Kaipaatko siis tuuraajaa kun itse ei aina jaksa?Terve. Vaimo jäi koirien kaa nukkumaan, kun itse lähdin Poriin etsimään sitä Junnua, kuka kuksisi mun vaimoa yötä päivää.
Itse jätän matkalaukut tällaisessa tilanteessa hotellin säilytyshuoneeseen, tietty kaikenlaiset majoituspaikat eivät vastaavaa palvelua tarjoa.Päätöspäivä siis menossa ja sitä nyt kiroan miten olen oikein sinä yönä ajatellut kun olen bussimatkat Raumalta Hämeenlinnan suuntaan ostanut. Kello 12 on majoituspaikan avainten luovutus mutta kello 17 lähtee vasta bussi Turkuun. Eli siihen jää vielä viisi tuntia aikaa odottaa bussia. Kaippa olen ajatellut että on aikaa vielä tutustua Raumaan tuollakin ajalla mutta mihin laitan siksi aikaa kapssäkkini?
Enhän minä tietenkään moiseen alkaisi. Voisi oma vaimo tykätä huonoa. Kaverin puolesta kyselin...Jonon perälle siitä, minä olin täällä ensin.
Se ei oo kun parit rehvit ja naitte kuin makakit.En tiedä monettako kertaa tapaan nummiksen, mutta joka kerta hän avautuu enemmän itsestään. Olen kyllä vähän ylpeä itsestäni että minuun luotetaan niin paljon.
Niin onnekashan minä olin kun tuo vara-avain vaikka se olikin aika hankalassa paikassa. Ei tarvinnut miettiä murtautumista omaan kotiin. Ehkä olisi pitänyt tulla ikkunasta lävitse... No joo, onneksi ei edes tarvinnut miettiä tuollaista.Olin joku syksy yksin mökillä. Ulko-ovi oli silloin sellainen, että ei pysynyt kiinni, jos sitä ei laittanut lukkoon. Lähdin käymään ulkohuussissa pelkät bokserit ja saappaat jalassa. Ja painoin oven kiinni. Saman tien tajusin, että ne avaimet on tuvan pöydällä. Vara-avaimia ei ole.
Viitamäki...Mutta eipä siinä, nyt on kyllä aika fressi olo sinänsä ja voisi vaikka syödäkin jotain. Ja olisihan tuota pari laatikkoa vielä olutta kellarissa.
Satuhahmo, jos googlea on uskominen. Jiri Viitamäki.Kuka on Viitamäki?
En ole ikinä kuullut kurkkurouheesta, onko se sama asia kuin kurkkusalaatti?Tämä on nyt toinen satsi kurkkurouhetta tälle kesä
Virolaisen kaverini edesnennyt mummo teki tosi hyviä hapatettuja avomaankurkkuja.. Oli mainioita krapulassa savusaunan jälkeen, kun vierailin kaverini perheen kotitilalla Virossa.Eilen säilöin kokonaisia kurkkuja ämpäriin. Tänään on ohjelmassa kurkkurouheen teko. En aio pyhittää mitään lepopäivää. Tämä on nyt toinen satsi kurkkurouhetta tälle kesälle. Ostokurkuista noita olen tehnyt. Omista kurkuista ei ole ollut tarpeeksi tuotantoa säilömiseen, mitä nyt ajattelin niitä pariin tölkkiin viipaloida ja kaataa liemen päälle.
Jotkut ihmettelee miten viitsin tehdä kurkkurouhetta kun se on niin vaivalloista. No onhan siinä nyt vähän työvaiheita mutta ei se nyt kovin raskas homma ole....
Kurkut pestään. Poistetaan kannat ja jauhetaan yleiskoneella raasteeksi. Muutama sipuli myös jauhetaan joukkoon (pitää tietty kuoria ne). Keitetään liemi ja upotetaan raaste siihen. Kiehautetaan. Sitten purkitetaan puhtaisiin purkkeihin. Päälle kiepautetaan tillinoksa pitämään raasteet nesteessä. Purkit kiinni, nimet kylkiin ja kellariin. Sieltä voi sitten talvella jaella niitä...
Kyllä se vähän sellaista on mutta paremman makuista (oma mielipide). Kurkkurouhe nimellä tuo löytyy vanhasta reseptivihkosta joten sillä nimellä itse sitä valmistan. Äitini puhuu relissistä. Kyseessä on siis etikan ja sokerin avulla säilöttyä kurkku-sipuliraastetta.En ole ikinä kuullut kurkkurouheesta, onko se sama asia kuin kurkkusalaatti?
Kyllähän nuo Venäjän ja Baltianmaiden kurkut on vähän erilaisia kuin nämä mitä minä teen jotka säilötään lähinnä etikan ja sokerin avulla.Virolaisen kaverini edesnennyt mummo teki tosi hyviä hapatettuja avomaankurkkuja..
Meeliksillä sekä Iivanoilla on kyllä taito tehdä kurkuista mitä oivallisimpia krapulalääkkeitä. Votkapaukun kera, tok.Virolaisen kaverini edesnennyt mummo teki tosi hyviä hapatettuja avomaankurkkuja.. Oli mainioita krapulassa savusaunan jälkeen, kun vierailin kaverini perheen kotitilalla Virossa.
Tuli raapastua vissiin ihan reipas humala eilen. Jännä sinänsä että keho meni niinkin rappiolle vaikka pelkkää olutta join. Toisaalta jos sitä juo sen parikymmentä niin kyllähän sitä yllättävän hyvään kuosiin pääsee. Pitkästä aikaa tuli oksennettua tänään krapulassa.
Mutta eipä siinä, nyt on kyllä aika fressi olo sinänsä ja voisi vaikka syödäkin jotain. Ja olisihan tuota pari laatikkoa vielä olutta kellarissa.
Siis itellähän on "viinapäähän" tullut toleranssia vuosien karttuessa vaikka millä mitalla, mutta krapulat taas paljon kamalammat. Oliskohan tää evoluution keino kertoo että Johnny vois nyt pikkuhiljaa jättää sen ryypiskelyn nuoremmille ja komeemmille. Ja toki @Evil :lle.En tiedä minkä ikäinen olet, mutta oma viinapää on heikentynyt huomattavasti, kun vuosia tulee lisää. Toki näin 2-vuotiaan lapsen isänä nuo juontikerrat ovat myös aika harvinaisia joten jollain 12-15 oluella saan jo muistin pätkimään.
Vähän nyt meni väärin. Lienet tarkoittanut että nuoremmille, ja komeammille kuten Evil.Siis itellähän on "viinapäähän" tullut toleranssia vuosien karttuessa vaikka millä mitalla, mutta krapulat taas paljon kamalammat. Oliskohan tää evoluution keino kertoo että Johnny vois nyt pikkuhiljaa jättää sen ryypiskelyn nuoremmille ja komeemmille. Ja toki @Evil :lle.
Olinko minä jossain?Tervetuloa takaisin kehiin.
Vanhus? Vielä mulla syntymä on lähempänä kuin satavuotisjuhlat.Johnny ja Eevili tehneet paluun palstalle? Voi vittujen kevät kiva kun vanhukset jaksavat.