Mäntylä #18
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Tappara, Panthers,
Eipä yllätä että Miika Arponen on uutisen takana, kaveri on kyllä yksi turhimmista wannabe-lätkäjournalisteista. Tosin tuksin on kauaa Jatkoajan toimituksessa jos ja kun uutinen on täysi ankka.
Kotimaisen lätkäjournalismin kruununjalokivestä klikkihuorauksen kautta suoraan paskatunkiolle. Hieno suoritus parissa vuodessa. Hävetkää.
Uskomatonta paskaa tosiaan.Eipä yllätä että Miika Arponen on uutisen takana, kaveri on kyllä yksi turhimmista wannabe-lätkäjournalisteista.
Juuri näin. Pelkkää paskaahan nuo "uutiset" ja kolumnit nykyään on. Voisi luulla että nyt on menossa jokin klikkihuoraus joiden tilastojen pohjalta neuvotellaan jotain kovia mainossopimuksia, vaikka tämänhän ei pitänyt sellainen "media" olla. Tuntuu että viikko viikolta juttujen ja uutisten taso vain laskee. Otsikointi on samaa luokkaa kuin iltapäivälehdissä. Eipä siinä toisaalta mitään, ei se minulta ole pois jos itsensä munaavat omilla nimillään. Antaa mennä vaan. Ainoa lähde johon itse luotan on STT, muut on näitä jatkoaikoja yms.jatkoaika on kiekkoskenen Hymy. Nyt ootte tippuneet ja kauas. Jeesuksen mulkut
Miksi Jatkoaika on lähtenyt mukaan kilpailuun uutisoinnin nopeudesta? Kaupallisen median syy julkaista epävarmaa tietoa ensimmäisenä on saada sivuilleen trafiikkia, mutta Jatkoajalla ei epäkaupallisena sivustona ole tätä päänvaivaa.
- Vapaaehtoisvoimin tehdyn sivuston alkuperäinen slogan oli muistaakseni "faneilta faneille". Loisitte siis siltaa keskustelupalstan fanien ja toimituksen fanien välille. Perustaisitte palstalle toimituksen tunnareilla ketjuja – vaikka jokaisen joukkueen osioon omansa – joissa kerättäisiin faneilta ideoita juttuaiheiksi ja kysymyksiksi ja hyödynnettäisiin niitä silloin, kun jotain järjellistä sattuu tulemaan vastaan. Esim. minä olisin voinut kirjoittaa sellaiseen ketjuun viime viikolla, että kysykää Jussi Tapolalta, miksi sen ykkös-yv:ssä ei ole yhtäkään maskipelaajaa. Teidän toimittajanne olisi voinut kysyä matsin otteluraporttia varten omat kyssärinsä ja sitten lopuksi "Jussi, nimimerkki Kaivanto kysyy keskustelupalstalla, että miksi sinulla ei ole ykkös-yv:ssä maskipelaajaa, mitäs vastaat tähän?". En voi käsittää, miksi palstan aktiivinen hyödyntäminen on laiminlyöty yli vuosikymmenen.
Parissa vuodessa? Hm...Kotimaisen lätkäjournalismin kruununjalokivestä klikkihuorauksen kautta suoraan paskatunkiolle. Hieno suoritus parissa vuodessa. Hävetkää.
Samasta uutisesta...Yleisenä kommenttina verkkolehden saamaan palautteeseen: Minä vastaan kaikesta verkkolehdessä julkaistusta materiaalista.
Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
Vastaapa sitten vaikka ensialkuun mikä on tuon esillä olleen aurinkokunigas-hassuttelun journalistinen arvo. Heikkenisikö verkkolehden taso oleellisesti, jos tuollaiset jätettäisiin kokonaan pois?Yleisenä kommenttina verkkolehden saamaan palautteeseen: Minä vastaan kaikesta verkkolehdessä julkaistusta materiaalista.
Kiitos kaikille palautteesta,
Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
Vastaapa sitten vaikka ensialkuun mikä on tuon esillä olleen aurinkokunigas-hassuttelun journalistinen arvo. Heikkenisikö verkkolehden taso oleellisesti, jos tuollaiset jätettäisiin kokonaan pois?
Täytyy kyllä myöntää, että verkkolehden taso on laskenut todella paljon nykyisen päätoimittajan aikana. Surkeinta on, että kaikki paska laitetaan muuttuneen uutiskentän piikkiin. Voi jösses sentään.
Kiitos vastauksesta, joka kertoo valitettavasti kaksi asiaa. Verkkolehti uiskentelee journalistisesti koko ajan vain syvemmissä vesissä. Tason kohennusta taitaa olla turha odotella nykyisen päätoimittajan aikana.Hei,
Tällainen juttu esimerkiksi kerran viikossa tai kerran kuukaudessa mahtuu oikein mainiosti Jatkoajan valikoimaan. Positiivisen palautteen perusteella sille on oikein tilausta, muttei liian usein.
Kiitos palautteesta,
Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
1. Mikä on trollauksen ja flametuksen ero Toimituksellisesta näkökulmasta?
2. Miksi Toimitus rikkoo itse laatimiaan sääntöjä esim. huhuista, mutta muilta se lienee kielletty?
3. Miksei voi vaan tehdä asiallisia ja journalistisesti korrekteja juttuja, kolumneja, uutisia ihan normaaleilla otsikoilla? Lukijamäärä sivustolla ei varmasti vähene, vaan ehkä jopa päinvastoin.
Asiallisuus ei käsittääkseni tarkoita sitä, ettei jutussa voi olla sarkasmia, huumoria, kritiikkiä...jne? Vai?
Eipä silti, minulle on aivan sama mitä kukin kirjoittelee, kunhan vaan ihmettelen journalistisen maailman nykymenoa.
Mitä journalistista periaatetta noudatettiin Lehtisen julkaisemassa Aurinkokuningas-hassuttelussa? Onnistuttiinko parhaalla mahdollisella tavalla, kuten pyrkimys on? Mitä journalistista periaatetta noudatettiin Arposen julkaisemassa Kivi Tapparaan-uutisessa? Onnistuttiinko siinä parhaalla mahdollisella tavalla?3. Käsite "asiallinen" vaihtelee sitä arvioivan yksilön mukaan. Toisen mielestä esimerkiksi valmentajan kritisointi sellaisenaan on asiatonta, minun mielestäni taas turha alleviivaus voi olla asiatonta, mutta pelkkä kritiikki ei sellaisenaan. Journalistisia periaatteita taas on pitkä liuta, joten korrektius vaatii hyvin laajan tarkastelun, ja siinä pyritään aina parhaaseen.
Otsikkokeskustelu on myös aina paikallaan kokonaisuutta arvioidessa. Normaalin määrittely taas on laajempi juttu, sillä viikossa julkaistaan helposti satojakin otsikoita. Määritteleekö normaalin kokonaisuus vai yksittäiset otsikot?
Kiitos palautteesta,
Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
Moi,
Kyllä asiallisiin kysymyksiin pyritään aina vastaamaan.
1. Vihaisten reaktioihin ei sellaisenaan sovi tekstin itsetarkoitukseksi ja ainoaksi tavoitteeksi. Ajankohtaiseen asiaan tehtäviensä tasalla oleva ajankohtaismedia ottaa kyllä kantaa. Pelkkä "väärä" mielipide tai enemmistön vastainen mielipide ei taas tee tekstistä "trollausta" tai "flametusta".
2. Toimituksellisen materiaalin ja palstalla tapahtuvien säännöt ovat toisista erillään, eikä toimitus laadi palstan sääntöjä. Toimituksessa uutiset käsitellään journalististen periaatteiden ja siitä jatkumona toimituksen omien linjanvetojen mukaisesti, palstalla sen moderaattorien laatimien sääntöjen mukaisesti.
3. Käsite "asiallinen" vaihtelee sitä arvioivan yksilön mukaan. Toisen mielestä esimerkiksi valmentajan kritisointi sellaisenaan on asiatonta, minun mielestäni taas turha alleviivaus voi olla asiatonta, mutta pelkkä kritiikki ei sellaisenaan. Journalistisia periaatteita taas on pitkä liuta, joten korrektius vaatii hyvin laajan tarkastelun, ja siinä pyritään aina parhaaseen.
Otsikkokeskustelu on myös aina paikallaan kokonaisuutta arvioidessa. Normaalin määrittely taas on laajempi juttu, sillä viikossa julkaistaan helposti satojakin otsikoita. Määritteleekö normaalin kokonaisuus vai yksittäiset otsikot?
Kiitos palautteesta,
Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
Vastuussa oleva päätoimittaja Wennström,
mitä lisäarvoa Jatkoajan verkkolehti koki saavansa, kun julkaisupäätös uutisesta Karri Kiven Tappara-sopimusta koskien tehtiin? Mitä lisäarvoa sillä TEORIASSA voitaisiin saavuttaa? Olkoonkin, että asia joskus parin viikon päästä osoittautuisi todeksi, mikä ei tällä hetkellä ole relevantti asia, koska eikö pidä elää hetkessä?
Mikä intressi Jatkoajan verkkolehdellä on olla tiedonvälityksessään nopea ja päästä kertomaan asioista mahdollisimman etulinjassa? Tätä on ihan turha selitellä millään mediakentän muutoksella, koska nyt on kyse Jatkoajan verkkolehdestä. Miksi Jatkoaika toimii niin kuin toimi esimerkiksi tämän puheen alla olevan asian kanssa? Tähän kysymykseen haluan suoran vastauksen, enkä mitään kiemurteluja.
Miten nämä etulinjaskuupit edesauttavat kunnioitusta ja luottamusta, jota Jatkoaika on vuosien pioneerityöllään ja vapaaehtoisesti toimien koittanut tuoda jääkiekko-lajin pariin Suomessa?
Mitä journalistista periaatetta noudatettiin Lehtisen julkaisemassa Aurinkokuningas-hassuttelussa? Onnistuttiinko parhaalla mahdollisella tavalla, kuten pyrkimys on? Mitä journalistista periaatetta noudatettiin Arposen julkaisemassa Kivi Tapparaan-uutisessa? Onnistuttiinko siinä parhaalla mahdollisella tavalla?
Päätoimittajalla jäi ilmeisesti huomaamatta aikaisemmassa viestissäni ollut kysymys, joten kysytään uudestaan... Mikä oli tuon Aurinkokuningas-hassuttelun journalistinen arvo? Lisäkysymyksenä: tarvitaanko tuollaisia hassutteluja itseään laadukkaana mainostavassa mediassa?
Eli kaikki hyvin? No ei sitten mitään.
Tätä -> "Journalistisia periaatteita taas on pitkä liuta, joten korrektius vaatii hyvin laajan tarkastelun, ja siinä pyritään aina parhaaseen.", en kuitenkaan allekirjoittaisi, jos nyt otetaan vaikka lähimmät Kivi- ja 79-gate esimerkeiksi.
Tai sitten teidän parhaanne journalismin periaatteiden suhteen on todella matalalla. Olisin mielelläni väärässä, koska tämän hetkistä laadullista haarukkaa ei kukaan arvonsa tunteva, päätoimittajan tittelillä operoiva, ei hyväksyisi. (Suom. huom)
Ja mitä mihin tahansa otsikkoon tulee, miten vaikeaa sen kehittely voi olla määrittelemään kokonaisuutta? Ihan sama aika siinä pitäisi mennä. Helpommin sitä "luo" totuudenmukaisen ja kuvaavan otsikon kuin mukahauskan linerin, joka ei tue tulevaa kirjoitusta ->
Nopea tiedonvälitys on yksi median keskeisistä tehtävistä. Näin myös Jatkoajassa.
Yleisesti ottaen: toimituksen omaan tiedonhankintaan perustuvia juttuja Jatkoajassa on ollut aina. Tiedonvälitys ei ole pelkkää seuran tiedotteiden kopioimista - varsinkaan nyt, kun seurat ovat aktiivisempia myös verkossa (toki kaikki eivät muista aina edes jatkosopimuksia tiedottaa).
Tässä suosittelen kokonaisuuden tarkastelua. Voidaan miettiä vaikkapa 60 Lukon otteluennakkoa ja jokaiselle kiinnostava otsikko. Siihen pelit ja kainalojutut päälle, puhumattakaan muista Lukkoa koskevista jutuista. Tai vaikkapa kuudelle Bluesin ja HIFK:n kohtaamiselle. Kuinka hyvin toimitus onnistuu tässä kokonaisuudessa?
Kiitos palautteesta,
Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
Kiven sopimuksesta uutisoiminen 11.12.2014 ei mielestäni täytä tiedonvälityksen kriteetereitä siinä merkityksessä kuin suurin osa ihmisistä sen ymmärtää, ja kuinka se pitäisi ymmärtää. Se ei ollut tietoa, vaan huhua. Tätä ei selitellä millään mediakentän muutoksilla ja nopealla tiedonvälitystarpeella. Jos Tappara kiistää uutisen aiemmassa viestissäni esitetyssä laajuudessa heti tuoreeltaan, on Jatkoajan osalta kyse huhukirjoittelusta, joka oli kirjoitettu faktauutisen muotoon.
Mielestäni ihan yksinkertainen kokonaisuus hahmotettavaksi, mutta aiheen ohi selitettävää riittää.
Tätä koitin tarkemminkin kysyä, mutta en saanut muuta vastausta kuin abstraktin tason pyörittelyä: Mitä lisäarvoa Jatkoajan verkkolehti koki saavansa, kun julkaisupäätös uutisesta Karri Kiven Tappara-sopimusta koskien tehtiin? En ala toistamaan aiempaa kirjoitustani, mutta jotain muutakin jäi vastaamatta. Eikö uskalleta vastata julkisesti muuta kuin yleisellä tasolla?
Yleisesti ja yleisesti. Eipä tarvitse ihmetellä nykylinjaa, kun nämä yksittäiset toilailut kuitataan sillä, että iso kuva eli kokonaisuus on kunnossa ja näitä on ollut aina.
Lähteisiin en ota normaalin lähdesuojan takia kantaa. Uutisia täydennetään tarpeen mukaan, kun uutta (täydentävää tai korvaavaa) tietoa on saatavissa. Urheilua koskevissa siirto- ja sopimusuutisissa sykli on joskus pidempi. Joskus tiedonvälitys taas nopeuttaa seuran omaa tiedoitusta. Virheellisiin uutisiin lisätään korjaus tai julkaistaan oikaisu ajankohdasta ja virheen merkittävyydestä riippuen.
Näin en ole asiaa uutisoinnista kirjoittanut. Kyse oli vain siitä, onko Jatkoajassa omaa tiedonhankintaa. Olen samaa mieltä siitä, mikä tiedonhankinnan tavoitteen pitää olla.