hammer lynx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Brøndby IF
Ruotti on helppo kieli. Sellaista lasten englantia. Minäkin olen osannut yksivuotiaasta alkaen. Tää suomi sen sijaan on vittumainen kieli. Tosin on vittumaisia sen puhujatkin. Mii laiki. Vähän nyt sekava viesti.
Ruotsi on sellasta köyhän miehen tanskaa. Ne jotka ei oppinu, muutti salmen yli Skåneen ja niistä loput heikkolahjasemmat vielä pohjoisemmaksi.

Oltiin Vaasassa pari vuotta sitten katsomassa Brøndbyn peliä. Tanskalaiset kaverit totes että ei toi suomi vaikealta kuullosta. Piruparat luuli rantaruåttia suomeksi.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Melkoista roskasakkia. Kuka muka ostaa alle tonnin puhelimen? Ei ainakaan meidän ringistä kukaan.
Puhelimet on niin last season joka tapauksessa, ja niiden valmistus täysin kestävän kehityksen tavoitteiden vastaista. Jos sulla on tonni irtonaista rahaa niin lahjoita sademetsien suojeluun ja uiguuri-seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeustaistelun tukemiseen.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ruotti on helppo kieli. Sellaista lasten englantia. Minäkin olen osannut yksivuotiaasta alkaen. Tää suomi sen sijaan on vittumainen kieli. Tosin on vittumaisia sen puhujatkin. Mii laiki. Vähän nyt sekava viesti.
Onneksi oon osannut suomea lapsesta saakka. Ihan mahdoton ajatus opetella uutena tuollaista kieltä viisinetoista sijamuotoineen. Menikö tuo komitatiivi (vai mikä se oli) edes oikein? Ei näitä taivutusmuotoja osaa edes natiivit puhujat, joten miten joku ulkomaalainen voisi koskaan oppia.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olen täällä kirjoittanut jonkin verran noista työpaikkani iltavuoroista joita myös minä olen ruvennut tekemään tässä hiljattain. Nyt huomenna minulla on vapaapäivä mutta keskiviikkona on sitten taas vuorossa iltavuoro. Ja minua jo hiukan huolettaa etukäteen tuo iltavuoro. Olen vähitellen oppinut tekemään noita iltavuoroja ja apunani minulla on myös ollut jonkin aikaa keittiön emäntä. Ne talon tavat ja systeemit tulivat vähitellen tutuiksi minulle vaikka niissäkin vielä riittää opeteltavaa.

Mutta nuo talon tavathan menivät ainakin kahdeksi viikoksi melko isoltakin osalta uusiksi tässä viime viikolla kun talosta löytyi se koronatapaus. Ja näitä uusia, väliaikaisia systeemejä en ole vielä todellakaan kovin hyvin oppinut. Suurin muutos on varmaan ollut se että talon ruokasalissa ei syö nyt kukaan asukkaista vaan kaikki ovat siinä karanteenissa ja päivät pitkät pelkästään huoneissaan. Ja ruoat kuskataan kakkoskerrokseen muutamallakin kärryllä. Iltavuorolainen on vastuussa etenkin päiväkahvista, päivällisestä ja iltapalasta. Jo normaalistikin osa ruoasta kuskattiin ylös kärryillä mutta nyt kärryjä ja kuskattavia astioita on paljon enemmän. Ja varmaan tässä, tiskaamisessa sekä ruoan laitossa on ne isoimmat mahdolliset kompastuskivet ja opettelemisen paikat.

Yksi muutos on myös se että astiathan tulee nykyään sitten kärryiltä kaikki kerralla siinä lähellä iltapäivää tiskiin. Ennen kun niitä pestiin vähitellen sitä mukaa kun tiskiä tuli niin nyt kaikki tiskit tulee kerralla. Tämäkin on muuttanut toimintatapoja keittiöllä. Ja tämäkin voi toisaalta vaikeuttaa iltavuoroakin entisestään.

Huolettaa kuinka tulen pärjäämään. Ruoka minulle kyllä tehdään valmiiksi mutta jännittää kuinka selviän tiskeistä ja noista kärryjen laitosta. Keittiön emäntäkin on tämän viikon syyslomalla joten hän ei ole minua nyt auttamassa. Saattaa ollakin että joudun jäämään kaiken lisäksi myös yksin nyt ensi kerran näin pitkäksi ajaksi. Aamuvuorolaiset lähtevät siinä kahden aikaan, ehkä ja minä jään sitten aikavälille 14-18 yksin? Jos sitten kukaan sydämellinen ihminen ei suostu jäämään muutamaksi tunniksi auttamaan minua.

No ei näitä kai liikaa kannata etukäteen pohtia ja pelätä. Pitää nauttia nyt ansaitusta vapaasta. Ja olen myös huolen aiheestani sanonut perjantaina suoraan keittiön emännälle joten voihan sieltä tulla jotain apuja vielä. Ainakin tuo ruoka eli kasvissosekeitto tehdään minulle valmiiksi. Ja kuulemma vaikeita asioita nämä uudet systeemit ovat kaikille opittaviksi.

Töissä myös vähän harmitusta aiheuttaa tuo kun en osaa tehdä oikeita määriä salaatteja vaan niitä menee usein pienet määrät biojätteeseen. Lauantaina tein ylöskin kahdet salaattiastiat täyteen salaattia, niistä jäi puolet syömättä. No sunnuntaina sitten tein vähemmän salaattia ja niitä oli sitten liian vähän. No, sunnuntaina minulle jäi kylmiöön kyllä samaa salaattia ylimääräisenä notkumaan ja ajattelin että laitan siitä sitten lisäystä jos loppuu jostain pisteeltä kesken. Mutta eihän kukaan tietenkään silloin sanonut mitään kun asioihin olisi voinut noinkin hyvin vaikuttaa vaan vasta sitten lopuksi.

Tänään tein sitten salaattia taas enemmän. En ollut enää näkemässä paljon sitä salaattia jouduttiin heittämään pois kun olin jo lähtenyt kotiin kun kärryt tulivat keittiöön takaisin mutta luulen että tällä kertaa salaattia heitettiin sitten taas pois. Kun siellä yläkerroksessa olevia ruokia ei yleensä edes säilytetä jos niitä jää.

Jokseenkin vaikeita asioitahan nämä on. Hyvä tietenkin että salaattia menee, sehän on terveellistä. Mutta tarvittavan salaattimäärän arviointiin vaikuttaa melko moni asia, kuten sekin kuka on jakamassa ruokaa. Helpointa ehkä olisi että jaettaisiin aina ruokaa sama annosmäärä.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Huomenna on (etä)vapaapäivä. Voisi vaikka haravoida pihaa jos ei sada. Kyllähän tuolla on vielä koivuissa lehtiä ympäri tonttia. Mutta se mikä on poissa nyt, on vähemmän haravointia ensi kerralla. Piha on kyllä sateiden jälkeen osittain melkoista kuraa. Siellä voi saapas luistaa ja lentää perseelleen kosteaan ruohoon. Täytyy varoa askeleitaan siis pihalla... ja varmaan muutenkin.
 
Mistään en mitään tiedä mutta sanon silti...

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL
Kyllähän tää muutaman viikon kesäloma tekee gutaa, aijai!

Jos ei muuta keksi niin aina pieni reippailu tuolla keskellä korpea eväiden kera ja luonnon ääniä kuunnellessa saa ajatukset tästä perseruttokoronasta muualle. Suosittelen.
 

Glove

Jäsen
Aamupuuro syöty, mitähän sitten seuraavaksi? Kaveri kyllä kyseli viikonloppuna joutaisinko klapintekotalkoisiin, mutta ei siitä ole sen jälkeen mitään kuulunut.
 
Fair play and respect

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Ainakin minä itse otin kesällä riemuiten vastaan sen uutisen että Korisliigan pelien lähetykset siirtyvät täksi kaudeksi Elisa Sportilta Ruutu plussalle. Muistikuvieni mukaan Ruutu plussan kuukausihinta taitaa olla selkeästi edullisempi kuin Elisa Sportin (jos näin ei ole niin voi vapaasti korjata virheeni), Ruutu plussalta tulee muutakin ihan mielenkiintoista urheilua ja täten urheilumaailmankaan lähetykset eivät ole enää ihan niin pirstaloituneina eri kanaville. Vaikka onhan ne sitä toki yhä, mutta pieni askel mentiin taas mielestäni oikeaan suuntaan.

Ja tuo on iso juttu että Ruutu plussalta tulee muutakin ihan kiinnostavaa urheilua. Elisa Sportin kanssa se oli lähinnä niin että sieltä tuli vain korismatsit ja sitten jotain sellaista urheilua mikä ei kovin paljoa kyllä kiinnostanut minua kuten kotimaisen jalkapalloilun ykkösdivarin pelejä.

Vielä en kyllä tiedä miten Ruudun lähetykset toimivat verrattuna Elisa Sportiin mutta jättämättä huomioimatta tuon vertailun niin voi ainakin todeta tämän siirron olleen hyvä asia. Ja tänäänhän Korisliiga sitten alkaa, ensimmäisenä pelinä Helsinki Seagulls vs. Kauhajoen Karhubasket. Illan peli onkin jo melko isossa odotuksessa. Pelissä kohtaavat samat joukkueet kuin siinä korispelissä mitä minun piti mennä keväällä Helsinkiin katselemaan mutta korona perui nuo suunnitelmat.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

Glove

Jäsen
Hain pyörän huollosta. Olihan tuo noin vuoden tuolla varastossa lojumassa rikkinäisenä. Huomasi kyllä, ettei ole pyörää hetkeen ajanut. Osasin toki ajaa, mutta pyöränpolkemislihakset ei tykänneet varsinkaan ylämäkiosuuksista. Lisää polkemista, kyllä se siitä ja on kiva kun on vaihtoehto kävelylle ja hölkkäämiselle.
 
Fair play and respect

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen liigassa, BVB, ManU
Minä kävin viimeksi parturissa viime viikon torstaina. Seuraavan kerran menen parturiin joulukuussa. Maksaa 20€ / käynti eli sinne menee vuodessa jotain 120€.
 
Viimeksi muokattu:
1954 1974 1990 2014 1973 1992 1994 1996 1997 2002 1956 1957 1963 1995 1996 2002 2011 2012
"Saksalaisuhka tulee Dortmundista." SAF
Suosikkijoukkue
Hartaat toiveet & Hukutetut haaveet
Mä itse käyn parturissa yleensä sen noin pari kertaa vuodessa (viimeksi toukokuussa). Minkään hevimopin kasvattaja en ole ikinä ollut, sen sijaan puolipitkää hiuspehkoa olen kuitenkin aina tykännyt pitää ja kasvattaa. Sitten kun hiukset alkaa tulla jo häiritsevästi silmille ja kasvaa takaa päin melkein yläselässä asti, varaan yleensä viimeistään itselleni hiustenleikkuun.

Pisimmillään olen tainnut kasvattaa kahden parturikäynnin välillä tukkaa noin kymmenisen kuukautta ennen kuin on ollut jo lähes tulkoon pakko käydä siistimässä kuontaloa.

Partaa sen sijaan olen kasvattanut jo viimeiset reilut kaksi vuotta. Menneenä kesänä tosin repäisin kertaalleen ajaen naamani täysin karvattomaksi, mutta sen jälkeen oon antanut taas naamakarvojen kasvaa vapaasti ainoastaan trimmaillen säännöllisesti.
 
Exploring...​

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajedrez verde
Eli parturiskaba on tällä hetkellä:

1989, kevät, Helsinki @redpecka
2007, - , Uknown location @-FNM-
2012, kevät, Unknown location @Käyttäjänimetön
2018, Syksy, Unknown location @Punamusta
2020, Kevät, Unknown location @Breeze Harbour
~ @Hera80 jatkuvasti kynittävänä joka puolelta, aina ja kaikkialla.

Breeze taitaa johtaa, meikä vielä viimeisenä, mutta voinhan ottaa loppusuoralla kovan kirin.
 
*virtualitikkari* x2

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajedrez verde
Sori, unohtui Hauptmann, Lisätään ja suoraan piikkipaikalle!

1989, kevät, Helsinki, redpecka
2007, - , Uknown location, -FNM-
2012, kevät, Unknown location, Käyttäjänimetön
2018, Syksy, Unknown location, Punamusta
2020, Kevät, Unknown location, Breeze Harbour
2020, Syksy ("viime viikon torstaina, 20e"), Uknown location @Hauptmann
~ Hera80 jatkuvasti kynittävänä joka puolelta, aina ja kaikkialla.
 
*virtualitikkari* x2
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy