Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 332 099
  • 66 849

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Putin Savonlinnassa. Kuvista päätellen paikalla on toinen toistaan haudanvakavampia miehiä.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Reilu viikko ja pitsiturnaus. Tuntuu ettei kesäkään oo vielä alkanu ja ainakin omalla kohdalla kiima tulevaa kautta on jostain syystä suuri, kenties tavallista (?) aktiivisempi siirtoruljanssi ja sitä myötä jatkoajan foorumikin. Tai sitten aika kultaa muistot ja eihän kauden alkuunkaan ole kuin kuukausi ja rapiat päälle.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Vielä Uudestakaupungista: oliko Kustaa Toka Aadolfilla krapulapäivä, tai valtakunnan virkamiehet uupuneet Stolbovan rauhan säätämisessä, mutta kyllä aika köyhä nimi on Nystad, nopeasti hihasta reväistyltä kuulostaa. Mikseivät tehneet siitä vaikka Gustafstadia tai Adolfstadia, vrt. Kristinestad?

Tänään framilla oleva Savonlinnahan on ruotsiksi Nyslott – hieno nimi, joka paljastaa jotain Suomen historiasta. Savonlinna on toki vaikuttavampi nimi. Yksinkertaisin kaupungin nimi Suomessa on varmaan Kotka, joka tarkoittaa jotain ja jolla ei ole erikseen ruotsinkielistä nimeä. Köyhin nimi on puolestaan Pori. Karhulinna olisi todella ylvään ja jämäkän kuuloinen, mutta on ilmeisesti ollut liian vaikea yksinkertaisille satakuntalaisille.

Tiesittekö muuten, että Kouvola tarkoittaa samaa kuin Karhula. Kotkasta löytyvät Karhula ja Otsola, ja Kouvola on siis Karhula. Karhumaista aluetta on Kymenlaakso. Kouvolan ja Porin nimien taustalla saattaa olla se, ettei karhu-sanaa aikoinaan saanut sanoa ääneen karhun talviunen aikana, jottei eläin heräisi. Siksi meillä on niin paljon nimityksiä metsän kuninkaalle.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Radiopää, mainiota, tällä palstalla oppii äidinkieltäänkin; en ole tiennyt kouvon olevan otsolle synonyymi, ja niitä on vissiin parisataa lisääkin...
Karhulinna Jazz, olisipa se toista verrattuna Porin jatsi-vestivaaleihin. Porilaisia luultavasti rupeaa nyt harmittamaan, voisivat olla karhulinnalaisia, lähes ankkalinnalaisia painoarvoltaan. Mutta kun ei ajoissa tajuttu niin siinäpä ovat, porilaisia, köyhiä hampurilaisia.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Enpä tiennyt minäkään tuota tai ainakin olin unohtanut, jos joskus olin kuullut. Kouvolan Kouvot kuulostaa sen myötä järkevämmältä. Toisaalta - olisihan vaikka Tampereen Tampet tai Mikkelin Miket ihan toimivia urheiluseurojen nimiä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
@Zeic ja @Dirac näyttävät mallia frisbeegolf-ketjussa miten vastataan yli vuoden vanhoihin viesteihin. Varmaan alkuperäiselle kysyjälle erittäin informatiivista, että missä kunnossa on luonto vuoden päästä, saati mitä kiekkoa kannattaisi silloin kantaa.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Kyllä nuo aloittelevan Frisbeegolf pelaajan tilanteet on silti niin yleisiä ettei noita haittaa toistella välillä, vaikkei se alkuperäiselle kysyjälle enää hyödyllistä olisikaan.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jos tässä ja nyt pitäisi nimetä ABBA:n kovin biisi, "Lay All Your Love On Me" olisi valintani. Aivan huikea.

Joku iso sinfoniaorkesteri voisi vetää tuon kappaleen instrumentaaliversiona jousisoitinjohtoisesti niin, että loppu lähtisi jylinällä kuin jossain Hans Zimmerin elokuvateemoissa. Olisi puhdasta timanttia.
 
Viimeksi muokattu:

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta sitä mä en ymmärrä kun lehdissä aina välillä lukee miten paljon ruokaa menee roskiin. No kaupoista ja sellaisista varmaan joo, mikä myöskin on ikävää, mutta että kotona. Jotkut isot lapsiperheet nyt jotenkin ymmärtää kun muksuille pitää aina olla kaikkea, mutta että sinkuilla tai pariskunnilla? Onko ne jotain retardeja.

Reissuihinkin osaa varautua, mutta joskus jos yllättäen vaikka ryyppää monta päivää putkeen niin ei välttämättä tule avattua jääkaapin ovea ja jotkut saattaa mennä vanhaksi. Siinäkin se ruuan roskiin heittäminen harmittaa enemmän kuin niihin mennyt raha.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saunominen on hienoa hommaa. Välillä menen töihin vasta kymmenen jälkeen ja herään seitsemältä, että ehtii tekemään tunnin aamulenkin ja nautiskella sen jälkeen kunnon saunan. Sitten näin vapaapäivinä siellä voi käydä kiireettä aamusta ja sama setti uudestaan illalla. Ei kai nämä kerrostalojen pienet sähkösaunakopit niitä kaikkien mielestä "oikeita" saunoja ole, mutta kyllä toi ainakin meikäläisen elämänlaatua nostaa reilusti.
 

sinikettu

Jäsen
Täytyy oikeastaan tunnustaa tässä ketjussa, että minulla on hankaluuksia ymmärtää ihmisiä, jotka vuodesta toiseen seuraavat urheilua lapsenomaisella kiinnostuksella. Itse en vaan tuohon pysty. Elämässä on muutakin, jota haluan tehdä ja urheilun seuraaminen vie aika rutosti aikaa, jos sitä meinaa fanipoikamaisesti suorittaa.

Oma kiinnostukseni urheilua kohtaan näyttää liikkuvan sykleissä. Yleensä tulee ehkä parin vuoden pätkä, jolloin kiinnostaa ja käytän siihen reilusti aikaa, mutta sen jälkeen alkaa pukkaamaan fiilistä, että tämänkin tilalta voisi tehdä jotain järkevämpää. Siispä urheilun seuraaminen jääkin aika lailla minimiin ja lähinnä netistä tulosten ja satunnaisten kommenttien seuraamiseen. Samoin satunnaisiin arvokisoihin ja yksittäisiin ilmaispeleihin.

Katsoin viime kaudella yhden ottelun jalkapalloa, muutaman mömmöm-ottelun ja kolme Kärppien ottelua. 2013-2014 otteluista taisi olla yli sata jääkiekon ja jalkapallon suhteen ja sitä seuraavalla kaudella jossain viidenkymmenen ja sadan välillä. 2015-2016 ehkä parisen kymmentä. Sitä edellinen urheiluputki katkesi joskus 2010 tienoilla.

Uutta sykliä odotellessa. Nykyistä opiskelu- ja työmäärää katsellessa tuskin on tulossa pariin vuoteen uutta huippua.
 

Nick Neim

Jäsen
Oma kiinnostukseni urheilua kohtaan näyttää liikkuvan sykleissä. Yleensä tulee ehkä parin vuoden pätkä, jolloin kiinnostaa ja käytän siihen reilusti aikaa, mutta sen jälkeen alkaa pukkaamaan fiilistä, että tämänkin tilalta voisi tehdä jotain järkevämpää. Siispä urheilun seuraaminen jääkin aika lailla minimiin ja lähinnä netistä tulosten ja satunnaisten kommenttien seuraamiseen. Samoin satunnaisiin arvokisoihin ja yksittäisiin ilmaispeleihin.
Vähän sama homma. Tosin senkin on huomannut, että ikääntyessä kiinnostus (penkki)urheilua kohtaan on laskenut tasaisesti vuosi vuodelta. Tosin pari vuotta sitten oli jo sen sortin urheiluähky, että ei meinannut mitään jaksata seurata tuloksia lukuunottamatta. Nyt ollaan palattu hieman normaalimpaan suuntaan, mutta ei sellaista lapsenomaista penkkiurheilukiinnostusta enää kyllä takaisinkaan saa. Voi niitä teinivuosia, kun omien pelien ja treenien ohella tuli tuijoteltua kaikkea mahdollista urheilua, mitä vain telkkarista näki. Kelpasi lajit hiihdosta mäkihyppyyn, formuloista yleisurheiluun ja jalkapallosta jääkiekkoon. Kyllähän sitä kaiholla muistelee, kun tuli hypättyä kotitalon portailta alas samalla leikkien Adam Malyszia tai Martin Schmittia. Tai leikiteltiin kielellä lähdössä kun oltiin olevinaan Maurice Greene starttiviivalla, ja pinkaistiin sellainen 20 metrin matka sprintterinä matkan päättyessä maailmanmestaruuteen. Esikuvat, ne ovat jännä ja hieno juttu.

Nämä viimeisimmät siis tosin jo reippaasti ennen teinivuosia, taitaa sijoittua aika lähelle jopa eskaria. Joo, mulla oli vilkas mielikuvitus lapsena. Leikinhän mä formuloitakin pikkuautoilla, ja aina Frenzen voitti. En edes tiedä miksi. Ja olin jo lapsena kehittänyt antipatiat suomalaisia kohtaan, koska ikinä eivät ahoset, häkkiset tai muutkaan kelvanneet mun leikkeihin voittajiksi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Onkohan penkkipunnerrus penkkiurheilua?

Entä harrastetaanko Suomen ja Ruotsin välillä pankkiurheilua (ks. Nordean pääkonttori)?
 
Kauankohan menee, että Mainonnan eettinen neuvosto bännää Elisan uuden mainoksen? Aika kaksimielinen mainos, joten eiköhän tuo ole jo ensi viikolla korvattu :D
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Shefki, Njazi ja Arto. Ilmeisesti myös Albert löytyy, mutta hän jo tuntemattomampi suuruus.
Olen pelannut Albertin kanssa samassa jengissä! Oli siihen aikaan vähän pulskassa kunnossa ja pelasi kärjessä. Usein tehtyjen maalien ja otettujen juoksuaskelten määrä oli otteluissa suhteellisen tasoissa. Ihan hauska äijä ja sittemmin vissiin vähän skarpannut lenkkeilynkin kanssa, sillä ainakin kakkosdivaritasolla on pelannut futista.

Arto ei muuten kuulu veljessarjaan, vaan on serkku Suomeen levinneen sukuhaaran puolelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös