Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 01.06.2018 klo 22.13.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Eiköhän nuo rungon tärkeimmät palaset ole pääsääntöisesti ykköskierroksen kärkipään varauksia? Kakkoskierroksesta lähtien alkaa mennä jo aikamoiseksi arpapeliksi. En nyt lähde kaivamaan dataa ja spekuloimaan sillä, mutta tällainen perstuntuma on.
   
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Mietin, että noin on varmaan kaikissa mestareissa, mutta mites tuo Bruinsin mestaruusjoukkue rakentui? Marchand, Krejci ja Bergeron ovat ainakin myöhäisempiä varauksia. Horton oli kärkivaraus, mutta oliko kuinka oleellinen pelaaja? Tietty siellä Kessel treidattiin, joka oli aikanaan kärkivaraus plus Seguin pelasi jonkun pelin, mutta häntä tuskin tarvitsee laskea ydinpelaajaksi.
   
 3. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Varmasti näin, mutta on siellä nyt ainakin mm. Bergeron, Keith ja Quick joita ei varattu aikanaan ensimmäisellä kierroksella. Pointti oli vaan se, että vaikka varausvuoroilla ei ole mitään takeita saada huippupelaajaa tai edes pelaajaa lopulta, niin sieltä varausten kautta se pelaajavirta kuitenkin pääasiassa liigaan valuu. Kyllä myöhäisemmilläkin vuoroilla arvonsa on. Columbuksen tilanteessa Keklu toimi nyt mielestäni rohkeasti kuten pitääkin. Siellä on kuitenkin jo Werenskit, Duboisit ja Johansenin kautta Jonesit haalittu.
   
 4. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Kyllä, mutta sillä "voittoikkunassa" olevalla jengillä on jo ne tähtipelaajat ja runko olemassa. Todennäköisyyksien valossa mestaruus on todennäköisempi kun joukkuetta silloin vahvistetaan, sen sijaan se että 1. kierroksen lopusta löydettäisiin sellaisia tähtiä että nykyrunko voitaisiin jättää sitomatta ylihintaisiin sopimuksiin ja jatkaa menestyssykliä loputtomasti on aivan onneton. Todennäköisempää on että jäädään sellaiseksi keskikastin joukkueeksi joka taistelee monena vuonna pudotuspelipaikasta muttei koskaan omaa suuria mestaruusmahdollisuuksia. Toki tässäkin skenaariossa on suonenvetokeväälle aina mahdollisuus.

  Lainaus:
  Ei sillä ole merkitystä mistä se jo olemassa oleva runko on tullut. Se että joukkueen tähdet on varattu keskimääräistä alempaa ei muuta todennäköisyyksiä jotka liittyvät seuraaviin drafteihin aivan kuten lottovoitto ei lisää lottovoiton mahdollisuutta seuraaville kierroksille. (katso: Detroit Red WIngs palkkakattoaikakaudella)
   
  pahakurki tykkää tästä.
 5. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tästä olen täysin samaa mieltä kanssasi.
   
 6. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Joo ei tietysti muuta, mutta lähinnä mietin asiaa siltä kantilta, että tuo mestaruuden voittaminen on melkein aina vaatinut useamman kärkivarauksen ja Bruins vaikuttaisi olevan tähän poikkeus. Penguinsikin pääsi kuitenkin varaamaan neljä kertaa putkeen top-2 vuorolla. Blackhawksillakin noita top-10 vuoroja aikamoinen läjä ja yksi 11. vuoro.
   
 7. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Blackhawks pääsi varaamaan kympin sakissa 2000-luvulla kuusi kertaa. Kane ja Toews olivat ne kultasuoneen osuneet valinnat. Tuomo Ruudulla saivat hankittua Andrew Laddin joukkueeseen. Mikhail Yakubov, Cam Barker ja Jack Skille olivatkin enemmän tai vähemmän täysiä huteja. Kyle Beach ja Pavel Vorobiev varattiin sijalla 11 molemmat eikä heistäkään koskaan mitään oikein tullut. Brent Seabrook oli hedelmällisen 2003 vuoden satoa 14. varauksena kaikista, samana vuonna toisella kierroksella tarttui Crawford haaviin ja Byfuglien 8. kierroksella. Duncan Keith, Dave Bolland ja Bryan Bickell olivat toisen kierroksen varauksia, Niklas Hjalmarsson neljännen ja Marcus Kruger viidennen kierroksen varaus. Tärkeitä palasia omalla tavallaan kaikki ja ilman 2011 varauksia Brandon Saadia (2.kierros) ja Andrew Shawia (5.kierros) voi olla, että kahta mestaruutta 2010 jälkeen ei Blackhawksille olisi siunaantunut.

  Tämä nyt lähti sivuraiteille varsinaisesta aiheesta. Mutta ei ne kärkivarauksetkaan aina takuu eliittipelaajia tuo ja myöhäisemmillä vuoroilla voi myös saada hankittua laatua. Todennäköisyys tälle toki pienee, mitä myöhäisemmistä varausvuoroista puhutaan.
   
 8. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Ei tietenkään, mutta vaikuttaisi kuitenkin olevan edellytys sen menestyvän joukkueen rakentamisessa. Toki ei pelkästään kärkivarauksilla pitkälle pötkitä, kuten Edmonton on osoittanut.
   
  tinkezione tykkää tästä.
 9. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Varaukset, sattuma ja kaupat. Muistaakseni täällä joku selvitti määrällisesti eri kierroksilla varattujen pelaajien määrää NHL:ssa ja tulos oli että eniten on ykköskierroksella varattuja ja toiseksi eniten varaamattomia pelaajia. Ja vasta sitten kakkoskierroksella varattuja. NHL-joukkueessa pelaa kerralla 18 kenttäpelaajaa plus sitten toki reserviporukka eli voi miettiä että 1-2 kaveria pitäisi periaattessa vuosittain löytää keskimäärin. Mutta kyllä niitä nelosketjulaisia löytyy. Eli kärkihyökkääjät ja -pakit pitää tavalla tai toisella löytää. Maalivahdit on varailun kautta sitten ihan oma lukunsa.

  Ykköskierroksen varauksista muistaakseni noin 2/3 pelaa yli 200 peliä isossa Liigassa. Ykköskierroksen loppupääkin alkaa jo olla aika arpapeliä. Toki myös skouttaus on kehittynyt vaikka 2000-luvun alkuun verrattuna.
   
 10. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 11. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Boston teki Lee Stempniakin kanssa 1 vuoden 1-suuntaisen sopimuksen, hintaan $650.000. Menee waiversien kautta, joissa on hänen lisäkseen myös seuraavat pelaajat:

  Wilcox (BUF), Driedger (FLA), Gryba (NJ) & Smith (NYI).

  Lähteenä mm. Friedman ja Strickland.
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Sama juttu sekä Sabresin Adam Wilcoxin, Panthersin Chris Driedgerin että Islandersin Jeremy Smithin kanssa, että kaikki teki juuri sopparit ja siksi menevät waivereiden kautta. Toki kaikki onkin farmipelaajia.
   
 13. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Vislami tykkää tästä.
 14. FourPasses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
  Nyquist Sharksiin:

  Varmennettu tili 19 s20 sekuntia sitten
  UPDATE: The Detroit #RedWings today acquired a second-round draft pick in the 2019 NHL Draft and a conditional third-round pick in the 2020 NHL Draft from the San Jose Sharks in exchange for RW Gustav Nyquist.
   
  Puoliveltto, Stevie Why & Vislami tykkäävät tästä.
 15. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Detroit pidättää myös 30% Nyquistin palkasta

  E:
  The conditional 3rd round pick will become a 2nd round pick in 2020 if the Sharks advance to the Stanley Cup final or if Nyquist re-signs with the Sharks
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2019 klo 07.31
 16. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  TRADE


  To Ottawa #Senators

  F Brian Gibbons


  To Anaheim #Ducks

  D Patrick Sieloff
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Osaako joku selittää mikä järki oli Mountourin kauppaamisessa?
   
  Vislami, V-G- & Oskar tykkäävät tästä.
 18. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  Lainaus:
  Ei osaa... Käsittämätön kauppa omasta mielestäni. Ennemmin vaikka lindholm. Vaan tarvivatko rightin pakkia, että voivat RR:n kaupata. Vaikka eipä se Anan kaupoille tuo järkeä.
   
 19. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Nämä ovat niitä treidejä joita toivon tulevan, jos sieltä yritetään jotain naarata. Menetetään sellaisia palasia, jotka eivät ole valmiita miehiä NHL:n puolelle tai ovat nokkismisjärjestyksessä takana. Guhlen treidaamisen ymmärrän siinä mielessä, että vuoden aikana joukkueeseen tulivat Dahlin ja Pilut. Molemmat pelaavat mieluusti samalla puolella ja ovat pelityyliltään samanlaisia, joten Guhlen treidaaminen tuli kysymykseen. Missään tapauksessa Ducksit eivät huonoa pelaajaa saaneet, Guhle on tunnettu varsinkin nopeudestaan. Ehkä se viimeinen steppi kehityksessä on jäänyt ottamatta ja täten tuli treidatuksi.

  Saa nähdä lähtevätkö Beaulieu ja Ristolainen. Jonkun on silti lähdettävä, kun tuota tungosta on.

  Olisin Duckseilta odottanut enemmän lähteä treidaamaan näitä kokeneita jarruja, koska eihän Montourin treidaamisessa mitään järkeä ollut. Nyt otettiin lähinnä takapakkia.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 20. Boogey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Voittamisen kulttuuri
  Lainaus:
  Jotenkin on kutina että Beaulieu palaa Montrealiin. Vasemmalta laukovalle pakille on tarvetta ja kun ei Buffalossa ole peliaikaa tullut niin paluu Montrealiin kohtuu hintaan voisi tulla kysymykseen.

  Varsinkin kun on jo itse pyytänyt treidiä pois seurasta niin eiköhän Buffalo sieltä aloita jos pakkeja ulospäin lähtee...
   
 21. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Sabresilta loistava kauppa.

  Oliko Montourin kohdalla jotain ongelmia jatkosopimusneuvottelujen suhteen jo viime kesänä? Tuo kahden vuoden diili oli enemmänkin poikkeus mallia Trouba.
   
 22. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Tämä olisi huikeaa! Voi olla, Beaulieu näkee opportunisesti mahdollisuuden top4-puolustajaksi ja mahdollisesti vielä pudotuspelijoukkueessa. Habsit voisivat saada edullisesti (4. kierros?) tutun pelaajan, joka on kesällä RFA. Tämän kauden näytöillä ei mitään kovaa palkankorotusta ole tiedossa.
   
  Bigmouth tykkää tästä.
 23. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Mielestäni tuo kauppa kävi Anaheimin kannalta hyvinkin järkeen. Anaheim on selkeästi ottanut nyt ainakin jonkinlaisen retool-suunnan, jossa fokus on hieman kauempana kuin kahdessa seuraavassa kaudessa. Joukkue myös tarvitsee edullisia sopimuspelaajia, koska siellä on niin paljon rahaa sidottuna pelaajiin, joiden sopimuksia ei saada kaupattua mitenkään.

  Kuten Buffalon ketjuun kirjoitin, Anaheim sai kaksi arvokasta palasta. Guhle on varmasti Buffaloa seuraamattomille tuntemattomampi tapaus. Erinomainen luistelija (joskaan ei yhtä dynaaminen kuin Montour) ja kiekolliset taidot ovat keskimääräistä paremmat. Tukee hyvin hyökkäyksiä luistelullaan ja puolustamisessa pelaa hyvän ns. cap controllin ansiosta hyvin suoria hyökkäyksiä. Laukaus ei ole kummoinen eikä omaa kovin kaksista pelinrakennustaitoa. Guhlen peliälyä on ymmärtääkseni hieman epäilty nimenomaan NHL-kiekossa. Itse en oikein osaa sanoa tuohon mitään, koska nuorten puolustajien kohdalla NHL-peleissä on hieman vaikea sanoa, mikä on kokemattomuutta ja mikä peliälyn puutetta (poislukien jotkut Dahlinin kaltaiset poikkeukset).

  Hyvässä lykyssä Anaheimilla on parin vuoden päästä Montourin tasoinen, mutta nuorempi ja halvempi puolustaja Guhlessa sekä laadukas prospecti tuon 1st rounderin kautta saatuna. Tuo on nähdäkseni se järki Anaheimin kannalta.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  aessi tykkää tästä.
 25. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Montour on kuitenkin vasta 24-vuotias. Kyllähän hän pystyisi hyvin menemään retoolin jas jopa kevyen rebuildin yli. En toki Guhlesta mitään tiedä, mutta aikamoisilta arvoiltahan tuo vastineet vaikuttaa ja parhaassa tapauksessa siis saavat hänestä korvaajan Montourille? Ei nyt vieläkään ihan tuon kaupan logiikka aukene.

  En nyt itse ainakaan näe, että Anaheimilla ihan hirveästi ongelmia olisi palkkakaton kanssa. Seuraavalle kaudella vapautuu hyvin tilaa ja vain Silfverberg on pakko signata / tiedä vaikka treidattaisiin. Tuossa kuitenkin olisi vähän fiksumpi kohde lähteä niistä palkoista säästämään, kun Silfverberg on jo kuitenkin 28-vuotias ja saattaa pyytää vähän ylihintaista ja liian pitkää sopimusta Ducksin kannalta.

  E: Outoa muutenkin, että kuitenkin suhteellisen hyvin tasonsa jo osoittanut puolustaja ja vielä 2 vuotta todella hyvällä sopimuksella. Kaiken lisäksi vielä rightin kätisyys minkä perässä aika moni seura on niin tuota isompaa vastinetta ei tullut? Noh, aika tietysti näyttää mimmoinen pelaaja tästä Guhlesta tulee.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.