Tuli itsekin eilen kerättyä viinimarjat pihalta. Itse kun en ole nössö, niin marjoista ei tehty mehumaijassa mehua, vaan ovat nyt harsopussissa käymispöntössä.
Parikymmentä vuotta siintä, kun olen kotiviiniä viimeeksi tehnyt. Silloin satsit tehtiin appelsiinimehusta vessan nurkassa, ja tottakai turbohiivalla. Niitä sitten valleilla nautiskeltiin mehukatti törpäköistä.
Hieman eri meiningillä meinasin nytten. Pitkät tovit meni nettikirjoituksia lueskellessa, ja yrittäen oppia jonkinlaisia perusasioita tästä touhusta.
Eilen laitoin satsin astiaan, ja ihan kivasti jo pulputtelee vesilukko. Melko matalassa lämpötilassa käytän tuota, uskoen, että siten saa parhaan lopputuloksen.
Useampi viikko mennee, ennen pullotusta, ja joulun tuntumaan saa varmaan kypsyä ennenkuin aletaan naattimaan.