Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 01.06.2018 klo 22.13.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Noh, kahdella playoff-sarjan voitolla ollaan jo konfferenssifinaaleissa ja neljän parhaan joukossa. Kai siinä vaiheessa voidaan jo ajatella, että jonkinlaiset mahdollisuudet itse cuppiinkin olisi.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Itse kyllä vieroksun tämän kaltaista ajatusmaailmaa. Ja onneksi tuolla ”bisneksessä” ei oikeasti noin ajatella. Mahdollisuus voittaa Stanley Cup on ihan niillä jokaisella 16 joukkueella, jotka pudotuspeleihin pääsevät. Ensin pelataan pääsystä sinne ja sen jälkeen mennään kierros kerrallaan. Tähän tällainen sherlock-tason analyysi, mutta näemmä välillä sekin on paikallaan.

  Aivan samalla tavalla se olisi Columbukselle kamala lopputulos jos jäisivät pudotuspelien ulkopuolelle ja jokainen noista neljästä (Bobrovski, Panarin, Duchene, Dzingel) kävelisi kesällä ilmaiseksi ulos. Elämä on ja välillä pitää ottaa riskejä menestyäkseen.
   
  Jippo ja pahakurki tykkäävät tästä.
 3. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Plekanec viime kaudelta.
   
 4. costi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, #33 Timo Hirvonen
  Lainaus:
  Olli Jokinen treidattiin kauden 09-10 siirtotakarajalla Calgarysta Rangersiin. Kesällä Jokinen palasi Calgaryyn kahden vuoden sopimuksella.
   
 5. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Kuten kuuluukin. Voittamassa tuolla ollaan. Columbuksen paras tie mestaruuteen koko seuran olemassa olon aikana on nyt ja se tie aiotaan ajaa kaasu pohjassa. Vain menestys kevään peleissä on se mikä merkitsee tällä hetkellä ja siellä pärjää usein parhaiten kun joukkueessa on hyviä pelaajia.

  Kauden jälkeen sitten katsellaan että mitä savun jäljiltä paljastuu. Mikä oli menestys? Millaiseksi joukkue muodostui? Mitä Panarin ja Bob (Duchene ja Dzingel) miettivät jatkostaan? Dzingel on muuten Ohio Staten kasvatti, niin on nyt vähän niin kuin kotonaan. Jatkosopimus "kotikaupunkiin" ei juurikaan yllättäisi.

  TSN:n mukaan Kekäläinen on myös Stonen perässä. Jos tuo kauppa vielä onnistuu, niin on melkoinen tyhjennys Ottawasta Ohioon.
   
  Taison tykkää tästä.
 6. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lisäksi UFA-pelaajien silmissä joukkue, joka panostaa, näyttää varmasti paremmalta kuin sellainen, joka alkaa himmailla ja tyytyy kohtaloonsa.
   
 7. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Pakko kyllä arvostaa tätä Keklun balls out-mentaliteettia. Isolla riskillä mennään mutta toisaalta kasassa on jo melkoinen nippu ja jos tuohon Stonen saa vielä jotenkin ympättyä niin yhtäkkiä Tampa ei vaikutakaan niin ylivoimaiselta idän puolella. Veikkaan että Blue Jacketsin lämpöisellä officella on vedetty viime aikoina kovasti nuuskaa ja Samarinia.
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mutta mitäpä on antaa Stonesta. Tulevan kesän ykkösvuoro meni jo Senatorsille ja mahdollisesti seuraavankin. Tuskin Senators haluaa Stonea vaihtaa kesän 2021 vuoroihin.
   
 9. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Miksipä ei? Sensilla on jo 2 x 1st ja 2 x 2nd kesälle 2019, 2 x 1st ja 2 x 2nd kesälle 2020. Sen sijaan kesälle 2021 on vain oma ykkösvuoro toistaiseksi. Hyvähän se on haalia noita assetteja, joilla voi sitten varata sen tulevan mestarijoukkueen rungon tai käyttää kauppatavarana myöhemmin.
   
 10. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Toki näin. Ja Columbuksen tilanteen ymmärränkin. Lähinnä mietin että mikä on sitten realismin suhde toiveajatteluun ja näkeekö esim. omistaja/GM aina oman joukkueen tilanteen riittävän realistisesti. Tässä vaiheessa kautta on aina optimismi helpompaa kuin kauden jälkeen.

  Ja ehkä itse sitten vain aliarvioin Dallasia, mutta en vain näe siinä ainakaan vielä sellaista mitä ilmeisesti joku muu näkee. Ja katsojan näkökulmasta riskinotto on totta kai paljon viihdyttävämpi ja kiinnostavampi vaihtoehto.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Vegas, Predators, Ottawa, Capitals jne. Ei noissa jengeissä oikein kukaan nähnyt mitään.
   
 12. W4ltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Näissä on hyvä muistaa myös se bisnes puoli, Dallas ei kuitenkaan hirveästi ole pleijareissa esiintynyt viime vuosina eikä ole kovin montaa vuotta kun joukkue kärsi aika pahasta yleisö pulasta. Siellä voi olla omistajilla pelko persiissä että jos sama keskinkertaisuus jatkuu nii katsojamäärät laskee uudestaan ja tästä syystä on painetta tullut Nillin suuntaan hommata menestystä tulevaisuuden uhallakin. Ei katsojia varausvuoroilla houkutella vaikka ne menestymisen kannalta tärkeitä onkin.

  Ja kyllähän sama pätee myös Columbuksen kohdalla,toki sillä erotuksella että siellä oli joukkueella omasta mielestäni parempi pohja muutenki mihin rakentaa hyvää playoff kevättä.
   
 13. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Välillä kun lukee näitä juttuja, niin saattaa luulla, että NHL-jääkiekkoa pelataan varausvuorojen ja prospektien takia.

  Joukkueen rakentaminen on tietysti nojatuoli-gm:ien näkökulmasta kivaa, mutta se ei ole itsetarkoitus.

  Uskoisin.

  Dallasissa ja Columbuksessa on runko hyvässä iässä. Voi olla ainakin paria mieltä siitä, että riittääkö lopulta edes vahvistusten kera, mutta jotenkin haaskuulta tuntuisi, ettei edes yritettäisi, vaan valittaisiin Senatorsin tie, päästettäisiin liigan eliittipelaajat menemään ennen kuin ehdittiin yhtä vahinkokevättä kauempaa kannua edes tavoitella.
   
  Lavis, Isäntä, Anu Saukko ja 15 muuta tykkäävät tästä.
 14. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Tämä se onneksi on jääkiekon suola, että aina tapahtuu sellaisia juttuja mitä ei ennalta odottaisi. Varsinkin playoffseissa.
   
  aessi tykkää tästä.
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Huonointahan tuossa on, että vaikka tuo nojatuolimanagerin rooli valittaisiinkin niin tämän kauden varausvuoro tulee olemaan aika myöhäinen silti ja tuskin Columbus ihan täydellisesti tulevallakaan kaudella romahtaisi ilman Panarinia. Assetit mitä noista saataisiin olisivat myös contenderien varausvuoroja ja jotain prospekteja. Huhuissa ilmeisesti pyörinyt tuo Roslovic mikä nimenä varmaan antaa suuntaa Panarinin mahdollisesta vaihtoarvosta plus varausvuorot tietenkin päälle.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 16. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Täsmälleen samat ajatukset. Joku sieltä sitten nousee useinkin ihan selvästi parhaaksi, mutta yleensä syyt muualla kuin ylivoimaisessa rosterissa, eikä noita läheskään aina ole kovin moni osannut ennustaa oikein, vaikka jälkikäteen olisi helppo todeta parhaan voittaneen. Kyllä ihan jokaisella poff-joukkueella on aito mahdollisuus, vaikka ei tietysti kaikilla yhtä hyvä.
   
  Mängimies tykkää tästä.
 17. M10 Jäsen

  Noita myöhäisiä varausvuoroja tunnutaan arvostavan palstoilla ihan liikaa. Ja kun Dallas ei todellakaan ole missään rebuild-moodissa, nyt on aika panostaa tähän hetkeen. Vaikka joukkue ei tosiaan mikään contenderi ole, niin silti. Ehkä järjettömintä tässä vaiheessa olisi haalia ja varjella pickejä vahvistuksien kustannuksella, kun jengin 5-6 parasta pelaajaa ovat parhaassa iässään.

  Jos Stars pääsee pleijareihin, se on todella iso juttu paljon panostaneelle joukkueelle. Pudotuspelien missaaminen olisi täysi katastrofi. Jos Dallas löytää kadonneen juttunsa Zuccarellon ja Lovejoyn tulon myötä ja norskin tulo herättää hyökkäyksen henkiin, on ihan sama mitä pickejä vaihdossa meni. Jos Stars menee sensaatiomaisesti konferenssin finaaleihin, yksikään fani ei surkuttele että kesän 2020 ykkösvarausvuoro joltain sijalta 18-30 paloi Zuccarelloon. Tämä on winning business.
   
  pahakurki, NIN, Alamummo ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 18. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Zuccarellohan on periaatteessa top-6 hyökkääjä, mutta pelaa vastaavia useammin kuin top-3 ja yv:llä onkin sitä tasoa. Dallasin kannattajat ihastuvat riistoihin, siitä olen saletti.
   
 19. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Joo. Ihan tällaisella maalaislogiikalla ilman sen kummempaa Jatkoajan NHL-uskottavuutta välillä on mietityttänyt, että miksi organisaatio ei laittaisi kaikkia kortteja peliin, jos runko on suhteellisen hyvä. Tuo drafti on kuitenkin aikamoista lottoa muutaman yleensä varman ekan vuoron jälkeen tai ainakin ekan kierroksen puolivälistä alkaen. Se että jonkun Timosen tai Datsjukin saa poimittua sijoilta ynnä muut, ei mun mielestäni vertaudu mahdollisuuteen pelata Cupista edes sen neljän ekan kierroksen ottelun verran. Pelaajien peli, ja mun mielestäni hienoa, että GM:t antavat siihen sauman, eivätkä ala nypläämään kikkeleitään varausvuoroilla.
   
  Alamummo, Lazara, M10 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Tämä onkin ihan mielenkiintoista nähdä, että miten vaikuttaa CBJ:n tulevaisuuteen ettei heillä ole näillä näkymin alkukierrosten varausvuoroja lähivuosina. Näkyykö tuo siis joskus 4-6 vuoden kuluttua? Parin vuoden sisällä tuolla ei tietenkään ole merkitystä. Toisaalta jos varauksilla ei ole merkitystä, niin Ottawa rakentaa aivan väärin tulevaisuutta.
   
 21. Kental Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Lainaus:
  Jep, kun playoff-sijoituksella oleva joukkue jolla on olemassa jonkinnäköinen järkevä runko satsaa täysillä kevääseen tavalla, jonka organisaatio kestää, niin se on perusteltu ja tarpeellinenkin veto, vaikkei kuuluttaisikaan siihen parin isoimman ennakkosuosikin joukkoon. Jos satsauksen tekee joku luupääjohto tulevaisuuden suhteen mahdollisesti hyvinkin vastuuttomasti ja ajatuksella "eihän tässä olla kuin muutama piste playoff-paikasta perässä", vaikka se kuuluisa sokea Reettakin näkee pari peliä katsomalla, ettei tule millään riittämään edes playoffeihin, niin se on vahingollista hölmöilyä.

  Näitäkin toisinaan näkee, ja silloin asset managementin perään huutamiselle on syy, mutta nämä kaksi skenaariota tulisi tosiaan kyetä erottamaan toisistaan.

  Lainaus:
  Samoin kuin B- ja C-luokkien prospekteja. Ei ehkä ihan samassa määrin, mutta silti. Toki arpajaisissa voittaa useammin, jos on useampi arpa, mutta jos kaikista lipukkeista juuri se pois kaupattu osoittautuu jackpotiksi, niin kyse on pikemminkin paskasta flaksista kuin huonosta johtamisesta.
   
  M10 tykkää tästä.
 22. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Onhan varauksilla toki merkitystä, mutta jos 20. vuoron jälkeen varataan aika harvoin mitään eliittipelaajia. Varausvuoroja kannattaa hankkia tai ainakin pitää omat vuorot, mutta ei sieltä mitään kultakimpaleita yleensä löydy. NHL:ään pääsevät ehkä parin kauden kuluttua varauksestaan ja sitten odotellaan muutama vuosi että millainen pelaaja sieltä tulikaan.
   
 23. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Sehän on fakta että todennäköisyyksien kannalta fanit yliarvottaa varausvuoroja, koska draft on käytännössä ainoa paikka mistä on mahdollista saada tähti ja etenkin todellinen supertähti. Todennäköisyydet siihen yksittäisen varausvuoron osalta vain on helvetin pieni ja fanit aliarvioivat sitä miten pieni se on.

  edit. Eli peräpään jengille siis on järkevää niitä haalia koska niiden ainoa suunta ylös on löytämällä se tähti. Tällöin toimii yleensä enemmän on parempi ja nykyiset vanhat työhevoset kannattaa myydä ennenkuin on liian myöhäistä. Sen sijaan erityisesti pudotuspeleihin suuntaavien osalta monesti fanit yliarvioi omia draft pickejään, mitä niillä pitäisi saada ja sitä miten pitkään mestaruusikkunaa voidaan pitää auki myymättä tulevaisuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2019 klo 17.57
  Merovingi tykkää tästä.
 24. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Tilastollisesti nuo ykköskiepin loppupään vuorot eivät ole kovin arvokkaita itsessään. Eli on suuri todennäköisyys, että ei käy flaksi ja tuloksena on parin sadan NHL-pelin marginaalimies.

  Kuitenkin on tilastollista näyttöä myös siitä, että varauksien määrä korreloi vahvasti sen kanssa, minkä tasoisia prospekteja organisaatiosta puskee pihalle. Paljon varauksia, tulee hyviä nhl-pelaajia, vähän varauksia ja ei synny mitään.

  Joko kyse on siitä, että suurella arpamäärällä osuu väkisin, tai sitten prospektien suuren määrän synnyttämä kilpailutilanne jalostaa helpommin timantteja.
   
 25. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Mistä ne pelaajat sitten NHL:ään tulevat? Pääasiassa draftin kautta ja siinä mielessä varausvuorot ovat arvokkaita jo itsessään. Varausten kautta ne mestaritkin lopulta rakentuvat tai ainakin perustukset ja runko, joiden tueksi voi hankkia puuttuvia palasia. 2010-luvulla mestaruuden voittaneiden joukkueiden taustalta löytyy lähes poikkeuksetta omia varauksia, kun puhutaan ratkaisupelaajista.
   
  Ferris tykkää tästä.
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.