Liiga jakautumassa kahtia
Saamieni tietojen mukaan SM-Liigaa ollaan jakamassa kahtia. Siis kahteen eri liigaan. Ensimmäiseen liigaan, jonka nimeksi ollaan suunniteltu Suomalainen Jääkiekkoliiga, olisi tulossa Tappara, Jyp, Tps, ja Kalpa. Toiseen liigaan, jonka nimeksi on suunnitelu Lätkäliigaa, olisivat tulossa HIFK, Jokerit, Blues, ja Ässät. Muut joukkueet vielä harkitsevat mihin liittyä.
Suomalaisen Jääkiekkoliigan perusperiaatteisiin kuuluu Nuori Suomi -aatteen mukaisesti ns. kaikki pelaa periaate. Tätä vahditaan kellon avulla. Lisäksi väkivaltaisuudet kitketään koko kauden kestävillä pelikielloilla. Taklaukset ovat kaukalopallon tavoin kiellettyjä. Lämäreiden kieltoa on harkittu, tästä ei olla vielä päästy yhteisymmärrykseen, kuten ei siitäkään onko kohottaminen sallittua. Jokaisen joukkueen kymmenen mukavinta pelaajaa saa kauden jälkeen hymypoikapatsaat. Koko liigan herrasmiespelaaja saa hymytyttöpatsaan kultaisena -ja rantapallon kokoisena. Koska liiga on hyvä esimerkki liikuntaa harrastavalle nuorisolle, otteluihin ei myydä lippuja lainkaan, vaan liput otteluihin ovat ilmaisia. Koko touhu rahoitetaan joko Opetusministeriön nuorisotoimen määrärahoista tai Veikkausvoittorahoista.
Lätkäliiga on taas aivan erilainen. Tappeluista tulee NHL:lle esimerkkiä näyttäen vain kahden minuutin jäähy. Suihkukomennus pelaajalle tulee, jos osallistuu tappeluun kolmasti pelin aikana, tai jos pelaaja käyttää lyömiseen käsilaukkua. Pelissä on kirjoittamaton koodisto, jonka kaikki osallistuvat tietävät, tai sitten se hakataan heidän kalloihinsa. Tappeluun ei esim. saa osallistua kypärä päässä. Lähtöideana Lätkäliigassa on se, että kun urheilukartalla on paljon pelejä, jotka ovat väkivaltavastaisia, on tämä liiga vastaus niille katsojille, jotka haluavat nähdä kun sattuu ja tapahtuu -ja vieläpä maksaa siitä. Kauden jälkeen herrasmiespelaajan palkintoa ei jaeta lainkaan. Koko touhu rahoitetaan pääsymaksutuloilla ja sponsoreilla. Alkuun ajateltiin K-12 rajaa otteluihin, mutta kun todettiin, että myös alle 12-vuotiailla on oikeus nähdä kun veri lentää, todettiin rajoitus ihmisoikeussopimusten ikään perustuvan syrjinnän vastaiseksi.