Pudotuspeleissä riittää että voitat vastustajan maalivahdin yksittäisessä ottelusarjassa. Parempi maalivahti voi torjua 88% kiekkoja, jos vastustaja torjuu 87% kiekkoja. Vastaavasti vähä maalisessa sarjassa voi olla että et voita edes 93 torjuntaprosentilla ottelusarjaa, jos virkaveli torjuu 94% kiekkoja.
Lainaan itse itseäni ja väitteeseen että tiettyjä joukkueita vastaan pelataan vähä maalisia sarjoja = torjuntaprosentti on automaattisesti korkeampi kuin jossain toisessa otteluparissa.
Viime kaudella kun Rask eteni SC Finaalin aina Game seveniin, niin Boston raivasi tieltään Toronton, Columbuksen, Carolinan ja St. Louisin.
Fredrik Andersonin torjuntaprosentit vs. Boston:
(Game 1, G2, G3 jne...)
97.4, 90.2, 94.4, 83.3, 96.6, 92.5, 90.0. Yhteensä 92.2%
Sergei Bobrowsky vs. Boston:
91.9, 93.5, 97.3, 91.3, 88.9, 89.7 Pudotuspeleissä yhteensä 92.5%
Petr Mrazek vs. Boston:
90.0, 94.7, 92.6. Pelasi kolme ottelua ja hävisi kaikki.
Jordan Binnington vs. Boston:
91.9, 91.3, 73.7, 91.3, 97.4, 87.1, 97.
Jokainen voi huomata että Bostonin otteluissa torjuntaprosentti nousee vääjäämättä myös vastustajan maalivahdilla. Tämä oli summanmutikassa otetuttu esimerkki, ainoastaan intuintiolla perustuen tiedossa olevaan Bostonin tiiviiseen viisikkopeliin. Jos joku haluaa perata, niin uskon että tiettyjen joukkueiden kohdalla toistuu sama kaava että torjuntaprosentit pysyvät korkealla molemmissa päissä kenttää.
Uskooko
@Mr. Smith että viime kauden Boston-sarjojen Mrazekilla tai Andersonilla pysyisi Pensin maalilla tilastot yhtä korkealla? Jos et, niin miten torjuntatilasto on paras tilasto verrata kahta maalivahtia pudotuspeleissä?
.....
Edelleen sanoisin että voittotilasto on selkeästi paras tapa mitata hyvää pudotuspeli maalivahtia. Jos torjuntaprosenteilla halutaan mitata, niin silloin mittaus pitää tapahtua kahden vastakkaisen maalivahdin kohtaamisella. Tällöinkin on syytä spekuloida onko jokaista hävittyä ottelua syytä ottaa huomioon. Pudotuspeleissä on tyypillistä esim 2-0 tilanteessa 3.erässä lähteä hakemaan ihan yltiöpäisiä riskejä tai vastaavasti asetelmia seuraavaan otteluun, jolloin monesti ottelu repsahtaa ja se näkyy maalivahdin tilastoissa.
Pudotuspelisarjassa ei lisäksi tarvitse onnistua edes joka ottelussa, niin kenttäpelaajille, kuin maalivahdeille riittää että onnistuu neljä kertaa seitsemässä ottelussa. Jollain tasolla voisin kuvitella että pelkkien voitto-otteluiden torjuntaprosenttikin voisi olla kuvaava, koska silloin sieltä karsiutuu automaattisesti ohi pelit pois.
Fleuryllä on muuten aika kova nollapeliprosentti aktiivisista maalivahdeista pudotuspeleissä. 144 ottelua 15 nollapelia. Tuokin kertoo osaltaan että ollaan siellä osattu venyä. Itseasiassa se on paljon parempi kuin täällä hehkutettuilla Lundqvistilla(130G /10 SO)ja Raskilla (93G / 7 SO).