Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 344 870
  • 66 865
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Se miinus yksinasuvan joulussa on, että sosiaaliset kontaktit on ihan minimissä. Ei oikein viitsi kavereidenkaan joulunviettoa häiritä, paitsi jos tietää, että ne ei välitä joulusta yhtään. Niitä taas ei montaa ole. En nyt sanoisi, että tämä ahdistaa, mutta vituttaa nyt jonkin verran.
Ja .ulle, joulun rakastajalle kuitenkin soittelit. On se kumma.
PS. Söin taas pari palaa leipää.
 

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Alkaa joulu helpottaa. Vanhimmat sukulaiset on jo voimakkaasti dementoituneita ja fyysisesti siinä kunnossa, että alkaa olemaan tekemistä.
Yhdellä on ollut filmi poikki jo jonkin aikaa, ei tunne juuri ketään ja ajan taju on mennyt. Kotonaan pystyy jotenkin avustettuna nykimään. Sotkee itsensä ja kaluston ruokapöydässä, rykii, yskii ja pärskii eväät pitkin tonttia. Ehkä näin parempi kuin kuin kuunnella niitä juttuja mitä se "järjissään" päästeli suustaan. Siinä ei suvaitsevaisuutta tai ymmärrystä juurikaan löytynyt ja tiesi aina totuuden kaikesta. Toisella on kuuppa sulanut siihen malliin, että pitää pakottaa pöytään ja olemaan paikoillaan, kynttilät sinne ja tänne, palaa koko pirtti. Tervein pelkää kuolevansa justiinsa, viimiset 4-5 vuotta, vaikka on porukan tervein. Jaksaa mainostaa lähestyvää loppuaan. Yksi on jo onneksi kuollut, oli oikeasti vittumainen ihminen, en kaipaa.
Nämä joulut alkaa olemaan aika karseita näiltä osin, jos tämä meno jatkuu. Me aikuiset ei asiaa saada ääneen sanottua, kun pelätään, että suututaan toisillemme. Lapset jännittää, että mitä seuraavaksi tapahtuu ja kuka saa roiskeet päällensä. Joulu alkoi vasta, kun päästiin kotiin tuolta kirotulta joulupöytä kierrokselta. Ei helvetti! Ei tämä edesmenneitten seniorien kanssa tälläistä ollut. Yksikin pappa veti viinaa joulupöydässä yksin käsin, kun toinen oli jäänyt sinne jonnekkin. Tietty ikä vei voimat, mutta ei tälläistä karmeaa sekoilua. Lähtikin sitten tyylikkäästi ja jouluna, vaikka sen elämä vielä tyylikkäämpää olikin.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonkun pitäis keksiä joku sovellus, missä me normaalit voitais treffata. Fitness gym salon beauty loreal. KTM FM ABC kissa kävelee. Hymyilläänkin niin että ikenet näkyy ja kato mulla on koira. Pepsodenttia aamupalaksi ja kauppalistaan hammaslanka. Terveet elämäntavat ja elämä kunnossa, mut jokin puuttuu pusipusi naminami. Lentokone lentää sumppu auki kato näin meitsi vetää bisseä. No vähän saattaa lorahtaa housuun jos päästää pikkupikku pierun, mut ei hätää. Viime viikolla kävin suihkussa. Hälytys ohi. Suojautukaa!
 
En ymmärrä modeilta vetoa sulkea se alkuperäinen Aurinkokuninkaan ketju ja avata uusi yleiselle alueelle kun meno on alusta asti ollut samaa kuin alkuperäisessä ketjussa, my god.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
En ymmärrä modeilta vetoa sulkea se alkuperäinen Aurinkokuninkaan ketju ja avata uusi yleiselle alueelle kun meno on alusta asti ollut samaa kuin alkuperäisessä ketjussa, my god.

Eiköhän olla menossa siihen, ettei Don Juanista kohta pidä puhua ollenkaan. Le cirque du sol... ei kun le roi soleil on sen verran herkkähipiäinen pask... seniorikansalainen ettei hän oikein kriitiikkiä kestä ja paine Jatkoaikaan on kova Kuusamakujan suunnalta. Siis en yhtään ihmettelisi, jos tuo henkinen kääpiö lähettelisi Jatkoajan veljille kiukkuisia viestejä.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Eilen kerroin transihmisyydestäni joka paikkaan ja tänään eräs vanha ystävä otti yhteyttä, että minusta innostuneena hän aikoo ottaa oman masennuksensa tosissaan ja hakea apua. Hitto, parhautta auttaa noin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lämmitin tänäänkin saunan vaikka tämä joku pyhä on... mutta myöskin lauantai. Pääsee sitten kokeilemaan lahjaksi saamiani löylytuoksuja. Lähdenkin tästä nyt saunaan...
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Lähipupissa kuuntelee Kauko Röyhkää. Natsipassia kysyttiin. Se maximi 50 henkee alkaa olla sisällä. Meno alkaa olla pre-pandemic tasolla. Kättelin jopa kahta tyyppiä.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Katsokaapa ohjelmaa Game of Games. En osaa sanoa mitään.

Yksi tuttu oli tuolla kilpailijana niin alkuviikosta sitten koitin bongata hänet. Noh selailin aluksi väärän jakson läpi, meni 20 minuuttia elämästä täysin hukkaan. Sitten löysin hänet edeltävästä jaksosta 8 minuutin selailun jälkeen. Oli muuten helvetin typerä ohjelma. Jotenkin koko paskuuden kruunasi Riihimäen tiuhti ja viuhti juontajina.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syötteks tekin välillä monipuolisesti? Tilaatte vaikka pizzan. Pohjassa on viljatuotteet. Lihaa on ja tomaattikastike, ehkä sipulia ananasta tms. rehut ja juusto on maitotuote plus lisää proteiinia. Ei hitto pitäiskö ruveta ravintoterapeutiksi. Enää en kyllä joka päivä syö pizzaa.
 

Spire

Jäsen
Syötteks tekin välillä monipuolisesti? Tilaatte vaikka pizzan. Pohjassa on viljatuotteet. Lihaa on ja tomaattikastike, ehkä sipulia ananasta tms. rehut ja juusto on maitotuote plus lisää proteiinia. Ei hitto pitäiskö ruveta ravintoterapeutiksi. Enää en kyllä joka päivä syö pizzaa.
Joo joskus tulee syötyä monipuolisesti. Harvoin kyllä noin monipuolisesti.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Minulle joulua edeltävät viimeiset yöt ovat perinteisesti vaikeita nukkumisen kannalta. Oli lapsellista tai ei niin aina se nukkuminen on lapsesta lähtien ollut sellaista levotonta ennen joulua.

Eikä se ole helpottanut vaikka ikää on tullut mittariin. Toisaalta onhan se ihan kivaakin että jaksaa innostua yhä aikuisenakin jostain joulusta niin paljon että nukkuminenkin on vaikeaa. Kuvaan astuu esimerkiksi aikaisin heräämiset ja yöunet jäävät lyhyemmiksi kuin normaalisti.

Joskus vuosina 2016-2017 en muistaakseni nukkunut minuuttiakaan aattoa edeltävänä yönä. Sen jälkeen olen saanut onneksi nukuttua edes jonkin verran. Tänä vuonna olen kiitollinen siitä että uni maittoi kuitenkin lopulta jouluviikollakin yllättävän hyvin. Aattoakin edeltävänä yönä nukuin ainakin varmaan 7 tuntia. Se auttoi jaksamista taas sitten arjessa. Kun tässä oli melkein koko jouluviikko töitä, aatto mukaan lukien. Ja aatonaattona oli vapaa mutta silloinkin piti olla skarppina että jaksoi puurtaa kotona loput jouluvalmistelut.

Mutta pitkäänhän, varmaan monta kuukautta olen mennyt tässä sellaisella vuorokausirytmillä että aikaisin nukkumaan, jo jopa ennen iltakasia ja herääminen on tapahtunut jo jopa 4-5 aikaan aamulla. Vaikka olisin voinut sairauslomallakin valvoa myöhempään ja nukkua myös myöhempään.

Tänään olikin sitten mukava poikkeus ja ilo huomata herätessään että oho, kello on jo kahdeksan aamulla! Enpä muista milloin olen viimeksi nukkunut näin pitkään lähes yhtäkestoisesti. Oli tosiaan kivaa. Vaikka aamulla olin kyllä ensimmäisen kerran hereillä neljän- puoli viiden aikaan aamulla ja katselin vähän aikaan aattona katselematta jäänyttä Joulupukin kuumaa linjaa, mutta alkoi vielä väsyttämään niin paljon että menin takaisin peiton alle ja maistuihan se uni.

No, eilen illalla valvoinkin ainakin iltaysiin asti kun katselin sitä Janne Katajan ja Aku Hirviniemen kisailuohjelmaa. Mielestäni lopulta ihan hauska visailuohjelma muuten. Kisat ovat mielenkiintoisia ja hauskoja vaikka kyllä juontajat yrittävät parhaansa mukaan tunnelman pilatakin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tapanin ajelulla... Käytiin vähän kokeilemassa rattikelkkaa. Täytyy kyllä myöntää että oli vähän liikaa vauhtia ja pelotti että putoaa kyydistä... mutta hengissä selvittiin ;-). Oli melko kylmä ilmakin. Jotain 18 astetta on täällä pakkasta. Aurinko paistaa kauniisti.
 

Liitteet

  • IMG_20211226_123007_HDR.jpg
    IMG_20211226_123007_HDR.jpg
    148,3 KB · kertaa luettu: 85
Viimeksi muokattu:

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Tänään pelataan jääkiekkoa Suomessa, liigaa. Kuinkahan moni tietää, itse täysin vahingossa törmäsin ottelulistaukseen tekstitv:n sivuskrollauksen myötä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös