KeuPa HT 2014–2015

  • 107 957
  • 208

Kurre71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp HT, Keupa HT, Diskos
Jos se on Keupan taisteluilme mikä oli Keuruulla K Vantaata vastaan niin eipä ole taistelusta tietoakaan. Maalivahti piti joukkuetta pystyssä, syötöt menivät harakoille, ei taklattu... Onneksi kuitenkin muutama maali tuli vastustajaa enemmän muutamasta hyökkäyksestä. Taso on tuo Keupalla mikä se on sarjataulukossa.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Jos se on Keupan taisteluilme mikä oli Keuruulla K Vantaata vastaan niin eipä ole taistelusta tietoakaan. Maalivahti piti joukkuetta pystyssä, syötöt menivät harakoille, ei taklattu... Onneksi kuitenkin muutama maali tuli vastustajaa enemmän muutamasta hyökkäyksestä. Taso on tuo Keupalla mikä se on sarjataulukossa.

Saattoihan tuossakin pelissä näkyä sitä henkistä sekä fyysistä väsymystä, joka on nyt ajanut joukkueen tähän tappiokierteeseen. Joka tapauksessa ottelu K-Vantaata vastaan oli KeuPalta ehjä ja virheetön suoritus, jossa Vantaan molemmat maalit tulivat vasta siinä vaiheessa kun ottelu näytti ratkenneen. Viime otteluita sävyttäneiltä karmeilta yksilö- sekä merkkausvirheiltä oman maalin edessä vältyttiin eikä Vantaa muutenkaan kovin vaarallisille maalipaikoille päässyt. Paikoinhan tuo ottelu oli jopa täysin KeuPan hallussa ja joukkue sai luotua pitkiä pyörityksiä Vantaan päätyyn. Loppulukemat kuvastavat mielestäni oikein hyvin tuossa ottelua.

Olet ehkä oikeassa siinä, että KeuPan taso on se mikä se on sarjataulukossa. Monet huutelivat ennen kauden alkua täällä, että KeuPa kerää runkosarjassa max. 5 voittoa ja että KeuPa on varma sarjajumbo. Tällä hetkellä KeuPa on sarjassa yhdeksäntenä maalieron turvin pudotuspelipaikan ulkopuolella ja on kerännyt kauden aikana jo 19 voittoa. KeuPan taso ei kuitenkaan ole se mitä se on ollut viimeiset viisi ottelua.
 
Tupamäki sai sitten lähteä valmennusportaasta ja tilalle viime kaudella joukkuetta valmentanut Kari Rautakorpi.

Hieman tuli yllätyksenä ainakin itselle tämä vaihdos, vaikka viime aikojen otteet surkeita ovat olleetkin. Omasta mielestäni Tupamäki on kuitenkin repinyt tuosta miehistöstä irti kaiken, mitä on vain saanut ja yllättänyt kaikki nostamalla joukkueen taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Tosin, jos valmentaja itse on nostanut kädet pystyyn ja todennut, että ei enää keksi ratkaisua kurssin kääntämiseksi, niin sitten vaihdos on kai ainut vaihtoehto. Sellaisen käsityksen ainakin uutisesta sain.

Kovat pelit KeuPalla edessä tulevalla viikolla, kun vastassa on Hokki, Jukurit ja Akatemia. Näistä olisi melkein pakko kaapia edes joku piste, jotta pudotuspelihaaveet säilyisivät elossa.

Tuossa vielä linkki uutiseen.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jussi Tupamäki on nousevan käyrän valmentajia, ura vasta alussa mutta potentiaalia riittää. Ainakin ne osat jotka katsomoon näkyy (taktinen osaaminen ja raaka tulos) olivat erinomaisia. Tupamäki otti minustakin Keupasta kaiken mahdollisen irti. Nyt on porukkaan henkinen väsy tullut enkä usko että sitä mikään 40 vuotta Keupan II-divisioonan organisaatiossa pyörinyt Rautakorpi (nyt ei puhuta Jukasta) pystyy muuksi muuttamaan.

Saa nähdä mihin suuntaan Tupamäki jatkaa ensi kaudeksi. Nuorten Liigan valmentajapaikat on käsittääkseni aikalailla täytetty, joten esim. Peliittojen ym. kannattaisi olla miehen suhteen hereillä. Kuten sanoin, Tupamäestä kuullaan vielä mikäli hän vain itse niin haluaa.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Melkoinen yllätys, kun Tupamäki potkut sai. Hienoa työtä tehnyt nousijajoukkueen peräsimessä, mutta nyt eteen tuli pattitilanne, joka ratkaistiin näin. Selvä viesti seuralta, että paikasta aurinkoon taistellaan viimeiseen saakka! On muistettava, että me ulkopuoliset seuraajat emme tiedä, mitkä seikat sopimuksen purkuun on loppupeleissä vaikuttaneet. Kiitos Jussille ajasta KeuPassa, tulit vaikeaan paikkaan, mutta selviydyit kohtalaisen hyvin!

KeuPa-ikoni Kari "Kala" Rautakorpi on erinomainen ratkaisu loppukauden vetäjäksi. Pelaajat ainakin "kalasta" tykkäävät, mikä on tärkeää. Sama pätee myös apuvalmentajaksi tulevaan Juha Kantaseen. Nyt vaan rohkeasti ja hyvällä tsempillä loppukauden huipputärkeisiin matseihin!
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Nyt on porukkaan henkinen väsy tullut enkä usko että sitä mikään 40 vuotta Keupan II-divisioonan organisaatiossa pyörinyt Rautakorpi (nyt ei puhuta Jukasta) pystyy muuksi muuttamaan.

Noh... Nyt ei kyllä ole kyse mistään "40 vuotta Keupan II-divisioonan organisaatiossa pyörineestä" herrasta kyse! Palkintokaapista löytyy pari Suomi-sarjan mestaruutta, lukemattomia otteluita pelaajana ja valmentajana/fysioterapeuttina. Valmentajana Karilla olisi varmasti ollut edellytyksiä pidemmällekkin, mikäli olisi sen tien valinnut. On naurettavaa, että sanot "Rautakorven pyöriskelleen KeuPan 2-divariorganisaatiossa", kun tiedetään herran näytöt ja saavutukset seuran eteen!

Samaa mieltä olen siitä, että uusi valmennus ei välttämättä pysty enää kurssia kääntämään. Mutta tähän tilanteeseen tämä oli mielestäni hyvä ratkaisu, yritetään ainakin loppuun asti!
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Noh... Nyt ei kyllä ole kyse mistään "40 vuotta Keupan II-divisioonan organisaatiossa pyörineestä" herrasta kyse! Palkintokaapista löytyy pari Suomi-sarjan mestaruutta, lukemattomia otteluita pelaajana ja valmentajana/fysioterapeuttina. Valmentajana Karilla olisi varmasti ollut edellytyksiä pidemmällekkin, mikäli olisi sen tien valinnut. On naurettavaa, että sanot "Rautakorven pyöriskelleen KeuPan 2-divariorganisaatiossa", kun tiedetään herran näytöt ja saavutukset seuran eteen!
No juu, aika rankasti taisin kärjistää, kuten tapoihin(i) kuuluu :)

Jos kyseisellä kärkkäällä ilmauksella joku sanoma oli, niin se, että en usko tämän Tupamäki->Rautakorpi vaihdoksen tuovan merkittävää hyötyä joukkueelle. Sanotaan nyt kuitenkin, että olen väärässä enemmän kuin mielelläni ja olisi jotenkin aika hienoa kohdata Keupa ekalla kierroksella!
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Hohhoijaa.. Kuten edellä onkin mainittu, meillä oli Jussi Tupamäen muodossa nousevan käyrän valmentaja, joka omasi suuren potentiaalin. Taktinen osaaminen ja ennen kaikkea tulos olivat odotuksiin nähden erinomaisia. Tupamäki sai joukkueesta irti kaiken mahdollisen ja vähän enemmän. KeuPan mopo hakkasi pitkään rajoittimella, kunnes kaikki mahdollinen oli mitattu ulos vastustajien vaihtaessa kevättä kohden isompaa vaihdetta silmään ja painelivat ohi. KeuPan heikosta ja loukkaantumisten runtelemasta ohuesta materiaalista enempää ei olisi voinut ottaa irti henkisesti, eikä varsinkaan fyysisesti. Jokin aikaa sitten olin huolissani siitä, saadaanko Tupamäkeä pidettyä enää ensi kaudella vai kutsuuko jo suuremmat ympyrät. Nyt seurajohto päätti kuitenkin päästää irti viiden jäljellä olevan runkosarjaottelun takia lupaavasta valmetajasta, joka sai täällä homman toimimaan. Pudotuspelipaikkaan en enää lauantain jälkeen uskonut kuin murto-osan verran, nyt en enää sitäkään.

Se Tupamäestä, nyt meillä on sitten valmentajana tälle tasolle täydellinen amatööri, joka ei ole koskaan valmentanut päätoimisesti. Kun tulosta ei viime peleissä tullut, niin seurajohto sai älynväläyksen: "Annetaan potentiaaliselle tulevaisuuden valmentajalle potkut ja palkataan viiden ottelun takia Rautakorpi ja aletaan pelaan vähän Suomi-sarjasta tuttua keupahokia, sillähän ne mestaruudetkin tuli, eihän tulevaisuutta edes kannata miettiä kun eletään tässä ja nyt!!!" Suomi-sarjan mestaruuksia en Rautakorven ansioiksi laske, vaan enemmänkin pelaajien. Harjoituksissa joukkuetta valmensivat yhtä lailla kokeneet pelaajat Kiiskisen, Maasalon, Rämän, Lyytisen etc. johdolla. En tiedä mistä Pakki-pakki olet saanut käsityksen, että Rautakorpi olisi valmentaja pelaajien mieleen, mutta asia ei kuitenkaan ihan näin ole, päinvastoin. Rautakorpi ei ole ihan kaikkein pelaajaläheisin valmentaja ja varsinkin tässä tilanteessa kaikkea muuta kuin hyvä ratkaisu.

Nyt meillä on sitten sarjan heikoin pelaajamateriaali, sarjan heikoin valmennus ja (todistetusti) sarjan heikoin seurajohto, kuka sammuttaisi valot? Käsittämätön ratkaisu, jossa ei ole kyllä yhtään huomista pidemmälle mietitty. Mikähän mahtaa olla suunnitelma ensi kaudelle? Tupamäellä olisi varmasti ollut halua jatkaa projektiaan Keuruulla, kun vasta pääsi alkuun ja alkoi saamaan joukkueen pelaamaan hänen näköistään kiekkoa. Mitkä mahtoivat olla seurajohdon odotukset tältä kaudelta? Olisiko pudotuspelipaikka pitänyt varmistaa jo hyvissä ajoin ja taistella tässä kohtaa runkosarjan voitosta? KeuPan piti olla kokoonpanoja vertailtaessa täydellinen heittopussi, mutta niin vain ollaan vielä kiinni taistelussa pudotuspelipaikasta. Tai ainakin oltiin ennen tätä ratkaisua. Miksi sinne täytyy niin väkisin yrittää päästä heti ensimmäisellä kaudella? Ammattimaisempi seurajohto olisi osannut ajatella pitkäjänteisesti ja havaita tämän kauden jälkeenkin olevan elämää. Sarjanousijalle tärkeintä on juurikin toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen, eikä paniikkinappulan painaminen tässä tilanteessa.

Seurajohdolla ei ollut ennen tätä kautta minkäänlaista kokemusta eikä ilmeisesti käsitystä siitä, mitä tällä tasolla toimiminen oikein vaatii. Seurajohto voi katsoa vain ja ainoastaan peiliin, kun hakee syyllistä sille minkä takia tässä tilanteessa ollaan. Jokainen näkee, että KeuPan joukkue on viime aikoina ollut niin henkisesti kuin fyysisesti täysin loppu. Pelaajamateriaali on ohut eivätkä jääkiekkoilijat ole mitään koneita. Minkä ihmeen takia seurajohto ei sitten siirtorajalla hankkinut kokoonpanoonsa tarvittavaa laajuutta? Hankittiin Tomi Mustonen, josta ilmeisesti odotettiin jotain pelastajaa, joka hinaisi KeuPan yksin pudotuspeleihin. Kun näin ei tapahtunutkaan niin päädyttiin tähän vaihtamaan Tupamäki ja toivomaan jos se toisi paremman pudotuspelipaikan. Mustonen ei varmasti ihan mikään ilmainen mies ollut ja hänen hankintansa olikin vähän kummallinen, kun joukkueesta puuttui laajuutta ja kokoonpanoon oltaisiin tarvittu ennemminkin määrää kuin laatua. Mustonen voitti 9 kautta sitten koko Mestiksen pistepörssin kun sai pelata Mestikseen sille kaudelle täysin ylivertaisessa joukkueessa KalPassa. Viime kaudella Mustonen teki hyvät pisteet HCK:ssa muuan Kristian Ruisman vierellä, mutta KeuPassa tarjoilu ei aivan samanlaista ole. Mustonen on sen tyylinen pelaaja, joka tarvitsee hyvän sentterin häntä ruokkimaan, ei sellainen joka itse tekisi ympärillään pelaavista parempia.

En oikein jaksa ymmärtää tätä seurajohdon puuhastelua. Kukahan tänne haluaa enään ensi kaudella tällaisen farssin jälkeen ylipäätään tulla valmentamaan, kun muutenkaan halukkaita ei varmasti ihan jonoksi asti ole varsinkaan KeuPan budjetille. Jos tällaisella pelaajamateriaalilla ollaan kauden jälkeen jollain muulla kuin viimeisellä sijalla, voidaan kautta pitää onnistuneena. Ja tässä tapauksessa voidaan pitää siitä huolimatta vaikka viimeiseksi sijoituttaisiinkin. Haluaako kukaan valmentaja valmentaa joukkuetta, jossa odotukset ja realiteetit eivät kohtaa? Ei halua. Jatkuvan paineen ja epäonnistumisen pelon alla valmentaminen vain pahentaa tilannetta. Tappiota tästä kaudesta on tulossa varmasti ja taas paukkuu lisää. Miksi parin mahdollisen pudotuspeleistä tulevan lisäkotiottelun toivossa aletaan ottamaan tällaisia taloudellisia riskejä? Ensin Mustonen, sitten tämä. Oli miten oli, itse en enää tuhlaa tällä kaudella senttiäkään KeuPan hyväksi, kun niitä kerta käytetään tällä tavalla täysin puuhastellen.

Jussi Tupamäelle, kun kuitenkin tätä luet: Toivottavasti löydät tulevaisuudessa organisaation, jossa takanasi on ammattitaitoinen ja osaava seurajohto, jolla on sinuun aito luottamus. KeuPasta ei siihen ollut, toivottavasti täälläkin opitaan joskus tunnistamaan realiteetit ja toimimaan niiden mukaan. Sinulla on varmasti hieno ura edessä.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
No juu, aika rankasti taisin kärjistää, kuten tapoihin(i) kuuluu :)

Jos kyseisellä kärkkäällä ilmauksella joku sanoma oli, niin se, että en usko tämän Tupamäki->Rautakorpi vaihdoksen tuovan merkittävää hyötyä joukkueelle. Sanotaan nyt kuitenkin, että olen väärässä enemmän kuin mielelläni ja olisi jotenkin aika hienoa kohdata Keupa ekalla kierroksella!

Johan selvis! On täysin mahdollista, että valmentajan vaihdos ei muuta mitenkään joukkueen pelaamista. Mutta parhaassa tapauksessa joukkue pelaa vapautuneemmin, kurinalaisemmin ja taistelee ne muutamat pisteet, joita tässä tilanteessa kipeästi tarvitaan. Saas nähdä, kuinka käy. Kannattiko tämä vaihdos vai ei, nähdään vasta kauden päätyttyä.

Niin, ja olisihan se kiva pudottaa ensimmäisellä kieroksella Jukurit... Tai oikeastaan KooKookin käy!
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
En tiedä mistä Pakki-pakki olet saanut käsityksen, että Rautakorpi olisi valmentaja pelaajien mieleen, mutta asia ei kuitenkaan ihan näin ole, päinvastoin. Rautakorpi ei ole ihan kaikkein pelaajaläheisin valmentaja ja varsinkin tässä tilanteessa kaikkea muuta kuin hyvä ratkaisu.

Tälläisen käsityksen olen saanut, että Rautakorvesta pidetään kovasti. Männävuosina pelaajat tulivat KeuPaan osin juurikin hänen takia. Ja kaiken lisäksi pelaajat tuntee Karin ja toisin päin. Siihen en ota kantaa, onko Kari pelaajaläheisin valmentaja. Mutta, tarvitseeko pidetyn valmentajan välttämättä olla, niin pelaajaläheinen? Ei mielestäni. Niin, ja mistä sinä olet saanut tietosi siitä, ettei Rautakorpi pelaajien keskuudessa olisi pidetty, vaan "päinvastoin"?
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Urheilullinen sijoitus parempi yhtä huonolla materiaalilla kuin meilläkin aikanaan. Kaikki muu sekoilu johdon osalta sitten muistuttaakin tämän perän Mestis seikkailua, ja samat jäärät johtaa edelleen. Tsemiä loppu koitoksiin Keuruulle, johto on yhtä kuraa kö meilläkin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika yllättävä veto. Onhan tässä tietty alla viisi aika rumanumeroista tappiota, mutta silti.

Kokonaisuudessaan KeuPa on pärjännyt kuitenkin tällä kaudella vähintään odotetusti.
 

Steus

Jäsen
KeuPalla on vielä saumat pleijareihin ja jonkinlainen herättely piti tehdä, nyt tehtiin tällainen. Ymmärrän hallituksen päätöksen, mutta olen myös sitä mieltä että Tupamäki teki hyvää työtä tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
KeuPalla on vielä saumat pleijareihin ja jonkinlainen herättely piti tehdä, nyt tehtiin tällainen. Ymmärrän hallituksen päätöksen, mutta olen myös sitä mieltä että Tupamäki teki hyvää työtä tällä kaudella.

Totta toinen puoli. Joukkueen eväät on tällä hetkellä lopussa ja mielestäni tuo on valmetajalle melko tekemätön paikka. Ei tuota joukkuetta voi kukaan herättää, kun se ei nuku. Bensa on vain yksinkertaisesti lopussa, eikä joukkueella vain yksinkertaisesti enää riitä. Ennen joulutaukoa kävi samalla lailla, kun parissa viimeisessä pelissä omiin meni 17 maalia. Pitkä kausi on vaatinut veronsa sarjanousijan ohuesta ja melko heikosta pelaajamateriaalista, joka on kaiken lisäksi lukuisten loukkaantumisten runtelema.

Tässä tilanteessa olisi mielestäni täytynyt katsoa pidemmälle tulevaisuuteen ja pitää nousevan käyrän omaava valmentaja penkin takana keinolla millä hyvänsä. Ei lähteä epätoivoisesti painamaan paniikkinappulaa yhden playoff-paikan toivossa. Oletetaan, että KeuPa pääsisi pudotuspeleihin. Se tulisi 99% todennäköisyydellä tippumaan KooKoolle/Jukureille neljässä, maksimissaan viidessä ottelussa. Kahdessa ylimääräisessä kotiottelussa kävisi yhteensä sellainen 1500 katsojaa. Sitten tuosta potista vielä miinustetaan kaksi tai kolme bussimatkaa Mikkeliin tai Kouvolaan, pelaajien ruokailut, nousevat varustekustannukset, tuomaripalkkiot jnejne. Kuinka paljon rahaa sitten lopulta jäisikään käteen? Eri asia olisi jos valmentajanvaihto tietäisi varmaa pudotuspelipaikkaa, mutta en lähtisi tällaista hätäratkaisua tekemään tulevaisuuden kuvioiden kustannuksella. Nyt meillä ei ole ensi kaudelle hajuakaan tulevasta valmentajasta. Harvassa ovat ne ketkä tänne saattaisivat haluta ja jotka KeuPan budjettiin sopivat ja jotka ovat sen verran laadukkaita, että pystyisivät tällä tasolla uskottavasti valmentamaan. Tupamäki täytti kaikki kriteerit ja kehittyi jatkuvasti.

Nyt on sitten loppukauden penkin takana "antaa poikien pelata ja katsotaan mihin se riittää" -näkökulman omaava mumisija, jonka johdolla pudotuspeleihin ei ole asiaa, näin ainakin uskallan väittää. Mielestäni tämä on vähän sama asia kuin jos Liigaan noussut Sport antaisi tässä vaiheessa potkut hyvää työtä tehneelle Tomek Valtoselle, koska Sport on saanut vain kaksi pistettä edellisestä kymmenestä pelistään. Tätä ei varmasti ole edes harkittu, koska siellä hommia painetaan pitkällä tähtäimellä eikä kukaan edes odottanut sarjanousijalta mitään tuhkimotarinaa ensimmäiseltä kaudelta, vaan realiteetit osattiin tunnistaa ja edetä niiden mukaan. Ammattitaitoinen seurajohto ei hätiköi, vaan osaa katsoa tulevaisuuteen ja kehittää toimintaa pienin askelin. Tekin olette siellä Kouvolassa hävinneet jo kolme kotiottelua putkeen, mutta tuskin kukaan siellä miettii Mattilalle potkuja, koska hänet on valittu viemään pitkäjänteisesti eteenpäin KooKoon projektia. Tappioissanne suurta osaa ovat näytelleet loukkaantumiset, mutta väitän meidän loukkaantumisista johtuvien poissaolojen olevan suhteessa pahempia kuin KooKoon, koska niin ohut on meidän jo valmiiksi heikko rosteri. Vähän sekavaa tekstiä, mutta toivottavasti sieltä jonkinlainen pointti onnistuu löytymään rivien välistä.
 

Steus

Jäsen
Tässä tilanteessa olisi mielestäni täytynyt katsoa pidemmälle tulevaisuuteen ja pitää nousevan käyrän omaava valmentaja penkin takana keinolla millä hyvänsä. Ei lähteä epätoivoisesti painamaan paniikkinappulaa yhden playoff-paikan toivossa. Oletetaan, että KeuPa pääsisi pudotuspeleihin. Se tulisi 99% todennäköisyydellä tippumaan KooKoolle/Jukureille neljässä, maksimissaan viidessä ottelussa. Kahdessa ylimääräisessä kotiottelussa kävisi yhteensä sellainen 1500 katsojaa. Sitten tuosta potista vielä miinustetaan kaksi tai kolme bussimatkaa Mikkeliin tai Kouvolaan, pelaajien ruokailut, nousevat varustekustannukset, tuomaripalkkiot jnejne. Kuinka paljon rahaa sitten lopulta jäisikään käteen? Eri asia olisi jos valmentajanvaihto tietäisi varmaa pudotuspelipaikkaa, mutta en lähtisi tällaista hätäratkaisua tekemään tulevaisuuden kuvioiden kustannuksella. Nyt meillä ei ole ensi kaudelle hajuakaan tulevasta valmentajasta. Harvassa ovat ne ketkä tänne saattaisivat haluta ja jotka KeuPan budjettiin sopivat ja jotka ovat sen verran laadukkaita, että pystyisivät tällä tasolla uskottavasti valmentamaan. Tupamäki täytti kaikki kriteerit ja kehittyi jatkuvasti.

Tekin olette siellä Kouvolassa hävinneet jo kolme kotiottelua putkeen, mutta tuskin kukaan siellä miettii Mattilalle potkuja, koska hänet on valittu viemään pitkäjänteisesti eteenpäin KooKoon projektia.
Entä jos se ylimääräinen vaihde silti löytyykin jostain? Tupamäki puhui käsittääkseni kahden aiemman pelin lehdistössä, että hänellä ei aseita siihen ole. Nyt siellä eri turakainen koittaa puhista lisää hönkää KeuPa-mopoon ja jos jollain ilveellä KeuPa itsensä pönkää poffeihin, niin onhan se nyt aikamoinen suoritus jo PR-puolellekkin. Katsojille, yrityksille ja pelaajille on mukavampi myydä ajatusta KeuPa 2016:sta, kun on näyttää pudotuspelipaikka ensimmäisen kauden saavutuksena.

Jos se pudotuspeli paikka tulee, niin vastaan tosiaan tulee KooKoo tai Jukurit ja silloin kyyti on kaiken järjen mukaan kylmään, mutta kyllä tuostakin luulisi jonkun pennin jäävän viivan alle. Entäpä jos jollain ilveellä KeuPa kääntäisi homman vielä kolmanteen kotipeliin? Kyllähän siinä alkaisi olla jo sellaista epäuskoista kiimaan, unelmaa, joka kantaisi vielä paremmin ensi kaudellakin.

Tupamäki on nyt potkittu, mutta ei minulle jäänyt mitään kuvaa "poltetuista silloista". Sama mies voi olla ensi kaudellakin penkin takana möykkäämässä. Riippuu taas ihan siitä miten hallitus onnistuu myymään Tupamäelle ajatuksen potkujen pakollisuudesta joukkueen herättelynä. Kuten jo kirjoitinkin; mies totesi omin sanoin, ettei saa joukkueesta enempää irti tämän kauden osalta. Luulisi ymmärtävän, vai?

Kouvolassa vaaditaan potkuja valmentajalle lajista riippumatta lähes jokaisen tappion tai pienimaalisen voiton jälkeen. Kyllä Mattilakin saa osakseen varsin reilusti sikaa resuisen joukkueen tappioista. Yleensä tästä vastaavat JA:n nimimerkit tai Kouvolan Sanomien kommenttikenttä, mutta harvoin kukaan omaa nimeään uskaltaa viestinsä alle kirjoittaa.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Omasta mielestäni KeuPa on pelannut hyvän kauden lähtökohtiin nähden ja jotenkin tuntuu käsittämättömältä antaa noin hyvälle valmentajalle potkut. Varsinkin kun useat KeuPa-pelaajat ovat kehuneet miestä todella hyväksi ja pelaajaläheiseksi valmentajaksi, suurimmaksi syyksi KeuPa-paitaan tulemiseen ja jopa parhaaksi valmentajaksi kenen alaisuudessa ovat koskaan pelanneet.

Niin tai näin, nyt on uusi/vanha mies ruorissa, toivottavasti valmentajan vaihdos tuo tarvittavan lisäboostin. Onneksi myös sairastuvalta on tulossa uusia työkaluja kaukaloon.

Tuossa vielä paikallislehden uutinen jossa Jussi Tupamäen ja kapteeni Taneli Maasalon kommentit asian tiimoilta:Tupamäki: – Kunnioitan päätöstä, vaikka sen ilmoittamistapa harmittaa | Suur-Keuruu
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kyllähän noista kapu Maasalon ja Tupamäen kommenteista paistaa pettymys päätöstä kohtaan joka höselletty paniikkinappi pohjassa. Oivoi, mutta fani menee hallille joukkueen takia eikä sikariportaan.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Entä jos se ylimääräinen vaihde silti löytyykin jostain? Tupamäki puhui käsittääkseni kahden aiemman pelin lehdistössä, että hänellä ei aseita siihen ole. Nyt siellä eri turakainen koittaa puhista lisää hönkää KeuPa-mopoon ja jos jollain ilveellä KeuPa itsensä pönkää poffeihin, niin onhan se nyt aikamoinen suoritus jo PR-puolellekkin. Katsojille, yrityksille ja pelaajille on mukavampi myydä ajatusta KeuPa 2016:sta, kun on näyttää pudotuspelipaikka ensimmäisen kauden saavutuksena.

Jos se pudotuspeli paikka tulee, niin vastaan tosiaan tulee KooKoo tai Jukurit ja silloin kyyti on kaiken järjen mukaan kylmään, mutta kyllä tuostakin luulisi jonkun pennin jäävän viivan alle. Entäpä jos jollain ilveellä KeuPa kääntäisi homman vielä kolmanteen kotipeliin? Kyllähän siinä alkaisi olla jo sellaista epäuskoista kiimaan, unelmaa, joka kantaisi vielä paremmin ensi kaudellakin.

Tupamäki on nyt potkittu, mutta ei minulle jäänyt mitään kuvaa "poltetuista silloista". Sama mies voi olla ensi kaudellakin penkin takana möykkäämässä. Riippuu taas ihan siitä miten hallitus onnistuu myymään Tupamäelle ajatuksen potkujen pakollisuudesta joukkueen herättelynä. Kuten jo kirjoitinkin; mies totesi omin sanoin, ettei saa joukkueesta enempää irti tämän kauden osalta. Luulisi ymmärtävän, vai?

Kouvolassa vaaditaan potkuja valmentajalle lajista riippumatta lähes jokaisen tappion tai pienimaalisen voiton jälkeen. Kyllä Mattilakin saa osakseen varsin reilusti sikaa resuisen joukkueen tappioista. Yleensä tästä vastaavat JA:n nimimerkit tai Kouvolan Sanomien kommenttikenttä, mutta harvoin kukaan omaa nimeään uskaltaa viestinsä alle kirjoittaa.

Tupamäki puhui, että joukkue on henkisesti ja fyysisesti niin loppu, ettei vain yksinkertaisesti riitä. Tämänpäiväisessä haastattelussaan kuitenkin sanoi, että lauantain on vielä keskusteltu ja mietitty yhdessä johdon kanssa kuinka kurssia voitaisiin kääntää. Eniten tässä harmittaa se, että tässä olisi ollut se nousijajoukkueen kaipaama hyvä pitkän tähtäimen valmentaja, joka olisi jatkanut projektiaan ensi kaudella ja mahdollisesti myös pidempään. Hyvin KeuPan näköinen valmentaja: Nuori, potentiaalinen sekä eteenpäin pyrkivä.

En tiedä poltetuista silloista, mutta kyllä tuosta edellä linkatusta jutusta paistaa läpi pettymys siihen, että lähtö tuli paljoa varoittelematta puhelinsoitolla, kun oltaisiin voitu yhdessä miettiä rauhassa keinoja kurssin kääntämiseen. Olisi kursssi kääntynyt tai ei, KeuPan kausi olisi silti ylittänyt kaikki ennakko-odotukset ja uuteen kauteen valmistautuminen olisi ollut vakaalla pohjalla tutun valmentajan alaisuudessa. Tupamäki on noin 20 napsua kovempi valmentaja kuin mitä Rautakorpi, enkä ainakaan itse jaksa uskoa minkäänlaiseen boostiin. Ongelma, kun ei ollut siinä että pelaajiston kanssa olisi mennyt millään lailla sukset ristiin, päinvastoin. Joukkue tuki viimeiseen asti Tupamäkeä.

Vähän samankaltainen tilanne kuin TPS:n ratkaisu vaihtaa syksyllä Suikkanen Elomoon, seuraukset tietääkin koko kiekkoa seuraava Suomi. Tosin TPS:n tavoitteet tätä kautta koskien olivat hieman eri tasolla kuin KeuPan. Tällä hetkellä jopa toivon, että riskinotto menee pahasti pieleen ja, että seurajohto on kauden jälkeen valmis tunnustamaan virheensä ja huomaamaan kuinka se vaikeuttikaan tulevaisuutta.
 

Deivid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis
Neljä A-nuorta KeuPaan | Rauman Lukko

Rauman Lukon A-nuorten kausi päättyi viime viikonloppuna runkosarjaan ja neljä A-nuorten pelaajaa siirtyy toistaiseksi pelaamaan Mestistä KeuPa HT:n riveihin.

Keuruulle matkaavat maalivahti Antti Karjalainen sekä puolustajat Aleksi Saarinen ja Roni Sevänen sekä hyökkääjä Rasmus Smedberg.
 

Kurre71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp HT, Keupa HT, Diskos
Minun jakeluun ei todellakaan mene tämä Keupan toiminta, haalitaan pelaajia jos vaan joku tulee, ei anneta omalle rosterille mahdollisuutta hitsautua yhteen vaan jatkuvasti miestä vaihdetaan viereltä... huhhuh mitä puuhastelua johdon taholta.
Mutta näin vaan mennään. On liigamaalivahtia ja pelaajaa, aikamoinen on jo muutaman pelin jälkeen miinus saldo. Ei minusta mikään vahvistus ollut.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Ja puuhastelu senkun jatkuu. Aikaisemmin talvella ei voitu hankkia vahvistuksia (lue: vahvistuksia) kokoonpanoon, mutta nyt otetaan luultavasti sitten kaikki mitä saadaan. Voi kun vain saisikin tietää mitä siellä seurajohdon päissä oikein liikkuu. Kokoonpanoon tulee tässä vaiheessa kautta neljä pelaajaa, joista yksikään ei varsinaisesti vahvista joukkuetta. Kaikilta saapuneilta pelaajilta löytyy pelikokemusta ainoastaan junioreiden puolelta, eikä edes millään hyvillä tehoilla. Alku kaudella tällaisia hakuja olisi voinut kokeilla, mutta miksi helvetissä tässä vaiheessa kauden ratkaisuhetkillä? Siellä ei tunnu homma oikein olevan hanskassa ja hädässä rosteriin haalitaan kaikki pelaajat, jotka vain saadaan.

Tämähän on todellinen perseennäyttö niille pelaajille, jotka ovat koko kauden KeuPan puolesta pelanneet. Sieltä pari puolustajaa ajavat kokoonpanossa edelle ilman mitään näyttöjä tai kokemusta ainostaan sen takia, että tulevat Liiga-organisaatiosta.. Hieman eri asia jos oltaisiin hankittu jotain sellaisia pelaajia, jotka aidosti joukkuetta vahvistavat, mutta tästä nyt ei jää kuin paska maku suuhun. Kukahan nykyrosterin pelaajista haluaa vielä ensi kaudella tänne puuhastelun keskelle jäädä? Pelaajat on Mestis-tasoa (joskin heikointa), valmennus oli (Mestis-tasoa), mutta seurajohto on jossain harrastesarjan tasolla. Tämä yhtälö ei tällä tasolla oikein toimi.

Tupamäkihän syksyllä protestoi jossain antamassaan haastattelussa liigalainojen ottamista, koska ne vain sekoittavat joukkuetta. Nämä uudethan eivät ole edes liigalainoja, vaan A-junnulainoja. Olisikohan tuossa saattanut olla yksi osasyy Tupamäen potkuihin jos on vastustanut tällaisten lainojen ottamista, kun taas seurajohto on näitä väkisin halunnut?
 

Lieminen

Jäsen
Pesemätön klassikko vois nyt rahtusen rauhoittua ja käyttää ihan tervettä järkeä kaiken kiihtymyksen välissä. Katsopa tuota listaa edellisten matsien poissaolijoista:

VILI PALOLA
JANI OLLITERVO
KAARLO JORMAKKA
JANNE KUMPULAINEN
MATIAS KIISKINEN
SVANTE MYLLYLAHTI
PANU HYYPPÄ
+ Mahdolliset intti- ja työkiireiset.


Eikö se nyt ole ihan viisastakin koittaa noita jotenkin paikata? Eikä nämä nyt ihan huutolaisia liene nämä Lukko-avut.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Rahalla saa ja hevosella pääsee, lisäksi tulee olla suhteita ja älyä toimia oikealla tavalla oikeassa paikassa. Näitä edellämainittuja asioita ei Keuruulla valitettavasti liiemmin ole, joten on luonnollista tyytyä tähän hätään A-junnulainoihin Raumalta. Luultavasti nämä lainat ovat kuitenkin vähintään samaa luokkaa kuin esimerkiksi Ahonen, Lindsted ja Lappalainen, joiden edesottamuksiin on syytä suhtautua varauksella.

Oli miten oli, Keuruulaiset olisivat voineet olla KeuPan kauteen (ilman näitä loppukauden sähellyksiä) suhteellisen tyytyväisiä. Nyt täytyy Raaskankin laittaa kädet ristiin ja toivoa pelillistä ihmettä, jotta kansa unohtaa asiansa taitavan valmentajan erottamiset ja nämä lainasotkut.

Loppuun täytyy vielä sanoa, että kuten Keuruulla, myös monella muulla paikkakunnalla istuu yläkerrassa vuodesta toiseen samat jampat, jotka karkeasti sanottuna hidastavat lajin kehittymistä. Mädät sekä vanhat omenat pihalle ja uutta verta tilalle!
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Pesemätön klassikko vois nyt rahtusen rauhoittua ja käyttää ihan tervettä järkeä kaiken kiihtymyksen välissä. Katsopa tuota listaa edellisten matsien poissaolijoista.

Eikö se nyt ole ihan viisastakin koittaa noita jotenkin paikata? Eikä nämä nyt ihan huutolaisia liene nämä Lukko-avut.

Jospa yhden hitin Rap-artisti katsoisi vastineeksi viime lauantain pelin pelaavaa kokoonpanoa ja miettiä ketä lähtisit supervahvistusten tieltä siitä pudottamaan:

Pulliainen - Peränen - Kouvalainen
A.Kauppila - S.Kauppila

Rämä - Maasalo - Mörsky
Huhtanen - Mäkelä

Mustonen - Huttu - Toivanen
Myllymäki - Roihu

Ahonen - Lindsten - Lappalainen
Viitanen (H)

Reservissä vielä muun muassa Samuli Paananen. Lisäksi sairastuvalta saattaa olla luvassa helpotusta jo tällä viikolla.

Jos nyt oletetaan, että puolustajista liipasimella ovat kolmosparin puolustajat ja hyökkääjistä Viitanen, niin ei voi taas kuin ihmetellä. Viitanen on ollut viime aikoina pelaamaan päästessään yksi joukkueen parhaista. Tämä uusi Lukosta tuleva hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 48 peliin 24 tehopistettä, kun Viitanen aikoinaan teki parhaalla A-junnukaudellaan 33 pelissä 51 tehopistettä. Samoin mieluummin katsoisin kokoonpanossa omaa kasvattia Tomi Ahosta kuin jotain Rauman tusinajunnua. Mitähän mahtavat esimerkiksi Myllymäki, Roihu tai Paananen ajatella, kun kokoonpanoon tuodaan toiselta puolelta Suomea ilman mitään näyttöjä tältä tasolta antaneita junnuja? Voisin kuvitella ettei ainakaan hyvää tee joukkueen yhtenäisyydelle tässä vaiheessa kautta. Eri asia jos olisivat edes sellaisia vahvistuksia, jotka oikeasti vahvistaisivat joukkuetta sanan varsinaisessa merkityksessä.

Jotain KeuPan "scouttaamisesta" kertoo se, että kotisivujen tiedotteessa olevat tilastot ko. pelaajista heittävät täysin häränpyllyä: http://www.keupaht.fi/keupa-uutiset/121-keupan-ja-lukon-valilla-pelaajaliikennetta. Oikeat tilastot on nähtävissä esimerkiksi tästä: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=9&stgid=2581#pelaajat. Ei ilmeisesti ihan turhan paljoa ole asiaan paneuduttu. Samaan on lähdetty myös paikallislehden uutisessa, keuruulainen urheilujournalismi on näköjään sekin puuhastelutasolla. Olisikohan homma mennyt niin, että on soitettu Lukkoon jos sieltä irtoaisi muutama pelaaja ja sitten haalittu kaikki mitä on saatu sen enempää tutkimatta.

Muutoinkin olen vastaan kaikenlaista farmipelleilyä ja nyt KeuPa on hankkinut jo viisi pelaajaa siirtorajan umpeutumisen jälkeen.. Esimerkiksi SaPKo on päättänyt ettei farmiksi rupea. Sielläkin kokoonpano kärsii loukkaantumisista, mutta he pelaavat vajaalla rosterilla mieluummin kun lähtevät hankkimaan tällaisia pelaajia. Arvostettavaa toimintaa. KeuPa ei ilman mitään yhteistyökuvioita oikein pärjäisi, mutta tällainen on jo lähinnä naurettavaa.

Loppuun täytyy vielä sanoa, että kuten Keuruulla, myös monella muulla paikkakunnalla istuu yläkerrassa vuodesta toiseen samat jampat, jotka karkeasti sanottuna hidastavat lajin kehittymistä. Mädät sekä vanhat omenat pihalle ja uutta verta tilalle!

Näinhän se vähän on. KeuPa ei ilman Raaskan panosta olisi ikinä Mestiksessä, mutta nyt alkaa valitettavasti tulemaan rajat vastaan. Kun toiminta on monessa suhteessa lähellä ammattimaisuutta, niin olisi syytä johtoportaankin olla. Joku ammattitaitoinen päätoiminen urheilutoimenjohtaja suhteellisen vapailla käsillä ei olisi KeuPalle pahitteeksi. Toki rahaa tähän ei liiemmin taida olla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kai sen nyt jo uskaltaa tunnustaa: KeuPa HT
Joopa, täytyy myöntää, että olin aivan häpnaadilla isketty luettuani viimeiset uutimet. (<--- tahallinen kirotusvihre)

Ei täällä tosiaan mitään raumlaissi juniorei tarvita! Jäljellä olevat vieraspelitkin Kajaanissa, Jyväskylässä ja Savonlinnassa, eli matkaa Raumalta tulee!!!

Ja erityisesti se valmentajan vaihto ihmetyttää. Kala on kyllä kova pitkän linjan lähes ammattilainen, jolla vyöllään kaksi Suomi-sarjan mestaruutta kolmen kauden aikana, mutta ei tällaista pelkän herättelyn takia olisi tarvinnut tehdä. Parempaa olisi pitänyt keksiä.

Jos nyt vielä viitsin perjantaina hallille kömpiä, niin pitää yrittää nykäistä Okaa hihasta ja kysellä vähän perusteluita. Äkkiseltään kyllä tuntuisi siltä, että tuskin ehtii rupattelemaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös