Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onko kukaan muu huomannut semmoista asiaa, että vapaa keskustelu on nykyään alkoholistien, ex-alkoholistien ja mielenterveyspotilaiden/kuntoutujien paikka purkaa omaa elämäänsä?
Kiva että siihen purkautumiseen on kanava ja tekee varmasti hyvää saada vertaistukea, mutta minulla henkilökohtaisesti alkaa sappi kiehumaan siinä vaiheessa kun tämänhetkiset alkoholistit alkavat käännyttämään toipuvaa/toipuvia alkoholistia takaisin alkoholin pariin. Pitäkää niitä omia rinkejänne ja olkaa toistenne tuki ja turva, mutta älkää vetäkö sellaisia heikossa asemassa olevia ihmisiä siihen mukaan jotka eivät itse ymmärrä omaa parastaan. @vilperi sammuta palsta ja puhu jonkun sinulle oikeasti läheisen ihmisen kanssa. Nyt näkee jo kauas että toimintasi ei pääty hyvin. Saat tällä hetkellä "hyviä" neuvoja ihmiseltä joka ryyppää silloin kun omat lapset ovat paikalla. Kyllä, tarkoitan sinua @czczczezczzczku. Sinulla ei ole mitään varaa antaa kenellekään alkoholistille/alkoholismista toipuvalle mitään neuvoja niin kauan kun jatkat tuota omaa alkoholismiasi.
Olet varmasti ihan mukava tyyppi ja kaikkea, mutta lopeta tuo jeesustelu ja muiden ihmisten elämällä leikkiminen.
Juo itseksesi ja pidä se omana tietonasi. Kerää watsapp-rinki puhelimesi muistiosta ja niiden kavereiden kavereista, älä täältä palstan heikosta aineksesta.
 
"Kotimaisista jääkiekkokatsomoista on vaikea löytää minkäänlaista arvokkuutta tai kunniakkuutta. Siellä suositaan moukkamaisuutta, typeryyttä ja ymmärtämättömyyttä. Siellä suositaan rantapalloja, kusipäisyyden metaforaa" Tuomas Kyrö-Urheilukirja
Suosikkijoukkue
Se turkoosi lahtelainen & Dallas Stars
@Malkkinen tunnut olevan muiden asioista hyvin perillä niin varmasti osaat silloin myös linkittää sen viestin missä Czczczczczczczczczcku on kannustanut vilperiä juomaan. Mulle itselle jäi ainakin sellanen kuva että vilperi osallistui näihin "skypekänneihin" nimenomaan täysin omasta tahdostaan eikä kenenkään painostamana.
 
♫ Hei rakas kerro mulle mikä on tää tunne, kun ei riitä Linnunratakaan
Voisin tehdä kodin kauniin, tai laulustani valmiin, mut ilman sua ne ois sointuja vaan ♫

Kuvitellaan hetki että vesi on yhtä kuin inspiraatio. Mä oon sillon varmaan pesusieni joka imee kaiken sen inspiraation sisäänsä.

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Polkupyörän ketjunkatkaisutyökalu on hukassa. Nyt en voi koittaa korjata pyörääkään. Ja avaimetkin hukkasin eilen. Kirjoitinkohan siitä jo? Ne nyt ei voi kaukana olla kun tulin niillä kuitenkin sisälle. Mutta laitoin jonnekin outoon paikkaan kun en niitä löydä.
Tulipa muuten mieleeni, että minulla pitäisi olla ketjunkatkaisutyökalu jossain.
Oli kyllä kymmenien vuosien eli opiskeluelämän aikainen vempain, mutta olen pruukannut pitää kaluistani huolen ja sen täytyy olla jossain päin kartanoani. Flyygelissä se ei voi olla, koska kelasin koko skaalan läpi kaksi vuotta sitten. Biljardipöydän pusseistakaan ei ole tullut esille.

Mutta aivan aikuisten oikeasti, minulla on ollut ko. työkalu ja myös Tunturin (ei Peugoetti eikä edes Raleigh) kymppivaihteinen polkupyörä.

Nyt saattaa Nukkumatti kylvää hiekkaansa turhaan, arvee miettii ihan tosissaan minne on voinut hukata työkalunsa, aika surullisena hahmona tässä maailmassa kai.
Ja tyhmänä vielä olemuksensa paljastaen, sen tajuan juuri enternäppäimeen osu
 
and hey, let's be carefull out there!

redpecka

Jäsen
Ylläolevasta fillarijutusta impaantuneena kysyn, että onko mitään järkeä touhussa, jossa viet fillarisi korjaamoon ja ne vaihtaa sulle sen rikkoutuneen osan (käyttäen jotain vähemmän paskanaolevaa varaosaa)? Minä en näe tässä järkeä ja sillä viidelläkympillä voisi käydä wikipediakirjekurssin, tilata uuden osan maailmasta ja vaihtaa sen ihan itse siihen fillariin. Jakari pitäisi kai ostaa vielä jostain.

Koska pyöräkorjaamoissa jonne uskot pyöräsi... Mulle on käynyt huonosti. Nössönä en kumminkaan osannut vaatia oikeutta ja puolustaa itseäni tai fillariani, joka oli silminnähden joutunut kokemaan kovia. Siitä ei ikinä enää tullut kalua ja jouduin hylkäämään sen piakkoin noiden tapahtumien jälkeen.

Sen kerran kun palkitsee itsensä että vie pyörän keväällä ihan liikkeeseen perushuoltoa varten... Vituttaa periaatteessa vieläkin vaikka se fillari olisi hajonnut tähän päivään mennessä jo joka tapauksessa. Oisko tuosta 15-20 vuotta aikaa. Mutta sen jälkeen ei ole ollut pyörää eikä tyttöystävääkään. Liekö näillä joku yhteys?
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tätä nyt on varmaan vaikea uskoa kun olen kirjoittanut niin paljon nyt tänne tuosta juomisesta taas. Mutta kun vertaa mieltäni ennen noita kännejä ja nyt kännien jälkeen niin minulla on mieli rauhoittunut kummasti. Nyt siellä ei enää pyöri se juominen ja kännien kokeilu läheskään niin paljoa mielessä, pyöriikö mielessä juuri lainkaan vaan mielessä pyörii nyt se juomattomuus, jos sekään. Ei niinkään alkoholin juominen. Se että kirjoitan tänne viestin pari juomattomuudesta ei ole koko totuus siitä mitä mielessäni oikeasti pyörii. Mutta läheskään kaikesta en kirjoita.

Ja nyt minulla on nimenomaan aika vahva usko siihen että vaikean alun jälkeen tämä tilanteeni tästä vielä korjaantuu. Niin kuin jo sanoin, niin nyt alkoholin juominen ja jopa kännitkin on kokeiltu pitkän tauon jälkeen ja mitään ryyppyputkea ei jäänyt onneksi päälle. Vaan kännien jälkeiset seuraavat kaksi päivää ovat olleet sellaisia ettei mitään kummempaa halua juoda alkoholia ole edes ollut. Nämä kaksi päivää valavat uskoa siihen että pystyn olemaan juomatta tässä aika pitkään ainakin. Menen päivä kerrallaan kuitenkin.

Mutta tämä viesti on nyt toistaiseksi viimeinen viestini minkä tänne näistä asioista kirjoitan. On aika alkaa kirjoittamaan muista jutuista. Ja ei minua @Czescku ole kyllä missään vaiheessa kannustanut juomaan. Niin kuin sanottuakin jo niin liityin täysin omasta valinnasta niihin kännimiitteihinkin.

Eikä nämä minun kirjoitukseni ole mitään alkoholistin uskotteluja vaan aikas rehellisiä tuntemuksiani. Minun uskoani horjuttaa enemmänkin tällaiset viestit että senhän nyt näkee jo kilometrien päähän että ei tuosta mitään tule. Kun yritän tosissani rohkaista itseäni parantamaan tapani. Ja näen valon pilkahduksiakin tässä elämässä enkä vain synkistelyä.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!
Suosikkijoukkue
Se turkoosi lahtelainen & Dallas Stars
Eikä nämä minun kirjoitukseni ole mitään alkoholistin uskotteluja vaan aikas rehellisiä tuntemuksiani. Minun uskoani horjuttaa enemmänkin tällaiset viestit että senhän nyt näkee jo kilometrien päähän että ei tuosta mitään tule. Kun yritän tosissani rohkaista itseäni parantamaan tapani. Ja näen valon pilkahduksiakin tässä elämässä enkä vain synkistelyä.
Sama itsellä, jos vaihdat "alkoholistin" tilalle sanan "naisasia".

Noh, eipä kyllä onneksi olekaan mitään mitä haluaisin niistä tällä hetkellä puhua julkisesti. Elän ns. omaa elämääni päivä kerrallaan ja sitten kun naisrintamalla jotain taas seuraavan kerran tapahtuu, niin ystäville saatan siitä hyvinkin pian kertoa. Tänne jatkoajan vapaalle korkeintaan joskus hamassa tulevaisuudessa, jos silloinkaan.
 
♫ Hei rakas kerro mulle mikä on tää tunne, kun ei riitä Linnunratakaan
Voisin tehdä kodin kauniin, tai laulustani valmiin, mut ilman sua ne ois sointuja vaan ♫

Kuvitellaan hetki että vesi on yhtä kuin inspiraatio. Mä oon sillon varmaan pesusieni joka imee kaiken sen inspiraation sisäänsä.

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Töissä on viime aikoina rasittanut sellainen asioiden suurentelu. Pienikin vastoinkäyminen on heti kuin isompikin takaisku. Esimerkkinä kaadoin kiisseliä tarjoilukippoon, se meni liian täyteen ja yksi työntekijä oli jo raivostua asiasta. Vaikka eihän siinä mitään peruuttamatonta tapahtunut kun ei sotkuakaan tullut. Vähän kiisseliä kiposta pois ja elämä taas hymyili.

Töissä minulla on sujunut nyt siis hyvin. Tuo ryyppääminen ei ole vielä onneksi vaivannut työntekoa ja töissä olen kyennyt keskittymään ihan työntekoon. Ja hienostihan ne hommat ovatkin kuulemma sujuneet ja jatko palkallisena työntekijänä on enää lähinnä vain koronasta kiinni. Muuten asia on jo varma mutta tosiaan se koronan perkele voi taas sotkea suunnitelmat.

Nyt mietin että pitäisikö siivota tänään jo vähän perusteellisemmin vai vasta viikon päästä. Kaksi kertaa viikossa teen pienet siivoukset kuten imuroin ja tarvittaessa pyyhin lattiat. Kerran kuukaudessa teen sitten nykyään vähän perusteellisemman siivouksen, pyyhin pölytkin ja pesen vaikka uunin, jääkaapin sekä teen kalkinpoistot veden-ja kahvinkeittimeen.

Kyllähän tässä tiettyjä asioita jo kaipaa kun ovat koronan takia olleet tauolla. Urheilua nyt etenkin mutta myös ihan isän ja muiden lähimmäisten tapaamista, biljardin peluuta, sitä kun saa muutenkin taas vierailla tuolla kuntoutuskeskuksessa, ja saunomista. Kyllähän täällä asuinyhtiössä on kai yhä pyörinyt saunavuorot normaalisti mutta minä lopetin oman vuoroni huhtikuusta alkaen. En rohjennut enää saunoakaan.

No, tänään tuolla kuntoutuskeskuksessa alkaa sentään jo grillaamiset. Mutta sinne ei vielä saa osallistua me kotikuntoutujat vierailukiellon takia. Aion kuitenkin iltapäivällä kävellä sen kuntoutuskeskuksen ohi ja kuikuilla näkyykö tuttuja. Morjenstan heitä.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Mustapha Lemieux
Elämä hymyilee Turun saaristossa. Ollaan törpötelty bisseä läpi yön, saunottu ja naurettu. Nyt on lounas valmistumassa. Loimulohta, folioperunoita ja patonkia. Perunoiden ja lohen voiteluaineena toimii valkosipuli creme bonjour kastike. Naatitaan, naatitaan.
Erittäin komiaa! Hyvät reissut sinne.
 
"Peräaukkojuttuja varten lienee huomattavasti parempiakin paikkoja kuin tämä ketju. Eli takaisin aiheeseen kiitos." - Jatkoajan moderaattorit Vihreiden ketjussa.
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Elämä hymyilee Turun saaristossa. Ollaan törpötelty bisseä läpi yön, saunottu ja naurettu. Nyt on lounas valmistumassa. Loimulohta, folioperunoita ja patonkia. Perunoiden ja lohen voiteluaineena toimii valkosipuli creme bonjour kastike. Naatitaan, naatitaan.
Ei puutu kun Don Tami!
 
"When one person suffers from a delusion, it is called insanity. When many people suffer from a delusion, it is called religion." -Richard Dawkins

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Pitäkää niitä omia rinkejänne ja olkaa toistenne tuki ja turva, mutta älkää vetäkö sellaisia heikossa asemassa olevia ihmisiä siihen mukaan jotka eivät itse ymmärrä omaa parastaan. @vilperi sammuta palsta ja puhu jonkun sinulle oikeasti läheisen ihmisen kanssa.
Tästä se kaikki alkoi... Ja voihan se olla niinkin että tikulla silmään sitä joka vanhoja muistaa. Tuli vaan mieleeni tämä juttu (tuosta Malkisen kirjoituksesta) ja halusin kommentoida. Ehkä on väärin nostaa tämä asia esille.

Siitä oli eilen tasan kolme vuotta kun aloitin vieläkin jatkuvan antabus-lääkekuurin.
Siis oot vetänyt antabusta kolmen vuoden ajan? Eikö se ole aivan järjettömän pitkä aika? En ole lääkäri mutta olen siinä uskossa että ks. aine rasittaa maksaa varmaan enemmän kuin itse kunkku. Kannattaa ainakin konsultoida lekuriasi asiasta. Ja jos oot ollu kolme vuotta jo törpöttelemättä, niin eiköhän se onnaa ilman antabustakin.
Olin jo silloin kommentoida vilperille että olen Johnnyn kanssa erimieltä. Enpä saanut aikaiseksi. No en ole lääkäri minäkään. Antabusta voi hyvin käyttää pitkäänkin kun maksa-arvoja seurataan kuten vilperillä omien sanojensa mukaan tehtiin. Toisaalta voi siitä pitää taukoja ja kokeilla miten jaksaa ilman. Ja sitten vaikka lopettaa kokonaan jos menee hyvin. Mutta jotkut ihmiset käyttää antabusta lopun elämänsä. Ehkä Johnnyn viesti oli viimeinen kinmoke vilperille lähteä kokeilemaan ilman lääkettä. Kyllä uskon että se ajatus kokeilla ilman abtabusta on ollut jo olemassa. En usko että vilperiin vaikuttaa niin paljon yhden palstapersoonan mielipide että että hän olisi vain sen takia ottanut pian viestin jälkeen (omien sanojen mukaan) yhteyttä A-klinikkaan ja sopi abtabuksen lopettamisesta. Ajatus lopettamisesta täytyi olla jo olemassa. Tietenkin olin vähän huolissani vilperistä kun hän tarttui pulloon heti kun abtabuksen varoaika oli ohitse. Mutta hän on aikuinen ihminen ja itse päättää mitä tekee. Ja pärjää kyllä...

Mutta minun periaatteeni on ollut etten täällä puutu muiden alkoholin käyttöön. Voin tsemppiviestiä (joo, on ne ehkä vähän turhia) lähettää jos joku päättää vähentää tai lopettaa alkoholin käyttöä. Mutta kenenkään alkoholin käyttöä en täällä paheksu enkä tuomitse. Enkä muuten tee sitä oikeastaan oikeassa elämässäkään. Rivien välistä joku voi muuta kyllä lukea... Olen sitä mieltä ettei minulla omien toilailujen takia ole mitään kompetenssia tuomita toisia. Ja toisaalta alkoholin käytön lopettaminen (vähentäminen) on oma päätös joka tulee ihmisen itsensä sisältä. Kyllä siihen voi vaikuttaa ulkoiset asiat (esim. perhe, työ) mutta lopulta se lähtee itsestä. Itse en pidä hyvänä ulkoisia "määreitä" kuten antabusta tai sitä että ollaan juomatta kun puoliso käskee. Onhan nuo kyllä sillä tavalla hyviä että jos ne katkaisee juomisen ja saa huomaamaan että ilmankin voi olla. Mutta jokainen tekee nämä asiat omalla tavallaan. Jos antabus auttaa niin hyvä niin...

Kyseessä on nyt siis todellakin minun omat mielipiteet jotka nyt uskaliaasti tänne jaion. Saatan vielä katua tätä viestiä. En todellakaan halua pahoittaa kenenkään mieltä. Pyydän anteeksi @Johnny B. Goode jos tuntuu että nostin sinua tikun nokkaan. Vilperi teki itse omat päätökset. Olen sitä mieltä että pohjimmiltaan jokainen on vastuussa omasta juomisestaan. En tietenkään hyvällä katso porukkaa joka tunkee nenän eteen alkoholia alkoholiongelmaiselle tyyliin "voit sinä vähän ottaa, ei kai se yksi, pari mitään haittaa". Olen jopa @Evilin kanssa samoilla linjoilla että ei se viinaa itsestään sinne kurkkuun hyppää vaan jokainen kaataa sen sinne itse (ja omasta päätöksestä). Ja @vilperi, minä tiedän että sinä pärjäät. Ole vain helvetin tyytyiväinen että olet taas selvällä tiellä. Tämä ei ollut tuomitsemisviesti sinun tekojasi kohtaan vaan tällaista yleistä pohjintaa. Tsemppiä vaan...
 
Viimeksi muokattu:
Mistään en mitään tiedä mutta sanon silti...

redpecka

Jäsen
Olis niin kiva haravoida joskus vielä. Ehkä jos en muuta suuntaa elämälleni löydä niin menen vapaaehtoisena haravoimaan Kalifornian metsiä josko se hillitsisi vähän niitä niiden maastopalovitsauksia.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Saunaan saunaan suomalaiset.
Minä tulin jo pois. Olisi ollut hyvä ilma lähteä vaikka mökille. Olla siellä vaikka yötäkin mutta veli meni perheineen niin ei viitsitty sitten mennä. Onhan täällä kotonakin sauna eikä meistä olisi vielä ollut menemään järveen uimaan että ihan sama olla kotona. Vielä jotakin pientä iltapalaa jos "taikoisi" niin voisi vaikka ryhtyä telkkaria katselemaan miehen ja kissan kanssa.
 
Mistään en mitään tiedä mutta sanon silti...

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lauantai ilta, makaan teltassa ja kuunnellaan musiikkia. Kaveri laittaa kuvaa, kun pelaa pleikkaria ja juo kaljaa... :)
 
Rakkautta yli lajirajojen. On vain TPS.

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Where were you while we were getting high?
Olin tässä jokusen päivän kaakossa auttamassa porukoita, kun muuttivat uuteen tornitaloon ihan Lappeenrannan keskustassa. Siinä ehti jo tottua mukavaan ja siistiin asumiseen uudenkarheassa isossa kerrostalokämpässä. Kun palasin Malminkartanoon, niin ensimmäinen näky oli parkkipaikalla kuseskeleva känninen janari, joka hoiti toimitustaan ihan autojen vieressä. Annoin vähän pahaa silmää, mihin tämä maastohousu vastasi, että "vittuuks siinä tuijotat". Tervetuloa Malminkartanoon.
 
KooKoo - Meister Der Herzen 2019-20.

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Mistä lähtien täällä Jatkoajassa on ollut mainoksia? Ainakin mobiilissa hyppii sivusto joka suuntaan.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy