Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 01.06.2018 klo 22.13.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 3. Bone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bucs, Bolts, Wihnu Wings
  Lainaus:
  Nyt en muista mistä podcastista kuulin vai luinko jostain jutusta, mutta siinä väitettiin että Panarin haluaisi kaupunkiin missä on iso venäläiskeskittymä, tyyliin little russia New Yorkissa. Makes sense. Mutta onko tämäkin jonkun keksimä huhu, mene ja tiedä. Ei silti, voi pitää paikkansakin.
   
 4. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Matthewsin jatkosopimus on kai rustattu. Koko päivän ollu porinaa että kohta tulee:

  Pierre LeBrun:
  The Auston Matthews contract extension is done. Should be announced today. Five-year deal. The AAV I believe is somewhere between $11.5 million and $11.7 million...

  E: ja pari minuuttia perään Toronton julkistus:

  The Toronto Maple Leafs announced today that the club has agreed to terms with forward Auston Matthews on a five-year contract extension. The average annual value of the contract is $11.634 million
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2019 klo 20.28
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Done deal.

  $11.634 miljoonaa per vuosi seuraavat viisi vuotta.

  Siitä sitten suoraan UFA-markkinoille ja Arizonaan.
   
  bebeto tykkää tästä.
 6. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Viidestä vuodesta huhutaan Matthewsille. Aika kova caphit olisi, kun ei tuon enempää saada UFA-vuosia kulutettua. Arizonaan tämän diilin jälkeen?

  E: Lico tuossa ylempänä olikin sekunteja nopeampi Arizona-spekuloinnin kanssa :)
   
 7. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Matthewsin soppari on jopa kovempi kuin McDavidilla, kun UFA-vuosia on kolme vähemmän. Tuntuu kyllä todella kalliilta.
   
 8. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Liksa tulee näköjään bonareina eli Matthewsin ei tarvii hirveesti stressata jos sattuisi tuleemaan lockoutti.
   
 9. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  E: Aaaargh kuin hidas.
   
 10. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Viime kesänä odotuksissani oli että Matthews tekee identtisen sopimuksen Tavareksen kanssa, eli että se ikään kuin asettaisi sisäisen katon Leafsin palkkarakenteelle. Se olisi silloin ja olisi myös edelleen oikeuttanut AAV:ssa jaettuun toiseksi korkeimpaan sopimukseen McDavidin takana. Mutta capin odotetulla reippaalla nousulla oli sitten reilumpi vaikutus tässä Matthewsin sopimuksessa näköjään. Kun tuli huhuja että kahdeksan vuoden jatkon sijasta siellä puhutaan viiden-kuuden vuoden sopimuksesta, niin odotin että sillä sitten saadaan sopimus pysymään tuossa Tavareksen lukemassa mutta eipä näköjään onnistunut sekään. No ei tuossa puhuta kuin reilun puolen miljoonan ylityksestä Tavarekseen nähden, mutta kyllähän tuokin tulee olemaan merkittävä summa tiukassa cap-tilanteessa olevalle Leafsille. Matthews agentteineen onnistui erinomaisesti näissä neuvotteluissa.
   
  Jay79 tykkää tästä.
 11. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Vai oisko sittenkin Rangers? Tuskin maailma niin paljoa muuttuu viidessä vuodessa etteikö New York ja Rangers olisi se paikka minne pelaajat haluaa edelleen kaikista entinen mennä. Mutta hyvässä tilanteessa Matthews tulee tuolloin olemaan. Ikää taitaa olla mittarissa tuolloin 26-27 v eli parhaat pelivuodet just menossa joten jättimäisen diilin tulee varmasti saamaan.
   
 12. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Liian nuori menemään Rangersiin jäähdyttelemään. Sinne ehtii sitten kolmevitosena.
   
  Hockey Puck ja astraljava tykkäävät tästä.
 13. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Lainaus:
  Nykykehityksellä 27 on uusi 35. Tai no ei ihan sentään. Mutta pelaajien parhaat vuodet on kyllä nykyään keskimäärin aiemmin kuin männävuosina ja jos tuossa 27 vuotiaana tekee sen 8 vuoden lapun niin kyllä se on keskimäärin urahuipun "väärällä puolella".
   
 14. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Aijai, kyllä kelpaa Matthews viiden vuoden kuluttua Rangersiin. Eipä tarvi joukkueen draftata enää senttereitä. Ellei sitten Arizona piru vie vetäise nenän edestä. Torontossa ei näköjään ainakaan jatka. No juu...
   
  Konzuel tykkää tästä.
 15. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Kyllähän nää Dubasin tekemät (ja muidenkin) sopparit kertoo yhä vahvemmin siitä että "halvat RFA-vuodet" on jäämässä historiaan ja nyt EL-sopparin jälkeen kovemmat nimet haluaa jo sen saman rahan mitä aiemmin on alettu syynäämään siinä UFA-vuosien lähestyessä. Vähän nämä sopparit pelottaa lockoutin suhteen. Palkkaerot kasvaa kokoajan ja GM:t/omistajat tekee omasta ja kavereidensa työstä vaikeaa. Ei ihme, että alkaa jokasen isomman sopparin kohdalla olemaan allekirjoitusbonukset lähes koko summan arvoiset, kyllä siellä agentit tähän varautuu kokoajan.

  Matthewsin kohdalla cappia ylöspäin painoi kaks selkeää seikkaa. 1) Offer sheetin mahdollisuus, jos olisi menty niin pitkälle niin eiköhän joku Arizona olis painanut 13mil/7y lappua eteen ja Toronton ois tarvinnut mätsätä se. 2) Tavaresin kesän soppari asetteli tälle pahville raamit. Matthews on väh samalla viivalla Tavaresin kanssa joukkuehierarkiassa ja halusi tietty sen mukaisen palkan. Vaikka teot onkin vielä vasta tulossa.

  Tuo onkin se kesän isojen UFA-nimien hankkimisen varjopuoli. Koko joukkueen palkkarakenne kärsii mammuttisopimuksista. Vaikka suora esimerkki ei olekaan, koska ikä, niin esim Backstromin 2020 kesän tulevalle sopparineuvottelulla on Capitalsilla ihan mukava lähtökohta kun joukkueen toinen ykkössentteri Kuznetsov tienaa "vain" 7,8 milliä ja se on se ensimmäinen vertailukohta. Kuznetsovin 7,8 miljoonan soppari taas juonsi juurensa siihen että joukkueen toinen ykkössentteri tuohon aikaan tienasi "vain" 6,7 milliä. Näin tämä kertaantuu. Ja ekojen puheiden mukaan sitten tosiaan se Marner haluaa nyt saman mitä Matthews. Colorado ja Tampa ehkä parhaat esimerkit siitä miten sisäisellä palkkarakenteella pystytään hinaamaan jatkopahvien hintoja alaspäin. Rantanen paukuttaa kovia tehoja taululle, mutta tuskin hän kehtaa tässä kohtaa istua pöytään 11 miljoonan vaatimuksen kanssa kun MacKinnonin lapussa lukee numerot 6,3.

  Silti, ei kovin aivoja rassaava diili Toronton puolelta. Markkinahintainen soppari. 8v olis maksanut millin tai ylikin lisää per vuosi ja sitten oiskin ollut jo tosi vaikeeta. Vaikka sitä noissa kuinka kaipailee discounttia, niin ei esim. Matthewsilla ole mitään velvoitteita tai siteitä semmoisiin lähteä. Ei se että joku joukkue saa arvonnassa ykköspikin tarkoita että jokatapauksessa sillä numerolla menevä pelaaja on välittömästi uransa velkaa kyseiselle joukkueelle.
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Matthewsin sopimus vahvisti kaksi asiaa Maple Leafsin kohdalta ajatellen ensi kautta: 1. Marner tulee saamaan heittämällä yli 10 miljoonaa kaudessa ja 2. Nylander on käytännössä aivan pakko treidata kesällä.

  Jos oletetaan, että Marnerille leivotaan vaikka 11 tai 11,5 miljoonainen 8-vuotinen sopimus, Torontolla kuluisi ensi kauden palkkoihin n. 78 miljoonaa. Pelaajia tässä olisi 15. Jos siis oletetaan, että palkkakatto nousee 83 miljoonaan, viidellä millillä pitäisi tehdä 8 sopimusta. Se ei tule ihan helposti onnistumaan eikä kyllä olisi järkevääkään.
   
 17. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  On siellä toki Hortonin LTIR-ylitys vielä siihen päälle mutta aika kova paikka on silti. Lähinnä Toronton voi pelastaa jos Marleau suostuu liikkumaan. Cap-hit 6,25 miljoonaa ja palkkoja allekirjoitusbonuksen jälkeen vain 1,25 miljoonaa. Voisi kelvata jollekin jengille jossa ei katto-ongelmia ole, johtajuutta olisi tarjolla.
   
 18. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Laskin Hortonin tuosta pois, joten sikälikään helppoa helpostusta tuossa ei ole. Marleaunhan voisi koittaa kaupata takaisin Sharksiin jotain pienen pientä korvausta vastaan kyllä, mutta enpä usko että oikein mahtuu katon alle. Muualle en usko Marleaun suostuvan.
   
 19. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Sharksin kattotilanne riippuu EK:n tekemisistä mutta siellä voi olla todella tiukka tilanne myös.
   
 20. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tuossapa se pääongelma. Ilman EKn jatkoakin tilanne on tiukka, kun jatkoja saa muutenkin väsäillä syvyyspelaajille.

  Itsellähän oli juuri tuon Marleun sopimusrakenteen takia toiveena, että Sharks olisi innokas hänet eläköittämään tutussa paidassa. Voi olla että sitä saa odotella tämän sopparin loppumiseen.
   
 21. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Pelkästään Marleaun eläköityminen ei riitä, cappi tulee vastaan pelkästään Marnerin sopimuksesta ja jollain se Marleau pitää myös korvata ja signata mitä 3-4 muuta pelaajaa?
   
 22. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Armchair-GM:llä leikkimällä tuon Leafsin palkkakattotilanteen pystyy selventämään itselleen helposti. Valitsee sieltä ensi kauden ja heittää ekana Horton LTIR:lle ja signaa Marnerin vaikka 11,5 miljoonalla. Tuolloin on mennyt 78 miljoonaa, eli helpointa olisi treidata Nylander. Mihin? Avalancheen Nietoa ja Avsin omaa ykköskiekkaa vastaan? No, jotain tuollaista kuitenkin. Kapanen neljällä millillä kakkoseen ja loput paikat täyteen n. miljoonan miehillä, jos oletetaan, että Rielly, Zaitsev ja Muzzin riittää pakiston kärkikolmikoksi.
   
 23. Frostburn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs, HPK
  Leafsin tilanne on ensi kautta ajatellen tukala, muttei kuitenkaan täysin mahdoton. Marleaun sopparissa palkkajakauma on sellainen, että jotakin sitä sorvattaessa on ajateltu - kukaan ei vaan vielä tiedä mitä. Miehen todellinen palkka on 1.7.2019 maksettavan allekirjoitusbonarin jälkeen ainoastaan $1.25M, joten hänen sopparinsa viimeinen vuosi on varsin houkutteleva palkkalattian kanssa taistelevalle joukkueelle. Myös "Hossat/Prongerit/Zetterbergit" on mahdollinen skenaario eli jostain löytyy lääketieteellinen syy ettei Patty enää pysty uraansa jatkamaan -> LTIR ja palkat pois rasittamasta cappia. Pelkästään Marleaun ulostaminen ei välttämättä riitä (riippuu Marnerin sopparista ja todellisesta ensi kauden palkkakatosta), mutta hiukan lisähelpotusta saa treidaamalla Connor Brownin varausvuoroon ja korvaamalla hänet halvemmalla kaverilla. Todellinen lottovoitto olisi Zaitsevista eroon pääseminen, mutta Leafsin täytyisi käytännössä maksaa, jotta joku joukkue tuon sopparin kontolleen ottaisi.
   
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Marleaun "LTIR-eläköitymisestä" voi vain haaveilla, sillä kaveri haluaa voittaa sen Stanley Cupin ja Toronto haluaa hänet siihen mukaan hossaksi tai timoseksi.

  En näe Leafsin tilannetta niin pahana kuin HFBoardsin kannattajat, jotka haluavat pitää kaikki. Tämä nyt vain oli tiedossa etteivät Nylander, Tavares, Marner sekä Matthews mahdu samaan joukkueeseen uusilla lapuilla, jos joukkue haluaa pitää leveyttä yllä.
   
 25. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Kyllähän se vielä vahvasti Nylanderilta haiskahtaa, joka treidataan. Matthewsille odotin ehkä vähän maltillisempaa lappua, mutta ei tuo yllätä. Kaikki dollarit otettiin, mitä sai.

  Kapanen saanee joku 4,5-5+ miljoonaa. Monipuolinen pelaaja, joka varmaan Nylanderille häviäis pisteissä mutta muuten hoitaa kunnialla kaiken muun.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.