Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Zarin pelaaminen NHL meinaisi sitä, että NHL hyväksyy doupauksen virallisesti. Jäisikö muuta vaihtoehtoa kuin sulkea NHL-pelaajat ulos sekä MM- että olympiakisoista?
   
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Siis jos NHL alkaisi tosiaan sellaista peliä pelaamaan, että testaavat omat pelaajansa ja vain niissä kärähtäneet katsotaisiin pelikelvottomiksi, niin silloinhan KHL jäisi alakynteen. Vetovoimahan taitaa kuitenkin näiden kahden kilpailun välillä olla pohjois-amerikan suuntaan suosiollinen. Tai siis mikäänhän ei estäisi KHL:ää vajoamasta samalle moraaliselle tasolla, mutta kun me kuitenkin tiedämme, että kaikki kiekkotekeminen Venäjällä on alisteista maajoukkueen palvelemiselle ja sitä kautta riippuvaista IIHF:stä, niin silloinhan tällainen ongelma tilanne voi syntyä. Enkä pitäisi yhtään mahdottomana sitäkään, ettei IIHF:n ja NHL:n kieltämien aineiden lista voisi olla edes pienissä määrin, toisistaan poikkeava, jolloin loikkausta halajava pelaaja voisi sekaantua aineeseen, joka vanhalla mantereella olisi kielletty, mutta uudella mantereella sallittu. Silloin mahdolliset imagohaitatkin jäisivät pienemmiksi.

  Lainaus:
  Olisiko tuollainen tilanne jotain sellaista, josta NHL:n omistajat näkisivät painajaisia? Vai jotain sellaista, josta ovat hiljaa haaveilleet? Veikkaan, ettei IIHF lähde pohjois-amerikkalaisia sulkemaan, kuin aivan viime hädässä ja sillä tarkoitan tilannetta, jossa ollaan jo hyvin kaukana sääntökirjojen haarukasta, harmaan alueen syvässä päädyssä.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Pelaajille vähemmän kuormaa -> tyytyväisiä olisi änärin omistajaporras. Toisaalta USA:n ulkopuolisista markkinoista vastaava osastonjohtaja ei varmasti pomppisi ilosta.

  Mun nähdäkseni NHL tarvitsee etenkin olympiakisoja turvatakseen markkinoiden laajentumisen ja skoda-cup vie myös asiaa yleisellä tasolla eteenpäin. Mutta ehkä niille riittää omassa ankkalammessa melskaaminen...
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Itselle on jäänyt enemmänkin sellainen kuva, että vaikka hyväksyvät skoda-cupit (ikäänkuin pakollisena pahana), niin ottaisivat kymmenen kertaa kymmenestä ilolla vastaan tilanteen, jossa heidät suljettaisiin IIHF:n puolelta pois. Siinä omistajat sitten vain naurua pidätellen levittelisivät käsiään pelaajille ja pelaajayhdistykselle, et "Hei, kyllä me päästäisimme teidät sinne, mutta eivät ota vastaan. No can do". Ja uudelleen lanseerattu World Cup:kin voisi epäilevän mielessä näyttäytyä siltäkin, että NHL:llä on tarvittaessa halua ja kykyä järjestää omat kansainväliset kilpailut, jos sellaiset muodostuvat pelaajien kanssa kynnyskysymykseksi. Omalla aikataululla ja omilla säännöillä. Mutta ehkä mä tarkastelen kiekkomaailmaa taas vain liian kyynisten silmälasien läpi.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tuo kisa ei herätä minkäänlaista kiimaa. Etenkin nämä sekajoukkueet tekevät siitä erittäin muovisen. Omassa tuttavapiirissä ei ole herättänyt juurikaan mielenkiintoa, kun pelattiin. Eräänlainen amerikan chl eli treenisessio.

  Sikäli ymmärrän NHL-pomoja, että katselevat asioita kvartaalin välein.
   
 6. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ferris laittoi änäripuolella myös NHL:n virallisen kannan asiaan.

  Lainaus:
  Mitä tuota juttua nyt sitten tavailee, niin siellä tunnutaan sanovan, että aine, josta Zaripov kärähti, ei olisi kielletty NHL:ssä. Eli niinkuin sanottua, jos joku pelaaja siis jatkossa halajaa KHL:stä NHL:ään, saanut mahdollisesti jo tarjoustakin sieltä, mutta vanha joukkue ei tahdo pelaajaa päästää irti, niin ei muutakuin paikallisen "farmaseutin" luo, pyytämään Zaripovin lääkettä. Esim. aikoinaan, kun Malkinin lähtöä pyrittiin estämään, niin tämä päivänä riittäisi tosiaan vaan doupin otto, asian julkaiseminen ja sopimus purkautuu. Tosin voisi kuvitella, että tästä päivästä lähtien jokainen pelaajasopimus KHL:ssä sisältää jonkinlaisen merkittävän sakkopykälän, jos pelaaja jää kiinni näistä aineista. Eli, ettei pelaaja ainakaan ilmaiseksi lähde, jos on lähteäkseen.
   
 8. Lätkäkala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KHL:n ja NHL:n suomalaiset sekä Leijonat.
  Miten KHL:n sivuilla saa joukkueen tilastot esiin? Eli yyveet, aaveet jne. Tunnin olen jo rämpännyt ja taisin menettää toivon. Kiitos vastauksesta.
   
 9. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Stats -> Team ja sitten vasemmalta valikosta haluttu tilasto. Tuosta esimerkiksi suora linkki ylivoimatilastoon.
   
 10. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Venäläinen rsport urheilusivusto huhuilisi, että Taskentista saattaisi tulla seura KHL:ään 2018 tai 2019. Taskent on siis Uzbekistanin pääkaupunki ja kartalla Uzbekistan sijoittuu siis Kazakstanin eteläiseksi naapuriksi. Muita naapureita on Turkmenistan, Afganistan, Tadzikistan ja Kirgiisia.
   
 11. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Pelaajat pitäisi hankkia 100% Uzbekistanin ulkopuolelta, eli lähinnä kai Pohjois-Amerikasta ja muutama ehkä Suomesta. Jotenkin vaikuttaa ankalta koko uutinen. Uzbekistanissa ei tainnut olla suurempaa kiekkotoimintaa edes Neuvostoliiton aikana, eikä varsinkaan nyt.
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Mutta eikös tuolla suunnalla ole vähän sillä tavalla, että monilla venäläisillä/kazaktanilaisilla pelaajilla voi olla myös Uzbekki juuria ja siten mahdollisesti helposti kansallistettavissa, jos siis sellaisia pelaajia, ettei tule koskaan olemaan mitään asiaa Venäjän tai Kazakstanin maajoukkueeseen. Ja mitä tuota juttua luki, niin sinne olisi myös valmistumassa 12.000 katsojaa vetävä areena. Mutta onhan se myönnettävä, että jos KHL:ää pienennetään ja sieltä jotain Ladoja ja Jugria potkitaan ulos, niin voi olla kyllä työtä selittää venäläisille kannattajille, että miksi tilalle tulee joukkue Taskentista, meinaa Uzbekistanhan ei ole edes listattuna IIHF:n maailman rankingissa ja sieltä löytyy kuitenkin esim. Arabi Emiraatteja, Etelä-Afrikkaa ja Australiaa. Mutta olisihan tämä tavallaan hieno teko lajille globaalissa mielessä, että lajia viedään sinnekin, missä sitä ei vielä ole.
   
 13. Taikajim Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Teemu Pulkkinen
  Kun SKA Pietarilla lähes pohjattomat taskut ja kun tietää miten muutkin joukkueet tekevät tappiota, niin eikö he tee aivan helvetinmoista tappiota? Onko tietoa? Tavallaanhan tuo pilaa koko sarjan, kun kahdella joukkueella varaa maksaa toi 20 miljoonan sakko ja päälle vielä 10 miljoonaa parille pelaajalle (Datsjuik, Kovalchuk) ja siten tehdä tämmösiä 20 peliä, 0 tappiota putkia. Toki Jokeritkin lennossa, mutta jotenkin lässähtää kun tietää, että samassa divisioonassa, ja tuo kyseinen joukkue tulisi voittaa 4/7 kertaa jos finaaliin haluaa.
   
 14. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Isot sponssit ja korruptiotouhua tuo on, vähän samakun Valioliiga-jengeillä. Tappiot kuitataan firmojen kautta jotka tekee miljardeja.
   
 15. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Ei se noin mene. Jos mietitään vaikka Kazakstania, niin siellä Neuvostoliiton aikana ollut kiekkotoiminta keskittyi maan etnisesti venäläiseen pohjoisosaan, eli lähinnä Ust-Kamenogorskiin ja Karagandaan. Nämä seurat pelasivat Neuvostoliiton kahdella korkeimmalla sarjatasolla ja niiden pelaajat olivat etnisesti venäläisiä (esimerkiksi 1970-luvun tähti Boris Aleksandrov, Koreshkovin veljekset, Jevgeni Nabokov ja Nikolai Antropov ovat kaikki etnisiä venäläisiä, vaikka ovat Kazakstanin kansalaisia).

  Se että Kazakstan pystyi N-liiton hajoamisen jälkeen kokoamaan kohtalaisen hyvän maajoukkueen johtui vain ja ainoastaan Ust-Kamenogorskin ja Karagandan kiekkokouluista.

  Uzbekistanissa ei ole pelattu koskaan pääsarja- tai edes kakkossarjatason jääkiekkoa. Binokor Tashkent taisi pelata parhaimmillaan kolmos-divarissa 1970- ja 1980-luvuilla, ja 1990-luvun murroksessa maan kiekkoilu kuoli täysin. Itsenäisellä Uzbekistanilla ei ole koskaan ollut omaa maajoukkuetta tai seuratoimintaa.

  Venäjältä tuskin löytyy yhtään uzbekkijuuria omaavaa pelaajaa, jolla olisi edellytyksiä pelata KHL:ssä.
   
 16. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Erinäisten epävirallisten lähteiden joiden luotettavuudesta minulla ei ole esittää arvioita. SKA:n kassavirta sisäänpäin sponsorit, liput ja krääsä mukaan lukien on 8-16 miljoonaa. Loput tulee sitten muualta. Koko seuran budjetin voisi arvioida pyörivän noin 60-70 miljoonassa eurossa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2017 klo 00.04
 17. Skog Jäsen

  Lainaus:
  Ufassa pelaa Uzbekistanin kansalainen: Maxim Mayorov - Eliteprospects.com
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kerrotko tästä lisää ?
  Olisi nimittäin kiva tietää ne valioliiga joukkueet jotka tekevät jatkuvasti tappiota?
  Useammat seurat kun tekevät valioliigassa tällä hetkellä voittoa varsinkin kun uusi tv-sopimus tuo lisää rahaa niin ettei kassaan meinaa enää lisää mahtua.
   
 19. Juzsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Real Madrid, Espanja, Raul
  Lainaus:
  Chelsea ja Man City tulee nyt ekana mieleen. Ja KHL joukkueiden tappiot ovat niihin verrattuna murusia.
   
 20. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Valioliigaseurojen yhteenlasketut tappiot olivat toissa kaudella päälle 110 miljoonaa. Budjettiin suhteutettuna nuo ovat pienempiä lukuja KHL:ään verrattuna, mutta ei eurooppalaisen huippufutiksen meininki ole mitenkään taloudellisesti järkevää, ehkä Bundesliigaa lukuunottamatta. Tulot ovat kovalla tasolla, mutta menopuolella menee vieläkin kovempaa.

  Tosin eurooppalaiset suursarjat voisivat olla taloudellisesti kannattavia, jos palkkojen ja siirtosummien jatkuva kasvu pysyisi edes jossain määrin tolkullisella tasolla. Nykymuotoisesta KHL:stä ei sitä vastoin saisi kannattavaa bisnestä minkäänlaisilla taikatempuilla.
   
 21. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  ManU:lle 2014 tuli ainakin tappiota yli 70M.

  Ja kolme kautta sitten velkaa tappioiden muodossa oli yli 500M. Mutta velat ja tappiot kuitataan omistajien yritysten yms. kautta.
  Tosissaan uusi tv-sopimus tuo 70% enemmän kun entinen mutta persnettoa tulee silti mutta ei kaikilla..
   
 22. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Lainaus:
  Ja sitten mennään manner-Eurooppaan jossa esim Barcalla, Realilla ja Interillä on yli 200mil € velkaa.
   
 23. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Molemmat ovat silti seuroja jotka tekevät voittoa jos niin haluavat tähän ei ole KHL:ssä millään seuralla mahdollisuuksia.
  Muut valioliiga seurat toimivat sitten enemmän tai vähemmän oikealla tulorahoituksella. Espanjassa eletään todella pahasti lainarahalla se on totta mutta missään muualla ei joitain yksittäisiä seuroja lukuunottamatta eletä samalla tavalla kuin koko KHL.

  Lainaus:
  Manulla on velkaa mutta se lyhentää niitä kokoajan. 2010 teki tappiota tuon verran sen jälkeen on tullut yksi nollatulos ja muina kausina voittoa reilusta kymmenestä miljoonasta punnasta sataa viiteen kymmeneen puntaan.
  Teki viime kaudella vain reilut 90M€voittoa ja lyhensi velkojaan vain 50miljoonaa joten huonosti menee.
  Eli todella huono tilanne tuo ja KHL:ssa joukkueet tekevät enemmän tappiota kuin manulla on velkaa.

  Arsenal taisi maksaa uuden stadionin rakentamiseen otetut lainat ennätysajassa pois vai oliko niitä vielä vähän jäljellä.
   
 24. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ne eivät siis vain halua tehdä voittoa? No kukapa sitä nyt haluaisi.
   
 25. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Uusisuomi.fi sivustolla on Petri Kontiolan haastattelu: Petri Kontiola: ”Venäjä on muuttunut eurooppalaisemmaksi” | Uusi Suomi

  Pelillisten asioiden ohella Kontiola puhuu myös pelin ulkopuolisista asioista. Kontiola on pelannut Venäjällä vuodesta 2009 lähtien, joten perspektiiviä pitäisi löytyä.

  Kontiola:
  Lainaus:
  Harmi kun Kontiola ei tarkentanut sitä, että millä tavalla Venäjä on muuttunut kahdeksan vuoden aikana enemmän eurooppalaiseksi. Mutta uskon hänen tarkoittaneen sitä, että venäläinen ja eurooppalainen (suomalainen) elämäntapa ja yhteiskunta ovat lähentyneet toisiaan. Venäjä ei ole enää yhtä "erilainen" kuin vuonna 2009 tai varsinkaan 1990-luvun kauheina vuosina.

  Olen kuullut samanlaisia kommentteja muiltakin. Ainakin suurissa kaupungeissa (jota myös Jaroslavl on) elämä ei eroa paljoakaan Helsingistä, Tukholmasta tai Tampereesta. Suurin haaste on edelleen kieli, koska venäläisten englanninkielen taito on edelleen huono. Tosin palveluja (ravintolat, hotellit) Venäjällä saa nykyisin hyvin myös englanniksi.

  Ehkä vielä paremmin muutoksen huomaa sellainen ihminen joka käy harvoin Venäjällä kuin sellainen joka asuu siellä, kuten Kontiola, koska muutokseen ei ole ehtinyt turtua. Suomen reserviläisliiton puheenjohtaja Olli Nyberg kertoo täällä kokemuksiaan käytyään kesällä Pietarissa ja Viipurissa: Laivaston päivänä Pietarissa - Reserviläisliitto ry

  Lainaus:
  Lainaus:
  Tässä ehkä olennaisin:
  Lainaus:
  Voisiko ajatella Kontiolan ja Nybergin havaintojen olevan oikeita, vai ovatko he kääntyneet putinisteiksi?