Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Jokerienkin pukukoppi kannattaisi syynätä tiukalla kammalla kun on kesä aikaa, ettei vaan ole Venäjältä luteita kulkeutunut mukana.
   
 2. HockeyIsLife Jäsen

  Lainaus:
  Mikäli SKA:n todetaan syyllistyneen Magnitkan vakoiluun, niin mitäköhän sanktioita tuosta tulee? Olisi aika herkullinen tilanne, jos esim. päätettäisiin mitätöidä Pietarissa pelattujen matsien tulokset ja jatkettaisiin 1-1 tilanteesta Magnitogorskissa paras viidestä sarjana. En kyllä usko, että tulee tapahtumaan mitään tämän kaltaista, vaan nuo sivulliset tsetseenit on luultavampi tapaus, mutta ainahan voi ajatuksella leikitellä.
   
 3. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Rotenberg siirtää muutaman roposen haluttuun paikkaan ja homma on sillä kuitattu. нет проблем.
   
 4. HockeyIsLife Jäsen

  Lainaus:
  Näin se luultavasti menee. No toivotaan, että Magnitogorsk voittaa seuraavat kolme matsia, niin ei tarvi miettiä oliko väärin voitettu.

  Vaan entäs, jos tämä onkin Magnitkan salajuoni hävityn matsin jälkeen. Kenties he ovat itse asettaneet tuon laitteen pukukoppiinsa, jotta voivat syyttää vastustajaa huijaamisesta ja aiheuttaa ajojahdin mediassa pietarilaisia kohtaan. Härdellin seurauksena SKA:n paketti hajoaa ja Metallurg kääntää sarjan itselleen. Hmmm... ehkei kuitenkaan
   
 5. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Enemmän tuo "laite" näytti jonkun cheerleaderin käsilaukusta pudonneelta ilotikulta. Patterit ja kaikki ;-)
   
 6. Löysä66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Windy Cityn Inkkarit
  Lainaus:
  Kyllä mä luulen, että KHL ei ole Viasatille mikään suuri rahan lähde. Suurin osa tilaa sen kuitenkin NHL ja fudis matsien takia. Uskoisin Viasatin olevan valmis luopumaan KHL:stä. Mikä sitten tilalle, Ruutu+ ulkona koska Liiga. Jäljelle jää pöllölaakso ja Saukkosen Mika. Toivottavasti jatkaa Viasatilla.
   
 7. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Kyllähän tossa selvästi on mikrofoni ja antenni. mitä se sitten todistaa on asia erikseen. Voi olla SKA:n laittaman tai sitten Magnitogorskin provo. Tai sitten jonkun median pyrkimys saada jymyuutinen.
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Täytyy sanoa, että kaikkea ne siellä Venäjällä keksii, mutta toisaalta onko tuollaiselle tarvetta Helsingissä? Meinaa toisin kuin Magnitogorskissa, Helsingin pelaaminen KHL:ssä näyttäisi olevan täysin Rotenbergin vallassa ja kyllähän Rotenbergillä temppunsa on. Vai onko täällä unohtunut jo tarina pienestä Vitali pojasta? Ilmalan synkissä metsissä kulkee villiä huhua faktana, että pieni Vitali niminen poika olisi SKA:n fanitapahtumassa kohdannut Rotenbergin ja kysynyt häneltä, "Roman, miten sinä sait Mosesin hankittua meille?". Roman hymyili pojalle ja pyysi tarkkaavaisuutta. Tämän jälkeen hän vei kätensä povitaskuun, lähelle sydäntään ja otti sieltä paperin palan. Roman sanoi pojalle "kuvittele tämän paperin palan arvoksi kaksi miljoonaa euroa". Poika nyökkäsi ja tämän jälkeen Roman vei kätensä selän taakse ja sijoitti paperin palan takamustansa vasten takataskuun. "Näin Moses hankittiin" totesi Roman lopuksi pojalle, joka jäi silmät pyöreinä ihmettelemään, että mitä ihmettä juuri tapahtui. Itse en ole varma, onko tarina faktaa, koska usein tuo poika kulkee nimellä Vitali, mutta olen kuullut myös versioita, joissa pojan nimi on Igor tai Sergei. Sitten on sekin, että jo Hartwallia hankittaessahan Roman kertoi, että hänellä on keinot tehdä hallista kannattava ja täytyy sanoa, että esim. taitoluistelun mm-kisat pudotuspelien aikaan voi olla keino päästä siihen. Meinaa voihan Jokerit tarvittaessa pelata pudotuspelinsä esim. Turussa. Eli jos joskus tulee tarve salakuunnella Jokereiden pukukoppia, niin ovat jo aika monta aitaa jo ylittäneet.
   
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 10. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Kiinalaiset laittaa asioita kilpailukykyiselle mallille. Voi vain pohjolasta kateellisena seurata. Vaihtuis vihdoin ja viimein vähemmistöomistaja.

  Ei ole tainnut salakuuntelu poikia sen enempää? Olisihan se ollut ihme, kun rotta ite on noussut Venäjän eliittiin ja jääkiekkoliiton (vara)johtotehtäviin.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Venäläisellä uutissivustolla TASS:illa kerrotaan ilmeisesti, ettei Slovakian liitto aio asettua millään tavalla poikkiteloin Slovanin jatkamiselle KHL:ssä. Olisi kyllä toisaalta luullut, ettei tollaisista asioista enää sen jälkeen tarvitse vääntää, kun lupa on kerran annettu. Vai onkohan Slovakiassa yritystä löytää syyllistä heikkoon mm-kisa menestykseen muualta, kuin kotoa? Itse jutussa mainitaan myös, että tarvittavat dokumentit, joilla joukkueet todistavat kykynsä pelata ensi kausi ongelmitta läpi, tuli asetettuun määräaikaan mennessä 16 joukkueelta. Tarkoittanee kait sitten käänteisesti sitä, että tarvittavat dokumentit jäivät 13 joukkueelta saamatta. Onkohan siis niin, että Slovan olisi yksi näistä 13 joukkueesta, kun se tässä jutussa erikseen mainitaan?
   
 12. Nadchal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  KHL presidentti on puhellut että joukkue määrää saatetaan karsia viidellä lähivuosina kustannusten hillitsemiseksi http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/khl-thinking-dropping-five-teams-save-costs/
  Mitähän muita on liipasimella Medvescakin lisäksi.
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Admiralistahan puhuttiin jokunen aika sitten, että voisi pudota kyydistä, mutta siinäkin on se, että jos sitä laajentumista halutaan myös itään, niin olisihan siellä hyvä olla ne pari venäläistäkin joukkuetta, ettei se Kauko-Aasian lohko venyisi ihan mahdottomaksi. Tuossa jutussahan puhutaan viimeisessä kappaleessa, että joukkuemäärän pienentämisestä huolimatta tähyilevät laajenemista vielä Japaniin, Etelä-Koreaan, Kiinaan ja Länsi-Eurooppaan. Eli siellähän saattaa siis olla useampikin nykyisistä seuroista liipasimella, kuin vain viisi.

  Edit. Ja näyttäisi siltä, että siellä on tänään executive board tavannut (KHL:n omat sivut) ja tossahan mainittiin myös ehkä se painavin syy mahdollisille joukkuemäärän pienentämiselle. Eli valtiovallalta on ilmeisesti tullut ukaasia, että kuluja pitää karsia. Eli tietenkin tuon syyn takia sieltä voi sitten Vladivostokeita yms. lähteä, vaikkei välttämättä muuten tuntuisi johdonmukaiselta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2017 klo 23.26
 14. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Olisi aika luonnollinen jatkumo, jos Etelä-Korea yrittäisi seuraavaksi saada joukkuetta astetta kovempaan sarjaan, nyt kun nousivat kansallisella tasolla mm-kisojen a-sarjaan. Enpä olisi uskonut, että siellä saadaan noinkin nopeasti a-sarjan jengi kasaan, olkoonkin, että mukana oli pari improtattua pelaajaa. Tämä luo toki myös uskoa kiinalaisen kiekkoilun kehittämiseen. Toki se vaatii sitten edes jonkin tason lätkäbuumin.

  Toisaalta myös eurooppalainen jengi tekisi hyvää. Perinteisistä kiekkomaista Ruotsi on näillä näkymin suljettu pois. Nyt esimerkiksi Saksan DEL-liigaan on tehty hyviä hakuja ja siellä on sarjan taso nousussa. Samaan aikaan esimerkiksi Tanska, Norja ja Itävalta tuottavat pelaajia kansainväliselle tasolle. KHL:n tähtäin voisi ja pitäisi olla Sakasn suunnalla. Eisbären Berlinistähän oli jo aikaisemmin huhua, mutta se siirto ei ole ainakaan toistaiseksi toteutunut.
   
 15. kamrat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  urheiluseura HIFK
  Lainaus:
  Täähän sopisi hyvin mukaan. Seura voisi samalla käyttöön alkuperäisen nimensä SC Dynamo Berlin.
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Vaikka Eisbären Berlin olisi KHL:ltä hyvä haku, niin on kuitenkin osa AEG:tä (wikipedia) ja siten voisi kuvitella, ettei ihan ekana Saksasta irtoa. Toisaalta samainen AEG vetäytyi Hampurista, joten voisiko KHL sitten saada sinne jalansijaa, jos Saksaan koittaisivat laajentua? Tietenkin siinä on sitten vielä se liittokin matkassa ja vaikkei CHL ole vielä päässyt sinne, mihin ehkä tulevaisuudessa haluavat, niin voihan se olla, että Jokereiden lähdön jälkeen pyrkivät suojelemaan tarkemmin ainakin perustajamaiden liigoja. Mutta jäisihän senkin jälkeen kuitenkin Eurooppaan tilaa ja jos lähtisivät ennakkoluulottomasti tavoittelemaan esim. vaikka Pariisia, Lontoota ja Kööpenhaminaa niin kaikissa noissahan pitäisi olla valmiudet pelata kiekkoa isoissa halleissa.
   
 17. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
 18. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Lainaus:
  Oikeastaan hyviä asioita KHL:n kannalta, sillä farmisarja VHL:ään siirtyvä Metallurg Novokuznetsk olisi pelaajamateriaalinsa ja olosuhteidensa puolesta kuulunut sinne jo useamman vuoden ajan. Medvescakin poistuminen on toki pieni kolauskin, mutta lähtö oli helppo päätellä jo alkuvuodesta, kun joukkue teki lähes täydellisen tyhjennysmyynnin.

  KHL:llä on ilmeisesti pyrkimys 24 joukkueen sarjaksi. Näiden lähtöjen jälkeen joukkueita on vielä 27, mutta saattaa tuosta vielä 1-2 muutakin pikkuseuraa siirtyä VHL:ään, mistä toki mm. Lada ja Spartak ovat tehneet aiemmin nousun takaisin KHL:ään. Mielestäni sarjan joukkuemäärän pienentäminen on positiivinen asia, sillä esimerkiksi Novokuznetsk oli pelaajamateriaalinsa puolesta viime kaudellakin selkeästi heikoin joukkue.

  Novokuznetsk ehti muuten jo hankkia lähes 600 peliä NHL:ssä pelanneen Aleksander Frolovin Torpedosta. Melko kova nimiä VHL:ään...
   
 19. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tassissa kerrottiin asiasta kanssa ja mikäli ymmärsin oikein, niin seuraava kausi pelataan 27 joukkueella, mutta uuden (seitsenvuotisen) strategiasuunnitelman puitteissa on tarkoitus jossain vaiheessa päästä lukemaan 24. Toisaalta kertovat samalla sivustolla myös, että "velkaseurojen" on maksettava velkansa heinäkuun ensimmäiseen päivään mennessä tai tulee sakkoa. Sakon suuruus olisi 20% jäljellä olevasta velasta.

  Edit. suomikiekko kertoa, että tuo supistus 24 joukkueeseen tapahtuisi jo kaudelle 2018-19.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2017 klo 20.10
 20. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tässä vielä AP:n tekemä juttu aiheesta, eli Novokutznesk ja Zagreb out, 3 seuraavaa liipasimella 2018-19 kaudelle ja 1bn ruplan palkkarästit mistä ollaan huolissaan. Lisäksi rikkaiden tiimien ylivaltaa halutaan suitsia.

  Ainakin nyt on suoraa ja rehellistä puhetta.

  KHL cuts team and reveals six-month salary delays - Sportsnet.ca
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  hfboardsilla nimimerkki Vorky osaisi kertoa, ettei joukkueiden poistaminen KHL:ssä jäisi pelkästään niihin kolmeen, jotka poistetaan ensi kauden jälkeen. Ilmeisesti ennen kautta 2019-20 lähtee myös kaksi joukkuetta, jotka tullaan korvaamaan ulkomaalaisilla joukkueilla. Samoin kaksi joukkuetta pudotetaan myös ennen kautta 2020-21 ja tuolloin taas otettaisiin kaksi ulkomaalaista seuraa lisää. Jos tätä on uskominen, niin laajeneminen ulkomaille on edelleen tavoitteena, eli voidaanko tuosta myös olettaa, että nykyiset ulkkarijengit olisivat turvassa? Vorkyn mukaan joukkueita arvoidaan joka kausi urheilullisen tulosten, yleisömäärien, areenan yleisökapasiteetin, "valtiontuen" määrällä, veloilla, taloudellisen potenttiaalin, tv-lukujen ja pelaajabudjettien näkökulmasta. Ilmeisesti näistä sitten saadaan joku kaava, joilla tulevat pudokkaat määritellään.
   
 22. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Dmitry Chernyshenko: "Optimal size of the KHL is 24 clubs" : News : Kontinental Hockey League (KHL)

  Tuossa oli aika laajaa settiä KHL:n tulevaisuudesta ja aika lailla tuohon näytti vorkyn tekstitkin perustuvan. Ihan mielenkiintoinen juttu ehdalla lontoon kielellä.
   
 23. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Eli jos tämä pitäisi paikkansa niin kaudella 2020-2021 KHL:ssä olisi enää vain 14 venäläistä joukkuetta. Loput 10 löytyisi muualta. Tulevalla kaudella ei-venäläisiä jengejä on siis 6, joten jostain pitäisi taikoa vielä 4 lisää. Mistähän nämä mahtaisi löytyä? Kiina, E-Korea vai Japani?
   
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Chernychenko puhui jossain jutussa sitä samaa tuttua, että he ovat saaneet yhteydenottoja sekä uusilta, että vakiintuneilta kiekkomarkkinoilta, mutta voisi uskoa, että ainakin yksi, miksi ei kaksikin noista neljästä voisi olla Aasian suunnalla. Kiinasta vaikka toinen joukkue, onhan siellä kuitenkin niitä potentiaalisia kuluttajia ja Etelä-Korean olympiaprojektin jälkeen voisi ehkä sieltäkin lähteä joukkue mukaan.
   
 25. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Vähän myöhemmin samalta nimimerkiltä tuli viesti, jossa luvut olisivat 15-9 ja heittoa 1 suuntaan tai toiseen.

  Lisäksi jos 2-3 vuoden ajanjaksoa katsastetaan, niin joukkuemäärien rajaaminen venäläisiin ja muihin on varsin riskaabelia touhua. Riian tai Slovanin varaan ei oikein voi nimittäin laskea, vaan molempien yllä on leijunut uhka homman katkeamisesta. Jos lukkiudutaan lukuihin 14/10 tai 15/9, niin kummasti homma vaikeutuu jos sekä Latviassa että Slovakiassa pistetään pillit pussiin KHL:n osalta. Jokerien osalta homma jatkunee pidemmän sopparin turvaamana, Valko-Venäjällä homma pyörii Lukashenkan turvin ja Kazakstanissa fyrk finns pyörittää jengiä.

  Mitä noihin uusiin jengeihin tulee, niin lännessä näistä viritelmistä ei oikein ole tullut hyvää kuvaa. Ruotsissa homma näytti täysin pelleilyltä, Viron "projekti" näyttää enemmän mediatempulta kuin vakavalta yritykseltä laajentua KHL:aan, Saksa, Ranska, Italia ja vastaavat jääneet arvailujen varaan ja esimerkiksi Suomen suunnassa paljon pitää tapahtua ennen toista jengiä. Sen sijaan Kiinassa polkaistiin jengi kasaan nopealla aikataululla ja haastavista olosuhteista huolimatta yllättivät positiivisesti. Jos pitäisi lähteä jotain veikkaamaan, niin Venäjän ulkopuoliseen Aasiaan tulee kaksi joukkuetta ennen kahta joukkuetta Venäjän ulkopuolisesta Euroopasta.