Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tässä se KHL:an ongelma tulee varmasti olemaan, koska tämän kaksikon pitäisi olla seuraavina "ulostus" jonossa pois KHL:sta.

  Samaan aikaan pitäisi laajentua kansainvälisesti, ja näyttää KHL:ssa pelaamisen olevan järkevää myös ei Venäjä joukkueelle.
  Tämä taas tarkoittaisi oikeaa ja toimivaa palkkakattoa, mikä on varmasti punainen vaate KHL pomoille mitkä edustavat tätä "parempaa" osaa joukkueista.

  Yhtälö on vaikea ellei jopa mahdoton toteuttaa.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Onhan noita villejä ideoita ollut lännessäkin ja uusia joukkueita on huhuttu milloin minnekin. Ruotsin "Crowns" oli silkkaa komediaa alusta lähtien ja Norjaankin huhuttiin jossain vaiheessa puolitosissaan jengiä. Sen lisäksi ainakin Saksaan, Sveitsiin ja Italiaan on huhuttu omaa jengiä. Taisipa Ranskan osaltakin olla huhuja jossakin kohtaa.

  Itsekin kyllä uskon, että todennäköisempi kohde uudelle/uusille joukkueille on Aasiassa lännen sijaan. Tulevaan olympiaisäntään Etelä-Koreaan on rakennettu maltilla jonkinlaista kiekkobuumia, tai ainakin nostetta, ja siellä maajoukkue nousikin ensi kevääksi sopivasti A-sarjaan. Ja sitä ennen on vielä ne Olympialaiset. Tuohon yhtälöön sopisi minusta hyvin oma KHL-joukkue nyt kun Kiinallakin on omansa. Eikä joukkue Japanissa olisi yhtään sen hassumpi idea myöskään. Soulista varmaan löytyisi modernia areenaa jo nykyisellään ja onhan tulevassa olympiakaupungissa (tai sen lähellä) valmistunut tai valmistumassa 10 000-paikkainen halli, jossa olympiakiekkoa pelataan. Japanissa myös luulisi jo nykyisellään olevan riittävän uusia ja isoja halleja ennestään.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Dynamo Moskova ilmeisesti kovasti vaikeuksissa (iltasanomat.fi) ja koska joukkuetta ei varmasti kuitenkaan kokonaan haluta päästä pois KHL:stä, niin nyt siellä on ilmeisesti väläytelty vaihtoehtoa, että Dynamo pitäisi yhden kauden taukoa ja selvittää asiansa sinä aikana kuntoon.

  HFBoardsilla on KHL puolella myös avattu ketju otsikolla KHL to house first outdoor game, mutta eikös KHL ole jo aikaisemmin järjestänyt ulkoilmapelejä? Itsellä ainakin mielikuva, että esim. punaisella torilla olisi joskus pelattu. Vai oliko se sitten all-stars peli?
   
 4. HockeyIsLife Jäsen

  @Tshekki77 KHL:n all stars -peli on pelattu punaisella torilla, mutta sarjapisteistä ei mielestäni ole ulkokaukaloissa mitelty. Nythän ilmeisesti Jokereitten ja SKA:n pitäisi ainakin pelata ulkoilmaottelu.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Moskovan Dynamo ilmeisesti aika kovissa vaikeuksissa. Pian selvinnee voivatko edes osallistua alkavaan KHL-kauteen.
   
 7. cheap_shot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
  Lainaus:
  Alkaa vissiin olemaan selvä peli. Nimittäin se, että Dynamo ei pelaa ensi kaudella sarjassa. Uudet omistajat sanoneet että vanhoja palkkarästejä ei makseta :D
   
 8. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus: KHL:n omilla sivuilla (tosin vain Venäjänkielisellä puolella) on uutinen eiliseltä iltapäivältä, josta google kääntäjän kanssa saisi mielikuvan, että 13 yhdensuunnan pelaajan lisäksi 29 muutaki pelaajaa on saanut "free agent" statuksen. Toisaalta kun kieli on vähän hassua tuon kääntäjän kanssa, niin onkos täällä ketään Venäjää taitavaa, joka voisi lukea tekstin alkuperäisellä kielellä? Jos tosiaan rosterissa saa olla vain se 25 pelaajaa ja sen lisäksi 10 farmipelaajaa, niin 42 pelaajan menetys, tässä vaiheessa kesää voi kyllä raapaista aika syvältä. Jos uusi joukkue on kuitenkin saanut luvan pelata KHL:ssä, niin eiköhän maailmasta löydy se 25-35 pelaajaa, jotka Moskovassa suostuvat pelaamaan.

  Edit. jahas, tää oliki jo ilta-sanomissakin ja siellä kerrotaan kanssa, että 42 pelaajaa on vapautettu sopimuksistaan Dinamon kanssa. Tosin ilmeisesti Juuso Hietasen nimeä ei ole vielä vapautettujen listalla.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2017 klo 10.46
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  En tiedä kuuluuko tähän ketjuun kun en ole tätä aiemmin avannut, ja pahoittelen jossei, mutta suosittelen lämpimästi lukemaan Slava Malamudin 31 twiitin selonteon KHL:stä ja venäläisestä jääkiekkoilusta. Malamudin pitäisi kirjoittaa kirja.
   
 11. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Slava Malamud = Fake News.

  Malamud on jääkiekkojournalismin versio Pavel Felgenhauerista.
   
 12. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tarkoittaa siis, ettei toista virallista totuutta...
   
 13. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Miten yllätävä voikaan sun mielipiteesi olla. Slavan Venäjä-kriittisyys on sulle tietenkin myrkkyä, ei sun tarvitse sitä erikseen Trump-lainauksilla korostaa...
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Olihan Malamudilla mielipiteitä, joista toki voi olla eri mieltä tai todeta, että ne ovat liioittelevia. Mutta entäs ne Malamudin esittämät faktat - kuka ne kumoaisi?
   
 15. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Toistaa länsimedian narratiiviin ja myös omaan ideologiaansa sopivaa totuutta, koska tietää sillä saavansa julkisuutta ja palstatilaa.
   
 16. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Malamudin "Venäjä-kriittisyys" ei ole minulle "myrkkyä", mutta se auttaa suhtautumaan häneen sillä vakavuudella joka hänelle ja hengenheimolaisilleen kuuluu.
   
 17. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Mitkä faktat? Jos esittäisit täällä muutaman sellaisen esimerkkinä.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Sorry, tiedän ettet osaa venäjää, mutta jos et osaa englantiakaan, en lähde kääntämään. Kyse on KHL:n erityisasemasta ja Malamud käy sitä läpi.
   
 19. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Olen lukenut Malamudin Twitter-tiliä, mutta en huomannut siellä mitään faktoja, vaan väittämiä ja syytöksiä. Olisiko sinulla esittää näitä faktoja, ja laittaa linkki tai suora lainaus tänne?
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näkemys KHL:n tai paremminkin venäläisen jääkiekon ja Venäjän politiikan erottamattomuudesta on ydin ja fakta. Kyse on hyvin laajasta kokonaisuudesta, johon kuuluu sosiaalipolitiikkaa, talouspolitiikkaa jne. Venäjälle on ollut vuosia tärkeää se, että KHL on pystynyt tuomaan idän yhden ison tehtaan kaupunkeihin viihdettä, esikuvia ja muuta toimintaa. Venäjälle on myös tärkeää se, että KHL auttaa luomaa Venäjästä voittoisaa kuvaa ja tämän takia mm. KHL:n ohjelma suunnitellaan Venäjän maajoukkuetta palvelevaksi. Edelleen, Venäjälle on poliittisesti merkittävää se, että KHL muodostaa vastapainoa NHL:lle ja isot venäläisstrarat voivat pelata isolla rahalla myös KHL:ssä.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Osa 2/2

  Jääkiekon, KHL:n ja Venäjän politiikan erottamattomuus Putinin kaudella on hyvin näkyvissa joukkueiden omistajien ja venäläisten pääsponsorien suhteessa valtioon ja Putiniin. Jos katsotaan Jokerien alkuperäistä omistusta, niin huomaa ketkä joukkuetta rahoittavat. Tappiothan kuittaa Putinin lähipiiri, joka taas saa tai on saanut korvauksen urakoissa tai muuta kautta.

  Mielipiteitä taas ovat mm. se kuinka hyvin KHL soveltuu tai sitä käytetään kansainvälisessä propagandassa. Niistä voi olla kukin mitä mieltä haluaa.
   
 22. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  En nyt ihan tuollaisia epämääräisiä "KHL on politiikkaa/propagandaa" heittoja tarkoittanut (jotka ovat sisällöttömiä ja merkitysettömiä muutenkin), vaan suoria syytöksiä tähän tyyliin: Slava Malamud Twitterissä: "Pressure to stay was put on Kovalchuk by Putin's inner circle. Gold in election year is a huge priority for Russia. Still, he wanted NHL."

  Tuossa Malamud väittää Putinin painostaneen/uhkailleen Kovaltshukia, jotta tämä jäisi Pietariin eikä lähtisi NHL:ään. Tällaisia sensaatiohakuisia ja todisteettomia syytteitä samainen "journalisti" on esittänyt monesti aiemminkin.

  Tästä syystä vertasin häntä Pavel Felgenhaueriin, jota länsimedia mielellään käyttää "asiantuntijana" Venäjän sotilasasioihin liittyen, koska Felgenhauer tuottaa sellaista sisältöä jota länsimedia ja sen toimeksiantajat haluavat kuulla. Parhaina esimerkkeinä Felgenhauerin sekoilut esim. Ossetian sotaan liittyen.
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Noista paha sanoa mitään, koska en tunne asiaa riittävän hyvin.

  Mutta SM kirjoittaa myös faktoja, joita jo käsittelin ja totesin että niitä on näkemysten ohessa. Ja pitkälti Malamud päätyy tähän twitterissään:

  Russian hockey and politics are inseparable. Always have been.

  Neuvostoliiton hajottua - jossa myös jääkiekko oli erityisasemassa ja erottamaton osa monenlaista politiikkaa - Venäjä on jatkanut samalla tavalla.   
 24. Rixa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Uusi Suomi uutisoi seuraavaa KHL:ssä dopingskandaali.

  Lainaus:
   
 25. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Lainaus:
  Venäjän urheiluministeri tosiaan ehtikin ottaa jo kantaa. En epäile päätöksen oikeallisuutta, mutta kova paikka vahvaa joukkuetta koonneelle Ak Barsille, olettaisin. Kieltämättä odotin Zaripovin otteita uudessa joukkueessa. Magnitka taas pääsi kuin koira veräjästä.