Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Se "Penaltti - Liigan rikotuimmat pelaajat" -juttu oli loistava.

  Mutta, mistä Jatkis sai tilastot, joita Liigan sivulta ei löydy? Esim. "pelaajat, joita ei rikottu kertaakaan"?
   
 2. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Moi,

  Eero Hurmerinta katseli otteluiden jäähyt videolta läpi - eli urakka oli valtaisa.

  Terv. AW, päätoimittaja
   
 3. MR8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Klubi, Kallion Voima
  Lainaus:
  Täytyy tulla täältä sivusta oikein ihmettelemään. Siinäpä vasta asialle omistautumista. En edes uskalla arvailla miten kauan tuohon on mennyt! Miten joku viitsii? Prost!
   
 4. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Eero on tykittänyt vapaaehtoishommana Jatkoajan verkkolehteen vuodesta 2001 asti lähinnä Espoota koskevia juttuja, mutta myös NHL:ää, maajoukkueita ja nyt Mestistä. Todellinen "unsung hero", jos minulta kysytään.

  Terv. Antti Wennström, päätoimittaja
   
 5. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Aikanaan uuden päätoimittajan myötä toivoisi jatkoajan muuttavan isoa linjausta siten, että panostettaisiin juttujen määrän sijasta laatuun. Viime kuukausina olen ollut havaitsevinani tiettyjen toimittajien puskevan juttuja eetteriin kovalla tahdilla, mutta sisältö on valitettavan mitätön. Laadukkaat jutut hukkuvat näiden sisällöttömien sekaan, eikä siinä lopulta kukaan voita.
   
 6. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Netissä jääkiekon mediatarjonta on ylitsevuotavan runsasta, sitä se tosiaan on jo Jatkoajassakin. Ylitarjonta ei haittaa, mutta pientä vaivaa olennaisen kaivaminen vaatii.

  Kiitokset näin pudotuspelien aikana toimitetuista hyvistä ottelupaketeista (ennakko, raportti, haastattelut, analyysit). Erinomainen oli myös tämän viikon viikkokatsaus, josta saa nopean läpileikkauksen myös muista puolivälieräsarjoista.

  Lyhyesti sanottuna eniten minua kiinnostaa pelillinen analysointi ja toissijaisesti tapahtuman päätähtien kommentit.
   
 7. Toimitus Jäsen

  Hei,

  kiitos palautteista.

  Yksi juttujen löytämiseen sekä tekemiseen vaikuttava seikka on tietysti tuo etusivu kokonaisuutena. Kaikkea ei ole tarkoitus räjäyttää, mutta sen tekninen uusiminen on ollut jo tovin työn alla. Tavoitteena se, että sekä hitaat että nopeat jutut ovat paremmin esillä ja löydettävissä.

  Toinen työn alla oleva uudistus on ollut kuukausiliite-tyyppinen kokonaisuus. Se tavoitteen mukaan kokoaa ja tuo säännöllisemmin/selkeämmin esille "hetkeksi pysäyttävää" sisältöä ja grafiikkaa myöten noita erikoisempia juttuja.

  Tekninen puoli ei yksin tietenkään vaikuta siihen, mitä jutussa sisällöllisesti tapahtuu ja minkälaisen hiomisen kautta juttu "tuotetaan". Se vaikuttaa kuitenkin siihen, että Jatkoajan verkkolehteä voi lukea kerran tunnissa, kerran viikossa tai kerran kuukaudessa, ja silti lukija löytää haluamaansa sisältöä ilman hakusanoilla arvailua. Se kannustaa itsessään säännölliseen suunnitelmallisuuteen toimittajien ja toimituksen johdon tavoitteiden mukaisesti. Onhan se myös toimittajien motivaatiolle merkityksellistä, onko kuukauden puunattu juttu hyvin esillä päivän ja pari kertaa somenostona, vaiko löydettävissä omasta selkeästä osiostaan vielä pitkän ajan kuluttua.

  Tämä siis vastaa pohdintoihin osittain. Lukijakyselyistä on kuitenkin vuosien aikana tuhansista vastauksista välittynyt hyvin monenlaisia toiveita ja erilaisia lukijaprofiileja. Osa haluaa harkitumpaa ja hitaampaa sisältöä, osa taas enemmän, mahdollisimman paljon ja useammasta aiheesta, useampia juttutyyppejä. Sitten on vielä se puoli, minkälaisia tekijätyyppejä on mistäkin sarjasta, joukkueesta tai aihealueesta kirjoittamassa minäkin vuonna.

  Tuleva päätoimittaja asettaa omat tavoitteensa ja tekee omat suunnitelmansa kokonaisuuden suhteen. Näillä nyt mainituilla teknisillä muutoksilla on kuitenkin oma toivon mukaan positiivinen vaikutuksensa siihen, että monenlaisten lukijatyyppien tavoittaminen on ylipäänsä mahdollista. Se, että Jatkoajan verkkolehden ei tarvitse teknisten asioiden takia jättää paitsioon "long playtä" eikä ajankohtaista ja nopeaa tiedonvälitystä.

  Terveisin,

  Antti Wennström
  päätoimittaja
  Jatkoaika.com -verkkolehti
   
 8. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Samaa toivomusta. Hyvien artikkelien lisäksi on paljon aivan turhaa täytettä. Hyvänä esimerkkinä tänä aamuna julkaistu Asko Huukin kirjoittama Annan luvan, lähettäkää minulle hamekangasta - LIIGA - 28.03.2017 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta jossa ei ole yhtään mitään asiaa. Kirjoitus olisi aivan tyhjänpäiväistä paskaa täällä keskustelupalstalla, saati sitten verkkolehdessä.
   
 9. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017 klo 22.51
 10. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Kallion alkuperäinen kommentti (tai juttuun siteerattu) kuului muodossa: "Olen kuitenkin eniten ylpeä siitä, että kun kaksi vuotta sitten lähdimme projektiin, niin Tepsi oli umpisurkea ja vitsi".

  Fingerpori-kamaa. Tai ei oikeastaan sitäkään. Surullista enemmänkin.

  Anni Saarela on tehnyt samasta ottelusta jutun, jonka otsikko on hyvä, selväsanainen, totuudenmukainen ja informatiivinen: Helsingissä ratkaissut Partanen: ”En yllättynyt välieräpaikastamme yhtään". Posia ja kiitokset Annille.

  E: Kallio-jutun otsikko näkyy olevan nyt korjattu. Kiitokset ripeästä toiminnasta!
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017 klo 23.03
 11. Swift Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
  Korjatkaa nyt tuo helvetissä.

  Edit: Joo hyvin reagoitu ja näitä sattuu näköjään.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 00.26
 12. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
 13. Toimitus Jäsen

  Joo, harhaanjohtava oli alkuperäinen otsikko, ja korjaus paikallaan.

  Kiitos palautteesta,
  AW
  Päätoimittaja, Jatkoajan verkkolehti
   
 14. Luxray Jäsen

  Oinosen uusimman kolumnin pointit:

  1. Ovetskin ei ole pelannut kovin hyvää kautta
  2. Capitalsilla on muitakin vaarallisia viimeistelijöitä kuin Ovetskin

  Heittäkää se nyt jo vittuun toimituksestanne.
   
 15. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Luxray mitä tarkalleen odotit? En siis halua puolustaa Oinosta, mutta hänhän vain nosti toista näkökulmaa esille - itse ymmärrän kolumnin keskeiseksi sisällöksi enemmän sen, että katseet kannattaa suunnata muuallekin kuin Ovetskiniin. Koska kyse on ennakointiin liittyvästä kolumnista ei ole mielestäni kovin väärin yrittää hakea toisenlaistakin näkökulmaa käsillä olevaan / pian alkavaan pudotuspelisarjaan.
   
 16. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Hei,

  joo, me erotamme toimituksemme luottotekijöitä yhden palstanimimerkin perustelemattomilla huutoäänestyksillä.

  Vakavammin vastattuna: Capitalsia koskeva analysointi on Suomessa ja rapakon takana henkilöitynyt toistakymmentä vuotta yhteen pelaajaan onnistumisten ja epäonnistumisten keskeisenä syynä. Tämä jos joku vuosi on erittäin hyvä paikka muistuttaa siitä, että menestys ja menestymättömyys ovat paljon suurempi kokonaisuus.

  Asia voi olla monille palstan NHL-keskustelussa pyörivälle selviö. Verkkolehden lukijoista suurin osa on kuitenkin profiililtaan toisenlaisia.

  terveisin,
  Antti Wennström
  Päätoimittaja, Jatkoajan verkkolehti
   
 17. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  @Luxray:n nostosta paistaa hieman läpi turhautuneisuus erään kirjoittajan kolumneihin. Harmi ettei tällä erää tainnut ihan osua, mutta itsekin olen ko. kirjoittajan kolumnien laatuun kiinnittänyt huomiota.

  Lisäksi tämmöinen aasinsilta joulunpyhiin tämän päivän otsikoista havaittuna: jännityksellä odottelen jo Mestiksen joulupakettia ja "kolmea toivomusta joulupukille".
   
 18. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  1A-divisioonan MM-ennakko oli mielenkiintoista luettavaa ja tekstissä oli hyvä rakenne. Vinski Virtaselle siis vaan terveisiä!
   
 19. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset
  Nyt menee vähän jälkikäteen(helppo nyt sanoa, joo-o) asia mutta avasin jatkoajan vasta nyt ja luin Lassi Sepän typerän sepustuksen.

  " Hei Seppä, tuus nyt itte kertoo sieltä menikö hyvin??"

  Peleissä tapahtuu vähän muutakin kuin tilastoniilojen esittämä "totuus"
   
 20. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Nuo Sepän kirjoitukset ovat aivan hirvittäviä.

  Tai no, ihan ok postauksia keskustelupalstalle.

  Lyhyitä kappaleita lukuisia, mikä tekee tekstistä hyvin raskasta lukea koska silmäilemällä ei saa tekstin rakenteesta kiinni. Sen vuoksi en ole tainnut yhtään noista jaksaa edes kokonaan lukea, koska jollei kirjoittaja pysty jäsentelemään tekstiään kunnolla kertoo se siitä ettei ajatukset ole loppuun asti jäsenneltyjä ja mietittyjä. Siitä tietysti myös kertoo nämä Kilpeläiselle ei muuten varppina mene helppoja-tason heitot. Kovasti on halua tehdä, mutta ei ole osaamista (kirjoittaminen) eikä näkemystä (asiantuntijuus).

  Miten finaalien maalit ovat syntyneet-jutun olisi luullut tilastoinnin ja edistyneen tilastoanalyysin kehittyessä olevan hyvin jäsennelty ja havainnollistettu analyysi eikä boldaushirviö, jossa luetellaan maalintekijät.
   
 21. Katto Jäsen

  Joo hieno kolumni Sepältä. "Vastassa on Eero Kilpeläinen, jolle ei yli kahta maalia yhteen otteluun tehdä". Hyvin jinksattu. Muutenkin vähän lyhytnäköistä katsoa kolmen viimeisen ottelun torjuntaprosentti ja tehdä siitä analyysi. Ei Tappara kuitenkaan Domiin kaadu/ole kaatunut. Seuraanvan kolumnin Seppä voisi sitten tehdä vaikka siitä miten hyvin Kilpeläinen on nappaillut Tappara pelureiden rannelaukauksia edellisen Hakametsän pelin loppuminuuteilta lähtien. Se olisi yhtä lyhytnäköistä. Nollatason kolumnisti.
   
 22. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tyypillistä roskajournalismia alusta loppuun ja muistutus siitä, miksi halveksin (tällaiseen sortuvia) toimittajia. Ei varmaan monessakaan ammattiryhmässä ole yhtä katteettomasti omaan "asiantuntemukseensa" luottavia heppuja yhtä paljon ja syykin on selvä. Väärässä oleminen ja väärien varmojen väitteiden on täysin ilmaista. Eiköhän tämäkin "toimittaja" tule jatkossakin kirjoittamaan hatusta reväistyjä totuuksia ja olemaan jatkossakin väärässä sen juurikaan haittaamatta ammatillista uraa.

  Sen sijaan vastaavalla tavalla toimiva ammattisijoittaja on hyvin äkkiä entinen ammattisijoittaja, lääkäri entinen lääkäri ja jopa ammattipoliitikko entinen ammattipoliitikko.
   
 23. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Tiedät varmaan, että jatkoajan toimittajat eivät ole ammattilaisia eikä heille makseta töistään palkkaa?

  Sinänsä on hieman erikoista, että nimitystä "toimittaja" voi käyttää ilman ammatillista osaamista.
   
 24. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Toimittajiemme rooliin kuuluu paljon muuta kuin se, että heidän kirjoittamiensa kolumnien näkemykset olisivat kaikkien kanssa yhtäläisiä. Täten on hieman perusteetonta paukuttaa jonkun ammatillisesta osaamisesta kolumnien, tai varsinkaan yksittäisten kolumnien perusteella.

  Kiitos palautteesta,
  Terv. AW
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017 klo 09.57
 25. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Lainaus:
  Minä en viitannut mihinkään yksittäiseen kolumniin tai kolumneihin. Totesin vain yleisesti ottaen, ettei jatkoajan toimittajilla ole ammatillista osaamista. Käytin ehkä virheellistä termiä, pahoittelut siitä. Oikeampi olisi ollut ammatillinen koulutus. Jatkoajan toimittajathan joutuvat monilta osin toimimaan kuten ammattilaiset, mutta toimittajan koulutusta suurimmalla osalla ei ainakaan minun ymmärtääkseni ole.

  Itse ymmärrän sanan "ammattilainen" siten, että siitä maksetaan palkkaa. Jatkoajan ja heidän toimittajiensa työskentely voi olla ammattimaista. Työstä se kyllä käy, mutta palkkaa siitä ei makseta. Taitaa teillä joku palkattu työntekijäkin olla, joten ihan ei sovi yleistää tässäkään kohtaa.

  Ammatillista osaamista voi toki olla ilman koulutusta (tai päinvastoin), mutta mikään ei kai sitä takaa.