Karmein ruoka, jota olet elämäsi aikana leipäläpeesi pistellyt

  • 97 969
  • 564

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
On 3 ruokaa joita en suuhuni mielellään panisi: maksalaatikko josta on huonoja muistoja kouluajalta, klimppisoppa joka nyt sattuu vaan olemaan hirveää ja Lindströmin pihvit jonka nimen kuuleminenkin saa oksentamaan. Hirveetä!
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Kesäkeitto tulikin jo mainittua, mutta ihan yhtä pahaa oli kouluaikoina bors-keitto. Tai sanotaan, että se litku, jota bors-keitoksi kutsuttiin. Vasta varttuneemmalla iällä minulle on valjennut, että borssi on jotain muuta kuin puolikypsiä punajuuren ja kaalin palasia lillumassa vedessä, jonne on heitelty muutama prinssinakin puolikas muka makua antamaan.

Tässä kahdenkymmenen vuoden jälkeen olen jopa suunnitellut maistavani oikeaa borssia, joka kuuleman mukaan on oikeinkin hyvää. Viimeksi vain Venäjällä käydessäni asia unohtui.

Kaalilaatikko ja -kääryleet olivat sellaista ruokaa vielä viisi vuotta sitten, että niitä en alas saanut. Nykyisin ainakin kaalilaatikkoa tulee syötyä, jos ei ole vaihtoehtoja. Chili con carné ei myöskään putoa niiden papujen vuoksi.

Intissä Riihimäellä oli ainakin 10 vuotta sitten erittäin hyvät ruuat. En muista, että siellä olisi koskaan mitään erityisen pahaa tarjottu.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Koulun liharuoat olivat joskus järkyttäviä. Jänteitä kastikkeessa... Sienikastike oli myös aika helvetin pahaa. Lipeäkala on pahaa, enkä suola-/kylmäsavukalaakaan mielelläni syö. Vaikka kalasta muuten tykkäänkin.

Hävettää myöntää, mutta meikäläinen on kyllä ruoan kanssa hyvin kranttu.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Nyt kun tätä ketjua luki eteenpäin, niin tuon kesäkeiton kanssa jäätävämpiin ruokiin kuuluu juurikin tuo pinaattikeitto, pinaattikastike ja oikeastaan kaikki "valkoiset" kastikkeet. Eli maitoon tehdyt kastikkeet. Voittaja on silti tuo kesäkeitto. Pinaattikeitto pääsee kyllä ihan rinnalle.

Lisäksi Itävallassa olin töissä joskus kauan sitten ja perhe jolle olin taloa rakentamassa, tarjosi ruoaksi jonkin näköistä suttua. Siinä oli vissiin perunaa ja erinäköisiä kasviksia.
Ulkonäkö muistutti hieman vauvankakanruskeaa oksennusta, joka sisälsi isoja klimppejä. Haju oli sanoin kuvaamaton ja maku oli jotenkin muovinen. Lautasellisen sitä joutui syömään, kun ei kehdannut sanoa että se ei ole kovin maukasta. Muut eivät tyhmyyksissään kehdanneet kieltäytyä santsi lautasesta.
Aterian jälkeen menin suoraan vessaan ja laattasin kaiken pois. Taitaa olla ainut kerta, kun olen noin joutunut toimimaan. Se oli kyllä jäätävää paskaa.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Kyllä se vaan on se kesäkeitto. Ja ylipäätään kaikki vihanneskeitot. Jos niitä vihanneksia ei keitä vedessä vaan höyryttää, niitä voi EHKÄ syödä myös muutoin kuin pelkästään raakana. Lanttua ja naurista ei kyllä IKINÄ mitenkään muuten kuin raakana.

Kolme kertaa piti lapsena oksentaa lautaselle ennenkuin äiti antoi vapautuksen vihanneskeitoista. Samalla sain sitten lapun kouluun vietäväksi "vihannesallergiasta" jolla vapautuksen sai laajennettua koskemaan myös kouluruokalaa.

Maksalaatikko ja pinaattikeitto on hyvää.

edit. Ai niin, kammottavin kouluruoka oli kyllä varsin viattomalta kuulostava uunimakkara. Kyllähän normaali makkara onkin kertakaikkisen mainio ruoka, mutta ne joita koulussa tarjottiin olivat jotain käsittämättömiä rasvapökäleitä. Tuli tavaksi pistää haarukalla reiät molempiin päihin, ja painaa sitten keskeltä haarukan lappeella, jolloin valkoista möhnää pursusi suunnilleen desitolkulla molempiin suuntiin.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Ala-asteen tilliliha. Siis mitä helvettiä, limaan laitettua tilliä.
Voiko tästä lähtien kutsua moista tuotetta nimellä tillilima? En pidä itsekään tästä ruuasta, sama ongelma kuin kaikilla muillakin, jänteistä ja läskistä lihanroipetta liman seassa. Ihan silkka läski ei mene, muistan vieläkin sen koulun "lihakastikkeen" jossa piilotellut läskinpala solahti liukkaasti kokonaisena kurkusta alas, puistattaa melkein. Sienet ei mene missään muodossa, varmasti hyvin valmistettuna ihan maittavia, mutta saa muut syödä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Voiko tästä lähtien kutsua moista tuotetta nimellä tillilima?
Tilliliha oli alakoulussa herkkua, sekä minun että monen muun. Vasta myöhemmin kuulin ihmisistä joita kyseinen ruoka ellotti. Aikanaan jouduin myös maistamaan sellaista tillilihaa joka valaisi tätä toistakin näkökulmaa. Ehkä oli niin, että koulun keittäjä teki poikkeuksellisen hyvin tämän ruoan. Liha oli aina mureaa ja kastike rakenteeltaan kaikkea muuta kuin liisteriä.

Syön mielelläni melkein mitä tahansa ruokaa, kunhan se on osaavasti valmistettua ja rakentuu tietenkin kunnon raaka-aineista. Joitakin eineksiä ja valmisruokia voin syödä jos ei muuta saa, mutta pyrin välttämään niitä.

Maksalaatikkoon en koske. Soveltuu eläimille ja tolloille. Maksalaatikkoa syövä jengi tilaa missä tahansa ravintolassa ja minkä tahansa ruokalajin kanssa ruokajuomaksi jos ei ihan piimää niin ainakin maitoa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt ei äkkiseltään tule mieleen mitään tiettyä ruokalajiketta, joka olisi etonut oikein rajusti, mutta ruokajuomana piimä on sellaista tavaraa, että laatta lähtee heti jos yritän sitä kurkkuuni kumota.

Eiku joo, editoidaampa vähän. Nimittäin muistuipa mieleen intistä eräs hetki pakkiruokailun parissa. Jotain saakelin pahaa kaalisoppaa, jossa pirun isoja kaalin kokkareita. Litku itsessään oli aivan haaleaa ja haju kuin kissan kusessa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil

Kas perkele, täytyypä pyytää modeja liittämään tämä ketju tuohon.

Mainitaan nyt vielä se kerta, kun valmistin itse pyydystämääni kirjolohta uunissa. Vesi kielellä odotin, että valmistúmista. Kun nappasin ensimmäisen suupalan, meinasi tulla oksennus ja oli meneminen käymälään sylkemään ruoka Idoon.

Olin näet unohtanut huuhdella uunivuoasta suihkupullosta ruiskutettavan pesuaineen, joka ei näkynyt päälle, mutta imeytyi kyllä kalaan.

Tillilihaan en itse ole koskaan törmännyt koulu- tai inttiruoissa. Ilmeisesti sen valmistus on lopetettu jossakin vaiheessa 80-90 -lukujen vaihteessa.
 

JHOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin ja kouluruoista täytyy mainita kaalikääryleet. Siis hyi saatana, itse kun olin aina nauttinut mummini valmistamista sellaista ja ihmetellyt toisten haukkumista, niin silmäni kyllä avautuivat sillä samalla sekunnilla, kun sellaista käärylää maistoin. Hyi vittu!
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Vaikka olenkin kohtalaisen kaikkiruokainen, niin muistuupa mieleeni yksi ruoka jota en ole suuhuni pannut sitten ala-asteen kauhukokemusten jälkeen. Siihen aikaan piti lautanen syödä tyhjäksi - tykkäsi sitten tahi ei - ja kun vuorossa oli pinaattikeitto, niin jostain syystä se vaan ei maistunut vaan tuli ylös hissiliikkeellä että heilahti.

Siinä sitten istuin tunnin verran lautanen nokan edessä ja lopulta opettaja sekä emännät armahtivat. Se keitetyn kananmunanpuolikkaan roikale siinä viherän limakeiton päällä etoo vieläkin, kun muistelee. Yöks.

Muutenkin erilaiset keitot olivat pitkään enemmän tai vähemmän pannassa, kun armeija-aikoina niitä tuli sitten syötyä ihan riittävästi, mutta nyttemmin esim. kesäkeitto maistuu oikein hyvälle.
 

Burtonn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä mulle kelpaa kai kaikki muu normi ruoka paitsi lipeäkala. Mutta jos ruoka on tehty huonosti tai huonoista aineista niin se ei vaan kelpaa ihmisravinnoksi!

Upiniemen pihalla alokasaikana (ruokalan vieressä) suoritettiin marssin jälkeen pakkiruokailu... Menu: ensin pakin pohjalle kanankoipi seuraavaksi pottumuusia ja kastike perään jonka jälkeen salaattia. Syö siinä sitten ihmisarvoisesti, kun en muutenkaan ikinä vapaaehtoisesti ota kanakoipea, ei se ole ruokailijan asia esivalmistella ruokaa syötävään muotoon! Jäi pakkiin aika paljon pestävää.

Ei siis maussa vikaa mutta tarjoilussa, mieluummin vaikka sitä kaikkien kammoamaa kesäkeittoa (ei se hyvää ole mutta hyvin tehdyn ruuan sanominen pahaksi vaatii muuta kuin että maku ei viehätä)
 

tty_01

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin ja kouluruoista täytyy mainita kaalikääryleet. Siis hyi saatana, itse kun olin aina nauttinut mummini valmistamista sellaista ja ihmetellyt toisten haukkumista, niin silmäni kyllä avautuivat sillä samalla sekunnilla, kun sellaista käärylää maistoin. Hyi vittu!

Sama homma mullakin. Ensimmäistä kertaa kun ala-asteella oli kaalikääryleitä, niin minähän luulin että ne ovat samanlaisia kuin kotonatehdyt ja otin niitä maksimimäärän ja sanoin pitäväni niistä, kun muut ihmettelivät miksen ota vain yhtä. Totuus sitten selvisi ensimmäisellä haarukallisella. Lisäksi armeijassa oli kerran maastossa ollessa jotain kaalikeittoa/muhennosta mitälie, joka ei kertakaikkiaan mennyt alas.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Intissä Riihimäellä oli ainakin 10 vuotta sitten erittäin hyvät ruuat. En muista, että siellä olisi koskaan mitään erityisen pahaa tarjottu.

Hyvät safkat siellä oli kahdeksankin vuotta sitten, mutta yksi kamaluus tulee mieleen. Kyseessä oli paikallinen kanakeitto. Sitkeää ja mautonta lihaa, puoliraakoja perunoita ja jotenkin kuvottavalta maistuva liemi... hyi.

Yksi kamalimmista kokemuksistani on vuodelta 1997 Virosta. Tuolloin olimme koulun kanssa retkellä ystävyyskunnassa ja kävimme syömässä ravintolassa. Ruokana oli kalaa, joten sain allergikkona jotain muuta. Jotain, mikä ei selvinnyt minulle silloin, eikä varmuutta ole tänäkään päivänä. Se näytti wieninleikkeeltä, mutta sitä se ei ollut. Lihaakaan se ei ilmeisesti ollut, vaan jotain viljasta tehtyä mönjää, koska se mureni aina jauhoiksi, kun sitä yritti leikata. Pari palaa sain jotenkin tungettua suuhuni, mutta sitten luovutin. Maku oli kuin palaneella leivällä.

Interrail-reissulla Budapestissa kolme vuotta sitten tuli maistettua kaverin tilaamia friteerattuja ankan "jotain". Emme saaneet selville, mitä ne olivat. Friteerauksen alla oli vain jotain kamala nahkaa. Ilmeisesti kyseessä olivat räpylät. Ei niitä kukaan saanut syötyä. Samassa kaupungissa söin siansorkkakastiketta. Ei sekään mitään herkkua ollut, mutta meni kuitenkin alas.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Ala-asteen jonkinlainen vuoka, jossa isohkojen simpukkamaisten makaronien sisällä oli jotain järkyttävää harmahtavaa töhnää. Töhnän tuoksu otti melkoisen terävästi vastaan heti ruokalan ovelta asti ja toi yksinkertasesti mieleen saasteen. Samaa töhnää taisi joskus olla myös ilman makaroneja kylmästi vuokaan survottuna. En kyllä keksi mikähän se aines oli, joku pilaantunut juusto täysin väärinkäytettynä ehkäpä. Normaalisti spesiaalisemmat juustot sen sijaan maistuvat hyvin, nyt ei ollut keittäjillä vain resepti oikein pelannut. Ei sitä syömään pystynyt.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Kaalilaatikko ja -kääryleet ei uppoa, lähinnä se haju on niin oksennuttava ettei syömisestä tule mitn. Maksa ei uppoa juuri missään muodossa ja homejuustot peittää maullaan kaiken muun alleen. Muuten tuleekin syötyä kaikennäköstä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Muksuna tarharuoka oli kammottavaa. Mieleen on jäänyt kaalikääryleet ja silakkalaatikko. Nää on varmaan pahinta, mitä olen syönyt. Nykyään uppoaa kaalikääryleet oikein hyvin mutta tuo silakkalaatikko ei vieläkään.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Rosolli - Varsinkin se perinteinen, missä on raakaa silliä tai vastaavaa. Yök.

Vai miltä kuulostaa seuraava setti?

(4 hengelle)
4 keitettyä perunaa
4 etikkapunajuurta
3 keitettyä porkkanaa
1-2 sipulia
3-4 omenaa
3 suolakurkkua
(2 liotettua sillifilettä)
(2 kovaksi keitettyä munaa)
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Ei hitto..Luulin olevani yksin. Keitetyt vihannekset, varsinkin sekavihannekset valmiina pussista. Mutsi niitä aina tarjoaa ruuan kanssa ja aina on papanat lentäneet lattialle. (Noin lievästi liitoitellen.)

Joo, "tänään tarjolla wokkivihannessekotelmaa hienojen ihmisten tapaan"

Jumalauta että voi ihminen vihata kaikkea tollasta, varsinkin niitä helvetin miniporkkanoita mitkä "vie kielen mennessään kun ne on niin pehmeitä ja ihania"

Vatsansisustan vievät mennessään jos jotain. ennemmin näkkileipää ja vettä kun mokomia höpsönlöpsöjä vittupääruokia.

Selkeesti esitelmöitynä se pihvi häviää siitä lautaselta normaalisti, mutta ne vihannekset voi tosiaan poimia joko seiniltä tai roskiksesta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kyllä yksi mielenkiintoisimmista oli, kun aikoinaan Kroatiassa "saatiin" nenän eteen mustakalarisottoa. Kyseinen safkahan on siellä päin ilmeisesti hyvinkin perinteinen ja suosittu ruokalaji. Samalla viikolla pikkuserkun häissä oli tarjolla sitten sekä mustekalarisottoa, että tavallista jauheliharisottoa. Valitsin jälkimmäisen jostain syystä...
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Kaikki sieniin liittyvä. Kotona ryöpättiin saatana kangassieniä semmosella tahdilla, että haju pakotti lähtemään kavereille evakkoon tunneiksi viikonloppuisin syksyllä. Huh. Tätä herkkua oli pakko kotona maistaa, eli sieni suuhun vie ja sieni suusta ulos kaiken muun mukana, nam.

Siihen ala-asteen pakkomaisto sienisalaatista, huh. Uotista lainatakseni, ei huono. Täyttä sitä ittiään.
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Jos joku on käynyt/asunut kiinassa niin voisi varmaan vähän valaista paikallisista ruoista. Jotenkin tuntuu että siellä voi vastaan tulla vaikka friteerattuja persereikiä hesen kastikkeen kera tarjoiltuna.

Pinaattikeitto on yks täällä mainittu, mistä pidän itse kovasti, tosin sen syöminen hetkeks loppui, kun koulussa otin lautasellisen ja sieltä löyty sellanen täyskokonen pinaatinrötkö, mikä näytti ennenkaikkea kuvottavalta täysmittasena.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Siihen ala-asteen pakkomaisto sienisalaatista, huh.

Tämä sienisalaatti unohtuikin mainita. Ainakin Turengin yläasteella sienisalaatti oli suorastaan paskaa - jopa bors- ja kesäkeittoon verrattavaa skeidaa. Sienistä en silloin pitänyt tosin muutenkaan, mutta sittemmin sienet ovat alkaneet maistua. Esimerkisi voissa paistettuja kanttarelleja suolalla ja pippurilla, niin aijjai.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös