Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 155 045
  • 6 802

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Iskikö kiekkokansalle morkkis.

Kyseinen kirjoitus kuvastaa tämänhetken tilannetta hyvin. Jokaisesta asiasta väännetään heti negatiivinen asia ja yritetään saada kiekko lajina huonoon valoon. Itse en ymmärrä sitä.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Hemmetin hienoa, että Jatkoaika kirjoittaa uutta juttusarjaa pienemmistä kiekkomaista. En ole vielä artikkelia avannut, mutta näköjään Uusi-Seelanti sai kunnian olla ensimmäinen. Toivottavasti tämän myötä kiekkoihmiset saavat enemmän perspektiiviä siitä, kuinka huipulla Suomi todellisuudessa on jääkiekossa ja sitä kautta A-sarjan MM-kullalle annettaisiin enemmän arvoa.

Ajattelin juuri parina viime päivänä, että voisin kirjoittaa palstalle samanlaiseen tyyliin esittelyitä pienemmistä jääkiekkomaista. Jatkoaika ehti ensin.

Mielenkiintoinen juttusarja luvassa, varmasti paljon uutta tietoa monelle.

Propsit siis Jatkoajalle mielenkiintoisesta ja raikkaasta ideasta.
 

M@thieu

Jäsen
Osa artikkeleista taitaa vielä odottaa julkaisuaan, mutta jo nyt on paikallaan suuri hatunnosto Juha Santaharjulle KHL-ennakosta. Loistavaa duunia.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olen samaa mieltä kahden edellisen kirjoittajan kanssa. Eilen ja tänään on ollut paljon luettavaa verkkolehdessä. Ensin juttu Uuden-Seelannin kiekosta ja parista kiekkoilijasta ja sitten tuo huima paketti KHL-joukkueista.

Kiitos tekijöille.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olipa paska Bluesin ennakkopaketti. Kaksi lyhyttä juttua jossa toisessa käytiin pelaajat pääpiirteittäin läpi ja toisessa arviota joukkueen vahvuuksista & heikkouksista. Thats it.

Missä pelaajahaastattelu?

Kaikista muista joukkueista saatu kasaan neljä artikkelia.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voi olla että olen perjantain kunniaksi kunnon aivojumissa, mutta mitäs tässä Norrenaa käsittelevässä jutussa tarkoittaa lause:
Kaikki tämä pyöri veteraanin mielessä uran ainoan SM-liigajoukkueen ehdottaessa jatkoa pelikentillä.
Fredrik Norrena ei vaikene - SM-LIIGA - 06.09.2013 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

edit: Haha, Strozyk ollut tarkkana, nyt muutettu muotoon:
Kaikki tämä pyöri veteraanin mielessä uran merkittävimmän joukkueen ehdottaessa jatkoa pelikentillä.
Olisit nyt pistänyt että Lukon lisäksi ainoan sm-liigajoukkkueen, mun mieliksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos jatkoajan toimituksen toimittajille KHL:n kausiennakosta, todella hyvä ja helposti ymmärrettävä sekä mukavaa luettavaa näin maalikollekkin joka ei ole khln aiemmin perehtynyt, kiitos!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Jatkoajan kolumnissa Tomas Plihal - uuteen nousuun? kirjoitetaan: "Turusta hän siirtyi viime kaudeksi pohjoiseen ja Oulun Kärppiin. Oulussa oltiin pääasiassa innostuneita, olihan Plihalilla allaan hyviä kausia ja sentteriosastolle kaivattiin tekijämiestä."

No ei kyllä oltu edes alussa pääasiassa innoissaan vaan pääasiassa ei oltu yhtään innoissaan. Jokunen erittäin harva nimimerkki oli varovaisen optimistinen, tyyliin: "annetaan mahdollisuus näyttää ja teilataan vasta sitten", mutta siinäpä se.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Strozykille taas iso peukku Seigo-jutusta.

Sääli, että muut toimittajat eivät vaivaudu tuottamaan juttuja paikkakuntansa uusista pelaajista - Paluumuuttajia on kuitenkin melkoinen määrä ja monella ulkomaalaisellakin pirun mielenkiintoisia taustoja.

Esimerkiksi Nimettömän Käyttäjän esiinnnostama Plihal-tarina olisi huikeaa luettavaa, mikäli mukana olisi Tomaksen kommentteja. Samoin HIFK:n ulkomaalaisista olisi mukava saada enemmän in-depth-kamaa, kotimaisista paluumuuttajista puhumattakaan.

Edelleen, mielummin näitä kuin noita nollatason kolumneja. Pelaajahaastattelut ovat aina ennen olleet Jatkiksen suola.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jatkoajan verkkolehdessä tänään julkaistu "Kynä ja paperi, etkö häpeä Mestis?" -kolumni on kieliasultaan heikkotasoisimpia koskaan lukemiani kiekkoaiheisia kirjoituksia. Koska kyseinen juttu sisältää aivan tolkuttomasti kirjoitusvirheitä ja kielioppisääntöjen rikkomista, olen lainannut sen oheen lähes kokonaisuudessaan, lihavoinut virheelliset kohdat ja kirjannut kommentin tai oikean kirjoitusasun sulkuihin kursiivilla.

"Kynä ja paperi, etkö häpeä Mestis? (Koska kyseessä on puhuttelu, tulisi tekstin olla muodossa "etkö häpeä, Mestis?")

Keskiviikkona Mestis-kausi lähti liikkeelle. (Sanajärjestys: "Mestis-kausi 2013-14 starttasi keskiviikkona".) Kiekkosyksyn ilosanoman sijasta halleilla nähtiin aikamatka. Amatöörimäinen puuhastelu toi sarjalle sen ensimmäisen valtavan imagotappion.

Niin siinä sitten kävi. Tabletit vaihtuivat kynään ja paperiin. Suomen yhden suurimman palloilusarjan tulospalvelua rustattiin käsin. (Mestis on yksi Suomen suurimmiSTA palloilusarjoiSTA.)

Reaaliaikaisista tilastoista ei tarvinnut haaveilla. Nykyaika oli pötkinyt karkuun. (Omituinen ja epälooginen, kahden lauseen mittainen kappale.)

Ongelmat eivät jääneet tähän. Monilla paikkakunnilla esimerkiksi Mestis TV:n työntekijät marssivat työpaikalleen tietämättä siitä, lähteekö signaali yhteenkään talouteen. (Tulisi olla "epätietoisina siitä, lähteekö..." tai "tietämättä, lähteekö...").

Toki täysin olematon markkinointi olisi tämän todentanut itsestään. Nyt kyse oli kuitenkin siitä, onko koko palvelu edes olemassa? (Myönnän rehellisesti, että en saa näistä kolmesta lauseesta mitään tolkkua.)

Miten näin voi olla? (Hyvä kysymys.)

Molemmista edellä mainituista ongelmista Mestis tiedotti vain paria minuuttia ennen kamppailuiden alkua. (Sanajärjestys: "Mestis tiedotti molemmista ongelmista...")

Herää vain kysymys, miksi tämä tapahtui? (Epäsuora kysymyslause, kysymysmerkki pois.) Teknisillä vaikeuksilla tai sopimusongelmilla selitteleminen on turhuutta, mitätöntä. Näin ei yksinkertaisesti olisi pitänyt käydä.

Se, joka hätkähti elo-syyskuun vaihteessa kesälomilta palatessaan, että "ai niin, se kausi alkaa", on ajanhaaskausta. (Kieliopillisesti todella ruma, tökerö ja käsittämätön virke - suorastaan ala-arvoinen.)

Mestiksen imago sai järkyttävän kolauksen erityisesti ulkopuolisten seuraajien joukossa. Uusien katsojien sijasta vain vierestä naurajien määrä kasvoi. Kun satunnaiskatsojalta riistetään sen ainoa kontakti Mestikseen, siis tulospalvelu ja Teksti-TV, liikutaan syvissä vesissä. (Lihavoidut sanat ovat turhia.)

Räkäinen hörähtely on tuolloin täysin oikea reaktio.

Mestiksen pelillinen taso on kasvanut. (Taso nousee tai laskee, ei kasva tai vähene.) Tuo tärkein mittari näyttää hienoja lukemia. Joukkueet ovat houkutelleet uusia, mielenkiintoisia ja isoja nimiä rivistöihinsä. Sarjajärjestelmän uudistuminen on lyönyt kutkuttavat asetelmat kauteen lähdettäessä."
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kannattaa varmaan laittaa palautetta suoraan kirjoittajalle, täällä se saattaa mennä kuuroille korville.
Olisin todennäköisesti laittanutkin, ellei esimerkiksi kolumnin otsikko olisi muuttunut oikeakieliseen muotoon melko nopeasti jutun julkaisun jälkeen.

Kiitokset siis Jatkoajan toimitukselle ripästä toiminnasta!
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Otsikointia aloittelijoille, osa 1

Jaahas, Jatkoajan toimittajat, eiköhän pistetä seuraavien, 26.9. julkaistujen hyvien juttujen heikot otsikot kerralla kuntoon (muutosesitykseni spoiler-osiossa):

Kotivoittojen putki jatkuu, lopputuloksena jälleen 3-2
SaiPan kotivoittojen putki sai jatkoa, lopputuloksena jälleen 3-2
"Tämä oli todella tärkeä voitto"
Somervuori: "Tämä oli todella tärkeä voitto" tai vaikka amppari-yhteensopivasti IFK-sankari: "Tämä oli todella tärkeä voitto"
Heikon ylivoimapelin ilta
Ilmalassa heikon ylivoimapelin ilta
"Kiira Korpi olisi varmaan tykännyt"
Suikkanen IFK-tappiosta: "Kiira Korpi olisi varmaan tykännyt" tai TPS-käskijä pettyi omiensa esitykseen: "Kiira Korpi olisi varmaan tykännyt"

...ja sitten hyvillä mielin nukkumaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jaahas, Jatkoajan toimittajat, eiköhän pistetä seuraavien, 26.9. julkaistujen hyvien juttujen heikot otsikot kerralla kuntoon - - -
...ja sitten hyvillä mielin nukkumaan.
Hys-hys... älähän nyt tule tällaisia tänne ehdottelemaan!
Kohta iso ja paha vastaava päätoimittaja tulee kertomaan kuinka sinun ehdotuksesi ovat...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miksi Eero Kilpeläinen listautuu edelleen Jokereiden loukkaantuneiden listoille otteluennakoissa? Näin oli sekä eilisen Lukko-ottelun ennakossa, että myös tänään ilmestyneessä Tappara-ottelun ennakossa.

Kilpeläisen sopimus Zugiin julkaistiin jo toissapäivänä, ellen väärin muista.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kierroksen tehopelaajat -laatikko on toki ihan kiva lisä, mutta olisi lystiä, jos sinne otettaisiin kaikkien joukkueiden pelaajia mukaan.

Esimerkiksi tänään boksi näyttää eiliseltä kierrokselta seuraavaa:

Niklas Hagman 2+1
Jukka Peltola 1+1
Jarkko Näppilä 1+1
Ossi Louhivaara 0+2
Ville Uusitalo 0+2

HIFK-SaiPa-ottelun tehomiehet Janne Tavi (1+1) ja Jesse Mankinen (1+1) eivät jostain syystä ole kelvanneet listalle?
 

Ralph

Jäsen
HIFK-SaiPa-ottelun tehomiehet Janne Tavi (1+1) ja Jesse Mankinen (1+1) eivät jostain syystä ole kelvanneet listalle?

Miika Lahti ja 2+0 ei kelvannut myöskään. Rohkea arvaus, että tuossa listassa kaikki kaksi pistettä tehneet ovat ns. samanarvoisia, eli ne summanmutikassa asettuvat sijoituksilleen. Eli 0+2, 1+1 ja 2+0 ovat kaikki vain kaksi tehopistettä ja tällä kertaa arpa arpoi nuo neljä mukaan.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Mua lemmitkö vielä, oi Liiga..

Kyllähän nämä Jatkoajan kolumnit ovat ennenkin olleet tasoltaan vaihtelevia, mutta Markku Ijas veti kyllä komeat pohjat nyt. Jutussa ei ollut mitään kiinnostavaa, eikä se myöskään naurattanut, vaikka ehkä yritti olla edes mukahauska. Mitähän lisäarvoa Jatkoajan verkkolehdelle tälläkin kolumnilla haettiin?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jutussa ei ollut mitään kiinnostavaa, eikä se myöskään naurattanut, vaikka ehkä yritti olla edes mukahauska. Mitähän lisäarvoa Jatkoajan verkkolehdelle tälläkin kolumnilla haettiin?

Pitää myöntää, että siinä vaiheessa naurahdin, kun lopussa oli lause "Tarinan opetus lienee kaikille selvä". Tossa vaiheessa minulle se ei valitettavasti ollut kauhean selvää. Eli mikä se kolumnin opetus lopulta oli? Vähän vaikuttaa siltä, että innoissaan on mietitty, että mitä kirjoittaa ja on mieleen tullut hassu kielikuva. Varmaan jutuista tulisi parempia, jos miettisi sen aiheen ennen kuin alkaa keksiä nokkelia kielikuvia.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kyllähän nämä Jatkoajan kolumnit ovat ennenkin olleet tasoltaan vaihtelevia, mutta Markku Ijas veti kyllä komeat pohjat nyt. Jutussa ei ollut mitään kiinnostavaa, eikä se myöskään naurattanut, vaikka ehkä yritti olla edes mukahauska. Mitähän lisäarvoa Jatkoajan verkkolehdelle tälläkin kolumnilla haettiin?
Mainittakoon lisäksi, että ao. jutun "loppuhuipennuksena" - eli viimeisenä kappaleena - oli vielä aamupäivällä insinöörivitsi, jossa insinööri-sana oli korvattu Kalervo Kummolan nimellä. "Vitsi" oli jutun teeman mukaisesti anaalipenetraatioaiheinen.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Vastenmielisintä paskaa miesmuistiin tuo kirjoitelma. Tuosta ei voi kuin parantaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kolumnisti olisi voinut myöntää loppuhuipentumana, että kirjoitus taisi mennä tällä kertaa reisille.

Tämä on vaan otettava positiivisesti siten, että jo seuraava kirjoitus on paljon parempi. Tai sitten voi olla eri, jos Ijaksella on muhimassa jokin nekrofilia-aiheinen kolumni, jolla otetaan kantaa Liigan kuihtuvaan tulevaisuudenkuvaan ulkomaisten sarjojen puristuksessa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eihän tästä puutu enää kuin Itä-Euroopan reissulla salakuvatut tyttöjen peprikset.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Todella mielenkiintoisia artikkeleita ja juttuja pienemmistä kiekkomaista, Luxemburg-reportaasia on lukenut mielellään. Paljon tekstiä ja seassa luonnollisesti siksi joitakin kirjoitusvirheitä.

"Lähtökohtökohtaisesti Luxemburgissa ei ole ammattilaiskiekkoilijoita."

Tuo oli kyllä mainio. Silti; loistavaa työtä läpikotaisin, näitä lukee mielellään! Lisää kiitos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös