Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No enemmän tarkoitin tuota otsikkoa. Ja ajankohta täysin väärä tähän. Lisäksi nuo päätoimittajan twitterviestit vielä päälle.
Pärnäsen viestit saattoivat olla hölmöjä mutta ei hän tuota kolumnia kirjoittanut ole ja asiatasolla sen yhteys päätoimittajan viesteihin on lähinnä nimellinen. Hieman voisi välillä löysätä pipoa tässäkin ketjussa.

Osin samaa mieltä siis kuin nimimerkki @Flonaldo, hiukan liian automaationa tulee samantyyppisiä kritiikkejä Ja:n kolumneihin ja artikkeleihin, kirjoittajasta ja aihepiiristä riippumatta. Varsinkin tuo klikkauksista jauhaminen on paikoin hyvinkin onttoa, koska klikeillä nykymediassa kuitenkin kilpaillaan ja varsinkin otsikoiden nimenomainen tarkoitus on herättää huomiota. Enemmän palvelisi juttujen kirjoittajiakin jos näissä kommentoinneissa keskityttäisiin enemmän itse asiaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Klikkihuoraus = Sisältö, josta olen henkilökohtaisesti eri mieltä. Riippumatta otsikosta, sisällöstä, perusteluista, laadusta tai sen puutteesta.

Joskus kauan, kauan sitten olisi ollut muodissa antaa palautetta tyyliin "Olen henkilökohtaisesti eri mieltä, koska...". Nyt riittää, kun huutaa huoraa tai fakenewsiä.
Älä jaksa iso mies, tässä tapauksessa täysin ilmeistä trollausta, ainoa päämäärä klikit ja provosointi. Eli hyvin siis meni ja lisää tulee tätä. Vastenmielistä mutta näillä mennään.
 

Flonaldo

Jäsen
Vastaavasti kärkäskin palaute osattiin ottaa vastaan ilman, että se on automaattisesti "vihapostia", "vihaoksennusta" tms. Ja täysin asiattomat huutelut ymmärrettiin ohittaa suoraan.
Onko jossain esimerkkejä siitä, että Jatkoajan toimituksesta joku on asiallisen palautteen luokitellut vihaoksennukseksi?
Älä jaksa iso mies, tässä tapauksessa täysin ilmeistä trollausta, ainoa päämäärä klikit ja provosointi. Eli hyvin siis meni ja lisää tulee tätä. Vastenmielistä mutta näillä mennään.
Vastustan jyrkästi syytöstä, että olisin iso. Olen yrittänyt vieläpä viime aikoina käydä salilla ja syödä terveellisesti, vaikka ylipainoa toki onkin päässyt kertymään.

Minun kommenttini nyt ei liittynyt mihinkään yksittäiseen juttuun. Niitä palautteita voi lukea tästä ketjusta vaikka kymmeniä sivuja taaksepäin ja klikkihuoraus sekä sen eri variaatiot esiintyvät lukemattomia kertoja - ihan täysin riippumatta siitä, mikä juttu on kyseessä.

Ja on kyllä vastenmielistä kirjoittaa juttuja, jotka joku voisi lukea. Kyllä oli ennen paremmin, kun ymmärrettiin kirjoittaa omaan pöytälaatikkoon.
 
Ei tule kukaan kiikkustuolissa sanomaan, mikset tehnyt mitään jännää, kun olisit voinut.

Toimitus

Jäsen
Hei!

Jotta ei synny vääriä luuloja: en kirjoittanut Twitterissä, ettei Leijonille olisi käynyt Kreikka-pelin kaltaista epäammatillista kömmähdystä. Suomalaisilla jääkiekkoilijoillahan nimenomaan on sellaisia näyttöjä, että olisi hyvinkin voinut käydä.

Teemu Eirtovaaran kolumniin ei ole suuremmin lisättävää. Mainio teksti päivänselvästä asiasta, joka on vuosien mittaan ollut aiheena jääkiekossakin.

- Antti Pärnänen, päätoimittaja
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Täytyy sanoa, että olen ollut samaa mieltä varmasti yli yhdeksänkymmenen prosentin tässä ketjussa esitetystä kritiikistä kanssa. Myöskin omat suht harvat reaktiot tässä ketjussa tai ilmeisen edesmenneessä Facebook-liitännäisessä ovat tähän asti käytännössä kaikki olleet joko selkeiden asiavirheiden korjausta tai kritiikkiä hiukan yksisilmäisestä tavasta tulkita lajia nimeltä jääkiekko. Mutta nyt täytyy kerrankin astua puolustamaan toimitusta, sillä omaan silmään tämä Huuhkaja-kolumni oli parhaiden juttujen joukossa pitkään aikaan koko saitilla.

Eihän tuo otsikko ole edes klikkiotsikko. Se viittaa tasan siihen, mistä jutussa on kyse ilman mitään pimittämisiä tai harhaanjohtamisia. Ingressi jatkaa samaa kaavaa ideasta täyden artikkelin suuntaan.

Juu, aasinsilta futiksen Kreikka-pelistä suoraan jääkiekkoon on päällisin puolin vähintäänkin hutera, ja ainoastaan tästä syystä ymmärrän jutun vaikuttavan tavallaan opportunistiselta, mutta artikkeli itsessään menee minusta ihan oikeasti laatujournalismin piiriin.
 • Artikkeli koskee lajia kuin lajia. Myös jääkiekkoa niin sarja- kuin turnausmuotoisessakin kilpailussa
 • Artikkeli on tuore. Ajatus on itselleni tuttu lähinnä omasta päästä, ei tule mieleen suomalaista kiekko- tai ylipäätään urheilumediaa, joka olisi tätä teemaa ajanut. Lähinnä esille on päässyt juuri kolumnissa kritisoitua "kaikkihan ne pitää voittaa"-ajattelua
 • Artikkeli ei varmuudella ole asialtaan roskaa. Sen verran voi sanoa turvallisesti, itse uskon sen olevan todella kovaa asiaa. Heitän ensimmäisenä mieleen tulevana esimerkkinä viime kevät-kesän Bruinsin finaali-runin: jos ei olisi runkosarja kiinnostanut yhtään, niin on erittäin todennäköistä, että playoffit olisivat päättyneet ensimmäisellä kierroksella Tampa Bayn käsittelyssä. Nyt oltiin pelin päässä Stanley Cupista kun otettiin kakkosseed ja joku muu hoiti monsterin
 • Jos vielä laajennan yleisluontoisemmaksi: on sitten kyseessä mikä tahansa sarja tai turnaus, "kaikkihan ne pitää voittaa" on niin usein kuolemaksi. Jos vastustajiesi joukossa on joku hemmetin T-1000, niin parasta mitä voit ikinä tehdä on JÄRJESTÄÄ NIIN, ETTÄ JOKU MUU HOITAA. Ehkä vastaan menee joku, joka pelityylinsä puolesta on myrkkyä ko. jumalolennoille. Ehkä pari ottelua / playoff-sarjaa vaatii veronsa, niin että sen porukan kunto ei kestä joko sinua tai aiempaa vastustajaa vastaan, tai parhaimmat/pahimmat pelaajat ovat vempassa. Yhtäkkiä edessä on mahdollisuus mestaruuteen (sarja kuin sarja ja turnaus kuin turnaus), jonka ei pitänyt olla mahdollinen. Jos sen sijaan dokaat sijoitusottelut ja ko. terminaattori on heti vastassa, niin voi olla, että menetät turhaan mahdollisuutesi
 • Tämä ei ole tyhjänpuhumista ja tätä on vuosikymmenten mittaan myös raportoitu, juuri niillä saatesanoilla "kaikkihan ne pitää voittaa". Ainakin maajoukkueturnauksissa tällä ajattelutavalla (useamman maan kohdalla) on myös ollut seuraamuksia
 • Artikkeli on itse asiassa hyvin kirjoitettu. En lähtisi tätä osa-aluetta aliarvoimaan sen paskan rinnalla, mitä nykyään kutsutaan kirjoitetuksi, editoiduksi ja julkaistuksi materiaaliksi
EDIT: Asiasta kuudenteen, Tuuli Määtän kolumneista on puhuttu paljon. Niissä on minunkin mielestäni enemmän huteja kuin osumia, mutta hänellä on myös historiassaan pari oikein kunnon osumaa. Jotenkin en osaa paheksua sellaista lähestymistapaa, jolla saadaan VÄLILLÄ aikaan myös todellinen osuma asian ytimeen, kun vertaa kaikkeen siihen tyhjänpäiväiseen bullshittiin, mitä lätkä-somessa ja uutissivustoille pyörii. Hän myös ajattelee ns. laatikon ulkopuolella, jolloin huteja syntyy väkisinkin. Joo, skeptikko dumaa hänen juttunsa vihervassarifemakkodumaukseksi, mutta minusta tuo osa-alue ei ole edes kovin keskeinen osa sitä settiä, mitä hän laajemmin pyrkii vetämään. Mielestäni arvokkaammasta päästä tekijöitä, peukku.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Asiasta kuudenteen, Tuuli Määtän kolumneista on puhuttu paljon. Niissä on minunkin mielestäni enemmän huteja kuin osumia, mutta hänellä on myös historiassaan pari oikein kunnon osumaa. Jotenkin en osaa paheksua sellaista lähestymistapaa, jolla saadaan VÄLILLÄ aikaan myös todellinen osuma asian ytimeen, kun vertaa kaikkeen siihen tyhjänpäiväiseen bullshittiin, mitä lätkä-somessa ja uutissivustoille pyörii. Hän myös ajattelee ns. laatikon ulkopuolella, jolloin huteja syntyy väkisinkin. Joo, skeptikko dumaa hänen juttunsa vihervassarifemakkodumaukseksi, mutta minusta tuo osa-alue ei ole edes kovin keskeinen osa sitä settiä, mitä hän laajemmin pyrkii vetämään. Mielestäni arvokkaammasta päästä tekijöitä, peukku.
Samaa mieltä koko tekstistä mutta nostan nyt tämän osan ihan erikseen esiin, koska koen että kyseinen kirjoittaja on saanut lokaa niskaansa enemmän kuin Jatkoajan tekijät keskimäärin. Minustakin on ehdottoman arvokasta että Jatkoaikaan kirjoittaa myös henkilö joka ei väitäkään olevansa jääkiekon asiantuntija ja joka katsoo asioita ainoastaan ulkopuolisen kiekkofanin näkökulmasta ts. edustaa itse asiassa erittäin suurta lätkäfanien enemmistöä. Turhan moni kiekkokirjoittaja, niin mediassa kuin täällä keskustelupalstallakin esittää kuitenkin asiantuntijaa hampaat irvessä vaikka oma kokemus lajista ns. jään tasolta olisikin ohut. Lisäksi jääkiekko on paljon muutakin kuin sitä kentällä tapahtuvaa tekemistä, se on osa yhteiskuntaa ja arkielämää, ja siksi on aivan oikein että lajia kommentoidaan myös muista kulmista.

Toivottavasti Tuuli Määttä jaksaa jatkaa harrastuspohjaista toimintaansa, kovasta palautteestakin huolimatta.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Matias Lahtisen esteettömyys-artikkelia lukiessa tuli päälimmäisenä mieleen että tiedostaako kirjoittaja kuinka vanhaa suomen hallikanta on?
Esilletuodut Hakametsä ja Raksila varsinkin ovat käsittääkseni sieltä vanhemmasta päästä joten ei ihmekkään ettei esteettömyys toteudu, silloin aikoinaan kun sitä ei pidetty relevanttina (Nordista ei mainittu mutta siellä usein käyneenä veikkaisin ettei sekään ole mikään pyörätuolitaivas).
Hartwall taas on yksi tuoreimmista joten tottakai siellä on asia otettu huomioon.

Hyvä artikkeli muuten ja tärkeästä asiasta.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Where were you while we were getting high?
Nordista ei mainittu mutta siellä usein käyneenä veikkaisin ettei sekään ole mikään pyörätuolitaivas
Eikös Nordiksella ole kuitenkin hissi tai useampia? Kyllä yläkerrassa on pyörätuolikatsojia. Vaikea heidän olisi sinne millään muulla tavalla päästä. Muuten Nordis voi toki olla vaikea paikka ahtaine käytävineen.
 
KooKoo - Meister Der Herzen 2019-20.

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ei helvetti tuota Oinosen kirja-arviota. Moitiskelee kirjaa näin: "Kokonaisuus ei kuitenkaan ole täysin hallinnassa, kun materiaalia on otettu liikaa mukaan ja myös kirjan viesti lukijoilleen on jäsentymätön." Ikävää että kritiikistä voi sanoa saman asian.

Enkä ymmärrä tätä kappaletta:

"Leijonien joukkueenjohtajana Riihiranta muun muassa joutui salakuljettamaan käteistä rahaa ja toteamaan, että järjestävä taho oli järjestänyt Leijonille paluulennon puolivälieräottelun jälkeiselle päivälle."

Tässä se kontekstualisointi olisi tosiaan tehnyt hyvää, kuten kritikoijakin kirjoittaa:

"Monelle mehukkaalle sitaatille tai tarinalle ei ole löytynyt kunnon kontekstia, mutta näistä ei silti ole haluttu luopua."

 
Melkein.

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal
Matias Lahtisen esteettömyys-artikkelia lukiessa tuli päälimmäisenä mieleen että tiedostaako kirjoittaja kuinka vanhaa suomen hallikanta on?
Esilletuodut Hakametsä ja Raksila varsinkin ovat käsittääkseni sieltä vanhemmasta päästä joten ei ihmekkään ettei esteettömyys toteudu, silloin aikoinaan kun sitä ei pidetty relevanttina (Nordista ei mainittu mutta siellä usein käyneenä veikkaisin ettei sekään ole mikään pyörätuolitaivas).
Hartwall taas on yksi tuoreimmista joten tottakai siellä on asia otettu huomioon.

Hyvä artikkeli muuten ja tärkeästä asiasta.
Siis Nordishan on olosuhteiltaan oikein kelvollinen, siinä on vierasfanikatsomon vieressä pyörtuolipaikat, ja koska se on siellä ”rinteessä” sijaitsee samalla tasolla myös sisäänkäyntejä. Ainakin omaan silmään esteetön hallin ikään nähden
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen eri mieltä Hartwallin pyörätuolikatsomon toimivuudesta. Katsomo on väärällä korkeudella. Kun edessä istuvat nousevat seisomaan, takaa pyörätuolikatsomosta ei näe mitään. Minulta on jäänyt monessa Suomen pelissä lopun ratkaisu tästä syystä näkemättä. Toinen huono puoli tulee katsomon sijainnista. Pyörätuolipaikkoja tulisi olla myös pitkillä sivuilla, ei pelkästään yhdessä päädyssä. Turun halli on tässä asiassa paljon parempi, siellä paikkoja on muistaakseni kokonaisen täyden kierroksen verran.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Kun edessä istuvat nousevat seisomaan, takaa pyörätuolikatsomosta ei näe mitään.
Tämä on ainoa huono puoli, joka itsellekin tulee mieleen Hartwallin pt-paikoista.

Alunperinhän katsomo oli todella ruhtinaallisen kokoinen, mutta tämän vuosikymmenen alkupuolella(?) rakennetut lisäaitiot pienensivät sitä sekä veivät toisen sisäänkäynnin.

Eikös Nordiksella ole kuitenkin hissi tai useampia?
Ylös F-puolen Brewer's Streetille pääsee hissilä.
 
HIFKi on kova, HIFKi on Stadi! Kohta reppu repee, Mestarit sen tekee. Go!

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Eikös Nordiksella ole kuitenkin hissi tai useampia? Kyllä yläkerrassa on pyörätuolikatsojia. Vaikea heidän olisi sinne millään muulla tavalla päästä. Muuten Nordis voi toki olla vaikea paikka ahtaine käytävineen.
F-puolella on hissi Brewerille ja E-puolella pääsee pyörätuolilla parkkiksen puoleisesta kulmauksesta suoraan yläkatsomoon. Kuten sanoit niin todella ahtaat käytävät mutta kyllä nuo pyörätuolipaikat ovat aika hyvin saavutettavissa.
 
vainoaja

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tää oli ihan hauska, nostalgiaa ja historian lehtien havinaa. Nippelitietoa.


Ässät-lasien takaa:

Tapio Levo - Paluu Poriin kahden NHL-vuoden jälkeen -83 ja 9 kautta C-rinnassa ennen lopetuspäätöstä. Houkuttelu pelihommiin divari-Junkkareihin ja kausi 92-93, sekä peliura lopullisesti, päättyi hopeamitaliin HPK:n paidassa.

Levon pelinumero 12 nostettiin Isomäen hallin kattoon Ässien 40-vuotisjuhlaottelussa 2007.

Lukkoikoni Jarmo Kuusisto palasi kesken Ranskan visiitin Lukon sijasta Ässiin 95-96. Tästä huolimatta, kantoi C-kirjainta Raumalla ennen ja jälkeen Porin visiitin. Tuskin näitäkään ihan valtaisasti löytyy.

Teppo Kivelä pelasi kaksi viimeisintä Liigakautta Ässissä, ura huipulla toki jatkui vuosia. Maailmanmestari Marko Palo sen sijaan päätti uransa Porin kauteen. Kerho jäädytti pelinumeron 13 2004.

Kolminkertainen Suomenmestari Jukka-Pekka Laamanen teki läpimurtonsa Ässien paidassa 25-vuotiaana.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Mitä lisäarvoa oheiseen otsikkoon tuovat "Uutta"- ja "Nyt se on varmaa"-ilmaisut? Ja mikä ikoni Risto Dufva on - etenkään Sportille?
Uutta: Nyt se on varmaa – Ikoni Risto Dufva aloittaa Sportin uutena päävalmentajana
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:sta nyt ensimmäisenä tuli mieleen Matti Hagman Reippaassa ja muualta jo mainittu Jarmo Kuusisto Ässissä. Toki jutun pääpaino oli tällä vuosituhannella, mutta on siellä ainakin Tammi mainittu suunnilleen samalta aikakaudelta.
 
Olet edelleen HIFK Fotboll Ab:n osakkeenomistaja

Ralph

Jäsen
Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen melko tuore tapaus eli Otto Paajanen HIFK:ssa.

Ihan eri asia on aloittaa Liiga-ura toisessa joukkueessa ja tulla myöhemmin toisen joukkueen ikoniksi, kun nousta ensin ikoniksi ja sitten siirtyä muualle. Esimerkiksi Eric Perrinin näkeminen Jokereissa, Ässissä tai HPK:ssa tuskin tuntui JYP-näkökulmasta oudolta, koska ei ollut vielä koskaan ollut JYP:ssä. TPS:ään siirtyminen eri asia. Samoin Jani Tuppurainen Kärpissä tai Jarkko Immonen Ässissä tuskin oli "väärässä paidassa" pelaamista, kun olivat sillä hetkellä pelanneet Liigassa vain ja ainoastaan kyseisessä joukkueessa.

Ymmärrän kyllä jutun pointin, mutta esimerkiksi Paajanen HIFK:ssa on täysin erilainen ja ei yhtään vertailukelpoinen tarina esimerkiksi Immonen Ässissä kanssa. Paajanen HIFK:ssa aiheuttaa ajatuksia "tuntuupa oudolta katsella tuota HPK-ikonia HIFK:n väreissä" kun taas Immonen oli luokkaa "ai tällanen uusi kaveri päässyt Ässiin tekemään debyytinsä aikuisten tasolla".
 
Viimeksi muokattu:
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ymmärrän kyllä jutun pointin, mutta esimerkiksi Paajanen HIFK:ssa on täysin erilainen ja ei yhtään vertailukelpoinen tarina esimerkiksi Immonen Ässissä kanssa. Paajanen HIFK:ssa aiheuttaa ajatuksia "tuntuupa oudolta katsella tuota HPK-ikonia HIFK:n väreissä" kun taas Immonen oli luokkaa "ai tällanen uusi kaveri päässyt Ässiin tekemään debyytinsä aikuisten tasolla".
Sekin on melko harvinaista, että HPK:sta lähtee pitkäaikainen kapteeni, joka oli myös joukkueen yksi harvoista koko uransa samassa seurassa pelanneista pelaajista, heti Suomen mestaruuden jälkeen "Stadin böndeläisiin". Soppari toki lienee solmittu jo joskus paljon aiemmin - ainakin silloisten huhujen perusteella.
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Meinaatko, että jokaiseen tuollaiseen kysytään ensin lupa? Kameramiehet bongailevat yleisön joukosta jotain mielenkiintoista, ja sitten kipitetään kysymään lupa, ennen kuin kuvataan. Eihän niihin Kiss Cam -bongauksiinkaan varmasti kysytä lupaa, sen verran yllättyneen näköistä porukkaa niissä yleensä on.

Lupa-asiaan takertuminen kertoo siitä, ettei kolumnin todellista sanomaa ole ymmärretty. Se oli ulkonäön vertailu, jossa otettiin esimerkiksi myös miehet. Yleensähän ulkonäkövertailun kohteena ovat naiset. Se ei nähdäkseni ole naisista aina niin hauskaa, ja nyt tämä ilmiö on levinnyt miestenkin puolelle.

En minäkään pidä tätä suurimpana ongelmana, joka jääkiekossa on. Mutta myöskään vihareaktioita en ymmärrä. Se oli vain yksi kolumni ja yksi mielipide. Jos joka helvetin kolumnista pahoittaa mielensä, niin muuta ei ehdi tehdäkään.
Palaan nyt tähän, kun on taas aikaa Jatkoajallekin. Onko ulkonäön vertailu siis yleisesti ongelma, mikäli siihen vertailuun osallistuneet ovat antaneet suotumuksensa asialle? Miksi helvetissä olisi? Toimittelijankaltainen olisi voinut tehdä taustatyön ja selvittää ensin oliko ne luvat kysytty. Nythän tuo on ihan pelkkää paskan jauhantaa ei mistään. Syytellään tahoja, jotka ehkä ovat saattaneet toimia väärin. Toimittelija olisi voinut aluksi vaikka selvittää, onko vääryyttä oikeasti tapahtunut. Sitten voisin jopa ymmärtää tämän kaiken mielensäpahoittamisen.

Yleisön kuvaamisessa ei varmaan noin yleisesti ole kuitenkaan ongelmaa. Toki ujoimmille voisi tietenkin olla kameran tavoittamaton katsomo. Oliskikohan paljonkin kysynytää?
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Taas on luettavissa näkemys. Nojoo, makunsa kullakin. Itse olen sitä mieltä, että ne tiedot mitä peräänkuulutetaan ko. artikkelissa löytyy helpommin eliteprospectsista tai vastaavasta. Itseäni juuri kiinnostaa miksi pelaaja liittyy ja mitä häneltä odotetaan. Kaikki eivät lähtökohtaisesti vahvista joukkuetta ellei leveyden tuominen nähdä vahvistamisena.

Sama pätee otteluraportteihin, ei niitä lueta, jotta faktat selviää. Tekstitv kertoo jo nyt maalitilastot, torjunnat ja yleisömäärän. Kyllä jääkiekkouutisissa laadullinen puoli ajaa edelle.

Edit: ei ollutkaan näkemys, vaan tämä paitsiossa.

++++

Tiiätte varmaan?

++++
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ihan eri asia on aloittaa Liiga-ura toisessa joukkueessa ja tulla myöhemmin toisen joukkueen ikoniksi, kun nousta ensin ikoniksi ja sitten siirtyä muualle. Esimerkiksi Eric Perrinin näkeminen Jokereissa, Ässissä tai HPK:ssa tuskin tuntui JYP-näkökulmasta oudolta, koska ei ollut vielä koskaan ollut JYP:ssä. TPS:ään siirtyminen eri asia. Samoin Jani Tuppurainen Kärpissä tai Jarkko Immonen Ässissä tuskin oli "väärässä paidassa" pelaamista, kun olivat sillä hetkellä pelanneet Liigassa vain ja ainoastaan kyseisessä joukkueessa.

Kimmo Kapasta koko jutussa on kyllä vaikea tajuta, varsinkin kun vielä lopussa mainittiin, että "kriteereitä tiukentamalla olisi artikkeliin voinut lisätä enemmänkin nimiä". Ensinnäkään Kapanen ei todellakaan ollut mikään ikoninen liigapelaaja ja toisekseen Kapasen keskinkertainen pelaajaurahan oli aivan tavallista kiertolaisen elämää eikä pelannut koskaan missään liigajoukkueessa enempää kuin kaksi kautta putkeen ja kaikkiaan liigajoukkueita kertyi viisi kappaletta.

Kai nyt miehen veli Sami Kapanen esimerkiksi olisi ollut aika reippaasti parempi esimerkki. Ja nuo Kimmo Kapasen hyväksyneet kriteerit läpäisee varmaan sadat entiset liigapelaajat.


Järventiekin pelasi lopulta melkein kymmenen kautta muualla kuin kotiseurassa, eli ei oikein onnistunut yhteen nuttuun mielikuvat jäämään. Parempi esimerkki Ilveksestä olisi voinut olla HPK:ssa ja Lukossa käväissyt Timo Peltomaa. Joku Erik Hämäläinen on suunnilleen ainoa esimerkki pelaajasta joka on aika hyvin onnistunut yhteen joukkueeseen mielikuvat itsestään polttamaan, vaikka on tosiasiassa pelannut SM-liigaa todella paljon, peräti seitsemän kautta, kilpailijaseurojen riveissä.


Artikkelin lopussa mainittu Pertti Lehtonenhan ei HIFK:ssa pääsarjauraansa aloittanut, vaikka sarjan nimi olikin eri tuolloin. Sen olisi nyt ainakin voinut mainita.
 
Viimeksi muokattu:

muti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Taas on luettavissa näkemys. Nojoo, makunsa kullakin. Itse olen sitä mieltä, että ne tiedot mitä peräänkuulutetaan ko. artikkelissa löytyy helpommin eliteprospectsista tai vastaavasta. Itseäni juuri kiinnostaa miksi pelaaja liittyy ja mitä häneltä odotetaan. Kaikki eivät lähtökohtaisesti vahvista joukkuetta ellei leveyden tuominen nähdä vahvistamisena.

Sama pätee otteluraportteihin, ei niitä lueta, jotta faktat selviää. Tekstitv kertoo jo nyt maalitilastot, torjunnat ja yleisömäärän. Kyllä jääkiekkouutisissa laadullinen puoli ajaa edelle.

Edit: ei ollutkaan näkemys, vaan tämä paitsiossa.

++++

Tiiätte varmaan?

++++
Kyllä itseäni ainakin kiinnostaa tuo kansalaisuus aika paljon. En muista koska esim. Press Lukkoon julkistettiin, mutta Westerholmin kaksoset olivat ainakin huhuina pyörineet jo kauan, niin kyllähän siitä aika monelle Lukko-fanille tuli sellainen olo että kotiutuu varmaan helpommin kun muitakin ruotsalaisia mukana. Tai jos joukkueessa olisi hirveästi tsekkejä, niin slovakin liittyminen mukaan voisi arveluttaa.

++++

Ja kyllä minä mieluummin etsin EP:stä statsit ja muut, mutta itse uutisesta mieluummin kuulen valmentajan, pelaajan ja UTJ:n mietteitä asiasta.

++++

Myös pelaajan mielipide erityisesti kiinnostaa, toivottavasti se on vielä joku muu kuin "täällä maksettiin eniten". Toki toivon myös että UTJ ei sano "parempaa ei tällä rahalla saatu" tai "kukaan muu ei suostunut tällä korvauksella pelaamaan". Toki Tepsissähän joku taisi hommata itse sponsoreita jotta saa rahaa ja joku toinen pelasi käytännössä lämpimällä vedellä?

++++
 
And what's inside Tikkanen's head? "A hamster?"

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Niin, Tuulin mielestä "valtaosa pelaajasiirtouutisista kirjoitetaan väärin". Hänen mukaansa kansallisuus ei esimerkiksi ole tärkeä; sen sijaan seuraavat mielenkiintoiset ja informatiiviset asiat pitäisi löytyä:

 1. Pelipaikka.
 2. Pelaajan ikä.
 3. Pelaajan pituus ja paino.
 4. Sarja, josta pelaaja siirtyy.
 5. (Edellisen) kauden tilastot.
 6. Kätisyys.
 7. Sopimuksen pituus.

Olen samoilla linjoilla, nuo ovat ihan kivoja tietoja siirtouutisessa. Mutta jos kansallisuutta ei mainita, toivoisin edes nimen mainittavan, jotta voisi itse googlettaa halutessaan että mikä mies... Vai onko hän edes mies vai jonkun muun sukupuolinen? Saako näitä yksityisyydensuojan nimissä enää edes tarkentaakaan? Loukkaantumisistakaan kun ei saa tiedottaa enää kuin poissaolon pituuden niin vähän kyllä arvelluttaa tuo pituuden ja painon kertominen , varsinkin painon olettaisi olevan aika henkilökohtainen ja intiimi asia.

P.S. Yleisesti Määtästä: Alkuun olin kuten muutkin että mjitääh? kun Tuuli kertoili päiväkirjamaisesti kuinka ei NHL-näytösottelut enää napannutkaan, mutta pian tajusin tämän olevan tarkoitettu muulle kohderyhmälle kuin HC-lätkäsihvosille. Vaikka kuinka yrität sille blondillesi selittää paitsiosääntöä sun muuta niin heti kun huomio herpaantuu niin se kikatteleekin jo frendinsä kanssa jonkun pelaajan hassuille hammassuojille ja "toi yks o iha Johnny Debbien näköne!"
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jatkoajan uutisiinkin tullut klikki otsikot. Naurettavaa journalismia. Tuon Pennasen jutunkin olisi voinut otsikoissa vaikka "Pennanen ottaa kantaa tuomarilinjan kehittämiseen" tai muulla tavalla.
 
KUBE - XVII
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy