Nyt siirtoikkuna lähenee kovaa vauhtia niin pakko kysyä jotain.
Löytyykö NHL historiasta pelaajia jotka siirtyvät toiseen joukkueeseen ns. rental palaajana. Mutta palaisi uudella sopimuksella siihen vanhaan joukkueeseen.
Plekanec viime kaudelta.
Nyt siirtoikkuna lähenee kovaa vauhtia niin pakko kysyä jotain.
Löytyykö NHL historiasta pelaajia jotka siirtyvät toiseen joukkueeseen ns. rental palaajana. Mutta palaisi uudella sopimuksella siihen vanhaan joukkueeseen.
Olli Jokinen treidattiin kauden 09-10 siirtotakarajalla Calgarysta Rangersiin. Kesällä Jokinen palasi Calgaryyn kahden vuoden sopimuksella.Nyt siirtoikkuna lähenee kovaa vauhtia niin pakko kysyä jotain.
Löytyykö NHL historiasta pelaajia jotka siirtyvät toiseen joukkueeseen ns. rental palaajana. Mutta palaisi uudella sopimuksella siihen vanhaan joukkueeseen.
Nyt kyllä vetää Kekäläinen melkoisella riskillä.
TSN:n mukaan Kekäläinen on myös Stonen perässä. Jos tuo kauppa vielä onnistuu, niin on melkoinen tyhjennys Ottawasta Ohioon.
Mutta mitäpä on antaa Stonesta. Tulevan kesän ykkösvuoro meni jo Senatorsille ja mahdollisesti seuraavankin. Tuskin Senators haluaa Stonea vaihtaa kesän 2021 vuoroihin.TSN:n mukaan Kekäläinen on myös Stonen perässä. Jos tuo kauppa vielä onnistuu, niin on melkoinen tyhjennys Ottawasta Ohioon.
Mutta mitäpä on antaa Stonesta. Tulevan kesän ykkösvuoro meni jo Senatorsille ja mahdollisesti seuraavankin. Tuskin Senators haluaa Stonea vaihtaa kesän 2021 vuoroihin.
Itse kyllä vieroksun tämän kaltaista ajatusmaailmaa. Ja onneksi tuolla ”bisneksessä” ei oikeasti noin ajatella. Mahdollisuus voittaa Stanley Cup on ihan niillä jokaisella 16 joukkueella, jotka pudotuspeleihin pääsevät. Ensin pelataan pääsystä sinne ja sen jälkeen mennään kierros kerrallaan. Tähän tällainen sherlock-tason analyysi, mutta näemmä välillä sekin on paikallaan.
Aivan samalla tavalla se olisi Columbukselle kamala lopputulos jos jäisivät pudotuspelien ulkopuolelle ja jokainen noista neljästä (Bobrovski, Panarin, Duchene, Dzingel) kävelisi kesällä ilmaiseksi ulos. Elämä on ja välillä pitää ottaa riskejä menestyäkseen.
Toki näin. Ja Columbuksen tilanteen ymmärränkin. Lähinnä mietin että mikä on sitten realismin suhde toiveajatteluun ja näkeekö esim. omistaja/GM aina oman joukkueen tilanteen riittävän realistisesti. Tässä vaiheessa kautta on aina optimismi helpompaa kuin kauden jälkeen.
Ja ehkä itse sitten vain aliarvioin Dallasia, mutta en vain näe siinä ainakaan vielä sellaista mitä ilmeisesti joku muu näkee. Ja katsojan näkökulmasta riskinotto on totta kai paljon viihdyttävämpi ja kiinnostavampi vaihtoehto.
Ja ehkä itse sitten vain aliarvioin Dallasia, mutta en vain näe siinä ainakaan vielä sellaista mitä ilmeisesti joku muu näkee. Ja katsojan näkökulmasta riskinotto on totta kai paljon viihdyttävämpi ja kiinnostavampi vaihtoehto.
Vegas, Predators, Ottawa, Capitals jne. Ei noissa jengeissä oikein kukaan nähnyt mitään.
Täsmälleen samat ajatukset. Joku sieltä sitten nousee useinkin ihan selvästi parhaaksi, mutta yleensä syyt muualla kuin ylivoimaisessa rosterissa, eikä noita läheskään aina ole kovin moni osannut ennustaa oikein, vaikka jälkikäteen olisi helppo todeta parhaan voittaneen. Kyllä ihan jokaisella poff-joukkueella on aito mahdollisuus, vaikka ei tietysti kaikilla yhtä hyvä.Itse kyllä vieroksun tämän kaltaista ajatusmaailmaa. Ja onneksi tuolla ”bisneksessä” ei oikeasti noin ajatella. Mahdollisuus voittaa Stanley Cup on ihan niillä jokaisella 16 joukkueella, jotka pudotuspeleihin pääsevät. Ensin pelataan pääsystä sinne ja sen jälkeen mennään kierros kerrallaan. Tähän tällainen sherlock-tason analyysi, mutta näemmä välillä sekin on paikallaan.
Zuccarellohan on periaatteessa top-6 hyökkääjä, mutta pelaa vastaavia useammin kuin top-3 ja yv:llä onkin sitä tasoa. Dallasin kannattajat ihastuvat riistoihin, siitä olen saletti.Jos Stars pääsee pleijareihin, se on todella iso juttu paljon panostaneelle joukkueelle. Pudotuspelien missaaminen olisi täysi katastrofi. Jos Dallas löytää kadonneen juttunsa Zuccarellon ja Lovejoyn tulon myötä ja norskin tulo herättää hyökkäyksen henkiin, on ihan sama mitä pickejä vaihdossa meni. Jos Stars menee sensaatiomaisesti konferenssin finaaleihin, yksikään fani ei surkuttele että kesän 2020 ykkösvarausvuoro joltain sijalta 18-30 paloi Zuccarelloon. Tämä on winning business.
Joo. Ihan tällaisella maalaislogiikalla ilman sen kummempaa Jatkoajan NHL-uskottavuutta välillä on mietityttänyt, että miksi organisaatio ei laittaisi kaikkia kortteja peliin, jos runko on suhteellisen hyvä. Tuo drafti on kuitenkin aikamoista lottoa muutaman yleensä varman ekan vuoron jälkeen tai ainakin ekan kierroksen puolivälistä alkaen. Se että jonkun Timosen tai Datsjukin saa poimittua sijoilta ynnä muut, ei mun mielestäni vertaudu mahdollisuuteen pelata Cupista edes sen neljän ekan kierroksen ottelun verran. Pelaajien peli, ja mun mielestäni hienoa, että GM:t antavat siihen sauman, eivätkä ala nypläämään kikkeleitään varausvuoroilla.
Välillä kun lukee näitä juttuja, niin saattaa luulla, että NHL-jääkiekkoa pelataan varausvuorojen ja prospektien takia.
Joukkueen rakentaminen on tietysti nojatuoli-gm:ien näkökulmasta kivaa, mutta se ei ole itsetarkoitus.
Noita myöhäisiä varausvuoroja tunnutaan arvostavan palstoilla ihan liikaa.
Onhan varauksilla toki merkitystä, mutta jos 20. vuoron jälkeen varataan aika harvoin mitään eliittipelaajia. Varausvuoroja kannattaa hankkia tai ainakin pitää omat vuorot, mutta ei sieltä mitään kultakimpaleita yleensä löydy. NHL:ään pääsevät ehkä parin kauden kuluttua varauksestaan ja sitten odotellaan muutama vuosi että millainen pelaaja sieltä tulikaan.Toisaalta jos varauksilla ei ole merkitystä, niin Ottawa rakentaa aivan väärin tulevaisuutta.
Onhan varauksilla toki merkitystä, mutta jos 20. vuoron jälkeen varataan aika harvoin mitään eliittipelaajia. Varausvuoroja kannattaa hankkia tai ainakin pitää omat vuorot, mutta ei sieltä mitään kultakimpaleita yleensä löydy. NHL:ään pääsevät ehkä parin kauden kuluttua varauksestaan ja sitten odotellaan muutama vuosi että millainen pelaaja sieltä tulikaan.
Mistä ne pelaajat sitten NHL:ään tulevat? Pääasiassa draftin kautta ja siinä mielessä varausvuorot ovat arvokkaita jo itsessään. Varausten kautta ne mestaritkin lopulta rakentuvat tai ainakin perustukset ja runko, joiden tueksi voi hankkia puuttuvia palasia. 2010-luvulla mestaruuden voittaneiden joukkueiden taustalta löytyy lähes poikkeuksetta omia varauksia.
Eiköhän nuo rungon tärkeimmät palaset ole pääsääntöisesti ykköskierroksen kärkipään varauksia? Kakkoskierroksesta lähtien alkaa mennä jo aikamoiseksi arpapeliksi. En nyt lähde kaivamaan dataa ja spekuloimaan sillä, mutta tällainen perstuntuma on.