Itsekin satsannut ruokapuoleen. Keittiöhommia, kun työkseen tekee, niin ei kotona kovin usein jaksa enää. Toki monesti vapaapäivinä homma lähtee täysin lapasesta, ja tulee parinkin päivän ruuat tehtyä kerralla.Tämän pääsiäisen olen viettänyt täysin ruokaan panostaen. Aika usein olen ollut tuolla keittiössä joko kokkaamassa tai sitten jälkiäni siistimässä ja tiskaamassa. Mutta on sitä kyllä erilaisia herkkujakin syntynyt.
Harvemmin sitä tulee ruokaan panostettua ihan yhtä paljon kuin nyt. Mutta tällaisena aikana tietenkin kun muuten elämä on varsin rajoitettua niin nythän on hyvin aikaa ja varaakin satsata sitten kokkaamiseen ja leipomiseen. Rahaa ei mene oikein mihinkään muuhun niin helposti sitä voi sitten laittaa menemään ruokaan. Ja saapahan sitten edes jostain iloa ja nautintoa elämään.
Äsken just taas söin. Ruokana oli uunilohta, vuohenjuustollakin täytettyjä lihapullia, perunamuussia, niitä täytettyjä kananmunia ja coleslawia sekä kevätsalaattia. Kaikki itse tehtyjä. Oli kyllä niin hyvät ruoat että!
Grillikautta tässä availtu pari päivää. Toissa iltana tuli tehtyä koko pääsiäisen ajan ruoat marinoitumaan. Paljon kasviksia, kokonaisena grillattua itse kalastamaa kirjolohta, bataatti sipuli nyyttejä, lehtipihvejä yms. Ensimmäistä kertaa kokeilin grillata palsternakkaa, ja tulikin ihan pirun hyvää. Kuoret pois, mukavan paksuista viipaletta, mausteita, pikkusen öljyä ja yön yli marinointi.