Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 340 840
  • 66 860

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Jännää... Huomenna uhmataan koronaa ja mennään ystävän kanssa ravintolaan syömään. Ne on täällä kuitenkin auki rajoitusten alla. Ollaan me kuitenkin maan korkeimman ilmaantuvuuden alueella tällä hetkellä (lähde YLE) joten jänskää on... ;-)
Hui. Uskaltaakohan sitä torstaina tulla edes mökille täältä pääkaupunkiseudulta :)
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Hui. Uskaltaakohan sitä torstaina tulla edes mökille täältä pääkaupunkiseudulta :)
Kyllä varmaan. Kunhan muistaa käydä kaupoilla kotikunnassa eikä pysähdy matkalla. Ja sen jälkeen pysyttelee mökkiympäristössä eikä käy kylillä. Näin ei tuo tautia maakuntiin sieltä pääkallopaikalta. Ei kun siis miten päin se nyt olikaan... ;-)
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis onks se muka totta että ne voi evätä maahantulon ellei ole joku foliohattuinen Astral-tv:n katsoja. En ole maaliskuun jälkeen jaksanut seurata uutisia.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Mikä ihmeen järki näissä otsikoissa ja uutisissa on? Miksi pitää edes nostaa tapetille kun ei uutisessa kuitenkaan kerrota kenestä kyse?

Murha.infosta löytyy aina nämä suomalaiset tapaukset (uhrit, tekijät ja epäillyt) nopeasti. Toki myös ylilaudalta, mutta sieltä voi olla palstan rakenteen takia hieman hankalampaa löytää.

Edit: Kiinnosti sen verran että piti katsoa kuka nyt on kuollut. No en tiedä vieläkään vaikka nimen ja ulkonäön tiedän. Ei ainakaan julkkis ollut.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Omon nestemäinen pyykinpesuaine on valkoista.

Omon nestemäinen pyykinpesuaine VALKOISILLE PYYKEILLE on tumman violettia.

Sillä lailla.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kun en Facebookiin kuulu, kuulin vasta vähän aikaa sitten erittäin näppärästä yhteisöstä kuin Roskalava. Osalle varmaan tuttua huttua, mutta mulle aika uus juttu. Jengi voi siellä ilmoitella tavaroistaan, joista haluaa päästä eroon uloskantohinnalla. Ollaan jokusen kerran kokeiltu Tori.fi:tä yms. vaihtelevin tuloksin, mutta täällä Roskalava-yhteisössä tulokset ovat olleet hämmästyttäviä. Mm. kohtuullisen kulahtaneet pihakalusteet ja rengasrikkoinen, mutta muuten toimiva kaasugrilli haettiin viiden tunnin sisällä ilmoituksen julkaisusta.
Tässä säästää todella paljon aikaa, vähän rahaa ja ennen kaikkea vaivaa, kun roudaa kamat vaan pihalle ja sopii, mistä ovat haettavissa. Ei tarvii vuokrata pakua ja raahata kamoja kierrätyskeskukseen tai kaatopaikalle.

Asiaa sivuten, en ole koskaan ymmärtänyt kirpputoritouhun suosiota. Siivottiin vähän aikaa sitten yläkerta, josta oli jälkikasvun muuton jälkeen muodostunut tavara- ja vaatevarasto. Pääosin hyväkuntoisia ja laadukkaita vaatteita kerty nelisen jätesäkillistä ja olisin halunnut viedä ne suoraan johonkin vaatekeräykseen, mutta vaimo oli eri mieltä. Kirpputorille oli päästävä. Parista aiemmasta kokemuksesta tiesin, että nähty vaiva ei ole missään suhteessa tuloihin ja näinhän se taas meni.
Vaatteet pestiin, viikattiin, hinnoiteltiin ja roudattiin kahdellekin eri kirpparille ja noudettiin kolmen viikon jälkeen takas nurkkaan pölyttymään. Puhdas tulo kaikkien pöytävuokrien jälkeen alta sata euroa. Ei mitään järkeä tossa touhussa.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saiturinpörssin mainoksessa on henkilövaaka. Siis palkankorotus sille, joka ton idean on saanut läpi. Astu tähän niin näet paljonko painat ja tadaa. Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin. Monta toivomusta saa lampunhengeltä. Mitä horoskooppi lupaa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kyllähän tämä elämä on taas osoittanut haurautensa. Etenkin kuinka pienestä kiinni onnellisuus on meille erilaisista riippuvaisuuksista kärsiville ihmisille. Minunkin fiilis oli pitkään jo iloinen ja onnellinen, elämä oli todellakin nousujohteista. Asioita loksahteli paikoilleen ja elämä hymyili. Mutta sitten taas yksikin nettikasinokokeilu ja siitä se pelikierre taas lähti.

Ja nyt on olo sitten varsin vittuuntunut, murheellinen ja huolestunut. Ei olisi pitänyt mennä kokeilemaan taas sitä pelaamista mutta kun sen ison virheen tein niin koukussa olen peleihin taas jonkin aikaa varmaankin. Kesällä se kierre kesti noin kahdeksan kuukauden pelaamattoman jakson jälkeen kolme ja puoli kuukautta ja siinä ajassa ehdin peleihin varmaan upottamaan suoraan sanottuna ja vain täällä paljastettuna sellaisen tonnin verran.

Nyt on iso onni se että olen kertonut ongelmastani avoimesti ja rehellisesti kaupungin sosiaalityöntekijölle ja välitystilini vastuuhenkilölle ja he rajoittavat rahan käyttöäni melko paljonkin. Nyt ei tarvitse kokea sitä rimpuilua ruoan kanssa, että pelaan ruokaostoksiin tarkoitetut rahat ja ruokana syön suoraan sanoen vain jotain pelkkää riisiä tai makaronia. Nyt on perustettu kauppaan ruokatili ja saan varmasti ruokaa sitten. Maksut hoidetaan laskulla.

Äkkiseltäänhän tuosta noin laskettuna peleihin menee minulta maksimissaan kuukaudessa sellaiset 250 euroa koska enempää minulla ei kuukauden aikana pyöri käyttörahaa tilillä. Sekin on iso summa mutta puhutaan siis maksimista eli siitä skenaariosta että pelaan kaikki käyttörahani. Toiveissa on tuota lukemaa paljon, paljon pienempi summa upotettuna peleihin. Mutta tuokaan summa ei minua nyt vielä konkurssiin veisi ja uudelle ulosottokierteelle. Pahimmillaanhan joskus viime vuoden elokuussa olen pistänyt saman kuukauden aikana peleihin peräti 700 euroa!

Mutta nyt olen kokemuksista paljon oppinut ja paljon viisaampi. Ainakin yritän olla. Olen hakenut ongelmiin apua, asentanut ilmaisen pelin esto-ohjelman laitteilleni ja ilmoittanut ja päässyt myös mukaan Peluurin Tehostartti-ohjelmaan ja sitten tuon käyttörahan tiukka säännöstely on iso juttu. Osaan jo ennakoida mitä pari kuukautta voi tuleman pitää ja olen varautunut siihen sontaan nyt paremmin kuin viimeksi.

Ja enää tililleni ei tosiaan makseta käyttörahaa niin paljoa vaan eilenkin sain vain 20 euroa tililleni. Ja sinänsä lupaava asia oli se että sillä onnistuin nyt ostamaan ruokaa. Kävin sen kunniaksi että HPK:n toisesta miesten jääkiekkoilun mestaruudesta oli kulunut tasan kaksi vuotta niin ostamassa naapurigrilliltä mestaruuden kunniaksi suunnitellun aterian eli Mestarin perunat ja ostin myös muuta ruokaa tuolla 20 eurolla. Eli peleihin tuo kaksikymppinen ei mennyt vaikka onkin muuten enää vain muisto tililläni.

Ja tuolla Ravarin grillillä eli tuossa naapurissani on ihan oikeasti tarjolla kaksi ateriaa jotka on sinne pistetty aikoinaan myyntiin mestaruuden kunniaksi. Ateriat lukee tuollaisella oranssilla pahvilla ja siinä on noita hästägejä muistaakseni tyyliin HPK, munHPK, Mestarit... Tai tuon tapaisia hästägejä, ei jää epäselväksi mitä noilla aterioilla kunnioitetaan.

Ja toinen ateria on siis tuo Mestarin perunat ja toinen Mestarin eväs tai eväät.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onks teilläkin varamiehiä? Tai mä tossa olin toinen varamies. Kyllä nelosketjunkin laidat vetää joskus rankkareita. Kahdelle ekalle ei myyty Alkossa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Ei mulla mitään varamiehiä ole, mutta Joskus 15-20 vuotta sitten palkanmaksajani oli varamiespalvelu.

Sama. Itsellä 20 vuotta aikaa.

Hauskaa muuten, että firma kulkee nykyään nimellä VMP.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tänään palasin takaisin töihin. Oli sairausloman jälkeinen ensimmäinen työpäivä. Muusta en sano mitään mutta varmaan eniten nyt kiinnostaa nuo jalkani.

Eli sairausloma ja aktiivinen jumppa jo tehneet nyt hyvää. Selkeästi. Kipu ei ollut enää niin paha kuin silloin aiemmin. Oikeastaan vuoron ensimmäisinä tunteina ei ollut kipua yhtään mutta kyllä se kipu sieltä hiipi esille sitten vuoron loppuvaiheessa kun oli ollut enemmän liikkeessä.

Tuli sellainen fiilis että sairausloma on tehnyt hyvää mutta pitäisikö olla vielä toinenkin viikko sairauslomalla. Kun sitä kipua nyt vieläkin jonkin verran on. Sitten kyllä mietin sitäkin että onko se jo jostain syystä motivaatiovemppaa, eli mietin pitkään tuon kanssa pitäisikö sitä käydä nyt vielä lääkärissä.

Toisaalta olin menossa jo sairaalan päivystykseenkin hakemaan sairauslomaa jo huomiseksi mutta siellä kun ei saikkuja kirjoiteta niin se olisi ollut minun tapauksessa melko turhaa siellä käydä.

En minä oikein tiedä, tuo viikon sairausloma oli tehnyt selkeästi jo hyvää. Mutta menen nyt kuitenkin vielä huomenna lääkäriin näyttämään jalkojani. Nolottaa vaan jos ei ole enää mitään ongelmaa näkyvissä jaloissa, kun joudun lähtemään töistäkin jo puolitoista tuntia aiemmin mitä muuten olisin lähtenyt. Mutta ei kai tätä tämän enempää kannata aprikoida, kipuja oli vielä jonkin verran. Jos kipua oli viimeksi asteikolla jopa 9-10 niin nyt kipua ei kyllä ollut enää kuin asteikolla 6-8. Mutta en minä osaa sanoa mitä tässä olisi kannattanut tehdä, minä teen nyt näin ja menen huomenna varmuuden vuoksi lääkäriin. Kai se on kuitenkin lähtökohta ja tavoite ettei kipua ole juuri lainkaan?

Pahimmassa tapauksessa kipu on vielä pahempikin huomenna jos jalat ei ehdi kunnolla palautumaan. Kuuteen kuitenkin huomenna aamulla jo töihin. Ja töistä pääsin tänään kuudelta illalla.
 

Glove

Jäsen
@vilperi jatka sitä jumppaa jos se kerran on tehnyt hyvää. Eiköhän ne jalat mene parempaa suuntaan. Ei välttämättä täysin kivuttomiksi, mutta semmoisiksi, että sen voi kestää koko työpäivän ajan.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
@vilperi jatka sitä jumppaa jos se kerran on tehnyt hyvää. Eiköhän ne jalat mene parempaa suuntaan. Ei välttämättä täysin kivuttomiksi, mutta semmoisiksi, että sen voi kestää koko työpäivän ajan.

Ilman muuta jatkan siis tätä jumppaa. Jumppaliikkeet ovat vielä melko yksinkertaisiakin, enemmän se on siitä viitseliäisyydestä kiinni. Tavoitteeni on jumpata viikossa ainakin viitenä päivänä ja puoli tuntia kerrallaan. Tähän mennessä olen hyvin tavoitteeseeni yltänytkin, kolmen viikon keskiarvon ollessa noin viisi kertaa eli 5-4-5.

Mutta kyllä se on nyt mitä ilmeisemmin hyvä ratkaisu käydä vielä siellä lääkärissä näyttäytymässä. Jalkapohjista säteilee näemmä kivun tunnetta nyt yöllä, tuollaista kuumotusta ja sitten ihan kivun tunnettakin. On haitannut nukkumista nyt ensimmäistä kertaa. On kyllä ennenkin yöllä tuntunut kipua jalkapohjissa mutta nyt näemmä sitten haitannut myös nukkumista. Nyt näemmä alkaa vähän hellittämään ja josko ottaisi yhden buranankin. Saisi edes muutaman tunnin nukuttua lisää. Olen minä tässä välillä nukkunut ja sitten heräillyt. Aika tuskainen yö ollut tähän asti.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
No se empiminen sen lääkärikäynnin kanssa oli tosiaan turhaa. Mikäs sen näytelmänkin nimi olikaan eli Lisää saikkua, kiitos!

Eli sieltä tuli tosiaan lisää sairauslomaa minulle, taas. Tosin nyt ei tullut saikkua kuin tämä ja huominen päivä. Ja kehoitus tulla käymään lääkärissä uudelleen taas maanantaina mikäli jalkakipu ei vieläkään hellitä.

Mutta nyt oli piristävä ja toivoa herättävä poikkeus sitten se että nyt sain sitä lääkettä. Lääkäri kirjoitti minulle reseptin tulehduskipulääkkeeseen. Ja lääkäri oli aika varma itse että nyt levolla, myös jumpalla ja tuolla lääkkeellä kivun pitäisi hellittää ja sitten ison avun tuo aikanaan ne yksilöidyt kengän pohjalliset. Tai ne tukipohjalliset.

Saan mennä lääkäriin maanantaina jos tarvetta on, tai siis toki saan mennä lääkäriin. Mutta tämä lääkäri uskoi tosiaan vankasti siihen että siihen ei ole tarvetta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Olin sen verran aikuinen, etten tykännyt tällaisesta hassuttelusta.
 

Liitteet

  • Screenshot_20210506_143311.jpg
    Screenshot_20210506_143311.jpg
    162,4 KB · kertaa luettu: 170
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Pitäiskö ostaa muijille tulppaaneja. Kukkaa kun yrittävät usein kaupata.

Yst. terv. nimim. Narsissit partsilla, narsistit sisällä.
Paljonko sun mujjja pitää kukalle grammahintaa?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Jossain vaiheessa taksilain vapautuessa oli juttua että hinta pitää sopia ennen liikkeelle lähtöä, muuten matka voi maksaa ihan mitä vaan joten mikä on tilanne nyt?

Ilmeisesti hinnat on ihan pilvissä kun työkaveri oli taksin kyydissä viime viikolla Nurmijärvellä 13 minuuttia ja hintaa tuli 33 euroa. Ja tämä oli aamulla klo 9.

Huomenna pitäisi siis ottaa taksi klo 18 jälkeen Klaukkala- Tikkurila. Netin laskurit näyttää että jotain 56 euroa, joka kuulostaa oudon pieneltä, mutta/joten kysymys siis tuolla alussa.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huomenna pitäisi siis ottaa taksi klo 18 jälkeen Klaukkala- Tikkurila. Netin laskurit näyttää että jotain 56 euroa, joka kuulostaa oudon pieneltä, mutta/joten kysymys siis tuolla alussa.
Pahoittelut, että en osaa vastata kysymykseesi, mutta kertoo kyllä taksien järjettömistä hinnoista, kun tuokin hinta kuulostaa oudon pieneltä. Jösses.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Pahoittelut, että en osaa vastata kysymykseesi, mutta kertoo kyllä taksien järjettömistä hinnoista, kun tuokin hinta kuulostaa oudon pieneltä. Jösses.
No siis töissä kaikki puhuivat että 100 euroa ei riitä, tähän pohjaten tuo 56 euroa kuulostaa oudolta.

Ja sitten juna Tikkurila - Kiuruvesi 24 euroa. Muistelisin että on joskus maksanut päälle satasen.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Jouduin tekemään burnerin maikkarin sivuille (= piti nähdä joku Villin Kortin halpakopio, missä Lasse Kukkonen vieraili). Olen toki kokemusta rikkaampi, mutta silti tämä likainen olo ei tunnu hyvältä.

Sisältö oli tuttua maikkaria, missä rimaa et löydä kuin geologin avulla.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Kyllä varmaan. Kunhan muistaa käydä kaupoilla kotikunnassa eikä pysähdy matkalla. Ja sen jälkeen pysyttelee mökkiympäristössä eikä käy kylillä. Näin ei tuo tautia maakuntiin sieltä pääkallopaikalta. Ei kun siis miten päin se nyt olikaan... ;-)
Tulihan mä mökille, en käynyt kylillä. Tänään menen, kun tuolla olisi kaffelan vieressä tuoretta savukalaa. Sen verran laiskottaa etten viitsi itse mennä kalaan. Ja saalis olisi mut tuntien hyvin epävarma...

Hieno aamu muuten, mutta yli-innokas mökkitalkkari tuli jo ennen seiskaa hakemaan talven puunkaatojen jäänteitä pois, joten herätys oli turhan aikaiseen.

Huomenta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös