Ke 12.3.2008 Tappara - JYP (1. puolivälierä)

  • 21 181
  • 131

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mua kanssa vituttaa kaikki Laipet ja Dwaipet. Ei ole kovin paha rasti käyttää niitä oikeita nimiä.
Sama. Niille on kaikille annettu aikanaan nimi, joten turha ruveta pitämään ristiäisiä. Tehkää omia lapsia ja nimetkää ne sitten Kari-Tellervoksi yms. jos siltä tuntuu.

Eräs JYP-kannattaja on aikanaan todennut että "JYP voittaa, eikä muilla ole mitään mahdollisuuksia". Olen samoilla linjoilla ja luotan omiini, vaikka vallalla on ollutkin varsin varovainen suhtautuminen. Sama kutku on edelleen munissa, kuin ennen runkosarjan viimeistä kierrosta oli, eli välierät kutsuvat.
 
.. Pleijareiden tunnetusti löysä (niin pelin aikana löysä) tuomarilinja haitannee enemmän JYPin kuin Tapparan peliä.
...
Tuosta voi olla rankasti eri mieltä. Tapparan peli perustuu pelkästään liikkeeseen ja kiekkokontrolliin. Mikäli roikkuminen sallitaan, Tapparan pelistä liike katoaa ja paini ei tuon porukan vahvuus ole. Eikä se kiekonliikuttelukaan auta, jos koko ajan joku roikkuu hihassa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ollut menossa tänään matsia katsomaan, mutta hetki sitten tuli yhtäkkiä olo, että tänään tapahtuu jotain. Mietin mitä se voisi olla, mutta selvyyttä en saanut, mutta haluan sen omin silmin nähdä, joten juuri äsken kävin lunastamassa itselleni lipun. Ja ottelu on tietysti tasoltaan aivan hanurista eikä mitään oikeasti tapahdu...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tämä on myös todellakin mielenkiintoinen ottelu. Hippoksen hornankattila kun voi olla paha paikka lähteä 0-1 otteluvoitoin takissa etenemään. Uskomme kuitenkin että Tappara on oppinut viime kaudesta jotain ja Lehdon viritellessä playoffvirettä kuntoon kirvesrinnoille tänään niukka voitto.

Kuka muuten pelaa Immosen kenttää vastaan?
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Vaikea peli tulee sata varmasti! Viikon pelaamattomuus molemmilla, JYP:llä huikea loppu runkkarissa, Tapparalla nihkeää mutta tuli voittoja kuitenkin tasaisesti. Kyllä tämä peli voi ratkaista paljon tässä sarjassa. Pystyykö JYP iskemään leveällä hyökkäysmateriaalilla ja paremmilla aloittajilla? Jaksaako JYP:n pakit entä miten käy peli-ilon Tapparan paperiukoilla kun Pihlmannit ja Immoset taklaa heitä seinille omassa päässä? Kuinka kestää Tuokkolan hermot? Tapparan kotiyleisön olisi nyt oltava hereillä ja kannustettava koko ajan alusta loppuun ja saatava tämä Levosen kanssa viheltävä pillipiipari hermoilemaan ja viheltelemään jäähyjä vierasjoukkueelle. Toivon ettei tule kummallekkaan loukkaantumisia ja pelataan kovaa mutta reilusti.

Kutina kropassa on ollut nyt pari päivää sellainen että pitkä/tulosveto menee tänään vierailevan joukkueen puolelle. Jatkoeriin mennään tänään - se on saletti!
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Sama. Niille on kaikille annettu aikanaan nimi, joten turha ruveta pitämään ristiäisiä. Tehkää omia lapsia ja nimetkää ne sitten Kari-Tellervoksi yms. jos siltä tuntuu.

Nimiasiasta sen verran että omasta mielestäni Helmisten kohdalla on ihan hyvä käyttää etunimiä kokoonpanoissa, selostajakin sanoo "Dee" ja "Äl". Laipe ja Dwaipe on ihan hyvät kutsumanimet ja jos niistä ei jääkiekkopalstalla ymmärrä kenestä on kyse, niin oma on kyllä vika.

Muista sitten käytetään "oikeita" nimiä.

Ottelun alkua odotan innolla - molemmilla viikon tauko ja varmasti alussa on enemmän tunnetta ja vauhtia kuin järkeä. Tällöin voi myös tapahtua ylilyöntejä ja syntyä näitä taistelupareja.
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Tässä kävi ikävästi niin kuin pelkäsin eli Tappara ja JyP kohtaa jo tässä vaiheessa pudotuspelejä. Olisin toivonut JyPille menestystä nyt kun sitä olisi tarjolla laadukkaalla materiaalilla. Tappara-fanina en voi kuitenkaan näin enää niin toivoa.

Veikkaan (ja toivon) silti todella tasaista ja värikästä sarjaa. Tapparan puolustus on todella kova, eikä joukkueelta maalintekijoita puutu. JyP saa nyt kokemusta kovista pudotuspeleistä ja voi olla että JyPin kova playoff-lataus tuottaa tänään jopa voiton. Maalivahdit voivat lisätä jännitystä tähän sarjaan omilla suorituksillaan, olkoon ne sitten hyviä tai Lundeleita.

Veikkaan JyPille tänään yllätystä, jonka jälkeen Tappara herää mestaruuteen saakka vievään kevät-vireeseen!
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Tuloksellisesti peli oli tietysti pettymys, mutta sitä mitä osasi odottaa. Luvassa on enemmänkin näitä vähämaalisia otteluita, joissa voittaja ratkeaa sillä yhdellä maalilla. Niin pienet oli ilmeisesti marginaalit tänäänkin? Radion perusteella uskaltaisin arvioida että tanpereelle ihan kohtuullisen ansaittu voitti - JYP ei tuntunut pääsevän kunnon tekopaikoille ensimmäisen erän jälkeen

Tää ehnlundin teini ei kahdesta maalistaan huolimatta mua huolestuta, vaan nimenoman tapparan tehokkaat pakit. Selostuksen mukaan muutaman kerran päästi JYP toisen aallon pakit niin hyvin nousemaan hyökkäyksiin, että voi vaan ihmetellä ettei aiemmin kolissut omissa.

2-1, voitot Tapparalle 1-0. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, kun seuraava matsi on kotipeli. Tosin kotipelin suomaksi eduksi lasken ainoastaan lautauksen, en nimittäin ihmettelisi yhtään vaikka molemmat joukkueet kävisivät jossain vaiheessa ns. vuoroin vieraissa. Kotietu ei tätä ottelusarjaa tule ratkaisemaan.
 

edekingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK, Werder Bremen
Virheistä saa maksaa. Tuokkolan seikkailu maksoi tasoitusmaalin, joka tosin muutenkin taisi roikkua aika vahvasti ilmassa. Ja täytyy vain ihmetellä missä on Jarkko Immonen? Ratkaisijaksi hänet tänne on tietääkseni hankittu ja näissä peleissä niitä ratkaisijoita tarvitaan. Myös Kaijomaa floppasi radioselostuksen perusteella. Onneksi sarjaa ei ole vielä sentään ratkaistu ja Immonenkin voi osoittaa epäilykseni häntä kohtaan vääriksi.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kuten tuolla JYPin puolella jo moitin, Immonen on kadonnut kuvasta yleensä playoffvaiheessa. Toivottavasti Amerikanvuodet ovat miestä koulineet. Pelejä on vielä toki jäljellä ja olen mielelläni väärässä.
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
JYP:n radion selostajan mukaan jälkimmäisellä 30 minuuttisella ei paljon ollut paikkoja JYP:llä - hyvä näin! Ei haittaa jos Tapparan pakit ei pääse tehoille jos JYP:n ykkönen ei pääse tulostaululle. JYP siinä häviää. Tästä on hyvä jatkaa! Kiva nähdä peliajat kuinka paljon JYP:n ykkönen pelasi ottelussa.
 
Virheistä saa maksaa. Tuokkolan seikkailu maksoi tasoitusmaalin, joka tosin muutenkin taisi roikkua aika vahvasti ilmassa....
Kyllä aika paljon voi laittaa myös Kangasniemen piikkiin, joka päästi Enlundin kiekkoon.
Kaijomaasta; kokemattomuus.. Iso rooli ensimmäistä kertaa kovalla tasolla. Nyt maksellaan oppirahoja ja haetaan suoritusvarmuutta paineiden alla.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Olipahan kiekkomatsi. Jyp oli suvereeni ensimmäisen erän, toinen erä niukasti Tapparan ja kolmas erä hieman selkeämmin kotijoukkueen. Mutta pelinä aivan erinomaista kiekkoviihdettä vaikka tuomareiden toiminnasta voisi vähän purnata niin ne asiat kuuluvat muille henkilöille.

Taklauksia (puhtaita) nähtiin kiitettävästi ja tuollaista peliä käyn mielelläni katsomassa, mutta itse pelistä: Jypin pakit yrittivät kaikkensa että Tuokkolalle menee yks oman pakin kautta mutta pari ilmiömäistä pelastusta tuli. Tapparasta maininnan arvoisia kenttäpelissä olivat hyvässä mielessä Pikkarainen, Venäläinen, Saviano ja Grönvall jotka mielestäni pelasivat paremmin kun runkosarjassa vaikka eivät peliä tapparalle maalien muodossa ratkaisseetkaan. Benoit sen sijaan oli ehkä huonoin pakki tänään virheiden muodossa. Anssi Salmela on huikea ukko, puhtaita taklauksia varmaan tusina ja aina oli vastustaja vaihtton valmis sen jälkeen. Mutta perjantaina jatkuu ja saattaapi tulla pitkä sarja.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Kaijomaasta; kokemattomuus.. Iso rooli ensimmäistä kertaa kovalla tasolla. Nyt maksellaan oppirahoja ja haetaan suoritusvarmuutta paineiden alla.

Toisaalta jos katsotaan sitä, kuka ratkaisi pelin kahdella maalilla, niin.. Kyllä se kylmäpäisyys näissä otteluissa ja muutenkin hyvä pelaaminen on tärkeämmässä roolissa. Käsittääkseni Ojanenkaan ei sen kummemmin noussut esiin vaan nimenomaan tämä Tapparan kokemattomampi osasto. Benoit teki paljon virheitä äänitelevision mukaan ja Ojanen, vaikka olikin hyvin pelissä mukana, ei kuitenkaan ottanut ratkaisijan viittaa ylleen.

Tuntuu tällä hetkellä että se kylmäpäisyys on kokemusta tärkeämpää. Itse odotan selvää tasonnostoa Dwaipe Helmiseltä, joka omilla omituisilla ratkaisuillaan on nostanut joukkuetta ylöspäin useassa pelissä.
 

Kaivanto

Jäsen
Niin pienet oli ilmeisesti marginaalit tänäänkin? Radion perusteella uskaltaisin arvioida että tanpereelle ihan kohtuullisen ansaittu voitti - JYP ei tuntunut pääsevän kunnon tekopaikoille ensimmäisen erän jälkeen.

Jyp tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja Tappara paskat housussa. Vierailija oli pitkälle toistaa erää täysin ylivoimainen, helposti kolme-nollan edestä. Erätauolla kävi mielessä, että nyt Uimalakki kyykyttää Uramaa 6-0. Kotijoukkue pääsi kuin koira veräjästä, koska Jyp oli saanut aikaiseksi vain yhden maalin siihen mennessä, kun Tappara alkoi saada ja lopullisesti sai pelistä kiinni tasoitusmaalin avulla. Se maali meni täysin Tuokkolan seikkailun piikkiin.

Alun selviytymistaistelussa iso osa oli toki myös sillä, että Lehto osoitti jälleen kerran olevansa loistava pudotuspelipelaaja.

Toivottavasti Tappara kasvoi tänään henkisesti.
 

mir

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Virheistä saa maksaa. Tuokkolan seikkailu maksoi tasoitusmaalin, joka tosin muutenkin taisi roikkua aika vahvasti ilmassa. Ja täytyy vain ihmetellä missä on Jarkko Immonen? Ratkaisijaksi hänet tänne on tietääkseni hankittu ja näissä peleissä niitä ratkaisijoita tarvitaan.

Itse laittaisin kyllä tuon maalin enemmän Kangasniemen kuin Tuokkolan syyksi. Muutenkaan Miskan peli ei tainnut oikein sujua ainakaan radion perusteella? Kangasniemen jos kenen pitäisi pystyä kuitenkin nostamaan tasoaan tässä vaiheessa.

Ja kuten itsekin sanoit viestin lopussa, Jarkolla on vielä aikaa näyttää. Ja itse uskon jostain syystä vahvasti, että perjantaina Jarkon vireen saa myös nähdä.

Perjantain matsin voittamalla kaikki on taas auki ja toisaalta taas silloin häviämällä joudutaan jo aika tiukkaan paikkaan. Onneksi Hippos on ainakin täynnä perjantaina.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
JYP yllätti Tapparan avauserässä housut kintussa ja vei peliä miten tahtoi. Tapparalaisilla kiekko poltti lavassa ja hyökkäysten rakentelu oli olematonta. Kotijoukkue ei tainnut saada aikaan edes puolikasta maalipaikkaa koko erässä. Tapparan onneksi JYPikään ei kuitenkaan saanut hirveästi huippupaikkoja. Salmelan pienen nukahduksen jälkeen Louhivaara pääsi vapaasti nostamaan läheltä 0-1.

Toiseen erään Tappara tuli paremmalla liikkeellä ja JYP ei saanut rynnistystä enää päälle. Pihlmanin päivänselvä korkea maila kuumensi tunteita ja heti perään tuomitti jäähy Venäläiselle vain lisäsi oikeanlaista aggressiivisuutta. Ennen erän puoltaväliä nähty vääntö Tapparan maalin edustalla toimi lopullisena herätyksenä Tapparalle. Jostain kumman syystä ahkerimpana nyrkinheiluttajana toiminut Salmela ei saanut tilanteesta rangaistusta.

Enlundin ensimmäisen voi laittaa Tuokkolan piikkiin. Pieni epäröinti irtokiekossa ja Enlund pyöräytti vanhanaikaisen. Harmittavasti erätauko katkaisi Tapparan vahvan vyörytyksen.

Kolmas erä oli Tapparan paras erä. Venäläinen hankki Tapparalle illan toisen ylivoiman. JYP teki sen virheen, että antoi Salmelalle tilaa viivassa ja heti kiekko löytyi maalista. Komea ohjaus Enlundilta.

Ottelun päätyttyä Immonen ja Salmela vaihtoivat kuulumiset.

Oli todella tärkeää, että Tappara sai koottua itsensä karmean avauserän jälkeen. Loppupeli mentiin Tapparan hallinnassa, mutta Immosen ketju sai ajoittain painetta Tapparan päätyyn.

Tuttuun playoff-tyyliin maalipaikoilla ei mässäilty. Tapparalla oli niitä pari enemmän, joten voitto ei ollut vääryys. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin lukuunottamatta jo mainittua Enlundin ensimmäistä.

Kunhan Tappara on perjantaina alusta lähtien hereillä, voittoon on täydet mahdollisuudet.
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja täytyy vain ihmetellä missä on Jarkko Immonen? Ratkaisijaksi hänet tänne on tietääkseni hankittu ja näissä peleissä niitä ratkaisijoita tarvitaan.

Tuosta nyt en lähde väittämään etteikö Jarkkoa olisi Jyppiin ratkaisijaksi hankittu. Totuus kuitenkin on se että pisteen puolikasta ei Jarkolle herunut. Osittain siis myös tästä syystä Tappara otti ensimmäisen kiinnityksen.

Toisin sanoen Immonen otettiin niin tarkasti kiinni että paikkoja ei auennut. Nämä ovat juuri niitä pelejä missä muiden ketjujen pelaajista on noustava ratkaisijoiksi. Itse en henkilökohtaisesti odottanutkaan ottelusta maalijuhlaa enkä Jarkolle suuria tehopisteitä. Tänään ei Jypistä löytynyt enempää leveyttä ja tulos on tämä. Tappara siis onnistui illassaan erinomaisesti. Onnittelut siitä, jatketaan Jyväskylässä.

EDIT: Kirotusvirheitä poijes..
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuten tuolla JYPin puolella jo moitin, Immonen on kadonnut kuvasta yleensä playoffvaiheessa. Toivottavasti Amerikanvuodet ovat miestä koulineet. Pelejä on vielä toki jäljellä ja olen mielelläni väärässä.

Tuota noin, kyllähän Immonen kahmi niitä aloituksia urakalla. Itsellä oli sellainen fiilis kun Tappara vetäisi pitkän että hävitään aloitus ja kun JYP vetäs pitkän niin ei tästä kuitenkaan mitään pyöritystä saada aikaiseksi kun aloitus hävitään.

Kolmannessa erässä Salmelalta aivan huikea perstaklaus joka lähetti JYPiläisen haukkomaan ilmaa penkin päähän. Mielestäni JYP väsyi pelin edetessä vai mistä mahtoi johtua syöttövirheiden lisääntyminen. Miten neljä silmäpari ei nähnyt mailaa Pikkaraisen naamassa vetohetkellä?
 
Tuomas Pihlman herätti Tapparan

Porista ei tule mitään hyvää, paitsi olutta. Varsinkaan sieltä ei tule mitään hyvää jääkiekkoon liittyvää, ei edes tuomareita. Kaksikko Levonen-Boman jättivät pillit, silmät ja sääntökirjat kotiin ja palasivat ajassa taaksepäin sallien helvetinmoisen häirinnän, sitomisen, mailankäytön ja estämisen. Tästä hyötyi luonnollisesti JYP, joka oli selväst tiedostanut millä linjalla tosipelit pelataan ja ottelun alussa Tappara ei ollut ollenkaan valmis pelaamaan ilman silkkihanskoja.

Kuten pahasti pelkäsin, Tappara tuli otteluun runkosarjan lopusta tutulla virkamiesvaihteella. Peruspelaaminen ei vain yksinkertaisesti riitä, varsinkin kun JYP tuli silminnähden nälkäisempänä. Jyväskyläläiset dominoivat Tapparan päädyn kulmapaineissa ja kotijoukkue oli ajoittain pahasti purjeessa ja torjunnat 1. erästä kertovat paljon.

Tahti ei näyttänyt muuttuvan 2. erän alkussakaan ja sisäinen pessimisti heräsi epäilemään onko Tapparasta playoff-joukkueeksi. Mutta sitten astuivat esiin pelin ratkaisijat Tuomas Pihlman, Levosen ja Bomanin syötöstä. Ensin tuomarit tekivät kotijoukkueelle pari kunnon oikeusmurhaa - Pikkarainen sai mailasta naamaansa (tahaton tilanne), jota ei tietenkään huomattu. Tämän jälkeen Sami Venäläiselle vihellettiin todella heppoinen jäähy korkeasta mailasta ja vielä toinen mokoma Halmeelle kampituksesta. Hakametsässä ja Tapparan pelaajien kypärissä alkoi olla havaittavissa lievää kiehumista, videotaulun vielä näyttäessä tilanteet hidastuksina. Tuomas Pihlman päätti lyödä löylyä kiukaalle huitaisemalla Lehtoa kintaille torjunnan jälkeen, josta syntyi pienimuotoinen painiottelu joka tasoitti jäähytilannetta. Mutta mikä tärkeintä, Pihlmanin rottailu ja siitä seurannut nujakointi herättivät kotijoukkueen virkamiehen päiväuniltaan. Jos JYP olisi tehnyt ylivoimallaan maalin, niin veikkaan että Tapparan konseptit olisivat seonneet ja JYP olisi päässyt puolustamaan johtoaan voitokkaasti.

Mutta toisin kävi. Kuin taikaiskusta pelin virtaussuunta kääntyi käytännössä koko loppupelin ajaksi, ellei viimeistä 4 minuuttia lasketa, Tapparan vetäydyttyä kuoreensa. Tappara sai kuin taikaiskusta hyökkäyksiinlähtöihin ja keskialueen ylityksiin tekemisen meininkiä ja JYPin puolustusviisikko alkoi hajoilla. Joukkue joutui roikkumaan ja rikkomaan ja vaikka näistä suurin osa menikin puusilmäisiltä tuomareilta ohi, sai Tappara voittomaaliin vaaditun ylivoiman. Teko paikkoja tosin alkoi syntymään tämän tästä myös 5-5 pelissä.

Yhteenvetona todettakoon, että JYP oli hyökkäyspään vääntöpelissä yllättävän vahva. Toisaalta akilleen kantapääksi veikattu puolustus osoitti hajoamisen merkkejä, kun Tappara sai kulmarulettinsa kulkemaan. Immosen kenttä uurasti kentällä aivan valtavasti ja 3. erässä pelasi usein joka toista vaihtoa. Kentän pelistä suuri osa energiasta meni kuitenkin laidoissa vääntämiseen ja varsinkin ketjunjohtaja näytti puhaltavan melko raskaasti vaihtoon tullessaan. Tuokkola pelasi varmasti, vaikka tasoitusmaalissa taisi käydä pieni lapsus.

Tapparalla Ojasen takki näytti aika tyhjältä, mutta JYP puolustuksen avauduttua 3. erässä Tapparan ykkönenkin sai tekopaikkoja sentterin petratessa. Koskela on hyvä, mutta tarvitsee tutkapariltaan apuja. Sen sijaan Tapparan nuorisokentälle JYP ei löytänyt päällystakkia - kakkonen oli ainoa kenttä joka pystyi tekemään hyökkäyspeliä koko 60 minuuttia. Tapparan kolmosta käytettiin ottelun alussa Immosta vastaan, mutta lopussa vaihtojärjestys sekottui Dufvan kuormittaessa surutta ykköstään. Kiilholma tökki ja härnäsi Immosta minkä ehti ja Saviano karvasi kiekkoja ansiokkaasti. Tapparan nelonen oli ongelmissa jos joutui JYPin kärkiketjuja vastaan, mutta pärjäsi JYPin 3-4 ketjuille hyvin. Peli oli Lehdolle hankala, sillä selkeitä laukauksia tuli vähän ja JYP sai tekopaikkansa lähelle - vain yksi omiin joten mainio suoritus. Vähämaalisessa ottelussa on vaikea pakkeja moittia, mutta Aalto - Benoit oli ainakin unessa ottelun alussa. Kimmo Pikkarainen taas oli löytänyt sisäisen jääkiekkoilijansa ja pelasi aivan eri peliä kuin runkosarjassa - jopa taklasi!

Erittäin tärkeä voitto ja nyt Jyväskylään ei tarvitse lähteä apina selässä. Perjantaina on varmasti Hippoksella kova peli ja hieno tunnelma. Loppukaneetiksi heitän kysymyksen siitä, miten Immosen kenttä jaksaa pitkässä sarjassa tiheässä ottelutahdissa, kun jo tänään alkoi maestron otteissä näkyä väsymistä ja jopa turhautumista? Tappara niinikään tarvitsee tehoja Ojasen kentältä - ei papalta voi mahdottomia vaatia, mutta kohtuuttomalta tuntuisi sekin, että johtava rooli jäisi Lehterän kentälle.
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oli kyllä huippuviihdyttävä kiekkomatsi, vaikka maaleilla ei juhlittukaan. Tosin tuomarit tekivät kyllä kaikkensa, että pelaajia ja katsojia vituttaisi.

Ekassa erässä tuli viime vuoden pudotuspelit mieleen: Kiekollinen seisoo omalla alueella ja odottaa, josko joku tulisi kiekon lavasta hakemaan. Sitten tulee kiire ja syötetään omalle joka on seisovilla jaloilla ja vastustaja tulossa täysillä kohti. Jyp oli ensimmäisessä erässä hyvä ja osittain tästä johtuen Tappara huono. Benoitin jäähy oli kyllä todella kyseenalainen, vaikka linja nyt oli mitä oli. Molemmat joukkueet hyötyivät ja kärsivät paskasta linjasta.

Immosen kypärä oli hieman liian kireällä kolmannessa erässä. Mussutti tuomareille lähes joka tuomiosta ja veti täydellä vauhdilla päin kaikkea mikä liikkui. Olisi kuitenkin voinut niitä käsiään hieman alempana pitää. Summerin soidessa niittasi vielä Salmelan vauhdilla seinälle ja tästä taas Anssi ei pitänyt.

Salmelaa koitettiin kuumentaa oikein toden teolla, mutta onnistumatta. Pihlmannin lyötyä Lehtoa sormille kävi Salmela antamassa pari suoraan ja naureskeli maaliin nojaten, kun muille jaeltiin jäähyjä.

Ottelun komein taklaus tuli toisen erän toiseksi viimeisessä vaihdossa. Salmelan täräytettyä vasemmalla kankulla odotin, että Jyp-hyökkääjä murenisi jäälle parin kilon paloina, mutta vaihtoonhan tuo sinnitteli. Oli kyllä käsittämättömän kova taklaus. Toinen maininnan arvoinen osui meidän mäkihyppääjään. Arsi ehti syöttää kiekon pois, kun vastapallosta osui. Onneksi Piispanen näki taklaajan, muuten olisi voinut tulla rumaa jälkeä. Nytkin katselukulmastani nähtynä oli lähellä ettei polvi mennyt. Mahtaako riu'ulla olla luitakaan mitkä rikki menisivät?

Tappara pelasi lopussakin vähän kuin runkosarjaa. Maalintekopaikassa etsittiin vielä miestä takatolpalta tai koitettiin jotain veiviä, kun laukausta olisi tarvittu. Loppua kohti Jypin pakit alkoivat kaatuilla ja sutaisivat monta kertaa kiekon lähimmälle vastustajalle tai kokonaan ohi kiekosta. Näistä paikoista on tulevaisuudessa rankaistava ankaralla kädellä.

Kuten jo sanoin, loistava pudotuspeli, jossa oli vauhtia, taklauksia ja tunnetta. Itseäni ihmetytti miten Tappara pystyi vastaamaan taklauksiin taklauksilla noinkin loistavasti. Joka ukko veti päin vastustajaa eikä kaartanut pois. Toivottavasti nähdään yhtä viihdyttävä peli Jyväskylässä.

EDIT: Immonen on kyllä kova mies jos jaksaa painaa joka matsissa vastaavat minuutit. Tuntui olevan toisessa ja kolmannessa erässä koko ajan jäällä. Taisi vetää kolmekin vaihtoa välillä putkeen. Lopussa kyttäsi vain ylhäällä ja taklasi vaikkei aina paikkaakaan ollut.

Joukkueiden ylivoimat olivat aivan eri planeetoilta. Jypillä etenkin hyökkääjät pyörittivät rulettia jatkuvalla syötöllä vaihdellen paikkaa. Tappara sen sijaan jauhoi etsien sitä laukaisupaikkaa viivasta.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olipa nihkeä peli. Ei todellakaan mikään huippuesitys kummaltakaan. Jyppi vei alussa miten tahtoi, mutta Tappara hallitsi kolmatta erää ja Jyppi tuntui kummasti hyytyvän, ehkä avainmiehiä kuormitettiin liikaa?

Paha sarja tästä tulee Tapparalle. Peli oli vähän liian varmistelevaa runkosarjaan verraten ja heti oli maaliteossa suuria vaikeuksia. Toivottavasti ei peruutella jatkossa liikaa.

Immonen oli ihan ok, mutta Salmela oli usein kentällä samaan aikaan ja Immonen otetaan todella tarkasti ja erityisen kovaa. Eli ei tule helppoa olemaan Jarkolla jatkossakaan. Salmela ajoi kyllä mahtavasti Laipe Helmisen? toisen erän viimeisellä minuutilla! Huipputaklaus!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Oli kyllä tiukka peli. Tätä varmaan on jatkossakin tulossa, kovaa vääntämistä ja kääntämistä ja vähämaalisia pelejä. JYP oli tosiaan avauserässä täysin ylivoimainen. Se pelasi aivan loistavaa viisikkopeliä eikä Tappara päässyt yhtään minnekään, keskialue oli aivan vieraiden hallussa. Mietinkin jo, että näinköhän tästä on tulossa täystyrmäys, siksi paljon parempi JYP oli.

Tappara onnistui sitten vanhojen kiekkokliseiden mukaan tärkeällä hetkellä, eli erän lopulla. Enlundin maali tuli jotenkin puolivahingossa, mutta pääasia että tuli. Kolmas erä meni jo sitten täysin Tapparalle. En tiedä miksi JYP oli niin passiivinen oikeastaan toisen erän puolivälistä lähtien, alun prässistä ei ollut tietoakaan. Samalla Tappara sai sitten aseensa käyttöön ja painoi pelin väkisin toiseen päähän.

Ykkösketjut olivat tehottomia, vaikka Ojasella yksi hyvä paikka olikin. Se on kuitenkin aika yleistä että näissä ensimmäisissä peleissä nousee muita ratkaisijoita. Mitä pidemmälle sarja menee, sen enemmän tähdet ottavat roolia, jos ovat yleensä ottaakseen. Fakta on kuitenkin se, että nämä ovat pelaajia joiden on tehtävä ne ns. kovat pisteet playoffeissa.

Jyväskylässä tulee olemaan hurja ottelu, ja JYP pyrkinee taas panostamaan alkuun. Saa nähdä jaksavatko nyt koko pelin, jos eivät niin Tappara on taas vaarallinen.

Huomioita:

- Tapparan on parannettava aloituksia aika lailla, koska tänään tuli pataan aika lujaa sillä osastolla. Varsinkin Immonen oli liekeissä siinä hommassa.

- Tuomarilinja sallii selkeästi enemmän mailankäyttöä. Aika surutta jo sai kahvaa laittaa kainaloon. Mutta vielä se jääkiekkoa oli silti, tuosta enempää ei kuitenkaan voi enää sallia.

- Lars Helminen muistaa vielä pitkään miten käy jos menee liian hiljaisella vauhdilla Salmelaa vastaan. Samoin Mäntymaa näkee numeroa 37 vielä ensi yönä unessaan. Piispanen lähti myös kertaalleen kuin leppäkeihäs. Kuitenkin SM-Liiga-ottelu ja siellä taklattiin!
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Mielenkiintoinen peli. JYP tuli hemmetin kovaa päälle ensimmäisen erän ja Tapparalla oli todella kova kiire kiekon kanssa. Vetoja tuli Lehtoa kohti, mutta ei kuitenkaan valtavasti ollut mitään huippupaikkoja.

Ensimmäisellä erätauolla Jypiltä purkautui kovin lataus tai sitten Dufva joutui tietoisesti himmaamaan Jypin tempoa. Toisen erän alkupuoliskoa JYP hallitsi täysin perseestä olleen tuomarikaksikon vuoksi. Mikä ihme siinä on, että pudotuspeleissä lopetetaan normaaliviheltäminen täysin? Luulisi, että kaksi silmäparia näkisi riittävästi. Enlundin maali oli tärkeä. Mitä lie Tuokkola ajatellut tuossa maalissa.

Kolmas erä oli sitten Tapparan. Lopun paniikkivetoja lukuunottamatta Jypillä ei liiemmälti paikkoja ollut. Tappara oli todella hyvällä jalalla liikkeellä ja kun kiekko saatiin Jypin päätyyn, niin kyllä oli JYP-viisikolla välillä aikamoinen kiire. No Enska se sitten ohjasi toisen maalinsa. Rikkoa ja roikkua sai mielinmäärin. Levonen ei antanut jäähyä edes tilanteesta, jossa Nurmen Teemulta vedettiin jalat maalintekotilanteessa aivan huolella alta. Taisi Japa asiasta tilanteen jälkeen hieman kuulla.

Noin kokonaisuutena pelin kuva oli se, että mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän Jypille rupesi tulemaan virheitä ja samalla myös viisikko repeili ja Tapparalle avautui tilanteita. Samaa tahtia myös JYP rupesi roiskimaan pitkiä kiekkoja ja maalipaikat vähenivät. Kolmannessa erässä Tappara asteli jo monta kertaa Jypin alueelle kuin avoimista ovista. Mistä tämä kokonaiskuva sitten kertoi? Sitä on vaikea sanoa.

PS. Käytin väärää kirjoitusmuotoa Jyp monta kertaa laiskuuttani.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.22
  • 6.90
  • 9.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös