Mainos

Kevään 2011 karsinnat: Joko nyt?

  • 225 371
  • 880

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Miksi aina verrataan esim. Ruotsiin? Kokeillaan jotakin aivan Suomen tyylillä ja olosuhteilla ja katsotaan, jos muutoksille on tarvetta niin tehdään niitä sitten.
Jos jossain on keksitty hyvä systeemi, niin miksi sitä ei voida kopioida? Ei kaikkea tarvitse vetää siksi eritavalla ettei haluta tehdä samalla tavalla ku toiset. Ei pyörää tarvitse aina mennä keksimään uudelleen. Vai onko tuossa Ruotsin karsintamallissa sitten jotain vikaa? Mielestäni urheilullisuuden pitää voittaa, Pelicans on hyvä esimerkki että pystyivät ihan reilusti pudottamaan KalPan ja pitämään liigapaikan hyvin urheilullisesti, toki nyt tällä kaudella taas mitataan miten karsinnoissa käy.

Ihan hyvin joku Jukurit voi tulla ja tehdä Pelicansit. Aikoinaan Kärpät oli se suosikki aina nousemaan, mutta silti Pelicans oli se joka päihitti KalPan ja nousi liigaan.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos se eka matsi on Jokerit - KooKoo joka päättyy 10 – 1, niin ensikertalainen tuskin palaa, sillä otteluhan oli tylsä. Ekan kerran halliin tulevalla kun ei vielä voi olla mitään henkistä sidettä joukkueisiin, ei nauti siitä ”omasta voitosta” kun tunneside puuttuu. Tunnesidehän muodostuu vasta sitten kun siellä käy useammin ja alkaa kokemaan että ”tää on mun joukkue”. Joten jos halutaan se esikertalaine käymään uudestaan, on tasaisessa sarjassa todenäkäisempää, että ottelun tunne-elämys täyttää ensikatsojan odotukset, ja tämä palaa takaisin ja muodostaa suhteen ”omaan jengiin”.. ja kas katsojamäärä kasvaa.

Tähän oma kokemukseni. En muista ensimmäistä lätkämatsia. Lienee jostain vuodelta -87.
Ensimmäiset mieleenpainuvat muistot on kaudelta 89-90 divarista ja varsinkin karsintapeleistä.
Siinä sitä tunnesidettä muodostui kerralla.
Olin toki ala-asteikäinen tuolloin, mutta aika usein kait siinä iässä aletaan peleissä käymään.
Ehkä keväällä -09 kävi jollekin samoin.

Karsinnat pitävät myös lyhyellä tähtäimellä (lähes) kaikilla joukkueilla panoksen kauden loppun asti. Eikä niin, että tammikuussa voi muutamat porukat sunnitella jo ensi kautta ja heittää pyyhkeen kehään tämän kauden osalta, kuten tuossa Tarinankertojan mallissa on nähty käyvän.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Itseäni vähän ihmetyttää, miksi joidenkin ajattelu Suomijääkiekosta tuntuu pyörivän vain nykyisten liigaseurojen ympärillä. Miksi se osa Suomesta, joka ei pelaa liigaa tällä hetkellä, on jotenkin vähäpätöisempi. Suomessa ei pitäisi pelata edes yli 12 joukkueen sarjaa, jos ajatellaan maan kokoa(jeps.. joskus itsekin kannatin jopa 16 joukkueen sarjaa). Aidosti auki oleva liiga tarjoaisi mahdollisuuksia kuitenkin ~18 seuralle pelata pääsarjatasolla ainakin joskus. 12 siellä optimitilanteessa kerrallaan olisi, mutta ulkopuolisilla voisi olla kuitenkin unelma. Se unelma jo pitäisi elossa sen seuran toiminnan ja varsinkin juniorituotannon. Liigan ulkopuolisille seuroille voisi yrittää kehittää jotain porkkanaa ja mahdollisuutta maistella liigan tunnelmia esimerkiksi parilla ottelukierroksella sarjojen välillä ja luonnollisesti kakkossarjan joukkueiden kotikentillä. Mielestäni ainakin mielenkiintoisempaa kuin pelata jotain Bluesia vastaan tolkuton määrä pelejä. Yksittäisissä heikompikin voi voittaa varsinkin jos ylimielisyys on jatkoajan luokkaa.

Ja mitä tulee jonkun Kookoon kapinetti nousuun niin, mitäpä luulette että miten käy seuran toiminnalle, jos sanotaan vaikka, että teidät nostetaan vuoden tai kahden vuoden päästä, että laittakaan talous kuntoon jne. Miten se viimeinen kausi siellä mestiksessä menisi, kun vastassa on farmijoukkueita ja joukkueita, joita ei oikeasti oikein nappaa muuten suljetussa sarjassa pelaaminen. Miten kävisi muiden kuin Kookoon toiminnan tässä sarjassa. Kyllä se urheilullisuus pitää hengissä tätä touhua, katsoo asiaa miltä kantilta tahansa. Talous pitää luonnollisesti yrittää pitää kunnossa ja on vain hyvä jos siihen on jotain vaatimuksia ja seurantaa. Se auttanee seuroja löytämään myös yksityistä rahoitusta.

Ja mitä tulee noihin farmiseuroihin niin kyllä nekin menettävät merkitystään panoksettomassa Mestiksessä, koska siellä laskee taso kuin lehmänhäntä ja se ei kehitä enään pelaajiakaan entiseen malliin.

Ensimmäisten muistikuvien joukossa Kärppäpeleistä on Kärppien 16-4 voitto tepsistä joskus kasarilla ja kyllähän se on todella makea muisto. Ei millään muotoa tylsä! Juuri tuollaiset kai ne sillon ennenvanhaan vain vankistivat faniutta. Puhuttiin kuinka uskomaton se Kari Jalonen oli kun piti Turkulaisia ihan pilkkanaan. Muistissa on myös Kärppien 1-12 tappio Lukolle ja vaikka se aika karua oli niin jollain tapaa sekin vain vankisti tätä hommaa ja toi vähän eri sävyjä liigasta putoamisesta puhumattakaan. Nyt on erittäin lämpimiä muistoja myös divarista katkerien ohella.
 
Viimeksi muokattu:

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Ihan hyvin joku Jukurit voi tulla ja tehdä Pelicansit. Aikoinaan Kärpät oli se suosikki aina nousemaan, mutta silti Pelicans oli se joka päihitti KalPan ja nousi liigaan.

Oliko liigan ja suomalaisen kiekkoilun etu, että Reippaat/Pelicans pelleili liigassa vuosikausia ihan avuttomilla joukkueilla ilman kunnollista taloudellista panostusta ja Kärpät kärvisteli divarissa lompakko pullolaan? Jälkiviisaana voi sanoa, ettei ollut.

Ymmärrän täysin tämän urheilullisen näkökulman, mutta liigassa pelaamiseen tarvitaan niin paljon pääomaa, että suurin osa meistä ei sitä ymmärrä.

Liigajoukkueet luokitellaan selkeäksi liiketoiminnaksi ja velvollisuudet esim. yhteiskunnalle verojen ja muiden työntekijöiden vakuutuksin ja eläkemaksuin ovat sitä luokkaa, ettei niitä enää pystytä pelkän aatteen voimalla hoitamaan.
 

Oadie

Jäsen
Tarinankertojalle propsit kun yrittää perustellen liputtaa suljetun "tasaisen " sarjan puolesta. Harmi vain että se on harhakuvitelmaa. Tuollaisessa 14 joukkueen sarjamuodossa tulee väkisinkin niitä ns. heittopusseja 1-3 kpl, joiden play off haaveet voidaan haudata jo tammikuussa. Sitten alkaa tuo tyhjennysmyynti. Urheilullisin perustein tätä hommaa kuitenkin vielä vissiin käydään katsomassa, joukkueiden taloutta väheksymättä. Jos talousasiat alkaa kiinnostaa peliä enemmän on parempi siirtyä vain pörssin puolelle.
 

Fordél

Jäsen
No aivan järkyttävästi. IFK:lla on kokemusta tämän taloudellisista seurauksista Jokereiden divariin tippumisen ajalta.

Koko Liiga kärisisi suurimman hallin hävitessä käytöstä. Kuten Jokerien divarivisiitti osoitti, niin näin ei käy. Ne resurssit eivät ohjautuneet IFK:lle tai muille seuroille. Ne olivat opis kokonaispotista lähes kokonaan.

JA jälleen katso asiaa aina yhden seuran kannalta, pohtimatta lainkaan Liigaa kokonaisuutena.

Kyse oli vain yhdestä seurasta esimerkkinä eli aivan yhtä hyvin se voisi olla SaiPa tai Pelicans. Eli kummaa tämä kuinka sinä saat käyttää yhtä seuraa esimerkkinä ja minä en.

Sarja oli Jokereiden tippumisen aikaan eri kuin nyt. Vai väitätkö, että esim. Jokereiden pelaajamateriaalista ja taustaorganisaatiosta ei siirtyisi henkilöitä muiden seurojen käyttöön? Hekin ovat osa resursseja.

Tasaisessa sarjassa panosta riittää loppuun asti. Tavoitehan olisi, että heittopussia ei ole. Ja jos on, niin heittopussi voi rakentaa tulevaan kauteen turvassa. Se saa edelleen rahoitusta, koska pelkoa rahojen menettämisestä putoamisen myötä ei ole. Se voi korjata pelaajarakennettaan ja peluuttaa seuraavan kauden runkoa ollakseen haastajana seuraavalla kaudella. Putoamisuhan alla tämä ei ole mahdollista. Varsinkin raha kiertää kaukaa (kuten Ilveksen tilanne viimekaudelta osoitti. Ei rahaa, ei uusia pelaajasoppareita, ei mitään, ennekuin karsinnat oli palttu ja takamatkalta lähtö oli tosiasia).

Sinulle tasainen sarja tuntuu olevan suljetussa liigassa itsestäänselvyys. No oliko sarja suljettuna jotenkin ennätystasainen vai oliko silloin enemmän heittopusseja? Tämä voidaan varmasti tarkastaa ihan laskemalla niin tulee tähänkin kohtaan selvyys.

Oma näkökantani on, että tasainen sarja toteutuu parhaiten silloin kun se on avoin, koska se pakottaa jokaisen seuran pitämään läpi kauden mahdollisimman kovaa joukkuetta yllä ja peleissä on enemmän panosta. Suljetussa sarjassa tulee enemmän pelejä, joissa ei ole panosta ja näin mielenkiinto vähenee.

ei olisikaan, jos molemmat pelaavat samalla roosterilla. Mutta jos Liiga olisi suljetti, voisi kumpi tahansa pelata rahakkaammalla roosterilla, jolloin se vaikuttaisi Jokerien lipunmyyntiin

Eli väitteesi on, että suljetun liigan myötä myös alempien jengien pelaajamateriaalit paranevat. No kävikö näin suljetun liigan aikana? Oliko kärkijoukkueiden ja häntäpäänjoukkueiden budjetit selkeästi lähempänä toisiaan kun ne ovat nyt?

Vertailuna ei siis pidä olla
Saipa vai KooKoo avoimessa sarjassa vs. Jokerit,
vaan
Saipa TAI KooKoo vs. Jokerit avoimessa tai suljetussa Liigassa.
Kummassa tapauksessa on potentiaalia kerätä enempään rahaa ja yleisöä?

Täysin mahdotonta sanoa.

Kiinnostavuuserot vaihtelevat menestyksen mukaan (pl. paikallismatsit). Kova vastustaja tuo paremmin katsojia kuin heikko. Pätee ihan Mestiksessäkin. Pienellä vaihtuvuudella tapahtuvat kiinnostuslisäykset kestää sen yhden kierroksen, jos joukkue on heittopussi. Jos se ei ole heittopussi, se tuo sitä lisäkatsojapotentiaalia on se uusi tai vanha seura. Kuten nyt vaikka Ässät tänä vuonna.

Niin edelleen odotan todistetta, että suljettu liiga olisi tasaisempi kuin avoin liiga.

Sponsorit rahoittavat, mutta juurikin kastajamäärien mukaan. Katsojamäärät ei ole nousseet, eli rahan määrä ei ole noussut. Jo halliin ”huijatut”, eli me, käydään siellä kyllä huolimatta sarjan sulkemisesta tai avoimuudesta. Ei siis meidän ”mut kun mää haluun” mielipiteellä asiaa pidä ratkoa. Se pitää ratkoa siltä pohjalta, että miten ne jotka eivät vielä käy hallilla, saadaan myös sinne halliin. Näille joillain sarjaan auki/kiinni asioilla ei ole mitään merkitystä (tuskin tietävät sitä). Heitä kiinnostaa se, millaisen tunne-elämyksen he hallissa saavat. Ja jos se on hyvä, he tulevat uudestaan, ja katsojamäärä nousee.

Olet tässä oikeassa ja vedän vähän sanojani takaisin. Toki niissä, jotka eivät käy hallilla, on henkilöitä, jotka eivät kannattaisi suljettua liigaa. Silti suurin potentiaali on ilman muuta niissä, joita asia ei suuremmin kiinnosta.

Kuitenkin tässä on edelleen se olettama, että suljetussa liigassa on tasaisemmat ottelut ja tällöin parempi fiilis. Tästä odotan vielä jotain kättä pidempää väitteesi tueksi.

aina yksittäinen joukkue-esimerkki. Kokonaisuus… väännetään rautalangasta
Ei se Pelicans kiinnosta vähemmän jokerikanttaajia sen takia että Pelicansilla on putoamisuhka. Se kiinnostaa jokerikanttaajia ja satunnaiskatsojaa vähemmän sen takia, että oletettavasti matsi on ennalta selvä, ja Jokerit jyrää 6 – 0.

Edelleen ihmettelen, miksi sinulle sallitaan yksittäiset joukkue-esimerkit, mutta minulle ei. Muistetaan kuitenkin, että tuossa voisi olla ihan mitkä tahansa häntäpään ja kärkipään joukkueet vastakkain. Se on ajatuksen ydin eikä tietyt joukkueet, joka tuntuu sinua häiritsevän jostain kumman syystä.

Mitä tulee itse asiaan niin avoimessa sarjassa myös häntäpään joukkueet joutuvat taistelemaan loppuun asti, joten avoimessa sarjassa on todennäköisempää, että tuo ottelu ei pääty 6-0 kuin suljetussa sarjassa, jossa on todennäköisesti enemmän merkityksettömiä matseja tai huippupelaajansa myyneitä jengejä.

Rahaa sijoittavat taas sitten pelkäävät laitaa rahaa putoamisuhan takia (budjetti kasvaa JOS säilyy sarjassa, raha on siis ehdollista, sitä EI voi käyttää ennekuin ehdollisuus täyttyy). Ja tästä syystä Pelicansin mahdillisuus rakentaa kilpailukykyinen joukkue ensikaudeksi vaikeentuu ja lykkääntyy.. ja Jokerikannattajat ja satunnaiskatsoja ei taaskaan osa Jokerit – Pelicans matsiin lippua

En ole nähnyt mitään ongelmaa Pelicansin ensi kauden suunnittelun suhteen. Siellä on ilmeisesti budjetti vain kasvamassa vaikka sillä on uhka pudota koko sarjasta. Ässät ponnisti muuten karsintasarjasta ylemmäs ja samoin on käymässä Ilvekselle. Kun on uhka pudota, on myös välillä laitettava toimintaa uusiksi ja kehitettävä sitä, jotta se uhka ei toteutuisi. Ilves ja Ässät ovat molemmat hyviä esimerkkejä tästä. Tulevaisuudessa niiden liigakarsinnasta aloittama nousu tullee myös näkymään positiivisesti resursseissa.

”Voittamisen kulttuuri ei riitä”? No sitähän saa rahalla, palkkaamalla kovemmat pelaajat ja pätevämpi valmentaja.

Luulisi Ilveksen fanin ymmärtävän, että sitä ei saada rahalla. Itse olen vielä KooKoon fanikin ja ymmärrän täysin kuinka rahalla ei osteta voittamisen kulttuuria tai muuten olisimme jo matkalla kohti finaalia. Rahalla ei valitettavasti saa valmista menestystä.

Myös se on omituinen logiikka, että puhut koko ajan siitä kuinka katsojat tulevat hakemaan tunnekokemuksia hallilta. Samaan aikaan kuitenkin olet nostamassa liigaan seuroja, joilla ei pakosti urheilullinen menestys sinne riitä ja ohitat koko urheilullisuuden. Tosiasia on vain se, että ihmiset tulevat hallille katsomaan juuri sitä urheilullisuutta eikä esim. Hjalliksen ja Junnon taistelua kumpi kerää kolmen erän aikana enemmän rahaa seuralleen.

”Joten, miten tähän päästäisiin? Nykyinen mallihan ei tuoe kasvua, mikä olsi sisnun visiois mallista, joka tuksi kasvua?

Avoin liiga, joka kehittää toimintaansa koko ajan eteenpäin. Suomessa rajat tulevat nopeasti vastaan, joten ei täällä loputtomiin voi edes kasvaa. Sinun vastaus on suljettu liiga, mutta selkeät näytöt puuttuvat.

”Sulkemisen aikana liigan kärkikaipailuun on noussut Kalpa, Kärpät, JYP. Talous on paremmassa kuosissa kuin enne sulkemista (konkkauhka oli monella seuralla), sukellusta tapahtunut jälleen avaamisen myötä (toki talouslama hämärtää vaikutusta).

JYP aloitti panostamisen kesällä 2007 ja panostaminen vielä kiihtyi seuraavalla kaudella, jolloin liiga oli jo auki.

Kärppiä en myöskään näe suljetun liigan hyödyntäjäksi vaan kyllä se on noussut ihan muilla avuilla liigan kärkijoukkueeksi.

KalPan voisi tähän luokkaan luokitella, sillä se sai suljetussa liigassa kehittää joukkuettaan rauhassa eikä putoamisuhkaa ollut. Tosin tästä ovat monet KalPa-fanit toista mieltä ja mikäänhän ei olisi estänyt sitä pitämästä paikkaansa vaikka liiga olisi ollut auki. Näen, että sielläkin nousun taustalla on lähinnä muut tekijät kuin suljettu liiga kuten Kapasen ja muiden rahat.

PS. Voisit jatkossa hieman hioa enemmän tekstejäsi, koska nyt ne ovat täynnä kirjoitusvirheitä, jotka vaikeuttavat ajatustesi ymmärtämistä.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Tarinankertojalle propsit kun yrittää perustellen liputtaa suljetun "tasaisen " sarjan puolesta. Harmi vain että se on harhakuvitelmaa. Tuollaisessa 14 joukkueen sarjamuodossa tulee väkisinkin niitä ns. heittopusseja 1-3 kpl, joiden play off haaveet voidaan haudata jo tammikuussa. Sitten alkaa tuo tyhjennysmyynti. Urheilullisin perustein tätä hommaa kuitenkin vielä vissiin käydään katsomassa, joukkueiden taloutta väheksymättä. Jos talousasiat alkaa kiinnostaa peliä enemmän on parempi siirtyä vain pörssin puolelle.

Joku jää aina jumboksi ja usein selkeästikin joukkuemääristä riippumatta.

Tämä jääkiekko liigatasolla on siitä erikoinen ilmiö, että ilman taloutta sitä ei ole. Tähän toimintaan itsekin joskus aikoinaan ropojani laittaneena(ei pelicans Oy) voin sanoa, että siitä pörssistä kannattaa olla kiinnostunut mikäli kiekkobisnekseen rahojansa "sijoittaa".
 

Kippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suomeen ei tulla saamaan tasaista sarjaa ikinä, ellei mennä ihan MLS-tyyliseen pelleilyyn, jossa kaikki pelaajasopimukset tehdään keskitetysti liigan kanssa ja liiga hajasijoittaa taitopoolin toimipisteisiinsä, ts. seuroihin. Parhaat pelaajat haluavat parhaisiin/rikkaimpiin seuroihin ja jos se kotimaassa evätään, ulkomailta löytyy kyllä kysyntää. Ainoa syy, miksi P-Amerikka pystyy ylläpitämään tasauspelleilyjään on de facto monopoliasema, tosin KHL ja Euroopan suurkorisseurat ovat jossain määrin saaneet aikaan säröjä lasilinnaan. Fakta nyt vain on, että joukkueen liikevaihto(=palkanmaksu)potentiaali on verrannollinen talousalueeseen. Se, missä määrin jääkiekkoskenen on mahdollista tai soveliasta harrastaa valtakunnantason aluepolitiikkaa on taas ihan toinen juttu.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
J Ei pyörää tarvitse aina mennä keksimään uudelleen. Vai onko tuossa Ruotsin karsintamallissa sitten jotain vikaa?

Ruotsin toimintaympristö on erilainen. Et voi ottaa vain jotain pientä palikkaa sieltä, ja ajatella että tää toimii. Ruotsissa joukkueet omistaa pääaisassa hallinsa, ja sarja edellyttää tiettyjä asioita joukkueilta (esim päätoimista markkinointipäällikköä, mitä Suomessa ei tehdä kustannusten pelossa).

Ruotsin systeemi toimii kokonaisuutena, ei siitä voi kopsata vain karsintajärjestelmää.

Ja kun Ruotsin systeemi toimii ja Ruotsi senkun kuroo etumatkaa Suomeen, niin eikö pitäsi olla jotain, millä kilpailla Ruotsin kanssa? Miten voitas tehdä vielä paremmat olosuhteet kuin Ruotsissa? Jotta ruotsalaistähdet pelaisikin Suomen liigaa eikä päinvastoin?

Urheilullisuus on ainoa karsintoja puoltava seikka. kyse onkin siitä, onko se riittävä syy pitää liiga auki.

Mun mielestä ei.. ellei joku esitä muita reaalisia keinoja kilpailukyvyn nostamiskesi vs. muut eurooppalaiset sarjat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tarinankertojalle propsit kun yrittää perustellen liputtaa suljetun "tasaisen " sarjan puolesta. Harmi vain että se on harhakuvitelmaa. Tuollaisessa 14 joukkueen sarjamuodossa tulee väkisinkin niitä ns. heittopusseja 1-3 kpl, joiden play off haaveet voidaan haudata jo tammikuussa. Sitten alkaa tuo tyhjennysmyynti. Urheilullisin perustein tätä hommaa kuitenkin vielä vissiin käydään katsomassa, joukkueiden taloutta väheksymättä. Jos talousasiat alkaa kiinnostaa peliä enemmän on parempi siirtyä vain pörssin puolelle.

entäs sitten? Siis jos tulee tyhjennysmyynti. Nuo joukkueet ovat kenties seuraavalla kaudella kilpailemassa voitosta, kun voivat aloittaa joissa joukkueen rakennuksen (NHL:stä näin tapahtuu jatkuvasti, eikä kukaan kitisi urheilullisuuden perään)
Harhakuvitelma… no onko omaa näkemystä jääkiekon tulevaisuudesta Suomessa?
tippuiko katsojien kiinnostus sulkemisen aikana? noup
Miten karsintasysteemi edesauttaa jääkiekkoilussa pyörivän rahamäärän kasvua? Onko konkreetista esimerkkiä heittää? anyone?

Täysin mahdotonta sanoa.
Arvaa, visioi, mieti, tee loogisia johtopäätelmiä…

Parhaat pelaajat haluavat parhaisiin/rikkaimpiin seuroihin ja jos se kotimaassa evätään, ulkomailta löytyy kyllä kysyntää.

Joten eikö kanttaisi olla niiden maksukykyisempien joukossa? Jos on pienempi talousalue (Suomi), niin eikö sitä suuremmalla syyllä pitäisi hankkia kilpailuetua muihin nähden?

Suomi on AINOA Euroopan maa, jossa jääkiekko on De Facto ykköslaji, niin yleisömäärisää kuin rahassa.
Jos ei tästä saada revittyä enemmän kuin maissa, jossa laji on kakkoslajin (tai jopa alempana) tasolla, niin huonosti menee.



Jos haluaa kilpailullista sarjaa seurata, niin mikä estää seuraamasta aitoa ja rehellistä Mestistä? Mikä vika on Metist tuotteessa, kun muovinen Liiga kiinostaa enemmän?
 

Kippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos suljettu liiga olisi kilpailuetu, se olisi realisoitunut viime vuosikymmenellä jolloin pelaajavuoto kuitenkin vain paheni. Suomeen ei nyt vain ole mahdollista saada kokonaista liigallista tasaisia (nykymittapuulla) suurseuroja ilman että joku namusetäkerho päättäisi tulla ja ottaa homman lelukseen. Siksi viihdearvo pitää repiä jostain muualta ja eurooppalaiset tykkäävät putoavista päistä ja kuolinkamppailuista.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
entäs sitten? Siis jos tulee tyhjennysmyynti. Nuo joukkueet ovat kenties seuraavalla kaudella kilpailemassa voitosta, kun voivat aloittaa joissa joukkueen rakennuksen (NHL:stä näin tapahtuu jatkuvasti, eikä kukaan kitisi urheilullisuuden perään)

Tämä menee kyllä idiotian puolelle. Totta hitossa tyhjennysmyynti sopii Nhl:aan jossa pelkästään pudotuspeleihin pääsee 16 hyvää ja kiinnostavaa joukkuetta ja uloskin jää vielä monta. Tässä kokonaisuudessa ei muutama heikompi joukkue ja niiden tyhjennysmyynti häiritse ketään varsinkin kun jokainen ymmärtää draft - järjestelmän tasoittavan vaikutuksen ja sen että sarjaan on tunkemassa joka vuosi satoja uusia, nuoria lupaavia pelaajia. Suomessa tilanne on vähän toinen: miten kukaan voi ottaa vakavissaan sarjaa jossa pelaa vuodesta toiseen ne samat 14 joukkuetta joissa vielä pyörivät pitkälti samat pelaajatkin. Puhut jälleenrakennuksesta, mutta käsi sydämelle: mistä materiaalista Suomessa voidaan jälleenrakentaa? Mainitse yksikin esimerkki joukkueesta joka teki liigassa tyhjennysmyynnin ja rakensi sitten joukkueen uudestaan huipulle. Kalpa menee varauksin tähän ja jossain määrin Hpk, mutta ne olisivat luultavasti pystyneet samaan ilman suljettua liigaakin.

Nhl:n juuret ammattilaissarjajana ovat monta kertaa pidemmät kuin Sm - liigan. Sm - liigalla on pitkä tausta urheilusarjana. Sarjan sulkeminen oli seurausta 90 - luvun kehityksestä jossa liiga nopealla aikataululla muutettiin ison rahan bisnesliigaksi. Tämä kävi liian nopeasti ja sen hintaa on maksettu pitkään. Nyt olisi mielestäni järkevämpää palata takaisin juurille urheilusarjaksi ja luottaa enemmän kotikutoisuuteen. Bisnes tulee olemaan Suomessa aina ja ikuisesti pientä ja ainakaan urheilullisuutta karsimalla sitä on mahdoton kasvattaa. Suomalaiset haluavat nähdä urheilua eivätkä ota vakavissaan kilpasarjaa josta huonoin ei voi pudota.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Totta hitossa tyhjennysmyynti sopii Nhl:aan jossa pelkästään pudotuspeleihin pääsee 16 hyvää ja kiinnostavaa joukkuetta ja uloskin jää vielä monta.

Ja ero suomeen on, että….

käsi sydämelle: mistä materiaalista Suomessa voidaan jälleenrakentaa? Mainitse yksikin esimerkki joukkueesta joka teki liigassa tyhjennysmyynnin ja rakensi sitten joukkueen uudestaan huipulle.

Juuri tämähän tekisi panostuksen junnuihin erittäin merkittäväksi kilpailutekijäksi. Esimerkkinä käyttöön tämän kauden Ilves, joka pakon edessä on rakentuu junnupohjalle. Junnutuotannon merkityksen kasvaminen, tätä kautta junnutuotantoon panostaminen tulisi joka joukkueelle tieksi menestykseen ja tämän kautta koko kiekkoilun taso Suomessa nousisi.

Sarjan sulkeminen oli seurausta 90 - luvun kehityksestä jossa liiga nopealla aikataululla muutettiin ison rahan bisnesliigaksi. Tämä kävi liian nopeasti ja sen hintaa on maksettu pitkään.

Mitä hintaa? Suosiohan ei ole laskenut, tosin ei noussutkaan. Sen sijaan suhteellinen kilpailukyky on laskenut huomattavasti.

Nyt olisi mielestäni järkevämpää palata takaisin juurille urheilusarjaksi ja luottaa enemmän kotikutoisuuteen. Bisnes tulee olemaan Suomessa aina ja ikuisesti pientä ja ainakaan urheilullisuutta karsimalla sitä on mahdoton kasvattaa. Suomalaiset haluavat nähdä urheilua eivätkä ota vakavissaan kilpasarjaa josta huonoin ei voi pudota.

Katsotko siis että sarjan taso ei vaikuta sarjan kiinnostavuuteen?
Että urheilullisuus only vetää väkeä katsomoihin lisää?
eihän se Mestiksenkään urheilullisuus vedä väkeä enemmän.

Jos bisnes on automaattisesti pienetä, niin mikä estää kiekkoskenen kuihtumisen kun muut sarjat kasvaa, SM liiga ei? Oletko tyytyväinen siihen, että SM liigasta jää kasvattajasarja muulle Euroopalle?

Ja missä mielessä urheilullisuutta karsittaisiin suljetussa sarjassa? Karsintojen poistaminen poistaa siis jokaisesta lähes 800 ottelusta ja koko sarjasta urheilullisuuden kokonaan?

Väittäisin edelleen, että urheilullisin perustein ratkotaan voittaja 780 kertaa + pleijarit päälle, sekä sarjan paremmuudesta kisataan suoraan urheilullisin perustein.

Vain 7 ottelua jäisi 847 urheilullisesti ratkaistavasta ottelusta pois.. ei kauheasti urheilullisuus laskisi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja ero suomeen on, että….

Voi herranjumala sentään. Suomessa pleijareihin pääsee 10 seuraa joista ehkä puolella on realistinen mahdollisuus mestaruuteen. Ero tason laajuudessa Nhl:n ja Sm - liigan välillä on todella suuri ja tähän yhtälöön ei suljettu liiga sovi.

Juuri tämähän tekisi panostuksen junnuihin erittäin merkittäväksi kilpailutekijäksi. Esimerkkinä käyttöön tämän kauden Ilves, joka pakon edessä on rakentuu junnupohjalle.

Olisikohan Ilves panostanut junnuihinsa noin vahvasti ellei se olisi ollut vähällä pudota liigasta vuosi sitten? Muutenkin puhut pahasti ristiin itsesi kanssa kun rahaa pitäisi olla että säilytetään kilpailukyky ja se sitten takaisi mahdollisuuden junnutuotannon hyödyntämiseen. Kyllä se on nähty että köyhät seurat kasvattavat ja rikkaat ostavat; ensin mainittu on enemmän suomalaisen jääkiekon etu.


Mitä hintaa? Suosiohan ei ole laskenut, tosin ei noussutkaan. Sen sijaan suhteellinen kilpailukyky on laskenut huomattavasti.

Mitäköhän? 90 - luvun lopulla Suomessa puhuttiin Sm - liigasta "maailman toisiksi kovimpana liigana" ja silloin puheilla olikin katetta. Seuraavan 10 vuoden aikana taso on laskenut tasaisesti ja suurin osa tästä tapahtui suljetun liigan vuosina. Yleisömääriä taas ei pidä käyttää todisteena yhtään mistään. Tietty määrä suomalaisia haluaa nähdä jääkiekkoa joka tapauksessa oli liiga auki tai ei; kokonaan toinen juttu on paljonko liigaa sitten todella arvostetaan. Jos laji - ihmisiltä, esim. urheilijoilta ja valmentajilta kysytään, on avoimen liigan kannatus suuri ja juuri näiden ihmisten mielipide on mielestäni tärkein jos puhutaan Sm - liigan houkuttavuudesta sarjana.

Oletko tyytyväinen siihen, että SM liigasta jää kasvattajasarja muulle Euroopalle?

Näin tapahtui jo suljetun liigan aikana ja jos kysymykseen pitää vastata kyllä tai ei, vastaan kyllä, minulle sopisi oikein hyvin seurata sarjaa jonka pelaajisto runko koostuisi nuorista, ylöspäin pyrkivistä pelaajista. Tällaiseen kehitykseen en kuitenkaan yksipuolisesti usko: urheilullisesti kiinnostava ja haastava sarja kiinnostaa myös pelaajia vaikka monet tekevätkin ratkaisunsa rahallisin perustein. Itse pidän myös ihan positiivisena sitä että suomalaisia pelaa kovissa ulkolaisissa sarjoissa. En ymmärrä näkemystä jonka mukaan suomalaisen jääkiekon arvoa mitattaisiin vain sen mukaan kuinka moni suomalainen huippu pelaa Suomessa.

Ja missä mielessä urheilullisuutta karsittaisiin suljetussa sarjassa?

Kyse on siitä kokonaisperiaatteesta jonka mukaan toimitaan. Ainakin minulle urheilu on kilpaurheilusarjassa sitä että parhaat palkitaan ja huonoimmat joutuvat vastaamaan huonoudestaan, ei sitä että tehdyt virheet lakaistaan piiloon rahalla. Moni liigaseura toimi suljetun liigan aikana niin huonosti että rehellinen Mestisvisiitti olisi luultavasti tehnyt niille vain hyvää. Tämä pätee myös ja ennen kaikkea Ässiin, joka sentään selvitti lopulta karsinnat ja ansaitsi tällä uuden mahdollisuuden. Se on urheilua ja se on elämää: paikka ylhäällä pitää ansaita ja kun kyse on urheilubisneksestä eikä bisnesurheilusta, tulisi urheilun olla se ensisijainen ansaitseminen mittari.
 

Fordél

Jäsen
Miten karsintasysteemi edesauttaa jääkiekkoilussa pyörivän rahamäärän kasvua? Onko konkreetista esimerkkiä heittää? anyone?

Perustelit suljettua sarjaa sillä, että se takaa tasaisen sarjan, joka taas kiinnostaa katsojia. No katsotaas miten tasainen sarja on ollut suljettuna liigana ja sen avaamisen jälkeen. Tein asiasta laskelman niin, että laskin kuinka monta prosenttia liigan viimeisen pistemäärä oli sarjan voittajan pistemäärästä. Tässä tulokset:

2000-2001 Jokerit 77p. - Ässät 30p: 39 %
2001-2002 Tappara 79p. - SaiPa 31p: 39 %
2002-2003 HPK 87p. - Ilves 29p: 33 %
2003-2004 TPS 80p. - Pelicans 27p: 33 %
2004-2005 Kärpät 121p. - Pelicans 37p: 30 %
2005-2006 Kärpät 122 - KalPa 32p: 26 %
2006-2007 Kärpät 115 - KalPa 51p: 44 %
2007-2008: Kärpät 121 - Ässät 40p: 33 %

2008-2009 JYP 106 - SaiPa 62p: 58 %
2009-2010 JYP 111 - Ilves 58p: 52 %
2010-2011 JYP 123 - Pelicans 51p: 42 % (Tilanne 3.3.)


Summa summarum: suljetussa liigassa liigan viimeinen joukkue on saanut keskimäärin kolmanneksen runkosarjan voittajan pistemäärästä. Kun liiga on avattu, on viimeisen pistemäärä noussut puoleen sarjan kärkijoukkueen pisteistä.

Otos ei ole tietenkään avoimen liigan osalta suuri, mutta en usko, että se tulee tuosta selkeästi pienenemään. Tämä tilasto siis tukisi väitettä, että karsintasysteemi ja avoin sarja tuo tasaisemman sarjan. Jos tasaista sarjaa pidetään yhtenä keskeisenä mielenkiinnon lisääjänä katsojien keskuudessa (kuten pidät), kannattaa SM-liiga pitää avoinna.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Otos ei ole tietenkään avoimen liigan osalta suuri, mutta en usko, että se tulee tuosta selkeästi pienenemään. Tämä tilasto siis tukisi väitettä, että karsintasysteemi ja avoin sarja tuo tasaisemman sarjan. Jos tasaista sarjaa pidetään yhtenä keskeisenä mielenkiinnon lisääjänä katsojien keskuudessa (kuten pidät), kannattaa SM-liiga pitää avoinna.

Tähän tulee Tarinankertojalta luultavasti vastaukseksi että joka liigassa on jumbonsa, joten tilastojen ohella on muistutettava jumboilujen tyylistä: millä tavalla yleisön mielenkiintoa lisää joukkue joka pudotuspelipaikan karattua myy parhaat pelaajansa kuten Ässät muutamankin kerran. Ässäfanina voin kertoa ettei se ainakaan mielenkiintoa lisää. Sen sijaan kaudella 08 - 09 mielenkiintoa valitettavasti riitti ihan kalkkiviivoille. Kokemuksena karsinnat olivat kuitenkin ikimuistoinen, sen sijaan keväistä 07 ja 08 ei jäänyt mieleen mitään.

Tästä urheilussa on kyse: suurista tunteista ja tarinoista. Suljettu liiga oli kokemuksena latistava.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jos tasaista sarjaa pidetään yhtenä keskeisenä mielenkiinnon lisääjänä katsojien keskuudessa (kuten pidät), kannattaa SM-liiga pitää avoinna.

Mielestäni hyvä huomio ja mielenkiintoinen tilasto.

Taloustieteissä usein määritellään urheilun tuotteeksi "uncertainty of outcome" - eli lopulta yleisö ostaa jännitystä ja "lopputuleman epävarmuutta". Siinä mielessä siis voidaan sanoa, että tasainen sarja = parempi tuote. Tämä on tosin tieteellisesti erittäin kiistanalainen määritelmä ja se ei missään tapauksessa yksinään selitä tuotteen kysynnän vaihteluita.

Lähtökohtaisesti tuota määritelmää ei kuitenkaan sovi kiistää ja jo karsintojen olemassaolo tuo lisää "epävarmuutta" (=jännitystä).
 

Fordél

Jäsen
Mitä suomessa voidaan tehdä, on taata kaikille tasa-arvoinen toimintaympäristö ammattilaisseuroille, jossa vuosien kehitystyöllä on mahdollista olla eri menestysjoukkueita vuodesta toiseen (yllätyksellinen ja tasainen sarja). Tämä saavutetaan yksinkertaisimmillaan sulkemalla sarja.

Rahalla on tällöin turvallista tulla ja mahdollisuus odottaa. Tyvipään seurojen rahalla ei ole avoimessa sarjassa mahdollisuutta odottaa ja ennen kaikkea se ei hakeudu sinne, koska sen asema on niin epävarma.

Väität myös, että myös taloudellisesti tasaisen sarjan saa kun sulkee liigan. Tutkin pelaajabudjetteja netissä ja keräsin liigan suurimmat ja pienimmät budjetit. Lähteinä on käytetty ties mitä Jääkiekkolehtiä ym. joten niissä saattaa olla pieniä heittoja, mutta budjettien kehityksestä ne antavat kuitenkin ihan hyvän kuvan.

2002-2003 Jokerit 2,3 milj. - JYP 0,89 milj: 39 %
2003-2004 HIFK/TPS 2,1 milj. - SaiPa 0,9 milj: 43 %
2004-2005 HIFK 2,5 milj. - Pelicans 0,8 milj: 32 %
2005-2006 Blues/HIFK 2,6 milj. - KalPa 0,8 milj: 31 %
2006-2007 HIFK 2,5 milj. - JYP 0,8 milj: 32 %
2007-2008: HIFK 2,4 milj. - JYP 0,9 milj: 38 %

2008-2009 Kärpät 3,0 milj. - SaiPa 1,3 milj: 43 %
2009-2010 Kärpät 3,0 milj. - SaiPa 1,2 milj: 40 %
2010-2011 Kärpät 2,8 milj. - Ilves 1,5 milj: 54 %


Liigan ollessa suljettuna sarjan pienin budjetti oli keskimäärin 36 % suurimmasta budjetista. Avoimessa liigassa luku on ollut 46 %. Jos katsotaan isoimman ja pienimmän budjetin kehitystä, on suurimmat budjetit nousseet n 40 %. Pienin budjetti on taas lähes kaksinkertaistunut noussut 800 000 eurosta 1,5 miljoonaan euroon. Hyppäys näyttää olevan kaiken lisäksi suurin juuri silloin kun liiga avattiin, jolloin pienin budjetti nousi 0,9 miljoonasta 1,3 miljoonaan. Liigan suurimmassa budjetissa ei tuolloin tapahtunut muutosta.

Summa summarum, avoin liiga on näyttäyt pelaajabudjettienkin valossa tuoneen liigaan tasaisuutta kun budjettien väliset erot ovat kaventuneet. Varsinkin pienellä budjetilla operoivat joukkueet ovat liigan auettua nostaneet pelaajabudjettejaan. Yksi looginen selitys lienee kilpailun lisääntyminen karsintojen myötä, joka on laittanu varsinkin pienet seurat panostamaan toimintaansa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Väität myös, että myös taloudellisesti tasaisen sarjan saa kun sulkee liigan. Tutkin pelaajabudjetteja netissä ja keräsin liigan suurimmat ja pienimmät budjetit. Lähteinä on käytetty ties mitä Jääkiekkolehtiä ym. joten niissä saattaa olla pieniä heittoja, mutta budjettien kehityksestä ne antavat kuitenkin ihan hyvän kuvan.
Eihän noihin pelaajabudjettien kasvuun ole kuin yksi selkeä syy televisiosopimuksen suuruus, joka sattui juurikin yllättäen vaihtumaan tuossa pari kautta sitten.
Toisekseen viime kaudelle kun vielä sen lisäksi seuroilta hävisi työnantaja maksujen osalta reilusti maksettavaa niin ne rahat ovat menneet pelaajabudjetteihin.
Todellisuudessa esim. kaudella 2005-06 KalPan pelaajabudjetti oli reilusti yli miljoonan kun pelaajista piti maksaa pelaajaoikeusmaksut pois.
Mestiksessä pelatessa nämä pelaajat pelasivat KalPassa ilman noita maksuja mutta SM-liigaan noustessa KalPan piti lunastaa nämä pelaajat.

Eli toisin sanoen kaudestan 2005-2006 alkaen ei SM-liigassa ole yksikään seura oikeasti pelannut alle 1M€ pelaajabudjetilla.
Samalla kaudella toki tuli myös tuo ensimmäinen Canal+:n tv-sopimus, joka kummasti nosti myös seurojen tuloja, seuraava tv-sopimus sitten astui voimaan kaudella 2008-09.

Tekemäsi pistevertailu sitten ei taas ota mitenkään huomioon pistelaskutavan muutosta, joten sillä ei ole juurikaan painoarvoa.
Erot pitäisi muuttaa vanhaan pistelaskutapaan niin kyseisellä taulukolla olisi jotain arvoakin.
 
Viimeksi muokattu:

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Summa summarum, avoin liiga on näyttäyt pelaajabudjettienkin valossa tuoneen liigaan tasaisuutta kun budjettien väliset erot ovat kaventuneet. Varsinkin pienellä budjetilla operoivat joukkueet ovat liigan auettua nostaneet pelaajabudjettejaan. Yksi looginen selitys lienee kilpailun lisääntyminen karsintojen myötä, joka on laittanu varsinkin pienet seurat panostamaan toimintaansa.

Tässä täytyy huomata myös se, että nyt pienet seurat mitä ilmeisimmin vetävät taas kovemmalla riskillä. Toki myös JYPin onnistunut riskinotto on saattanut vaikuttaa.

Uusimmassa veikkaajassa käsitellään SaiPan tilannetta. Tappiota on tulossa tästä kaudesta ilmeisesti satoja tuhansia euroja. Sama riski on luultavasti olemassa KooKoollakin, mitään tietoa tästä ei tosin ole. Sarjan avautuminen on kuitenkin saanut tietyt joukkueet molemmissa sarjoissa ottamaan kovia riskejä. Täytyy vain toivoa, että yksikään seura ei tuhoudu tämän kehityksen seurauksena.
 

Fordél

Jäsen
Eihän noihin pelaajabudjettien kasvuun ole kuin yksi selkeä syy televisiosopimuksen suuruus, joka sattui juurikin yllättäen vaihtumaan tuossa pari kautta sitten.

Tulivatko televisiosopimusrahat vain pienemmille seuroille vai kenties kaikille seuroille?

Tekemäsi pistevertailu sitten ei taas ota mitenkään huomioon pistelaskutavan muutosta, joten sillä ei ole juurikaan painoarvoa.
Erot pitäisi muuttaa vanhaan pistelaskutapaan niin kyseisellä taulukolla olisi jotain arvoakin.

Tämä on ihan totta. Vertailu on tehty kuitenkin prosentteina, joten ei se nyt ihan reisillä ole. Toki nyt kun voitosta saa 3 pistettä, erot saattavat hieman kärjistyä. Toisaalta jatkoaikavoitosta saa nykyisin 2 pistettä, joka olisi vastannut ennen voittoa varsinaisella peliajalla. Täytyy vaikka huomenna koittaa tehdä uusi laskelma, jossa tämä asia on huomioitu.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Sarjan avautuminen on kuitenkin saanut tietyt joukkueet molemmissa sarjoissa ottamaan kovia riskejä. Täytyy vain toivoa, että yksikään seura ei tuhoudu tämän kehityksen seurauksena.

Tätähän juuri olen muutamaan otteeseen yrittänyt täällä jankata, mutta kun kukaan ei kuulemma panosta joukkueeseen karsintoja välttääkseen vaan päästäkseen playoffeihin.

Pahimmassa tapauksessa kaatuu kaksi seuraa. Nousija joka lunastaa kalliin lisenssin ja rakentaa joukkueen velkarahalla sekä liigasta pudonnut seura jolle jää paljon kuluja jotka on mitoitettu liigassa pelaamista varten. Esimerkiksi hallivuokrat.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vertailu on tehty kuitenkin prosentteina, joten ei se nyt ihan reisillä ole.

Lisäksi selvä ero on nähtävissä myös noiden kausien aikana, jolloin liiga oli suljettu ja pistelaskutapa oli jo nykyinen, verrattuna avoimen liigan aikaan.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri tämähän tekisi panostuksen junnuihin erittäin merkittäväksi kilpailutekijäksi. Esimerkkinä käyttöön tämän kauden Ilves, joka pakon edessä on rakentuu junnupohjalle. Junnutuotannon merkityksen kasvaminen, tätä kautta junnutuotantoon panostaminen tulisi joka joukkueelle tieksi menestykseen ja tämän kautta koko kiekkoilun taso Suomessa nousisi.

Kyllähän suomessa panostetaan junnuihin paljon nytkin, muuallakin kuin Ilveksessä. Eikä Ilves junnusarjoissa ole hallitseva. Ilmeisen hyvä "vuosikerta" kuitenkin nyt sielläpäin ja hyvää työtä on tehty.
Tarkoittanet nyt kuitenkin tämän kauden Ilvestä joka pakon sanelemana rakentuu junnupohjalle. Asiantuntijat on lyöty rakoon ja hieno kausi menossa, mutta kausihan on vasta kesken...
Eikä se aina tarkoita, että jos paljon kokemusta ja ulkomaalaisia seurassa ei junnuille jää tilaa esimerkkeinä mm. HIFK ja Granlund, Kärpät ja Donskoi, Jokerit ja Pulkkinen, JYP ja Vatanen. Minä en toivoi että täällä pelkästään junuilla pelataan, toki minäkin toivon että junnutoimintaan panostetaan enemmän koska se on mittaamattoman arvokasta suomalaiselle jääkiekolle.
 

Lohipoika

Jäsen
Pahimmassa tapauksessa kaatuu kaksi seuraa. Nousija, joka lunastaa kalliin lisenssin ja rakentaa joukkueen velkarahalla, sekä liigasta pudonnut seura, jolle jää paljon kuluja, jotka on mitoitettu liigassa pelaamista varten.

No minä ainakin olen valmis ottamaan sen riskin, että muutama seura menee nurin ja joutuu hakemaan uutta vauhtia II-divisioonasta, jotta SM-liigan ja Mestiksen välille saataisiin taas pysyvää vaihtelua. Mestiksessä tämä konkurssiuhka on hyvin läheistä, ja esimerkiksi Titaanit ja Hermes ovat tällä hetkellä tekemässsä uutta tulemista. Ei siinä mitään ihmeellistä pitäisi olla.

Minulle ainakin on tullut sellainen vaikutelma, että liigajoukkueiden fanit ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana alkaneet pitää omaa liigapaikkaansa itsestäänselvyytenä eikä putoaminen Mestikseen tunnu millään tavalla realistiselta mahdollisuudelta. "TPS:n ei anneta pudota pälä pälä pälä...", "Pelicans ei kuitenkaan putoa seli seli seli...", "liiga kiinni, kun kukaan ei kuitenkaan voi nousta jäkäti jäkäti jäkäti..." Ajalta ennen liigan sulkemista minulla ei juurikaan ole tarkkoja muistikuvia, mutta uskoisin, että 90-luvulla putoaminen ja nouseminen tuntui jokavuotiselta ja aivan normaalilta. Jonkun on kuitenkin pudottava ensimmäisenä ja näytettävä tietä seuraavalle ja sitä seuraavalle ja sitä seuraavalle. Mitä nopeammin tämä tapahtuu, sitä nopeammin voimme lopettaa höpinät suljetusta liigasta ja "the liigajoukkueista" ja "the mestisjoukkueista", kun nämä kaksi sekoittuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös