Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 351 721
  • 66 880

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ollaan kaverin mökillä Sulkavalla. Tulkaa vierailulle niin tarjoan konjakit.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kauanhan menisi kunnes aletaan jauhaa lenin kyrvästä?

Tästä on tullut pakkomielle.

Eiköhän tuo riipu (tästäkin saa väännettyä) vieraan mielenkiinnosta.

Jos asia on pakkomielle niin sitten homma on mielestäni karannut ns hanskoista (tästäkin saa väännettyä).
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Joutessani ole tässä parin päivän aikana leiponut ja huomenna taidan vielä pyöräyttää korvapuustit. En kyllä tiiä mistä tuulee, mutta ei se mitään. Tuulihatutkin on mitä mainioimman makuisia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Urheilu on rankkaa, etenkin penkkiurheilu. Vatsalla menee SB:sta toipumiseen monta päivää.

Eihän tuo ole muuta kuin harjoittelun puutetta. Olet vain liian perheellinen ja vailla ystäviä, jotka kutsuvat vieraaksi pienestäkin syystä kisastudioon. Et vain ole valmis tuollaiseen paheelliseen elämään...vielä. Oikea kisastudio on taidetta.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
"Silloin, kun minä olin nuori oltiin niin köyhiä, että lauvantaihin kirjoitettiin v-kirjain."
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Erään palstamme nimimerkin kirjoituksia on yhtä mukava lukea kuin katsoa pikkulasta, joka äidin selän takana potkaisee sisartaan.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Ihminen ei tarvitse viinaa. Ihan yhtä lailla saa pään sekaisin istumalla 13 tuntia putkeen suunnittelemassa optimaalista keittiötä ja optimaalisia kaappeja ja laskemalla kustannuksia. Viri viri tööt tööt ja terveisiä kotiin.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Ensi-asunnon hankinta..

edessä tänä vuonna, ehkä jo ensi kuussa sitä voi raahata ittensä pankkiin. Asp-säästö tulee tässä kuussa täyteen (2v minimi) ja se 10% on jo melkein kasassa.

Viime hetken vinkkejä/kokemuksia muilta, jotka aikoinaan ovat YKSIN hankkineet ensi asuntonsa. Kaikki neuvot kelpaavat. Kerrostalojen kaksioita olen katsonut, lähinnä Keravalta/Vantaalta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Viime hetken vinkkejä/kokemuksia muilta, jotka aikoinaan ovat YKSIN hankkineet ensi asuntonsa. Kaikki neuvot kelpaavat. Kerrostalojen kaksioita olen katsonut, lähinnä Keravalta/Vantaalta.

- Kaikkein tärkeintä on kartoittaa, mihin varat oikeasti riittävät. Korot ovat nyt alhaalla mutta kannattaa katsoa myös, paljonko kuukausierä on jos käy niin huonosti, että korot nousevat viiteen prosenttiin. Ja jos taloyhtiölle tulee ylimääräisiä kuluja, he voivat periä 1-2 ylimääräistä vastiketta.

- Selvitä tarkkaan taloyhtiön tilanne. Onko talous hallinnassa, onko hälyttävän suuria menoeriä, mitä remontteja on tulossa, paljonko ne maksavat ja mikä olisi juuri sinun asuntosi osuus niiden kustannnuksista.

- Valitse asunto, joka sijaitsee omalla tontilla. Ovat kalliimpia kuin vuokratontilla sijaitsevat, mutta toisaalta voinee olettaa, ettet aio asua nyt ostamassasi asunnossa loppuikääsi. Ja esim. vuonna 2022 on vittumaista alkaa myydä asuntoa, jonka tontin vuokra-aika päättyy 2025. Et välttämättä saa edes omiasi pois, saati että tekisit voittoa.

- Onko helpompaa ostaa ns. sisäänmuuttovalmis asunto vai haluatko remontoitavan kohteen? Paljonko remontti maksaisi ja kuinka helposti siihen saisi taloyhtiöltä luvat?

- Kun teet tarjouksen, älä anna myyjälle liikaa aikaa miettiä ja odotella parempia tarjouksia. Oma tarjoukseni oli voimassa iltayhdeksästä aamukymmeneen, ja tärppäsi. Jotkut toki haluavat jahkailla, mutta monelle on tärkeää saada asiaan päätös ja asunto myytyä nopealla aikataululla.

- Jos joku tekee paremman tarjouksen ja asunto menee nenän edestä, jätä yhteystietosi kiinteistönvälittäjälle ja pyydä ilmoittamaan heti kun hänelle tulee jotain vastaavaa myyntiin. Voit päästä ns. jonon ohi näytölle.

- Jos palvelu pankissa ei miellytä, ilmoita että pyydät sittenkin vielä lainatarjouksen kilpailijalta. Alat saada viiden tähden palvelua välittömästi.

- Älä osta ensimmäistä asuntoa, jota käyt katsomassa. Käy katsomassa sellaisiakin, jotka eivät ehkä ole tasan sitä, mitä etsit. Pääset jyvälle todellisesta hintatasosta ja opit katsomaan asuntoja "sillä silmällä".

- Älä sorru Kiinteistömaailman Tarjouskauppoihin. Pahimmassa tapauksessa päädyt viikkoja tai kuukausia kestävään huutokauppaan. Lisäksi tarjouskauppahinta on usein jopa kymmeniä tuhansia halvempi kuin todellinen hinta, jolla asunnon myyjä suostuu sen myymään.

ASP ei ole tuttu, mutta tässä nyt ainakin jotain. Toivottavasti näistä oli apua.
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
- Älä sorru Kiinteistömaailman Tarjouskauppoihin. Pahimmassa tapauksessa päädyt viikkoja tai kuukausia kestävään huutokauppaan. Lisäksi tarjouskauppahinta on usein jopa kymmeniä tuhansia halvempi kuin todellinen hinta, jolla asunnon myyjä suostuu sen myymään.

Tämä on ainastaan ja vain käsittämätön kommentti. Mielestäni tarjouskauppa on mukava tapa sekä ostaa että myydä asuntoa. Eipä tule sellaista fiilistä, että välittäjä kusettaa jollain haamutarjouksilla, kun kaikki tarjoukset ovat julkisia. Oman muistikuvani mukaan tarjoukset ovat kaksi päivää voimassa, joten viikkojakin on käytännössä liioittelua ja kuukaisista puhuminen on jo suorastaan sitä itseään. Ja kyllä, tarjouskaupassa se lähtöhinta on aina alhaisempi kuin myyntihinta. Viimeksi asuntoa ostaessa alkoi jopa vituttamaan, kun kämpät lähtevät käsistä niin nopeasti ja itsellä oli sellainen fiilis, että tuosta olisi voinut tarjota todennäköisesti myyntihintaa enemmän.

Yllättäen Kiinteistömaailman välittäjät kehuvat systeemiä ja muiden välittäjien mielestä se on huono/hämärä tjsp... Omien kokemusteni mukaan se on todella selkeä systeemi, kun tarjoukset ovat kaikille näkyvissä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tämä on ainastaan ja vain käsittämätön kommentti. Mielestäni tarjouskauppa on mukava tapa sekä ostaa että myydä asuntoa. Eipä tule sellaista fiilistä, että välittäjä kusettaa jollain haamutarjouksilla, kun kaikki tarjoukset ovat julkisia.

Enpä ole kertaakaan törmännyt välittäjään, joka olisi kusettanut haamutarjouksilla. Monen muunlaisiin kusetuksiin on kyllä tullut törmättyä, muttei tuollaisiin.

Oman muistikuvani mukaan tarjoukset ovat kaksi päivää voimassa, joten viikkojakin on käytännössä liioittelua ja kuukaisista puhuminen on jo suorastaan sitä itseään.

Minimikorotus taisi olla tonnin vai kaksi. Kun lähtöhinnan ja todellisen alimman myyntihinnan välinen ero on kymmeniä tuhansia euroja, pahimmillaan se voi johtaa viikkojen tai jopa kuukausien huutokauppaan kahden tai useamman ostajan välillä, kun jokainen korottaa parilla tonnilla kerrallaan ennen kuin ollaan edes alimmassa hinnassa, jolla myyjä suostuu myymään. Ja kaupan pitkittyminen ei ole myyjänkään etu.

Ja kyllä, tarjouskaupassa se lähtöhinta on aina alhaisempi kuin myyntihinta. Viimeksi asuntoa ostaessa alkoi jopa vituttamaan, kun kämpät lähtevät käsistä niin nopeasti ja itsellä oli sellainen fiilis, että tuosta olisi voinut tarjota todennäköisesti myyntihintaa enemmän.

Tarjouskaupan ongelmana on se, että julkisesti ei kerrota alinta hintaa, jolla myyjä suostuu myymään. Näytöille haalitaan porukkaa ilmoittamalla lähtöhinnaksi 155 keur, vaikka alin jolla myyjä suostuu myymään, onkin 180 keur. Esimerkki on elävästä elämästä.

En tiedä, millaisia asuntoja ja mistä katselit, mutta ainakin Stadissa halutuimmat asunnot (yksiöt ja kaksiot laatualueilta) eivät mene kovin hyvin kaupaksi Tarjouskaupalla. Pitkään tilannetta seuranneena voin kertoa, että hyvin usein huomasi, kuinka tarjouskauppakohteen lähtöhintaa ensin jouduttiin pudottamaan useampaan otteeseen, ja lopulta koko myyntitapaa muutettiin, ennen kuin asunto meni kaupaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös