Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Etkö näe mitään ristiriitaa siinä, että mainitsemasi sarjat ovat kaikki auki, olleet kokoajan auki, tulevat olemaan auki ja mainitsemasi "jälkeenjäänti" alkoi liigan suljettua ovensa.
Ei alkanut suljetusta liigasta. Suljetun Liigan aikanahan sai moni joukkue taloutensa taas kuntoon ja välttivät konkan.
Ruotsissa on avoin sarja, koska siellä on joukkueita, joilla on oma halli, yleisöpohja ja resurssit pelata Liigaa enemmän kuin on Liigan koko. Sama tilanne olisi Suomessa, jos Liigan koko olisi 10 joukkuetta. Tällöin olisi myös divarissa Liigaa pelaamaan kykeneviä seuroja. Nyt ei ole.
Tässä on jälleen tämä ”oman joukkueen etu” vs. Kiekkoskenen etu. Oman joukkueen etu MULLE ois, että liiga on avoin, jos nyt vaikka tiputtas.
Mutta Suomalaisen kiekkoilun etu se ei ole. Suomikiekkoon tarvitaan lisää rahaa. Yksi asia missä tahansa yritystoiminnassa on vakaa toimintaympäristö. Se tuo aina enemmän rahaa, kuin epävakaa. Vakaata ympäristöä toisi suljettu liiga. Se helpottaisi rahan saantia ja mahdollistaisi paremman kilpailuaseman muun viihdekentän puristuksessa. Liigahan kilpailee ihmisten rahoista siinä kuin teatteri, konsertit, elokuvat, ravintolat jne vapaa-ajan viihdepalvelut. Rahamäärä /ihminen on about sama, se mihin se sen vapaa-ajan rahansa käyttää on se kilpailutilanne. Meillä Suomessa ollaan heikommassa asemassa suhteessa kilpaileviin EU sarjoihin, ja näissä rahamäärät on noussut Suomea nopeammin. Jotain pitäisi siis tehdä erilailla paremmin kuin kilpailijasarjoissa rahamäärän kasvattamiseksi.
Isot seurat estää tasaisemman resurssien jaon (kuten NHLssä tehdään palkkakatolla ja draftilla), joten paljoa ei keinoja jää. Tasasemman resurssijaon etuja ei kait tartte selittää sarjan kilpailukyvyn kannalta?
Jäljelle jää suljettu sarja, johon mukaan ne , joilla riittää pätäkkää toimia siinä ympäristössä.