Kent

  • 57 077
  • 330

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh, huh, olihan keikka, ja Sami Sirviö on aivan helvetin cool! Om du var här upposi allekirjoittaneeseen parhaiten. Uuden levyn biiseistä en ole liiemmälti diggaillut, mutta livenä ne toimivat mahtavasti! Tahtoo lisää!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselleni keikka oli pienoinen pettymys. Jouhtuikohan kenties siitä että olin liian selvin päin vai huonosta sijainnistani.

Pari kertaa oli hieno fiilis ja kaikki oli messissä, liian usein kuitenkin koko sydän oli edessä.

Noh, ei tämäkään huono missään tapauksessa ollut. Kent pitäisi vaan nähdä Sweduissa jossa ihmiset sentään uskaltavat laulaa mukana.

Btw: Vittu Jocke yllätti kyllä encoressa. Encore oli kyllä loistava ja hyvät biisivalinnat.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Joo-o, olipa keikka. Mä olen kyllä tyytyväinen vaikka Joken laulu ei kunnolla kuulunut.

Jotain settilistaa tältä porukalta, meniköhän suunnilleen näin?

400 slag
Sundance Kid
Kevlarsjäl
Vinternoll2
Max 500
Socker
Celsius
10 min
Romeo återvänder ensam
Musik non stop
Dom andra
Den döda vinkeln
Berg&dalvana
Klåparen
Kärleken väntar
Palace & main
747
---------------------
M
När det blåser på månen
Ingenting någonsin
Om du var här
Mannen i vita hatten (16 år senare)

Edit: lisätty puuttuvat biisit.
 
Viimeksi muokattu:

Manic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä, aika heikosti oli porukka mukana, itsekin harmikseni huomasin, ettei sanat oikein sittenkään olleet hallussa muuta kuin noissa suurimmissa hiteissä..

Kuitenkin bändi rokkasi mielestäni erittäin hyvin ja Encorekikkailu (Joakim soitti yleisön 'takana' lavalla ensin akustisella yhden biisin, ja toisen aikana bändi tuli 'oikealle' lavalle ja soittivat 'ristiin') toimi mainiosti. Om du var här:ssä ehkä parhaiten oli porukka mukana ja se olikin eräs illan parhaista, vaikka Joakimin ääni alkoikin hieman särkyä jo (?).

Henkilökohtaisesti suurin juttu oli kuitenkin nähdä ja kokea 747 livenä. Kyseinen kappale on omassa elämässä se ehkä kaikkein tärkein kappale ja sitä on tullut kuunneltua sellaisilla hetkillä, jotka ovat merkinneet todella paljon. Nyt kun vihdoin näki sen livenä, se oli juuri niin uskomattoman mahtava kuin olin kuvitellutkin. Ah. leijun vieläkin ilmassa.

Hintansa väärtti. [vähintään]
 
Viimeksi muokattu:

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Hieno konsertti. Kent on muuttanut jonkin verran lavaesiintymistä ja taustalla olevat "valopylväät" olivat hyvin toteutettu. Juuri sopvasti eikä yhtään liikaa. Lava olisi saanut olla pari metriä ylempänä niin olisi nähnyt sinne paremmin.

Yleisön mukana olosta ja laulamisesta biisien mukana voidaan kait todeta "me tehdään se itse". Oli sitten kyseessä konsertti, kiekkoottelu tai jalkapallopeli. Vaikeaahan se kannustaminen on jäyhille suomalaisille. Kuitenkin vanhat hitit 747 ja om du var här sytyttivät yleisön kivasti.


Kiitos Kent!
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti HABS #11
Lava olisi saanut olla pari metriä ylempänä niin olisi nähnyt sinne paremmin.

No todellakin. Itse en nähnyt ollenkaan lavalle keikan alkupuoliskolla, sen sijaan musiikki ja Jocken laulu kuuluivat loistavasti. Koitin sitten istua turvakaiteen päällä, mutta ei siitäkään mitään tullut, kun kaide oli niin huteran oloinen. Onneksi löytyi hyvä paikka lavan sivusta, sisäänkäynnin vierestä. Siitä näki ja kuuli vallan mainiosti.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Nyt vähän harmittaa kun on kavereilta kuullut kommenttia keikasta että aikoinaan en hankkinut lippuja.
Sundance Kid henk. koht. suosikki ja sekin vielä vittuillakseen mulle siellä soitettiin. Kiitos että tein näin hienon ratkaisun.

Muuten veikkaan että ihan yhtä paljon harmittaa Lennyn keikan jälkeen. Sinnekään ei ole lippuja. Vielä ainakaan.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tusen tack

Joo, eihän se pettänyt. Tietenkään. Hieno konsertti ja mielestäni hyvä tunnelma. Ainakin Kentin edelliseen Suomen konserttiin (-02 Nordis) verrattuna. Huono ei ollut missään nimessä sekään. Eka biisi jostain syystä tuntui särisevän pahasti, mutta pian se korjaantui ja soundit alkoivat kuulostaa erittäin hyvältä. Joissain biiseissä olisin toivonut, että kitarat olisivat olleet vahvemmin esillä. Esim. Kevlarsjäl on sellainen biisi, että siinä ne vahvat kitarariffit kertosäkeen aikana ovat upeaa kuunneltavaa, ja tänään niitä ei juurikaan kuultu sen biisin aikana. Upea se silti oli, mutta ne ikään kuin peittyivät jykevän bassojytinän alle.

Vinter02 oli aika hieno kuulla taas livenä...onhan se nimittäin tuon kännykän soittoäänenä melkein vuoden verran ollut. Kuulosti yllättävän tutulta. Om du var här oli myös minun mielestäni erinomainen siihen loppuun, ja muutenkin on sanottava, että melkein kaikki legendat sieltä tuli. Kaikkea ei vaan voi saada eikä kaikkia voi miellyttää 100%:sti. I stället för ljudia olisin toivonut ja ehkä Kungen är dödiä. Mahdollisesti myös chans olisi voinut sieltä tulla ja Pärlor. Mutta en todellakaan valita.

Täytyy nyt toivoa, että NYT-liitteessä haastateltu Harri Mänty olisi oikeassa ja Kent tekisi syksyllä sen "klubikiertueen". Se nimittäin käytännössä tarkoittaisi takuuvarmaa keikkaa Tavastialle...huhhuh!

Kuuma siellä teltassa muuten oli! Mutta loistava ilta tosiaan, kiittää täytyy Kentiä jälleen kerran. Kyllä tuossa rahoille tuli vastinetta kerrakseen.
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Demon Allbran
Ei perkele, tämä ämmähän yksi parhaista Kent-biiseistä ikinä!

Noin kirjoitin 9. helmikuuta ja tämän illan jälkeen totean saman. Ikinä mikään kappale ei ole aiheuttanut samanlaista jalat melkein alta vievää tärinäkohtausta kuin M illan konsertissa. Reaktion suurin syy oli ehkä biisin yllättävyys (M ei kuulunut yhdenkään Ruotsin-keikan settilistaan), mutta on se vain niin uskomattoman kaunis alusta loppuun. Erityisen hienoa oli laulaa mukana, kun suuri (?) osa ihmisistä ympärillä ihmetteli, mistä biisistä on ylipäänsä kyse. :) Aaah.

Muutenkin keikka oli mahtava, jopa Kent-keikaksi hyvä. Krämiä, Chansia, Pärloria ja Cowboysia jäin kaipaamaan, realistiset toiveet mainitakseni.
 

pygmalion

Jäsen
Re: Tusen tack

Viestin lähetti Cannibal
Vinter02 oli aika hieno kuulla taas livenä...

Pitää paikkansa. Toisaalta samaa lausetta voisi toistella monen muunkin biisin osalta. Hienon keikan kruunasi melko optimaalinen encore-pläjäys. Viidestä viisusta varsinkin hienosti versioitu/sovitettu "När det blåser på månen" teki vaikutuksen.

Mukavaa oli myös huomata, että uuden levyn biisit toimivat lähes järjestäen komeasti livevetoina. Hassua oli tosin se, että kärkisinkuksi valittu "Max 500" oli joukosta lähes vaisuin. "Mannen i den vita hatten" oli kaikessa komeudessaan keikan päättäjän paikan arvoinen. Tosin lahjomaton kananlihamittari värähti toki edelleen kovimpiin lukemiin "747:n" nostatuksessa.

Toimiva ja varsin kattava settilista, hyvin soitettu keikka ja asiallisen tyylikäs show. Seurakin oli laadukasta. Mitäs sitä muuta voi kesäkauden avaukselta toivoa.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Tack som fan, Kent!

Viime perjantai 17.6.2005 oli hieno ilta ja hyvä avaus kesälle. Meillä oli 7 hengen hyvin sekalainen joukkio katsomassa - päästiin ok paikoille sen lavan edessä olevan "keskimmäisen" tukipylvään tienoille.

Anna Terneheim oli yllättävän hyvä, ja toki yllättävä veto lämppäriksi. Siis nuori nainen yksin lavalla ja välillä selkä yleisöön päin. Noh, Kentin lämppärit eivät ole ennenkään tulleet prosessi-insinöörien tuotantolinjalta, vrt. stadionkonsertin viulukvartetti ja runoilija Bruno Öijer.

15:00...7:47(hyvin oli jengi hereillä!)...3.2.1 ja 400 Slag. Heti näkyi kuinka bändillä, erityisesti Jockella ja Samilla, oli fiilikset korkealla. Aiemmilla näkemilläni 6 Suomen keikalla ote on ollut viime perjantaita etäisempi, ja Jockella on ollut päällä peruskyyninen roolinsa, mutta perjantaina Jocke tuntui olevan todella hyvällä tuulella, mikä välittyi kyllä yleisöönkin. Yksi mittari sille hyvälle tuulelle on ihan oman tulkinnan perusteella ollut se, tuleeko 747:ssa ylimääräisiä vi håller, ni håller jne säkeistöjä. Ja Samilla oli kuulemma sukulaisia katsomassa ja asenne sen mukainen.

Soundeista on ollut puhetta siellä täällä, ja kieltämättä vähän meni puuro-osastolle. En tiedä oliko vielä erityisen paljon bassonjytinää meidän sektorille, kun satuimme juuri toisen pääkaijutinpinon tulilinjalle, mutta välillä laulu ja kitaratkin katosivat jonnekin taustalle. Ei pilannut iltaa, mutta olisi voinut olla toisinkin.

Biisilista oli vakuuttava, vaikkakin ennakkoon maanamiani muutamia ei kuultu, Demonin listan olisi voinut sellaisenaan ottaa mukaan. Celcius ja 10 min... olivat kuitenkin vahvaa nostalgia-osastoa, ei pettymyksiä niiden suhteen. Uuden levyn biisit toimivat livenä paljon paremmin kuin olin toivonutkaan, erityisesti Klåparen, Palace&Main ja MIDVH, joka oli majesteettisen hieno lopetus.

M. Demon tuossa jo hehkuttikin äMmää, samoilla linjoilla itsekin. Ajattelin että saammeko jotain spesiaalia kiertueen loppuun, ja tulihan sitä. M:n ensimmäinen live-esitys, Ruotsissa ollaan kateellisia jo nyt. Olin aluksi aivan äimänä että mitä ihmettä Jocke veivaa, sitten valkeni. Jos www.kent.nu -juttuihin on uskomista, niin M on Jockelle erityisen henkilökohtainen kipale - kertoo hänen isoäitinsä poismenosta.

Kentin Suomi-osasto oli kokonaisuudessaankin tyytyväisen oloinen keikan päätyttyä. Harvemmin ovat jääneet samalla lailla lavalle tuulettelemaan. Niin ja Harrihan keikan aikana oikein irrottelikin ja spiikkasi vähän mellansnackia. ;-)

Keikka-arvosteluista sattui silmään tämä pätkä Iltalehdessä (http://www.iltalehti.fi/2005/06/20/popstars/200506183189154_ps.shtml)


"Encoressa Jocke Berg vetää Järnspökenin yleisön keskeltä akustisesti. Turhan tuttu stadionkikka.

Kent on hieno yhtye, mutta aivan stadioneille sen dramaturgia ei vielä riitä.

Ensi kerralla hieman pienemmissä puitteissa, jookos?


JOOSE BERGLUND
joose.berglund@iltalehti.fi"

Siis mitä, ei olla stadionilla ja kuitenkaan "dramaturgia" ei riitä stadionille, joten pitäisi mennä pienemmille puitteille??? Onko tässä jotain suomipojan herranpelkoisuutta, eli jos Kentissä olisikin viisi ruotsinruotsalaista, niin olisikin varmaan ollut maailmanluokan touhua - nyt saa olla luvalla hattu kourassa. Ja Joose, jos dissataan "stadionkikkaa" niin tiedetään sitten biisin oikea nimi. Ehkä myös kannattaisi jättää maailmanluokan bändien arviointi ihan oikeille lehdille ja oikeille toimittajille, jookos?
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Konserttia on kehuttu, mutta laitetaan muutaman haukutkin. Lähinnä konsertin järjestäjille. Vessoja olisi saanut olla muutama lisää. Kaljan hinta oli törkeä. En tiedä miten muissa konserteissa, mutta 5 euroa 0,5litran kaljatölkistä on liikaa. Hinnan takia tyydyin itse yhteen olueen. Konsertista pois tullessa huomasin samanlaisen tölkin mäntsälän shellillä hintaan 2,25 ja tuskin sitä sielläkään myydään tappiolla. Toisaalalta kauppa kävi koko ajan ja ihmiset olivat tyytyväisiä koten mitäpä tässä kitisemään.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kehutaan vielä lisää konserttia. Aivan loistava ainakin minun mielestä. Ainakin vertailtaessa aikaisempaan kokemukseen esim. Nordiksen keikalta ja kyllä tämä sen löi. Uuden levyn biisit upposi aivan kympillä. Muutenkin lava oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan loistavasti tehty kaikkine animaatioineen. Kyllä Kent vaan osaa sen tehdä. Konsertin aloitus 400 Slagilla oli kanssa toteutettu tosi hienosti. Kunnon kitararenkutusta ja verho auki ja äijät kehiin. 747 toimi taas kyllä niin loistavasti, että ihan meinasi herkistyä kun katseli näytöltä pätkää koneesta. Jocke pisti kyllä kaiken peliin ja onnistui siinä. Äijä oli niin tunteella mukana. Sami oli myös loistava. Negatiivista oli todellakin se, että wc:tä oli aivan liian vähän. Jonoa kerääntyi koko ajan aivan helvetisti. Bissen korkea hinta ei minua ainakaan ihmeemmin yllättänyt. Sinänsä vitutti vaan maksaa 5 euroo taskunlämpimästä ohrapirtelöstä. Positiivista oli myös lukemattomien kaunokaisten parveilu yleisön seassa. Välillä ei tiennyt mihin pään kääntäisi. Kyllä odotus on taas pitkä, kun seuraavan kerran pääsee kuulemaan maailman parhainta Kentiä. Jollei sittenkin jo syksyllä niinkuin Harri vähän vihjaili mahdollisesti. Ja vittu todellakaan toi teltta ei ollut yhtään liian iso tai puitteet Iltalehden Joose.
 

lejon

Jäsen
Ilouutisia kaikille kentin ystäville, sillä www.kent.nu kertoo seuraavaa.

kent ger ut EP

Till alla kent-fans stora glädje har bandet spelat in fem helt nya låtar som ges ut på en EP den 2 november.

The Hjärta & Smärta EP
"Vi Mot Världen", "Ansgar & Evelyne", "Flen/Paris", "Månadens Erbjudande", "Dom Som Försvann".

På The Hjärta & Smärta EP jobbar bandet återigen med Nille Perned som producerade bandets två första album. Nille har producerat EP:n tillsammans med kent och Stefan Boman.

Redan nu kan man förhandsboka EP:n via www.kent.nu. Då får man den 28 oktober en personlig kod som ger tillgång att ladda ner låtarna digitalt samma dag. Den 2 november trillar sedan EP-skivan ned i brevlådan hos de som gjort förhandsbokningen. De som förhandsbokar EP:n får mao både digitala downloads och den fysiska EP:n till ett pris. Den 2 november finns EP:n också i landets skivbutiker.

Den 29 oktober medverkar kent på Nordic Music Awards där de gör ett exklusivt framträdande med en av låtarna från The Hjärta & Smärta EP.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Ihan kivalta vaikuttaa tuo EP ekalla kuuntelulla. Jotain lapsikuoroakin kehissä jayzetatyyliin (Jay-Z). Eipä tässä muuten paljoa rajoja rikota, mikä on tietty ihan hyväkin. Saundi vaan kuulostaa vähän ohuelta tässä nettiversiossa, mutta soitto toki kulkee.

Taisi sitten talven klubikiertue jäädä sitten hurrien uhoiluksi vain? Vtun ämmät!
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Joo itsekin tilasin Hjärtan ja Smärtan samantien ja imutin samalla LAILLISESTI sen tuolta cdonista. Oon nyt tässä kuunnellu noita viittä uutta biisiä, ja on sanottava, että eihän se koskaan ole pettänyt eikä petä nytkään. Hyviä biisejä, jotka taas tuttuun tapaan paranevat kuuntelukertojen myötä.

Nyt voin jo sanoa pitäväni "Vi mot världen":stä eivätkä muutkaan hassummilta kuulosta. "Månadens erbjudande" vaikuttaa erinomaiselta ainakin melodian puolesta. Olisi kiva vielä saada sanat näihin biiseihin, sillä ei se nyt niin helppoa ole nauhalta kaikesta saada selkoa. Jocken sanoituksethan hipovat usein taidetta, joten odottelen innoissani, koska he lyriikat näihin julkaisevat...

Kyllähän tuo levy kannattaa varmasti ostaa jos fanittaa Kentiä ja heidän tuotannostaan on aina pitänyt. Taattua laatua. Se mikä itseänikin vituttaa on tuo Cosmon mainitsema seikka, eli se, että paljon huhuttu klubikiertue taisi sitten jäädä märäksi unelmaksi..saatana. Nyt kun vielä tämän pidennetyn sinkun julkaisivat, niin voisi olettaa, että sitä suuremmalla syyllä nyt sitten tekisivät vielä jonkun pienimuotoisen tourin, mutta en sitten tiedä. Tuskinpa. Olisihan se huikeaa jos Hjärta&Smärtaa promotettaisiin esim. Tavastialla...huhhuh...

No, ei kai tässä muuta kuin...hyvä Jocke!
 
Hieno tuotos tämä EP. Viimeistään B-sidor osoitti, että Kent julkaisee loistavaa materiaalia myös varsinaisten albumien ulkopuolella. The Hjärta & Smärta EP vahvistaa tätä käsitystä.

Kaikki viisi kappaletta ovat hyviä - osa jopa ihan Kentin klassikkokamaa. Äänimaailma on karumpi ja riisutumpi kuin edellisillä levyillä, mutta kyllä nämä vasta V&A:n myötä bändiin tutustuneihinkin uppoavat.

Kent onnistuu jopa käyttämään lapsikuoroa ilman, että se kuulostaa ylikornilta: Dom Som Försvann on tämänhetkinen suosikkini tämän pikkulätyn kipaleista.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
EP löytyy hyllystä. En ole kerinnyt kuuntelemaan vielä rauhassa sitä, mutta ensi vaikutelma on hyvä.
Levy yllätti myös visuaalisesti. Edellinen levy Du & jag döden on kansineen ja levykin musta ja tumman sävyinen. The hjärta & smärta EP taas kokonaan valkoinen.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Sen verta pimennossa ollut tämäkin ketju viime aikoina, että pakkohan se on taas nostaa ylöspäin. Eli uutta levyä pukkaa syksyllä pihalle sitten viimeisimmän Nålens Öga-singlen, mutta miten tulee käymään kun Harri Mänty ei olekaan enää kokoonpanossa ollut alkutalven jälkeen enää mukana. Yksi tärkeä osa bändia on kuitenkin poissa. Paska homma, mutta homma bändin tulee ilmeisesti käymään niin että ketään ei edes palkata tilalle. Tulevaisuus näyttää kuinka käy.
 

Fordél

Jäsen
Sen verta pimennossa ollut tämäkin ketju viime aikoina, että pakkohan se on taas nostaa ylöspäin. Eli uutta levyä pukkaa syksyllä pihalle sitten viimeisimmän Nålens Öga-singlen, mutta miten tulee käymään kun Harri Mänty ei olekaan enää kokoonpanossa ollut alkutalven jälkeen enää mukana. Yksi tärkeä osa bändia on kuitenkin poissa. Paska homma, mutta homma bändin tulee ilmeisesti käymään niin että ketään ei edes palkata tilalle. Tulevaisuus näyttää kuinka käy.

Harri oli toki tärkeä osa Kenttiä ja sen soundia, mutta toisaalta vähiten siihen vaikuttava tekijä Kentissä. Koko ajan kun Harri pändissä oli, tuntui että kaveri on vähän ulkona koko touhusta ja pysyttelee mielellään taka-alalla. Näin ollen en ole kovinkaan huolissani miten Kentin käy. Kaikki pysyy varmasti ennallaan vaikka tosin live-soitosta voi kadota jotain Harrin myötä.

Ei muuta kun uutta levyä ja mahdollisia Suomen keikkoja odottamaan.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Kyllähän kentin levyä ja mahdollista konserttia odotellaan. Pakko ostos ja mahdollisen konsertin liput hommattava heti kun tulevat myyntiin.
Toivottavasti uuden levyn myötä kentin suomenkielisiä kotisivujakin joku ehtisi päivittämään. Etusivulla yoivotellaan vielä "hyvää joulua".
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Uusi levy Tillbaka till samtiden ilmestyy 17.10. Konsertti Helsingin Kulttuuritalolla 4.11. Info: http://www.kent.nu/index.3.asp.

Ai, ai. Ei voisi paljon parempia uutisia kuulua. Käpylän konsertin jälkeen on tätä herkkua taas odotettu. Nyt vaan odottelemaan tietoa, koska liput tulevat myyntiin.

Edit. Näyttäis olevan päivä 27.päivä heinäkuuta, mutta miten meidän maaperällä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös