Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kenen paita kattoon?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Kontulan Ottawa, 16.09.2003 klo 13.39.

 1. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kyllä Teemu pelasi Jokereissa kasilla. Ja kyllä paita kuuluu kattoon, siitä samaa mieltä. Jokereiden nousu, mestaruus ja ilmiön alku henkilöityvät kaikki Teemuun. Dynastia henkilöityykin muihin tyyppeihin.
   
 2. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Juuh. Divarin 11 ja Jetsin 13 hämäsivät muistilokeroissa.
   
 3. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jep, näin mietinkin. Ja pelasihan se Ducksissakin 13:lla ainakin yhden kauden silloin tokalla stintillä.

  Oliko muuten 11 käytössä koko ekan edustuskauden? Muistelen lukeneeni jostain, että pelasi sillä vain väliaikaisesti alussa...
   
 4. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Parin vuoden stintti ei riitä nostamaan paitaa kattoon, valoja päälle!
   
 5. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Pakko olla provo. Pakko.
  Ei kukaan Jokerifani tai Suomalaista Lätkää kasarin lopussa/ysärin alussa seurannu voi suoralla naamalla väittää ettei Selänteen paita kuulu kattoon. Jokerien paluu pääsarjatasolle, suosion räjäjdysmäinen leviäminen ja legendaarisen dynastian peruskivet henkilöityy Selänteeseen.
  Jos jonkun mielestä ei Selänne ansaitse tätä kunniaa niin ei voi kuin tuntea sääliä kyseistä ihmistä kohtaan.
  Besides, Selänne vietti Jokeri-organisaatiossa 7 kautta (itse ainakin lasken B-junnuvuodet) joista mukaan tarttui Junnumestaruus, divarimestaruus, Suomenmestaruus ja Sm-hopea. Joten kyllä meriititkin ruittävät
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Parin? Avaa tätä. Ja lasketaanko paidannostomahdollisuudet vain pelivuosissa?
   
 7. pilkku1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Torpedos Hockey
  Kyllähän #8 kattokerhoon kuuluu, menee kyllä heti liput tilaukseen kun pvm ilmoitetaan.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Ei ole provo. 8 ei kuulu kattoon ja syy on lyhyessä peliurassa Jokereissa. Ei vain riitä nostoon missään seurassa, jossa arvostetaan jääkiekkokulttuuria. Ankoissa ja majussa tilanne on toinen ja siellä sen paidan kuuluu roikkua, mutta ei todellakaan areena katossa. Olisi lähes samanlainen virhe kuin Tikkasen paidan jäädyttäminen.
   
 9. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Lopeta.
   
 10. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Aivan sama tietysti mitä jotkut "tietäjät" asiasta ovat. Onneksi he eivät sitä päätä. (lisäys: turha siis riidellä) Paita kattoon ehdottomasti. Jos Teemusta tuntuu, että se ei sinne kuulu, hän varmasti osaa kohteliaasti kieltäytyä kunniasta.

  Aina kannattaa miettiä, missä Jokerit olisi ilman Selännettä. Jos vaikka olisi mennyt naapuriseuraan. Propsit Leo Äikkäälle myös. Kyl te tiiätte.

  Kattoon voidaan nostaa Teemun paita, pelisukat, munasyndit, ja kaikki muukin mikä vaan saadaan pysymään siellä ylhäällä.
   
 11. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Selänne oli nostamassa Jokereita divarista Liigaan, muodostui Jokeri-ilmiön keulakuvaksi ja pelasi Jokereissa vielä ensimmäisen työsulun aikaankin. Toisellakin kerralla olisi teille tullut, mutta Jortikka sanoi ei. Ihme jos, ei näillä näytöillä paitaa kattoon saa, kun vielä huomioidaan junioriurakin siihen päälle.

  PS: eri ketjun asiaa, mutta minusta Selänteen(kään) paita ei kuulu maajoukkueen kotihallin kattoon. Mielestäni maajoukkueen ei tule jäädyttää yhtään paitaa, koska seurajoukkueessahan se ura pääosin luodaan ja MM-kisojen (jotka ovat olennaisessa roolissa gloorian kasvattamisessa) joukkueiden kulloinenkin taso voi vaihdella dramaattisesti.
   
 12. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Sulla on toki oikeus tähän mielipiteeseen, mutta jokerifanien keskuudessa se on väärä mielipide. Selänteen paita kuuluu kattoon nimenomaan syistä, joita on hyvin listattu yllä. Teemu profiloi itsensä myös Jokeriksi ja on ollut isona soihdunkantajana viemässä suomalaista kiekkoilua maailmankartalle. Toki uroteot maailmalla ei liity Jokereihin, mutta jumakauta: Olisiko koko Jokeribuumia syntynyt 90-luvulla ilman Teemua? Yllämainituilla syillä Teemun paita kuuluu kattoon. Ei tästä ole kahta sanaa.

  Vertaus Tikkaseen on kyllä huvittavinta mitä hetkeen olen lukenut.
   
 13. Ihmepeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Se on tietysti henkilökohtainen näkemys, mitä se tuollainen "lähes" tarkottaa. Henkilökohtainen näkemykseni on, että Teemun paita kattoon ja Sakon korkki kiinni.
   
 14. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lainauksessa absoluuttinen totuus tästä asiasta. Mielipiteitä Teemun paidan kattoon nostamisesta on vain yhtä oikeeta sorttia ja muut ovat pahasti väärin.

  Mikäli se paita raahataan sinne kattoon tämän kauden aikana, taitaa siitä tulla ainoa peli paikan päällä tällä kaudella allekirjoittaneelle. Muun kauden voin mielihyvin missata ja katsoa kotisohvalta, mutta tuota tapahtumaa en jätä väliin.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Teemu Selänne - Eliteprospects.com

  Teemua on oikein arvostaa ja kunnioittaa, mutta nron jäädytys on väärä tapa. Linkistä voi käydä laskemassa vuodet edustuksessa ja miettiä, että riittääkö. Pistäköön vaikka kaupungin keskustaan 8 storen ja halille teemu huoneen, mutta toivottavasti paitojen jäädytys gloryhunter perustein olisi jo taakse jäänyttä elämää.
   
 16. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Kysypäs Hjallikselta, kuka on hänen mielestään yksittäinen suurin henkilö 90-luvun Jokeribuumiin ja Jokereiden nousuun Suomen huipulle? Vastaus on Hjalliksen suusta tullut julkisestikin ties kuinka monta kertaa.

  Aika epätodellista, että tällaisesta asiasta tarvitsee edes keskustella.
   
 17. Moses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  @Sako vissiin menee 3:ssa pelatussa kaudessa raja, kiitos sellaisen pelimannin kuin Jari Kurri. Teemulla on enemmän kausia Jokereissa kuin Jarilla.

  Logiikkasi mukaan olet siis sittenkin Teemun numeron jäädytyksen kannalla, hienoa!
   
 18. Ovhj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jokerit - Eliteprospects.com
  Tästä linkistä voit käydä kattoo all time tilastoja ja kysyä että onko parempaa hyökkääjää nähty koskaan jokereissa. Tuskin kukaan voi väittää että pitäisi pelata 10 kautta ennen kuin ansaitsee paikan katossa.
   
 19. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Ne viisi vuotta, jotka Selänne Jokereissa pelasi, sattuivat olemaan Jokereiden olemassaolon kannalta ne kaikkein tärkeimmät vuodet. Ja kaikista Jokereiden pelaajista Selänne oli kaikkein tärkein. Koko organisaatio olisi kuopattu aivan varmasti elleivät Teme, Wade, Keke, Make ja kumppanit olisi Äikäksen johdolla jääneet nostamaan joukkuetta liigaan. On todellakin täysin kummallista joutua perustelemaan tätä etenkin, kun vastakkaista näkemystä edustaa argumentti "laskin eliteprospectista ettei vuosia ole riittävästi numeron jäädyttämiseen".

  Voi voi!
   
 20. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe
  Jokerien comeback divarista ja 90-luvun jokeribuumi kulminoitui pitkälle Teemu Selänteeseen, joka pelasi myös jokerijunnuissa monta vuotta ennen miesten tasoa. Paidan jäädytys pitäisi olla kunnioitus seuran historian kannalta tärkeimmille pelaajille, eikä sitä ole mitenkään varattu vain XX määrä pelejä A-tasolla Jokereissa pelanneille.

  Tikkasen maskottipaitavertailut ovat turhia, koska samalla logiikalla kaikki Jokerien perinteet voitaisiin mitätöidä Harry Harkimon, Esa Tikkasen ja Aimo Mäkisen omituisella tikikortilla. (kaikki em. henkilöt olivat Tikin maskottipaidan jäädytyksen taustalla)

  Mitä sitten jatkossa jäädytetäänkin, mutta Selänne on joka tapauksessa yksi kaikkien aikojen tärkeimpiä jokereita.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Eurooppalaiset pääsarjaseurat ovat ihan eri asemassa kuin NHL-seurat, koska parhaat pelaajat lähtevät täältä aina NHL:ään. Eipä voi sen takia juuri vertailla. Mitä Selänteeseen tulee, hän pelasi junnuna Jokereissa monta kautta ja oli sen jälkeen yhtenä ratkaisemassa nousun divarista ja mestaruuden.

  Kattoon.
   
 22. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Pieni penkominen änärin suuntaan: Avalanche on jäädyttänyt Ray Borquen 77:n. Linkki Wikipediaan. Vain vajaat 1,5 kautta Coloradossa...

  Moni seura on jäädyttänyt fanien kunniaksi numeroita, Minnestoa Wildin numero 1 kuuluu faneille (Wikipedia). NBA:ssa ja NFL:ssä on vastaavia kotkotuksia, ainakin Seattle Seahawksien numero 12 kuuluu faneille.

  Ja koko liigahan on tosiaan jäädyttänyt ysiysin.

  Vastaavasti NBA:ssa Miami Heat (linkki Wikipediaan) on jäädyttänyt Michael Jordanin numeron 23, vaikkei mies Miamissa ikinä pelannutkaan. Samoin New Orleans Hornets (linkki Wikipediaan, alunperin Charlotte Hornets) on jäädyttänyt Pistol Pete Maravichin seiskapaidan, koska Pistol pelasi aikanaan New Orleans Jazzissa. Denver Nuggets (linkki Wikipediaan) on jäädyttänyt numeron 432, koska koutsi Doug Moe otti saman verran voittoja runkosarjassa. Jäädytettyjä koutseja ja zeneralmänäzerejä on muissakin seuroissa.

  Clyde Drexlerin #22 (linkki Wikipediaan) on jäissä Houston Rocketsissa. Clyde pelasi vain vajaat 3,5 kautta joukkueessa, saldona yksi mestaruus sillä ensimmäisellä vajaalla kaudella, jolloin tuli vaihdossa Portlandista.

  Malik Sealyn numero 2 on jäässä Minnesota Timbervolvesissa (linkki Wikpediaan), Malik pelasi yhden kauden Minnesotassa, kuoli auto-onnettomuudessa ensimmäisen Minnesota-kautensa jälkeen.

  Teemu pelasi neljänä kautena Jokerien ykkösessä. Kuudella kaudella, jos lasketaan stintit kausilla 87-88 (A-junnu) ja 94-95 (lockout), jolloin voitettiin European Cup.

  Hiinä ja hiinä... Ymmärrän kyllä, että joistain Teemun jokeriura tuntuu liian keveältä. Mutta oudolta tuntuisi nähdä joku muu kasipaidassa Jokereissa. Kyllähän tuo vähintään epävirallisesti pitää pitää jäissä. Ja kuten totesin, kysyisin asiaa mieheltä itseltään.
   
 23. Gemondo Jäsen

 24. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe
  Lainaus:
  Taisi mennä kyllä niin, että Selänteen jalkaleikkaus ja siitä toipuminen esti Selänteen paluun 2005 työsulkukaudella. Vaikka joku muodollinen soppari tehtiin, niin Selänne ei ollut pelikunnossa ennen finaaleja. Harkimo olisi hänet markkinointisyistä halunnut aikaisemmin puolikuntoisenakin, mutta kyllästyi odotteluun finaaleihin mennessä, eikä halunnutkaan enää Temeä, jolloin taas Selänne olisi itse ollut valmis ja kenties voinut vaikuttaa lopputulokseen. En yhtään usko, että Jortikalla olisi ollut asiassa oikeasti sananvaltaa ja miksipä hän olisi Selänteen pelaamista vastustanutkaan.

  Nämä ovat sinänsä turhia spekulaatioita, mutta ilman kaverinsa Harkimon mulkkuluonnetta Selänne olisi saattanut leikkauksen jäljiltä kääntää 2005 mestaruuden Jokereille. Teme teki kuitenkin 40 maalia ja 90 pinnaa seuraavalla kaudella Anaheimissa, eli oli vielä ihan oikeaa tähtitasoa (m: ja sitä seuraavalla kaudella 48 maalia).
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 18.29
 25. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kasi on poistettu käytöstä niin virallisesti kun sen voi ilman jäädytystä poistaa. Muuan Ross Lupaschuk olisi muuten meillä kasin vetänyt päälleen, mutta totesi haastattelussakin, että se on Jokereissa ihan jonkun toisen numero.