Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mr. Smith, 13.06.2017 klo 20.46.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 2. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Päivän, ei viikon... Ei, kuukauden paras uutinen!

  Vanha sotaratsu Cullen takaisin State of Hockeyyn!
   
 3. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Taitaa olla niin että otetaan supertähdille mieluummin pimensi ajaksi vähän alkuvuosille liikaa ja lopusta alipalkattuja. Vaihtoehtona on siltasopimus jollain 2-5 miljoonaa vuodessa ja sitten sen jälkeen 10 miljoonaa.
   
 4. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Lainaus:
  Onnittelut vaan Draisaitlille ja hänen agentilleen. Oilersia kairattiin kakkoseen huolella.

  Lainaus:
  Ei mahdu pingviinien rosteriin. Taso ei riitä.
   
 5. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  No siinä on Draisaitlilla jo 4 UFA-vuotta mukana. Ja sinänsä 21-vuotiaana pistepörssin sijalla 7 ja pleikkareissakin vielä 13 peliin 16 pistettä. Siltasopimuksella olisi varmaan saatu tiputettua se milli pois tuosta, mutta sekin olisi todennäköisesti kostautunut sitten myöhemmin joten tällä nyt on se pienempi riski. Varmaan paras verrokki noin prosentuaalisesti on Anze Kopitarin ELC:n jälkeen tekemä sopimus, jossa tuo prosenttimäärä capista oli 11.99% ja Draisaitlilla nyt 11.33%.
   
 6. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Tulevat vuodet (tai tuleva vuosi) näyttää, kuinka hyvä sopimus loppujen lopuksi on. Avainkysymyksenä tässä on, kuten jo kirjoitettu, pystyykö Draisatl ottamaan reppuselkään kakkosvitjan sentterin tontilta. McDavidin laiturille tuollaisia summia on aivan turha maksaa, paitsi jos se laituri olisi Patrik Laine ;-)

  Kyllä tässä vielä lunastamattomasta potentiaalistakin maksettiin, se on selvää.
   
 7. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minusta on melkoisen epärealistinen ajatus, että supertähti suostuisi 2-5 miljoonan cap hittiin lyhyessäkään sopimuksessa. Draisaitlia ei voine ainakaan vielä supertähdeksi laskea, ja hänenkin kohdallaan noin pieni palkka oli silkkaa haihattelua.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2017 klo 09.40
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Oli ehkä huono liike Oilersilta tehdä McDavidille sopimus niin aikaisin. Se eittämättä nosti yleistä palkkatasoa ja Draisaitlin sopimuksen arvoakin.

  Draisaitlin verrokit ovat aiemmin saaneet maksimissaan sellaista 6-7 miljoonaa joten Oilersilla olisi mielestäni pitänyt olla saumat seiskalla alkavaan lukuun.

  Toisaalta saman ja enemmänkin olisi sitten voinut hävitä McDavidin kanssa.
   
 9. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Drain soppari vaikuttaa hiukan ylihintaiselta, kun verrataan suurin piirtein saman tason pelaajiin. Ei tuo silti huono sopimus ole Edmontonille. 8 vuotta Draisaitlia on vaan jotain, mitä ei oikein voi jättää kokeilematta. Ehkä tuo McDavidin sopimus sitten nosti noiden Draisaitl-tason pelaajien arvoakin tuon verran ja se 6-7m ollut normi on nyt 8+m caphitin tienoilla.

  21m sidottuna McDavidiin ja Draisaitliin ei liene ongelma. Lucicin sopparista se isompi ongelma saattaa Edmontonille muodostua.

  Tämän sopimuksen myötä Torontossa on tiedossa mielenkiintoisia sopimusneuvotteluja, jos Matthews, Marner ja Nylander kehittyvät odotetusti...
   
 10. Largo Jäsen

  En ainakaan koe Drain ja McDavidin soppareiden olevan mikään ongelma. Vähemmän Oilers käyttää kahteen kärkihyökkääjään ja ykköpakkiin kuin Chicago tai Pittsburgh. Oscar Klefbom pelaa usean vuoden todella huokealla sopimuksella ja mies kuitenkin nousee varmaan jo ensi kaudella tähtikategoriaan. Oli hyvä jo viime kaudella, mutta ensi kaudella mies räjäyttää pankin.
   
 11. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Klefbom on kuitenkin aika kaukana Keithistä tai Letangista.
   
 12. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ja Draisaitl Malkinista.
   
 13. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Huono diili mielestäni. Nyt annettiin ne palkintosopparit McDavidille ja Draisaitlille ennen sitä menestystä, toki McDavidille oli pakko maksaa. Jotenkin tuntuu että Oilersin uusi lento katkaistaan ennen kuin se ehtii alkaakaan.
   
 14. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Sanon suoraan, että mielestäni sekä McDavidille että varsinkin Draisatlille maksettiin liikaa ja heille tehtiin myös aivan vääränlaiset sopimukset. Mäkkärillä nyt on selkeä tilanne sikäli, että hän tuli aina saamaan sen mitä pyysi, eikä Chiarellillä ollut missään vaiheessa halua tai varaa koputtaa nokkaa siiihen, mutta Draisaitlilla ei missään nimessä ole likellekään samanlaisia kannuksia.

  Draisaitl sanoi itse halunneensa pitkän sopparin. Tuli mieleen että mikä olisikaan ollut lyhyemmän sopparin vuosihintapyyntö... Joka tapauksessa nyt Oilersilla "toivotaan toivotaan", että Draisaitl on todellakin siinä kehitysputkessa, jossa monet olettavat hänen olevan. Tuolla hinnalla pitää saada aivan helvetin hyvää peliä illasta toiseen ja paljon pisteitä. Nyt 8,5 miljoonan Draisaitl ei saa vierelleen itsensä tasoisia saatika parempia pelaajia, vaan hänen tehtävänsä on tehdä muista parempia. Saas nähdä, toivotaan parasta, mutta kyllä epäilyttää.

  Maksettiinko potentiaalin takia 1,5-2 miljoonaa liian suurta kausipalkkaa?
   
 15. Largo Jäsen

  Lainaus:
  No joo, onhan tuo, mutta en näe miehen olevan kauhean kaukana McDavidin sopimuksen astuessa voimaan. Ja jäähän tosiaan Draisaitl Malkinista, mutta se ei ollut asian ydin. Ensi tai vasta sitä seuraavalla kaudella sen näkee.
   
 16. Milles Mortenson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, NHL (Flyers)
  Siis RNH kaupataan ja Draisaitl ottaa vetovastuun kakkoskentän sentterinä? Onko häntä vielä edes kokeiltu tuossa hommassa vai onko ajatus, että homma onnistuu, koska se onnistuu laiturina McDavidin rinnalla? Kertokaa joku Oilersin pelejä enemmän nähneet, että onko ihan oikeasti tuo asetelma, että tuleva kakkossentteri isolla liksalla, mutta ilman näyttöjä ko. hommasta? Kuulostaa ihan hemmetin kovalta riskiltä.
   
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Ensimmäinen NCAA:sta vapaaksi agentiksi tullut pelaaja teki sopimuksen. Dominic Toninato valitsi Coloradon ja teki kahden vuoden sopparin sinne. Toninato oli Toronton varaus ja kaudet NCAA:ssa sujuivat aika maltillisissa merkeissä vaikka kolmella viimeisellä kaudella tekikin jokaisella vähintään 15 maalia. Mutta kehitystä ei juurikaan tapahtunut.

  Colorado sai nyt sentään jonkun yliopistopelaajan, kun Will Butcher ei sinne suostunut sopparia tekemään.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Toninatosta en itse tiedä mitään ja valehtelisin, jos kaverista olisin ennen eilistä kuullut.

  Tapana on kuitenkin aina lukea raportteja muidenkin joukkueiden prospecteista ja ymmärtääkseni Toninato erikoistui yliopistossa shutdown-sentteriksi, ymmärtääkseni pelasi paljon vastustajien kärkikenttiä vastaan, paljon alivoimaa ja siinä sivussa myös tehoili kohtalaisesti. Painotan nyt sitä, varsinkin Avalanchen kannattajille, että tämä on nopeasti lueskeltu pika-analyysi.

  Nämä ovat näitä, iso hyppy se on NHL:ään vaikka kuinka olisi fiksu kahden suunnan sentteri, mutta ilmainen lottery ticket.
   
 19. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Paljonko Drai pelasi viime kaudella McDavidin laidalla? Muistan lukeneeni, että tyyliin ylivoimat ja 15min per peli, eikä edes koko kauden ajan? Onko näistä jotakin tarkempaa tietoa saatavilla, hockeyreferencen game logeista en ainakaan löytänyt.
   
 20. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
  Lainaus:
  Tuolta löytyy hyökkääjäkombinaatiot, joissa Draisaitl viime kaudella esiintyi. Äkkiseltään laskettuna pelasi ~65 prosenttia kaudesta McDavidin rinnalla ja keskimääräinen peliaika pelissä oli 18:53, eli 12:16 peliä kohden oli Draisaitl McDavidin kanssa jäällä. Alla vielä kolme yleisintä Draisaitl-McDavid-hyökkääjäkomboa, joista toisena se yleisin yv-koostumus.

  Koodi:
  37.26%  EV  DRAISAITL,LEON - MAROON,PATRICK - MCDAVID,CONNOR
  7.32%   PP  DRAISAITL,LEON - LETESTU,MARK - LUCIC,MILAN - MCDAVID,CONNOR
  5.16%   EV  DRAISAITL,LEON - LUCIC,MILAN - MCDAVID,CONNOR
   
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Millainen sopimus McDavidille olisi mielestäsi voitu tehdä, jotta se ei olisi ollut ylihintainen?
   
 22. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kuten sanoin samassa viestissä, tuskin minkäänlaista. Caphittiin suhteutettuna liikaa, kuten aikanaan Crosbyllakin mutta sille ei liikoja mahda. Sen sijaan Draisaitlin sopimus tekee homman aika vaikeaksi, kuten Malkininkin aikanaan. Pens meni aika kauan ilman postseasonmenestystä palkkakaton nousua odotellessa, ja samaa voi ennustaa Kanen ja Toewsin Hawksille. Crosby, Malkin, Kane ja Toews olivat mestareita tai ainakin SC-finalisteja siinä vaiheessa kun jättisopimukset tulivat.

  Jos - ja kyllä tiedän ettei se ole enää nykytilanteessa realismia, hölmöä kyllä - McDavid ja Draisaitl olisivat saaneet 4-5 vuoden sopparit arvoltaan vaikka 11m ja 6,5m, Oilersilla olisi verrattomasti suuremmat mahdollisuudet mestaruusjoukkueen kasaamiseen.
   
 23. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Hölmöä kai se on, että kumilätkän huitomosesta tienaa tuollaisia summia, mutta 11 miljoonan tarjoaminen Connor McDavidin tasoiselle pelaajalle olisi seuralta ihan silkkaa vittuilua, kun markkinataloudessa toimitaan. Noista valtavista palkoista kannattaa syyttää kaikkia meitä kuluttajia, jotka työnnämme rahaa viihdebisnekselle nimeltä NHL. Suhteutettuna muiden liigan pelaajien pelitaitoihin ja heidän niistä taidoista saamiinsa korvauksiin 12,5 miljoonassa McDavidille ei ole senttiäkään liikaa.

  Lainaus:
  Minusta sen paremmin Crosbyn kuin McDavidinkään palkat eivät ole caphittiin suhteutteuna liian suuria. He ovat niin arvokkaita pelaajia, ettei heitä kannata päästää pois.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017 klo 09.12
 24. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @Kirjoittelija ei me olla tästä mitenkään erimielisiä (kerrankin!). Toi ei vain ollut mun pointtini. McDavid ei yksin tuo yhtäkään mestaruutta, vaan joukkueen siinä ympärillä pitää olla riittävän laadukas. Tuollaiset palkkakattoon (ei pelaajan laatuun) suhteutettuna ihan liian isot sopimukset haittaavat urheilullista menestymistä.
   
 25. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Sopimuksen arvoa pitää tietenkin arvioida sekä suhteessa pelaajan laatuun että palkkakattoon. Ei ole järkevää arvioida sitä vain suhteessa toiseen noista tekijöistä. Minun mielestäni McDavidin sopimus ei ole palkkakattoon suhteutettuna lainkaan liian iso. Jos 12,5 miljoonaa McDavidistä on palkkakattoon suhteutettuna liikaa, silloin tuollaisen sopimuksen antaminen oli Oilersilta typerä ratkaisu. Olisi kannattanut mieluummin päästää poika johonkin toiseen seuraan, joka on valmis antamaan hänelle liian ison sopimuksen. Moni seura olisi varmasti tehnyt sen riemusta kiljuen. Minusta Oilers teki täysin oikein antaessaan McDavidille pitkän ja rahakkaan pahvin, vaikka se joidenkin mielestä onkin liian rahakas. Minusta sopparissa ei ole senttiäkään liikaa, eikä McDavidin sitominen kahdeksaksi vuodeksi 100 miljoonalla odotusarvoisesti haittaa Oilersin urheilullista menestystä. Päinvastoin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017 klo 11.44