Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Venäläisessä Championat.comissa julkaistiin Pavel Panyshevin mielenkiintoinen kirjoitus KHL:n tulevaisuudesta. Se löytyy venäjäksi tästä. Noin lyhyesti Panyshev kertoo KHL:n tason putoavan koko ajan ja vielä enemmän se putoaa, kun palkkakatto asetetaan askeleen lähemmäksi ja sitten 2020-2021 täydellä teholla. Enää eivät nuoret venäläispelaajat haaveile pelaamisesta KHL:ssä, vaan NHL on tavoite. Tai sitten Eurooppa tai Aasia. KHL on vajoamassa.

  Samasta olen kirjoittanut aiemmin. Parissa vuodessa syntyy tilanne (jos palkkakatto tulee ja pitää), jossa Sveitsi, Saksa ja Ruotsi ovat liigojensa huippujoukkueilla samaa tasoa pelaajabudjetteina kuin KHL:n huippu. Toki Panyshev tuo esille sen, että nimenomaan Venäjällä palkkakattoa voi kiertää. Jos ei kierrä, esimerkiksi olympiajoukkueisiin Venäjä saa hyviä pelaajia vain, jos NHL on mukana olympialaisissa. Entäs jos NHL ei halua olympialaisiin? Venäjälle tilanne, jossa muut maat pyyhkivät edes ennen otteluita Venäjällä pöytää, on pelottava. Tällä on juurensa nykyisen Venäjän tilanteen lisäksi Neuvostoliiton aikaan, jolloin maan menestystä propagoitiin mm. urheilun avulla.

  Miksi KHL:n johto ajaa palkkakattoa? Maan johdon käskystä, uskoisin. Jääkiekkoväki vastustaa palkkakattoa aika laajasti. Valko-Venäjän isopomo ja kaikkien kiekkoilevien presidenttien kapteeni Lukashenko totesi jossain tv-ohjelmassa, että Venäjä maksoi Dinamo Minskille hyvän budjetin, mutta ei enää. Putin oli vedonnut rahapulaan. En tiedä kuinka uskottava Lukashenkon toteamus on, mutta en löydä syytä sen todenperäisyyden epäilyynkään. Kyse olisi siis rahasta.

  On siis mahdollista, että KHL kokee ison uudistuksen palkkojen osalta. Ennen mahdollista kovaa palkkakattoa Venäjällä luultavasti keskustellaan lisää hyvin tarkkaan palkkakaton eduista ja seurauksista. Jos kyse on rahasta - kuten Lukashenko antoi ymmärtää Dinamo Minskin osalta - myös Jokerien tuleva rahoitussopimus on pöydällä. Putin ja pojat pohtivat, vieläkö heitellään rahaa yli rajojen epäsuorasti oligarkkien kautta, vai vetäydytäänkö Venäjän omaan sarjaan. Toinen vaihtoehto voisi olla tiivis yhteistyö CHL:n kanssa, mutta se on jo teknisestikin vaikea. Suoraan sanoen ketään lännessä (kuten Ruotsi) ei juuri kiinnosta tv-ottelu klo 11:00 aamupäivällä jotain idän muovijoukkuetta vastaan.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 2. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Itse en oikein tätä sisäistä. Olen tutkinut pelaajaliikennettä vuosien varrelta, enkä oikein löydä tähän yhtymäkohtia. Toki tämä on useamman asian summa kun pelkän pelaajaliikenteen, mutta KHL:stä lähtevien pelaajien vs tulevien pelaajien vertailussa ei kovin suurta eroa ole. Yleensä kovan pelaajan lähtö tarkoittaa kovan pelaajan hankintaa. Kaikissa sarjoissa tämä ei toteudu.

  Noin muuten samaa mieltä palkkakatosta. Jos se tulee, niin siinä tapauksessa tilanne muuttuu varmaan radikaalisti. Mielestäni juurikin paras malli olisi pehmeä katto jonka ylityssakot jaetaan pienemmille seuroille.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mutua vai pystytytkö esittämään pelaajaliikenteen faktat, jotka kumoavat Panyshevin kirjoituksen? KHL on nykyään valovuoden jäljessä NHL:ää, kun ero aiemmin oli pienempi.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jeps. Saa nähdä mitä tapahtuu, mutta en usko venäläisten mahdollisessa rahapulassakaan heikentävän KHL:ää merkittävästi suhteessa muihin kiekkosarjoihin. Sehän ei Venäjän etua palvele.
   
 5. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Kyllä. Siis verrattuna NHL:ään, mutta verrattuna muihin sarjoihin KHL ei ole mielestäni menettänyt asemaansa pelaajapolitiikan suhteen.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mutta siis mutua tuokin? Ajattelin, että kun olet tutkinut pelaajaliikennettä vuosien varrelta, sulla olisi dataa - ei vain mutua. Tämä ei ole nillittämistä, vaan aikanaan tein muistaakseni Jagsin kanssa pelaajakohtaista listaakin tulleista ja lähteneistä ja päädyttiin molemmat KHL:n tason laskemiseen. Kun CC päätyi kirjoituksessaan samaan, vähän vaikea mun on ostaa sun näkemystä ilman perusteluita eli tutkimaasi pelaajaliikennettä niminä ja kausina.
   
 7. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Jätin tarkoituksella siihen vastaamatta, koska listat eivät ole käteni ulottuvilla nyt. Tänne listasin ennen viime kautta nimekkäimmät lähtijät ja tulijat. Trendi on mielestäni sama. Muista Euroopan sarjoista huippuja siirtyy KHL:ään tai jenkkeihin, enemmän kun muualle. Tämän lisäksi KHL: ään siirtyy jenkeistä enemmän ja nimenomaan nimekkäämpiä pelaajia kun muihin sarjoihin.

  Toki voin olla väärässä, niinkun usein olen.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2019 klo 16.07
 8. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  "Nimekkäämpi" on vaan sinällään huono mittari, että nuo pelaajat ovat urillaan melko erilaisissa tilanteissa. Esim. SM-liigasta on 80-luvulta lähtien siirtynyt parhaat pelaajat aina muualle, mutta silti sieltä vaan joka vuosi nousee uusia tähtiä, jotka taas kelpaavat NHL:ään yms seuraavilla kausilla. En ole Venäjän liigaa tarkemmin seurannut, mutta jotenkin olettaisin siellä olevan enemmän uransa ehtoopuolella olevaa pelaajaa, jolloin he kyllä ovat nimekkäämpiä, mutteivät välttämättä enää (ihan pisteidentekokykyynkin peilaten) mitenkään hirveän tasokkaita.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Paljonhan nämä ovat mutun varassa, vaikka dataa olisikin. Itse en viime kausina ole niin tarkkaan seurannut, että voisi nykyisen tilanteen pelaajaperusteisesti edes mutuna arvioida. Mutta seurojen pelaajabudjettien perusteella voin. Esimerkiksi Sveitsissä Bernin pelaajabudjetti oli parisen vuotta sitten Jokerien tasoa ja esimerkiksi Bernille ei KHL:n heikompi osa pärjäisi senkään perusteella, mitä täysin päätöntä, huonosti valmenettua pelaamista tuli Slovanilta, Severstalilta yms viime kaudella nähtyä. Myös Saksan parhaat joukkueet ovat Red Bullin myötä nousseet ja tiukassa olisi Jokereillakin voitto niitä vastaan. Toisin sanoen, Euroopan tietyt sarjat ovat ottaneet kiinni KHL:ää, ja suursponssien (kuten mainittu Red Bull) myötä ero kutistuu jatkossakin - varsinkin, jos palkkakatto toteutuu.

  Mutta osaltani myös mutuilua.
   
 10. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  @Cobol tuossa tuo ennen viime kautta oleva tilanne. Listoilta puuttuu kesken kauden siirrot. Mm Stålberg ------> Versteeg. En näkisi, että kauhean suurta eroa noissa olisi. Ja tuo tulijoiden lista on aikamoinen muihin sarjoihin verrattuna.

  Mutta joo. Ei näistä voi oikeen kukaan faktaa sanoa. Onhan se selvä, että muiden sarjojen suurseurat ovat ottaneet kiinni, mutta silti pelaajavirrassa ei ole toistaiseksi suuria muutoksia.  Tulijat:

  Cody Franson, Chicago Blackhawks/Ahl > Omsk
  Viktor Lööv, Iowa Wild > Jokerit
  Sakari Manninen, Örebro HK > Jokerit
  Cory Emmerton, Ambri-Piotta > Sibir
  Andrew Calof, Växjö Lakers > Torpedo
  Dennis Rasmussen, Växjö Lakers > Metallurg Magnitogorsk
  Victor Bartley, Örebro HK > Kunlun Red Star
  Patrik Virta, TPS > HC Slovan Bratislava
  Robert Rosen, Växjö Lakers HC >HK Sochi
  Linden Vey, ZSC (loppukauden pelasi sveitsissä) > CSKA Moskova
  Tomas Mertl, HC Plzen > Kunlun Red Star
  Patrik Lundh, Djurgårdens IF > Kunlun Red Star
  Blake Parlett, Eisbären Berlin > Kunlun Red Star
  Joonas Nättinen, JYP > Neftekhimik
  Juuso Puustinen, JYP> Neftekhimik
  Dominik Hrachovina, Tappara > Barys Astana
  Libor Kasik, HC Zlin > Amur Khabarovsk
  Maksim Matushkin, Ässät > Magnitogorsk
  Anton Slepyshev, Edmonton/Ahl > CSKA Moskova
  Kevin Clark, Brynäs IF > Dinamo Riga
  Joni Ortio, Skellefteå AIK > Vitjaz
  Klas Dahlbeck, Carolina/Ahl > CSKA Moskova
  Iiro Pakarinen, Edmonton/Ahl > Metallurg Magnitogorsk
  Stephane Da Costa, Geneve-Servette > Avtomobilist
  Andrei Mironov, Colorado/Ahl > Dynamo Moskova
  Mikael Ruohomaa, Kärpät > Neftekhimik
  Jukka Peltola , Tappara > Sibir
  Charles Bertrand, Kärpät > Sibir
  Danny Taylor, Belleville Senators > Sibir
  Julius Junttila, Kärpät > Sibir
  Yohann Auvitu, Edmonton/Ahl > HK Sotchi
  Tomas Filippi, Bili Tygri Liberec > Amur Khabarovsk
  Teemu Pulkkinen, Vegas/Ahl > Dinamo Minsk
  Andy Miele, Växjö Lakers > Torpedo
  Miika Koivisto, Kärpät > KHL
  Nikolay Kulemin, NY Islanders > Metallurg Magnitogorsk
  David Desharnais, NY Rangers > Avangard Omsk
  Viktor Antipin, Buffalo/Ahl > Metallurg Magnitogorsk
  Marek Hrivik, Galgary/Ahl > Vitjaz
  Alexei Emelin, Nashville > Avangard Omsk
  Kris Versteeg, Calgary Flames > Omsk
  Ville Pokka, Belleville Senators > Omsk
  Arturs Kulda, HC Sparta Praha > Severstal
  Eric Gelinas, Laval Rocket > HC Slovan Bratislava
  Jeff Taffe, Ambri-Piotta > HC Slovan Bratislava
  Paul Postma, Boston Bruins > AK Bars Kazan
  Jannik Hansen, San Jose Sharks > CSKA Moskova
  Mathew Bodie. Syracause Crunch > Torpedo
  Philip Holm, Chicago Wolves > Torpedo
  Patrick Wiercioch, Utica Comets/ NHL > Dinamo Minsk
  Beau Bennet, Chicago Wolves/NHL > Dinamo Minsk
  Andrey Pedan, Wilkes Barre/Scranton Penguins > Ak Bars Kazan
  Nail Yakupov, Colorado Avalanche > SKA
  Curtis Valk, Sprinfield Thunderbirds > Barys Astana
  Patrick Cormier, Manitoba Moose > Barys Astana
  Miro Aaltonen, Toronto Marlies > Vitjaz
  Alex Grant, Iowa Wild > Jokerit

  Lähtijät:
  Roman Horak, Vitjaz > Växjö Lakers
  Valeri Nichushkin, CSKA > Dallas Stars
  Dennis Everberg, Neftekhimik > Winnipeg Jets
  Jan Kovar, Metallurg Magnitogorsk > New York Islanders
  Simon Despres, HC Slovan > Montreal Canadiens
  Lucas Lessio, Kunlun Red Star > Hifk
  Dwight King, Avtomobilist > Graz 99ers
  Ryan Garbutt, HC Slovan > ERC Ingolstadt
  Brandon DeFazio, Kunlun Red Star > Lukko
  Sergei Shumakov, Cska > Washington Capitals
  Nicklas Andersen, Jokerit > Brynäs IF
  Adam Masuhr, Severstal > Mora IK
  Tommi Huhtala, Jokerit > Adler Mannheim
  Jakub Sedlacek, HC Slovan > HC Zlin
  Jaakko Rissanen, Kunlun Red Star > Kalpa
  Lukas Radil, Spartak Moskova > San Jose Sharks
  Eeli Tolvanen, Jokerit > Nashville
  Jakub Stepanek, HC Slovan > Lausanne
  Ilya Lyubushkin, Lokomotiv > Arizona
  Yegor Yakovlev, SKA > New Jersey
  Ilya Kovalchuk, SKA > Los Angeles Kings
  Mantas Armalis, Dinamo Riiga > Skellefteå AIK
  Markus Svensson, Spartak Moskova > Färjestad BK
  Erik Gustafsson , Neftekhimik > Luleå HF
  Atte Ohtamaa, Kazan > Kärpät
  Mikko Koskinen, SKA > Edmonton
  Pavel Francouz, Traktor > Colorado
  Ilya Samsonov, Magnitogorsk > Washington
  Bogdan Kiselevich, CSKA > Florida Panthers
  Colby Genoway, HC Slovan > Kölner Haie
  Casey Wellman, HK Sochi > Rapperswil
  Matt Gilroy, Jokerit > Rapperswil
  Patrick Thoresen, SKA > Storhamar
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2019 klo 16.31
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Palkkakatosta on paljon puhuttu, mutta muistaakseni sitä koitettiin jo kerran aikaisemmin ajaa sisään, eikä se silloinkaan (kovista puheista huolimatta) tullut. Siis ainakaan kovana palkkakattona. En oikein jaksa uskoa siihen nytkään, vaikka toisaalta ilmeisesti ihan Putinilta asti on tullut ukaasia, että kulujen pitää mennä alaspäin. Se on vaan siinä, että oligarkit eivät tulleet oligarkeiksi, noudattamalla sääntöjä pilkulleen, joten vaikea uskoa, että näinkin vähäpätöisessä asiassa, kuin jääkiekko, he yht'äkkiä omaksuisivat ihan uuden asenteen.

  Toisaalta siinä on myös se, että vaikka kova palkkakatto tulisi, niin en epäile hetkeäkään, etteikö siihenkin sitten keksitä jotain porsaanreikiä. Meinaa viime aikoinahan KHL:ssä on puhuttu myös mahdollisuudesta lainata pelaajia toisiin joukkueisiin ja voihan tuokin sitten "pahimmillaan" palvella rikkaita joukkueita, köyhien kustannuksessa ja samalla voi syntyä tilanne, jossa palkkakatto saadaan näyttämään toimivalta. Eli jos olisi vaikka 12 miljoonan kova palkkakatto rosterille, jota saa peluuttaa, niin jos lainailu olisi mahdollista, mikä estäisi esim. SKA:ta pyörittämästä 24 miljoonan edestä pelaajia sitä, että paras tai optimaalisin aines pelaa Pietarissa ja loppuja roikotetaan köyhemmissä joukkueissa ja odotellaan heidän breikkaamista. Tuollainen tilannehan aiheuttaisi myös aika pahan moraaliongelman, jos vaikka pudotuspeleissä kohtaisi SKA ja Spartak ja jälkimmäisellä olisi vaikka kuusi SKA:n pelaajaa lainalla ja olisivat ikäänkuin joukkueen kärkikaartia.
   
 12. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Mikäänhän ei estä esimerkiksi tilannetta, jossa huippupelaajalle annetaan nimellinen 300k euroa vastaava lappu seuralta. Kylkeen sitten oligarkin toisesta lafkasta määräaikainen työsoppari vaikka saunamajurina, mallipoikana tehtaan kuvastossa tai motivaatiopuhujana miljoonalla eurolla. Seuralta siirtyy palkkakaton kannalta sopiva summa, oligarkille kulut (kun samasta lompakosta se seurakin pyöri) pysyvät samoina ja pelaaja tienaa edelleen kovan summan minimaalisella lisävaivalla. Arkeahan erilaiset sponssidiilit maailmalla ovat, oligarkkiporukoissa moraali tuskin tulee vastaan ja Venäjällä puuttuminen väärien ihmisten asioihin ei ole ollut muutoinkaan kauhean terveellistä toimintaa pitkässä juoksussa. Ja jos nyt liikaa sattuu pelkäämään omien asioiden vuotamista, niin bulvaanin lafkaan sitten se kiekkomaailman ulkopuolinen sponssidiili, työsoppari tai vastaava.
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  HFBoardissa puhutaan taas mahdollisesta kolmen divisioonan mallista, joka tietenkin on herättänyt sitten sitä ihmetystä, että miten pudotuspelit pelattaisiin tuossa mallissa. Nimimerkki Vorky sitten totesi, että miksi siitä pitäisi tehdä niin vaikeaa? Eli vaikka runkosarja pelattaisiin kolmen divisioonan rakenteen mukaan, niin miksi ei samalla nuo kolme divisioonaa sovitettaisi kahteen konferenssiin siten, että ikäänkuin se keskimmäinen jakautuisi (varmaankin maantieteellisesti) kahtia ja pudotuspelejä varten mentäisiin ikäänkuin nykymallilla. Tokihan se toisi tilanteen, jossa konferenssin sisällä osan joukkueista kausirakenne on hyvin poikkeava enemmistöön verrattuna, mutta onko sillä sitten loppupeleissä niin suurta merkitystä? Kunhan vain pudotuspeleihin saataisiin selvitettyä kahdeksan joukkuetta sekä idästä, että lännestä, niin homma sujuisi niinkuin nykyäänkin.
   
 14. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Slovan ilmeisesti neuvottelee siirtymisestä takasin maansa pääsarjaan talousvaikeuksien vuoksi. Harmi homma sinällään, koska siellä oli upeat fanit. Monta kautta halli loppuunmyyty jokaisessa (!) pelissä.

  Itse joukkue sen sijaan on ollut jo jonkun aikaa häpeällisen huono
   
 15. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eikös he vastikään julkaisseet jonkun ison sponssidiilin?
   
 16. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Ei sitä mun mielestä vielä oo kai julkaistu? Tai en tiedä tarkoitatko tuota Gazpromin diiliä.

  Sen olen lukenut, että Slovanille piti tulla uudet omistajat jotka nostaisivat seuran suosta, takaisin hyväksi KHL-joukkueeksi, mutta jos sopimukseen ei olla vielä päästy, niin sen vuoksi varmaan nämä spekulaatiot?

  Jos oon oikein ymmärtänyt, niin Slovanilla on tämän kuukauden loppuun asti aikaa toimittaa taloussuunnitelma KHL:lle. Uudet ranskasta(?) tulevat omistajat piti olla jo varma asia jokin aika sitten, mutta jos siellä on tullut joku viime hetken mutka? En tiedä.

  Toisaalta. Tuo ei oo mitään uutta, että Slovakiassa huhutaan Slovanin paluuta maan pääsarjaan. Melkeen jokavuotinen juttu.
   
 17. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  This is KHL!

  Perus hämmennykset käynnissä ja kukaan ei tiedä missä mennään.
   
 18. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Voihan se olla, että tilanne on ollut selvä jo pitkään suuntaan tai toiseen, mutta englannin ja slovakian kielen sekoituksien ymmärtämisessä on itsellä ongelmia.

  Tuo Slovanin pelaaminen on kyllä ollut niin huonoa, että en tiedä jäisinkö kaipaamaan. Viimeisimmät pari vuotta on tuonut varmaan enemmän huonoa kun hyvää mainosta sarjalle.

  Jäämme odottamaan.

  KHL:llä riittää aina noita laajentumispuheita, mutta nyt näyttäs ensimmäistä kertaa edes jokseenkin vakavasti otettavalta tuo Ranska 20-21 kaudelle. Ranska ja Saksa sisään ja kaks venakkojoukkuetta ulos kiitos.
   
 19. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Oisko mitään linkkiä tai mistä siis kuulit/luit tällaisesta? Itsekin olin siinä käsityksessä, että patonkien piti ensin tulla pelastamaan Slovan ja sen jälkeen pistävät pystyyn vielä oman KHL joukkueen.
   
 20. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Jossakin nettisivulla oli juttua mitä en nyt enää löydä. Teppo Laaksonen oli myös Twitterissä lainannut jotain slovakialaista kiekkoihmistä(?) missä kääntäjän mukaan sanotaan noin. En saa tuota Twitterlinkkiä sovelluksen kautta nyt linkitettyä, mutta sieltä Laaksosen feedistä se pitäs löytyä.

  En tosin tiedä esim tuon Twitter jutun ihmisen taustoja joten en osaa sanoa onko juttu ihan tuulesta temmattua
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Täzä, jos joitakin muitakin kiinnostaa. Eli vie Teppo Laaksosen twiittiin aiheesta, jossa lainaa Michal Runak nimisen henkilön twiittiä aiheesta.

  Google kääntäjä kääntää tuon Michal:in twiitin englanniksi seuraavasti:

  "Slovan Bratislava is heading to TipsportLiga. In my information, the club is negotiating a collective agreement from which it wants to be exempt. At the end of the month, a key meeting in the city awaits him, the Mayor himself confirmed."
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Venäläiset tuovat aina kauden jälkeen esille KHL:n länsilaajentumisen. Ranska, Saksa, Ruotsi jne. Tällä propagandalla pyritään luomaan kuvaa, jossa KHL on suorastaan hukkumassa halukkaiden maiden ja seurojen siirtymiseen KHL:ään. Kun näitä on joskus tarkemmin kaivellut, taustalla on lähteet, joita ei kyetä yksilöimään. Joita ei siis todellisuudessa ole, vain jonkun - mahdollisesti trollin - alkuperäinen twiitti tms ilman mitään faktaa sen takana. Totta kai KHL on käynyt ja käy neuvotteluja länsilaajentumisesta, mutta ne ovat pysähtyneet aina siihen, että ko. maiden jääkiekkoliitto tai johtavat poliitikot vastustavat laajentumista. Pisimmällä Venäjä oli neuvotteluissa Englannin kanssa, kunnes FSB iski Englanissa.

  Ranskan suhteen oli tälläkin palstalla on julistettu Macronin tukea projektille, mutta tällaista ei löydy virallisista lähteistä, joista tässä tapauksessa ovat Ranskan kiekkoliitto ja presidentin kanslia. KHL:n johto loihtikin viime kuun lopulla (27.3. 2019) lausuman, jonka mukaan Saksan tai Ranskan KHL-joukkue ei välttämättä miellyttäisi kaikkia, mutta sinne on mentävä, minne KHL pääsee. Englanti on siten pudotettu haaveistakin pois FSB:n myrkkyiskun takia.

  KHL on fiksu sarja. Mutta ei sitä kannattaisi heikentää politiikalla lisää. Neuvostoliiton satelliittimaiden sekä Kiinan joukkueet ovat jo lähinnä vitsejä.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 23. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Mitään muuta ei kyllä voi vielä odottaakkaan. 3 vuotta takana maassa, jossa suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään hajua mikä "jääkiekko" on. Sama kun Suomessa yritettäis tehdä Kriketistä suosittu urheilulaji. Okei ei sama, koska Kriketti on maailmalla paljon tunnetumpi laji kun jääkiekko.

  Mutta tuo projekti vaatii varmaan aikaa niin paljon, että me keretään kupsahtaa.
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Mutta ei kovin hyvin mene vaikkapa Slovakialla, Latvialla tai muillakaan Venäjän ulkopuolisilla KHL-mailla (pl. Suomi). Jääkiekko on KHL:n myötä pikemminkin taantunut kuin noussut. Tässä mielessä Ruotsi, Tsekki, Sveitsi, Saksa ainakin olisi KHL:n kannalta ykkösmaita. Ne vaan eivät lähde. Poliittiset syyt ovat merkittäviä. Mutta kyllä lisäksi painaa sekin, että KHL ei ole kiinnostava sarja länsimaisittain. Joku joukkue Venäjän idästä ei kiinnosta yleisöä tai sponsoreita.

  Jos Venäjä palauttaisi urheilun KHL:ään politiikan tilalle ja ryhtyisi elämään rauhassa ja vetäytyisi Ukrainasta, paljon hyvää tapahtuisi. Mutta se ei onnistu ainakaan Venäjän nykyisen johdon aikana.
   
 25. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Totta. Lisään vielä, että puhtaasti KHL:n ja sen laajentumisnäkökulmasta ajateltuna, KHL:n pitäisi tämän lisäksi nostaa ulkomaalaiskiintiötä ja kupata entistä enemmän muista sarjoista huippupelaajia. Saada näihin maihin eräänlainen "Kale" efekti tällä tavoin.