Mainos

Kevään 2012 karsinnat - ennakkovertailua tasoerosta

  • 487 076
  • 1 847

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei ole haittaa, vaan tuo on koko sirkuksen ainoa hyvä puoli. Jääkiekon kokonaisvaltaista kehittämistä ei ole se että järjestetään tuon kokonen illuusiosirkus vain yhden joukkueen joukkueen hyödyn vuoksi.

Tässähän ei ole toki kyse ainoastaan yhden joukkueen hyödystä. Esimerkiksi KooKoon yleisömäärät ovat nousseet vuosi vuodelta. Mestis oli viime kaudella Suomen toiseksi suosituin palloilusarja yleisömäärillä mitattuna. Näin ei olisi mikäli liigaan ei olisi edes teoreettista mahdollisuutta nousta. Ketä kiinnostaa jos liigaan nousu tapahtuisi jollakin hakemuksella? Ei minua ainakaan. Jos suosikkijoukkueeni ei pysty nousemaan liigaan pelaamalla niin en totta vie halua, että se nousee sinne jonkin hakemuksen kautta. Alkaa olla aika kaukana kilpaurheilun syvin olemus noissa ehdotuksissasi.

Onko sinusta tosiaan jotenkin huonoa, että katsojille ja yhteistyökumppaneille voidaan myydä tuotetta jääkiekko vaikka liiganousu-unelmalla? Taidatkin olla koripallomiehiä? Jos näitä unelmia ei olisi Kouvolassa, niin hyvin pian jääkiekko jäisi koripallon, jalkapallon ja pesäpallon jalkoihin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Nyt on tulossa kolmannet peräkkäiset "muka karsinnat".

Kyllähän tässä systeemissä joku haisee, kun liigaosakkeenkin hinnoittelussa on sellainen sumuverho ollut kaiken aikaa. Epäilykseni on jo muutaman vuoden ajan ollut se, että tässä pelataan edelleenkin ns. tasonmittauspelejä. Liigaan voi nousta voittamalla nämä 'karsinnat', jos on asiat kunnossa. Kävin tästä joskus 2000-luvun alkupeuolella "kirjesotaa" URPOn (Helkovaara) kanssa ja syytin häntä vaasalaisten unelman tappajaksi. En muista enää kaikkia yksityiskohtia, mutta se jäi mieleeni, että Helkovaara väitti, että liiga ei ole koskaan ollutkaan kiinni. En tuolloin käsittänyt hänen argumenttiaan, mutta nyt se on alkanut hahmottua. Eli liigapaikka on, ja on aina ollut, ostettavissa. SM-liiga on Suomen NHL.

Henkilökohtaisesti haluan nähdä Sportin SM-liigassa, vaikka täytyy sanoa, että ehkä ne todelliset lätkäsydämet on Mestiksessä ja sitä alemmissa sarjoissa (tämäkin oma subjektiivinen kokemukseni). Haluan liigaan silläkin uhalla, että Sportista tulee sitten entistäkin enemmän tuote ja vaikken onnistu saamaan käsiini pääsylippua gloryhuntereiden takia. SM-liigahaave on motivoinut silloinkin, kun joukkue on pelannut 2. divisioonaa. Tämä on aika laajalle Vaasassa levinnyt ilmiö. Eräänlainen perverssi pakkomielle rakentaa meidän Sportista liigadynastia.

Vaikka SM-liigaa tuskin hirvittävästi haittaisi se, ettei yksikään mestisseura läpäisisi 'tasonmittausta' niin kyllä Pohjanmaa siellä alueena kiinnostaa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Helppohan se on neppailla KooKoota vastaan jossain harkkapelissä, mutta liigakarsinnassa Vaasassa tuo ei tule onnistumaan.

Hmm...Niinimäki muuten neppaili liigakarsinnoissa Jokipoikia vastaan Hakametsässä. Ja hyvin neppailikin. Ilvekselle riittää kotipelien voitto.

Nimimerkillä,

"Ylimieliset hpj:t sekä paskat housuissa olevat valmentajat"
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
KHL ja NHL ei sitten ilmeisesti ole urheilua. Mielipide tuokin tietysti.

Eurooppalainen palloilukulttuuri eroaa hyvin olennaisesti esim. Pohjois-Amerikkalaisesta, missä se on aika puhtaasti viihdebusinesta. Businesta! Suomessa joku Kärpät on joskus voinut tehdä jonkun euron, muuten homma perustuu meillä perinteiselle kilpailulle.

Tässä liigajengien oman tilan puolustamisessa on se kääntöpuoli, että kiekko liigan ulkopuolella uhkaa näivettyä. Se näivettyi jo suljetun liigan aikana pahasti. Nyt ottaa aikansa ennen kuin kuilu on kurottu umpeen. Ja se ei ole kiekkoilevan Suomen etu, että vain 14 paikkakunnalla pelataan. Luulisi tämän olevan itsestäänselvyys, mutta kun ei näemmä ole.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tässä liigajengien oman tilan puolustamisessa on se kääntöpuoli, että kiekko liigan ulkopuolella uhkaa näivettyä. Se näivettyi jo suljetun liigan aikana pahasti. Nyt ottaa aikansa ennen kuin kuilu on kurottu umpeen. Ja se ei ole kiekkoilevan Suomen etu, että vain 14 paikkakunnalla pelataan. Luulisi tämän olevan itsestäänselvyys, mutta kun ei näemmä ole.

Mestiksessä näyttäisi edelleen olevan hyvin vaikeaa toimia, eikä liigan aukeaminen ole siihen vaikuttanut mitenkään. Ja ihan taivaan tosihan se on, että varsinaisia nousijakandidaatteja on juuri ja juuri kaksi (Sport ja KooKoo). Jos näistäkään toista ei nyt nousu edes kiinnosta niin mikä järki näitä pelejä on sitten vetää?

Urheilullisesti se olisi toki hienoa, että olisi oikeasti uhka pudota liigasta. Vaikka niin, että sarjan viimeinen putoaisi suoraan ja toiseksi viimeinen karsisi yms. Ongelma tuleekin siinä, että Mestiksen mestarin on joka tapauksessa tehtävä todella kovia panostuksia seuraavalle ja sitä seuraavalle kaudelle. Kun Mestiksen tulonlähteet ovat mitä ovat, niin mikäli ensimmäistä kautta liigassa seuraisi jälleen putoaminen voisivat seuraukset olla nykyistä paljon tuhoisammat.

Toki se on mahdollista, että nousija säilyttäisi liigapaikan mutta väitän edelleen, että se vaatii samanlaisia panostuksia kuin Kärpissä aikanaan. Missä tai kenellä siihen on sitten mahdollisuuksia onkin taas vaikeampi kysymys. KalPa oli täysin vastaantulija ja olisi lähtenyt kuin leppäkeihäs karsintoihin ilman suljettua sarjaa. Lahdessakaan tuskin pelattaisiin liigakiekkoa ilman SM-Liigan väliintuloa.

Urheilullinen ero Mestiksen ja liigan välillä on jo huomattava mutta taloudellinen kuilu on suorastaan valtava. Liigaosakkeen ostaminen ei riitä vielä alkuunkaan, vaan sitten on hankittava vahvistukset ja jollain aikavälillä saneerattava halli liigakuntoon, ihan jo sen vuoksi, että pystyy saamaan kassavirran liigaseurojen tasolle. Kiekko-Espoon Matinkylä taitaa olla jo kaukaista historiaa, ellei tosiaan nousijalle löydy mesenaattia joka lupaa rakentaa uuden hallin. Espoossakin taisi mennä kuusi vuotta ennen kuin uusi halli saatiin ja kuvitelkaa paljonko siinä ajassa otetaan tukkaan suhteessa muihin, kun kapasiteetti on mitä on.

Liiga ei tosiaan ole "oikeasti" auki, johtuen siitä, että kunnollisia nousijaehdokkaita ei ole. Ylipäätään liigaan nouseminen on jo historiallista taustaa vasten ollut aina vaikeaa ja nytkin jo Ilveksen ja Sportin liikevaihdossa taitaa olla melkoinen ero. Toki ymmärrän, että se jää Mestiksessä pienemmäksi, mutta asiaa pitääkin katsoa sitä taustaa vasten, että mistä asetelmista lähdetään taas sitten uuteen kauteen. Muilla se pohja on jo olemassa ja ovat siten samantien etumatkalla. Aivan kuten joku totesi siitä Pelicansista, että se on yhtäkkiä liigan kärkikahinoissa ja penkin takana valtakunnan kovimpia koutseja.

Ikävä kyllä taitaa olla niin, että nousu Mestiksestä vaatii hullunrohkeutta ja sokeaa uskoa. Suomessa ei taida olla kuin Juhani Tamminen joka pystyisi sellaisen hurmoksen luomaan, tai miksei Juha Junnokin jos sattuisi kiinnostumaan. Riskit siinä ovat juuri ne, että jos nousu jää haaveeksi niin jäljellä ovat savuavat rauniot, mutta sitä se urheilu on. Millään pitkäjänteisellä työllä sieltä ei tulla nousemaan yhtään minnekään, pelkästään siksi, että ne äijät viedään muualle jo kauan ennen kuin he ovat "peakissa".

Vika ei siis ole SM-Liigassa, eikä Mestiksessä, vaan yleensä siinä, että Suomessa on mahdoton tehdä rahaa urheilulla. Ihmiset eivät ole valmiita maksamaan siitä ja kun pelaajat haluavat lisää rahaa niin hankala on pyörittää voitollisesti. Mestis-seuran olisi hilattava jos Mestiksen aikana budjettinsa lähelle liigan viimeistä ja sitä kautta rakennettava joukkue joka myös urheilullisesti olisi todellinen haaste.

Jos sitten yritetään kaiken maailman playouteja niin ne taas mielestäni siloittavat liikaa sitä tietä, ei niillä oikein ole urheilun kanssa mitään tekemistä, sikäli melkoinen kädenojennus Mestikselle mutta onneksi niistä luovuttiin nopeasti. Välttämättä ei tarvittaisi Mestikseen noin pitkiä pudotuspelejä mutta silläkin lienee taloudellinen tarpeensa.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ketä kiinnostaa jos liigaan nousu tapahtuisi jollakin hakemuksella?

Ainakin niitä katsojia, joiden suosikkijoukkue oikeasti pyrkii sinne. Esittämäni malli olisi varmuudella parempi tie ja mahdollistaisi paremmin nousijan pelaamisen liigassa myös pidemmällä aikavälillä.

Alkaa olla aika kaukana kilpaurheilun syvin olemus noissa ehdotuksissasi.

Mielestäni näissä feikkikarsinnoissa on kilpaurheilun syvin olemus kovin kaukana. Ennen kuin Mestiksen finaalit on pelattu on molempien seurojen puheenjohtajat todenneet nousun utopistiseksi tällä kaudella. Missä luuraa kilpaurheilun syvin olemus hetkellä, jolla pitäisi yrittään lunastaa niitä lupauksia joita on esitetty kausikortin ostajille.


Onko sinusta tosiaan jotenkin huonoa, että katsojille ja yhteistyökumppaneille voidaan myydä tuotetta jääkiekko vaikka liiganousu-unelmalla?

Katsojille myydään illuusiota. Joukossa on seuroja, jotka eivät edes halua nousta vaikka muuta väittävätkin.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Mielestäni oikeasti homma pitäisi toteuttaa, vain kylmästi siten, että jengejä mukaan suoraan vain edellytyksien ja talouden mukaan, karsinnat hiivattiin. Paljon mielenkiintoisempaakin pelata useampaa jengiä vastaan, kuin kyhnätä 23 kertaa IFK:ta vastaan paikallinen.

Jos Sport esim. pystyy esittämään sellaiset luvut liigalle, että se pärjää talouden kanssa ja urheilullisesti edes jotenkin kelkassa, niin mukaan vaan.

Kookoo on siinä ja siinä, koska mielestäni Kouvolan talousalue menee ristiin aika lailla Lahden, Lappeenrannan ja pääkaupunkiseudun kanssa. Yksinkertaisesti pelkään, että vielä kun on MyPa kilpailemassa suosioata, niin talous ei pysy kuosissa ja urheilullisuus kuivuu sitä myötä kasaan. En tarkoita tällä konkurssia, vaan sitä, että ei vaan pystytä panostamaan tarpeellista määrää.

Vaasassa on paljon paremmat edellytykset pärjätä taloudellisesti, kunhan eivät itse tötöile rahojensa kanssa. Ouluun on matkaa, Tampereelle on matkaa ja Poriin/Raumalle on matkaa tarpeeksi, jotta talousalueella ei ole liikaa kilpailua. Lisäksi Pohjanmaalla nyt ei aivan valtavasti ole kilpailua pääsarjatasolla, tosin VPS pelaa Veikkausliigaa, joten ei siellä Vaasassa tämän suhteen paremmassa jamassa olla kuin Kouvolassa. Etelä-Pohjanmaa on kuitenkin aika vaurasta teollisuusseutua ja uskoisin, että siellä tunne voittaa järjen panostamisessa, joten sponsseja löytyy normaalia enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eurooppalainen palloilukulttuuri eroaa hyvin olennaisesti esim. Pohjois-Amerikkalaisesta, missä se on aika puhtaasti viihdebusinesta. Businesta!

Perustelut on oikein, muta johtopäätökset ihan metsässä...

Liiga ei ole noussut bisneksesksi ja se on jäänyt jälkeen kokoajan kilpailevista Liigoista. Kuroakseen tätä etumatkaa kiinni esim Ruotsiin, Saksaan ja Tsekiin nähden, olisi Liigan nimenomaan muututtava entistä enemmän bisenkseski. Jos siis haluaa sen kiekon pärjäävän pelaajista kilpailtaessa muiden EU sarjojen kanssa.

Ruotsissa on 2000 luvulla yleisömäärät nousseet 5000 -> 6300, Liiga pysynyt 5000:ssa. Ruotsissa pelataan joukkueiden omissa halleissa, Suomessa muutamaa lukuun ottamatta kunnan omistamassa hallissa. Suomessa Liigassa pelaa jo siellä pelaamaan kykenevät organisaatiot (no Ilveksestä voi olla montaa mieltä, mutta kuitenkin 1.65 milj pelaajabudjetti).

Nimenomaan Liigan toimintaympäristön vakiinnuttaminen, pitkäjänteisen työn mahdollistaminen ja kilpailuaseman vahvistamien muun viihdetarjontaa vastaan sekä muita EU sarjoja vasten tarkoittaisi nimenomaan suljettua sarjaa.

Luulisi olevan itsestään selvää. Liigaan kaikki, joilla on taloudellisia edellytyksiä siellä pelata tai esim oma halli.

Sport liigaan heti kun taloudelliset edellytykset on olemassa. Simple. Toimimaan vakaassa ympäristössä ja rauhassa rakentaa ja kehittää joukkueen kilpailukykyä.



Ja se ei ole kiekkoilevan Suomen etu, että vain 14 paikkakunnalla pelataan. Luulisi tämän olevan itsestäänselvyys, mutta kun ei näemmä ole.


Kiekko ON viihdebisnestä. Sitä pelataan siellä, missä siihen on varaa. Muualla pelattakoon siksi että se on kivaa ja jännää.

Suomen kiekon etu olisi vakaa ammattilaissarja, jossa toimintaedellytyksiä tasataan ja resursseja pyritään yhteiseen pottiin kasvattamaan. Vaikeaa vaan on, kun sekä pikkutoimijat, joilla ei ole reaalisia mahdollisuuksia pelata ammattilaissarjaa, sekä isoimmat toimijat, jotka ajattelevat vain lyhyentähtäimen omaa etuaan, vetävät eri suuntiin.

Nyt kun Liiga muutti hallintoaan, ja päätöksenteosta tehtiin järkevämpää, eikä kaikki joukkueet säädä hallituksessa… ehkä päästään Ruotsin tapaan tekemään järkevää liigakiekkopolitiikkaa.

Ensimmäinen asia olisi sulkea Liiga ja sada etua Ruotsalaisiin nähden…

Se vaan se oman joukkueen kova fanitus estää näkemästä reaalisia koko kiekkoskenen etuja, koska jokaiselle fanille se oma joukkue on tärkeämpi kuin koko skene.. ja niin pitääkin olla, mutta pitäs lopettaa höpötykset koko kiekkoskenen edusta kun oikeasti tarkoittaa ”mun joukkueen etu”
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vika ei siis ole SM-Liigassa, eikä Mestiksessä, vaan yleensä siinä, että Suomessa on mahdoton tehdä rahaa urheilulla.

Jos se onnistuu Ruotsissa, se onnistuu myös Suomessa. Yhteiskunnat ovat kuitenkin niin samanlaiset. Ollaan aina otettu oppia lahden takaa, ja päästy viiveellä samanlaisiin tuloksiin.. miksi ei lätkässä?

Nyt Liiga muutti hallintoaan juuri siihen suuntaan, joka on edellytys Liigan kehittymiselle.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Perustelut on oikein, muta johtopäätökset ihan metsässä...

Liiga ei ole noussut bisneksesksi ja se on jäänyt jälkeen kokoajan kilpailevista Liigoista. Kuroakseen tätä etumatkaa kiinni esim Ruotsiin, Saksaan ja Tsekiin nähden, olisi Liigan nimenomaan muututtava entistä enemmän bisenkseski. Jos siis haluaa sen kiekon pärjäävän pelaajista kilpailtaessa muiden EU sarjojen kanssa.

Etkö näe mitään ristiriitaa siinä, että mainitsemasi sarjat ovat kaikki auki, olleet kokoajan auki, tulevat olemaan auki ja mainitsemasi "jälkeenjäänti" alkoi liigan suljettua ovensa.

Talouden ehdoilla ei luoda huippu-urheilua - huippu-urheilu mahdollistaa taloudellista vakautta. Tähän esimerkkejä voi etsiä vaikka Malmöstä.

Tähän kun vielä lisää sen, että urheilu ei ole MITÄÄN ilman tunnetta, on selvää, että busineksen kehittäminen aidon kilpailun kustannuksella ei ole oikein. Jos taso esim. Elitserieniin kärsii (mitä en todellakaan usko) siitä, että karsinnan mahdollistamat tuskan ja ilon tunteet ovat jokakeväistä herkkua niin hell yeah, kyllä mä ton diilin otan.

Nimimerkillä Raksilan E-katsomossa eräänä kauniina kevätiltana, huhtikuun 11. päivänä, 2000.
 
Viimeksi muokattu:

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Kyllähän allekirjoittanutta vituttaa kaikki liigalisenssit yms. nousun vaikeuttamiskikkailut. Mielestäni joka vuosi pitäisi olla ihan oikeat karsinnat, jossa voittaja saavuttaa paikan liigassa. Ja tämän pitäisi toteutua kaikilla sarjatasoilla. Esim. jossain kakkosdivarissa se urheilun hienous ja taika perustuisi siihen, että ehkä jonain päivänä Suomen mestaruus olisi mahdollinen. Oikeastaan on väärin edes puhua Suomen mestaruudesta, koska sitä kaikki eivät voi tasapuolisesti urheilullisesti saavuttaa.

Kaikkiin sarjoihin normaalit karsinnat, nelinkertainen sarja, kahdeksan parasta pelaa pudotuspelit paras seitsemästä ja viimeinen karsii pudotuspelien voittajan kanssa sarjapaikasta, poislukien tietysti Suomen mestari. Onko se nyt niin saatanan vaikeaa? Jatkuvasti yritetään keksiä kaiken maailman uutta paskaa, vaikka paras konsepti on keksitty jo ikuisuus sitten.
 

Fordél

Jäsen
Niin onhan se aika outoa logiikkaa, että kehuu kuinka Ruotsissa on asiat hyvin, mutta siellä on sentään paljon Suomea avoimempi sarja. Kumma, että siitäkin huolimatta Ruotsissa homma toimii paremmin.

Rahoituksessa täytyy muistaa se, että Ruotsissa ja monessa muussa maassa urheilun sponsorointi on ihan eri sfääreissa kuin Suomessa. Ei se ole bisneksen tekomahdollisuuksista kiinni, koska ei Ruotsissakaan seurat ole mitään kovia rahamyllyjä. Sen sijaan keskeistä on se, että muissa maissa sponssikulttuuri on ihan erilaista kuin Suomessa, sillä muissa maissa sponssirahaa liikkuu ihan eri tavalla eri maissa. Esimerkiksi Ruotsissa yritykset sponsoroivat urheilua kuusinkertaisen määrän Suomeen verrattuna.

Siis mitä? Yritykset sponssaavat vaikka esim. Elitserien on avoin sarja eikä siellä pitäisi olla mahdollisuutta vakaaseen bisneksen tekoon? Suomessa koko 2000-luku on ollut urheilusponsoroinnissa tasaista vailla suuria nousuja tai laskuja kuin samaan aikaan esim. muissa Pohjoismaissa sponsorointi on moninkertaistunut. Ruotsissakin se on kasvanut noin 10 prosentin vuosiluokkaa. Toki noissa maissa futis tuo paljon sponssirahaa urheiluun verrattuna Suomeen, mutta se ei selitä läheskään kaikkea. Sponssikulttuurin erosta kertoo määrien lisäksi myös se, että monessa kilpailijijamaassa sponsorointiin liittyy verovähennysoikeus.

Jep, mutta se näistä asioista tässä ketjussa, jottei vaasalaiset taas rupea syyttämään trolliksi.
 
Kuka helvetti lyö MYPAn ja KooKoon keskenään vastakkain? MYPA:n katsojakeskiarvot ovat puolet pienemmät kuin KooKoon ja Kouvolassa MYPAlla ei ole minkäännäköistä kannattajakuntaa. KooKoon suurin "vihollinen" on KPL ja MYPA saa painia kiinnostuksesta Kouvojen kanssa. On hauska huomata kuinka paljon ihmiset ovat pihalla kouvolalaisesta urheilukulttuurista. Kouvola on ollut aina pesäpallokaupunki ja lätkä sen ohitti 80-luvun buumin aikana (tiedoksi kaikille, että se päättyi muuten liiganousuun). Koris on ollut kakkoslaji talvella ja jalkapallo kesäisin.

Lahtea ja Lepraa ovat molemmat eri maakuntaa. KooKoo on koko Kymenlaakson juttu ja luulisi reilun 180 000 ihmisestä jokusen jaksavan hallilla käydä. Tälläkin hetkellä tiedot kertovat, että KooKoon mainosmyynti on parempaa kuin SaiPan. Ja joukkue teki jo toisena vuonna putkeen taloudellisesti positiivisen tuloksen pääsemättä edes välieristä finaaliin.

Liigaseuroille ja niiden kannattajille on annettu ilmaiseksi kultalusikka suuhun ja jätetty Sportit ja KooKoot taapertamaan paskassa ja luomaan tyhjästä buumia. Mielummin konkurssiin ja kaatuaminen saappaat jalassa, kuin tässä vitun farmisarjassa pyöriminen, jossa ainoa kohokohta on pelata runkosarjassa neljä matsia Sportia vastaan.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Kuka helvetti lyö MYPAn ja KooKoon keskenään vastakkain? MYPA:n katsojakeskiarvot ovat puolet pienemmät kuin KooKoon ja Kouvolassa MYPAlla ei ole minkäännäköistä kannattajakuntaa. KooKoon suurin "vihollinen" on KPL ja MYPA saa painia kiinnostuksesta Kouvojen kanssa. On hauska huomata kuinka paljon ihmiset ovat pihalla kouvolalaisesta urheilukulttuurista. Kouvola on ollut aina pesäpallokaupunki ja lätkä sen ohitti 80-luvun buumin aikana (tiedoksi kaikille, että se päättyi muuten liiganousuun). Koris on ollut kakkoslaji talvella ja jalkapallo kesäisin.

Lahtea ja Lepraa ovat molemmat eri maakuntaa. KooKoo on koko Kymenlaakson juttu ja luulisi reilun 180 000 ihmisestä jokusen jaksavan hallilla käydä. Tälläkin hetkellä tiedot kertovat, että KooKoon mainosmyynti on parempaa kuin SaiPan. Ja joukkue teki jo toisena vuonna putkeen taloudellisesti positiivisen tuloksen pääsemättä edes välieristä finaaliin.

Vai on Kookoo koko Kymenlaakson juttu? Johan vitsin murjaisit. Kotka on Kymenlaakson toiseksi suurin kaupunki ja ennen Kouvolan todella keinotekoista kuntaliitosta Kotka oli suurin ( suurinpiirtein yhtäsuuri kuin entinen Kouvola ja Kuusankoski yhteensä) kaupunki. Kookoo ei todellakaan ole Kotkan juttu. Kotkan juttu on KTP (sekä kori että jalkapallossa kirjoitusasusta ja sarjatasosta välittämättä). Kotkassa ei paljon Kookoota kannateta tai jääkiekkoa yleensäkään. Kotkalaiset jääkiekkofanit kannattavat yleensä jotakin liigajoukkuetta kuten SaiPaa, Jokereita, HIFK:ta tai Tapparaa, mutta ei juurikaan Kookoota. Jos juttu mainosmyynnistä pitää paikkansa niin kovasti kouvolalaiset Kookoota mainostavat, mikä on tietysti sinällään hyvä juttu.
 
Vai on Kookoo koko Kymenlaakson juttu? Johan vitsin murjaisit. Kotka on Kymenlaakson toiseksi suurin kaupunki ja ennen Kouvolan todella keinotekoista kuntaliitosta Kotka oli suurin ( suurinpiirtein yhtäsuuri kuin entinen Kouvola ja Kuusankoski yhteensä) kaupunki. Kookoo ei todellakaan ole Kotkan juttu. Kotkan juttu on KTP (sekä kori että jalkapallossa kirjoitusasusta ja sarjatasosta välittämättä). Kotkassa ei paljon Kookoota kannateta tai jääkiekkoa yleensäkään. Kotkalaiset jääkiekkofanit kannattavat yleensä jotakin liigajoukkuetta kuten SaiPaa, Jokereita, HIFK:ta tai Tapparaa, mutta ei juurikaan Kookoota. Jos juttu mainosmyynnistä pitää paikkansa niin kovasti kouvolalaiset Kookoota mainostavat, mikä on tietysti sinällään hyvä juttu.

Ja kovasti Kouvolasta kyllä käy porukkaa Kotkasta ainakin itse tunnen useita kymmeniä. KooKoohan on sinänsä KPL:n kanssa jännä joukkue, että se on yhdistänyt aina näitä jo nyt kuntaliitoksessa saman Kouvolan alle nimettyjä kuntia. KooKoo on aina ollut Mylsän, Anjalankosken, Valkealan ja Kuusaan juttu. Kotkassa kyllä ainakin omien kyselyiden mukaan juurikin kannatetaan KooKoota, siinnä mielessä nyt missä siellä on urheilukulttuuria jäljellä*, koska onhan se selvästi kuolemaan päin*. (futisKPT ym)
 
Viimeksi muokattu:

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ainakin niitä katsojia, joiden suosikkijoukkue oikeasti pyrkii sinne. Esittämäni malli olisi varmuudella parempi tie ja mahdollistaisi paremmin nousijan pelaamisen liigassa myös pidemmällä aikavälillä.

Käsittääkseni suosikkijoukkueeni juuri pyrkii SM-liigaan ja en ole kenenkään kuullut olevan sitä mieltä, että olisi hyvä jos liigapaikkaa voitaisi hakea pelaamisen sijaan jollakin hakemuksella. SaiPahan voisi samalla logiikalla tehdä hakemuksen SM-liigalle playoff-paikasta, koska se ei näytä pelaamalla onnistuvan. Mielestäni on aivan oikein, että jos esim. KooKoo ei liigaan pysty nousemaan pelaamalla niin ei se sinne siinä tapauksessa myöskään kuulu.

Katsojille myydään illuusiota. Joukossa on seuroja, jotka eivät edes halua nousta vaikka muuta väittävätkin.

Liigapaikasta on ilmeisesti tällä kaudella puhuttu korkeintaan kolmessa seurassa Sport, Jukurit ja KooKoo. En epäile hetkeäkään, etteikö ainakin KooKoo ja Sport pystyisi liigaan nousemaan, jos pelillisesti selvittäisivät voittajana liigakarsinnat. Mitkä ovat niitä seuroja, jotka myyvät illuusiota vaikka eivät haluakaan nousta?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tälläkin hetkellä tiedot kertovat, että KooKoon mainosmyynti on parempaa kuin SaiPan.
Tarvitseeko tämä todellakin käydä useammassa ketjussa ampumassa alas? KooKoon mainosmyynti ei varmasti ole parempaa kuin SaiPan. On ihan selvä juttu, että tässä on nyt joku puhunut aidasta ja joku toinen aidan seipäästä. Mestiksessä toimivan ry:n ja liigassa toimivan oy:n luvut eivät myöskään ole juuri millään tavalla suoraan vertailtavissa, koska todennäköisimmin seurat ynnäävät eri luvut eri kategorioihin.

Mitä kuuluu KooKoon "mainosmyyntiin"? Mitä kuuluu SaiPan "mainosmyyntiin"? Mitkä ovat nämä luvut? Missä on edes puolittaista faktaa sille, että KooKoo hakkaisi mainostuloissa SaiPan?

Ainoat faktat ovat tässä: Ennen kauden alkua KooKoo ilmoitti budjetoineensa sponsori- ja mainostuloja 550,000 euroa. SaiPa ilmoitti budjetoineensa (markkinointituotot) 1,380,000 euroa (lähde: SM-liigan mediaopas 2011-12).

Mitä mieltä olet näistä luvuista?
 
Luulisin mainosmyynnin olevan tällä hetkellä määrällisesti isompaa, koska rahallisestihan eivät kuin pääsponsorit panosta mittavasti Mestiksessä. Liigassa tuo "määrä" olisi myös rahallisesti isompaa, jolloin KooKoo SaiPan peittoaisi siinnä myös rahallisesti.

Eiköhän tällä ole tarkoitettu sitä, että KooKoota on myyty seurana paremmin kuin SaiPaa. Ja nämä jutut on Leprasta kesäkaupungista.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vai on Kookoo koko Kymenlaakson juttu? Johan vitsin murjaisit. Kotka on Kymenlaakson toiseksi suurin kaupunki ja ennen Kouvolan todella keinotekoista kuntaliitosta Kotka oli suurin ( suurinpiirtein yhtäsuuri kuin entinen Kouvola ja Kuusankoski yhteensä) kaupunki.

Eikös Kotkan, Karhulan ja Kymin kuntaliitos sitten ollut keinotekoinen? Ei varmaan, jos kotkalaisilta kysyy, mutta karhulalaiset ja kymiläiset saattavat olla eri mieltä ja ovatkin ja eikös Kotkaan olla liittämässä jo kuntia Venäjän rajaa myöden mm. Haminaa, eikös tämä sitten ole keinotekoista?

Kotkalaiset jääkiekkofanit kannattavat yleensä jotakin liigajoukkuetta kuten SaiPaa, Jokereita, HIFK:ta tai Tapparaa, mutta ei juurikaan Kookoota. Jos juttu mainosmyynnistä pitää paikkansa niin kovasti kouvolalaiset Kookoota mainostavat, mikä on tietysti sinällään hyvä juttu.

No tuskinpa kotkalaiset kannattaisivat SaiPaa, jos SaiPa olisi mestiksessä. Lisäksi et varmaan tunne kaikkia Suur-Kotkan asukkaita. Tunnen monia kotkalaisia, jotka käyvät ainakin satunnaisesti KooKoon peleissä ja ovat sanoneet, että toki kävisivät useamminkin, jos KooKoo pelaisi liigassa. Kyllähän vastustajana joku HIFK vetää kauempaakin paremmin väkeä katsomoihin kuin LeKi tai Jyp-Akat.

Tiedoksi vaan, että KooKoolla on yhteistyökumppaneina ihan valtakunnallisiakin yrityksiä mm. pääyhteistyökumppani pörssiyhtiö Kone-Cranes.
 
Viimeksi muokattu:

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Ei ole haittaa, vaan tuo on koko sirkuksen ainoa hyvä puoli. Jääkiekon kokonaisvaltaista kehittämistä ei ole se että järjestetään tuon kokonen illuusiosirkus vain yhden joukkueen joukkueen hyödyn vuoksi.
Ihme kitinää, jota kuului pari vuotta sitten myös Ässä-leiristä. Ryöstääkö Mestisjengin iso paha huutosakki lippukassan vierasretkien päätteksi, vai mikä logiikka tässä on?

Luulisi, että sekä urheilullisesti että taloudellisesti epäonnistuneen kauden loppuun sopisi hyvinkin, kun saa vetää pari lähes loppuunmyytyä kotipeliä hyvillä lippuhinnoilla. Olisiko Ässät nykyisessä liidossa ilman liigakarsinnasta tulleita sadan tonnin lipputuloja? Eikö Ilveksen ole selvästi helpompaa myydä ensi kautta, jos kausi on päätetty voittoon? Olisiko Jukka Koivun tuuletukset viime kauden lopussa olleet MM-voittajan tasoa, jos ei TPS:ää olisi uhannut karsinnat?

Bisnes on bisnes, sanovat monet suljetun tai semi-suljetun liigan puolustajat. Eikö karsinnat sitten ole bisneksistä paras, kun väkeä käy selvästi enemmän runkosarjapeleihin verrattuna - molemmilla joukkueilla? Uhka - keksitty tai ei - on myös tuonut vipinää liigan peräpäähän kun kauden loppu lähenee.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
KooKoo koko Kymenlaakson juttu? Älkää nyt naurattako. Siis kyllähän Kotkasta (tai Pyhtäältä tai Haminasta) saatetaan käydä KPL:n pelejä Kouvolassa katsomassa kun Hamina nyt on sukellustaan jatkanut ja Myllykoskellekin joku joskus vahingossa eksyy ja raveissa toki Kouvolassa joskus käydään (Loviisassa toki kesäisin paljon mieluummin), mutta että KooKoota jotenkin Etelä-Kymenlaaksossa kannatettaisiin? Ei nyt naurateta.

HIFK, Jokerit, Tappara, Haminassa ja siitä itään SaiPakin käyvät hyvin, mutta että KooKoo, ei sentään. Kouvostoliitossa sitä toki voidaan kannattaa muuallakin kuin vanhassa Kouvolassa, mutta jos kysyt 100 ensimmäisenä vastaan tulevalta kotkalaiselta tai pyhtääläiseltä (miehikkäläläisistä puhumattakaan), millä sarjatasolla KooKoo esim. pelaa, niin suurimmalla osalla ei ole aavistustakaan. Suurin osa veikkaisi todennäköisesti KooKoon sarjatasoa ja menestystä Titaaneja vastaavaksi. Kotkan seudulta olevilla on hyvin harvoin yhtään mitään asiaa Kouvolan suuntaan, eikä Kouvolaa todellakaan mielletä mitenkään erityisen läheiseksi paikaksi. Ja tosiaan jääkiekko ei ole alueen urheiluscenessä mitenkään näkyvä laji Leijonia lukuunottamatta. Koripallo ja jalkapallo ovat ihan toista.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jos se onnistuu Ruotsissa, se onnistuu myös Suomessa. Yhteiskunnat ovat kuitenkin niin samanlaiset. Ollaan aina otettu oppia lahden takaa, ja päästy viiveellä samanlaisiin tuloksiin.. miksi ei lätkässä?

Nyt Liiga muutti hallintoaan juuri siihen suuntaan, joka on edellytys Liigan kehittymiselle.

Ei noin voi oikein sanoa, koska kulttuurit ovat kuitenkin hyvin erilaiset. Ruotsissa ollaan valmiita maksamaan urheilusta ja siellä käydään urheilutapahtumissa melkeinpä ihan käymisen ilosta. Meikäläinen ajattelu lähtee usein siitä, että sitten kun tulee voittoja niin hallillekin voi lähteä. Lisäksi on se nykyään muotisanaksi noussut "yhteisöllisyys" joka näyttelee merkittävää roolia Ruotsissa. Suomessa ollaan olevinaan kannattajia mutta hallilla käydään joskus ja jouluna eikä fanituotteita osta kukaan. Olisi meikäläisittäinkin eri tilanne mikäli hallit olisivat järjestäen täynnä, mutta Tampereellakin kapasiteetti on aika heikosti käytetty jos keskiarvo jää päälle 5 000 katsojan.

KKtig kirjoitti:
Liigaseuroille ja niiden kannattajille on annettu ilmaiseksi kultalusikka suuhun ja jätetty Sportit ja KooKoot taapertamaan paskassa ja luomaan tyhjästä buumia. Mielummin konkurssiin ja kaatuaminen saappaat jalassa, kuin tässä vitun farmisarjassa pyöriminen, jossa ainoa kohokohta on pelata runkosarjassa neljä matsia Sportia vastaan.

Sportit ja KooKoot ovat itse jääneet tarpomaan sinne paskaan. Liigassa pelaavat jo historiallisestikin parhaat joukkueet ja niistäkin suurin osa on pelannut siellä jo todella pitkään. KooKoolla esimerkiksi oli koko 90-luku aikaa uusia liiganousunsa mutta mitään ei tapahtunut ja Vaasa oli todella pitkään täysin kuutamolla lätkärintamalla. Ei tässä mistään kultalusikoista siis todellakaan puhuta ja kyllähän vaikkapa Tappara-kannattajan korvaan kuulostaa aika huimalta, että Kouvolasta päin huudellaan meille kultalusikoista. Huudellaan sitten kun on 15 tölliä hallin katossa killumassa.

Kouvola ja Vaasa ovat molemmat kaupunkeja joita ei ole koskaan pidetty varsinaisina jääkiekkokaupunkeina, johtuen pitkästä divaritaipaleesta ja hyvin vähäisestä liigahistoriasta. Esimerkiksi Tampereelta käsin ajateltuna molemmat ovat vain pilkahdus liigan historiassa ja tohdin epäillä, että suuri osa ei edes tiedä molempien pelanneen SM-Liigaa. Kyllä minullekin Vaasa oli pitkään sama kuin VPS ja Kouvolasta parhaiten tulee mieleen itse asiassa Kouvot.
 
Suomen kiekon etu olisi vakaa ammattilaissarja, jossa toimintaedellytyksiä tasataan ja resursseja pyritään yhteiseen pottiin kasvattamaan.
Avoin sarja tarjoaa aidon mahdollisuuden sille, että puuhasteluorganisaatioista päästään eroon.

Muutama päivä sitten avattu äänestys kertoo kiekkoa seuraavan väen kannan: yli 82% vastanneista haluaa mestis-joukkueen nousevan ja liigajoukkueen tippuvan.
 

Fordél

Jäsen
Kouvola ja Vaasa ovat molemmat kaupunkeja joita ei ole koskaan pidetty varsinaisina jääkiekkokaupunkeina, johtuen pitkästä divaritaipaleesta ja hyvin vähäisestä liigahistoriasta. Esimerkiksi Tampereelta käsin ajateltuna molemmat ovat vain pilkahdus liigan historiassa ja tohdin epäillä, että suuri osa ei edes tiedä molempien pelanneen SM-Liigaa. Kyllä minullekin Vaasa oli pitkään sama kuin VPS ja Kouvolasta parhaiten tulee mieleen itse asiassa Kouvot.

Tolta se näyttää sieltä Tampereelta käsin, mutta keskeistä lienee seuran toiminnan kannalta, että miten asia mielletään ko. kaupungissa ja sen lähiseudulla. Kouvolassa tällä hetkellä jääkiekko on kovin laji ja myös tulevaisuus näyttää olevan jääkiekon. Siltikin Kouvola ei ole erityinen jääkiekkokaupunkin vaan pikemminkin urheilukaupunki, mikä on vain positiivinen asia. Myös monet muut kaupungit ovat hyvin vilkkaita urheilukaupunkeja eikä niinkään vain jääkiekkokaupunkeja. Ja juuri tämä on kaiken a ja o: kaupungeissa suhtaudutaan positiivisesti huippu-urheiluun, mikä mahdollistaa toiminnan kehittämisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös