Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Totta kai voi keskittyä asiassa Galiardille naureskeluun, mutta todellisuudessa on hyvin tehotonta ja jopa järjenvastaista tehdä merkittävä taloudellinen panostus ulkomaalaisen osaajan tuomiseksi lafkaan, jos elin- tai varsinkin työympäristössä kielimuuri ja siitä johtuvat kommunikaatiovaikeudet ovat niin merkittäviä, että ne vaikeuttavat kyseisen henkilön kykyyn toimia ja tehdä työtään tehokkaasti. En ymmärrä, miksei KHL-seuroissa panosteta ensiksi työympäristön ns. infraan ennen kuin aletaan tuoda miljoonilla sisään venäjää taitamattomia ulkomaalaisia, jotka vievät heihin palkkojen muodossa sijoitetut rahat mukanaan lähtiessään.
   
 2. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Mulle ei vaan jotenkin aukea tämä Galiardin kuvio kaikkinensa. Jos seura on todella toiminut näin kuten hän on ilmoittanut, niin onhan se todella härskiä ja anteeksiantamatonta. Lähtökohtaisesti luotan enemmin jenkin sanaan kuin venäläisen.

  Yksi juttu mihin en kuitenkaan usko, että Neftekhimik olisi loppujen lopuksi Galiardista hirveästi maksanut. Oli marraskuun loppuun asti 2016 ilman seuraa, kunnes siirtyi Zagrebiin. Noihin aikoihin alkoi olla tiedossa, ettei seura tule jatkamaan enää KHL:ssä, joten kroaatit alkoivat suorittamaan tyhjennysmyyntiä ja Galiardi lähti sitten kahdeksan pelin jälkeen kohti Nizhnekamskia. Pari kuukautta aiemmin vaan seuran päävalmentajaksi oli palkattu hyvin vähäisellä aivotoiminnalla varustettu Nazarov, jonka koirankoppiin Galiardi sitten joutui ja loput saa lukea iltalehdistä. Eihän tuo raha itsessään ole millään lailla tärkeässä roolissa tässä jutussa, mutta päätin tuoda vain ihmetykseni julki.

  Valitettavasti tuntuu, että Venäjällä on hyvin tyypillistä tällainen ulkomaisen pelaajan heitteillejättö, jos sitä sellaiseksi voi kutsua ja se itsessään syö todella paljon uskottavuutta sarjalta. Onhan sitä suomalaisten pelaajienkin toimesta saanut lukea samanlaisia juttuja, kun on joutunut jopa jäähallissa asumaan (Marko Anttila), kun ei enää KHL-joukkue tarvitse palveluksiasi. Varmasti rikkaimmissa seuroissa toimitaan huomattavasti ammattimaisemmin ja näistä suomalaisillakin on pääosin pelkkää hyvää sanottavaa, mutta valitettavasti länsimaalainen kulttuuri, jossa pelaajista pidetään huolta ennen ja jälkeen sainauksen, ei ole vielä yltänyt jokaiselle KHL-paikkakunnalle eikä tule varmasti ikinä yltämäänkään.

  Mainitsemasi sana "järjenvastainen" sopii kyllä todella erinomaisesti venäläiseen mentaliteettiin jääkiekkojoukkueen johtamisessa.
   
 3. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  This is KHL!

  Tää velliperse siis kehuu isoilla palkoilla mutta kun pitäisi itse maksaa jostain jotain niin alkaa itku ja piipitys.

  Ei siinä, onhan tuo kuulemma aivan hirveä paikka asua.
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kai tämä on sarkasmia? Miksi maksaa pelaajille älyttömiä palkkoja, jos niistä ei pidetä huolta?

  Ehkä ajattelu on peräisin Neuvostoliitosta, siellä pelaajalla ei suurta arvoa ollut. Jonnet ei muista Ässissä pelannutta Andrei Pjatanovia, hän on hyvä esimerkki tuosta ajattelusta. Hän siirtyi Ässiin kaudelle 1990-91. Elokuussa ihmeteltiin harjoituksissa, miksi Pjatanov kääntyy takaperi luistelusta vain toiseen suuntaan. No, paljastui että häneltä oli polvesta ristiside tms. poikki, oli ollut jo useamman vuoden. Hän kertoi, ettei ollut uskaltanut kertoa vammasta valmentajalle, koska tämä olisi lähettänyt hänet vaan johonkin alasarjaan ja tilalle olisi otettu uusi kaveri. Tästä syystä hän oli kuntouttanut itse jalkaa ja pelannut sillä. Ei piipittänyt, Nazarov olisi tykännyt.
   
  Merovingi, N.Vidic, -Ville- ja yksi muu tykkäävät tästä.
 5. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Kaikenlisäksi kun vertaillaan NHL-KHL akselia, niin täytyy muistaa, että KHL on muutakin kuin vain nämä huippuorganisaatiot SKA, TsSKA, Jokerit ja Kazan(?) joissa on hieman länsimaalaista toimintatapaa taikka vertailu kestää kansainvälisesti muihin organisaatioihin.

  Galiardin kokemukset ovat varmasti isossa kuvassa yksittäistapauksia, mutta imagollisesti järkyttävän huonoja pelaajien piirissä. Ei ongelmana ole varmasti Moskova, Helsinki, Pietari taikka edes Yekaterinburg vaan nämä muut pienet ja vähintäänkin kyseenalaiset seurat. Tuskin suurinkaan ja fanaattisin KHL-fani kehtaa väittää, että pelaaminen vaikka jossain Vladivostokissa ei eroa pelaamisesta vaikka Bernistä, muuten kuin puhuttavalla kielellä kaupungissa.
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Onpas täällä taas saatu aikaan myrsky vesilasissa. "Siis nää puolustaa venäläisiä täällä!".. Jep jep.

  Kannattaa kuunnella tuo podcast ja tarkalla korvalla mainitun Galiardin osuus. Spittin Chiclets on välillä ihan viihdyttäväkin podcast, vaikka aina välillä saa kyllä joistain pelaajista aika kusipäisen tai idiootin kuvan.

  No, tämän kaverin ura P-Amerikassa oli ohi ja hän etsi seuraa mihin pääsisi vähän jäähdyttelemään. Hänelle oli suositeltu Ruotsia, että se on hyvä ja letkee mesta. T.J yllättyi kun svedut tulivatkin treeneissä päälle täysillä ja pelasivat lätkää. Ei ollut hyvä mesta.

  Tämän jälkeen lähti Zagrebiin ja oli etukäteen jo tiedossa, että stintti siellä on lyhyt. Sen jälkeen Nefte tarjosi niin hyvää liksaa ettei voinut kieltäytyä. Siis sama kaveri, joka oli vasta todennut, että Ruotsissa treenataan liian kovaa, päättää lähteä rahan perässä vielä kovempaan sarjaan, sekopää päävalmentajan alaisuuteen, keskelle ei mitään. Match_made_in_heaven!

  Vaikka organisaation toiminta onkin ihan perifeeristä ja suorastaan pöyristyttävää, on siellä kuitenkin useampi ulkkari "viihtynyt" pidempäänkin. Tapaus kokonaisuutena kertookin ehkä enemmän Galiardin asenteesta. Saamansa vamma ei varmasti olisi ollut esteenä pelaamiselle NHL:ssä. Mutta kaveri oli KHL:ssä "vain jäähdyttelemässä". NHL:ssä pelannut päävalmentaja taas varmaankin vaatii pelaajiltaan ihan täyttä asennoitumista. Ei ihme jos on vähän kipinät lennelleet.

  Ps. kuunnelkaa se podcast ja nämä asiat herran itsensä kertomana.
   
 7. PetriVaris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/c0ca23dd-1327-48a4-9b4e-fc690f9fdbcb

  Vastaavanlainen uutinen pamahti silmiin, kun selaili iltäpäivälehtiä. Iltiksen juttu Frans Tuohimaan kokemuksista ECHL-liigasta jenkeistä:

  "Joukkueessamme toiminta oli aivan kaljaliigatasoa. Tuntui, että kaikki oli jollakin tapaa aivan perseestä ja se tarttui itseenikin kauden mittaan. Oli todella vaikeaa suhtautua mihinkään ammattimaisesti, kun sitä ei ollut ympärillä yhtään. Oheisiakin treenattiin tyhjällä hallilla yksin – ei se helppoa ollut."
   
 8. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki podcastin isäntien myötä vieraat edustavat pitkälti tiettyä tyyppiä, mutta podcast ei anna (NHL-)jääkiekkoilijoista kuvaa erityisen kovina urheilijoina. Vähän värittäen jää mielikuva, että palkan jälkeen oleellista pelaajille on lähinnä bileskenen taso ja aktiivisuus, paikallisten naisten ulkonäkö ja mahdollisimman leppoisa treenaaminen.
   
  powerplaymaker tykkää tästä.
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Et kai vertaa ECHL:ää KHL:ään? ECHL on tasoltaan lähempänä amatööriliigaa, kuin ammattilasarjaa.
   
 10. Meiken Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Jokerit on KHL:n huippuorganisaatio, tirsk tirsk.
   
 11. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Itse asiassa Jokerit kyllä hoitaa pelaajiensa asiat helvetin hyvin, on aina hoitanutkin.
   
 12. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Kyllä on KHL:n mittakaavassa, kuten nyt vaikka alla jo mainittiin, niin Jokerit hoitaa pelaajiensa asiat Venäläisessä kiekkosarjassa poikkeuksellisen hyvin ja taitaa puitteetkin harjoittaa kiekkoammattia olla ihan kärkeä.

  Montaa mieltä olen Jokereista ja KHL:stä, mutta missään nimessä en kiistä etteikö seura olisi huippuluokan organisaatio pelaamassaan sarjassaan.
   
  Giroux tykkää tästä.
 13. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  En ole koskaan lukenut tai kuullut kotimaisen tai ulkomaalaisen pelaajan kritisoineen Jokereiden tarjoamia työolosuhteita, työkulttuuria tai sitä, miten seurassa huolehditaan pelaajien asioista. Virmasen aikana pyöri puolivitsejä, että Virmanen omatoimisesti asenteli ulkomaalaisille sähkölaitteet kämppiin ja hoiti autoasiat. Jeremy Dehneristä muistan lukeneeni lehtijutun, jossa hän kehui vuolaasti sitä, miten Jokereissa hoidettiin hänen, vaimonsa(?) ja muistaakseni myös pienen lapsen urheilun ulkopuoliset asiat. Toki Helsinki ainakin jossain määrin modernina ja kansainvälisenä 1M+ asukkaan talousalueena tarjoaa palveluita, jotka pienemmillä suomalaispaikkakunnillakaan eivät ole tavoitettavissa, mutta se, että Jokerit oli puhtaasti urheilullisella menestyksellä mitattuna ison osan 2000-luvusta tehoton toimija Liigassa, ei tarkoita sitä, etteikö seura olisi ollut pelaajan kannalta laadukas työnantaja.
   
  Merovingi, Giroux & Via Dolorosa tykkäävät tästä.
 14. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Jokerit on Euroopan huippuorganisaatio pelaajille. Ihan top 3 työnantaja Euroopassa. Kuten Moses ja monet muut ovat todenneet, maailmassa ei ole montaa parempaa paikkaa pelata. Ei täällä jätkät pelais alihintaisena, jos asioita ei hoidettas pirun hyvin.
   
 15. Lainaus:
  Jokerit on Euroopan ja KHL:n huippuorganisaatio.

  Puitteet pelata ja harjoitella areenalla, puitteet ja suomalainen elintaso jääkiekon ulkopuolisessa elämässä, pelaajien palkkataso, pelin taso, junioritoiminta etc.

  Turun oma poika Meiken, tirsk tirsk.
   
 16. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Tämän oli pakko tarttua, sillä noita "vähintäänkin" joukkueita on liikaa. Kärjistäen ja ehkäpä jopa totuuttakin hipoen voisi sanoa, että useat joukkueet ovat syntyneet tai kasvaneet KHL organisaatioksi seuraavan kuvittelun kaavan mukaan:

  Henkilö 1, esim oligarkki: Minulla on miljardi ja pitäisi kaivaa maata saadakseni lisää.
  Henkilö 2, esim joku presidentti: Sen kun kaivat, kunhan pykäät keskustaan hallin ja hankit joukkueen.
  Hlö 1: Ok, mutta ei Helsingin tapaan.
  Hlö 2: Ei, kun heti. Aloitat huomenna. Minä niin tykkään jääkiekosta.
   
 17. Karamahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Coyotes
  Lainaus:
  Näin on. Varsinkaan palkkojen perään ei ole tarvinnut kenenkään itkeä vaan ne on löytyneet tililtä aina ajoissa ja jopa etukäteen.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 18. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Arvasin, että joku puuttuu palkanmaksuun, kun ei muutakaan järkevää sanottavaa ole. Jatkossa ei tuonkaan kanssa taida olla ongelmia, vai kuinka?

  Eiköhän nyt kyse ollut enemmänkin siitä, kuinka Jokerit hoitaa pelaajiensa kaukalon ulkopuoliset asiat ja näistä ovat saaneet aivan ansaitusti paljon kiitosta.
   
 19. Karamahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Coyotes
  Lainaus:
  A) tulevista palkanmaksuistahan kukaan ei tiedä hevonvitunhumppaa. Ai niin, palkkahan ei ole järkevä pointti ammattiurheilussa.
  B) minäkin saan työnantajalta ilmaiseksi urheiluseteleitä. Mitäpä sillä palkalla enää tekisikään kun pääsee jumppaan ja marjoja voi käydä poimimassa metsästä.
   
 20. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  No minä tiedän ainakin sen verran, että tuleva rahoitus ei ole sidoksissa enää pakotteisiin. Ei ole uutiset ilmeisesti vielä sinne asti saapuneet. Ja olenko väittänyt ettei palkalla ole väliä?

  Lainaus:
  En tiennyt, että Jokereiden pelaajatkin saavat urheiluseteleitä, mutta kiitos tästä tietopaketista.
   
 21. Karamahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Coyotes
  Lainaus:
  Sanoit että palkanmaksun ryssimiseen puuttuminen ei ole ”järkevää sanottavaa”. Näkemyshän se on tuokin. No mutta, "Tyhmyys ei muutu säännöksi saati rationaaliseksi vain siksi, että sitä esiintyy yleisesti." -Hannu Tapani Klami
   
 22. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Tuohan vain kertoo kuinka hyvin Jokerit hoitaa hommansa muuten.

  Siis se että huolimatta palkanmaksun oikuttelusta, yksikään pelaaja ei ole lähtenyt kävelemään kesken sopparin.

  Eli pelaajat luottavat organisaation hoitavan velvollisuutensa
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Kärkeä kyllä, mikä erottaa tällä hetkellä Jokerit Liiga-seuroista ja suurimmasta osasta SHL-seuroista sekä NLA-seuroista on kuitenkin palkanmaksukyky, perinteisellä Liiga-budjetilla Jokerit olisivat samalla viivalla monen muun eurooppalaisen suurseuran kanssa. MItä tulee pelaajien pelaamiseen alihintaisena niin se riippuu mihin vertaa, jos vertaa tosiaan omaan sarjaan jossa Jokerit pelaavat niin kyllä asia on näin, tarjoaahan Jokerit selvästi paremmat olosuhteet kuin valtaosa muista KHL-seuroista, mutta jos vertaa Euroopan sarjoihin niin ei voida puhua enää pelaajien olevan alihintaisina Jokereissa.

  Kyllä, Jokerit tarjoaa huippuolosuhteet pelaajilleen, kuten tarjoaa myös Liigan suuret, SHL:n suuret ja NLA:n suuret. KHL sarjana on varmasti muita sarjoja perässä mitä tulee pelaajien olosuhteisiin jne. (pl. palkka) yleisesti, siinä mielessä Jokerit ovat suunnannäyttäjänä KHL:ssä.
   
  # Seiskakasi ja powerplaymaker tykkäävät tästä.
 24. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Näitä on hankala vertailla, koska palkoissa oikeastaan vain Sveitsi pystyy kilpailemaan. NHL:ää ei voi tähän ottaa mukaan, koska haluttomuus lähteä sinne ilman yksisuuntaista tarjousta vääristää tilannetta.

  Lainaus:
  Tää on vähän sama, kun sanoisi jonkun NHL-joukkueen pelaajan pelaavan NHL:ssä alihintaisena, mutta muissa sarjoissa se ei olisi enää alihintainen samalla hintaa. Euroopassa sarjoja on vaikea vertailla tältä pohjalta, koska muualla maksetaan harvoin yhtä kovia tilejä mitä KHL:ssä. Kyllä mä väittäisin, että esimerkiksi herrojen Niklas Jensen, Sami Lepistö, Mikko Lehtonen, Brian O'Neill markkina-arvo on korkeammalla myös muualla kun Venäjällä, mitä he tienaavat Jokereissa. Varmasti Sveitsistä tulisi enemmän rahaa verotussopimuksella.

  Nyt kun pelataan KHL:ää, niin moni pelaaja on alihintanen Jokereissa. Jos pelattais Liigaa tällä joukkueella, olisi ne siltikkin alihintaisia pelaajia, koska niiden globaali arvo olisi kovempi.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mistä tällainen tieto on ja millaiseen listaukseen hinnoista se perustuu?