Mainos

Karjalan palautus - fakta vai fiktio?

  • 35 865
  • 429

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
vlad kirjoitti:
Miksi sitten muuttajia? Niinpä, tähän kysymykseen on helppoa vastata toisella kysymyksellä: Miksi miljoonat ihmiset hakeutuvat parempien elinolojen perässä toisiin valtioihin asumaan - kenties toteuttamaan unelmaansa? Miksi on elintasopakolaisia olemassa? Samat syyt motivoisivat näitä venäläisiä jäämään Karjalaan ja sitä kautta pääsemään osalliseksi Suomen hyvästä toimeentulosta ja mahdollisuuksista.
Ja ylipäätään nämä "lisäpakolaiset" ensiksi hakeutuisivat sinne Karjalaan, sitä kautta muualle Suomeen ja sitten lopulta ehkä muualle Skandinaviaan ja EU:n alueelle. Voi olla, että muut EU-maat sanoisi oman sanansa vastaan jossain vaiheessa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
1. Suomen/Venäjän oikeus pakkoluovutettuihin alueisiin? Suomi hävisi ne sodassa, ei ole oikeutta alueisiin.

11. Miten asiasta saadaan kansalais- ja poliittinen keskustelu?
Vaikea saada asiasta mitään järkevää keskustelua, kun sitä käydään niin tunnepohjalta.

12. Johtopäätökset, yhteenvetoajatukset
Älytöntä mesota koko asiasta vain sen takia, että nämä alueet ovat joskus olleet Suomea. Minulla on läheisiä, jotka ovat joutuneet evakkoon alueelta; sinne jäivät talot ja maat. Eivät hekään ole parkumassa näitä tiluksiaan takaisin vaikka eivät venäläisistä positiivisesti ajattelekaan.

Summa summarum: En kannata ajatusta Karjalan palauttamisesta
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
VexiP kirjoitti:
Aivan, Suomen valtionjohto on sanonut, ettei ole rajakiistoja. Eivät ole näköjään lukeneet CIA:n factbookia.

Miten CIA liittyy Karjalan palautukseen?


VexiP kirjoitti:
Valtion itsekkyydestä olen samaa mieltä, mutta Suomi ei kuulu siihen joukkoon. Sehän työkseen toimii itseään vastaan toisten eduksi. Mitä muuta ovat lähialueyhteistyörahat rikkaalle Venäjälle?

Kyllä Suomi kuuluu samaan itsekkäiden valtioiden joukkoon kuin suurvallat USA, Venäjä ja Kiina. Suomella ei ole pienestä koostaan johtuen mahdollisuutta toimia yhtä itsekkäällä tavalla kuin isommilla valtioilla, mutta tilaisuuden tullen ja pienemmässä mittakaavassa Suomi on tasan yhtä itsekäs valtio kuin mikä tahansa toinen valtio.

Lähialueyhteistyöstä hyötyy myös Suomi itse. Mistä luulet johtuvan, että Suomi sijoittaa rahaa juuri lähialueille eikä esim. Venäjän kaukoitään?


VexiP kirjoitti:
Ei Karjalan palautuksessa keskustella siitä, että Suomi jotain maksaa. Sehän on maksanut jo 2 - 3 kertaa. Nyt on selvästi venäläisten vuoro.

Höpsis. Venäjä luopuu Karjalasta vain, jos se hyötyy siitä tarpeeksi. Ilmaiseksi emme tule Karjalaa saamaan, vaan siitä on maksettava kova hinta, jos se joskus meille palautuu.

Tässä joitakin asioita, joita luulen venäläisten vaativan vastineeksi:

- Täydet kansalaisoikeudet jokaiselle alueelle jäävälle venäläiselle riippumatta heidän kielitaidostaan. Täydet kansalaisoikeudet tarkoittavat muun muassa täyttä oikeutta suomalaiseen sosiaaliturvaan.

- Viisumivapaus Venäjän ja Suomen rajalle.

- Huomattavia verohelpotuksia luovutetulla alueella nyt toimiville venäläisyrityksille.

- Venäjälle tärkeiden alueiden, kuten Primorskin sataman, säilymisen venäläisomistuksessa ja venäläisten hallinnoimina.

- Venäläinen sotilastukikohta luovutettavalle alueelle turvaamaan Pietarin kaupunkia.

Tuossa muutamia seikkoja, joita uskon venäläisten mahdollisesti vaativan, että edes neuvottelupöytään istuvat. Onko Suomi valmis tällaisiin myönnytyksiin saadakseen Karjalan takaisin?


VexiP kirjoitti:
Niinhän sitä Baltian maiden tai Saksojen yhtenemistäkin ennen sanottiin - ei koskaan. Muutokset ovat olleet mahdollisia ja ovat.

Mielestäni näitä kahta asiaa ei voi verrata, koska molemmissa Saksoissa asui saksalaisia. Kyse oli yhden kansan yhdistymisestä. Karjalan palautuksessa kysymys on kahden eri kansalaisuuden ja kahden hyvin erilaisen kulttuurin yhdistymisestä ja integraatiosta. Tässä tapauksessa myös yhdestä valtiosta lohkaistaisiin palanen, kun taas Saksojen tapauksessa kyse oli kahden kokonaisen valtion yhdistymisestä.


VexiP kirjoitti:
Poliittisen tuen hakeminen tarkoittaa juuri sitä, että asiasta ryhdytään Suomessa keskustelemaan poliittisella tasolla. Presidenttiehdokkaitten pitäisi keskustella asiasta. Ja niin tekisivätkin, elleivät pelkäisi äänestäjiä ja Venäjää niin paljon.

Minusta olet jumittunut menneisyyteen, sillä suomettumisen ajat alkavat nykyisin olla jo ohi. Todellinen syy siihen, ettei Karjalasta pahemmin keskustella, on se ettei asia ole Suomelle erityisen tärkeä.

Jos palautuksen kannattajat haluavat asiasta enemmän julkista keskustelua, niin heidän on pidettävä sitä itse yllä ja ennen kaikkea äänestettävä päättäjiksi ihmisiä, jotka sitä käyvät.


VexiP kirjoitti:
Aika outo juttu, että gallupin mukaan 70 % suomalaista tykkää, että Karjalasta voidaan ja pitääkin keskustella. Puolet haluavat, että valtiojohto muodostaa selkeän ja perustellun kannan. Eihän kantaa voi ottaa, ellei asiasta keskustella ja sen vaikutuksia perinpohjin selvitetä. Sitä ei valtiovalta ole koskaan tehnyt.

On totta, ettei tuota keskustelua paljoa ole käyty, mutta siitä huolimatta kaksi Suomen merkittävintä poliitikkoa tällä hetkellä, Tarja Halonen ja Matti Vanhanen, ovat molemmat ottaneet asiaan kantaan. Molempien kanta palautukseen oli yksiselitteisen kielteinen. Eikö sinulle kelpaa tällainen kannanotto siksi, koska heidän mielipiteensä on väärä?


VexiP kirjoitti:
Poliittisen tuen hakeminen tarkoittaa myös sitä, että asiasta neuvotellaan Suomen luonnollisten kumppaneiden eli EU:n, USA:n ym. kanssa. Eihän ensimmäiseksi pidä mennä Venäjälle laukomaan typeryyksiä.

EU:n vielä ymmärrän, mutta mitä ihmettä Karjalan kysymys USA:lle kuuluu?

En myöskään usko EU:sta löytyvän Suomelle paljoa tukea tässä kysymyksessä. Karjalan palautustahan perustellaan II maailmansodassa ja Pariisin rauhansopimuksessa kärsityllä vääryydellä, mutta Euroopassa näkemykset eroavat melkoisesti suomalaisten näkemyksistä. Esimerkiksi jatkosota tunnetaan nimellä jatkosota vain Suomessa. Muualla puhutaan operaatio Barbarossasta/Suuresta isänmaallisesta sodasta, jonka luoteisrintaman taisteluja suomalaiset nimittävät jatkosodaksi/erillissodaksi.



VexiP kirjoitti:
Huvittavinta oli, että Juri Jerjabin käsitteli laajasti tuomioiden purkuasiaa kansainvälisestä ja Suomen lainsäädännön kannalta. Jollain lailla oli koomista, että vaikka hän oli ensimmäinen puhuja, kukaan ei uskaltanut tarttua aiheeseen.

Ja tämä on sinusta tietty merkki suomalaispoliitikkojen yhtä jatkuvasta suomettuneisuudesta?


VexiP kirjoitti:
Itäinen Suomi tulee köyhtymään ja kuihtumaan, kunnes Karjala palautuu. Sillä ei ole mitään luonnollisia talousakseleita. Kyse on talousmaantieteellisestä asemasta. Karjalan asema on ollut ja on erinomainen.

Mitä sellaista luovutettavalla alueella on tarjota, jota Pohjois-Karjalalla ei ole? Läheisyys Pietariin on ainoa mieleeni tuleva asia, mutta mielestäni tuo ei yksin riitä juuri mihinkään.


VexiP kirjoitti:
Infra rakennetaan siirtoleimojen tuotolla, vahvasti nousevan talouden kansantaloudellisilla tuotoilla sekä kansainvälisellä rahalla. Suomen ei tarvitse sijoittaa infraa, riittää kun se toimii pohjariskin takaajana. Rahoitus löytyy.

Kysyin sinulta viime postissani, että mitkä ovat ne yritykset jotka ovat sitoutuneet sijoittamaan alueelle? Et vastannut tähän, joten tulkitsen ettei sinulla ole mitään varmaa tietoa suomalaisten halusta sijoittaa alueelle.

Lupaukset talouskasvusta ovat katteettomia niin kauan, kun mitään konkreettista näyttöä asiasta ei ole. Talouskasvu edellyttää investointeja, jotka alkavat tuottaa suhteellisen lyhyen ajan sisällä. Talouskasvu edellyttää myös sitä, että alueelle muuttaa ihmisiä, jotka kykenevät tuottavaan työhön. Ihmisiä, jotka kykenevät suhteellisen nopeassa ajassa muuttamaan infrastruktuuriltaan rapistuneen ja tuottoisia yrityksiä vähän sisältävän alueen kansantaloudelle voittoa tuottavaksi. Keitä nämä ihmiset ja yritykset ovat, jotka tekevät Karjalasta Suomen talouden veturin? Miksi he muuttaisivat juuri Karjalaan Helsingin, Tampereen tai Oulun sijasta? Jos näihin kysymyksiin ei löydy vakuuttavia vastauksia, ovat väitteet Karjalan palautuksen taloudellisesta kannattavuudesta heikolla pohjalla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
jussi_j kirjoitti:
Miten muuten, kuin pikkurikollisten ja prostituoiden määräällä mitattuna, venäjä on suurvalta?

Maan pinta-ala, luonnonvarat, väkiluku, asevoimat...

Venäjä on pinta-alaltaan maailman suurin valtio.

Venäjä on luonnonvaroiltaan maailman rikkain valtio.

Venäjän väkiluku lienee 145 miljoonan tienoilla, eli enemmän kuin yhdelläkään eurooppalaisella valtiolla.

Venäjällä on maailman suurin puolustusbudjetti USA:n jälkeen. Lisäksi se on ydinasevaltio. Juuri sotilaallista voimaa on pidetty ns. suurvallan yhtenä tunnusmerkkinä.

Myös talouskasvu on vuodesta 1999 asti ylittänyt esim. Euroopan keskimääräisen talouskasvun, joten silläkin saralla on tultu eteenpäin 1990-luvun puolivälin tilanteesta.

Minusta Venäjää voidaan yhä kutsua suurvallaksi, vaikka se ei olekaan supervalta entisen Neuvostoliiton tapaan. Onko se sitä jatkossa? Riippuu paljon maan taloudellisesta sekä väestöllisestä kehityksestä. Talouskasvu näyttää lupaavalta jatkossakin, mutta negatiivinen väestökehitys pitäisi saada tasoittumaan ja mieluiten nousuun. Tosin ainakin Moskovassa syntyvyys on nousussa, mutta monet syrjäseudut - kuten Karjala - tyhjenevät kovaa vauhtia.

Uskon kuitenkin, että tämän hetkinen tilanne on ohimenevä. Venäläinen on ollut aina ahkerampi lisääntymään kuin suomalaiset tai ruotsalaiset esimerkiksi. Esimerkiksi 1900-luvulla venäläisten väkiluku kasvoi suorastaan räjähtysmäisesti, vaikka tuolla vuosisadalla venäläiset kävivät kaksi tuhoisaa sotaa Saksaa vastaan ja kokivat Stalinin vainot!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
The Original Jags kirjoitti:
Uskon kuitenkin, että tämän hetkinen tilanne on ohimenevä. Venäläinen on ollut aina ahkerampi lisääntymään kuin suomalaiset tai ruotsalaiset esimerkiksi. Esimerkiksi 1900-luvulla venäläisten väkiluku kasvoi suorastaan räjähtysmäisesti, vaikka tuolla vuosisadalla venäläiset kävivät kaksi tuhoisaa sotaa Saksaa vastaan ja kokivat Stalinin vainot!
Sitä se vodka teettää...

Eikös se ole kuitenkin niin, että varsinkin miesten keski-ikä on Venäjällä varsin alhainen johtuen huonoista elämäntavoista? Näin maan väestön syntyvyys on laskussa ja väkilukukin vähenee samalla. Vielä tovin meininki oli noin, en tiedä onko tilanne muuttunut.

Sitä se vodka teettää...
 

Viljuri

Jäsen
Olen muuten lukenut tuota CIA:n tuotosta (World Factbook) joka vuosi 90-luvun puolivälistä asti. Sisältää olennaiset tiedot mm. Afrikan yms. valtiosta, joista ei muissa lähteissä ole edes perustietoja.

Ensimmäistä kertaa ainakin minun muistini mukaan sinne on kirjattu seuraava kohta (päivitetty nettiin ilmeisesti 1.11.2005):

Disputes - international:

various groups in Finland advocate restoration of Karelia and other areas ceded to the Soviet Union, but the Finnish Government asserts no territorial demands.

Ei kyllä voi kun ihmetellä muutamien "kylähullujen" aktiivisuutta ja onnistumista tässä asiassa. Mitä niitä nyt on, korkeintaan pari sataa aktiivista "Karjalan palauttajaa", ja onnistuvat samaan ihan "puolivirallisen" merkinnän Suomen kohdalle.

Ei voisi todellakaan pitää kaukaa haettuna, että venäläiset tulevissa neuvotteluissa ottaisivat tätä asiaa esille ihan siitä syystä, ettei tarvitsisi puhua oikeista asiosta (tullin toiminta, investointien turvaaminen Venäjällä, rikollisuuden ja korruption torjunta, ympäristönsuojelu, erityisesti Itämereen liittyvät asiat, kuten uudet öljyterminaalit yms.).

Johan nyt on markkinat.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viljuri kirjoitti:
Ei kyllä voi kun ihmetellä muutamien "kylähullujen" aktiivisuutta ja onnistumista tässä asiassa. Mitä niitä nyt on, korkeintaan pari sataa aktiivista "Karjalan palauttajaa", ja onnistuvat samaan ihan "puolivirallisen" merkinnän Suomen kohdalle.

Tänään presidentinvaaleihin ilmoittautunut professori Arto Lahti ottaa yhdeksi vaaliteemakseen Karjalan palauttamisen.

http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id22074.html
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Asianajaja perää omistusoikeuksia menetetyn Karjalan kiinteistöihin

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...netetyn+Karjalan+kiinteistöihin/1135219995437


"Helsinkiläinen asianajaja Kari Silvennoinen aikoo ryhtyä oikeustoimiin Venäjän valtiota vastaan, jotta menetetyssä Karjalassa sijaitsevien kiinteistöjen suomalaiset omistajat saisivat takaisin niiden omistusoikeudet."

Silvennoinen velottaa asiakkailtaan "nimellisen" 200 euron korvauksen. Onkohan kyse hyväuskoisten huiputtamisesta, sillä tuskinpa Silvennoisen asiakkaat tulevat saamaan mitään omistusoikeuksia hamuamiinsa kiinteistöihin.
 

VexiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Katsotaan vielä
Hyvä Silvennoinen

Asianajaja Kari Silvennoinen tekee ihan oikein. Vain raja siirtyi ja Karjalan maat ovat suomalaisten. Saas nähdä, kuinka Venäjä aikoo korvata 60 vuoden maan käytön.

Silvennoinen ei ole ainoa asianajaja tätä hommaa tekemässä. Myös helsinkiläinen asianajaja Markku Fredman ajaa ihan samaa asiaa. Hyvä Fredman.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
VexiP kirjoitti:
Asianajaja Kari Silvennoinen tekee ihan oikein. Vain raja siirtyi ja Karjalan maat ovat suomalaisten. Saas nähdä, kuinka Venäjä aikoo korvata 60 vuoden maan käytön.

No kun ei ole. Alue on rauhansopimuksissa luovutettu venäläisille. Se on heidän.

Mitenkäs, kun Karjalan evakoille annettiin maita sodan jälkeen? Pitäisikö heidänkin maat palauttaa alkuperäisille omistajilleen?
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Haiskahtaa julkisuustempulta...

...omaan nokkaan tämä Silvennoisen missio. Aikookohan hän eduskuntavaaliehdokkaaksi..

Aika ohuet on kyllä mahdollisuudet saada maita takaisin, on kuitenkin muistettava nykyisten omistajien oikeusturva.

Oma mielipide on, että väärydellä ne maat suomalaisilta vietiin ja kohtuus olisi ollut ne takaisin saada, mutta meni jo..
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Sistis kirjoitti:
Mitenkäs, kun Karjalan evakoille annettiin maita sodan jälkeen? Pitäisikö heidänkin maat palauttaa alkuperäisille omistajilleen?

Jep, ja heidänkin tulee maksaa hyvän bisneksen keksineille asianajajille esimerkiksi 200 euroa/tyyppi, jotta tora saadaan jatkumaan. Lisäksi on vaadittava korvauksia suomenruotsalaisilta tomaatinviljelijöiltä, sillä sodan jälkeisen, evakkojen asuttamiseen liittyneen maahankintalain kielipykälä takasi sen, että ruotsinkielisten maa-alueet jäivät koskemattomiksi. Nyt on ruotsinkielisen Suomen aika maksaa takaisin kunniavelkansa! Tätäkin kannetta voisi ajaa noin 200 euron korvauksella per suomenkielinen henkilö!
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Silvennoisen toimintaperiaatehan on ihan sama kuin venäläisillä kiinteistönvälittäjillä. Luvataan yhtä sun toista ja otetaan rahat pois asiakkailta vaikka sitä luvattua tuotetta ei ole aikomustakaan toimittaa asiakkaalle. Onneksi tuohonkaan touhuun ei pakoteta ketään mukaan. Harmi vaan, että osa Karjalaan takaisin haikailevista on jo sen verran höperöitä että saattavat hyvinkin tarttua tarjoukseen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
VexiP kirjoitti:
Asianajaja Kari Silvennoinen tekee ihan oikein. Vain raja siirtyi ja Karjalan maat ovat suomalaisten. Saas nähdä, kuinka Venäjä aikoo korvata 60 vuoden maan käytön.

Oletko tietoinen kuinka monta asiakasta Silvennoinen on jo ehtinyt saamaan asiaan liittyen? Ja miten asia muuten on edistynyt?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehkä parasta vaan olisi, että ihmiset unohtaisivat koko asian ja antaisivat menneen olla mennyttä. Ihmisluonteen tuntien, se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista.

Karjalaisethan tuossa aikanaan eniten menettivät, joten muualtapäin Suomea olevien välinpitämättömyys asian suhteen on luonnollisestikin hälläväliä luokkaa. Toinen ääni ja mutina kellossa olisi varmasti paikka paikoin edelleenkin, jos jostain syystä vaikka Ruotsille olisi luovutettu maa-alueita Länsi-Suomesta. Kaikenlaisia kansalaisliikkeitä olisi edelleenkin vallalla.

Kukaan nyt ei ymmärtäkö väärin, en ole haikailemassa menetettyjä alueita takaisin. Ne alueet olisi pitänyt saada takaisin jo aikapäiviä sitten, ennen kuin siitä tuli toisen väestön pysyvä koti. Niin ja tietysti tuo maiden palautus olisi pitänyt tehdä yhteisymmärryksessä ja yhteisestä sopimuksesta. Sodittu siellä on ihan tarpeeksi.

Ymmärrän kuitenkin niitä, ketkä kokivat aikanaan menettäneensä kotinsa ja ison osan identiteettiään, joutuivat muiden maille ja kohtasivat epäilyä, halveksuntaa ja syrjintää. Mitä siis kohdistui niihin moniin karjalaisiin, jotka joutuivat siirtymään muuallepäin Suomea asumaan. Heittopusseja sodan melskeissä.

Aikaa kuitenkin kulunut jo niin paljon ja elämä tasoittunut Suomessa, joten olisi hyvä vaan hyväksyä, että kannas ja kumppanit on nyt tiivis osa Venäjää asutuksineen. Kauemmin Venäjän valtioon kuulunutta aluetta, kuin Suomen. Venäläiset tuskin maksavat kopeekkaakaan kellekään suomalaiselle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ted Raikas kirjoitti:
Ehkä parasta vaan olisi, että ihmiset unohtaisivat koko asian ja antaisivat menneen olla mennyttä. Ihmisluonteen tuntien, se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista.

Tässä on erikoista se, että järjestöissä kuten ProKarelia ja Aluepalautus Ry suurin osa toimihenkilöistä ei omaa mitään Karjala-juuria. Koko Karjalan palautus tuntuu olevan lähinnä länsisuomalaisten ikämiesten harrastus, ei niinkään Karjalan aitojen evakkojen harrastus. Mukana on myös muutama netissä aktiivisesti kirjoittava kylähullu, jotka omalta osaltaan tekevät haittaa koko palautusasialle kääntämällä yleistä mielipidettä asiaa vastaan.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
The Original Jags kirjoitti:
Mukana on myös muutama netissä aktiivisesti kirjoittava kylähullu, jotka omalta osaltaan tekevät haittaa koko palautusasialle kääntämällä yleistä mielipidettä asiaa vastaan.

Tulee ihan yksi tuolla Venäjä-ketjussa kirjoittava mieleen...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ymmärtääkseni Karjalan kiinteistöjen Suomen-ajoilta olevat talothan ovat jo pääsääntöisesti siinä kunnossa ettei niitä ole mahdollista enää peruskorjata, ovat remontin puutteessa mädäntyneet käsiin. Kova mahtaa siis olla halu niillä jotka sinne tosissaan meinaavat jotain asumusta vääntää!

The Original Jags kirjoitti:
Oletko tietoinen kuinka monta asiakasta Silvennoinen on jo ehtinyt saamaan asiaan liittyen? Ja miten asia muuten on edistynyt?

Kuulin usean maksaneen asiakkaan tiedustelleen Silvennoiselta prosessin etenemisestä. Hän oli vastannut sähköpostitiedusteluihin tyyliin "Minulla ei nyt ole aikaa".
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Koiviston Karjala-politiikalle kritiikkiä

http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id36761.html


Ulkoministeriön pitkäaikainen virkamies Jukka Seppinen väittää vasta julkaistussa kirjassaan, että vuosina 1989-1994 venäläiset olisivat aktiivisesti tarjonneet Karjalaa takaisin Suomelle, mutta silloinen presidentti Mauno Koivisto ja ulkoministeri Paavo Väyrynen olisivat aktiivisesti torjuneet venäläisten ehdotuksen.

Seppinen väittää suomalaispoliitikkojen toiminnan olleen kansallisten etujen vastaista.

Myös muista lähteistä on tihkunut tietoja, joiden mukaan Boris Jeltsin olisi ollut 1990-luvun alussa valmis luovuttamaan Karjalan Suomelle, jos Suomella olisi siihen ollut halukkuutta.

Varsin mielenkiintoista, jos näin on. Venäläiset tarjoavat Suomelle Karjalaa lautasella, mutta suomalaispoliitikot kieltäytyvät ottamasta sitä vastaan. Siinä myös meni Suomelta ainutlaatuinen mahdollisuus palauttaa sodassa menetetyt alueet, sillä Vladimir Putinin Venäjä ei jakele alueitaan enää pois.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
The Original Jags kirjoitti:
Myös muista lähteistä on tihkunut tietoja, joiden mukaan Boris Jeltsin olisi ollut 1990-luvun alussa valmis luovuttamaan Karjalan Suomelle, jos Suomella olisi siihen ollut halukkuutta.

Mikäs se tämmöistä tihkuva lähde on?

Koiviston suurin saavutus pressakaudellaan oli Sikariportaan lentismatsissa annettu aloitussyöttö joka upposi suoraan vastustajan kenttään. Muutenhan äijä ei ottanut mihinkään mitään kantaa. Nyt eläkkeellä ollessaan kyllä selittää koko ajan, vaikka ajatus ei ehdi mukana siinä tahdissa kun tekstiä turkulaisen suusta tulee ulos.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
The Original Jags kirjoitti:
Koiviston Karjala-politiikalle kritiikkiä

http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id36761.html


Ulkoministeriön pitkäaikainen virkamies Jukka Seppinen väittää vasta julkaistussa kirjassaan, että vuosina 1989-1994 venäläiset olisivat aktiivisesti tarjonneet Karjalaa takaisin Suomelle, mutta silloinen presidentti Mauno Koivisto ja ulkoministeri Paavo Väyrynen olisivat aktiivisesti torjuneet venäläisten ehdotuksen.

Seppinen väittää suomalaispoliitikkojen toiminnan olleen kansallisten etujen vastaista.

Myös muista lähteistä on tihkunut tietoja, joiden mukaan Boris Jeltsin olisi ollut 1990-luvun alussa valmis luovuttamaan Karjalan Suomelle, jos Suomella olisi siihen ollut halukkuutta.

Varsin mielenkiintoista, jos näin on. Venäläiset tarjoavat Suomelle Karjalaa lautasella, mutta suomalaispoliitikot kieltäytyvät ottamasta sitä vastaan. Siinä myös meni Suomelta ainutlaatuinen mahdollisuus palauttaa sodassa menetetyt alueet, sillä Vladimir Putinin Venäjä ei jakele alueitaan enää pois.


Venäjäkö olisi antanut Karjalan ihan noin vain takaisin? Ihan ilman mitään vastapalvelusta?

Yeah right...

Olisi saatu ainakin suuri venäläisvähemmistö, joka olisi ollut kiva keino yrittää vaikuttaa Suomen politiikkaan.

Mikään valtio ei tarjoa maa-alueitaan lautasella ihan vaan huvikseen toiselle valtiolle, ei ikinä.
 
Viimeksi muokattu:

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Kyösti kirjoitti:
Venäjäkö olisi antanut Karjalan ihan noin vain takaisin? Ihan ilman mitään vastapalvelusta?

Yeah right...

Olisi saatu ainakin suuri venäläisvähemmistö, joka olisi ollut kiva keino yrittää vaikuttaa Suomen politiikkaa

Mikään valtio ei tarjoa maa-alueitaan lautasella ihan vaan huvikseen toiselle valtiolle, ei ikinä.

Japanillahan on ollut samantyyppisiä haaveita Kuriilien saarten suhteen. Nehän NL valtasi sodan aivan viime päivinä, mutta Venäjä on ollut haluton edes keskustelemaan koko asiasta, vaikka niiden palauttaminen olisi ollut paljon helpompi ratkaisu kuin Karjalan palauttaminen.

Herää myös kysymys, että miten helvetissä me pärjäisimme palautetun Karjalan kanssa, kun Suomella tuntuu olevan suuria vaikeuksia nykyistenkin alueiden ylläpitämiseksi. Kyllä se vaan on niin, että meillä on nytkin liikaa maata viiden miljoonan ihmisen tarpeisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös