Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Leikkikalugangsteri, 27.06.2019 klo 05.56.

 1. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Okei. No mitä jos sinä lukisit myös viestejä? Laitoin sanan "Suhteellisen" sen sanan "Varma" eteen ja sen lisäksi kirjoitin vielä "Näillä tiedoilla" ennenkuin dumasin treidin paskaksi.

  Eli kivasti koitin olla laittamatta itseäni ihan täysin kuseen siltä varalta että olen väärässä.
   
  Moses ja sakkr tykkäävät tästä.
 2. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Näin vähän itsekin näen. Toki ihan hyvin voi Nylanderista tulla parempi tässä parissa, mutta näin etukäteen mietittynä menee Buffalolla koska.

  A) Rightin pakki vs. Rightin laituri. Rightin pakit aina arvokkaita ja kysyttyjä.
  B) Jokiharju vuoden nuorempi ja yleisesti pakit kehittyy hitaammin.
  C) Ammattilaisuran pistetahti about samaa luokkaa.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ensin kerroit, että Jokiharju pelasi päävalmentajan vaihdokseen asti hyvin NHL:ssä, josta olin kanssasi eri mieltä. Lisäsit myös, että Blackhawksin kannattajat tulevat puolustelemaan kauppaa. Tämän jälkeen Jokiharjusta tuli mielestäsi suhteellisen varma NHL-puolustaja ja mielestäsi näillä tiedoilla kauppa on Blackhawksin kannalta paska. Sitäkään kukaan ei kiistänyt.

  Minä kyselin niistä tiedoista sekä puolusteluista, kun niitä mielipiteitäsi kärkkäästi tapasi mukaan esittelit. Pyysinkin, että lukisit Blackhawksin kannattajien mielipiteitä ennen kuin suolaat kaikki.

  Toki jos tuon @Kaner :n viestin saa kaupan puolusteluksi luokiteltua, niin sille en voi mitään. Tuo oli mielestäni varsin ansiokas viesti tilanteeseen ja haettu perustelua Blackhawksin näkökulmasta miksi se kauppa tehtiin.
   
 4. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Sanotaanko näin että kuitenkin se, että veti ekalla miesten kaudellaan ihan tyydyttävästi ainakin maajoukkueessa (molemmissa) ja ei nyt ihan kauheassa myllyssä tainnut ainakaan bussiliigassa olevan, antaa odottaa hieman enemmän kuin A.Nylanderista joka on tahkonnut 3 vuotta AHL:ssä eikä ole varsinaisesti tykitellyt kuuta taivaalta. Eeli Tolvasen viime kausi oli pisteiden valossa parempi kuin yksikään Nylanderin kausi tähän mennessä, eikä Tolvasestakaan ihan kauheasti meteliä viime kaudella pidetty että olisi aihetta napata paikkaa Nashvillen kokoonpanosta vielä tulevalla kaudellakaan.

  Eihän sitä ikinä tiedä, mutta olen antanut itseni ymmärtää että Chicagolla puolustus olisi juuri se isompi ongelma ja nyt jättivät Byraminkin ottamatta. Siinä valossa varsin mielenkiintoinen ratkaisu. Buffalolle toki kelpaa jos/kun aikeissa on vaihtaa Ristolainen johonkin hyökkääjään.

  Korjatkaa toki jos olen väärässä.
   
  Wizzö ja Saunapeksi tykkäävät tästä.
 5. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Pidin kommenttiasi jossa vähäteltiin Jokiharjun NHL pelaamista, koska Chicagolla oli huono puolustus, puolusteluna. Siinä.
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kun Henri Jokiharjun viime kautta arvioi, niin minä ainakin ottaisin huomioon sen, että pelaava puolustuskuusikko oli läpi kauden yksi NHL:n huonoimmista ja pääasiassa Jokiharju pelasi Duncan Keithin parina. Siinä oli suhteellisen helppo erottua kun ympärillä oli pelkkää sitä kuuluisaa, mutta kun tarkemmin niitä matseja katsoin sattuneesta syystä, ei Jokiharju millään tavalla siellä loistanut, kuten ei myöskään ollut heikko. Osa meistä kannattajista odotti kiekollista dominointia, mutta kauden edetessä alkoi ainakin minulle realisoitumaan se, että Jokiharjusta voi hyvällä omalla tunnolla odottaa luotettavaa kahden suunnan puolustajaa, joka tekee kaikkea tasapainoisesti.

  Lainaus:
  Kyllä minäkin oletin näkeväni kaupan, jossa Jokiharju mahdollisesti kaupattaisiin johonkin oikeasti laadukkaaseen pelaajaan tai prospectiin, mutta nyt kun näitä huhuja on viimisen kuukauden ajalta tullut, niin mitäpä jos se Jokiharjun vastine oikeasti on Alex Nylander? Kuten joku totesikin jo, Nylanderistakin voi kehkeytyä vielä jotain, mutta tällä hetkellä tuo on epätasapainossa enkä minä tätä millään tavalla puolustele. Katson kauppaa Blackhawks-lasien silmin, mutta pyrin pitämään objektiivisuuden mukana ja luotan toimiston väkeen näissä reclamation-projekteissa.

  Adam Boqvist sekä Ian Mitchell ovat ainakin tämän kaupan perusteella organisaation mieleen.
   
 7. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Ei saisi ilkkua Chicagon puolesta, mutta onhan tuo treidi aika naurettavan huono. Vastineeksi pelaaja joka ei ole menestynyt edes AHLsakaan. Pääseepähän Seabrook kentälle. Chicagon puolustus heikkeni, josta aina täytyy olla iloinen.
   
  Palsa, Moses, Wizzö ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Luin kyllä ko. viestin ja pariinkiin kertaan, mutta en varsinaisesti löytänyt vastausta siihen miksi se kauppa tehtiin. Eli kysymys kuuluu: miksi?

  Jokiharju oli jäämässä tällä kaudella (20-vuotiaana, huom!) kokoonpanon ulkopuolelle ja takaa on tulossa puolustajalahjakkuuksia (jotka ovat vielä kauempana NHL:stä kuin Henri). Ei se vielä selitä miksi Jokiharju piti kaupata. Ja miksi juuri nyt. Ehkäpä se syy onkin juuri Nylander. Kenties Bowman halusi enemmän saada Nylanderin kuin pitää kiinni Jokiharjusta. Siltikin ilmaan jää kysymysmerkkejä siitä, että miksi juuri Nylander ja miksi juuri nyt. Nylander on yksi omista suosikeistani mitä ruotsalaisiin NHL:n ulkopuolisiin lupauksiin tulee, mutta valitettavasti hän ei ole antanut pientä viitettäkään siitä, että taso riittäisi hyvään rooliin NHL:ssä.

  Buffalon näkökulmasta ymmärrän treidin oikein hyvin. Ja siitäkin huolimatta, että talven sekä tämän kesän siirtojen myötä joukkueen puolustus, varsinkin oikealla, on täynnä. Nyt alkoi olla viimeisiä hetkiä saada Nylanderista vaihdossa jotain ennen kuin hänet leimataan bustiksi. Nyt saivat Jokiharjun, joka on enemmän kuin odotin. Siinä mielessä tämä oli hyvä liike Sabresilta.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 9. agent082 Jäsen

  Harmi kun ei ollut Pulju, johon Chicago lämpesi.
   
 10. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tuoksahti alusta asti siltä Chicagossa, että Jokiharjulle ei enää uuden valmentajan alaisuudessa tulevaisuutta joukkueesta löydy. Ehkä ei naama / persoona / pehmeys miellyttäneet, suosikit olivat muualla. Onneksi Jokiharju ehti keväällä voittaa mm-kullan, nyt Hawksit eivät halunneet joutua siihen tilanteeseen, että kannattajat alkavat vaatimaan miestä jäälle jos joukkueella peli ei natsaa. Haluavat antaa Böqvisteille ja muille kehittymisrauhan.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Mitään muutahan Chicago ei tunnu jäälle haluavan kuin valmiita puolustajia. Olli Määttä on pakiston nuorin kaveri ja ikää 24v. Vyöllä parikin stanley Cupia.

  Bowman on tuntunut käyttävän nuoria pakkeja lähinnä kauppatavarana. Ei niiden kehittymistä ole aikaa odotella.
   
 12. Ralph Jäsen

  Käsittääkseni Jokiharju oli Blackhawksin huippupuolustuksen ykkösparin mies ja NHL:ssä ykköskorin puolustaja, joten hänen vaihtaminen pois on järjetöntä. Varsinkin ruotsalaispelaajaan.
   
  Moses, Largo, eeMule ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 13. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Jäätävää damage controlia Hawksin porukalta. Kyllähän Sabres kerrankin on se, joka ryöstää eikä tule ryöstetyksi.

  Bonus points: Jokiharjua ei tarvitse suojata laajennusdraftissa ja Nylander tarvitsee.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2019 klo 06.31
 14. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Selasin tuossa viisi vuotta taaksepäin Bowmanin treidihistoriaa ja Jokiharjun lisäksi nuoria puolustajia on kaupattu Forsling, Pokka ja Leddy. Jokainen 23-vuotiaana. Pokka ei pelannut peliäkään NHL:ssä, eikä Forsling onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Hawksissa.

  Ei tuo Bowman siis kovin kummoisesti ole nuoria pakkeja käyttänyt kauppatavarana.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Sabresilta ilman muuta hyvä liike ja tuon olisin tehnyt poikkeuksetta jokaisessa skenaariossa. En olisi ihmetellyt yhtään, jos Bowman olisi vaikka saanut Anisimovin sopimuksen heitettyä tuohon kylkeen, jolloin silloinkin tässä hetkessä kauppa olisi Buffalon suuntaan kääntynyt.

  Ja vastauksena ensimmäiseen kappaleeseen: ehkä osasin lukea Kanerin viestin rivien välistä tarpeeksi hyvin. Prospecteissa peräpään osalta laatua, hyökkäyksessä ei. Vahvistettiin organisaation mielestä heikkoutta vahvuudella ja se heidän mielestään riittävän hyvä, mutta ei tarpeeksi hyvä vastine kaupattiin pois.

  En edelleenkään ole sitä mieltä tästä kaupasta, että se olisi pitänyt tehdä, mutta eipä tässä kannattajana ole mitään muuta mahdollisuutta kuin uskoa organisaation johtoon.

  Lainaus:
  Toewsin ja Kanen vuosia tässä nyt ilmeisesti pyritään maksimoimaan, mutta Jokiharjun kauppaaminen 20-vuotiaaseen Nylanderiin ei puolla sitä, että se tehtäisiin tulevaisuuden kustannuksella.

  Mutta kuten @Eugene totesi, kovin montaa prospectia puolustajien osalta ei ole käytetty lopulta kauppatavarana. Ainakaan huippuluokan prospectia.

  ***

  Eniten tässä hiertää se, että Nylanderia on pidetty jollain tasolla asennevammaisena pelaajana eikä se hirveästi houkuta ajatuksena. Jokiharju on ollut osana useampaa menestyksekästä joukkuetta ja tekemisen perusteella vaikuttanut tervepäiseltä töitä tekevältä jantterilta. Enpä tiedä. Ei se fiilis parantunut yön aikana.
   
 16. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Mielestäni tähänastisilla näytöillä meni hyvinkin reippaasti Buffalolle tämä treidi. Jokiharjun ainoa este sille, että hänestä tulee kovan tason puolustaja NHL:ssä (joko peruspakki tai jopa pisteitä tekevä) on tietynlainen pehmeys. Toivottavasti saa kaivettua sen sisäisen Rocky Balboan sieltä jostain.

  Ehkä tässä Chicago on vain laskenut jollain kaavalla todennäköisyyksiä ja sitä, että heidän mielestään Jokiharju ei pysty ottamaan sitä seuraavaa loikkaa ja että Nylanderista tulee köyhän miehen Teuvo Teräväinen. Mene ja tiedä.

  Parin vuoden päästä ehkä nähdään missä mennään tämänkin treidin kanssa.
   
 17. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Heinen teki kahden vuoden sopimuksen Bostonin kanssa. AVV 2,8 milliä.
   
 18. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Heinen on niitä, jotka tekee pieniä asioita kentällä, jotka ei näy tulostaululla. Tai sitten on vaan näkymätön ja tehoton. Itse en vielä oikein ole varma, että kumpi noista on se oikea totuus, vaikka periaatteessa hänestä pidänkin pelaajana. Nyt pari vuotta aikaa näyttää, onko oikeasti ainesta runkopelaajaksi.
   
  aessi tykkää tästä.
 19. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Enää ole koskaan ymmärtänyt, miksi fanin pitäisi uskoa organisaation toimistoon. Toki voi suhtautua terveen suopeasti: median kautta tulee pääsääntöisesti tietoon vain murto-osa kaikista päätöksien vaikuttimista.

  Toisaalta vielä vähemmän ymmärrän tätä, että jokaisen treidin pitää välittömästi olla paska jollekin osapuolelle. Silloinkin kun kyse on melko puhtaasta kahden rikkinäisen lelun vaihdosta päittäin. Toinen on vitusti enemmän rikki, toinen on sentään hyvää vauhtia matkalla marginaalipelaajaksi.

  Tässä nyt ei edes taalat vaihtaneet omistajaa, vaan senteillä pelattiin, niin ei se tappiokaan ole kuin senttejä.
   
  pahakurki, Henkka & Lico tykkäävät tästä.
 20. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Käsittääkseni juuri tuota sillä uskomisella tarkoitetaankin tässä. Bowman scouttiensa kanssa tuskin on kauppaan hetken mielijohteesta päätynyt vaan taustalla on asiaa kartoitettu ja erinäisten arvioiden pohjalta treidiin on lopulta päädytty. Itselleni tämä kauppa ei omien vajavaisien tietojen pohjalta nyt avautunut, mutta Bowmanin johdolla saatettiin silti tehdä virhearvio, vaikka asiaa on kuinka väännetty ja käännelty.
   
 21. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Eikös Jokiharju nimenomaan täydy suojata laajennusdraftissa? @Bosco tietää vastauksen, mutta olen aika varma tästä.

  Lainaus:
  Lainaus:
  @secord vastasikin kuin omasta kynästä.
   
 22. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Kuinka paljon siellä on ollut pakkiprospekteja treidattavaksi? Eli onko siellä varsinaisesti edes varattu viime vuosina niitä pahemmin, siis ennen Jokiharjua? En siis tiedä.

  Tällainen kiinnostava twiittikeskustelu tuli vastaan kaupan julkistamisen jälkeen.

  Stan Bowman has now traded every one of his 1st round picks from 2011-2017:

  Mark McNeill
  Phillip Danault
  Teuvo Teravainen
  Ryan Hartman
  Nick Schmaltz
  Henri Jokiharju

  Ja:

  Yup...
  Danault had a breakout year putting up 50 pts.
  Teravainen also breakout year with 76 pts.
  Schmaltz/Hartman solid 3rd liners.
  McNeill is a career AHL journeyman, no love lost here.
  Jokiharju was coming along very nice, could push for a top 4 in BUF.

  Ja:

  The return so far:
  McNeill - 2nd coming of Johnny Oduya
  Danault - Dale Weise + Tomas Fleischmann
  Teravainen - cap space + Artur Kayumov + Tomas Jurco
  Hartman - Nicolas Beaudin + Philipp Kurashev + Victor Ejdsell
  Schmaltz - Strome
  Jokiharju - Nylander

  Mixed results so far.

  Tuolla Chicago-ketjussa @secord viittasikin jo siihen, että ykköskierroksen varaukset eivät ole paljoa Chicagossa viihtyneet. Onhan tuo toiminta silti vähän yllättävää. Kuten viimeisessä twiitissä todetaan, niin vaihtelevia tuloksia Bowman on saanut sillä aikaan.
   
  ColCbj tykkää tästä.
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kyllä, Jokiharju vaatii suojausta kesän 2021 laajennusdraftissa. Kuten myös Nylander.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 24. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Kun katsoo tuota Buffalon puolustajien palkkarakennetta, niin en yllättyisi, jos sieltä joku Jokiharjua kovempipalkkainen treidataan (puoli-ilmaiseksi) pois ja Jokiharju nousee seitsemän puolustajan joukkoon. Onhan tuolla UFA-markkinoilla ihan pelimiehiä vielä tarjolla.
   
  Jackal1897 tykkää tästä.
 25. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Koko kesänhän ne ovat kuulemma Ristolaista olleet kaupittelemassa, ja siitä varmaan parhaan hinnan saisi.