Jonkun verran maailmaa kiertäneenä ja nähneenä, kaikkiruokaisena ja ennakkoluulottomana, ei eteeni ole kannettu ruokaa, jota en olisi pystynyt syömään...
Tämä oli totta siihen asti, kunnes yhdessä WB:n projektissa Romaniassa, eräässä Bukarestin kuppilassa erehdyin tilaamaan isäntieni tapaan vatsalaukkukeittoa (Ciorbă de burtă), sellaista maitoon keitettyä suikaloitua naudan pötsiä, jossa vielä ko. elimen sisäpuolen rakenne oli hyvin näkyvissä.
No, hyisaatana!!! Jo pelkkä pistävä hajukin (lehmänpaska) sai minut voimaan huonosti puhumattakaan siitä, kun yritin varovasti purra yhtä kumimaista suikaletta.
Oksennusta pidätellen tilasin itselleni nopeasti yhden Ţuican, joka ehkä paremmin tunnetaan slaavilaisittain slivovitsina, luumuista tehtynä väkevänä alkoholijuomana. Sillä sain vatsahermoni aisoihin ja hajuaistini turrutettua, sillä tuo lähes pontikkaan verrattava väkijuoma haisee niin ikään aivan karmealle.
Edit: Huomaanpa, että minulla on täällä kohtalotoverikin - otan osaa...