Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mr. Smith, 13.06.2017 klo 20.46.

 1. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Pensissä tuskin "odoteltiin" palkkakaton nousua menestyksen toivossa. Crosbyn ja Malkinin sopimusten koolla oli hyvin vähän tekemistä sen kanssa, että vuosikymmenen alussa menestystä ei tullut. Otetaan esimerkkinä kausi 2010 - 2011, jolloin Crosbyn, Malkinin ja Letangin caphitit veivät 35,19 prosenttia palkkakatosta, kun kaudella 2015-2016 ko. pelaajien vastaava lukema oli 35,64 prosenttia.

  Puhumattakaan nyt päättyneestä kaudesta, kun Penguinsilla oli varaa antaa kokonaan Letangin nykyisen 7,25 miljoonan sopimuksen verran tasoitusta muille.

  Toki jos kaikki pelaisivat miljoonan sopimuksilla, voittavan joukkueen kasaaminen palkkakaton sisällä olisi helpompaa. Havainnollistan vain että Penguinsilla on koko vuosikymmenen ollut mahdollista kasata kannuun kykenevä rosteri palkkakaton puitteissa.
   
 2. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mäkkäri tuottaa Oilersille vuodessa huomattavasti enemmän kuin mitä hän maksaa. Niinpä seurasta pois päästäminen olisi ollut tyhmintä ikinä. Suurempi ongelma on Deaisaitlin sopimus nyt kun Connorille maksetaan ennätyspalkkaa.

  Lainaus:
  Letangin soppari on tasoon nähden varsin maltillinen. Tällä kaudella Senators antoi tasoitusta Karlssonin jalkapöydän verran ja Nashville vielä paljon enemmän. Pensin laatu on tietysti huumaavaa, mutta ei sen tuplamestaruuden luisuminen kaukana ollut. Joka tapauksessa kaiken pitää loksahtaa satumaisesti kohdalleen jos kaksi pelaajaa vie yli viidenneksen capista. Itse katson suurella mielenkiinnolla mitä Oilersille käy cup-hankkeessaan.
   
 3. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Kyllä kyllä, esimerkkini tahtoi vain kertoa että Crosby ja Malkin olisivat voineet tällä kaudella kuluttaa kumpainenkin pitkälti yli 10 miljoonaa, ja silti olisi riittänyt kannuun.
  Ja vuosikymmenen alkupuoliskolla kaksikon sopimukset eivät olisi olleet mikään este sille, että adamsien, vitalien, glassien, scuderien ja muiden hyödyttömien paskeiden tilalla olisi ollut rusteja, guentzeleita, culleneita ja schultzeja. Tai sille että penkin takana olisi ollut pätevä valmentaja.
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
 5. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Crosby oli pelannut tasan viisi playoff-ottelua siinä vaiheessa kun kirjoitti kakkossopimuksensa samalla caphitillä kuin nyt. Kane&Toews tekivät kakkossopimuksensa ennen suurta menestystä ja toki halvemmalla. Nykysopimukset menestyksen (ja primen) jälkeen onkin sitten järkyttävän kovia, kun ne olisi voitu tehdä jo kakkossoppareina (hännällä ja ~25% halvemmalla). Näin ainakin Toewsin kohdalla, sen vertaaminen johonkin McDavidiin on vähän kuin vertaisi Crosbya ja Giroux'ta... Muutenkin, jos ansaitsemisen mittari on joukkueen johdattaminen vähintään SC-finaaliin, niin pirusti on ylipalkattuja tähtiä, ihme ettei useampi jengi polje palkkalattiaa.
  Lainaus:
  Ymmärsinkö oikein tämän? Siis jos kaksi pelaajaa ansaitsee yhdessä yli 20% eli 15M, menestykseen tarvitaan "satumaista" jotain, onnea? Erikoinen näkemys. Keitäs näitä Cup-suosikkeja nyt olikaan?
   
 6. Pedretti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa, Dallas Stars, Everton
  Connor Brown tehnyt 3 vuoden jatkopahvin Leafsin kanssa. 2.1 miljoonaa kaudesta. Toronto nyt 4.58milj. yli palkkakaton.
   
 7. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  No sieltä menee Horton ja Lupul LTIR:ään ja vapauttaa 10,5M cappia, että ei tee edes tiukkaa mahtua alle... Enemmänkin mua alkaa ihmetyttämään, että kuka siellä joutuu pelaamaan nelosen minuutteja, kun nyt löytyy 10 top-9 hyökkiä... Hyman ei taatusti ole nelosessa (Babcockin mieltymykset tuntien), niin valinta sitten lienee Komarov/Brown-kaksikon väliltä...
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Meinaavat siis käyttää LTIR:n ennen kauden alkua? Muistan tähän liittyen jotain lukeneeni, mutta en muista tarkalleen.
   
 9. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Mullakin jokin muistikuva tästä on, mutta ilmeisesti voivat tehdä juurikin näin. Käsitykseni oli, ettei tällainen kikkailu olisi mahdollista, mutta mikäli CapFriendly on oikeassa, niin tämä on täysin mahdollista.

  LTIR FAQ - CapFriendly - NHL Salary Caps

  Linkki CapFriendlyn sivuille.

  Edit: oma muistikuva oli Selänteen jatkosopimukseen liittyen. Muistelisin sopimuksen julkaisemisen viivästyneen, koska sopimus olisi vienyt Ducksin capin yli. Mutta tästä onkin aikaa ja viimeisin CBA on tehty sen jälkeen.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  On tuo mahdollista, paljon spekuloitiin mm. case Hossan kohdalla. Vaikuttaa vain sitten siihen, ettei voi kerryttää lisätilaa esimerkiksi deadlinea varten.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Yksihän aina loukkaantuu vuorollaan... :)

  Turha noita murehtia. Syvyys on vain hyvästä.
   
 12. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Miten ei voi? Samalla tavallahan tuo pitäisi mennä, vai ymmärsinkö jotain väärin?
   
 13. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  On on, en mä sitä... Mutta jos kaikki pysyy terveenä, niin saas nähdä miten noilla rotaatio-ukoilla pysyy motivaatio kohdillaan... Toisaalta taas, Babcock ei kyllä pelännyt Nylanderiakaan peluuttaa nelosessa, että ehkäpä tuo tilanne osaltaan myös ehkäisee kärkiäijien löysäilyä, kun on kilpailua top-9 paikoista...
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Osaisinpa selittää kunnolla, mutta en osaa. Mutta kuvitellaan, että osaan ja eiköhän mua sitten korjata myöhemmin.

  Jos pelaajat (Lupul & Horton) isketään LTIR:lle ennen kauden alkua ja sillä Leafs menee katon alle, niin Leafs ei pysty kasvattamaan palkkakattoon tilaa esimerkiksi trade deadlinea varten sillä hienolla termillä, joku "todellinen pelaajan palkka kauden edetessä". Eli siis, jos molemmat isketään listalle ennen kauden alkua, niin palkkakattoon tulee X määrä dollareita käytettäväksi, mutta sitä ei kauden aikana pysty kasvattamaan samalla tavalla kuin muut joukkueet, jotka eivät käytä LTIR:ää ennen kauden alkua. Esimerkiksi Blackhawksilla oli vuosi sitten tähän aikaan katossa tilaa about puoli miljoonaa, mutta trade deadlinella tilaa oli muistaakseni n. miljoona dollaria enemmän johtuen siitä pelaajan todellisesta palkasta/mitä on maksettavaa jäljellä trade deadlinen kohdalla. Tai miten se nyt tarkalleen meneekään, en ole edes varma, mutta ehkä about ymmärsit.

  Yksinkertaistettuna: LTIR:n hyöty offseasonilla on signata pelaaja jo kesällä ja mennä capin yli, mutta joukkueen vahvistamisesta kesken kauden tulee vaikeampaa flatin tilan takia. Ja tuo oli kaiken lisäksi vielä jotain todella korkeaa ja vaikeaa matematiikkaa, jonka avulla selviää se todellinen vapaa palkkatila, siihen oli jotain kikkoja ilmeisesti mitä "kannattaa" tehdä.
   
 15. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 16. olza13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  36-vuotias euroopassa kovia tehoja iskenyt puolustaja Chris Lee try-outille Kingseihin.
  Nhl-debyytti on miehellä tekemättä, joten toivottavasti saa sopimuksen.
   
 17. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Lainaus:
  Sopimuksen jos saa ja onnistuu edes kohtalaisesti, niin Bill Masterton -ehdokkuus on varma. Vrt. Case Derek Ryan ja hänen ehdokkuutensa.

  Olisihan se kyllä huikea hokistoori mikäli Lee saisi sopimuksen ja nousisi Kingsin Top-4 puolustajien joukkoon, kakkosylivoiman liideriksi. Siinä sivussa sellainen +30 tehopistettä. "Tulokkaana". 36-vuotiaana.
   
 18. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Rangers legenda Tanner Glass PTOlle Flamesiin. Harmi ettei legendan ura jatkunut Rangersissa enää..
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Butcher sai sopimukseensa maksimibonusehdot eli AAV on $3.775 miljoonaa.

  Ei noita tuollaisia sopimuksia monikaan ole saanut:

  - Kaikki ykkösvaraukset vuodesta 2004 eteenpäin ovat saaneet sellaiset.
  - Kakkosvarauksista sellaiset ovat saaneet ainoastaan Evgeni Malkin ja Jack Eichel.
  - Muista ykköskierroksen varauksista (joka tehnyt sopimuksen hänet varanneet joukkueen kanssa) sellaisen on saanut ainoastaan Evgeny Kuznetsov. Tällä tosin muista poiketen lisäksi sellainen mielenkiintoisuus että sai maksimibonukset ($2.85 miljoonaa) ainoastaan jälkimmäiselle vuodelle kaksivuotisessa tulokassopimuksessaan, joten hänen AAV ei silloin ollut sitten täyttä $3.775 miljoonaa.
  - FA-statuksen prospecteista maksimibonukset ovat saaneet Tyler Bozak, Justin Schultz, Corban Knight, Kevin Hayes, Sergei Plotnikov, Jimmy Vesey ja nyt sitten siis Will Butcher.
  - Yhteensä palkkakattoaikakaudella sellaisen on nyt sitten saanut siis 23 pelaajaa.
   
 20. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  @Lico @Largo
  Tuo LTIR ennen kauden alkua on ollut ihan perusjuttuja, siis päivää ennen kauden alkua lyödään potilaat saikkulistalle, Kaikkihan niin on tehneet. Tänä kesänä uusi asia oli juuri Leafsiin liittyen, että LTIR-poikkeusta voikin käyttää ihan milloin vaan, myös kesällä kun on se 10% ylityskin sallittu. Selvennetty CapFriendlyn artikkelissa:
  Updated: Determining the Off-Season Cap Space of the Maple Leafs - CapFriendly - NHL Salary Caps
  Lainaus:
  Ja tuolta CF:n joukkuesivuiltahan näkee nuo teoreettiset palkkakattotilanteet deadlinella. Esim kun joku Blues on nyt 2,4M alle katon, niin samoilla jätkillä deadline-varaa olisi 11,3M. LTIR-tila on vakio. Siis about niinkuin Lico selittikin.
   
 21. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Wennbergille 6 vuotta 4,9 miljoonan dollarin vuosittaisella caphitillä.

  Kekäläinen onnistui tässä joko hyvin tai aivan saatanan hyvin.
   
 22. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Jos pitää edes viime kauden tasonsa, niin saatanan hyvin.

  Ja potentiaalia kun on vielä parempaankin, niin mikä olisi saatanan hyvästä sitten seuraava? Helvetin hyvä?

  Lainaus:
  Vuosi ja $2 miljoonan cap hit. Liikkunee jälleen deadlinella?
   
 24. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Siellä on edelleen paljon hyviä pelaajia ilman sopimusta. Viime päivinä on alkanut tulla julki PTO-sopimuksella harjoitusleireille osallistuvia:

  Calgary - Tanner Glass, 33 (rouhija on seilannut pari viime kautta NHL:n ja AHL:n väliä, mutta taitaa olla nykyään enempi AHL-tasoa)
  Colorado - Jared Cowen, 26 (isokokoinen pakki paranteli koko viime kauden lantiovammaansa ja yrittää nyt NHL:n peränpitäjän puolustukseen. Pelasi pari lupaavaa kautta Ottawassa muutama vuosi sitten, ennen kun loukkaantumiskierre alkoi)
  Dallas - R.J. Umberger, 35 (taistelija paranteli viime kauden ja on nyt taas täysillä mukana pelipaikan metsästyksessä)
  Detroit - David Booth, 32 (Detroitin oma poika tulee yrittämään kahden KHL-kauden jälkeen että vieläkö luistin liikkuu)
  Florida - Harry Zolnierczyk, 30 / Brandon Pirri, 26
  Los Angeles - Brandon Prust, 33 (viime kausi DEL:ssä Saksassa. Nyt sopimuksen perään Kaliforniaan, jossa vaimollakin on isommat apajat päästä tv-hommiin). Chris Lee, 36 (KHL:ssä loistanut taitopuolustaja tavoittelee ensimmäistä NHL-sopimustaan reilusti yli-ikäisenä)
  Minnesota - Ryan Malone, 37 (ei ole pelannut kahteen kauteen missään, joten kyseessä on varmasti lähinnä itselle varmistus että ura on ohi)
  Montreal - Eric Gelinas, 26 (viime kausi Avalanchen farmissa ja tuleva Lavalin uudessa AHL-joukkueessa?)
  New Jersey - Jimmy Hayes, 26 (järkälemäinen laituri floppasi viime kaudella Bostonissa)
  NY Rangers - Bobby Farnham, 28 (ei ole koolla pilattu, mutta hanskat putoaa todella nopeasti, eli neloskentän / farmin energiapelaajaksi)
  Pittsburgh - Jay McClement, 34 (tasapaksu puolustava sentteri hiipui viime kaudella Carolinassa. Nyt sitten uutta intoa hakemassa mestareiden joukossa)
  Vancouver - Ryan White, 29 (kiekkokiertolainen yrittää pelipaikkaa rakennusvaiheessa olevaan Canucksiin)

  Tässä siis tämän hetken PTO:t mitä löysin. Leirien alkaessa näitä alkaa pukkaamaan kun sieniä sateella. Siellä on edelleen ilman sopimusta viime kaudella vakiokokoonpanoon kuuluneista Jagr, Iginla, Brian Gionta, Chris VandeVelde, Chris Kelly, Alex Chiasson, Roman Polak, Scottie Upshall, Daniel Winnik, Fedor Tyutin, Korpikoski, Cody Franson, P-A Parenteau, Mark Stuart, Dennis Wideman ja John Mitchell. Eiköhän noista useampikin nähdä kokeilemassa jonnekin suuntaan.
   
 25. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Jotenkin tuo yllä mainittu lista PTO-sopimuksista kuulostaa siltä ettei sopimuksia kauheasti tipahtele harjoitusleirin jälkeen. Toki en tiedä onko kaikilla edes NHL-tavoitteena vaan lähinnä näyttöjen antaminen muualle. Esim Ryan Malonen suhteen ollut huhua, että tavoittelee AHL-sopparia ja paikkaa olympialaisissa ( Report: Ryan Malone has sights set on Olympics – ProHockeyTalk ). Voisi kuvitella, että Umberger olisi vähän vastaavassa tilanteessa ja Team USA:lla on sormensa pelissä tuossakin comebackissä. Toki omasta mielestä tuo kuulostaa melkoisen erikoiselta, että noista nimistä edes puhutaan Team USA:n kohdalla. Väittäisin, että parempia pelaajia saavat yliopistosta ja Euroopasta.