Homma kuihtuu ja lähellä oli ettei KooKoossakin laitettu hanskoja tiskiin.
Minä taas en lähde lainkaan seuraperusteisesta näkökannasta, vaan kokonaisjääkiekkoilun edusta. Se että Ilves kannattajan on ollut parempi olla suu kiinni suljetun sarjan kannattamisessa johtuu muiden suhtautumisesta siihen silloin, kun oma joukkue on putoamisuhan alla. Eli nyt kun tuota epäilyä suljetun sarjan kanttaamiselle ei enää ole, uskaltaa siitä Jatkoajassa kirjoittaa.
Tässä ei ole nyt puhuttu mistään Ruotsin mallista vaan vain siitä pitääkö liigan olla auki vai ei. .
SM –liiga ei toimi kuplassa. Totta kai kilpailevat sarjat on otettava huomioon. Ja se taas vaikutaa olellisesti siihen, miten Liigan kilpailukykyä suomessa tulisi nostaa, jotta sillä olisi rahaa kilpailla pelaajsita avoimilla markkinoilla-
Jos kerran liiga on bisnestä niin bisnekseen kuuluu myös se, että yrityksen toiminta supistuu kun se ei tee hommiaan tarpeeksi hyvin.
Puhut yksittäisestä seurasta, minä puhun Liigasta, jonka nuo seurat omistaa. Liigan tarkoitus on saada seurat menestymään ja olemaan kilpailukykyisiä. Ei ainoastaan Suomessa, vaan koko Euroopassa. Sarja menestyy, joukkueet menestyy. Liiga on se sarjajärjestelmä, jossa liigajoukkueet tuottavat viihdepalveluja, eli matseja. Ilman sarjaahan ei olisi mistä pelata. Liiga on taas seurojen omistama yritys, jonka on ajettava Liigan etua.
Ja mitä vanhempi Liiga, sen vahvempi suomalainen jääkiekkoilu.
Kuka on sanonut, että palkanmaksukyky laskee avoimen liigan myötä? Eikö palkanmaksukyky nouse silloin mitä paremmin seurat pystyvät hommansa hoitamaan eli jos siellä liigassa on parhaiten menestyvät seurat, siellä on myös paras palkanmaksukyky? .
Faktat sanoo. Palkanmaksukyky verrattuna Ruotsiin, Sveitsiin ja Saksaan.
Liigan tulevan rahan määrä, eli se, minkä joukkueet pystyvät keskenään jakamaan, on polkenut paikallaan. Suljetun Liigan aikana talouksia päästiin tasapainottamana, ja kun olisi jatkettu, resursseja markkinointiin ja olosuhteisiin olotaisiin voitu kehittää pitkäjänteisemmin.
Mitä tulee yleisömääriin niin ne ovat parantuneet esim. meillä Kouvolassa kun on tullut mahdolliseksi nousta liigaan. Suljetun liigan aikana ne eivät nouse. Katsot siis asiaa hyvin suppeasta näkökulmasta vain liigan kautta, et suomalaisen kiekkoilun kautta. .
Ei, vaan nimenomaan suomalaisen kiekkoilun kautta, ei minkään yksittäisen joukkueen yleisömäärän tai kehityksen kautta. Kookoon muutaman sadan katsojan Messislisäys on aika marginaalinen, kun puhutaan isojen seurojen potentiaalista ja katosjäämääristä, sekä rahasta, jotka nämä tuovat kiekkoilun käyttöön.
Mitä rikkaampia Liigaseurat on, sitä enemmän niillä on resursseja olosuhteisiin, niin pelaajien kuin katsojien. Näin saadaan enemmän rahaa, parempia pelaajia, kovatasoisempaa hokia ja pelaajat pelaa pitempään täällä ja kiekkoilijat kehittyy, koko kiekkoilu hyötyy.
Sen sijaan näkemyksesi, jossa urheilu on alisteinen businekselle, on hyvin surullinen näkökanta.
Oma näkemyksesi on arvovalintainen. Minä en näe tuota arvovalinnan kautta, vaan sen akutta, että Liiga on urheilubisnestä. tällöin urheilullisuus on alisteinen bisnekselle, koska sillä urheilutapahtumalla tehdään bisnestä.
Arvovalintan urheilullisuus onkin täysi selviö, mutta se että ”mää tahdon” et tarkoita että niin olisi.
Joko Liiga on bisnestä, ja urheilullisuus on tälle alisteista, tai Liiga on amatööritoimintaa, jolloin urheilullisuus on kärjessä.
yhtaikaa näitä on vaikea nähdä olemassa, ilman että ammattilaistoiminta kärsisi. Tai ainakaan sillä ei olisi optimaalista toimintaympäristöä, jota tarvitaan, jota ruotsin kanssa voitaisiin kilpailla pelaajista