Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 01.06.2018 klo 22.13.

 1. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Methotin särkyminen ja se, ettei Johns koskaan ole parantunut. Vielä hurjempi se oli aikaan, kun Klingberg oli pois.
   
 2. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Olihan siellä stunttaamassa myös Bayreuther, joka muuten on Lovejoyn serkku.
   
 3. Kental Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Lainaus:
  Juuri näin. Keklu on rakentanut organisaation ja joukkueen, jolla pitäisi olla viime vuodet jo raollaan ollut menestysikkuna aukeamassa selälleen useammaksi vuodeksi. Kun kaksi venäläistä kuitenkin päätti toisin, on ihan ymmärrettävää vaihtaa joukkueen hiomisessa hiekkapaperi sorviin ja vetää kertarytinällä all-in. Pohja on sen verran vahva, että kaikkien lähtiessäkään ei jää rauniot, mutta jos nyt olisi vain myyty, niin taiten rakennettu menestysmahdollisuus olisi mennyt kokonaan ohi. Mikä olisi varmasti niin kannattajille kuin johtoportaallekin äärimmäisen turhauttavaa, sillä eihän tuollaista nyt tapahdu tyyliin koskaan, että kaksi menestyjäkandidaatin kärkipelaajaa ilmoittaa käytännössä ilman neuvotteluja lähtevänsä todennäköisesti nostelemaan.

  Omasta mielestäni on aina viisaampaa olla vuosikausia suht vahva tekijä tai vähintäänkin potentiaalinen musta hevonen Cup-taistelussa, kuin suosikkien joukossa yhden vuoden mutta muuten ulkona skabasta. Voitto vaatii niin monen asian menemistä nappiin, että parempi katsoa monta kertaa hyvistä kyttäysasemista josko taivaan merkit osuisivat kohdalleen, kuin hakea yksittäistä home runia. Panarin ja Bob kuitenkin ratkaisullaan loivat tällaisen tilanteen, että on pakko laittaa kaikki munat yhteen koriin.

  Mietityttää myös, mikä on Kekäläisen asema Columbuksessa - tai miehen oma käsitys siitä. Jos se on joko hyvin vahva ("tilanne ei ole sun vika, P & B lähtevät jos ovat lähteäkseen, annetaan mennä ja alat sitten kesällä miettiä retoolia") tai hyvin heikko ("nyt on perkele menestyttävä tai se on kengän kuva takalistossa saman tien"), niin nämä peliliikkeet ovat hänen kannaltaan yhä ymmärrettävämpiä.
   
  Pedrito, Steus, Kopteri ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 4. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Parhaidenkin joukkueiden kohdalla puhutaan kuitenkin jostain 10% mahdollisuudesta voittaa Stanley Cup. Kun katsotaan vaikka tuota Nashvillen hyökkäystä niin todella vaikea niitä tähtipelaajia on saada, Columbukseenkin on aika turha toivoa kovin isoja nimiä vapailta. Pointti siis siinä, että noita lähteäviä pelaajia ei välttämättä ikinä korvata, varsinkin kun puhutaan ainakin Panarinin kohdalla puhutaan oman pelipaikkansa top-5 pelaajasta. Bobin nykyinen taso toki on arvoitus, mutta eipä kahta Vezinaa kovin monelta maalivahdilta löydy.

  Se toinen skenaario on tietysti nostaa kädet pystyyn ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Se ongelma tuossakin sitten on, että CBJ on mielestäni suhteellisen hyvä jengi vielä ilman Panarinia ja Bobiakin (tyyliin tämän kauden Wild) joka taistelisi playoffeihin pääsystä. Panarinista saisi jonkun prospektin ja varausvuoroja. Bobista ei välttämättä mitään (NTC) tai varausvuoron ja b-tason prospektin. Tuo Tampan, Penguinsin, Hawksin, Kignsin, Toronton jne. muotti kuitenkin tarkottaisi sitä, että olisi aivan pakko tankata aika kovaa pari vuotta. Kuten sanottu niin näitä aivan huippupelaajia ei kuitenkaan jokaiseen jengiin riitä ja jotkut joukkueet ovat sitten rohmunneet näistä vielä useamman omiin riveihinsä.

  Oman joukkueen realiteetit pitää kuitenkin vaan hyväksyä, ei se tilanne maagisesti tuosta mihinkään parane ja oli tuolla joukkueella jo aikaisemminkin realistiset mahdollisuudet mennä jatkoon ekalta kierrokselta. Sen jälkeen voikin tie olla auki vaikka mihin ja olla se tämän kevään Vegas tai Ottawa.
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Kummallinen tuo 2019 pickin suojaus lotteryltä tässä Duchene-kaupassa. Itse olisin suojannut tuon 2020 pickin TOP3 otteryltä, koska se on juuri se vuosi, jolloin Columbus saattaa romahtaa, jos kaikki Bobi, Duchene ja Panarin poistuu. Turha tätä 2019 pickiä on mennä suojailemaan, kun playoffsit ovat kuitenkin nyt erittäin todennäköistä.

  Tässähän nyt Dorion onnistui rakentamaan saman miinan Kekäläiselle, jonka Sakic teki aiemmassa kaupassa Dorionille.
   
  viljelmo ja LostHorizon tykkäävät tästä.
 6. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Mutta jos Duchene ei tee jatkoja, niin koko 2020 vuoro ei liiku Ottawaan. Joku ykkönen sinne piti liikkua ja koska Draft on ennen 1.7. niin siksi 2019 vuoro suojattiin. Jos tulevan kesän vuoro on kolmen ekan joukossa (jostain käsittämättömästä syystä), niin Ottawa ei sitä saa - ja tällöin jos Duchene tekee jatkot, niin Ottawa saa vuoden 2020 ja 2021 ykkösen.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2019 klo 00.17
  V-G- ja pahakurki tykkäävät tästä.
 7. müller Jäsen

  Lainaus:
  Jep, Keklua lainaten, kuten sanoi OTT-CBJ pelin aikana, "we're in it to win it". Eli Keklu laittoi kaikki peliin, joten en usko, että Panarin tai Bobrovsky liikkuu kumpikaan ennen siirtotakarajaa. Toivottavasti Duchene ainakin allekirjottaisi sopimuksen Columbuksen kanssa kauden päätteeksi.
   
 8. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Bob McKenzie on Twitter

  Lainaus:
  Elliotte Friedman on Twitter
   
 9. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Sinitakit on all in.
   
 10. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Nyt kyllä vetää Kekäläinen melkoisella riskillä. Vielä juuri 2020 ja 2021 vuorot, jotka Columbuksen osalta aika arvoituksia jos nämä pelaajat eivät tee jatkosopimuksia. Ottawan kannalta mielestäni ihan pätevä vastike.
   
 11. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Zuccarello Dallasiin, toiseen suuntaan Dallasin 2 kierroksen varausvuoro (2019) ja 3 kierroksen varausvuoro (2020). 2 kierroksen vuoro muuttuu ykköseksi, jos Dallas voittaa 2 playoff sarjaa ja 3 kierroksen vuoro muuttuu ykköseksi, mikäli Dallas solmii Zuccarellon kanssa jatkosopimuksen.

  https://twitter.com/tsnbobmckenzie/status/1099478391604953088?s=21
   
 12. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Itse taas veikkaan, että joko Panarin tai Wennberg lähtee vielä. Ilmeisesti ei ollut tullut kovinkaan kummoisia tarjouksia Keklulle, joten tämä päätti asettaa itse hinnan Panarinille viemällä markkinoilta kaksi kuumaa rental-hyökkääjää. On se kettu.

  Uskon vahvasti siis, että Columbus vielä myy ennen siirtorajan sulkeutumista.
   
 13. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ottawa sai Dzingelistä juuri sellaisen vastineen, joka heille on hyvä. Duclair on edullinen, ehkä saavat myös tehtyä halvan jatkon ja varausvuoroja. Tällä hetkellä Ottawa tulee varaamaan seuraavan kolmen kesän aikana 12 kertaa ekoilla kahdella kierroksella. Siinä kerätään aikamoista lupausarmeijaa. Palkkalattiaan saattaa olla tekemisistä. Toisaalta huonoja sopimuksia, mutta NHL-tason pelaajia, kuten Callahan ja Alzner on tarjolla. Samalla voi ottaa vastaan lisää varauksia/prospecteja. Se on sitten eri asia, että miten saa esim. em. pelaajat siirtymään Ottawaan. Toisaalta Ottawassa pelataan sentään NHL:ää, eikä AHL:ää.
   
 14. JMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät NHL ManU Azzurri
  Ainakin sähäkkyyttä ja yritteliäisyyttä löytyy Duclairilta. Melkoinen speedster-kaksikko Formentonin kanssa ensi kaudella jos samaan kenttään istutetaan.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Keklu taitaa pedata itsellensä seuraavaa GM pestiä Ottawaan.
   
  M10 ja Ardbeg tykkäävät tästä.
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Mielestäni aivan järjetön hinta, jos nuo kaksi ykköstä toteutuu.

  Täytyy toivoa että Gustav Nyquist liikkuu samoin ehdoin.
   
 17. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Lainaus:
  Toisaalta aika halpa hinta jos kumpikaan ykkönen ei toteudu.

  Ja jos toteutuu niin Starsilla on käsissään pitkä kevät ja pitkä jatkosopimus top6 laiturin kanssa. Mikäli Zuccarello ei ole Dallasissa kova seppä niin eihän ne tietty jatkoja tee kun se maksaa sen ykkösen.
   
 18. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Kyllä itsekin toisaalta hieman kummastelen tätä kauppaa, ehkä optimaalinen tilanne Dallasin kannalta olisi pitkä jatkosopimus mutta ei kahta pleijarisarjan voittoa. Ei kai Dallasilla nyt tänä vuonna minkäänlaista mahdollisuutta Stanley Cupiin ole, niin pelkän loppukauden vahvistuksen hankkiminen menettämällä ykköskierroksen varauksen olisi mielestäni aika kamala lopputulos.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Mielestäni Jackets ja Kekäläinen tekee tämän kuten pitääkin. Metropolitan on mielestäni täysin auki ja pidän koko itäisen konferenssista vain Tampaa joukkueena, jonka jokainen haluaisi välttää. Tai no, Leafs ei halua Bruinsia.

  Riskit ovat suuret, mutta tässä tilanteessa raidaisin Panarinilla ja Bobrovskylla sekä nyt Duchenella että Dzingelilläkin. Tossa joukkueessa on taitoa, fyysisyyttä, hyvä puolustus sekä potentiaalin puolesta pudotuspelien paras maalivahti. Ja Tortorella on ominaisuuksineen ainakin hyvä hengenluoja, jos ei ketään heitä bussin alle.
   
  astraljava ja FutureHockey tykkäävät tästä.
 20. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kyllä mä sanoisin Dallasin kannalta optimaaliseksi tilanteeksi Stanley Cupia ja Zuccarellon päästämistä mestarina UFA-markkinoille.

  Ei tässä Starsin panostamissa tähän kauteen mitään yllätystä ole niiden organisaation presidentin Jim Litesin aiemmin kaudella tekemien kommenttien jälkeen. Bennin peli ei ole tainnut juurikaan sen jälkeen parantua, mutta Seguin on kannatellut joukkuetta ja Stars on playoff-paikassa kiinni. Siellä huudettiin tähtipelaajien vastuunkannon perään, ja sitä Seguin (+Radulov jne.) ovat tehneet, nyt on toimiston vuoro kantaa sitä vastuuta eli vahvistaa joukkuetta loppukaudeksi. Olisihan se Litesilta tekopyhää huudella tähtien ja heidän vastuunkannon perään, mutta joukkueen ollessa playoff-paikassa kiinni jättää sitten siirtotakarajalla vahvistamatta joukkuetta. Nyt tässä Starsin johtoporras ainoastaan vastaa omaan huuteluunsa.
   
  M10, Alamummo, pahakurki ja yksi muu tykkäävät tästä.
 21. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Näin juuri.

  Mielenkiintoista kyllä seurata Benniä sekä Radulovia pudotuspeleissä. Kaverit ovat kuin luotu sinne, mutta erityisesti kapteeni ollut heikko pitkin kautta.
   
 22. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Lainaus:
  Kyllä mä otan tässä vaiheessa kautta joka kerta ennemmin 2 pleijarisarjan voittoa kuin ykköskiekan varauksen tai top6 hyökin jatkopahvin. Siinä vaiheessa ollaan jo niin lähellä sitä kaikista suurinta. Moni organisaatio joutuu vain haaveilemaan moisesta omien re-re-rebuildiensa keskellä.
   
  Hockey Puck, M10, larzzon ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 23. Gostisbehere Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia
  Nyt siirtoikkuna lähenee kovaa vauhtia niin pakko kysyä jotain.
  Löytyykö NHL historiasta pelaajia jotka siirtyvät toiseen joukkueeseen ns. rental palaajana. Mutta palaisi uudella sopimuksella siihen vanhaan joukkueeseen.
   
 24. Ralph Jäsen

  Antoine Vermette ja Zbynek Michalek tulee ekana mieleen. Molemmat treidattiin siirtorajan aikoihin Coyotesista pois ja palasivat kesällä UFA:na. Vermette Stanley Cup -voittajana. Vermette kaupattiin Blackhawksiin ja Michalek Bluesiin.
   
 25. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Kiva nähdä, että siirtorajalla todella tapahtuu. Jännä nähdä vielä mihin esim. Stone, Hayes ym. siirtyvät. Tällaisten riskien ottoja sitä aina kaipaa, hienoa että uskallusta löytyy mm. Columbuksesta.

  Duchene ja Dzingel on kyllä kova kaksikko sinipaitoihin. Huh huh.