Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 142 728
  • 6 739
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
"Liigaseura pestasi italialaispelaajan". Oikeesti? Koska saadaan nähdä otsikoita "No nyt tuli sopimus! Katso kuvat!" "NHL staran kaima liigajengiin! - "olen aina tykännyt tästä kaupungista.""
 

Yö-Orava

Jäsen
Iltasanomien ja muiden lehtien sivuilla ihan ymmärrettävää tuollainen kalastelu, mutta Jatkoajalla vieraileva on jo valmiiksi kiinnostunut kiekosta ja lukee sen uutisen todennäköisesti muutenkin.
Niin ja itse en taas juuri tuosta syystä johtuen lue ollenkaan. Ihan kostoksi päivitän itseni ajantasalle muita väyliä, palstan puolelta, etc. Yhden yksittäisen miehen henkilökohtainen irtiotto ja missiohan tämä on, mutta ei vaan fiksaatiot enää tätä nykyä anna myöden ratketa näihin jopa koomisen ilmiselviin pilkkeihin. Liittykää toverit joukkoon jos vituttaa, joku on kumminkin aina klikannut.

Toisaalla päivittelemäni -klikkaamatta jäänyt- Patrik Laineen kirjamainos kostautuikin edellissivun perusteella yhä härskimmäksi kuin ensi alkuun aavistelinkaan. En muuten osta myöskään.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ehdotan että Liiga-pelaaja/seura -generaattoria käytetään enemmänkin otsikoissa, nämä nyt vaikka tuosta etusivulta:

-Liiga-seura jäänee nuolemaan näppejään − suomalaispelaaja sopimukseen NHL-seuran kanssa
-NHL-seura ja NHL-seura vaihtoivat nuoria pelaajiaan - NHL-pelaaja siirtyy NHL-kaupunkiin
-NHL-pelaaja ja NHL-seura eivät viivytelleet sopimuksen kanssa - arvo yli 30 miljoonaa dollaria
-Mestis-joukkueelle Mestis-mestari puolustukseen - Mestis-peluri siirtyy Mestis-paikkakunnalle
-Suomalais-NHL-pelurille kahden vuoden jatko NHL-joukkueeseensa
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Lisää uusia otsikoita uudessa muodossa:

"Pelaaja vahvistamaan joukkuetta - valmis palaamaan ruutuun"
"Laajennusdrafti: Vain yksi pelaaja kesti yhden joukkueen dynastiaan."
"Valmentajan jatkosopimus tekee joukkueesta näköisensä"

Minä olen sitä mieltä, että mitä lyhyempi ja tiiviimpi asiallinen otsikko sen parempi.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä huvittavinta, ellen nyt ihan kassalla ole, tuo otsikko oli aluksi ihan luettavassa muodossa. Jotain sen tapaista kuin "koeaika tuotti hra x:lle sopimuksen Ässiin." Onhan tämä suuntaus ollut jo jokusen vuoden nähtävissä, ja yhä vähemmän tulee verkkolehteä luettua.
Et ole kassalla, muistan itsekin tuon otsikon nähneeni.

Verkkolehti on kyllä tiensä päässä minunkin osaltani. Aina vähemmän ja vähemmän sitä nyt muutenkin on tullut luettua mutta tämän päivän jälkeen ei saa ainuttakaan klikkiä. Kolumnitkin on pääosin paskaa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Klikkihuorausotsikot säilyvät niin kauan kuin ne toimivat. Jos meillä kaikilla on selkärankaa olla kilkkailematta niitä ja sen sijaan olemme aktiivisia hyvien otsikoiden kanssa, niin kyllä ne huorausotsikot jossain vaiheessa loppuvat. Jos data näyttää, että oikeita otsikoita klikataan enemmän, niin niitähän käytetään. Tämä on aika varmaa. Nyt vaan selkärankaa tälle asialle.

Ehkä voisi nostaa esiin myös ketjun, jonka aikanaan perustin. En edes nimeä muista, mutta ideana oli avata (/jopa copypasteta?) liigan sivuilla olevat klikkihuorausotsikoidut jutut. Nyt vain sitten Jatkoajan verkkolehden jutut sinne.

P.S. Missä ja milloin on uutisoitu Pärnäsen valinta uudeksi päätoimittajaksi? Minulta on mennyt moinen kokonaan ohi.
 

axe

Jäsen
Tottakai joku "Liigaseura pestasi MM-kisapelaajan" "toimii" siinä mielessä, että jos ja kun kiinnostaa kuka ja minne, niin pakkohan se on avata, koska muuten ei vaan voi tietää kuka ja minne. Mutta toimiiko se ihan oikeasti julkaisijan hyväksi onkin sitten toinen juttu. Kun se selvästikin enemmän vituttaa lukijaa pakottaessaan avaamaan sen kuin oikeasti houkuttaa avaamaan, niin jossain vaiheessa se suurempi klikkausmäärä ei enää millään kompensoi sitä vittuuntuneiden määrää, joka boikotoi tai ainakin ajattelee huonoa koko julkaisusta sen paskojen otsikoiden takia.

Sen 20 prosenttia isomman klikkausmäärän voi näyttää toimituspalaverissa tai jollekin potentiaaliselle mainostajalle, mutta pilalle menevä maine kostautuu aina lopulta. Ihmetyttää että jossain helkkarin kummajaisjournalistikoulussa opetetaan, että oman maineen pilaaminen olisi millään tasolla hyvä asia.
 
Hyvä nyrkkisääntö erottamaan klikkihuorausotsikko ja oikeasti hyvä otsikko on se, että hyvä otsikko houkuttelee klikkaamaan MUTTA ei ikään kuin pakota siihen. Marco Insam Ässiin ei pakota klikkaamaan jotta saisi tietää kuka meni mihin, mutta klikkaamalla saa asiasta vielä lisätietoja. Pelaaja liigajoukkueeseen taas pakottaa klikkaamaan jotta olisi edes tieto siitä, että kuka meni mihin.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Nuo viimeisimmät otsikot ovat parempia minun mielestäni. Pitäkää tuo linja niin hyvä tulee. Kiitos.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tappara vahvistuu Liigasta tutulla maalipyssyllä − kahden vuoden sopimuksella Haapalan paikkaajaksi - LIIGA - 19.06.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

"Tappara vahvistuu Liigasta tutulla maalipyssyllä..."

Otsikko on kuin Iltasanomissa pahimmillaan. Aiemmin hyvin korkealla ollut arvostus Jatkoajan journalismin tasoon alkaa rapautua hyvin nopeasti tällaisen klikkihuorauksen myötä.
 
Kenestä maalivahdista puhutaan tuossa Jatkoajan "Vezina voittajasta ei epäselvyyttä" -jutussa? Linkkiä en ajatellut avata tämän nykyisen suuntauksen takia.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Lyhyet omat mielipiteet kunnioittaen myös teitä.

Tappara vahvistuu Liigasta tutulla maalipyssyllä − kahden vuoden sopimuksella Haapalan paikkaajaksi - LIIGA - 19.06.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

"Tappara vahvistuu Liigasta tutulla maalipyssyllä..."

Otsikko on kuin Iltasanomissa pahimmillaan. Aiemmin hyvin korkealla ollut arvostus Jatkoajan journalismin tasoon alkaa rapautua hyvin nopeasti tällaisen klikkihuorauksen myötä.
No minusta tämä ei sinänsä ollut paha, kun olettaa sopii, että kyseinen vahvistus on pelannut Liigassa viime kausina. Eri asia, jos otsikko olisi ollut "Tappara hankki slovakin."
Kenestä maalivahdista puhutaan tuossa Jatkoajan "Vezina voittajasta ei epäselvyyttä" -jutussa? Linkkiä en ajatellut avata tämän nykyisen suuntauksen takia.
En lukenut itsekään vielä, mutta jo otsikko antaa ymmärtää, että siinä on jokin tilastoanalyysi, jonka perusteella on päädytty johonkin lopputulemaan. Minua ärsyttäisi enemmän otsikot tyyliin: "Bobrovski voittaa varmasti Vezinan - muilla ei ole toivoakaan."
ps. Jos Vezina jutun otsikkoa on ehditty muuttaa, niin alkuperäinen oli huonompi, myönnän sen.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Pitäisikö tehdä Jatkoaika-klikinsäästäjä Twitteriin?
 

Kaivanto

Jäsen
Klikkihuorausotsikot säilyvät niin kauan kuin ne toimivat.

Klikkihuorausotsikot "toimivat", jos otsikon tavoitteeksi katsotaan maksimoida kävijäliikenne ja/eli bannerien vilkuttelu.

Jos toimivan otsikon kriteeriksi asetetaan tiedonvälitys, clickbaiteissa ei ole mitään järkeä. Siksi ne ovatkin yleistyneet internetissä sitä mukaa, kun vanhan maailman median ansaintalogiikka on kriisiytynyt. Yhä suurempi osa tulovirroista on sidoksissa suoraan sivunlatauskertoihin, ja ihminen yritetään saada klikkaamaan otsikkoa keinolla millä hyvänsä. Jokainen iltapäivälehden numero piti 20 vuotta sitten myydä lööpillä, nyt jokainen iltapäivälehden juttu pitää myydä otsikolla.

Daphne Moon Frasierin 2. kauden 7:nnessä jaksossa (vai olisiko kuvaus laadukkaampi jos piilottaisin quoten ja linkkaisin omalle sivulleni otsikolla ''Arvaa mitä hauskaa tähän aiheeseen liittyvää erään takavuosien menestyskomediasarjan päähenkilön veljen salainen ihastus lohkaisi?'') kirjoitti:
You know, my uncle was a political writer for one of those London tabloids. I can still remember his biggest scoop. The headline read: "High-ranking politician caught wearing women's clothing”.

Of course, you turn to page two and you found out it was Margaret Thatcher, but by then you'd already bought the paper.

Jatkoaika kun ei tiettävästi edelleenkään ole kenenkään voittoa tavoitteleva bisnes, ihmettelen samaa kuin tässä ketjussa kolme vuotta sitten: miksi apinoida kaupallisesta mediasta viheliäisimmät kaupallisuuden pakottamat toimintatavat, jos ei itse ole kaupallinen media?

Sivustolla on tällä viikolla viisi miljoonaa latausta kolmen miljoonan sijaan? Miksi, mitä merkitystä sillä on? Mitä te teette niillä kävijöillä? Joudutte ostamaan lisää kaistaa, ettei sivusto kyykkää, mitä muuta?
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tällä hetkellä Jatkoajan etusivulla näkyy 12 uutislinkkiä, noista kaksi on mielestäni ip-lehtien tasoista klikkihuorausta (Liigasta tuttu maalipyssy & Jalo paljastaa totuuden) ja kolme siinä rajoilla (Tapparan loppukauden vahvistus, Vezinasta ei epäselvyyttä ja Coyotesin seuraikoni)

Koska tämä on nyt selkeästi Jatkoajan valittu suunta, omasta puolestani sanon että pitäkää tunkkinne. Palaan lukemaan verkkolehteä kun(jos) se joskus palaa asialinjalle.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Klikkihuorausotsikot on perseestä. Ei välttämättä kannata jättää koko Jatkoaikaa niiden takia vaan osoittaa klikkauskäytöksellään, että ne eivät kiinnosta yhtä paljon kuin hyvät otsikot. Eli klikkaillaan niitä hyviä otsikoita ja luetaan niiden takana olevia uutisia. Ja nähdään sieltä ne mainokset, jos niitä siellä on. Kyllä tilastodata klikkauksista kääntää tyhmemmänkin päätoimittajan pään, jos ei muu. En oikeasti usko päätoimittajankaan oikeasti niin paljoa niistä tykkäävän vaan niiden taustalla on klikkausmäärät ja juttuihin käytetty aika.

Toinen vaihtoehto on tosiaan jo aiemmin esittämäni idea klikinsäästöketjusta. Liigasta huorausotsikot suurin piirtein loppuivat viimeistään siinä vaiheessa kun eräs pr-vastaava lähti muihin hommiin, joten sitä varten avaamani ketju on ryöstettävissä tähän käyttöön.

Yksi, mitä kannattaa myös kokeilla, on antaa palautetta päätoimittajan esimiehelle eli Jatkoajan hallitukselle ja/tai hallituksen puheenjohtajalle.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Suomalaisloisto jatkui myös varaustilaisuuden toisella kierroksella − kuusi miestä sai varauksen - NHL - 24.06.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Buffalo Sabres luotti valinnassaan suomalaiseen maalivahtiosaamiseen, kun numerolla 54 joukkueen papereista löytyi Ukko-Pekka Luukkosen nimi. 18-vuotias veräjänvartija oli varaustilaisuuden ensimmäinen varattu Luukkonen on pelannut aiemmin urallaan pääasiassa HPK:n nuorissa, mutta hänellä on myös nuorisomaajoukkuekokemusta.

Mitä tuossa lihavoidussa lauseessa koitetaan sanoa? Luukkonen ei ollut ensimmäinen varattu, 53 pelaajaa varattiin häntä ennen. Ilmeisesti koitetaan tarjota ajatusta, että hän olisi ensimmäinen varattu maalivahti, mutta sekään ei pidä paikkaansa, Dallas varasi Jake Oettingerin ensimmäisellä kierroksella.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suomalaisloisto jatkui myös varaustilaisuuden toisella kierroksella − kuusi miestä sai varauksen - NHL - 24.06.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
Buffalo Sabres luotti valinnassaan suomalaiseen maalivahtiosaamiseen, kun numerolla 54 joukkueen papereista löytyi Ukko-Pekka Luukkosen nimi. 18-vuotias veräjänvartija oli varaustilaisuuden ensimmäinen varattu Luukkonen on pelannut aiemmin urallaan pääasiassa HPK:n nuorissa, mutta hänellä on myös nuorisomaajoukkuekokemusta.
Mitä tuossa lihavoidussa lauseessa koitetaan sanoa? Luukkonen ei ollut ensimmäinen varattu, 53 pelaajaa varattiin häntä ennen. Ilmeisesti koitetaan tarjota ajatusta, että hän olisi ensimmäinen varattu maalivahti, mutta sekään ei pidä paikkaansa, Dallas varasi Jake Oettingerin ensimmäisellä kierroksella.
Tarkoittaisiko ensimmäistä varattua suomalaismaalivahtia? Tai klikkihommien laajentamista otsikoista leipätekstiin.

Vakavasti puhuen verkkolehti on kyllä osoittanut lujaa laatua ja vahvuutensa parhaimmillaan varaustilaisuuden seurannassa ja uutisoinneissa - jälleen kerran. Kaikki on juttujen graafista ilmettä myöten hiottu ja harkittu hyväksi, lukijaystävälliseksi paketiksi. Iso kiitos siitä!
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Erikoinen näkökulma toimittajalta taannoiseen Flyersin ja Bluesin väliseen treidiin.

En tiedä hahmottaako Oinonen kunnolla, että oleellinen osa tuota kauppaa oli, että Blues pääsi eroon Lehterän kammottavasta sopimuksesta ja että Flyers suostui ottamaan sen vastaan. Kaksi ykköskierroksen varausta liikkui siis ennemmin Lehterän vuoksi kuin hänen lisäkseen.

Schennin sopimuksen kääntäminen jotenkin huonoksi on myös varsin mielenkiintoista. 5,125 miljoonaa on täysin pätevä hinta 50-60 pistettä tekevästä hyökkääjästä eikä se, että sopimusta on jäljellä kolme vuotta ole tällä hetkellä mikään ongelma, pikemminkin päinvastoin. Kaiken lisäksi Bluesille kertyy palkkakuluja laskennallista cap hitiä vähemmän, koska Schenn tienasi nyt päättyneenä ensimmäisenä sopimusvuotenaan 6 miljoonaa dollaria.

Schennin hankinnan myötä Bluesilla ei myöskään ole akuuttia tarvetta top-9 -hyökkääjälle. Kokoonpanosta puuttuu pari nelosketjun hyökkääjää ja ehkä seiskapakki, mitkä hankkii helposti noin viidellä miljoonalla, joka capiin jää Paraykon jatkosopimuksen jälkeen.
 
En tiedä hahmottaako Oinonen kunnolla
Tähän voi yleispätevästi vastata, että mikäli asia liittyy jääkiekkoon, vastaus on "ei".

Jatkoaika taas pyrkii iltapäivälehtien valokeilaan tuolla "Leijonien valmennus täydentyy Lauri Marjamäen entisellä kiistakumppanilla" -otsikolla. Vähän enemmän kun olisi yrittänyt, niin ehkä vielä inasen paskemman siitä olisi saanut. Ensimmäisen tuosta tulee mieleen, että maajoukkueen valmennukseen liittyy Marjamäen entinen tyttöystävä, ehkä koulukaveri tai mahdollisesti äiti.
Joku olisi voinut otsikoida jutun myös "Jussi Tapola liittyy Leijonien valmennusryhmään" tai "Jussi Tapola mukaan Lauri Marjamäen valmennustiimiin".
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Tuliko tuosta "Sopimus tuli:" -otsikosta eräänlainen Jatkoajan tavaramerkki? Entä silloin, jos ei tullut? "Sopimusta ei tullut:"? Eli ilman tuota "Sopimus tuli:" värkkäämistäkin otsikko olisi ihan ymmärrettävä. Ei sitä erikseen tarvi kirjoittaa. Selväksi: Tuliko?

Ja nyt kun luki jotain uutista, niin siinä analysoidaan sopimusta. Sopimus tuli -vain herättää muita ajatuksia. Sopimusuutista siis. Uutinen ei sinänsä tarvi minusta tuota alkua. Se olisi parempi ilman, mutta en ole toimittaja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Espoolainen mobiiliverkko toimii Jussi Salonojan areenan maksamattoman sähkölaskun takia aggregaatilla, kertoo otsikko Jatkoajan verkkolehden jutussa, joka on ilmeisesti osa laajempaa raporttia Espoon areenan tilanteesta.

Ennen kuin klikkasin jutun auki, kuvittelin, että kyse on jostakin kolumnista tai pakinasta, mutta kyseessä olikin reportaasi, tai oikeastaan uutinen. Mielestäni ko. otsikko ei ole kovinkaan lukijaystävällinen, vaan se edustaa Hesarin nykylinjaa, jossa leipätekstin asiaan viitataan otsikossa ns. perinteisen klikkiotsikkomoodin sijaan n. 20 sanalla ja mitä kummallisemmilla koukeroilla.

Tuossa otsikossa - niin informatiivinen kuin se periaatteessa onkin - on vain jotain liikaa, ja sanajärjestys on raskas. Olisi hyvä, jos lukijalle selviäisi yhdellä vilkaisulla, mitä otsikolla tahdotaan sanoa.

NHL-puolelle jälleen ruusuja; on erittäin hienoa, kun otsikon perusteella tietää, kuka on tehnyt sopimuksen ja minne.
 
Viimeksi muokattu:

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
http://www.jatkoaika.com/Uutiset/sakari-salminen-poistuu-jokereista/192988

Kohta viikonpäivät tästä uutisoinnista eikä vieläkään minkäänsorttista virallista vahvistusta Jokeripuolelta.
Jos/Kun tämä paljastuu ankaksi, voisi herra päätoimittaja alkaa ruotia lähteitään tarkemmin. Ankkoja julkaisu ennen varmuutta on aivan yhtä epäeettistä kuin turhs klikkihuoraus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös