa todennäköisesti Jokereissa pienemmällä liksalla kuin saisi jostain muualta. Kuinka moni huippupelaaja näin toimii, sitä on vaikea tietää. Se kyllä tiedetään, keille huipuille KHL:n aikana Jokerien tarjoama palkka ei riittänyt. He siirtyivät muihin seuroihin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Cobol kyllä, asia on myös näin.

Mitä tulee taas @Ruuhkis älynväläykseen vetää Kontiola mukaan soppaan (kukaanhan ei Kontiolasta ole puhunut, kun muutamasta tietystä pelaajasta), niin hän on ylihintainen tämän hetken näytöillä tuolla 500-600k palkalla.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
@Cobol kyllä, asia on myös näin.

Mitä tulee taas @Ruuhkis älynväläykseen vetää Kontiola mukaan soppaan (kukaanhan ei Kontiolasta ole puhunut, kun muutamasta tietystä pelaajasta), niin hän on ylihintainen tämän hetken näytöillä tuolla 500-600k palkalla.
Niin, minähän vain kerroin saman minkä sinä tänne foorumille alkuviikolla. Palkastahan tässä kun puhuttiin ja sinä väitit pelaajien pelaavan alle markkinahinnan Jokereissa ja minä annoin sitten esimerkin Kontiolan muodossa. Äly ja väläys sinullekin, että saatetaan kyseenalaistaa jotain väittämääsi.
 
1963

JD #17

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, minähän vain kerroin saman minkä sinä tänne foorumille alkuviikolla.
Minähän kerroin siinä viestissäni, että raaka ylihinta, mikäli pitää paikkaansa. Sinä taas ivallisesti kirjoitit, että Kontiolakin varmaan pelaa alennuksella, koska Minä Me Jokerit.

Palkastahan tässä kun puhuttiin ja sinä väitit pelaajien pelaavan alle markkinahinnan Jokereissa
Puhe on ollut tietyistä pelaajista, ei kaikista.

Tämä osaltani tästä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitähän sille Bob Hartleyn Omskin dopingtestaus jupakalle kuuluu? Onko @Tshekki77 törmännyt johonkin juttuihin? Ilmeisesti juttu on annettu "anteeksi", koska Hartley keikkuu vielä Avangardin peräsimessä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mitähän sille Bob Hartleyn Omskin dopingtestaus jupakalle kuuluu? Onko @Tshekki77 törmännyt johonkin juttuihin? Ilmeisesti juttu on annettu "anteeksi", koska Hartley keikkuu vielä Avangardin peräsimessä.
Muistelisin, että jossain vaiheessa puhuttiin neljän vuoden kilpailukiellosta, mutta näinköhän asia on sitten haluttu vähin äänin lakaista pöydän alle, koska en kyllä itsekään muista nähteeni mitään otsikkoa aiheesta vähään aikaan. Toisaalta eihän se täysin ennenkuulumatonta oo, että tästäkin asiasta ilmoitettaisiin tyyliin pari päivää ennen kauden alkua. Eikös viime kaudella tullut tyyliin päivä tai kaksi ennen kauden alkua tieto, että pisteet runkosarjaottelun voitosta muuttuu kolmesta kahteen?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoista. Vorky twiittailee, että SKA:n liikevaihto oli viime vuonna 113 miljoonaa euroa ja nettotuotto oli 8 miljoonaa euroa.

Päästäänkö näihin lukemiin ns. sponsorisopimuksilla, eli miljonäärit pumppaavat sponsorina rahaa seuraan? Vai kuuluuko "SKA-konserniin" muutakin, kun jääkiekko-SKA? Vai onko tämä jotain Putin-oligarkki kikkailuja? Mitä tällä kikkailulla voitaisiin hakea?

Pelkällä jääkiekkojoukkueella 8 miljoonan euron voiton tekeminen Venäjällä vallitsevassa taloustilanteessa on mahdotonta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Tuli katsastettua Humo Tashkentin rosteria Eliteprospectista, ja hieman yllätyin. Odotin jotain huumorinippua, mutta tuollahan on ihan kelvollisia pelaajia ja 1706 KHL-matsin verran kokemusta. Mitä enemmän tuota selvittelin, sitä enemmän alan uskoa Uzbekistanin olevan mahdollinen laajennuskohde KHL:lle.

- Tänä vuonna valmistunut halli vetä 12 500 katsojaa. Katsoin pari VHL-jengiä verrokiksi, ja Ryazanin arenaa vetää 3000, Hanti-Mansiskin 5500, Dynamo Tverin 2000, Izhtal Izhevskin 3900 ja Voronezhin 3040. Tuo halli tuntuu olevan ihan toinen sarja silmälläpitäen rakennettu.
- Englanninkielinen Wikipedia tarjoaa Tashkentin väkiluvuksi lähes 2,5 miljoonaa ja venäläisten osuudeksi 20%. Kaupungissa siis riittää populaa ja kun venäläisiäkin puolisen miljoonaa, niin olettaisin kiinnostusta löytyvän mm. enemmän kuin Kiinasta.
- Seuraan on hommattu mm. Pepeljajev ja Voronin. Ei nyt suuria tähtiä, mutta pelaajia, joiden tason pitäisi olla lähempänä KHL:ää kuin VHL:ää. Kun rosteri ei ole aivan huumoritasoa ja hallikin on kooltaan suuri, niin rahaa on varmasti takana.
- Googlailun perusteella tuosta laajentumismahdollisuudesta Uzbekistaniin on ollut juttua jo parin vuoden ajan. Samaan aikaan KHL on laajentunut Kiinaan ja VHL on napannut useammankin jengin sieltä. Lännestä jengit sen sijaan ovat yksi toisensa jälkeen kadonneet. Sijaintinsa puolesta tuo ei olisi aivan mahdoton paikka, pyöreästi puolet lähempänä Helsinkiä kuin Vladivostok.

Aika hullulta kuulostaa lätkä Uzbekistanissa, jonka näytöt kansainvälisiltä kentiltä ovat käytännössä olemattomat viimeisiltä vuosikymmeniltä. Joku Kiinakin on melkoinen kiekkomahti Uzbekistaniin verrattuna. Silti kun tuota kokonaisuutta katsoo, niin enemmän uskon KHL:n laajenevan lähivuosina tuonne kuin vaikka nyt Lontooseen. Infra löytyy jo, seura aloittaa VHL:ssa, kaupungissa riittää populaa ja sijainti ei kuitenkaan ole niin mahdoton kuin mitä pahimmillaan KHL:ssa on.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@sekolust jostain luin jokin aika sitten, että tuon seuran iso boss sanoi pääsyn KHL:ään olevan tavoitteena vuoden/kahden sisään.

Eikös siitä Aasian divisioonastakin ole ollut puhetta, että ehkä joskus. Humohan olisi sijainniltaan oiva joukkue siihen.

Minkälainen paikka tuo Uzbekistan ja Tashkent on noin muuten? Samanlainen peräreikä, kun joku Venäjän Nizhnekamsnsnsl vai siedettävä? Mietin vaan saako tonne pelaajia houkuteltua?

Onko tietoa Humon yleisömääristä? Edit. Ei tietenkään jos halli on vasta rakennettu ja seura aloittaa VHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
KHLn uusista akkreditointi-säännöistä juttua Journalistissa. Mukana myös mielenkiintoinen lainaus:

Lempinen kertoo, että KHL:n toimisto tai liigan johto ei ole aiheuttanut hänelle hankaluuksia.

”Sen sijaan Jokereiden entinen toimitusjohtaja Jukka Kohonen kävi kanssani keskusteluja, kun olin kirjoittanut seurasta kriittisiä juttuja. Hän tarjosi juttuihin positiivisempia ja enemmän pelillisiä näkökulmia. Se ei ole ihan tavallista”, Lempinen sanoo.


”Mutta ei se tavattoman poikkeuksellinenkaan keino ole kutsua toimittajaa vähän juttelemaan, jos tämä on pitkään kirjoittanut kriittistä ja perusteltua journalismia. Nimenomaan suomalaisen jääkiekon piirissä vastaavaa ovat yrittäneet muutkin.
 
Sometimes maybe good, sometimes maybe shit. -Gennaro Gattuso

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Joskus vuosikymmeniä sitten SM-Liiga vaati jälkikäteisjutut, jos oli uusi kirjoittaja jostain pienjulkaisusta. Itselleni antoivat SM-liigasta palautetta sekä suoraan että välillisesti. Ja kyllä, toivoivat positiivista otetta, "koska sehän on meidän kaikkien etu, eikösjuu". Myöhemmin kun oli tunnetummasta kiekkomediasta, kuten Kiekkolehti tai Veikkajaa, päätoimittaja tai toimituspäällikkö hoiti akkreditoinnin. Muistaakseni ainakin kerran SM-Liigan johtoon kuuluva, kiekkopiireissa erinomaisen hyvin tunnettu henkilö reagoi ja vittuili sisällöstä tullen viereen istumaan kesken ottelun ns. lehdistökatsomossa.

SM-Liiga oli siis varsinainen kyyläyssarja. Siitä vaan ei puhuttu. Puhujat eivät olisi enää saaneet jatkaa työtään. Liiga voi olla parempi. Vaikea olisi uskoa, että Liigassa vaadittaisiin kurinpitäjät keskimään syyn, jolla saisi pelikieltoa tilanteesta, jossa ei pelikieltoa voi antaa. Medialle tätä painostusta ei olisi saanut tietenkään vuotaa, mutta onneksi vuodettiin. En ole vakuuttunut, että KHL samaan pääsee. Poliittinen puoli sitten erikseen, mutta tällä kertaa siitä ei ollut kyse. Kaiketi kyse on siitä, mistä Keurulainen puhui: venäläisten kotiotteluissa on "toimittajia", joilla ei ole tarkoituskaan tehdä juttuja. Tuttua tuo oli joskus SM-liigastakin, mutta SM-liiga puuttui siihen.

KHL:n ohjeistaminen on sitten tuttua toimintaa. Etukäteen ei usein kannata kertoa, koska jälkikäteen joutuu kuitenkin vastaamaan tiedusteluihin...
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siellä on johtoryhmä kokoontunut taas.

Seuroille laitetaan tällä kertaa tv-rahoja 6 miljoonaa jakoon viime kaudesta. Jokerit muuten tuplasi pottinsa.

Ensi kaudelle tulee palkkalattia, joka on n. 3,7 miljoonaa euroa. Nousee kausittain. Palkkalattian on tarkoitus nousta 23/24 kauteen mennessä 6.2 miljoonaan euroon.

Ensi kaudelle on myös edelleen tulossa tuo n.12 miljoonan katto. Jossakin puhutaan, että siihen ei sisälly nuoria pelaajia + kahta tähtipelaajaa ja jossain ei. Saa nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Siellä on johtoryhmä kokoontunut taas.

Seuroille laitetaan tällä kertaa tv-rahoja 6 miljoonaa jakoon viime kaudesta. Jokerit muuten tuplasi pottinsa.

Ensi kaudelle tulee palkkalattia, joka on n. 3,7 miljoonaa euroa. Nousee kausittain. Palkkalattian on tarkoitus nousta 23/24 kauteen mennessä 6.2 miljoonaan euroon.

Ensi kaudelle on myös edelleen tulossa tuo n.12 miljoonan katto. Jossakin puhutaan, että siihen ei sisälly nuoria pelaajia + kahta tähtipelaajaa ja jossain ei. Saa nähdä.
Tässä championat.ru:n uutisessa kerrotaan kanssa, että ZSKA on ehdottanut jotain systeemiä, jossa pelaajia voidaan lainata seuroilta toisille. Ihan en saanu kääntäjän kanssa kiinni, että mikä se todellinen ehdotus on, mutta tuntuisihan se hassulta, että jos ensi kaudella tulee voimaan kova palkkakatto ja joukkueet ikäänkuin lähtisi samalta viivalta, että jollakin joukkueilla riittäisi siinä tilanteessa vielä pelaajia lainattavaksi toisille. Mutta eiköhän tämänkin osalta tule tarkempaa tietoa myöhemmin.

Siellä on pohdittu myös uusia divisioona jakoja, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Eli että KHL jakautuisi kolmeen divisioonaan/konferenssiin ja laitimmaisista divisioonista/konferensseista ei kohdattaisi toisia joukkueita runkosarjan aikana. Ovat kuitenkin päätyneet toistaiseksi siihen, että urheilullisuus edellä mennään ja kaikkien pitää kohdata kaikki, runkosarjan aikana.

Lisäksi puhetta tosiaan tulevasta palkkakatosta ja palkkalattiasta. Palkkakaton toki ymmärrän, mutta onkohan palkkalattia loppupeleissä hyödyllinen KHL:lle? Meinaa eikö tuollainen lattia ikäänkuin nosta pelaajien hintoja tai mahdollista tilanteen, jossa joillekin pelaajille on maksettava enemmän, kuin markkinahinta, että joukkue pääsee kokonaisuudessaan palkkalattian yläpuolelle? Ja jos näin käy, niin eikö se tule osumaan juuri niihin joukkueisiin, joilla on ikäänkuin vähinten rahaa tuhlattavaksi? Tämä siis sillä ajattelulla, että kaikki parhaat pelaajat haluavat ensisijaisesti "isoihin" joukkueisiin ja kun se paras pelaaja materiaali on paikkansa löytänyt, niin sitten Vladivostokit ja Sevestralit valitsevat pelaajansa jäljellä olevasta pelaajapoolista ja joutuvat silti maksamaan vähintään sen verran, että palkkalattia ylittyy.

Tuossa jutussa oli myös ilmeisesti tarkemmat lukemat tv-rahoista ja KHL jakoi ilmeisesti tällä kertaa tv-rahaa 419 miljoonaa ruplaa, joka tekee vähän vajaat kuusi miljoonaa euroa. KHL:llä on myös tietty taulukko, jonka mukaan rahoja jaetaan ja sillä perusteella Jokereille tuota rahaa napsahti euroissa vähän vajaat kuusisataatuhatta. Ruplissa 39,4 miljoonaa.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
"Alkavalla vieraskiertueella Tsherepovetsissa kaukalo on 28, Nizhni Novgorodissa 30 ja Pietarissa 26 metriä leveä."
Kun näitä kaukalon mittoja aina pohditaan, niin nyt on sit tietoa noilta paikkakunnilta!
 
Kaikki käy kun panee tarpeeksi hiivaa...

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Hermes
Tuli katsastettua Humo Tashkentin rosteria Eliteprospectista, ja hieman yllätyin. Odotin jotain huumorinippua, mutta tuollahan on ihan kelvollisia pelaajia ja 1706 KHL-matsin verran kokemusta. Mitä enemmän tuota selvittelin, sitä enemmän alan uskoa Uzbekistanin olevan mahdollinen laajennuskohde KHL:lle.

- Tänä vuonna valmistunut halli vetä 12 500 katsojaa. Katsoin pari VHL-jengiä verrokiksi, ja Ryazanin arenaa vetää 3000, Hanti-Mansiskin 5500, Dynamo Tverin 2000, Izhtal Izhevskin 3900 ja Voronezhin 3040. Tuo halli tuntuu olevan ihan toinen sarja silmälläpitäen rakennettu.
- Englanninkielinen Wikipedia tarjoaa Tashkentin väkiluvuksi lähes 2,5 miljoonaa ja venäläisten osuudeksi 20%. Kaupungissa siis riittää populaa ja kun venäläisiäkin puolisen miljoonaa, niin olettaisin kiinnostusta löytyvän mm. enemmän kuin Kiinasta.
- Seuraan on hommattu mm. Pepeljajev ja Voronin. Ei nyt suuria tähtiä, mutta pelaajia, joiden tason pitäisi olla lähempänä KHL:ää kuin VHL:ää. Kun rosteri ei ole aivan huumoritasoa ja hallikin on kooltaan suuri, niin rahaa on varmasti takana.
- Googlailun perusteella tuosta laajentumismahdollisuudesta Uzbekistaniin on ollut juttua jo parin vuoden ajan. Samaan aikaan KHL on laajentunut Kiinaan ja VHL on napannut useammankin jengin sieltä. Lännestä jengit sen sijaan ovat yksi toisensa jälkeen kadonneet. Sijaintinsa puolesta tuo ei olisi aivan mahdoton paikka, pyöreästi puolet lähempänä Helsinkiä kuin Vladivostok.

Aika hullulta kuulostaa lätkä Uzbekistanissa, jonka näytöt kansainvälisiltä kentiltä ovat käytännössä olemattomat viimeisiltä vuosikymmeniltä. Joku Kiinakin on melkoinen kiekkomahti Uzbekistaniin verrattuna. Silti kun tuota kokonaisuutta katsoo, niin enemmän uskon KHL:n laajenevan lähivuosina tuonne kuin vaikka nyt Lontooseen. Infra löytyy jo, seura aloittaa VHL:ssa, kaupungissa riittää populaa ja sijainti ei kuitenkaan ole niin mahdoton kuin mitä pahimmillaan KHL:ssa on.
Tuossa olisi vähän vielä juttua Humo Tashkentista. Uzbekistan on kyllä vähän outo laajennussuunta olemattomasta lähtötasosta johtuen, mutta toisaalta taas eräällä tavalla mm. sijainnin, kulttuurin ja resurssien suhteen se on jopa looginen valinta.

 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Lampard
Hienoista ja perinteikkäistä kiekkomaista kuten Uzbekistan tulossa siis joukkue mukaan. Noh, tämän sarjan kohdalla ei mikään enää yllätä. Muutama vuosi sittenhän Kiinaankin piti väkisin saada joukkue, vaikkei sekään ketään kiinnosta.
 
Viimeksi muokattu:
Lauttasaari.

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Tuli katsastettua Humo Tashkentin rosteria Eliteprospectista, ja hieman yllätyin. Odotin jotain huumorinippua, mutta tuollahan on ihan kelvollisia pelaajia ja 1706 KHL-matsin verran kokemusta. Mitä enemmän tuota selvittelin, sitä enemmän alan uskoa Uzbekistanin olevan mahdollinen laajennuskohde KHL:lle.
Juu. Vaikka uutinen oli tuoreena "huumoriosastoa", niin ovat kasanneet kovan joukkueen heti avauskaudelle. Humo pelasi harkkapelejä lähinnä KHL-joukkueita vastaan ja voittivat niistä 2 tai 3 kpl. VHL:ssä ovat voittaneet molemmat matsinsa ja kertoimet ovat olleet luokkaa 1,4 heikkoa vastaan ja 1,9 hyvää Kazanin farmia vastaan. Olisi siis odotettavaa että pleijareissa saavuttaisivat ainakin toisen kierroksen, jonka jälkeen homma menee toki tiukaksi.

VHL jää usein muiden Eurosarjojen varjoon, kun puhutaan laadukkaista liigoista, mutta se on ehdottomasti sieltä paremmasta päästä. VHL:ään ei kävele ilmaiseksi mitään tavisjunnuja opettelemaan ammattilätkän saloja, tai kokeneita keskinkertaisuuksia Mestiksestä tms. MHL on junnuja varten, ja se sarja pysyy laadukkaana kun siellä vetää hyviäkin junnuja. VHL:stä löytyy streamejä aivan kuin muistakin maailman kärkipään sarjoista, ja katselinkin jonkun KHLn erätauon ajan tuota Humo-Bars matsia. Halli oli tosiaan hieno ja Uzbekistanin kotijoukkeu pyöritteli Kazanin farmia mukavasti. Peli oli mennyt lopulta tiukaksi, mutta Humo oli kuitenkin napannut täydet pisteet ilman jatkoja.

Mahdollinen KHL-taival riippuu tietysti rahasta. En tiedä saisivatko he kasaan kovan budjetin (Astana nyt tai Riga KHLn alussa), vai joutuisivatko he vetämään Minskin ja Bratislavan tavoin säästöliekillä. Jos rahaa olisi tarpeeksi, niin tietysti Uzbekeja katselisi mieluummin kuin pieniä Venäjän jengejä. Laadukkaita kotimaisia pelaajia ei vain yksinkertaisesti riitä kaikille, joten hyvä kun joukkuemäärää on pienennetty, ja joku voisi edelleenkin lähteä. Lada, Atlant ja Jugra ovat jo poistuneet näyttämöltä ja Severstal, Amur tai Vladivostok voisi seurata perässä.

Playoffien ulkopuolelle jää tällä hetkellä vain 8 joukkuetta, joten jos joku vielä lähtee, niin sarjaan pitää kyllä tulla uusikin joukkue. En muutenkaan panisi pahakseni jos sisään otettaisiin 2 tai 4 joukkuetta jos ne vain ovat tarpeeksi hyviä. Playoffeihin pääseminen ei saa olla liian helppoa, vaan sen pitää olla eräänlainen palkinto onnistuneesta kaudesta. Ulkkarikiintiön nostaminen olisi yksi järkevä toimenpide, ja se on onneksi tainnut olla jo esillä. Pienemmät venäläiset jengit eivät omaa minkäänlaisia menestysmahdollisuuksia kun ulkkareita saa olla vain 5. 7 auttaisi jonkin verran, ja parempia venäläisiä valuisi samalla alemmaksi, kun suurien joukkueiden ei tarvitsisi hamstrata kaikkia itselleen.

Uzbekistanin homma näytti 10 minuutin otannalla sen verran hyvältä, että mukava nähdä mitä tuosta projektista tulee, ja kuinka nopeasti se laukaisee maajoukkuetoimintaa alulle. Venäjän alasarjoista luulisi löytyvän tarpeeksi pelaajia, jotka pystyvät pöllyttämään aladivarien maajoukkueita. Ruplapinon luulisi helpottavan valintaa maajoukkue-edustuksen suhteen ja tuo heidän hallinsa olisi toisaalta upea paikka järjestää kisat jotain Turkkia ja Etelä-Afrikkaa vastaan..
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
VHL:stä löytyy streamejä aivan kuin muistakin maailman kärkipään sarjoista,
Nehän tosiaan VHL:ssä ainakin viime kaudella näytti pelit siis omilla sivuillaan. Nyt ovat näköjään siirtyneet youtube kanavalle, mutta sieltä siis pääsee sekä suorana katsomaan ja jää näytetyt pelit myös talteen.

ja katselinkin jonkun KHLn erätauon ajan tuota Humo-Bars matsia. Halli oli tosiaan hieno ja Uzbekistanin kotijoukkeu pyöritteli Kazanin farmia mukavasti. Peli oli mennyt lopulta tiukaksi, mutta Humo oli kuitenkin napannut täydet pisteet ilman jatkoja.
Tuokin peli siis löytyy tuolta youtubesta ja tässä itse ottelutallenteeseen, jos siis joku muuki haluaa käydä areenan ja pelin tason yms. väijymässä.

Muistaakseni MHL:llä oli kanssa samalla tavalla omat pelit vapaassa katselussa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: gcz_

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juttua Dubain KHL-projektista


En ota muuhun kantaa, mutta Jortikan puheet lentokilometrien lisääntymisestä ovat outoja, koska eikös tällä juuri haeta sitä, että nuo kaukaisimmat paikat muodostaisivat oman lohkonsa?

Ajatuksena todella omituinen, mutta varmasti houkuttelisi hyviä pelaajia. Dubaissa on nollaverotus.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Kun joukkueita ei saada akselilta Sveitsi, Saksa, Ruotsi niin otetaan sitten mukaan perinteiset kiekkomaat kuten Uzbekistan ja Dubai. Vaikea tai pikemminkin mahdoton nähdä miten joku joukkue lähi-idästä tuo sarjalle yhtään mitään muuta kuin uuden heittopussin ja naurunaiheen. Väkisin ei kannattaisi yrittää laajentua ja vielä vähemmän jonnekin aavikolle kameleiden keskelle.
 
1963

JD #17

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun joukkueita ei saada akselilta Sveitsi, Saksa, Ruotsi niin otetaan sitten mukaan perinteiset kiekkomaat kuten Uzbekistan ja Duba
Koko ajanhan se on ollut tarkoitus laajentua myös tuonne, että saadaan matkustusta vähemmäksi lohkojakojen myötä.


Vaikea tai pikemminkin mahdoton nähdä miten joku joukkue lähi-idästä tuo sarjalle yhtään mitään muuta kuin uuden heittopussin ja naurunaiheen
Heittopussista en tiedä. Aika paljon rahaa tuntuu olevan taustalla.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Heittopussista en tiedä. Aika paljon rahaa tuntuu olevan taustalla.
Onhan sitä rahaa varmaan kontillisia liikkeellä myös Kunlunin taustalla, mutta joukkueen menestys on ollut vähän niin ja näin, mikä ehkä hieman yllättää kun joukkueen taustalla on ollut Iron Mikea sekä nopealla vilkaisulla ihan päteviä pelimiehiä. Faktoja en rupea tarkistamaan, mutta mitään buumia joukkue tuskin on kotimaassaan aiheuttanut, sillä ainakin kaikki katsomani pelit ovat pelattu aivan puolityhjälle jäähallille. Taikka sitten olen valinnut vain väärät pelit.
 
1963

JD #17
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy