Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Ei tiedä vaikka sieltä päästä oltaisiin käräytelty kun teki sopparin Kazaniin.

  "Hei Danis on käyttänyt mömmöjä vink vink.."
   
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ei liity suoraan KHL:ään, mutta voidaan kait ajatella, että VHL farmiliigana mahtuu myös KHL:n pelin ulkopuolisiin asioihin. Meinaa mikäli uskomme tätä allhockey.ru sivulla olevaa uutista, on venäläisillä ja kiinalaisilla suunnitelmia kehittää uusi turnaus VHL:n pohjalle. Kilpailun nimi olisi ilmeisesti Silk Road Cup ja siihen kutsuttaisiin joukkueita Kiinasta, Japanista, Pohjois-Koreasta ja muista maista. Rotenbergin mukaan ovat puhuneet myös suomalaisten, ruotsalaisten ja tshekkiläisten seurojen kanssa. Onkohan Suomen osalta kyse sitten Kiekko-Vantaasta vai voisiko joku Liiga joukkue lähteä tuollaiseen turnaukseen mukaan. Esim. joku sellainen joukkue, joka ei pääse kyseisenä vuonna CHL:ään mukaan? Google kääntäjän kanssa tavailen ja vaikka siellä puhutaan tosiaan turnauksesta, niin jutussa on kääntynyt muutama lause myös siten, että kansainvälinen liiga kehitettäisiin VHL:n pohjalle. Onkos täällä Venäjänkielen taitoisia, jotka pystyvät tuon jutun lukemaan alkuperäisellä kielellä? Eli että kumpaa tarkoitetaan. Jutusta käy myös ilmi, että kiinalaiset saivat täksi kaudeksi peräti kaksi joukkuetta VHL:ään.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Samassa yhteydessä käyttävät sekä liiga että turnaus määritelmää ja määrittelevät myös siten, että uusi turnaus ei aiheuta ongelmia VHL:n ohjelman kanssa. Tekstin mukaan ovat avoimia keskusteluille (eivät siis ole vielä keskustelleet) myös läntisten ja kaikkien euroopplaisten sekä Kiinan maiden kanssa. Jälkimmäisen kanssa ovat jo keskustelleetkin tästä Silk road cupista, jos kahden kiinalaisjoukkueen osallistuminen VHL:ään sitä osaltaan tarkoittaa.

  @Tshekki77
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  HFBoardsissakin näyttävät keskustelevan aiheesta ja siellä nimimerkki Vorky osaisi kertoa, että ilmeisesti tavoittelevat korvaajaa VHL:lle. VHL on ilmeisesti muuttanut virallista nimeään ja logoaan jo täksi kaudeksi ja kulkee nykyään nimellä "Open Russian Championship of the VHL". Eli sinne voidaan kutsua nyt sitten muistakin maista joukkueita, vaikka eikös se yksi kazakstanilainen joukkue ole pelannut siellä jo aikaisemminkin. Tuolla kirjoitetun mukaan kutsuisivat siis mukaan kaikki VHL joukkueet, tavoittelisivat pitkällä tähtäimellä 8-10 joukkuetta Kiinasta ja kutsuisivat joukkueita mukaan myös Japanista ja Etelä-Koreasta (aikaisemmassa jutussa mielestäni puhuttiin pohjoisesta, mutta sehän saattoi olla ihan googlekääntäjänkin tulkinta). Nykyistä VHL:ää ei ole kait jaettu konferensseihin, mutta tämä uusi kilpailu olisi sitten tarkoitus jakaa kait kahteen konferenssiin. Eli jos tällainen todellakin syntyisi, niin olisikohan sinne ihan tosissaan myös eurooppalaisia lähdössä mukaan vai onko vain puhetta? Matkakustannuksethan olisi varmasti samat, ellei suuremman, kuin Jokereilla, mutta jos sen yli pääsee, niin pelaajabudjetithan ei varmaan ihan häikäisevän kovia voi VHL tasoisessa kilpailussa olla. Eli ollaankohan tuonne houkuttelemassa Euroopasta pääsarjatason joukkueita vai sitten divarijengejä? Kiekko-Vantaahan voisi olla luonnollinen jatkumo, Jokereiden vanavedessä. Toisaalta jos Salonoja ei pääse Liigaan, eikä KHL:ään, niin voisiko tällainen Silk Road Cup olla jotain sellaista, missä espoolainen kiekko pääsisi kukoistamaan?
   
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Tämä vain omana mielipiteenäni, mutta @Tshekki77 on vaikea ymmärtää, miksi joku omalla rahoituksella toimiva joukkue lännestä haluaisi VHL:ään tai Silk Road Cupiin.
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Näinhän se varmasti on, eikä tuonne varmaan kauheasti hinkua pääsarjatason joukkueilla Euroopasta ole, ellei diiliä sitten makeuteta. Mutta sikäli, kun tätä projektia viedään eteenpäin myös Kiinan olympiaprojektia silmälläpitäen ja niillähän sitä massia kait pitäisi olla ja jos suunnitelmat aina 8-10 kiinalaisjoukkueesta ovat millään tavalla todellisia, niin voisi kuvitella, etteivät ole projektissa mukana rahan säästämismielessä. Toisaalta pitää muistaa myös se, että olihan siellä jo viimekin vuonna se joku Premier hockey league (vai mikä se oli) suunnitelma, VHL:n korvaamiseksi, eikä siitäkään sitten lopulta jäänyt muutakuin puhetta. Eli katellaan, mitä saavat idässä aikaiseksi.
   
 7. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  "Putin har sagt att KHL måste vara självbärande inom sju år. Det vill säga marknadsekonomi i balans ska råda. Och det är dit som vi vill nå. Vi vill inte vara beroende av någon som pumpar in mängder med miljoner i laget och sedan bestämmer sig för att lägga ned hux flux. Crowns ska bära sina egna kostnader, säger Carlsson." Aftonbladetin juttu.

  Vaikka tuossa puhutaan, että Kruunut tavoittelee omavaraisuutta, niin eikös tuon ensimmäisen lauseen voi ymmärtää myös siten, että KHL:n pitäisi olla omavarainen, annetussa aikarajassa, ei välttämättä jokaisen yksittäisen joukkueen? Meinaa eikös amerikoissakin ole tyyliin kolme joukkuetta, jotka tuovat änärille 70% rahoista, vai miten se meni?

  Jos tässä sitten vielä sekoittaa tuota VHL laajennusta kuvioihin ja päästää vähän mielikuvitusta laukalle, niin voisiko tuo VHL/Silk Road Cup viritelmä olla tulevaisuuden "KHL"? Eli olisiko venäläiset tajunneet, että pakotteet eivät tule loppumaan ja nykyisen kaltaista menoa ei voida loputtomiin jatkaa? Eli kun eivät saaneet rakennettua Euro-aasialaista sarjaa ylhäältä alaspäin, niin olisivatko päättäneet vaihtaa suuntaa alhaalta ylöspäin. Iso kilpailu, jossa kiinalaisetkin olisivat isolla rahalla mukana ja jos saisivat siihen vielä uskottavan määrän eurooppalaisiakin mukaan, niin jonkun kauden päätteksi tulisi vaan ilmoitus, että KHL loppuu ja entiset KHL seurat voivat halutessaan liittyä uuteen, kontinentaalisti kattavampaan, silkkitiellä brändättyyn sarjaan, "pienempien venäläisseurojen" tehdessä kiltisti tilaa, paikallisen kiekkoliiton hyvässä ohjauksessa. Meinaa eikait nähtävissä olevassa tulevaisuudessa ole mitenkään mahdollista, että nykyisen kaltainen KHL voisi olla omavarainen, seitsemän vuoden päästä?

  Edit. toisaalta nythän tarvittaisiin sitten @Sv veinikretski paikalle kertomaan, että mitä tästä projektista tiedetään Tallinnan päässä, meinaa jutussahan puhutaan, että Tallinna ja Tondiraba halli olisi (ainakin aluksi) kotipaikkana, vaikka projekti olisi ruotsalainen. Onko Heino mukana tässä projektissa, vai onko vain ruotsalainen projekti.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Joo, sananmukaisesti @Tshekki77 että kHL:n on tultava toimeen omillaan seitsemän vuoden sisällä. Voi tosiaan tarkoittaa, että osa seuroista tekisi tappiotakin.
   
 11. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onko kellään tältä syksyltä tilastoa kotimainen Liigajoukkue vs. KHL joukkue miten voitot ovat jakaantuneet?
   
 12. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei taida olla kuin kolme peliä pelattuna:

  3.8. Pelicans - Severstal 3-6
  4.8. Pelicans - Severstal 4-3
  7.8. Sibir - HPK 1-5

  eikä noita nopealla silmäyksellä ole enempää tulossakaan
   
 13. Riidankylväjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pirullinen brändikiekko
  Härmäläiset nöyryyttää ryssyköitä. Aivan turhaa neukku-propagandaa, notta KHL ois parempi.
   
 14. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  HFBoardseilta napattua:

  Chernyshenko on puhunut venäläiselle medialle, että kiinnostusta KHL:ään löytyisi nyt Italiasta, Sveitsistä, Saksasta, UK:sta, Japanista ja Kiinasta.

  Brittien projektista on aika-ajoin kuulunut huhuja, mutta saa nähdä mihin se etenee. Saksalaisjoukkue tulisi DEL-liigasta ja Sveitsiin perustettaisiin uusi seura. Aikataulu olisi seuraava: kaksi seuraa kaudelle 19/20 ja toiset kaksi 20/21, mikäli läpäisevät KHL:n kriteerit.

  Etenkin Saksaan olisi hienoa päästä tekemään vierasmatkaa.

  Toki KHL:n laajentumisesta on kuulunut yhtä sun toista jo pidempään, mutta konkretia on ollut aika vähäistä. Toivottavasti mennään kuitenkin lähemmäs NHL:n kaltaista yleiseurooppalaista kiekkoliigaa ja painopistettä saadaan edes vähän pois venäjältä.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Avainkymys taitaa @powerplaymaker olla rahan lisäksi se, miten kansalliset lajiliitot asiaan suhtautuvat. Ruotsalaisten osalta KHL antoi erilaisten pyöritysten jälkeen julkisuuteen lausuman, jonka mukaan ruotsalaiset ovat seuraavan kerrankin tervetulleita hakemaan KHL-paikkaa, mutta liiton lupa pitää olla mukana.

  Raha on toinen asia. Yksikään KHL-seura ei pyöri edes omillaan. Kuka maksaa läntisestä Euroopasta tulevien seurojen kulut? Varmaan Venäjältä löytyy Putinin lähipiiristä rahaa - kuten Jokerienkin tapauksessa - mutta miten kansalliset lajiliitot läntisessä Euroopassa suhtautuvat venäläisrahoitteisiin seuraan, joka pelaa KHL:ssä... Tähän asti lajiliitot ovat tyrmänneet kaikkialla, paitsi Suomessa, nämä pyrkimykset.

  Voin olla väärässä, mutta paljon voisi muuttua, jos Venäjä antaisi periksi ja vetäytyisi Ukrainasta. USA:n puolustusministeri Mattis oli juuti Ukrainassa ja ilmoitti, että pakotteet lähtevät, jos Venäjä poistuu Ukrainasta. Ja EU:n pakotteet lähtisivät myös saman tien. Tätä vaan ei ole näköpiirissä, joten venäläiset puhuvat nähdäkseni vain venäläisille KHL:n laajentamisesta länteen. Länsi ei kuuntele hallitus- ja lajiliittojen johtotasolla olkoonkin, että varmasti nähdään uusia bisnesmiehiä, jotka haistavat mahdollisuuden venäläiseen rahaan.
   
 16. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  KHL laajeneminen länteen nykyisessä tilanteessa on melko epätodennäköistä. Puhtaasti venäläisellä rahalla perustettu uusi seura voisi tulla kyseeseen, mutta ku tarvittaisiin perinteikäs seura faneineen...ja Harkimon kaltainen ostettavissa oleva ruotsalainen sielu.
   
 17. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Olisi kiva lukea joskus juttu nykyisten sveitsiläisten seurojen tulorakenteesta. Ei se ainakaan pääsylipputuloihin kovin vahvasti perustu. Näin ollen en pitäisi mahdottomana länsirahoituksella pyörivää KHL-seuraa Sveitsissä.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Suurimpien pelaajabudjetti on samaa luokkaa kuin Jokereilla eli euroissa sellaista 8-11 miljoonan luokkaa. Toki pelaajien netto on suurempi kuin Helsingissä, vaan ei aina KHL:ssä. Erilaiset turnaukset (kuten Spengler), kampanjat, yhteistyökumppanit, tv jne pääsyippujen lisäksi.

  Ongelma on yksinkertainen. Sveitsiläissponsorit ovat mukana, koska se kannattaa Sveitsissä. Mutta miten se kannattaa KHL:ssä, kun Sveitsikin noudattaa aika pitkälle EU:n ja USA:n pakotteita? Sveitsi ilmoitti jo 2014 myötäilevänsä EU:n asettamia Venäjän-pakotteita, mutta ei aseta omia, kansallisia pakotteitaan.

  Tuolta pohjalta on vaikea nähdä, että länsieurooppalaiset yritykset olisivat kovin innokkaasti mukana. USA:sta on mukana isoja, kuten Coca-Cola ja Mastercard, mutta Euroopassa vastaavat jätit ovat arkailleet, ja tämähän näkyy suoraan myös Jokerien sponsseissa ja suhtautumisessa.
   
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Myös seurojen matkustuskulut kasvaisivat melkoisesti. Toki sama pätee mihin tahansa KHL:ään mahdollisesti liittyvään joukkueeseen.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin on.

  Ja tuohon edelliseen voi lisätä vielä sen, että Venäjän vastapakotteet ovat vieneet Jokereilta sponsseja. Ainakin Valio oli yhdessä vaiheessa isommalla mukana, ja kaikenlainen maatalousvienti kärsii pakotteista. Samaa voi ainakin arvailla muiden maiden suhteen, eli omien pakotteiden lisäksi sponssien intoa voi hillitä tai suoraan estää Venäjän vastapakotteet.

  Ei ole aivan yksinkertaistaKHL:n länsilaajentuminen. Kiina on eri asia.

  Yllä oleva neutraalisti katsoen ottamatta tässä osiossa kantaa, mitä ja kenen tai keiden pitäisi tehdä.
   
 21. Anzi Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka Harkimo puhuu ruotsia ja on suomenruotsalainen ainakin jollain tavalla, niin ruotsalainen hän ei ole. Ruotsalaiset eivät ole KHL:n ostettavissa olevia sieluja.
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Sen verran Ruotsi hankki varallisuutta juutalaisten hammaskullalla, että ruotasalaiset ovat oiva esimerkki ostettavista sieluista.
   
 23. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Doupista kiinni jäänyttä Zaripovia huhuilaan NHL:ään (iltalehti). Täähän on aika erikoinen kuvio ja voiko tämä sitten kääntyä KHL:n doupin vastaista työtä vastaan? Meinaa jos pelikiellossa oleva pelaaja voi NHL:ssä pelata, niin siinähän aukeaa sitten portti kaikille niille KHL pelaajille, jotka pohjois-amerikasta haaveilevat. Ei muutakuin douppia kehoon ja sitten julkistaa, että oon muuten doupannu. Sopimus poikki ja vapaa siirtymään NHL:ään. Aika vaikeaan tilanteeseen tässä KHL jää, jos NHL alkaa pelaamaan likaista peliä.
   
 24. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tuo ei kyllä tee kovin hyvää NHL:n imagolle. Jo Doupingpovin siirto on vähän niin ja näin, mutta jos noita alkaisi tulemaan massana, niin se olisi varsin ikävää julkisuutta.

  Tuskin kenenkään pelaajan on järkeä silti noin alkaa tekemään.
   
 25. Biisoni Jäsen

  Lainaus:
  Nyt ei kyllä logiikka aukea. Miten tämä käy KHL:n dopingpolitiikkaa vastaan, jos doupattu urheilja ei pääse siellä pelaamaan, mutta toinen sarja hyväksyy pelaajan? Kyllä se on NHL, joka tässä kusee omiin muroihin, jos näin tulee tapahtumaan. En kyllä usko pätkääkään, että NHL:ssä pelaa.