Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kenen paita kattoon?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Kontulan Ottawa, 16.09.2003 klo 13.39.

 1. Max Power Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pasilan SKA
  Lainaus:
  Mitä nyt koko Kurrin jäädyttäminen vieläpä väärällä numerolla oli pelkkä Hjalliksen pr-temppu ja tämä on totuus vaikka se monia miten paljon vituttaisi. Sopii toki hyvin nykyisen Jokereiden nimeä laittomasti käyttävän muoviseuran imagoon. Kurrin pitäminen Jokeri-ikonina on kyllä aika huvittavaa. ''Vittuun oikeat seuralegendat, kun ne ei oo tarpeeksi isoja nimiä ja mielellään joku palkkasoturi tilalle et saadaan parempi ylivoima niinq''.
   
 2. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Mielestäni nuo numero poissa kierrosta kuuluu enemmänki näihin pelissä loukkaantuneisiin/ kesken uran kuolleisiin pelureihin ym ikäviin tapahtumiin kun ei haluta että uusi pelaaja jatkuvasti yhdistetäisiin numeron kautta ikävään menneeseen. Terveiden numeroille se on (uran jälkeen) jäädytys tai sitten numero kiertoon kaikessa hiljaisuudessa.

  Selänteellä on toki MYÖS kovat kansainväliset ansiot, mutta kuten sinulle joku jo aiemmin tässä kertoikin, niin Selänteen näytöt Jokereissa ovat ne joilla se numero on ollut hänelle varattuna (nyttemmin de facto jäässä kun ura on ohi) yli 20 vuotta. Selänteen paita olisi jo katossa vaikka NHL ura olisi loppunut siihen polvivammaan. Selänne olisi jo jäässä vaikka olisi joutunut lopettamaan ennen sitä ensimmäistä NHL kauttaan. Näytöt Jokeireissa oli annettu ja pelinumero poistettiin kierrosta. Toki olisi ollut toivottavaa että ura olisi päättynyt vanhoilla päivillä Jokereissa, mutta minkäs sille mahtaa kun ukko oli niin kova että sai pidettyä paikan showssa keski-ikään asti.

  Kurrilla ei Jokerimeriittejä ole Selänteen tapaan. Hjallis ilmeisesti arvostaa tätä kansainvälistä näkyvyyttä Jokerikiekon lähettiläänä hyvin korkealle. Tikkasen paita on se jota en itsekään ymmärrä lainkaan, koska mies ei todellakaan ollut eikä ole Jokerikiekon lähettiläs maailmalla. Ihmeellinen aimoitus... Jokereilla taitaa olla Tomekin numero myös pois kierrosta (de facto jäädytetty koska ura on ohi) mikä on vähän kummallinen kun ei oikein erikoisansioita ole eikä se perinteisin eli uran pituus kategoriakaan tule kyseeseen. Sehän otettiin kierrosta odottamaan paluuta, mutta ura loppui ikävästi melkein lähdön jälkeen.

  Tiesitkö että jäädytysten kotimaasta Yhdysvalloista löytyy mm. pelinumeron jäädytyksiä lähinnä urheilu-uran jälkeisillä ja urheilun ulkopuolisilla saavutuksilla? Ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa oikeaa linjaa.
   
 3. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Sulla on varsin erikoinen ajatuksen juoksu pörssiyhtiön tytäryhtiön johtoryhmän jäseneksi, toimitusjohtajaksi ja kunnalispoliitikoksi. Pieni muotovirhe on siis valehtelemista? Taitaa olla niin, että siellä yrityksiesi työntekijöissä ja niin kunnallispolitiikan kollegojen kuin äänestäjienkin joukossa on vain valehtelijoita. Sun kirjoituksiesi perusteella maailmankuvasi ei ole pelkästään harhainen omien saavutustesi ja titteleittesi osalta vaan laajemmassakin konteksissa alkaen sananvapauden rajoittamisesta päättyen muiden narsistiksi diagnisointiin. Sulla on kirjoitustesi perusteella lisäksi kokolailla vaikea pakkomielle @V-G- :tä kohtaan, kun lähes jokainen viestisi osa käsittelee kyseistä henkilöa tavalla tai toisella. Ja sitten olet vielä huolissasi siitä, onko joku unohtanut ottaa lääkkeensä...

  Ettei nyt tule kirjoitettua täysin ohi aiheen niin toivottavasti Ridan paita nousee Arenan kattoon. Seuralegenda ja soturi vaikkei uraa NHL:ssä luonutkaan.
   
 4. Moses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mäksä myös kattoon, se on selvä. (Et maininnut Tomia, koska jatkaa vielä?)
   
 5. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Mäksä sopisi oikein hyvin myös rivin jatkoksi. Hieno mies.
   
 6. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Taitaa useimmilta löytyä oma kanta jäädytyksiin ja voihan areenan katostakin havaita, että mielenkiintoisia variaatioita löytyy Jokereiltakin. Mut tumpulointia ei tarvitse jatkaa..

  Ankkojen katossa 8 on ja sinne se kuuluu, narriluolaan ei.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Jos ja kun uusia jäädytyksiä pohditaan, Rita, Mäki, AJ Niemi, Strömberg ja ehkä Lindkin täytyy olla mukana pohdinnassa. Kun seuralla on ikää vasta alle 50 vuotta (2017 tulee 50-v täyteen), jäädytyksiä on mielestäni jo pari liikaa kun niitä on tehty seitsemän. Tilanne olisi normaali, jos Tikkasen ja Kurrin paitoja ei olisi jäädytetty. Nyt on sitten Kurrin takia painetta myös Selänteen paitaan. Tilanne kertoo siitä, miten vaikeaa on kunnioittaa Jokerien perinteitä.

  e: Kurrille ja Selänteelle sopisi paremmin muistovitriini, jossa kerrotaan heidän urastaan ja sen vaikutuksesta myös Jokereihin. Mulla on ollut mahdollisuus osallistua useamman NHL:ssä pelanneen henkilön vastaaviin seremonioihin ja vaikkapa Edmontonilla on paitoja myös seitsemän katossa. Historiaa on kuitenkin hieman enemmän kuin Jokereilla. Sama pätee mm. Rangersiin, jolla taitaa olla kahdeksan paitaa jäädytettynä. Osalla seuroista (laajennusjoukkueet) on vain 1-3 paitaa jäädytettynä, joten Jokerien seitsemän paitaa alle 50 vuoteen on kyllä liikaa. Ehkä NHL ei ole oikea verrokki, mutta sieltä itse seuraan kiekkoa eniten ja muutenkin koen, että NHL:ssä toiminta on ammattitaitoisinta kaikista kiekkosarjoista.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2016 klo 14.32
 8. No Look Pass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tuo Tikkasen paita katossahan on Tikin maskottipaita. Ei johdu siis peliurasta Jokereissa vaan sukusuhteesta Aimo Mäkiseen ja maskottina olosta pikkupoikana narrien peleissä.

  Selänteen paita kuuluu kattoon. valitettavasti Lind, Mäki, Niemi ja Rita eivät sinne ehkä nyt kuitenkaan sitten pääse, vaikka toisaalta jokaisen kohdalla perusteet olisi olemassa. Liika on liikaa.
   
 9. Max Power Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pasilan SKA
  Lainaus:
  Hienoa logiikkaa. Selänne kattoon ja edellämainittuja ei vaikka jokaisella on pidempi ura Jokeripaidassa kuin Teemulla. No onhan siellä katossa toki nykyäänkin kaksi numeroa liikaa toisaalta.

  Näin tähän keskusteluun yleisesti, niin vähän ihmetyttää kyllä tämä raivo mikä nousee, kun Selänteen jäädyttämisen kyseenalaistaa. Jatkoajassa on lynkattu tiettyjen nimimerkkien toimesta lähes jokainen Jokeri-ikoni ja toivottu jotain palkkasoturia tilalle. Näköjään tuli sohaistua tabua, kun ottaa monilla näin koville.
   
 10. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mihin tästä keskustelusta unohtuneet Jokeri ikonit Jarkko Ruutu ja Jere Karalahti?
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Josko vaan unohdettaisiin, että pari ryssittyä paitaa katossa ja jatkossa mennään fiksummin? Viisas oppii virheistä eikä tosiaankaan rupea toistamaan niitä!

  Lisäksi luotto Tikiin on kova, että törttöilee kännissä niin, että paita on pakko ottaa pois.,
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minulle sopisi, mutta saas nähdä miten sopii niille, jotka asiasta tekevät päätöksen.
   
 13. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin, Oilershan on perustettu vuonna 1971, ellet sitten tarkoita, että esim. Stanleyn voittaminen tuo lisää historiaa :p Toisaalta eipä niitä voittojakaan ole kuin se 5.

  50 vuotta lätkäseuran iäksi on ihan kohtuu kovaa valuuttaa kansainvälisestikin, ei sitä historian määrää tarvitse mitenkään vähätellä, vaikka maailmalta dinosauruksia löytyykin. Lätkä on kuitenkin ollut aina aika riippuvaista olosuhteista ja jäähallien yleistyminen on aika tuore ilmiö. Ja niiden dinosaurustenkin kannattajista varmaan 99% ei tiedä oman seuransa historiasta yhtään mitään ennen 60-lukua, vaikka siitä historiasta ovat tyypillisesti kovasti ylpeitä.
   
 14. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Mielipiteitä on tosiaan monia, mutta Hjalliksen oma vain merkitsee (tällä hetkellä). Itse olisin nauranut Tikkasen jäädytysehdotukselle oli kuinka Aimo vaan asialla. Siitä Tikkasesta olisi pitänyt vaikka aloittaa se muistogallerian rakentaminen Areenan käytäville. Sinne olisi sen fanipoikapaidan voinut laittaa valokuvineen muistoksi kun pelimuistot puuttuu. Kurrillakaan mitään tarvittavia näyttöjä ei oikein Jokeriajoilta ole, vaikka kykenenkin ymmärtämään Hjalliksen ajatuksen sen kohdalla toisin kuin Aimon/Hjalliksen ajatuksen Tikkasen kohdalla.

  Ysärin nousun ja menestyksen vuosilta taas ei voida kaikkia lyödä kattoon ja se on se kinastelun paikka ketkä sinne nousee. Omasta mielestäni Wade, Otto ja Teme olisi oikeat, koska näihin herroihin henkilöityy Jokerit -ilmiö. Teme sen roihun sytytti ja noi 2 muuta kantoi soihtua joukkueen keihäänkärkenä puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Eli nykyisistä roikkujista olisi jääneet Tikkanen, Kurri ja Varis sinne kunniagalleria puolelle.

  Mut mielipiteensä meillä kullakin.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Hallista taitaa kiinnostaa eniten Jokerien myyminen, ei paidat katossa, tällä hetkellä. Tässä pohjalla leuattoman lausunnot kokkareiden pj-kisasta.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  En tarkoittanut Stanley Cupeja, vaan muistin Oilersin perustamisajan väärin. Rangers oli kuitenkin oikein, sen historia yltää lähes 90 vuotta taaksepäin.

  Lainaus:
  Ei tarvitse 50 vuotta vähätellä kun se ensi vuonna täyteen tulee. Silloin saattaa tulla myös uusia jäädytyksiä ja vaikea on näistä lähtökohdista Selännettä ohittaa kun muistetaan, että Hjallis sen kanssa mielellään kaveeraa eikä Teemukaan syytön ole ns. Jokeri-ilmiöön. Itse olin aikanaan Tikkasen paidan jäädytystä vastaan ja nyt kun se katossa on, asialle tuskin mitään voidaan.

  Ja @DTremens sen verran, että myös Lepän ja Turusen paidat löytyvät katosta. Hyvä, että löytyvät, sillä historiaa oli jo ennen Ottoa, Wadea ja muita.
   
 17. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Totta munassa ne löytyy ja on tiedossa. En niitä maininnut kun eikai niitä kukaan kyseenalaista suuntaan taikka toiseen... Aikakautensa oikeita miehiä katossa.
   
 18. Trymuch Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KalPa
  Lainaus:
  Hjallishan ei kisaan lähde, vaan kannattaa Orpoa. Eli toistaiseksi kokkari-ura ei vaikuttane Jokereihin. Näin niinku offtopicina. Jatkakaa!
   
 19. # Seiskakasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
  Niin. Immonen, Janecky, Leppä, Turunen, Varis. Ei toista puhetta.

  Tikkanen on häpeäksi kaiketi kaikille, ei Tikille ehkä itselleen, mutta kaikille muille. Sanoi A.Mäkinen mitä tahansa.

  Mutta Kurri. En ole sekuntiakaan edes miettinyt, että siinä jäädytyksessä olisi jotakin outoa ja arvelluttavaa. Päinvastoin. Pitäisin sitä ihan käsittämättömänä, jos Jarin paita ei roikkuisi katossa. Samaan hengenvetoon on kysyttävä, että jos Kurrin saavutukset eivät maajoukkueessakaan ole kovin laaja-alaisia, niin miksi sen paita on maajoukkueessakin jäädytetty? Ehkäpä siksi, että hän nyt oli jääkiekon suomalainen ruumiillistuma 1980-luvun ja osan 90-luvusta. Ja kun on Jokeri-lähtöinen pelaaja, niin tokkopa siinä ketään loukataan. Minä pidän sitä itsestäänselvyytenä.

  Ja ihan sama koskee Teemua. Vieläpä isommin. Teemun saavutuksia tuskin kukaan koskaan rikkoo. Ja hän on vieläpä Jokeri-legenda, mitä Jari selkeästikään ei ole. Ainakaan samassa mittakaavassa. Jos luot tuollaisen uran, kuuluu paita jäädyttää kotijoukkueen kattoon. Vaikka ne parhaat vuodet onkin vietetty jossakin ihan muualla. Näin tehtäneen Turussa myös Koivujen suhteen. Tai ainakin toivon niin.

  Tosin tämä on vain minun subjektiivinen mielipiteeni.
   
 20. haukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Euroopan no 1: Jokerit
  Lainaus:
  Sam Vaknin on kirjoittanut narsismin diagnosoimiseksi 9 kriteeriä. Niistä 9. kuuluu näin:

  "9. Käyttäytyy ylimielisesti ja koppavasti. Tuntee olevansa ylivoimainen, kaikkeen kykenevä, kaiken tietävä, voittamaton, immuuni, "lain yläpuolella", ja kaikkialla läsnä oleva (maaginen ajattelu). Raivostuu ollessaan turhautunut, kohdatessaan vastarintaa, tai kun sellaiset ihmiset nuhtelevat häntä, joita hän pitää alempiarvoisina ja arvottomina."

  Narsisti käyttää myös mielellään sivistyssanoja muita selkeästi runsaammin. Lukija voi vapaasti itse arvioida, kuka täällä on raivona turhautumisestaan ja ketä täällä nuhdellaan valehtelemisesta (... hän aliarvioi lukijat, väittäessään selkeää valehtelemista pikku muotovirheeksi....)

  No, tämä jää minun osaltani tähän.

  Minun suosikkipelaajani Teemun rinnalla oli aikanaan Keke Säilynoja ja hän jos kuka ansaitsee pelipaitansa kattoon nostamisen jossain vaiheessa.
   
 21. PeteX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
  Olin Kurrin paidan jäädytystä vastaan, koska se tehtiin väärällä numerolla. Hallissa katsoin lattiaan juhlallisuuksien aikana ja hommasin Turunen 17 pelipaidan. Liekö useasti Eteläpäädyn takana aitiossa istunut Hjallis tajunnut mistä on kyse, kun vihdoin jäädytti Tumban paidan ja nyt siellä on sitten kaksi numeroa 17 katossa.
  Teemun paita voidaan puolestani vetää kattoon. Ura Jokereissa oli lyhyt, mutta sitäkin tärkeämpi tuhkimotarinan luomisessa.
   
 22. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Mä en tiedä muista, mutta mielestäni kuvaa hyvin sinun lyhyttä historiaasi tällä palstalla. Vähän niinkuin peiliin katsoisi vai mitä?

  Tiesitkö, että eräs narsismin tunnuspiirre kuuluu seuraavasti:

  Kerskaileva ja valheellinen elämäntarina
  - Narsisti kerskailee lakkaamatta. Hänen puheensa mausteina ovat jatkuvasti "minä", "minun", "minä itse" ja "minulle". Hän kuvaa itsensä älykkäänä, rikkaana, vaatimattomana, intuitiivisena tai luovana - mutta aina kohtuuttomasti, liioitellusti ja vaikeasti uskottavana. Vähän niinkuin peiliin katsoisi taas vai mitä?

  Tämä tästä off topicista. Koskaan ei ole tarvinnut laittaa ketään toista kirjoittajaa ignoreen, mutta nyt on tehtävä poikkeus.

  Mitä paitojen jäädytyksiin tulee niin uskoakseni on olemassa useita eri kriteerejä joilla paidan jäädytyksen voi perustella. Merkittävä Jokeriura, Jokeritaustaisen pelaajan merkittävä kansainvälinen ura jne. Heikoimmin kriteerin täyttänee Tikkasen paita (kovin ohut Jokeritausta).
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Jos Teemun pitää saada kattoon, niin käytettäköön numeroa 5....
   
 24. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Mun mielestä Max Powerin paita on ainoa joka sinne kattoon pitäisi nostaa. Uskoisin että Max sen hyväksyy. Selänne on ihan pelle, Jari Kul..rri pitäs ny iha suosiol repii alas. Nii ja se Tikkane ny pitäs oikeesti ottaa alas.
   
 25. No Look Pass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kannatetaan. Ja sitten kaikki oikeinkannattajat voisivat hymyssä suin palata Arenalle soihdut käsissä huutamaan pissa på iiefkoota. Ai, että kun ollut ikävä näitä janareita :)