Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Juu, otin tuon toisen lainauksen mukaan debattiin viiveellä, koitin vastata useampaan. Ja olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että yleisesti edes kolumneissakaan ei ole esimerkiksi tarkoituksenmukaista levittää väärää tietoa. Pitää pyrkiä siihen, että esitetyt tiedot kestävät tarkastelun. Mielipiteet ja tietojen pohjalta tehdyt johtopäätökset saavat juttutyypin mukaan elää.

  AW
   
 2. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Toimitus loistava haastattelu + artikkeli Antti Pennasen kanssa. Kiitos siitä. Onko Jatkoajalla mitään mahdollisuutta tehdä useammin näitä kattavampia ja pidempiä juttuja valmentajien ja pelaajien kanssa? Näitä on todella mahtavaa lukea ja mielellään lukisi useammin näitä syvällisiä ja perusteltuja juttuja. Kiitoksia joka tapauksessa Wennströmille tästä artikkelista.
   
 3. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuo on irrelevanttia, sillä he usein päätyvät (tämmöistenkin juttujen jälkeen) ammattitoimittajiksi ja Jatkoaika onkin eräänlainen toimittajien näyteikkuna, ja sellaisena itseään mainostaakin (ks. esim. Sinustako Jatkoajan uusi tekijä? | Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta ). Siten pysyn kommentissani "ei haittaa ammatillista uraa", mikä koski muutenkin toimittajien ammattikuntaa yleisemmin. Roskajournalismi on roskajournalismia saipa journalisti palkkaa eli ei.  Lainaus:
  Mitä tarkoittaa, että olisivat kaikkien kanssa yhtäläisiä? Kyllähän esimerkiksi lause "Vastassa on Eero Kilpeläinen, jolle ei yli kahta maalia yhteen otteluun tehdä" olisi jo keskustelupalstallakin aivan idioottimainen tokaisu, kun tälläkin kaudella Eero Kilpeläiselle on yhteen otteluun tehty yli 2 maalia peräti 13 kertaa, joista 12 jo ennen kolumnin julkaisua. Siis yli neljäsosassa Kilpeläisen pelaamia otteluita! Olihan edelliskerrasta tosin ehtinytkin kulua kokonaiset 10 päivää... Edelleen kysyn, mikä tämmöisen "journalismin" arvo on?

  Pointti ei siis ole se, että toimittaja oli ns. väärässä yksittäisessä kolumnissaan, vaan se että hän oli väärässä täysin typerällä ja faktoihin perustumattomalla perustelulla, jollaiseen kukaan jolla olisi vähänkään ns. nahkansa pelissä ei varmasti tulisi, ja tekee tämän "Suomen johtavan jääkiekkomedian" asiantuntijaviittaa käyttäen. Minusta tässä tullaan kahteen johtopäätökseen: Joko toimittaja on niin pihalla, että tosissaan kirjoittaa moista huttua. Tämä olisi uskottavampaa jos hän vaikka löisi vetoa näkemyksensä mukaan, mutta joka tapauksessa herää kysymys miten niin pihalla oleva kaveri halutaan kirjoittamaan johtavaan kiekkomediaan.

  Toinen ja todennäköisempi vaihtoehto on, että kirjoittaja tiesi varsin hyvin että tuokin lause on puhdasta sitä itseään (runkosarjassahan Kilpeläisen gaa:kin oli yli 2), mutta koska kolumni, hän totesi ettei linjan mukaisesti siitä tarvitse välittää tai olla tosissaan, vaan voi kirjoittaa kärjistävän ja tosiasioista irrallisen höpöjutun, jolla oletettavasti saadaan pöhinää ja klikkauksia. Herää kysymys, mikä tässä tapauksessa on journalistinen arvo.

  Sitten kun joku huomauttaa että olipas typerä kirjoitus niin etu- kuin jälkikäteenkin tarkasteltuna, niin ollaan selittelemässä että hei, se oli vaan kolumni ja vieläpä yksittäinen sellainen. No, olen kolumnijournalismia kritisoinut rankasti ennenkin, kun näkökulman ottamisen sijaan puhutaan puhdasta soopaa ja oikeutetaan se nimittämällä tekelettä kolumniksi.
   
 4. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos kehuista. Kyllähän tämä inspiroi muitakin valmentajia vastaavassa laajuudessa jututtamaan, mutta iso homma se kyllä on, ja monta hyvää ideaa jää myös toteuttamatta. Pelaajilla ei ehkä aina ole yhtä paljon sanottavaa, mutta elämäntarina voi olla iso.

  Valmentajien osalta Jussi Tapolasta nyt esimerkiksi aika iso juttu löytyy, ja Pennasta on jututettu aiemminkin laajalti. Kyllähän joku Rautakorpi, Tapola, Jalonen, Virta olisi tämäntyyppisen aiheen parissa herkullinen haastateltava.

  Lainaus:
  Yksi vaihtoehto on myös se, että Kilpeläinen oli ennen kirjoitusta päästänyt pudotuspeleissä vain kerran yli kaksi maalia, nyt keskiarvoltaan 1,62 maalia per 60 minuuttia, ja kirjoittaja on visioinut Kilpeläisen pistävän ns. hanat kiinni loppusarjan ajaksi. Ehkä pikkuisen neuvoisin pirua nyt hellittämään sen Raamatun kanssa. Kolumnistinkin toki kannattaa aina miettiä kielikuviensa ja ilmaisujensa toimivuutta, mutta ihan maailmanloppua en tuosta kyllä löydä.

  Terv, AW
   
 5. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki näinkin. Missään nimessä maailmanloppu ei ole lähelläkään tuota, mutta palautteeni liittyikin siihen mikä tämmöisen journalismin arvo on. Oma kantani on, että tuollaiset "visioinnit" kuuluvat keskustelupalstalle tai johonkin henkilökohtaiseen blogiin, kun ei niillä todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä, mistä hyvä osoitus heti saatiinkin. Johtavan kiekkomedian asiantuntijatoimittajilta odottaa kuitenkin jotain ihan muuta kuin todellisuudesta irrallista visiointia.

  Mutta eipä tämä suuri asia sinänsä toki ole. Kunhan nyt tuli tartuttua kun palsta ja sivusto on tuttu ja rakaskin paikka.
   
 6. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  @Toimitus ja Juha Oinoselle terveisiä Rautakorpea ja Tapolaa koskevasta artikkelista, ettei Tappara siirtänyt Tapolaa syrjään, vaan Tapola sanoi itse THF:n haastattelussa halunneensa tauon valmentajan hommista. Tuskin Tapparan johto niin hullu olisi ollut että olisi omasta tahdostaan siirtänyt mestaruuksia takovan valmentajan sivuun ja ottanut ns. huonomman tilalle.
   
 7. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Haluan kiittää häntä joka on saanut mm-kisoja koskevan jutun otsikkoon liitettyä iät ja ajat kesälomaansa viettäneen kiekkoilijan nimen, jota d-luokan toimittajat ja klikkimediat myöskin säännöllisesti käyttävät d-luokan juttujaan myydäkseen.

  Eli iso virtuaalinen keskisormi asianosaisille.
   
 8. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Ehlersiltä kysyttiin jutun sisällössä lukijoita kiinnostava kysymys Patrik Laineesta. Mitä otsikoiden pitäisi käsitellä jos ei jutun eniten kiinnostavaa sisältöä?

  terveisin,
  AW
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com
   
 9. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Saksasta jääkiekkoyhteiskunta - MAAJOUKKUE - 06.05.2017 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Tässä jutussa on hyvä näkökulma ja osaava kirjoittaja, mutta jostain syystä tämä juttu jää täysin pintaraapaisuksi (jos edes siksi), ja sitä kautta sisällöltään täysin nollatasolle. Näin hyvien näkökulmien ja aiheiden kohdalla kannattaisi antaa hieman enemmän aikaa kirjoittaa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään päivänpolttava juttu, ei vaikka jutussa käyetään eilistä ottelua. Yhtälailla siihen voisi referoida viikonkin kuluttua, tai parin päivän. Esiin voisi nostaa mm. 2010 pelatun ulkoilmaottelun GER-USA jne.
   
 10. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
 11. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  No niin oli.

  Lainaus:
   
 12. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:

  Tämä oli kyllä jo hämmentävän surkeaa tasoa. "Te ette edes tiedä pikkumaiden pelaajia niinku mä nännännää"
   
 13. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Hei,

  näistä kommenteista (kolme viimeisintä viestiä) puuttuivat nyt perustelut kokonaan.

  terveisin,
  Antti Wennström
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com
   
 14. Kirjoittelija Jäsen


  Venäjä ja Kanada toki murskasivat aamupäivän peleissä omat vastustajansa suurinumeroisesti. Suomella ei pitäisi kuitenkaan olla varaa ylimielisyyteen joukkueella, jonka runko koostuu pääosin Euroopan keskitason pelaajista. Ranskalla on hyvä ryhmä, jonka ykkösketjun NHL-pelaajat pitivät Leijonia ajoittain pilkkanaan.


  Niin, Ranska toki voitti myös Venäjän vuonna 2013 ja Kanadan vuotta myöhemmin.

  Ranskalaisia ehkä pidetään ylimielisinä ja koppavina siksi, että he ovat ylimielisiä ja koppavia.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  "Kun tulos ohjaa ajattelua" noin idealtaan hyvä kolumni. Olkoonkin, että niinhän se menee, urheilu on vahvasti tunnekulttuuria.

  Eri asia sitten just tuo lyhytjänteisyys, tai ei edes se vaan tarve/tyyli vetää överiks 1-2 pelin otannalla. Näin on ehkä ollut ennenkin, some/klikkijournalismin aikana asiat vaan kärjistyy ja reagointi on tapissaan.

  Lisäisin silti, että tuloksen lisäksi myös odotukset, ja ennemminkin ennakkoasenteet ohjaa ajattelua. Vaikeahdon debyyttikauden jäljiltä kivet Marjamäkeä & kumppaneita kohti oli jo poimittu käsiin valmiiksi. Kun alkoi kompurointi, ne lähtivät kuin ohjukset.

  Kenties peluuttamansa tyyli ei miellytä. Kenties naamansa ei miellytä. Kenties ei uskota kykyihinsä valmentaa turnauskiekkoa, tai ylipäänsä auktoriteettiin ja ihmisjohtamiseen valmiiden, tähtipelaajienkin maajoukkueessa.

  Kolumni tais ottaa kantaa tulosorientoituneeseen ajatteluun ylipäänsä, itse lähdin valmentaja/ennakkoasenteet-pohjalta. Ehkä siksi että jokaselle Leijonien päävalmentajalle on vuosien aikana avattu Jatkoajassakin Kenkää!-ketjut kesken pestin.

  Ja suoraan tai rivien välistä eri medioistakin on tulkittavissa, onko suhtautuminen päävalmentajaan neutraali,vai onko lähtökohtasesti valittu jo suunta, johon hyvin herkästi ollaan kallistumassa. Tukijat ja oppositio tuppaa löytymään jokaselle. Ja isojen medioiden kautta mielikuvat vaikuttaa sitten mielipiteisiin laajemmassakin mittakaavassa.
   
 16. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Se mikä minua häiritsi tuossa kirjoituksessa on se että kirjoittaja ikään kuin irrottaa itsensä tämän "Suomen kansan" yläpuolelle ja sieltä käsin toimii tuomion pasuunana tässä tapauksessa nyt kokonaista kansakuntaa kohtaan. Kirjoituksessa on mutkia oikaistu oikein huolella ja kauheaa yleistämistä, jonka vuoksi se on minusta aika heikkoa journalismia. Suomi lähti tuohon peliin ihan kiistattomana ennakkosuosikkina ja on aika halpamaista että tappion jälkeen tullaan sitten viisastelemaan tuohon malliin jollain kaljakellunta jutuilla. Tietysti jos kirjoittajalta löytyy itseltään jostain ennen ottelua julkaistu kirjoitus jossa hän ennustaa Suomen tappiota, niin sitten olen valmis muuttamaan mielipidettäni.

  Tämä artikkeli on sen sijaan jo minusta paljon parempaa matskua.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017 klo 16.08
 17. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Eikö viime yön Stanley Cup -finaalista tule kirjallista raporttia? Kello on kohta 12.00.
   
 18. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Tilapäistä resurssipulaa pukkasi ja on pukannut NHL-toimituksella kesälomien kynnyksellä, valitettavan tärkeällä hetkellä. NHL-toimituksen resurssit ovat tänä talvena olleet valitettavan kapeat muutamien erittäin ahkerien tekijöiden rinnalla.

  Reagoimme asiaan laatimalla sotasuunnitelmia kesän tapahtumia sekä ensi talvea varten.

  terveisin,
  Antti Wennström
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com
   
 19. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Lainaus:
  Mutta kiitos joo. Tulihan se sitten iltapäivällä.
   
 20. BeAGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, Tappara
  Colorado Avalanche - häpeällinen romahdus - NHL - 11.06.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Pakko vähän avautua Henri Miettisen tuoreesta jutusta, jossa paketoidaan Colorado Avalanchen mennyt kausi. Mielestäni juttu on rakenteeltaan oikeanlainen, mutta teksti on ontuvaa ja huolimatonta. Tulee miettineeksi, kuinka paljon kirjoittaja on oikeasti seurannut Avalanchen kautta, jos heti kuvatekstissä Gabriel Landeskogia pidetään Coloradon "vaikean kauden valopilkkuna", kun todellisuudessa asia aivan päinvastoin. Vielä hämmentävämpi kohta jutussa on, kun kirjoittaja puhuu Mark Barberiosta: "Isokokoinen kanadalainen sai vastuuta ja teki 80 ottelussa 30 pistettä." Tämä kuvaus ei kyllä yhdistä Mark Barberioon tai kehenkään muuhun Avalanchen puolustajaan.

  Jutussa keskitytään myös hieman vääriin asioihin. Esimerkiksi Landeskog ja Duchene mainitaan luottamuspelaajina, mutta kumpaakin on jo pitkään huhuttu muihin seuroihin. En välttämättä puhuisi luottamuspelaajista, jos nimet löytyvät myyntilistalta.

  En tiedä missä mielentilassa tämä juttu on kirjoitettu, mutta ulkoasusta saa sellaisen vaikutelman, että kirjoittaja ei ole ollut syystä tai toisesta ihan kartalla omassa aiheessaan. Pikemminkin häpeällinen romahdus kirjoittajalta.

  Edit: Kirjoittaja oli näköjään laskenut yhteen Barberion NHL- ja AHL-pelit ja sitten summannut niistä 30 pistettä 80 pelissä. Tämä tilastotointi johtaa pahasti harhaan. Lisäksi NHL:n ja AHL:n välinen ero on suuri, joten tilastot antavat väärän kuvan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2017 klo 18.32
 21. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim
  Lainaus:
  Ei sillä että itsekkään Coloradon tilanteesta olisin kunnolla perillä. Mutta tuo juttu vaikuttaa juurikin siltä ettei kirjoittaja ole kunnolla seurannut joukkuetta, minkä takia on sitten nopeasti päntännyt tilastoja paljon ulkoa, mikä sitten voi johtaa linkitettyyn "oksennukseen". Missä siis asia on periaatteessa hallussa, muttei kuitenkaan ehkä ihan riittävän hyvin. Joilloinka etenkin kokemattomana kirjoittajana hairahtuu "oksentamaan" kaiken tietonsa juttuun ehkä vähän sekavan oloisesti.
  Sitten jos sinne sattuu vielä virheitä mukaan, jää jutusta hyvinkin huono kuva. Vaikka kirjoittaja on eittämättä parhaansa sen kanssa tehnyt.

  Itselläni ei muuten ole mitään tietoa siitä kuinka kokenut kirjoittaja tuon jutun on kirjoittanut. Yritin vain vähän ymmärtää mitä haasteita itselleen ehkä vähän vieraasta aiheesta kirjoittamisessa voi olla. Etenkin jos kokemus on vähäistä.
   
 22. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Nyt ollaan niin internäziönääliä, kun pitänyt uutinen Patrik Laineen kirjastakin laittaa englanniksi etusivulle.

  Hämmennystä herätti, mutta kun luki kirjoittajan niin hämmennys lakkasi.
   
 23. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Sitä voisi kuvitella, että mainoksessa lukisi "mainos". Mitään annettavaahan tällä tekstillä ei ollut, pl. se mainostaminen. Naurettavaa muutoinkin, että aletaan kirjoittamaan kirjaa yhdestä junnusta joka päässyt kaudeksi NHL:ään. Lähtenyt homma ihan lapasesta.

  No jostain pitää Wennströmminkin näköjään rahansa repiä. Outoa vain on, että jatkoaika jääkiekkomediana alkaa mainostamaan tälläistä, vieläpä ennen kuin kirja on edes valmis. Haisee kilometrin päähän tämä touhu.
   
 24. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  "Liigaseura pestasi italialaispelaajan"

  Pärnäsen kädenjälki alkaa olemaan aika vahva. Tuosta saisi vielä hieman kryptisemmän muotoilemalla tuon uudelleen "Seura pestasi pelaajan".
   
 25. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Jahas, osui Jatkoajasta silmään ensimmäinen uutisotsikko "Liigaseurasta" sen sijaan että uutisoidun sopimuksen olisi tehnyt Ässät. Muutama toimittaja näköjään vielä laittanut pelaajien ja joukkueiden nimiä otsikoihin, mutta eiköhän ne nyt päätoimittajan vaihduttua saada nopeasti kitkettyä ja sitten Jatkoajan uutisotsikointi on kuin Liiga.fi hetki sitten, kun Liigapelaaja saa sitä ja liigaseura tekee tätä. Meidän uutinen ei ole ehkä tarpeeksi kiinnostava, mutta jee me pakotettiin klikkaamaan kun me ei kerrottu mitään! Haistakaa vittu saman tien.

  Edit: oho, samalla asialla kuin edellinen.