Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Joo, itseasiassa sen jälkeen mun oli pakko kirjoittaa oma näkemys. En lukenut tosin kuin otsikon.
  No ainakin tämä pakottaa mut kirjautumaan foorumille, kun täältä pystyy asetuksien kautta poistamaan noi verkkolehden mainostukset.
   
 2. iibor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Liiga-Jokerit
  Tää on ehkä lähinnä nyt kysymys, mutta onko oikeasti olemassa tarve advanced statseille? Kiinnostaako jotakin oikeasti jonkun pelaajan "corsi"? Itselleni nuo kaikki advanced statsit näyttäytyvät vain väkisin väännettyinä tilastoina, joilla tehdään pohjimmiltaan hyvin yksinkertaisesta lajista turhan monimutkaista.

  Olen itse koko elämäni suunnilleen hengittänyt jääkiekkoa pelaajana ja fanina, eikä ihan rehellisesti voisi vähempää kiinnostaa mitkään corsit tai fenwickit.

  Noista advanced statseista myös sen verran, että on ihan hyvä ettei IIHF ole niitä tuonut tavallisen pulliaisen näkyville. Jääkiekko on kuitenkin edelleen aivan marginaalilaji maailman mittapuulla ja MM-kisoissakin pelaa enemmän maita, joissa jääkiekko ei ole siellä suosituimpien lajien joukossa. Seuraava on ehkä hieman kaukaa haettu, mutta näissä maissa jääkiekon seuraajien määrää ja lajin suosiota varmasti halutaan kasvattaa eikä sitä asiaa varmasti helpota yhtään se, jos yhtäkkiä alettaisiin tilastoimaan pelaajia joilla on paras corsi tai fenwick.
   
  Punamusta, Aatelinen & F#21 tykkäävät tästä.
 3. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Aina oppii näköjään uutta, kiitos tästä. Laitoinpa artikkelinostot välittömästi piiloon.
   
 4. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Joko tuolla verkkolehden puolella vaaditaan Jaloselle potkuja? Retorinen kysymys. Keskustelupalstan puolella on vaadittu vuosia sitten.
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Näin. Itseäni ei myöskään kiinnosta nähdä mitään Corseja, koska siinä tilastossa itsessään on liian paljon paskaa seassa, mikä pitää osata suodattaa pois.

  Tai sitten nämä netissä pyörivät puutteelliset xGoals -mallit. Niissäkin on paljon sellaista, ei ehkä paskaa sisällä, mutta sanotaan että aidosti timanttiset tilanteet puuttuvat xGoals -kertymästä, koska tietynlaisia tilanteita ei voi kaapata tällä hetkellä mistään tarjolla olevasta datasta.

  Vain NHL-seuroilla itsellään on tarkka seuranta, ja se halutaan pitää piilossa, koska siitä saa kilpailuedun. Kun katsoo peliä ja seuraa samalla LIVEnä näitä xGoals kertymiä + ymmärtää lajia, niin ymmärtää sen mitä sieltä puuttuu.

  Noiden pohjalta on aivan turha lähteä kolumneja kirjoittamaan, ennenkuin nämä vääristymät ovat 100% ymmärretty. Karmeinta jääkiekkotilastomaailmassa on ehkä se, kun puolustajan puolutustaidoista kirjoitellaan Corsin perusteella.


  ***

  BTW, ja Tuuli Määtälle tiedoksi, täällä päivittyy MM-kisojen perustilastot ihan livenä:

  http://stats.iihf.com/Hydra/690/index.html

  Siinä ottelulistassa on matsien aikana linkit live-seurantaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019 klo 00.22
  aessi, Alamummo & iibor tykkäävät tästä.
 6. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Herää kysymys mihin jääkiekkoa ymmärtämättömäksi fanitytöksi itseään tituleerannut Tuuli Määttä tarvitsee minkäänlaisia tilastoja.
   
  Ruutu8, BlackWolf & iibor tykkäävät tästä.
 7. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Tähän aivan sama ja en rehellisesti edes tiedä mitä nuo ovat (ei tarvi kenenkään tulla selittämään mitä ovat, ei kiinnosta) ja eikä minua edes kiinnosta mitä ne ovat, eivät varmasti tuo jääkiekon seuraamiselleni mitään lisäarvoa.
   
  iibor tykkää tästä.
 8. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Mistä kohdasta tuo onnistuu?
   
 9. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Omasta profiilista kohdasta "Sivustoasetukset".
   
 10. Kental Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Lainaus:
  Se olisi myös aivan turhaa tämän luontoisissa ja ennen kaikkea mittaisissa rupeamissa, mitä nämä turnaukset ovat. Oma käyttönsä noille on spekuloitaessa toimivia ratkaisuja kokoonpanojen, pelaajasiirtojen yms. suhteen, sekä sen arvioimisessa, onko jonkun pelaajan tai yhdistelmän suoritustaso kestävällä pohjalla tulevaisuuteen. Siirtoja ei luonnollisesti MM-kisoissa tapahdu, ja kun pelataan yksinumeroinen määrä otteluita erittäin kirjavan tasoisia vastustajia vastaan, ei järkevää otantaa muuhunkaan käyttöön synny. Turnaus on ohi ennen kuin tulevaisuutta voisi kuvitella ryhtyvänsä noiden statsien perusteella ennustamaan.

  Tästä päästäänkin siihen, että minusta nämä tilastot ovat ylipäätään merkittävästi käyttökelpoisempia tulevan arvailussa kuin jo pelattujen pelien analysoinnissa. Jos tuo aspekti jää pois, ja datakertymään ei pienen otannan ja härövastustajien vuoksi voi edes luottaa, niin MM-kisojen edistyneet tilastot eivät toisi muuta lisäarvoa ihan perinteisiin tilastoihin nähden kuin mahdollisuuden syyllisten etsimiseen ja (jälki)viisasteluun tilastovääristymiin nojaten.
   
  iibor ja disco-stu tykkäävät tästä.
 11. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  https://www.jatkoaika.com/Uutiset/C...taavat-suomalaisvalmentajien-joukkueet/211626

  Lainaus:
  Sellaista palautetta toimitukselle, että Tapparan lohkossa on myös Petri Matikaisen Klagenfurt.
   
 12. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Mitä mitä mitä! Tuuli Määtältä taas hyvä kirjoitus, tällä kertaa Suomen ja Ruotsin puolivälieräkohtaamisesta. Sen sijaan Lajusen ja Pärnäsen juttu NHL-pelaajista Suomella ja Ruotsilla olisi vaatinut uudelleen-kirjoituksen, niin sekavaa ja ennen kaikkea selkiytymätöntä teksti oli. Ns. pointti jäi piiloon.
   
  Dank Sinatra tykkää tästä.
 13. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Itse luin, vaikka yleensä en lue. Kiinnosti tuo otsikon "Useaa ei haluttu mukaan". En yhdellä lukemalla kyllä löytänyt mitään viitteitä tästä, mitä nyt joku Sami Nikun epäselvä tilanne mainittiin. Olipahan taas melkoinen pläjäys.
   
 14. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Ehdotan, että Jatkoajan toimittajat voisivat kommentoida tänne omalla nimellä eli oma nimi nimimerkiksi, vaikka sitten olisi se toinenkin varsinainen nimimerkki olemassa.
   
 15. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ehkä taktiikkana onkin kirjoittaa mahdollisimman sekavia juttuja, että lukijan etsiessä epätoivoisesti punaista lankaa pystytään mainostajille näyttämään kuinka paljon ihmiset viettävät aikaa artikkelin parissa.
   
  dana77 ja Crapbag tykkäävät tästä.
 16. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Otsikoinnin peruskurssi:

  Ilves hankki hyökkäysosaamista HIFK:sta − Vainionpään sopimukseen pitkä jatko

  -otsikkoon ei kuulu ajatusviiva (vaikka sen käyttö kuinka muodikasta olisikin), sillä otsakkeessa on kyse kahdesta eri asiasta. Voisi siis olla joko


  "Ilves hankki hyökkäysosaamista HIFK:sta, Vainionpään sopimukseen pitkä jatko", mikä osoittaisi, että jälkimmäinen lause täydentää edellistä, tai
  "Ilves hankki hyökkäysosaamista HIFK:sta − Jasse Ikonen siirtyy Tampereelle".

  Jälkimmäinen vaihtoehto lienee toki klikkiaikakaudella "hankala".
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019 klo 20.50
  rinne, Vintsukka, Punamusta ja yksi muu tykkäävät tästä.
 17. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  "Suomalaisen jääkiekon historia tuntee lukuisia karmaisevia tappioita Ruotsia vastaan, jotka ovat puhututtavat vielä vuosienkin jälkeen. Kukas nyt unohtaisi Anders "Masken" Carlssonin, Mats Sundinin, vuoden 2003 toukokuisen illan ja Saku Koivun katkenneen mailan."

  Jos nyt arvaan oikein, mihin tapauksiin näillä nimien pudotteluilla viitataan, niin 2/4 karmaisevista tappioista olikin tasapelejä.
   
  dana77 tykkää tästä.
 18. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Nyt on Matti Liljaniemeltä liki täydellinen kolumni.

  Nuo näkemys ja mielipide sanat ovat vain täydellistä bluffia, mutta tuolla kolumnilla saisi äidinkielen kirjoituksissa heittämällä ällän, kun vain tuntee lajin historian, konseptin ja tyylilajin taustat tarpeeksi hyvin.

  Lajissaan erinomaisesti ilmaistu kirjoitus.
   
 19. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Leijonien ja Jalosen suolauskolumni on sitten äkkiä deletoitu?
   
 20. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
 21. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Tai vaihdettu "Suomen" tilalle "Ruotsi"?
   
 22. Ruutu8 Jäsen

  Päätoimittaja Antti Pärnänen hehkutti muutama päivä aiemmin että Jatkoaika on tehnyt kävimääräennätykset ja sitä ja tätä..

  Tässä juuri se surullinen totuus onkin. Kun ainoa tavoite on juuri tuo.

  Jatkoaika on nykyään pelkkää provoavia otsikoita ilman mitään todellista sisältöä ja negatiivisia tulokulmia kaikkiin juttuihin. Näkemyksiä näkemyksien perään ja klikkikalastelua. Harmittaa pirusti, miten yksi ihminen on saanut koko entisen todella arvostettavan median ajettua alas. Myötähäpeämittari on ollut niin tapissa, kun muistelee Valtteri Filppulan kutsumista NHL:n huonoimmaksi hyökkääjäksi tai Tuuli Määtän lukuisia juttuja milloin mistäkin. Noh, Pärnänen on saanut Jatkoajasta itsensä näköisen ja on nykyisestä tuotoksesta varmaan todella ylpeä.
   
  BigRedCat ja Numero13 tykkäävät tästä.
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Voisiko joku kertoa Oinoselle, ettei Erik Kakko ole Kaapo Kakon isä?

  Leijonalauma oli alakynnessä, eikä aiemmissa taistoissa parhaiten suoriutunut Kaapo Erikinpoika pystynyt horjuttamaan Kolmen kruunun joukkoja.

  https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Olipa-kerran-onnellinen-loppu/211661


  Pääosa Jatkoajan jääkiekkojutuista on fanitason kirjoituksia ja kun siihen lisätään päätoimittajan valitsema "räväkkä" linja, ei voida puhua Suomen johtavasta jääkiekko mediasta.
   
 24. Ralph Jäsen

  Otsikko "Pettymyksestä huolimatta ruotsalaiskapteeni kehui Suomea" jotenkin häiritsee minua. Saan siitä kuvan, että kehuminen on jotenkin erikoinen asia pettymyksen jälkeen, koska siitä huolimatta piti kehua Suomea. Olisiko otsikkovaihtoehto "Pettynyt ruotsalaiskapteeni kehui Suomea" ollut jotenkin huonompi?

  Lainaus:
  Näkemys: Oinosen kaikkien kolumien perusteella hänellä on vilkas mielikuvitus.
   
 25. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Otsikoinnista taasen muutama juttu:

  Kanada jyräsi Suomen finaalivastustajaksi

  -otsikko on lyhyt, informatiivinen ja ytimekäs, mutta lauserakenteineen ja translatiivimuotoineen hiukan hankala; "Kanada jyräsi Tsekin pronssiotteluun" tai "Kanada ryminällä Suomen finaalivastustajaksi" voisi toimia paremmin.
   
  BigRedCat ja Punamusta tykkäävät tästä.